Listopad- Grudzień 2014- część IV :) - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-18, 13:44   #661
ela_86
Wtajemniczenie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)

jak dla mnie 14 i 023
Stary 2014-08-18, 13:45   #662
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
A właśnie pytanie ogólnie ile razy przez całą ciąże do teraz miałyście badanie moczu?
ja robię praktycznie co miesiąc, raz tylko nie robiłam (dostałam wolny miesiąc od kłucia:P)
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 13:45   #663
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
Zanet84 najważniejsze że skurczów macicy nie wykazało a z tym tetnem niezła jazda, chyba bym na zawał zeszła

Powodzenia dziewczyny na wizytach

a co myślicie o takiej pościeli?

http://guguland.pl/Posciel-My-teddy-Klups-4-czesciowa
no od momentu tego "sfiksowania" maszyny chyba 5 min. minęło zanim przyszła położna.....myślałam że tam umrę co prawda po paru sekundach pomiar był już ok, ale myśli miałam najróżniejsze....

pościel bardzo ładna takie kolorki też rozpatrywałam
ja jedynie unikam baldachimu, z uwagi na zbieranie się kurzu
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 13:46   #664
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
A właśnie pytanie ogólnie ile razy przez całą ciąże do teraz miałyście badanie moczu?
Chyba 5 albo 4 - w każdym razie na każdej wizycie dostaję skierowanie na mocz i morfologię. Chociaż nie wykluczam, że raz moczu nie było, ale teraz już nie pamiętam

Za to jutro krzywa Jak zobaczyłam, ile tej glukozy mam łyknąć, to aż mi słabo na samą myśl...
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 13:46   #665
GoniaaaS
Rozeznanie

Cytat:

Ogólne z 4x, posiew moczu 5x ale mi każe ginekolog często robić ze względu na pessar i cukrzyce

Futbolowa powodzenia na krzywej będę trzymać kciuki za wyniki.

Edytowane przez GoniaaaS
Czas edycji: 2014-08-18 o 13:47
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 13:48   #666
magdula87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
też byliśmy w piątek w Chorzowie, ale w parku, do zoo nie wchodziliśmy.....a widziałam kolejki były spore
Fakt kolejki były, ale szło płynnie Dobrze, że zoo jest duże, to tłumy się rozkładały
Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość
a jesli mogę spytać (to juz prawie zboczenie zawodowe;p) jaką lustrzaneczkę sobie sprawiłaś?

ps. Żaneta zapomniałam Ci powiedzieć Mój mąż sprawił mi tło w Twoich ulubionych barwach
super że badanie wyszło oki, nie ma co nadinterpretować sobie od razu wyników ech chyba wszytskie zaczynamy byc powoli przewrażliwione:P
Ja od ponad 8 lat jestem fanką Nikona, do tej pory cykałam lustrzanką d40, którą kupiłam za pierwsze zarobione pieniądze a teraz mąż sprawił mi Nikona d5200, który ma coś dla niego czyli kręci filmy
A niestety popsuło mi się moje tele, tzn padł mi silnik w obiektywie, więc mąż się już nim nie pobawi, bo nie wyostrzy manualnie :p
Teraz marzę o stałce do portretów
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 13:49   #667
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość

Kasiu,
wszystko zależy jak widzisz gotowość swojego syna do szkoły, przede wszystkim emocjonalną, mój idzie w przyszłym roku, jako niespełna 6latek, ale my już nie mamy wyboru i strasznie mnie to wkurza.
No mój ten młodszy też już nie ma wyboru i idzie jako 6 latek w przyszłym roku, a z tym starszym mamy wybór i wiem, że on się będzie nudził teraz z młodszym w jednej grupie... on chce iść ze swoimi kolegami do I klasy, a nie chce zostawać z maluchami w zerówce.. dzisiaj mi powiedział, że on chce już się uczyć pisać i czytać, żeby mógł sam to robić, a nie że ja mu czytam A młodszy jest z 27.12 i idzie jako sześciolatek, choć w gruncie rzeczy będzie miał 5 lat ale jego wychowawczyni mówi, że on jest mądrzejszy od niektórych dzieci styczniowych, więc też się nie martwię o niego...

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
Kasia ale wrzesień to już za 2 tygodnie
trudna decyzja...
no my się z tym gryziemy całe wakacje, ale decyzja już podjęta

Cytat:
Napisane przez Beata Marcina :0 Pokaż wiadomość

Kasia
ja myślę że lepiej puścić dziecko wcześniej nią ma siedzieć w zerówce drugi rok. Dzieciaki zwykle są zdolniejsze niż nam się wydaje i lepiej dla nich jak wymagania są trochę wyżej niż za nisko. Ale Ty go lepiej znasz i pewnie wiesz czy sobie poradzi.
Wiem, że sobie poradzi, rozmawialiśmy też z psychologiem i pedagogiem, jego wychowawcą itd...

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość

mam do Was pytanie, jak Wam się kojarzy/podoba imie Olgierd? i jakie wg Was jest zdrobnienie od tego imienia? chcę się ogólnie zorientować więc się nie krępujecie z krytyką
Musi się Wam imię podobać, mi też ludzie gadają "Sara?!" To imię jak dla psa! ale mam to gdzieś... nie dogodzisz niestety wszystkim bo każdy ma inny gust...

Cytat:

łohohoho chyba już 6 razy, albo 7 ... na każdą wizytę mam przynosić badanie i w szpitalu też mi robili często jak leżałam z tym krwiakiem...
ja mocz zawsze z morfologią robię i na każdą wizytę zanoszę...

No a my byliśmy i zapisaliśmy młodego do I klasy także już odwrotu nie ma ale widzę, że się cieszy, już chce jechać kupować plecak i wyprawkę ... jutro pojedziemy na zakupy..
idę się położyć na chwilę, bo mama zabrała chłopaków na spacer...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-18, 13:53   #668
Zanet84
Zakorzenienie

mnie się podobają misie http://www.onozakupy.pl/1277-fototapeta-misie-2.html

fajna jest ta rodzinka siedzących misiów, ale łóżeczko trochę może zasłaniać te małe miśki
Stary 2014-08-18, 13:57   #669
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez esti87 Pokaż wiadomość

czekoladka juz 30 dniowa..jak to szybko leci..a kiedz teraz masz wizyte..mysle ye wyniki ok
no leci to..... ja mam wizyte 1 wrzesnia
Cytat:
czekoladka mocz masz ok

mi sie podoba za 1

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 13:57   #670
edzka1104
Zakorzenienie

Witam po wwekwndzie, troche nadrabianoa mialam. Byliśmy u moich rodziców i u teściów bardzo fajnie było. Oczywiście wszyscy mnie karmią i same pyszne jedzenie serwują, aż żal odmawiać.

Trzymam kciyki za wszystkie wizytujące. Ja mam jutro wizytę.
Cytat:

Ja mam wizyty co 3 tygodnie i do tej pory tylko raz nie mialam badania ogólnego moczu, a tak to zawsze.

Gratuluję wyboru wózków i innych potrzebnych rzeczy. My jak na razie małe obeznanie zrobiliśmy i tyle. Kupimy może we wrześniu a może jeszcze później. Teraz szukamy łóżka dla siebie i jeszcze kolor do przyszłego pokoju dziecka musimy wybrać i mąż się musi tym zająć.

Dzisiaj chciałam pojechać do lidla, ale się powstrzymałam i pohechałam do pepco kupiłam kilka półśpiochów, body, niedrapki i jeszczw weszłam do textil market i też kupiłam kilka rzeczy i dwie flanelowe pieluchy. Ciuchów na początek mam już dosyć, obiecałam sobie , że nic już do porodu nie kupię.
A wczoraj stwierdziłam, że dla mnie już ciuchów w sklepach nie ma i sobie daruję. Jakoś chyba przebieduję do listopada.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
edzka1104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 14:01   #671
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magdula87 Pokaż wiadomość
Ja od ponad 8 lat jestem fanką Nikona, do tej pory cykałam lustrzanką d40, którą kupiłam za pierwsze zarobione pieniądze a teraz mąż sprawił mi Nikona d5200, który ma coś dla niego czyli kręci filmy
A niestety popsuło mi się moje tele, tzn padł mi silnik w obiektywie, więc mąż się już nim nie pobawi, bo nie wyostrzy manualnie :p
Teraz marzę o stałce do portretów
ja znowu Canon
nie zamieniłabym go za żadne skarby:P na Nikonach szczerze powiedziawszy się nie znam za to wiem że marzy mi się body 5d mark II ale to za gruba kasa;/ wyprawka mnie nie wyniesie tyle co samo body więc zostaję przy swoim bodziaku ale obiektywów trochę mam, m in. 28 mm 1.8 którego wielbię miłością wielką a do zdjęć dziecięcych jest boski
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-18, 14:03   #672
Zanet84
Zakorzenienie

ja uciekam pałaszować obiadek
zajrzę wieczorkiem

powodzenia na wizytach !
Stary 2014-08-18, 14:05   #673
tiera
Raczkowanie

KOSTKA ja jeżdżę, ale nie wyobrażam sobie nie jeździć jak jeszcze jakoś daję radę. Ostatnio nawet sobie pobiegałam po lesie z psem i z synem, ale myślałam że wyzionę ducha- bo już mi tak uciska na przeponę. Tyle że ja jeżdżę cały czas i cały czas mam masę ruchu bo taki mam tryb życia- więc to nie jest tak, ze nagle w 7 miesiącu wskakuje na rower.

Jedyne bóle jakie miałam to wczoraj, ale to nie w pachwinach tylko w dole brzucha, no i to z przemęczenia na pewno bo się w sobotę narobiłam i nałaziłam. A tak to w tej ciąży praktycznie nic mnie nie męczy. Brzuch twardnieje ale to nie boli.

GoniaaaS
nie mogę powiedzieć że teściowa mi nie pomaga bo czasem pomagają jest tylko wielka dysproporcja pomiędzy jednym a drugim synem. Jeden poszedł z domu, musiał sobie radzić sam a wszystko co nie zrobiliśmy było skrytykowane. Na wesele powiedzieli, że nam nie dadzą bo pomogli w budowie, a teraz wychodzi na to że tamten dostał i samochód i pomogli mu w budowie i jeszcze dostanie kupę kasy na wesele. A kiedyś były wielkie gadki że przecież jak się daje to w miarę po równo. Ja to tam mam gdzieś, radzimy sobie sami- tylko nie lubie jak mojemu TZ w głowie mącą bo lubią mu coś czasem nagadać głupiego a on sie przejmuje. Np. jak kupowaliśmy mieszkanie, nie mieliśmy gdzie mieszkać a akurat był wielki boom i ceny kosmiczne. Znaleźliśmy tanie mieszkanie w kamienicy z ogrodem itd. to mieli wielkie pretensje że to stare i wieczna krytyka, że trzeba w piecu palić - jakby to ni musieli robić. Ale na grila się fajnie przyjeżdżało i posiedzieć na ogrodzie :P
Moja mam jest identyczna- musisz mieć takie samo zdanie jak ona bo sie zaraz obrazi. Z moimi rodzicami też bym mieszkać nie mogła.

Kasia nie sądzę aby syn się nudził w zerówce. Z moim synem chodziły do grupy głownie starsze dzieci- drugoroczne i nie nudziły sie. Jednak w przedszkolu jest dużo zabawy nic nigdy nie dzieje się tak samo, to nie są starsze dzieci które siedzą w ławkach i uczą się kolejny rok historii polski. My nie mieliśmy wyboru i syn musi iść do szkoły wcześniej bo urodził się w kwietniu. Jednak tak czy siak bym go posłała. Geniuszem na pewno nie jest więc nie chodzi tutaj o jakieś aspekty naukowe. Dla niego to jest kolejny etap w życiu i widzę że nawet chce do tej szkoły iść. Przeprowadziliśmy się gdzie indziej i nie ma tutaj kolegów wiec trochę sie stresuje ale i tak fajnie do tego podchodzi. Ja widzę u niego taki skok ostatnio zrobił się bardziej dorosły.
tiera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 14:11   #674
Indra83
Wtajemniczenie

Zanet, mam moje wydruki.z ktg to inne himalaje, zero powtarzalności, a lekarz zawsze oglądał było ok, raz jak im się nie podobało i kazali mi się stawić do porodu, to dla mnie wyglądał tak samo

Kasia, jak synek gotowy do szkoły to niech idzie a młodszy zazwyczaj lepiej rozwinięty jak ma starszy wzór

Idę się ogarnąć i zmykamy na wizytę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-08-18, 14:21   #675
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Włączylam pralke z poduchami corci , ma takie w ksztalcie kwiatkow 2 duze i 2 mniejsze , duzego pluszowego psa i baranka, oczywiscie na 2 razy pojdzie bo sie nie zmiesci....
W przyszlym tygodniu wypiore posciel i kocyki wszystie dla dzidziuska

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-08-18, 14:26   #676
eclariss
Rozeznanie

hmmm no właśnie ja miałam 3 razy i pewnie gdyby bylo co wizyta to by nie doszło do tej infekcji

wogule widzę coraz więcej minusów chodzenia do prywatnego lekarza.. taki z nfz kieruje na mocz co chwilę bo to wtedy darmowe..myślałam, że sobie polepszę prywatną ginka a tu dupa ale teraz już jakoś to dociągnę.

Dziś będę sama się dopominać o posiew z pochwy ciekawe czy zrobi mi bez problemu.
Stary 2014-08-18, 14:33   #677
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Eclaris masz na mysli to badanie GBS na paciorkowce?

podczytuje watek mamus pazdziernikowych i jedna mamusia ktora ma tp. na 3.10 lezy w szpitalu z rozwarciem bo dziec pcha sie na swiat odszedl jej czop, dostala boli krzyzowych i pojechala na ip, lezy juz tydzien, podaja jej sterydy na rozwoj pluc maluszka i zastrzyki na skurcze , zeby jak najdluzej wytrzymala
masakra ze to juz lada chwila

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-08-18, 14:39   #678
Keithlyn
Zadomowienie

Widziałyście u mamuś październikowych ?? Jedno dzidzi już pcha się na świat

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

podczytuje watek mamus pazdziernikowych i jedna mamusia ktora ma tp. na 3.10 lezy w szpitalu z rozwarciem bo dziec pcha sie na swiat odszedl jej czop, dostala boli krzyzowych i pojechala na ip, lezy juz tydzien, podaja jej sterydy na rozwoj pluc maluszka i zastrzyki na skurcze , zeby jak najdluzej wytrzymala
oooo wyprzedziłaś mnie

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 14:43   #679
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Odebralam wyniki i morfologie mam dobra tak na moje oko, HGB na poziomie 12.1 , tylko nie wiem czy mocz dobry- bo pisze nablonki plaskie dosc liczne, leukocyty 1-3 w p.w., bakterie nieliczne, pasma sluzu liczne
Mam takie same wyniki moczu i lekarka mówiła ze są dobre , musiałam jej wyniki mejlem wysłać żeby powiedziała co z krwią

Wózek wybrany to quinny moodd

Cytat:
jak dla mnie 14 i 023
Mnie sie podoba z pierwszego linka 022 i drugiego 014

Cytat:
hmmm no właśnie ja miałam 3 razy i pewnie gdyby bylo co wizyta to by nie doszło do tej infekcji

wogule widzę coraz więcej minusów chodzenia do prywatnego lekarza.. taki z nfz kieruje na mocz co chwilę bo to wtedy darmowe..myślałam, że sobie polepszę prywatną ginka a tu dupa ale teraz już jakoś to dociągnę.

Dziś będę sama się dopominać o posiew z pochwy ciekawe czy zrobi mi bez problemu.
Ja jestem bardzo zadwolona z prywatnych wizyt. Badanie moczu muszę robić co wizytę krew raczej tez, te akurat sa tanie wiec luz , mocz już dwa razy robiłam posiew i z pochwy tez mi zrobiła , skierowanie na prenatalne dała mi na NFZ gdzie ona sama tez robi i mogła mnie skasować u siebie chyba wszystko zależy od lekarza

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:

O masakra...
jak to przeczytałam to mi Lilka zaczęła szaleć w brzuchu hmmm mam nadzieje, ze nie spodobało jej sie zbyt szybkie pchanie na świat...
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-18, 14:43   #680
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rosalie01 Pokaż wiadomość
A jak juz tak sie chwale to pokaze wam jeszcze kawaleczek pokoju malej, nadal jest jest nieskonczony, lozeczko zostalo zlozone tylko poto, zeby zobaczyc na jakiej wysokosci misiek mial byc namalowany.
.
MEGA!

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
A co do badań, robilyscie juz Hbs i WR? Ja mam zrobić a wyczytalam, że to dopiero w 33 tc....
mój gin mi mówił że właśnie po 33tc i w poprzedniej ciąży też tak miałam robione

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Coś mi załącznik nie wchodzi
i tu też MEGA!

my powinniśmy odmalować Malwy pokoik, bo już 5 lat niemalowany. trochę mi szkoda bo jest w wywalonych w kosmos kolorach (piaskowy, brzoskwiniowy i taki mega-jop-ciemnomalinowy) ale jak sobie myślę, jaka to by była rozruba... mam tam wnękę w którą są wmontowane półki - musielibyśmy je poodkręcać, a ściany mamy dramatyczne, żelbetowe i meble też mamy poprzykręcane do ścian, trzeba by było ściany zeszlifować żeby łatwiej było tę ciemną malinę zamalować, ych...
znając mnie to pewnie się zdecyduję z dnia na dzień i powiem wtedy "dziś robimy!"

Cytat:
Napisane przez Beata Marcina :0 Pokaż wiadomość

Wszędzie słyszę opinię, że spacerówki od wielofunkcyjnego się nie używa zwykle, tylko w parasolkę przesiada, potwierdzają, to też aukcje używanych wózków gdzie piszę (siedzisko spacerówki nie używane/użyte kilka razy). Co o tym myślicie? Czy w parasolkę mogę wsadzić 6-7 miesięcznie dziecko i czy da się ją rozłożyć na płasko do spania? Czy parasolka nadaje się na zimę dla rocznego dziecka?
wiesz co... moja Malwa jest z końca kwietnia. 5 miesięcy jeździła w gondoli, jakoś w październiku przełożyłam ją do spacerówki z zestawu. i tak przejeździła całą zimę, 11 miesięcy miała, jak mi walnęło w kręgosłupie i nie byłam w stanie już dźwigać tych przeszło dwudziestu kilogramów po schodach. dostałam jakoś wtedy w spadku od koleżanki niewielką spacerówkę mamas&papas i moją 11-miesięczną kluskę przesadziłam do tejże spacerówki. trochę była za mała wg mnie na rocznego dzieciaka, ale darowanemu koniowi i te sprawy, a nosić dużego wózka już naprawdę nie mogłam.
także w spacerówce młoda jeździła przez pół roku z hakiem; potem wiosne / lato / jesień w parasolce, ale na zimę (miałą ponad 1,5 roku) znów ją przesadziłam do spacerówki Jedo z zestawu - ze wzg na śniegi. cholernie cieżko się parasolka na małych kółkach przebić przez śniegi potem na wiosnę znów wlazła do parasolki, i na kolejną zimę na największe śniegi znów wyciągnęłam spacerówkę jedo (to już było spoko bo Malwa już umiała schodzić sama po schodach, także mogłam nosić wózek bez niej w środku).
potem jeszcze chwilę pojeździła na wiosnę w parasolce, a jak skończyła 3 lata to parasolkę oddałam i koniec jeżdżenia :P

także z mojego doświadczenia - spacerówka była używana przez 6-7 miesięcy a potem przez 2 zimy. to chyba sporo? aczkolwiek bez małej parasolki "oprócz dużego wózka" życia sobie nie wyobrażam....

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Ja mam laznie..... 2m x 1,6m
oo ja też się przyłączam, u mnie łaźnia 2m x 1,4

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Hej

Na pewno są spacerówki dostosowane do mniejszych dziecki takich właśnie w okolicy 7 m tyle, że kosztują więcej i to chyba nie są parasolki ( mogę się mylić).

wiele z takich większych spacerówek skłąda się w kanapkę, ale parasolki też są, choćby b.popularny w moich okolicach peg perego pliko p3 - http://www.sklep-tosia.pl/peg-perego...3-compact_p102 takie 7-miesięczne dziecko spokojnie można w nim już wozić, ma fajną amortyzację, jest parasolką (ale dość dużą), i ogólnie przez koleżanki jest mocno chwalony, no ale waży prawie 10 kg więc "lekka parasolka" to to na pewno nie jest

ja moją woziłam w takiej spacerówce http://brykadlabrzdaca.blog.onet.pl/...nia-lub-pytan/ ale jak już mówiłam - po 11 miesiącu i mam wrażenie, że to jednak był za mały wózek na niespełna roczne dziecko tak po 14 miesiącu już był super

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny. A to ten czerwony safety 1st wyglada mniej masywnie. Ale czy takie kola dadza rade itp
ten pierwszy wygląda ogólnie dużo dużo dużo fajniej, ale małe, piankowe kółka, kubełkowa spacerówka, mała budka... czyli wszystko, czego ja bym nie chciała w swojej spacerówce
decyzja już pewnie podjęta - jaka zapadła?
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 14:46   #681
magdula87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość
ja znowu Canon
nie zamieniłabym go za żadne skarby:P na Nikonach szczerze powiedziawszy się nie znam za to wiem że marzy mi się body 5d mark II ale to za gruba kasa;/ wyprawka mnie nie wyniesie tyle co samo body więc zostaję przy swoim bodziaku ale obiektywów trochę mam, m in. 28 mm 1.8 którego wielbię miłością wielką a do zdjęć dziecięcych jest boski
Moja przyjaciółka to fanka Canona 5d to już wyższa półka, w Nikonie też można wybrać lepsze body, ale to póki co nie na moją kieszeń i umiejętności
Obiektywy mi się marzą, ale to powoli i tak już moja torba foto się zapełnia
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 14:48   #682
happywoman
Rozeznanie

Cytat:

Wszystko zależy od lekarza. Ja chodzę prywatnie - morfologię i mocz robię na każdą wizytę. :/ Infekcji współczuję.

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 14:51   #683
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Widziałyście u mamuś październikowych ?? Jedno dzidzi już pcha się na świat

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

oooo wyprzedziłaś mnie

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Mam takie same wyniki moczu i lekarka mówiła ze są dobre , musiałam jej wyniki mejlem wysłać żeby powiedziała co z krwią

Wózek wybrany to quinny moodd

O masakra...
jak to przeczytałam to mi Lilka zaczęła szaleć w brzuchu hmmm mam nadzieje, ze nie spodobało jej sie zbyt szybkie pchanie na świat...

mi tez sie podobaja quinny ale drogie

Dominika 04.11.2014

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-18, 15:01   #684
eclariss
Rozeznanie

czekoladka jak mi w szpitalu robili posiew wyszly jakieś 3 bakterie i potem miałam dopochwowe na nie to bym chciala sprawdzić czy się dziadostwo wytępiło.

no wiadomo, że wszystko zależy od gin ja kierowałam się opiniami ale te kobitki rodziły jakieś 3-4 lata temu a podobno tamoja od jakiegoś roku się spaściła całkowicie.

biednaa ta mamusia październikowa oby tylko wytrzymała jak najdłużej
ciekawe czy miała ogólnie jakieś symptomy porodu wczesnego czy tak z dnia na dzień się zaczęło.
Tyle dobre, że udało im się zatrzymać.
Stary 2014-08-18, 15:05   #685
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:

mi tez sie podobaja quinny ale drogie
Fakt drogi ale pieniądza na ten wózek dali mi rodzice , ich pierwsza wnuczka odrobinkę tez dołożyła sie moja babcia wiec znacznie łatwiej a teraz znajoma sprzedał go po 2 latach po fajnej cenie wić jakoś tak łatwiej z myślą ze może sie dobrze sprzeda
Stary 2014-08-18, 15:09   #686
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Ciekawi mnie ile moj dziec bedzie wazyl za 2 tyg. , jesli tydzien temu wazyla 1,5 kg (w 3 tyg. pol kg przybylo jej na wadze), myslicie ze ponad 2 kg bedzie??

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-08-18, 15:16   #687
GoniaaaS
Rozeznanie

Cytat:
Ciekawi mnie ile moj dziec bedzie wazyl za 2 tyg. , jesli tydzien temu wazyla 1,5 kg (w 3 tyg. pol kg przybylo jej na wadze), myslicie ze ponad 2 kg bedzie??
Moja w tym samym czasie ważyła 1,4kg i mam nadzieję, że bardzo nie przybiera chociaż przy cukrzycy mojej może być różnie. Dowiem się 28...

Generalnie coś nie mogę leżeć na lewym boku bo sie tam usadowiła i chyba ja wtedy gniote, bo kopać bardzo zaczyna i to tak mega na boku nie bliżej środka a już mnie prawy boli :d
Stary 2014-08-18, 15:25   #688
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Termin porodu mamy taki sam Twoja sporo większa ale teraz chyba przyrost wagi będzie mniej więcej taki sam około 200g na tydzien wiec za 3 tyg. Może być ponad 2 kg
Moja 3 tyg temu ważyła 888g zobaczę dziś ile przybrała
Stary 2014-08-18, 15:31   #689
GoniaaaS
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Termin porodu mamy taki sam Twoja sporo większa ale teraz chyba przyrost wagi będzie mniej więcej taki sam około 200g na tydzien wiec za 3 tyg. Może być ponad 2 kg
Moja 3 tyg temu ważyła 888g zobaczę dziś ile przybrała
Aż zerknełam na Twój i Czekoladki TP mi teraz z miesiączki i USG wytyczyli na 24.X

Dzisiaj zaczełam 30 TC
Stary 2014-08-18, 15:42   #690
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Oho, zaczął się nowy tydzień i znowu szalejecie A ja miałam jakiś taki zalatany dzień, mimo że z domu nawet nie wyszłam, od rana sprzątanie po remoncie, potem znajomi wpadli na kawę potem obiad i już... 17 zaraz.

Justana1984 gratuluję studniówki Pokoik wkleję później, jest idealny A mnie też baardzo bolą plecy, ale tak jakby promieniują od pośladków, czasami ledwo chodzę, macie coś takiego? :/

GoniaaaS, bidula, na pewno wytrzymasz przez ten remont, jeszcze tylko chwila! Ja też tak mam z mamą, mimo że dogadujemy się nieźle to jak jest u mnie, albo ja jadę do rodzinnego domu to normalnie nie mam siły z nią siedzieć, tak mnie wkurza

esti87 ale super niespodziankę mąż Ci sprawił! U nas ja sama wszystko kupuję, zamawiam, na szczęście nie żałuje kasy jak coś trzeba. Zapunktował zrobieniem pokoiku więc na razie dam mu spokój, poza tym kto wybierze lepsze rzeczy dla malucha jak nie matka

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Pytanie do dziewczyn, które mają lub będą miały monitor oddechu. Macie z jedną czy dwiema płytkami? Bo różnica w cenie jest spora, a wydaje mi się, że taka jedna płytka wystarczy co? Przecież taki maluszek nie będzie wędrował po łóżeczku.
Ja kupuję z jedną.

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
ta druga płytka może się przydać do wózka, żeby nie przekładać łóżeczka do wózka, ale nie wiem czy bym brała dwie, nie wiem jeszcze czy będę w ogóle kupować monitor...

mam do Was pytanie, jak Wam się kojarzy/podoba imie Olgierd? i jakie wg Was jest zdrobnienie od tego imienia? chcę się ogólnie zorientować więc się nie krępujecie z krytyką
hmmm.... zdrobnienie może Oli? Ja też zapatruję się średnio na to imię, ale najważniejsze żeby podobało się rodzicom

Cytat:
ja miałam 1 raz.... tak samo jak krew, tylko raz..... plus ukłucie z glukometru
Tylko raz?? Kurczę, ja już miałam z 3 czy 4 a wszystko niby ok.

Uffff udało mi się odpowiedzieć Idę teraz się trochę poruszać bo pewnie po obiedzie mi cukier szaleje

za dzisiejsze wizyty, zdawajcie relacje Ja dopiero 7 września idę, ale zaraz potem będzie to 3 usg, nie mogę się już doczekać

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości