Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-09, 22:14   #4561
Kasia427
Wtajemniczenie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Heheh to tata niedobry ;P
A kiedy do domu wracacie... zleciało chyba, co? Odpoczelas chociaz cos??

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-08-09, 22:17   #4562
ela_86
Wtajemniczenie

ale moja mama mówi, że wcale się nie dziwi, bo podobno ja zawsze wracałam chora znad morza jak jeździli z nami, mojej siostrze pomagało bardzo i nie chorowała długo po morzu, a ja zawsze chora tam....

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Heheh to tata niedobry ;P
A kiedy do domu wracacie... zleciało chyba, co? Odpoczelas chociaz cos??

koło piątku soboty, już trochę tęsknię za swoim domkiem
nie zleciało mi szybko, było akurat, nie żal mi było odjeżdżac, tydzień jest fajnie, 3-4 dni byliśmy w zeszłym roku to za krótko, ale tydzień to w sam raz...
trochę odpoczęłam, a trochę nie, jak się ma dziecko niejadka to dużo energii i czasu idzie na wmuszenie mu jakiegoś posiłku.... już mnie to przerasta i płakać się chce.....

jak wrócimy to spróbuję może tych specyfików na apetyt....

Edytowane przez ela_86
Czas edycji: 2014-08-09 o 22:18
ela_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-09, 22:21   #4563
Kasia427
Wtajemniczenie

Oj to kiepsko, moje chłopaki wszystko szamią, młodszy tylko owocow sezonowych nie jada... ale warzywa to surowe by gryzł... z tym to problemu nie mam i az sie boje bo jak beda dorastac to jakie to porcje gotowac dla 3 chlopow w domu

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

A Twoj maly ile wazy?

Stary 2014-08-09, 22:28   #4564
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj to kiepsko, moje chłopaki wszystko szamią, młodszy tylko owocow sezonowych nie jada... ale warzywa to surowe by gryzł... z tym to problemu nie mam i az sie boje bo jak beda dorastac to jakie to porcje gotowac dla 3 chlopow w domu

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

A Twoj maly ile wazy?

ostatnio miał 17 400, ale on jest wysoki, wygląda na jakieś 5 lat, a ma ledwo 3.....

już myslałam nad jakimiś robakami, owsikami, chorobami... muszę się chyba też przejść do lekarza z nim, ale to trwa już sporo czasu.... ze 2-3 msc.... miałby chyba też inne objawy oprocz "nie jedzenia"....

zazdroszczę.... już bym wolala, żeby jadł duuuuużo, chyba ograniczyć łatwiej w razie czego, niż próbować wpychać przez zamkniete usta.....

Edytowane przez ela_86
Czas edycji: 2014-08-09 o 22:29
ela_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-09, 22:28   #4565
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
czekoladko - w pon księgowa wszystko sprawdzi, bo może to pracodawca cos źle spisał, bo oni 1,5 tyg. temu chcieli własnie od niego nasze umowy.

a ty masz umowe w domu zeby sprawdzic??
ja np. mam na umowie najnizsza krajowa czyli 1260zł netto , zus placi mi za 21 dni l4 860zł i tez wydaje mi sie ze gdyby mieli za calu miesiac zaplacic to kwota bedzie nizsza niz powinna

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Hej. Ide nadrabiac co naskrobalyscie

powiedzcie mi tylko jaki dokladnie rozmiar pieluszek tetrowych zamawialyscie?
80x80
przy corce mialam mniejsze chyba 60x80 i tym razem wzielam te wieksze bo lepiej je zwinac do pieluszkowania(jesli beda problemy z bioderkami, ja musialam prawie 5 mcy malej dawac miedzy nozki)
Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
witam się od teściów

Johny chory, ja też, gardło to jakby mi ktoś żyletkami orał.... aż się boję iść spać, bo najgorzej jest w nocy i rano... mogłabym popłukać wodą z solą, ale dość się już narzygałam przez ostatnie pół roku, baaa nawet parę dni temu, więc nie odważę się.... może jakoś przejdzie samo......?

ale chyba nad jezioro następnym razem, woda przynajmniej cieplejsza...
o kurka.....zdrowka dla was

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-09, 22:31   #4566
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
ostatnio miał 17 400, ale on jest wysoki, wygląda na jakieś 5 lat, a ma ledwo 3.....

już myslałam nad jakimiś robakami, owsikami, chorobami... muszę się chyba też przejść do lekarza z nim, ale to trwa już sporo czasu.... ze 2-3 msc.... miałby chyba też inne objawy oprocz "nie jedzenia"....
Moze ma taki okres... ale badanie na te pasozyty warto zrobic... a jak bys mu odpuscila i jakby zglodnial to by sam zawołał? Pewnie by predzej zemdlał z głodu niż by zawołał jeść?

Stary 2014-08-09, 22:49   #4567
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Moze ma taki okres... ale badanie na te pasozyty warto zrobic... a jak bys mu odpuscila i jakby zglodnial to by sam zawołał? Pewnie by predzej zemdlał z głodu niż by zawołał jeść?

glodzenie juz przerabialismy.... nie dziala... on nawet po calej nocy wstaje i tak jak dzisiaj zjadł dwa gryzy bulki i on juz nie chce jesc.... potem w samochodzie zawolal niby ale sucha kajzerke broń Boze z szynka czy z serem.... masakra. ..

Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
a ty masz umowe w domu zeby sprawdzic??
ja np. mam na umowie najnizsza krajowa czyli 1260zł netto , zus placi mi za 21 dni l4 860zł i tez wydaje mi sie ze gdyby mieli za calu miesiac zaplacic to kwota bedzie nizsza niz powinna

80x80
przy corce mialam mniejsze chyba 60x80 i tym razem wzielam te wieksze bo lepiej je zwinac do pieluszkowania(jesli beda problemy z bioderkami, ja musialam prawie 5 mcy malej dawac miedzy nozki)

o kurka.....zdrowka dla was
dzieki, przyda sie

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

W ogole stwierdzam ze wszelkie placze i zgrzyty to przez to niejedzenie... tak to fajny chłopak z niego :

Stary 2014-08-10, 07:41   #4568
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
glodzenie juz przerabialismy.... nie dziala... on nawet po calej nocy wstaje i tak jak dzisiaj zjadł dwa gryzy bulki i on juz nie chce jesc.... potem w samochodzie zawolal niby ale sucha kajzerke broń Boze z szynka czy z serem.... masakra. ..

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

dzieki, przyda sie

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

W ogole stwierdzam ze wszelkie placze i zgrzyty to przez to niejedzenie... tak to fajny chłopak z niego :

Ela, mojej siostry córka tez praktycznie nic nie je. Na śniadanie np 5 plasterkow ogórka i to jej starcza na parę godzin. Głównie pije mleko i sok. Litrami. Ale oni w nią nie wmuszaja jedzenia. Po prostu tak skubie przez cały dzień. A waży bodajże 13kg. Ma 4 lata ale wyniki ma dobre!niby w przedszkolu coś tam je

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Rosalie01 Pokaż wiadomość
Oj, to nie fajnie z udzialem Tz w porodzie.Jakos nie moge sobie wyobrazic, ze beda mogli normalnie pracowac ze swiadomoscia, ze ich zona rodzi
Dziwne to prawo.
Moj Tz musi tylko zadzwonic (jesli nie jest w pracy) lub pojsc do managera i powiedziec, ze jedzie do szpitala i w ten sposob zaczyna 2 tygodniowy urlop przyslugujacy kazdemu ojcu po urodzeniu jego dzieck.

Zjadlam obiad i dwa paski bialej czekolady popijajac kubkiem goracej czekolady!Mala szaleje
Wow super

Edytowane przez anuszka21
Czas edycji: 2014-08-10 o 07:42
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 07:56   #4569
Frau Gizela
Rozeznanie

Ela, moja babcia zawsze powtarzała, że jak dziecko je to jest połowa sukcesu. Ja nie mam takiego problemu z M.ale widzę, jak się znajomi gimnastykują, żeby ich dziecko coś zajęło i nie ma tu czego zazdrościć. A próbowałaś z opcją 'chcesz kanapkę czy mleko z płytkami?'. Może jak Jasiek będzie miał o czymś zdecydować to będzie bardziej chętny? Albo umówić się z nim, ustalić jadłospis na dwa dni i pozwolić mu decydować o tym, co wszyscy będą jedli? To tak na szybko myślę, choć pewnie już wszystko przerabiałaś. Znajoma daje posiłki podczas oglądania bajek, żeby odwrócić uwagę młodego od procesu jedzenia. To też jest jakieś rozwiązanie, tyle że może szybko wejść e nawyk i jak będziesz chciała, żeby jadł z Wami przy stole bez bajki to będzie scena rozpaczy. Ciężka sprawa... :-(

Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 07:56   #4570
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Ela, mojej siostry córka tez praktycznie nic nie je. Na śniadanie np 5 plasterkow ogórka i to jej starcza na parę godzin. Głównie pije mleko i sok. Litrami. Ale oni w nią nie wmuszaja jedzenia. Po prostu tak skubie przez cały dzień. A waży bodajże 13kg. Ma 4 lata ale wyniki ma dobre!niby w przedszkolu coś tam je

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Wow super
tez wczesniej nigdy nie wmuszalam ale teraz to jestem przerazona... zreszta to jest takie wmuszanie ze ja sie udenerwuje a on i tak swoje, moze z raz wiecej otworzy buzie... tesciowa mowi ze moj tz byl taki sam wiec mam winowajce

dzien dobry w ogole

Stary 2014-08-10, 07:57   #4571
Frau Gizela
Rozeznanie

Aha, wczoraj mi mąż zakupił studencką białą :-D

Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 08:00   #4572
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
Ela, moja babcia zawsze powtarzała, że jak dziecko je to jest połowa sukcesu. Ja nie mam takiego problemu z M.ale widzę, jak się znajomi gimnastykują, żeby ich dziecko coś zajęło i nie ma tu czego zazdrościć. A próbowałaś z opcją 'chcesz kanapkę czy mleko z płytkami?'. Może jak Jasiek będzie miał o czymś zdecydować to będzie bardziej chętny? Albo umówić się z nim, ustalić jadłospis na dwa dni i pozwolić mu decydować o tym, co wszyscy będą jedli? To tak na szybko myślę, choć pewnie już wszystko przerabiałaś. Znajoma daje posiłki podczas oglądania bajek, żeby odwrócić uwagę młodego od procesu jedzenia. To też jest jakieś rozwiązanie, tyle że może szybko wejść e nawyk i jak będziesz chciała, żeby jadł z Wami przy stole bez bajki to będzie scena rozpaczy. Ciężka sprawa... :-(

moja tesciowa tez tak mówi i ja sie z tym zgadzam. probowalam wielu rzeczy.... co chwila wracam do tego co kiedys nie dzialalo z nadzieja ze moze teraz sue uda. a bajka tez nue zawsze dziala.... ciezka sprawa, ciezka.....

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Cytat:

:-D

Stary 2014-08-10, 08:07   #4573
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:

A z płytkami to nie jadłam ;p
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 08:09   #4574
unheeded
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
a dwa - ginka wyslala mnie na usg jeszcze miedzy 28 a 32 tygodniem mamy się zapisac i moje pytanie - ktoras tez będzie robila? bo mnie tlumaczyla ze takie szczegolowe będzie ( a ona nie robi takiego tylko pobieżne )
Ja będę miała. Właśnie takie szczegółowe, ze wszystkimi pomiarami. Ale myślałam, że to nie standard, tylko przez toxo.

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
No w ogóle w carefourze były bodziaki za 5 zł , rajstopki, dużo skarpetek itp więc polecam się wybrać
Carrefour ogólnie ma dość niskie ceny tekstyliów, niedawno widziałam kombinezony zimowe po niecałe 20 zł, ale były tylko dziewczyńskie fasony. Muszę się wybrać któregoś dnia, pomieszać, pomacać - może i dla chłopaka coś wygrzebię

Cytat:

Mój brat cioteczny tak miał. Ryk i awantury przy każdym posiłku. Próby wciskania na siłę "normalnego" jedzenia kończyły się pluciem. Zdarzało mu się, że sam prosił o kanapkę czy zupkę, ale to baaardzo rzadko. Przyczyna okazała się dość banalna - po zaprzestaniu kupowania słodyczy i innych tego typu przekąsek (w domu nie było NIC z tych rzeczy), dziecko nagle zaczęło odczuwać głód z wielkim bólem serca siadał do chleba, mięsa czy surówek, ale w końcu się przestawił i sytuacja się unormowała. A teraz jest nastolatkiem, który wcina takie porcje, jak jego tata

Edytowane przez unheeded
Czas edycji: 2014-08-10 o 08:12
unheeded jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 08:21   #4575
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez unheeded Pokaż wiadomość
Ja będę miała. Właśnie takie szczegółowe, ze wszystkimi pomiarami. Ale myślałam, że to nie standard, tylko przez toxo.

Carrefour ogólnie ma dość niskie ceny tekstyliów, niedawno widziałam kombinezony zimowe po niecałe 20 zł, ale były tylko dziewczyńskie fasony. Muszę się wybrać któregoś dnia, pomieszać, pomacać - może i dla chłopaka coś wygrzebię

Mój brat cioteczny tak miał. Ryk i awantury przy każdym posiłku. Próby wciskania na siłę "normalnego" jedzenia kończyły się pluciem. Zdarzało mu się, że sam prosił o kanapkę czy zupkę, ale to baaardzo rzadko. Przyczyna okazała się dość banalna - po zaprzestaniu kupowania słodyczy i innych tego typu przekąsek (w domu nie było NIC z tych rzeczy), dziecko nagle zaczęło odczuwać głód z wielkim bólem serca siadał do chleba, mięsa czy surówek, ale w końcu się przestawił i sytuacja się unormowała. A teraz jest nastolatkiem, który wcina takie porcje, jak jego tata
słodycze i ciastka to już dawno wyeliminowalam... teraz dostaje jakies ciastko tylko jak cudem zje obiad...

ale sie wyspalam już dawno taka wypoczeta nie wstalam

Stary 2014-08-10, 08:40   #4576
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

podziel sie

Ela wiem jak ciezko jest na sercu kiedy dziecko nie chce jesc, mialam pare takich epizodow z Werka, na szczescie to bylo dawno , teraz nie ma problemu, sama mowi na co ma ochote i je praktycznie wszystko
moze i u was to minie w koncu

Witam sie w kolejnym rozpoczetym tygodniu 29!!
A jutro podejrze mojego ludzika

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-08-10, 09:04   #4577
Kasia427
Wtajemniczenie

Cześć Wam!

Ja też dzisiaj pospałam, wczoraj kupiłam chłopakom grę na x boxa Batmana i Robina i dzisiaj od rana cisza w domu jak makiem zasiał, widziałam, że mąż jak wrócił to zrobił im śniadanie, a ci grają dali mamusi pospać.

czekoladka zaraz 30 tydzień Ci stuknie
ela no to pozostaje Ci póki co, mieć nadzieję, że młody z tego wyrośnie...

Ale dzisiaj miałam sny... aż w szoku jestem, że takie bzdury potrafią mi się przyśnić...

Miłej niedzieli Wam życzę, jak spadam się pouczyć po śniadaniu, a później do kościoła z chłopakami i zrobić jakiś obiad...
Stary 2014-08-10, 09:19   #4578
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

czekoladka zaraz 30 tydzień Ci stuknie
ela no to pozostaje Ci póki co, mieć nadzieję, że młody z tego wyrośnie...

Ale dzisiaj miałam sny... aż w szoku jestem, że takie bzdury potrafią mi się przyśnić...

Miłej niedzieli Wam życzę, jak spadam się pouczyć po śniadaniu, a później do kościoła z chłopakami i zrobić jakiś obiad...
no za tydzien i potem odliczanie

tez mam glupie sny odkad jestem w ciazy, wczesniej sporadycznie mialam jakies sny a teraz prawie codziennie

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-08-10, 10:11   #4579
paulina119a
Zadomowienie

Dzieńdoberek

Jestem i ja
Powiem Wam, że ledwo żyję po ostatnim tygodniu... był wyjatkowo intensywny jak na mój stan :/ jeszcze wczoraj zaliczyliśmy rodzinną imprezkę pt. "Pierwsze urodzinki". za to dziś leżę i absolutnie NIC nie robię !!!
Jedyne co zrobię to nadrobię to co naskrobałyście gaduły

mam nadzieje że nic złego/nieprzyjemnego u żadnej z Was się nie wydarzyło...
Stary 2014-08-10, 10:17   #4580
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
podziel sie

Ela wiem jak ciezko jest na sercu kiedy dziecko nie chce jesc, mialam pare takich epizodow z Werka, na szczescie to bylo dawno , teraz nie ma problemu, sama mowi na co ma ochote i je praktycznie wszystko
moze i u was to minie w koncu

Witam sie w kolejnym rozpoczetym tygodniu 29!!
A jutro podejrze mojego ludzika
wow, u Ciebie już 29 tydzień! ale zazdroszczę! oczywiście gratuluje!

nam skonczyl się 27 tydzień czyli wkraczamy w 28 tydzien ale mam wrazenie, ze im dalej, tym wolniej mi czas plynie... i dluzy się.

witam się za to w 7.miesiacu i w III trymestrze

jutro masz wizyte? będę trzymać kciuki!

Cytat:
no za tydzien i potem odliczanie

tez mam glupie sny odkad jestem w ciazy, wczesniej sporadycznie mialam jakies sny a teraz prawie codziennie
te sny to takie wlasnie sa mnie tez się zdarza noc z koszmarami, bo inaczej tego nie można nazwac

nie chce mi się nic dziś robic, lydki mnie bola, mam zupke na obiad,ale TZ sobie wymyslil,ze chciałby jeszcze na drugie lazanki nie mam sily na pichcenie i znow stanie przy garnkach

Edytowane przez martha330
Czas edycji: 2014-08-10 o 10:26
martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 10:22   #4581
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
wow, u Ciebie już 29 tydzień! ale zazdroszczę! oczywiście gratuluje!

nam skonczyl się 27 tydzień ale mam wrazenie, ze im dalej, tym wolniej mi czas plynie... i dluzy się.
jutro masz wizyte? będę trzymać kciuki!

te sny to takie wlasnie sa mnie tez się zdarza noc z koszmarami, bo inaczej tego nie można nazwac

nie chce mi się nic dziś robic, lydki mnie bola, mam zupke na obiad,ale TZ sobie wymyslil,ze chciałby jeszcze na drugie lazanki nie mam sily na pichcenie i znow stanie przy garnkach
no to zaczynasz 28 wiec o tydzien tylko roznica jest
ano mam jutro wizyte i jakos sie denerwuje czy wszystko jest ok.....co pokaza pomiary i co powie gin na ten moj cukier w gornej granicy normy

u nas dzisiaj odpust to jest swieto patrona kosciola, z tej okazji jest wielki festyn, stoja bazarki ze slodyczami i zabawkami dla dzieci, karuzele, wiec mloda juz wyczekuje kiedy tam pojdziemy
u was tez znany jest ten obrzed?

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-08-10, 10:28   #4582
GoniaaaS
Rozeznanie

Cytat:
no to zaczynasz 28 wiec o tydzien tylko roznica jest
ano mam jutro wizyte i jakos sie denerwuje czy wszystko jest ok.....co pokaza pomiary i co powie gin na ten moj cukier w gornej granicy normy

u nas dzisiaj odpust to jest swieto patrona kosciola, z tej okazji jest wielki festyn, stoja bazarki ze slodyczami i zabawkami dla dzieci, karuzele, wiec mloda juz wyczekuje kiedy tam pojdziemy
Powodzenia na jutrzejszej wizycie, tez mam i cala zestresowana jestem... od wczoraj boli mnie szyjka ;/ poza tym tez ciekawa jestem jak dzidzius przy tej mojej cukrzycy.
.
U mnie odpust jest za 2 tygodnie
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 11:42   #4583
unheeded
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
Powodzenia na jutrzejszej wizycie, tez mam i cala zestresowana jestem... od wczoraj boli mnie szyjka ;/ poza tym tez ciekawa jestem jak dzidzius przy tej mojej cukrzycy.
A mogę spytać, jak to odczuwasz? Tzn że Cię boli szyjka? Bo u mnie problemy były na początku i nie czułam kompletnie nic. I gin mi powiedział, że to się samo robi (skraca, rozwiera, zmiękcza), dlatego konieczna jest stała obserwacja, bo sama nic niepokojącego nie wyłapię...
unheeded jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 11:55   #4584
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
moja znajoma jest w 30tc. podczas usg połówkowego lekarka orzekła, że bedzie dziewczynka.
dziś miała usg diagnostyczne 30tc i... CHŁOPIEC!!! no ja bym się poczuła oszukana
Cytat:
Napisane przez unheeded Pokaż wiadomość
A mogę spytać, jak to odczuwasz? Tzn że Cię boli szyjka? Bo u mnie problemy były na początku i nie czułam kompletnie nic. I gin mi powiedział, że to się samo robi (skraca, rozwiera, zmiękcza), dlatego konieczna jest stała obserwacja, bo sama nic niepokojącego nie wyłapię...
Mnie też to samo zaciekawiło... jak odczuwasz ból szyjki????

Mnie od trzech dni mdli... czy cos zjem czy nie to praktycznie cały dzien mdli :/ na dodatek zaparcia powróciły ! Tak jak do tej pory radziłam sobie z nimi tak teraz nic nie dziala Ręce mi opadają.
Wiem, że niektóre z Was przyjmują w różnej postaci błonnik z apteki.... powiedzcie mi czy konsultowałyście to ze swoim ginem ?? Nie miał nic przeciwko ????
A na dodatek od rana bóle w podbrzuszu i w okolicy prawego jajnika strasznie jest to nieprzyjemne.

Edytowane przez paulina119a
Czas edycji: 2014-08-10 o 11:59
paulina119a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 12:01   #4585
Rosalie01
Raczkowanie

dzien dobry

ja przy glukozie mialam tylko 2 pobrania krwi, jedno przed drugie po 2 godzinach.

Usg juz zadnego nie bede miala, teraz pozostal mi juz tylko czekac na porod

FrauGizela super, ze odpoczelas i ze wyjazdy sie udaly

ela zdrowia dla Ciebie i synka.nie wiem ile lat ma Twoj synek, ale mojej siostry dzieciaki tak na przelomie 2,5-4 latka tez nie mialy ochoty na jedzenie.corka nie jadla prawie nic, zato naszczescie pila, czasami podjadla kawalek bulki ale ogolnie z jedzeniem byla bardzo na bakier, teraz jej przeszlo z dnia na dzien, je prawie wszystko i w ogole przy tym nie marudzimoze to poprostu taki wiek?

To tylko takie moje luzne rozwazania, bo doswiadczenia nie mam

Cytat:
uwielbiam czekolade studencka

czekoladka gratuluje 29 tygodnia i trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte
ja pojutrze zaczynam 30tydzien, ale ten czas leci...

Kasia efektywnej nauki, kiedy masz egzamin?

martha witamy w trzecim trymestrze

Cytat:
u moich dziackow w miasteczku kolo Wroclawia byl odpustw mojej parafi we Wroclawiu nie bylo

Goniaaas powodzenia na wizycie
Rosalie01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 12:05   #4586
sloneczko_1201
Zadomowienie

Ja na zaparcia popijam przez cały dzień wodę z cytryną robię sobie w dzbanku i codziennie wypijam te 1,5 litra.

Powiedzcie dziewczyny słyszałyście może o takim proszku dla dzieci, bo cena atrakcyjna? http://allegro.pl/hipoalergiczny-pro...480213225.html

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 12:10   #4587
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Ja na zaparcia popijam przez cały dzień wodę z cytryną robię sobie w dzbanku i codziennie wypijam te 1,5 litra.

Powiedzcie dziewczyny słyszałyście może o takim proszku dla dzieci, bo cena atrakcyjna? http://allegro.pl/hipoalergiczny-pro...480213225.html
słoneczko ja wody niegazowanej codziennie wypijam jakieś 2 litry. Poza tym jem pieczywo razowe, warzywa, płatki owsiane wymieszane z otrębami...
Coś mi się w organizmie przestawiło bo nic z tych rzeczy nie pomaga. Nawet śliwki

Proszek pierwszy raz na oczy widze więc nie pomogę . Lecz jesli to prawda, że niemiecki to może być dobry. Ja używam chemię niemiecka i jest zdecydowanie lepsza odtej dostępnej u nas w sklepach. Niby marka ta sama a jakość np. proszku czy płynu do pukania niemieckiego a polskiego to dwa różne bieguny...

Edytowane przez paulina119a
Czas edycji: 2014-08-10 o 12:12
paulina119a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 12:15   #4588
Kiara_kier
Wtajemniczenie

o kurcze , czekoladka Ty już 29 tc!!

paulina - u mnie to samo... zdycham dziś, sapię, pocę się strasznie. Ledwo żyję :P
2 litry to mało pijesz Mi gin mówił, że w ciągu powinno być ok. 3 litrów. Ja wypijam 2,5 wody i 0,5 litra innych płynów (albo nawet więcej czasami).

Kasiu -mi to non stop śni się poród/karmienie piersią/wyprawka/przewijanie młodego itp.

martha - u mnie to w ogóle jakoś dziwnie teraz jest. Wcześniej wszystko było normalnie, ale teraz gin mnie zaprosił na 25+6 i mówi, że "wtedy zrobimy wszystkie dokładne pomiary anatomii płodu, obejrzymy sobie maluszka wszerz i wzdłuż, może też Wam fimik nagram". Także nie wiem dlaczego akurat w takim terminie.

ela - mój brat tak miał Najpierw chudy jak szkapa, do tego ciągle w ruchu, więc kaloryfer miał na brzuchu w wieku 6-8 lat, jeść nie chciał, jak już to w biegu coś złapał, a tak to właśnie wziął 2 gryzy i mówi, że sie najadl. Później mu się przestawiło i teraz ma problem w druga stronę, bo ciągle by jadł i gruby jest :P

Czy któraś z Was stosowała globulki Clotrimazolum?
Wczoraj TŻ odebrał je z apteki bo wcześniej nie mieli (na tę moją infekcję) i sobie pierwszą na noc wepchnęłam. JAK TO PIECZE!!! Też tak macie?
I piecze mnie nie infekcja tylko tabletka właśnie :/

Edytowane przez Kiara_kier
Czas edycji: 2014-08-10 o 12:17
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 12:22   #4589
sloneczko_1201
Zadomowienie

Kiara ja tylko maści używałam globulek nie.

A używa któraś z Was orzechów do prania? Podobno ciuszki po nich są mięciutkie?

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-10, 12:24   #4590
GoniaaaS
Rozeznanie

Czuję takie kłucia i nieznaczny ból i ciągnięcie w szyjce, jak miałyście posiew robiony to czasem po nim właśnie jest taki dyskomfort. Jak leże jest ok ale jak się przekręcam czy przekładam nogi na bok, albo wstaje do łazienki wtedy czuje właśnie.
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości