![]() |
#781 |
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Manieczka, Słoneczko szkoda że nie dacie rady chodzić do SR... Lecz cóż zrobić. To nie koniec świata ! Dacie radę i bez SR.
Futbolowa mówię Ci, genialnie się spało ![]() ![]() A ze mnie zeszło ciśnienie... czuję się jakaś odstresowana faktem, że wybór wózka mam już za sobą ! Jeden dylemat mniej ![]()
#782 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- ![]()
![]() |
#783 |
Zadomowienie
|
Si
![]() Ale inna też by dała radę ![]()
#784 |
Zakorzenienie
|
Hej. Powodzenia na wizytach i badaniach
![]() sweet boski pokojik ![]()
#785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja też sobie nie wyobrażam spania bez podusi ![]() ![]() Paulina to teraz nad zakupem czego się zastanawiasz? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#786 |
Zakorzenienie
|
Futbolowa, troszkę długo musisz czekać na wyniki... ale na pewno będą dobre. Ja w sumie dobrze czułam się po badaniu, troszkę przez chwile byłam senna...no bo o głodzie wilczym nie będę wspominać, bo to raczej każda miała
![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- co do zakupów.....ja się zastanawiam nad rożkiem - usztywniany czy zwykły? wiem, że kiedyś już niektóre z Was pisały, że miały usztywniany a i tak wyciągałyście usztywnienie. Więc może kupić od razu miękki - przecież on chyba nie jest aż tak miękki że nic nie daje, zawsze coś podtrzymuje... |
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Zakorzenienie
|
Pięknie
![]() Skąd żyrandol? ![]()
#788 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz mam dylemat odnośnie pokoiku. Wspominałam Wam, że do domu przeprowadzilismy się niedawno. Do wykończenia zostały nam dwa pokoje - właśnie sypialnie dzieci ![]() I teraz mam dylemat który pokoik jako pierwszy przeznaczyć na sypialnię dla maluszka... jeden jest bardziej prostokatny i ciut mniejszy a drugi bardziej kwadratowy i większy... Dwa zupełnie rożne pomieszczenia. ŻAdne z nich nie jest idealne. Jedno jest bardziej przestronne i jasne od światła dziennego a drugie mniejsze ale jakby sprawiało bardziej wrażenie przytulnego... Wiem, że niektóym wyda się ten dylemat śmieszny bądż nawet niedorzeczny... ale ja mam właśnie taki dylemat. Codzinnie mam inną koncepcję i codziennie podejmuję inna decyzję ! I dlatego cały czas zmienia mi się koncepcja kolorystyki i wykończenia bo toco w jednym się sprawdzi w drugim już nie ! Daj Babie wybór to zmysły postrada !!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
![]() |
#789 |
Zadomowienie
|
Oj nie pamiętam... zamawialiśmy go już dość dawno. Na pewno jednak wygrzebałam go na Allegro i sprawdziłam gdzie w necie jest najtaniej.
#790 |
Wtajemniczenie
|
Rosalie, współczuję bardzo, to skandal, że mamę odesłali, a jak dzisiaj? Bierz żelazo, mówi się trudno, jak tylko wyniki się poprawią to odstawisz.
Begie, kiedyś było inaczej, moja mama pracowała niemal do porodu, termin miałam wyznaczony tylko na podstawie om, a tata był w tym czasie w wojsku na 2 lata, dostał przepustkę jak się urodziłam, ale zaraz potem wrócił do jednostki Czekoladko, jak byłam w szpitalu i na szkoleniu 4 dni, to syn tylko pierwszy dzień się pytał o mnie, potem jakoś sytuację zaakceptował, z tatą było mu super, nie miał czasu nawet podejść do telefonu, teraz obiecaliśmy mu, że jak urodzi się dzidziuś, to dostanie rybkę i bardzo sie cieszy Gatuluję udanych wizyt i jednak przestrzegam nadgorliwe (Czekoladko ![]() Ja przebieram kartony, odłożyłam trochę ciuszków dla Lilki, część muszę oddać na wieś, kilka rzeczy sprzedaję, a parę zawiozę w czwartek kumpeli i będę wiedziała ile czego mam. Jeszcze pieluchy, kombinezony i rożki leżą w piwnicy, TZ po pracy mi przyniesie. Zaraz pędzę z synem na basen, bo strasznie wieje u mnie, choć słońce świeci.
#791 | |||||||
Zakorzenienie
|
Sweet bardzo oryginalny pokój!
![]() Cytat:
ahaha, nie jestem aż tak straszna, po prostu jakoś mi zapadło w pamięć że jesteś niecałe 2 tygodnie przede mną, reszta to matematyka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wiesz co, ja mam śliwkowy z jasnofioletowymi wstawkami ze skaju czy ekoskóry (nie pamiętam, prawie 5 lat temu kupowałam!), NICZYM tego nie impregnowałam, nic nie robiłam, jak się coś upaćkało to do czyszczenia te wstawki, mimo, że jasne, były idealne, bo samą wodą z kropelką płynu do naczyń wszystko schodziło, wycierałam do sucha i luzik... i paradoksalnie te jasne elementy były dużo łatwiejsze do utrzymania w czostości niż te ciemne. ale i tak kolor mam taki, że brudu na nim nie widać ![]() Cytat:
![]() i kawa ziarnista, w miseczkach / na spodeczkach jest świetnym neutralizatorem. zapach niby nie uczyli, ale jakby się z tych olejków coś wylało tu i ówdzie to jeśli potem na to położysz ubranka to już może uczulić ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() _______________________ do mnie dziś przyszła paczka z gemini. mam zapas folii bąbelkowej na pół roku! ![]() zamówiłam m.in. podkłady poporodowe (vel pieluchy kobiece) canpolu, 1 opakowanie, żeby oblukać, bo ponoć lepsze od belli. i kurde, może i lepsze, fajniejsze, kszałt anatomiczny, ale one są podszyte ceratą... kto to wymyślił? przyciśnie się to majtami, nawet najbardziej oddychającymi, i kicha a nie wietrzenie krocza... także jak dla mnie lipa, wykorzystam "na wyjścia" - ze szpitala, na wyprawę na zdjęcie szwów i tak dalej, ale "na co dzień" pozostanę przy tych bellowych oddychajacych... też dostałam próbki dla emerytek ![]() ![]() i poradnik o karmieniu piersią... no kulą w płot, próbki mleka modyfikowanego byłyby bardziej trafione ![]() idę dziś do fryzjera ![]() kciuki dziewczyny za wszystkie wizyty dzisiejsze ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#792 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba będziecie musieli po prostu poskręcać meble i ustawić i w jednym w drugim pokoju. My planowaliśmy zmienić miejsce szafy no i w teorii wyglądało super, a jak ją już przestawiliśmy wyglądało beznadziejnie. Weź też pod uwagę nasłonecznienie pokoju, jego ustawność i jakie meble tam chcesz mieć, jak je rozplanować. To nie jest tak, że masz trywialny problem, to jest ważna sprawa, bo musi i Tobie i dzieciom być wygodnie przecież. Tylko biedny TŻ będzie musiał przestawiać, ale zawsze możesz zwalić zmianę koncepcji na hormony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#794 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
hehe, a może wybierze ten, który jest bliżej Waszej sypialni? czy oba są tak samo blisko? ;D |
||
![]() ![]() |
![]() |
#795 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
na początek to ja sama nie będę wiedziała jak takie maleństwo trzymać.... tzn. wiedzieć może i będę wiedziała, ale lęk będzie na pewno ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
![]() no zapas folii bąbelkowej spory mamy ![]() ja szykuję drugie zamówienie, bo za pierwszym nie wszystko zamówiłam, chciałam jeszcze doczytać o niektórych rzeczach, posłuchać na SR co położna powie. i w tym tygodniu domówię...więc będzie kolejna porcja folii ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Wtajemniczenie
|
Zanet, te miękkie rożnie nie są aż takie bardzo miękkie, wystarczą i mogą robić za kocyk rozłożone
Sweet, bajeczny pokój ![]() Ja pluszaki piorę co jakiś czas, a w zimę wyrzucam je na mróz, podobnie jak kołdry i poduszki, doskonale wybija roztocza ![]()
#797 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() I kurcze tak czytałam o tych podkładach poporodowych belli i w końcu zdecydowałam się na te canpola i tu mnie zmartwiłaś...
![]() |
#798 |
Zakorzenienie
|
no właśnie też myślałam, że potem jako kocyk się przyda...
|
![]() ![]() |
![]() |
#799 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() wiem wiem......teraz juz bede sie oszczedzac ![]() Cytat:
![]() co bedziesz robic z wlosami?
![]() |
#800 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak zrobię, że pojedziemy dokupic jeszcze te brakujące komody i niestety ![]() ![]() ![]() W poprzednim mieszkaniu nie było by dylematu... było 25m2 i ani centymetra więcej ![]() Swoją drogą ja wszystko zwalam na hormony od kilku miesięcy ![]() Póki co łyka ten bajer i nic nie mówi ![]() Cytat:
![]() Co będziesz robić z włoskami??? Ja mam wizytę umowioną na poczatki września... juz nie moge patrzeć na te odrosty.... Marzy mi sie jakaś zmiana ........... ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Kochana są takie momenty, że mam siebie samej dość ![]() Ale w sumie dobrze mi z tym ![]()
:P Edytowane przez paulina119a Czas edycji: 2014-08-19 o 10:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#801 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a folia mi się przyda do produksji zabawek niemowlęcych, JESLI ją rozkręcę ;D Cytat:
![]() chyba końce tylko podetnę, chyba że moja fryzjerka wpadnie na coś szalonego... ![]() Cytat:
no to lipa. zostaje kombinowanie z meblami ![]() mnie też się matzy jakaś zmiana, a zdrugiej strony nie mogłabym się pogodzić z obcięciem moich włosów chyba... już tak długi je hoduję ![]() więc ciągle się noszę tak samo, z przodu wycieniowane do brody, z tyłu sięgają 4cm przed linię stanika... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#802 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A to mumy z Gemini. Ja nic nie dostałam, a takie zamówienie dałam, że hoho. Foch normalnie. :banghead: ![]()
![]() |
#803 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
Ja włąśnie jestem na etapie zapuszczania. Do tej pory nosiłam boba wycieniowanego z tyłu z dłuższym przodem. Pomyślałam, ze jak dzieciątko przyjdzie na świat to się zamęczę z tymi wiecznie wpadającymi włosamy na twarz przy każdym schyleniu się . Dlatego póki co dzielnie zapuszczam ![]()
![]() |
#804 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny chyba pojadę na basen...
Wykorzystam dobre samopoczucie ![]() Wpadnę do Was później. ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Dziewczyny chyba pojadę na basen... Wykorzystam dobre samopoczucie ![]() Wpadnę do Was później.
#806 |
Zakorzenienie
|
Sensowna i przyjemna lektura o fotelikach samochodowych
![]() http://osiemgwiazdek.blogspot.com/20...-ci-powie.html Polecam do przeczytania ![]()
#807 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja porządkuję zabawki M i w tle lecą mi różne filmy, całkiem miło mi się pracuje, kiedy dzieć jest poza domem ;-) mogę wszystko na spokojnie robić. Tą pastę cukrową wywaliłam, do d* z tym, albo źle to zrobiłam, albo nie wiem, zostaje mi tradycyjna maszynka ![]() co robicie na obiad? mam patisony, cukinię i szparagi. Wszystko świeżutkie, prosto od teściów... hmmmm może jakieś placuszki, czy kotlety warzywne? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Zakorzenienie
|
#809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez stawiam dlatego na miekki! o tych twardych tez slyszalam, ze wyjmują usztywnienie. slyszalam tez ze kocyk swietne się nadaje żeby scisnac maluszka ![]() u mnie pranie pelna para ![]() i umowilam się do poradni cukrzycowej! ide w pt rano i pani mnie uprzedzila, ze dwie godziny mam sobie zarezerwować ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Zadomowienie
|
Marta, powodzenia w poradni, dasz radę
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.