![]() |
#661 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
![]()
![]() |
#662 |
Rozeznanie
|
ja robię praktycznie co miesiąc, raz tylko nie robiłam (dostałam wolny miesiąc od kłucia:P)
#663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pościel bardzo ładna ![]() ![]() ja jedynie unikam baldachimu, z uwagi na zbieranie się kurzu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za to jutro krzywa ![]()
![]() |
#665 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Futbolowa powodzenia na krzywej ![]() Edytowane przez GoniaaaS Czas edycji: 2014-08-18 o 13:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#666 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A niestety popsuło mi się moje tele, tzn padł mi silnik w obiektywie, więc mąż się już nim nie pobawi, bo nie wyostrzy manualnie :p Teraz marzę o stałce do portretów ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#667 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() no my się z tym gryziemy całe wakacje, ale decyzja już podjęta ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja mocz zawsze z morfologią robię i na każdą wizytę zanoszę... No a my byliśmy i zapisaliśmy młodego do I klasy ![]() ![]() idę się położyć na chwilę, bo mama zabrała chłopaków na spacer...
![]() |
#668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajna jest ta rodzinka siedzących misiów, ale łóżeczko trochę może zasłaniać te małe miśki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#669 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#670 | |
Zakorzenienie
|
![]() Witam po wwekwndzie, troche nadrabianoa mialam. Byliśmy u moich rodziców i u teściów bardzo fajnie było. Oczywiście wszyscy mnie karmią i same pyszne jedzenie serwują, aż żal odmawiać. Trzymam kciyki za wszystkie wizytujące. Ja mam jutro wizytę. Cytat:
Gratuluję wyboru wózków i innych potrzebnych rzeczy. My jak na razie małe obeznanie zrobiliśmy i tyle. Kupimy może we wrześniu a może jeszcze później. Teraz szukamy łóżka dla siebie i jeszcze kolor do przyszłego pokoju dziecka musimy wybrać i mąż się musi tym zająć. Dzisiaj chciałam pojechać do lidla, ale się powstrzymałam i pohechałam do pepco ![]() A wczoraj stwierdziłam, że dla mnie już ciuchów w sklepach nie ma i sobie daruję. Jakoś chyba przebieduję do listopada. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#671 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie zamieniłabym go za żadne skarby:P na Nikonach szczerze powiedziawszy się nie znam za to wiem że marzy mi się body 5d mark II ale to za gruba kasa;/ wyprawka mnie nie wyniesie tyle co samo body więc zostaję przy swoim bodziaku ale obiektywów trochę mam, m in. 28 mm 1.8 którego wielbię miłością wielką a do zdjęć dziecięcych jest boski ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#672 |
Zakorzenienie
|
ja uciekam pałaszować obiadek
![]() zajrzę wieczorkiem ![]() powodzenia na wizytach ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Raczkowanie
|
KOSTKA ja jeżdżę, ale nie wyobrażam sobie nie jeździć jak jeszcze jakoś daję radę. Ostatnio nawet sobie pobiegałam po lesie z psem i z synem, ale myślałam że wyzionę ducha- bo już mi tak uciska na przeponę. Tyle że ja jeżdżę cały czas i cały czas mam masę ruchu bo taki mam tryb życia- więc to nie jest tak, ze nagle w 7 miesiącu wskakuje na rower.
Jedyne bóle jakie miałam to wczoraj, ale to nie w pachwinach tylko w dole brzucha, no i to z przemęczenia na pewno bo się w sobotę narobiłam i nałaziłam. A tak to w tej ciąży praktycznie nic mnie nie męczy. Brzuch twardnieje ale to nie boli. GoniaaaS nie mogę powiedzieć że teściowa mi nie pomaga bo czasem pomagają jest tylko wielka dysproporcja pomiędzy jednym a drugim synem. Jeden poszedł z domu, musiał sobie radzić sam a wszystko co nie zrobiliśmy było skrytykowane. Na wesele powiedzieli, że nam nie dadzą bo pomogli w budowie, a teraz wychodzi na to że tamten dostał i samochód i pomogli mu w budowie i jeszcze dostanie kupę kasy na wesele. A kiedyś były wielkie gadki że przecież jak się daje to w miarę po równo. Ja to tam mam gdzieś, radzimy sobie sami- tylko nie lubie jak mojemu TZ w głowie mącą bo lubią mu coś czasem nagadać głupiego a on sie przejmuje. Np. jak kupowaliśmy mieszkanie, nie mieliśmy gdzie mieszkać a akurat był wielki boom i ceny kosmiczne. Znaleźliśmy tanie mieszkanie w kamienicy z ogrodem itd. to mieli wielkie pretensje że to stare i wieczna krytyka, że trzeba w piecu palić - jakby to ni musieli robić. Ale na grila się fajnie przyjeżdżało i posiedzieć na ogrodzie :P Moja mam jest identyczna- musisz mieć takie samo zdanie jak ona bo sie zaraz obrazi. Z moimi rodzicami też bym mieszkać nie mogła. Kasia nie sądzę aby syn się nudził w zerówce. Z moim synem chodziły do grupy głownie starsze dzieci- drugoroczne i nie nudziły sie. Jednak w przedszkolu jest dużo zabawy nic nigdy nie dzieje się tak samo, to nie są starsze dzieci które siedzą w ławkach i uczą się kolejny rok historii polski. My nie mieliśmy wyboru i syn musi iść do szkoły wcześniej bo urodził się w kwietniu. Jednak tak czy siak bym go posłała. Geniuszem na pewno nie jest więc nie chodzi tutaj o jakieś aspekty naukowe. Dla niego to jest kolejny etap w życiu i widzę że nawet chce do tej szkoły iść. Przeprowadziliśmy się gdzie indziej i nie ma tutaj kolegów wiec trochę sie stresuje ale i tak fajnie do tego podchodzi. Ja widzę u niego taki skok ostatnio zrobił się bardziej dorosły. |
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Wtajemniczenie
|
Zanet, mam moje wydruki.z ktg to inne himalaje, zero powtarzalności, a lekarz zawsze oglądał było ok, raz jak im się nie podobało i kazali mi się stawić do porodu, to dla mnie wyglądał tak samo
![]() Kasia, jak synek gotowy do szkoły to niech idzie ![]() ![]() Idę się ogarnąć i zmykamy na wizytę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#675 |
Zakorzenienie
|
Włączylam pralke z poduchami corci , ma takie w ksztalcie kwiatkow 2 duze i 2 mniejsze , duzego pluszowego psa i baranka, oczywiscie na 2 razy pojdzie bo sie nie zmiesci....
W przyszlym tygodniu wypiore posciel i kocyki wszystie dla dzidziuska ![]()
#676 |
Rozeznanie
|
hmmm no właśnie ja miałam 3 razy i pewnie gdyby bylo co wizyta to by nie doszło do tej infekcji
![]() wogule widzę coraz więcej minusów chodzenia do prywatnego lekarza.. taki z nfz kieruje na mocz co chwilę bo to wtedy darmowe..myślałam, że sobie polepszę prywatną ginka a tu dupa ale teraz już jakoś to dociągnę. Dziś będę sama się dopominać o posiew z pochwy ciekawe czy zrobi mi bez problemu.
#677 |
Zakorzenienie
|
Eclaris masz na mysli to badanie GBS na paciorkowce?
podczytuje watek mamus pazdziernikowych i jedna mamusia ktora ma tp. na 3.10 lezy w szpitalu z rozwarciem bo dziec pcha sie na swiat ![]() masakra ze to juz lada chwila
#678 | |
Zadomowienie
|
Widziałyście u mamuś październikowych ?? Jedno dzidzi już pcha się na świat
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#679 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wózek wybrany to quinny moodd ![]() Mnie sie podoba z pierwszego linka 022 i drugiego 014 ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
jak to przeczytałam to mi Lilka zaczęła szaleć w brzuchu hmmm mam nadzieje, ze nie spodobało jej sie zbyt szybkie pchanie na świat... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#680 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() i tu też MEGA! my powinniśmy odmalować Malwy pokoik, bo już 5 lat niemalowany. trochę mi szkoda bo jest w wywalonych w kosmos kolorach (piaskowy, brzoskwiniowy i taki mega-jop-ciemnomalinowy) ale jak sobie myślę, jaka to by była rozruba... mam tam wnękę w którą są wmontowane półki - musielibyśmy je poodkręcać, a ściany mamy dramatyczne, żelbetowe ![]() znając mnie to pewnie się zdecyduję z dnia na dzień i powiem wtedy "dziś robimy!" ![]() Cytat:
także w spacerówce młoda jeździła przez pół roku z hakiem; potem wiosne / lato / jesień w parasolce, ale na zimę (miałą ponad 1,5 roku) znów ją przesadziłam do spacerówki Jedo z zestawu - ze wzg na śniegi. cholernie cieżko się parasolka na małych kółkach przebić przez śniegi ![]() potem jeszcze chwilę pojeździła na wiosnę w parasolce, a jak skończyła 3 lata to parasolkę oddałam i koniec jeżdżenia :P także z mojego doświadczenia - spacerówka była używana przez 6-7 miesięcy a potem przez 2 zimy. to chyba sporo? aczkolwiek bez małej parasolki "oprócz dużego wózka" życia sobie nie wyobrażam.... oo ja też się przyłączam, u mnie łaźnia 2m x 1,4 ![]() Cytat:
wiele z takich większych spacerówek skłąda się w kanapkę, ale parasolki też są, choćby b.popularny w moich okolicach peg perego pliko p3 - http://www.sklep-tosia.pl/peg-perego...3-compact_p102 takie 7-miesięczne dziecko spokojnie można w nim już wozić, ma fajną amortyzację, jest parasolką (ale dość dużą), i ogólnie przez koleżanki jest mocno chwalony, no ale waży prawie 10 kg ![]() ![]() ja moją woziłam w takiej spacerówce http://brykadlabrzdaca.blog.onet.pl/...nia-lub-pytan/ ale jak już mówiłam - po 11 miesiącu i mam wrażenie, że to jednak był za mały wózek na niespełna roczne dziecko ![]() ![]() Cytat:
![]() decyzja już pewnie podjęta - jaka zapadła? ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#681 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Obiektywy mi się marzą, ale to powoli i tak już moja torba foto się zapełnia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#682 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#683 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mi tez sie podobaja quinny ale drogie ![]()
![]() |
#684 |
Rozeznanie
|
czekoladka jak mi w szpitalu robili posiew wyszly jakieś 3 bakterie i potem miałam dopochwowe na nie to bym chciala sprawdzić czy się dziadostwo wytępiło.
no wiadomo, że wszystko zależy od gin ja kierowałam się opiniami ale te kobitki rodziły jakieś 3-4 lata temu a podobno tamoja od jakiegoś roku się spaściła całkowicie. biednaa ta mamusia październikowa oby tylko wytrzymała jak najdłużej ![]() ciekawe czy miała ogólnie jakieś symptomy porodu wczesnego czy tak z dnia na dzień się zaczęło. Tyle dobre, że udało im się zatrzymać.
#685 |
Wtajemniczenie
|
Fakt drogi ale pieniądza na ten wózek dali mi rodzice
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Zakorzenienie
|
Ciekawi mnie ile moj dziec bedzie wazyl za 2 tyg. , jesli tydzien temu wazyla 1,5 kg (w 3 tyg. pol kg przybylo jej na wadze), myslicie ze ponad 2 kg bedzie??
![]()
#687 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Generalnie coś nie mogę leżeć na lewym boku bo sie tam usadowiła i chyba ja wtedy gniote, bo kopać bardzo zaczyna i to tak mega na boku nie bliżej środka a już mnie prawy boli :d |
|
![]() ![]() |
![]() |
#688 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja 3 tyg temu ważyła 888g zobaczę dziś ile przybrała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#689 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj zaczełam 30 TC |
|
![]() ![]() |
![]() |
#690 | |||
Zadomowienie
|
Oho, zaczął się nowy tydzień i znowu szalejecie
![]() Justana1984 gratuluję studniówki ![]() ![]() GoniaaaS, bidula, na pewno wytrzymasz przez ten remont, jeszcze tylko chwila! Ja też tak mam z mamą, mimo że dogadujemy się nieźle to jak jest u mnie, albo ja jadę do rodzinnego domu to normalnie nie mam siły z nią siedzieć, tak mnie wkurza ![]() esti87 ale super niespodziankę mąż Ci sprawił! U nas ja sama wszystko kupuję, zamawiam, na szczęście nie żałuje kasy jak coś trzeba. Zapunktował zrobieniem pokoiku więc na razie dam mu spokój, poza tym kto wybierze lepsze rzeczy dla malucha jak nie matka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Uffff udało mi się odpowiedzieć ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.