|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
Heheh to tata niedobry ;P
A kiedy do domu wracacie... zleciało chyba, co? Odpoczelas chociaz cos?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4562 | |
|
Wtajemniczenie
|
ale moja mama mówi, że wcale się nie dziwi, bo podobno ja zawsze wracałam chora znad morza jak jeździli z nami, mojej siostrze pomagało bardzo i nie chorowała długo po morzu, a ja zawsze chora tam....
---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
![]() nie zleciało mi szybko, było akurat, nie żal mi było odjeżdżac, tydzień jest fajnie, 3-4 dni byliśmy w zeszłym roku to za krótko, ale tydzień to w sam raz... trochę odpoczęłam, a trochę nie, jak się ma dziecko niejadka to dużo energii i czasu idzie na wmuszenie mu jakiegoś posiłku.... już mnie to przerasta i płakać się chce..... jak wrócimy to spróbuję może tych specyfików na apetyt....
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2014-08-09 o 22:18 |
|
|
|
|
#4563 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj to kiepsko, moje chłopaki wszystko szamią, młodszy tylko owocow sezonowych nie jada... ale warzywa to surowe by gryzł... z tym to problemu nie mam i az sie boje bo jak beda dorastac to jakie to porcje gotowac dla 3 chlopow w domu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- A Twoj maly ile wazy? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już myslałam nad jakimiś robakami, owsikami, chorobami... muszę się chyba też przejść do lekarza z nim, ale to trwa już sporo czasu.... ze 2-3 msc.... miałby chyba też inne objawy oprocz "nie jedzenia".... zazdroszczę.... już bym wolala, żeby jadł duuuuużo, chyba ograniczyć łatwiej w razie czego, niż próbować wpychać przez zamkniete usta.....
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2014-08-09 o 22:29 |
|
|
|
|
#4565 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja np. mam na umowie najnizsza krajowa czyli 1260zł netto , zus placi mi za 21 dni l4 860zł i tez wydaje mi sie ze gdyby mieli za calu miesiac zaplacic to kwota bedzie nizsza niz powinna Cytat:
przy corce mialam mniejsze chyba 60x80 i tym razem wzielam te wieksze bo lepiej je zwinac do pieluszkowania(jesli beda problemy z bioderkami, ja musialam prawie 5 mcy malej dawac miedzy nozki) Cytat:
|
|
#4566 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4567 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- W ogole stwierdzam ze wszelkie placze i zgrzyty to przez to niejedzenie... tak to fajny chłopak z niego : ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-08-10 o 07:42 |
||
|
|
|
#4569 |
|
Rozeznanie
|
Ela, moja babcia zawsze powtarzała, że jak dziecko je to jest połowa sukcesu. Ja nie mam takiego problemu z M.ale widzę, jak się znajomi gimnastykują, żeby ich dziecko coś zajęło i nie ma tu czego zazdrościć. A próbowałaś z opcją 'chcesz kanapkę czy mleko z płytkami?'. Może jak Jasiek będzie miał o czymś zdecydować to będzie bardziej chętny? Albo umówić się z nim, ustalić jadłospis na dwa dni i pozwolić mu decydować o tym, co wszyscy będą jedli? To tak na szybko myślę, choć pewnie już wszystko przerabiałaś. Znajoma daje posiłki podczas oglądania bajek, żeby odwrócić uwagę młodego od procesu jedzenia. To też jest jakieś rozwiązanie, tyle że może szybko wejść e nawyk i jak będziesz chciała, żeby jadł z Wami przy stole bez bajki to będzie scena rozpaczy. Ciężka sprawa... :-(
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dzien dobry w ogole ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4571 |
|
Rozeznanie
|
Aha, wczoraj mi mąż zakupił studencką białą :-D
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4572 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4574 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
z wielkim bólem serca siadał do chleba, mięsa czy surówek, ale w końcu się przestawił i sytuacja się unormowała. A teraz jest nastolatkiem, który wcina takie porcje, jak jego tata
Edytowane przez unheeded Czas edycji: 2014-08-10 o 08:12 |
|||
|
|
|
#4575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale sie wyspalam już dawno taka wypoczeta nie wstalam ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ela wiem jak ciezko jest na sercu kiedy dziecko nie chce jesc, mialam pare takich epizodow z Werka, na szczescie to bylo dawno , teraz nie ma problemu, sama mowi na co ma ochote i je praktycznie wszystko moze i u was to minie w koncu ![]() Witam sie w kolejnym rozpoczetym tygodniu 29!! ![]() A jutro podejrze mojego ludzika
|
|
#4577 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Wam!
Ja też dzisiaj pospałam, wczoraj kupiłam chłopakom grę na x boxa Batmana i Robina i dzisiaj od rana cisza w domu jak makiem zasiał, widziałam, że mąż jak wrócił to zrobił im śniadanie, a ci grają dali mamusi pospać. czekoladka zaraz 30 tydzień Ci stuknie ela no to pozostaje Ci póki co, mieć nadzieję, że młody z tego wyrośnie... Ale dzisiaj miałam sny... aż w szoku jestem, że takie bzdury potrafią mi się przyśnić... ![]() Miłej niedzieli Wam życzę, jak spadam się pouczyć po śniadaniu, a później do kościoła z chłopakami i zrobić jakiś obiad...
|
#4578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez mam glupie sny odkad jestem w ciazy, wczesniej sporadycznie mialam jakies sny a teraz prawie codziennie
|
|
#4579 |
|
Zadomowienie
|
Dzieńdoberek
![]() Jestem i ja ![]() Powiem Wam, że ledwo żyję po ostatnim tygodniu... był wyjatkowo intensywny jak na mój stan :/ jeszcze wczoraj zaliczyliśmy rodzinną imprezkę pt. "Pierwsze urodzinki". za to dziś leżę i absolutnie NIC nie robię !!! Jedyne co zrobię to nadrobię to co naskrobałyście gaduły ![]() mam nadzieje że nic złego/nieprzyjemnego u żadnej z Was się nie wydarzyło...
|
#4580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nam skonczyl się 27 tydzień czyli wkraczamy w 28 tydzien ale mam wrazenie, ze im dalej, tym wolniej mi czas plynie... i dluzy się.witam się za to w 7.miesiacu i w III trymestrze ![]() jutro masz wizyte? będę trzymać kciuki!Cytat:
![]() nie chce mi się nic dziś robic, lydki mnie bola, mam zupke na obiad,ale TZ sobie wymyslil,ze chciałby jeszcze na drugie lazanki nie mam sily na pichcenie i znow stanie przy garnkach
Hania <3 8.11.2014r. <3 i Basia 3.04.2017 Edytowane przez martha330 Czas edycji: 2014-08-10 o 10:26 |
||
|
|
|
#4581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ano mam jutro wizyte i jakos sie denerwuje czy wszystko jest ok.....co pokaza pomiary i co powie gin na ten moj cukier w gornej granicy normy ![]() u nas dzisiaj odpust to jest swieto patrona kosciola, z tej okazji jest wielki festyn, stoja bazarki ze slodyczami i zabawkami dla dzieci, karuzele, wiec mloda juz wyczekuje kiedy tam pojdziemy u was tez znany jest ten obrzed?
|
|
#4582 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. U mnie odpust jest za 2 tygodnie
|
|
|
|
|
#4583 |
|
Raczkowanie
|
A mogę spytać, jak to odczuwasz? Tzn że Cię boli szyjka? Bo u mnie problemy były na początku i nie czułam kompletnie nic. I gin mi powiedział, że to się samo robi (skraca, rozwiera, zmiękcza), dlatego konieczna jest stała obserwacja, bo sama nic niepokojącego nie wyłapię...
|
|
|
|
#4584 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie od trzech dni mdli... czy cos zjem czy nie to praktycznie cały dzien mdli :/ na dodatek zaparcia powróciły ! Tak jak do tej pory radziłam sobie z nimi tak teraz nic nie dziala Ręce mi opadają. Wiem, że niektóre z Was przyjmują w różnej postaci błonnik z apteki.... powiedzcie mi czy konsultowałyście to ze swoim ginem ?? Nie miał nic przeciwko ???? A na dodatek od rana bóle w podbrzuszu i w okolicy prawego jajnika strasznie jest to nieprzyjemne.
:P Edytowane przez paulina119a Czas edycji: 2014-08-10 o 11:59 |
||
|
|
|
#4585 | ||
|
Raczkowanie
|
dzien dobry
![]() ja przy glukozie mialam tylko 2 pobrania krwi, jedno przed drugie po 2 godzinach. Usg juz zadnego nie bede miala, teraz pozostal mi juz tylko czekac na porod ![]() FrauGizela super, ze odpoczelas i ze wyjazdy sie udaly ![]() ela zdrowia dla Ciebie i synka.nie wiem ile lat ma Twoj synek, ale mojej siostry dzieciaki tak na przelomie 2,5-4 latka tez nie mialy ochoty na jedzenie.corka nie jadla prawie nic, zato naszczescie pila, czasami podjadla kawalek bulki ale ogolnie z jedzeniem byla bardzo na bakier, teraz jej przeszlo z dnia na dzien, je prawie wszystko i w ogole przy tym nie marudzi To tylko takie moje luzne rozwazania, bo doswiadczenia nie mam Cytat:
![]() czekoladka gratuluje 29 tygodnia i trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte ![]() ja pojutrze zaczynam 30tydzien, ale ten czas leci... Kasia efektywnej nauki, kiedy masz egzamin? martha witamy w trzecim trymestrze ![]() Cytat:
Goniaaas powodzenia na wizycie
|
||
|
|
|
#4586 |
|
Zadomowienie
|
Ja na zaparcia popijam przez cały dzień wodę z cytryną robię sobie w dzbanku i codziennie wypijam te 1,5 litra.
Powiedzcie dziewczyny słyszałyście może o takim proszku dla dzieci, bo cena atrakcyjna? http://allegro.pl/hipoalergiczny-pro...480213225.html
|
#4587 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Coś mi się w organizmie przestawiło bo nic z tych rzeczy nie pomaga. Nawet śliwki ![]() Proszek pierwszy raz na oczy widze więc nie pomogę . Lecz jesli to prawda, że niemiecki to może być dobry. Ja używam chemię niemiecka i jest zdecydowanie lepsza odtej dostępnej u nas w sklepach. Niby marka ta sama a jakość np. proszku czy płynu do pukania niemieckiego a polskiego to dwa różne bieguny...
:P Edytowane przez paulina119a Czas edycji: 2014-08-10 o 12:12 |
|
|
|
|
#4588 |
|
Wtajemniczenie
|
o kurcze , czekoladka Ty już 29 tc!!
paulina - u mnie to samo... zdycham dziś, sapię, pocę się strasznie. Ledwo żyję :P 2 litry to mało pijesz Mi gin mówił, że w ciągu powinno być ok. 3 litrów. Ja wypijam 2,5 wody i 0,5 litra innych płynów (albo nawet więcej czasami).Kasiu -mi to non stop śni się poród/karmienie piersią/wyprawka/przewijanie młodego itp. martha - u mnie to w ogóle jakoś dziwnie teraz jest. Wcześniej wszystko było normalnie, ale teraz gin mnie zaprosił na 25+6 i mówi, że "wtedy zrobimy wszystkie dokładne pomiary anatomii płodu, obejrzymy sobie maluszka wszerz i wzdłuż, może też Wam fimik nagram". Także nie wiem dlaczego akurat w takim terminie. ela - mój brat tak miał Najpierw chudy jak szkapa, do tego ciągle w ruchu, więc kaloryfer miał na brzuchu w wieku 6-8 lat, jeść nie chciał, jak już to w biegu coś złapał, a tak to właśnie wziął 2 gryzy i mówi, że sie najadl. Później mu się przestawiło i teraz ma problem w druga stronę, bo ciągle by jadł i gruby jest :PCzy któraś z Was stosowała globulki Clotrimazolum? Wczoraj TŻ odebrał je z apteki bo wcześniej nie mieli (na tę moją infekcję) i sobie pierwszą na noc wepchnęłam. JAK TO PIECZE!!! Też tak macie? I piecze mnie nie infekcja tylko tabletka właśnie :/ Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-08-10 o 12:17 |
|
|
|
#4589 |
|
Zadomowienie
|
Kiara ja tylko maści używałam globulek nie.
A używa któraś z Was orzechów do prania? Podobno ciuszki po nich są mięciutkie?
|
#4590 |
|
Rozeznanie
|
Czuję takie kłucia i nieznaczny ból i ciągnięcie w szyjce, jak miałyście posiew robiony to czasem po nim właśnie jest taki dyskomfort. Jak leże jest ok ale jak się przekręcam czy przekładam nogi na bok, albo wstaje do łazienki wtedy czuje właśnie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:19.

z wielkim bólem serca siadał do chleba, mięsa czy surówek, ale w końcu się przestawił i sytuacja się unormowała. A teraz jest nastolatkiem, który wcina takie porcje, jak jego tata 

nie mam sily na pichcenie i znow stanie przy garnkach
Ręce mi opadają. 
Też tak macie?