![]() |
#601 |
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
![]() ![]() Byłam w lidlu po 9 i ciuszki już mooooocno przebrane, masakra ![]() ![]() Wziełam sztruksowe spodenki na 68, różowe w ciemniejsze kropeczki, bluzeczki z długiem rękawem( są śliczne ! ) a potem już dla kuzynki 2 paczki bodów z długim rękawem ![]() A miałam już ciuchów nie kupować... jak TŻ zobaczył to powiedział "a może byś już zluzowała z tymi ciuszkami, inne rzeczy są nam potrzebne" ![]() ![]()
#602 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tiera widzę, że mamy podobne teściowe, moja nam nic nie pomaga jedynie swoim 2 córką (ogólnie ma 5-ro dzieci ale 3 jest w odstawce) bo przecież facet ma sobie radzić sam. Wnuków ma już 4 ale 2 od ulubionej córki to tylko oni mogą liczyć na pomoc. Ostatnio wyskoczyła z tekstem o zamawianiu łóżeczka, że nie powinniśmy jeszcze bo niewiadomo jak będzie. Wczoraj czy mamy już wózek i inne rzeczy, biedna nie jest ale nie mamy co liczyć nawet na 5 zł pomocy od niej. I jeszcze na co czekamy a mój mąż na wypłatę (prowadzą razem firme ale ona kase trzyma i mu ostatnio wynagrodzeń nie wypłaca w terminie bo przecież ja dostaje z ZUSu to mamy pieniądze, a ona musi córeczce budowe sponsorować). Najgorsze przede mną od jutra remont naszego pokoju, na ten czas muszę się przenieść do mojej mamy nie wiem jak ja to przetrwam psychicznie... ogólnie ona jest kochana ale nie jak z nią za długo przebywasz, nie możesz mieć na żaden temat innego zdania ;/ A perspektywa skończenia malowania w tym pokoju to może sobota, kocham mojego męża ale jemu schoodzi ze wszystkim wieki, a że musi zeskrzybać ścian wygładzić i pomalować to mam nadzieję, że do soboty zdąży. Ryczeć mi się, aż chce. A i jeszcze instalacje od grzejników i grzejniki i elektryke musi wymienić. Narazie podmieszkujemy w domu po mojej babci, chcemy sobie coś małego wybudować ale ten czas jakoś w tym pokoju i kuchni musimy przetrwać, do tej pory dawaliśmy tak radę ale w zime 17 stopni w pokoju to przy Dzidziusiu nie da rady. No to sobie popisałam i już mi ciut lepiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#603 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#605 |
Wtajemniczenie
|
Lola butelki dr Browna maja dobre opinie, ja tez ją kupilam ale moje dziecko nie chcialo z niej pic jak i z wszystkich innych
![]() Pamietam ze ona miala taką "rurę" w środku i trzeba było sie troszke pomeczyc zeby to umyc dokladnie ale to jest wlasnie caly ten system zeby dziecko powietrza nie łykało.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#606 |
Wtajemniczenie
|
W Będzinie
![]() ![]() ![]() Te spodenki co wziełaś były super jeszcze te ciemnorózowe z wywijanymi nogawkami bardzo mi sie podobały ale niestety jedne od 74 a drugie 86. Poza tym jakieś duże te ciuszki jak na ta rozmiarówka. Wzięłam body na rozmiar 50/56 a sa troszkę większe nic 62 które kupowałam wczesniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#607 |
Wtajemniczenie
|
A ja mam dylemat czy posłać moje dziecko do szkoły od września... mamy jeszcze wybor bo on sie we wrzesniu urodził i teoretycznie teraz poszedłby jeszcze raz do zerówki z młodszym bratem... a zawsze chcielismy tego uniknąć, żeby razem chodzili... no a przede wszystkim on sie bedzie nudzil teraz caly rok, bo juz przerabial material zerowkowy i boje sie ze bedzie przez to grandzil i przeszkadzal na zajeciach...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#608 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ciężka decyzja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#609 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do remontów to u nas tak samo, miał trwać tydzień, a przeciągnął sie do hmm niemal 2 miesięcy :P |
||
![]() ![]() |
![]() |
#610 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() coś mi dziś zimno brrr a niby słoneczko świeci chociaż szału z temperaturą nie ma. co do teściowej, ech miałam ze swoja trochę nieprzyjemności ale odkąd się wyprowadziliśmy nasze stosunki wyglądają zupełnie inaczej ![]()
![]() ![]() II kreseczki: 15.03.2014 r. Lilianna 27.11.2014 r. ![]() Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/ Edytowane przez Justana1984 Czas edycji: 2014-08-18 o 10:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#611 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem totalnie sfiksowana i mózg mi się lasuje, bo nie potrafię wybrać między dwoma modelami wózków
![]() ![]() ![]()
#612 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie zostało 84 dni ![]() Cytat:
trzymam kciuki i ja za wizyty dzisiejsze! ![]() ![]() Cytat:
ooo o to ladnie, ze o tej porze już tlumy ale jak zwykle w lidlu... Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#613 |
Wtajemniczenie
|
My kiedyś pojechaliśmy do lidla z rana po buty pumy dla TŻ, straszne co się tam działo, ludzie ładowali kartony do wózków, potem dopiero oglądali, kłótnie, porozwalane kartony, chwilę spokojnie postaliśmy, jak się wszystko uspokoiło to podeszliśmy i wzięliśmy rozmiar jaki chcieliśmy.
Ubranka dla dzieci szybko się rozchodzą, ale kurtkę zimową dla syna kupiłam po kilku dniach, bo ludzie oddają. Kasiu, wszystko zależy jak widzisz gotowość swojego syna do szkoły, przede wszystkim emocjonalną, mój idzie w przyszłym roku, jako niespełna 6latek, ale my już nie mamy wyboru i strasznie mnie to wkurza. Ja w czwartek jadę do kumpeli na wieś, to zwiozę ciuszki dla jej syna i przywiozę dla mojej córci, poplotkujemy i będzie super ![]()
#614 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
oj to dalekoo ![]() ![]() Ja te spodenki sztruksowe ostatnie chwyciłam roz 68, potem już też same duże zostały ![]()
![]() |
#615 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#616 |
Rozeznanie
|
dobry dzien prawie w samo poludnie
![]() ![]() ![]() ![]() moj tz mnie dzis zaskoczyl..zreszta ostatnio czesto mu sie to przytrafia..wstaje rano i mam swieze buleczki na sniadanko..a tak chodzily ya mna takie maslane z dzemem..mniam..a potem patrze na tel i sms od niego..mam zejsc do goscinnego..cos tam jest..i co..koszyk dla Frania.. ![]() teraz juz rozumiem dlaczego ostatnio pytal czy bd taki kupowac.ja oczywiscie,ze nie bo szkoda pumpikow.. probowal jeszcze raz podjac temat ale ucielam..a dzis tak glupio mi sie zrobilo.. ![]() ![]() anuszka..ja tez mam takie bole..teraz to w sumie nie ma ani 1 dnia by nie bolalo ![]() kasiu sa plusy i miunusy tego by szybciej mlody poszedl do szkoly..ciezko doradzic ale jesli by chodzilo o moje dziecko to chyba bym nie poslala..pracuje w przedszkolu i jak w polowie maja robilam diagnoze to polowa tych dzieciaczkow co sie do czerwca urodzily kiepsko wyszla na tle tych starszych..najwieksza role odegralo brak dojrzalosci emocjonalnej..ja osobiscie chodzilam 3 rayz do zerowki i nie narzekam a tez czasem mi sie nudzilo
#617 |
Zakorzenienie
|
Esti no i super z tym koszem
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#618 |
Wtajemniczenie
|
Kasia ale wrzesień to już za 2 tygodnie
![]() trudna decyzja... coś miałam pisać jeszcze, ale zapomniałam ![]()
#619 |
Zakorzenienie
|
Ja bym chciała żeby ktoś wybrał za mnie
![]()
![]() |
#620 |
Wtajemniczenie
|
aaaaa
tz załatwia dziś coś z samochodem, jeszcze urlop ma dzisiaj, więc w domu jest ![]() no i mówi, że jedzie, wziął Johnego i mówi, ż a może do lidla podskoczy jak dlugo się zejdzie to kupi mu jakąś bułę... a mi się zapalił lampka LIDL ![]() i mówię mu, że są dziś bodziaki dla maluchów to może by wziął jakieś a on zdziwiony: "dla Zuzi???" ja mówię no tak, a on, przecież ma dużo ciuszków po Jasiu....... on chyba żyje w świadomości, że NIC nie będziemy kupować, bo wszystko mamy.... a to nieprawda, bo ciuszki po Jasiu to mieliśmy od kogoś i ja pooddawałam wszystko, zostały nieliczne.... idę do piwnicy po pudła, zobaczę co tam jest... "oto Twoja chwila prawdy" ![]() swoją drogą, ciekawe czy kupi te bodziaki...... ![]() ale wczoraj wywieźliśmy stary wózek do moich rodziców.... to chyba przyjął do wiadomości, że kupujemy inny dl aZuzi ![]()
Jaś 17.07.2011 ![]() Zuzia 28.11.2014 ![]() Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2014-08-18 o 11:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#621 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też dziś mam wizytę o 18 i trzeba mi Bożenę z lusterkiem wykosić ![]()
![]() |
#622 |
Wtajemniczenie
|
cześć kobietki
![]() Justana - przyjrzałam się staremu zegarkowi TŻ, jest zniszczony i ma milion lat, wypytałam, dla TŻ nie ma wartości sentymentalnej (pytałam, bo jest stary, radziecki), więc chyba nie będzie zły na wieśc o zmianie, także kupiłam w końcu ten zegarek ![]() ![]() Dziękuję za pomoc. ![]() Kupiłam ten: ![]() Paulina - brawo za zakupy ![]() ![]() masakra z tym kurierem! ![]() ![]() tiera - ja dżinsów ciążowych nie mam wcale... tzn. mam jedną parę z lumpka, ale one są jakieś nie fajne, takie sztywne strasznie. Źle się w tym chodzi, także nawet ani razu na dwór w nich nie wyszłam. Musze coś dokupić na jesień :/ Szkoda, że nie ma takich legginsów ciążowych ale ocieplanych (takie jak czasami robia zwykłe), byłoby idealnie dla mnie. fiorella - to macie wspólne konto ze wspólnych pieniędzy, ale tak naprawdę to jest głównie Twoje, tak? Oj nie chciałabym tak :P przynajmniej nie na miejscu TŻ ![]() ela - moja babcia miała dokładnie taki fotel (a raczej takie - 2 szt. miała). Ani ona, ani my nie byliśmy niego zadowoleni niestety, także szybko go oddała komuś innemu. Źle sie na tym siedziało (gdzieniegdzie w środku było czuć konstrukcję - te twarde części), bujał sie dziwnie, tamte częsci pod ręce twarde strasznie... do tego on taki duży był. no nie wiem, jakoś nam nie pasował. Gratuluję studniówki ![]() Lola - gratuluję 30tc! ![]() ![]() ale Ci fajnie ![]() Kostka - co do roweru to mi gin zakazał już na samym początku, powiedział, że on i jego koledzy zabraniają tego sportu w ciąży ![]() a teraz to sama już bym się bała, bo środek ciężkości przez brzuch się przesunął i łatwiej się wywrócić. Mały wczoraj i dziś bardzo aktywny ![]() a ja za to non-stop głodna chodzę ostatnio... pewnie tez ten aspargin brany w dużej dawce wzmaga te uczucie. Poza tym to właśnie tylko bym jadła i spała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, wiem i nie umiem wybrać mimo to, bo poległam na detalach ![]() 1. waga - Flavio jest o 1kg lżejszy; 2. wysokość gondoli - Silvia ma ją montowaną wyżej o 12cm; 3. siedzisko spacerówki - w Flavio jest 4cm głębsze, czyli porównywalne do innych modeli wózków, w Silvii ma tylko 22cm głębokości; 4. kosz na zakupy - Silvia ma fajny, w całości zamykany, co pewnie będzie fajny podczas chlapy; 5. cena - Flavio wychodzi o 250zł taniej; 6. stelaż - Flavio ma ten sam co Nico Plus, więc sprawdzony; 7. oparcie spacerówki - Silvia ma możliwość regulacji w 4 poziomach, w tym prawie zupełnie na płasko, Flavio ma tylko 3 poziomy regulacji i tam to płasko jest już mniej płasko ![]() Chyba tyle tych moich dylematów. Podkreślone są dla mnie najważniejsze, więc jak widać problem jest, bo nie umiem zdecydować, co jest ważniejsze. Wydaje mi się, że zarówno siedzisko spacerówki jak i możliwość rozłożenia na płasko jest ważne. Bo jeszcze kolejną zimę będę musiała małego przewozić w tej spacerówce, więc będzie miał te 1,5 roku, boję się czy on mi się zmieści w tym siedzisku w zimowych kombinezonach. A oparcie rozkładane na płasko też by się przydało, bo pewnie często będzie mi usypiał na spacerach. Jeszcze wizualnie oba modele: ![]() ![]()
![]() |
#624 |
Rozeznanie
|
ela z tymi naszymi tz tak wlasnie jest..czasem trzeba ich stawiac przed faktem dokonanym
![]() melleczka..wizualnie nawet podobne ale mnie jakos w oko wpadla ta Silvia kiara bardzo ladny..moj uwielia zegarki,ma ich wiecej ode mnie..mysle,ye prezent bd trafiony manieczka..super,ze zalatwil ale ten kosz to w sumie nie potrzebny ale mu o tym nie powiem bo sie zatnie i juz nic nie kupi..musze go pochwalic..
#625 |
Raczkowanie
|
Ja sobie też nie wyobrażam żeby mi mąż powiedział, że za dużo na coś wydałam albo że mam czegoś nie kupować. A już argument, że dlatego że ona zarabia a Ty się domem zajmujesz
![]() ![]() ![]() A tak odnośnie kupowania to ja marzę, żeby kiedyś jak mi się coś spodoba i powiem o tym Tżtowi on mi wziął i to kupił, a nie jak zwykle "To kup sobie. Nie można płacić kartą? Chcesz gotówkę?" ![]() Teściowie temat rzeka... ![]() ![]() Esti podziwiam zaangażowanie Tżta i odwagę w kupowaniu rzeczy dla dziecka ![]() Kasia ja myślę że lepiej puścić dziecko wcześniej nią ma siedzieć w zerówce drugi rok. Dzieciaki zwykle są zdolniejsze niż nam się wydaje i lepiej dla nich jak wymagania są trochę wyżej niż za nisko. Ale Ty go lepiej znasz i pewnie wiesz czy sobie poradzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#626 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- melleczka głębokość siedziska chyba będzie ok.... ja mam taką spacerówkę http://www.sosrodzice.pl/wozek-space...finity-lira-4/ i mimo wielu wad.... byłam z niego bardzo zadowolona, nawet jestem, bo ma 3 lata i jeszcze można go przewieźć tym wózkiem, w kombinezonie zimowym mieścił się, a głębokość chyba nie jest jakaś wielka.... używałam go 2,5 roku i nie rozwalił się, więc luz ![]() teraz pożyczyliśmy znajomym, ale dla Zuzi będzie jak znalazł ![]() a w ogóle co do spacerówek w wózkach 3w1. Dlaczego dużo osób się "przesiada" ja miałam spory wózek, starego typu, nie wiem jak jest w tych wszystkich nowszych, może już ok, ale myślę, że chodziło o to, że po "walkach" z gondolą, obszernością wózka i całego ekwipunku spacerowego ludzie dochodzą do wniosku, że marzą o małym, poręcznym wózeczku po miesiącach jeżdżenia "dużym" ja tak miałam, ale tak jak mówię mój wózek był duży, coś takiego, chociaż moja spacerówka nie wyglądała tak super... taki http://gz-zabik.pl/website/bartek/ i marzyłam o tym, żeby już nie jeździć taką landarą, dlatego kupiliśmy tamten
![]() |
#627 |
Rozeznanie
|
ela pytam bo też miałam ból i była diagnoza: rwa kulszowa a potem się okazał, że to jednak od nerki i infekcji pęcherzowej.
#628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#629 |
Wtajemniczenie
|
Beata Marcina - ja raz tak miałam z moim w sklepie odzieżowym, że wypatrzyłam koszulę, która mi się podobała, ale moim zdaniem cena koszuli w stosunku do materiału to była jakaś wielka pomyłka. I TŻ wtedy: "to ja Ci kupię jak Ci się podoba".
Nie wzięłam jej i tak, ale to było miłe ![]() Ale jakbym nie zarabiała to mój by mi w życiu nie powiedział, że musi mnie utrzymywać, albo jakoś ograniczał... Jak nie miałam roboty przez jakiś czas to sam powiedział, że będzie mnie utrzymywać i jakoś sobie poradzimy. melleczka - trudna decyzja. Wizualnie bardziej podoba mi się ta Silvia, ale z opisu lepiej wypada ten drugi... esti - dziękuje ![]() Idę się przespać... |
![]() ![]() |
![]() |
#630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.