![]() |
#751 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Siemanko!
Znowu spać nie mogę, a położyłam się chwilę po północy ![]() dzisiaj ze starszym muszę iść na szczepienie... i chciałam jechać te mebelki z voxu na żywo oblukać ![]() sweet pokoik mega odlotowy, mega oryginalny ![]() ![]() wrzuciłam do klubu fotki, w wątku" kilka słów o nas", no i Wy też pokazujcie! :P idę coś ze sobą począć, bo mnie sen muli...
Sara ♥ 9.11.14 ♥ Edytowane przez Kasia427 Czas edycji: 2014-08-19 o 06:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#752 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj ma przyjść do mnie paczka z gemini i rzeczy zamawiane na allegro, więc czekam na paczki i nie mogę się doczekać rozpakowywania ![]()
![]() |
#753 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wierzę, że wszystko będzie dobrze. Dziwne tylko, że odesłali Twoją mamę z takim podejrzeniem ![]() Z anemią też dasz sobie radę ![]() ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Sweet, pokoik jest po prostu sweet ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Cytat:
![]() Ciekawe jaki koszt takiego usg czy jak prenatalne, czy może mniej..... ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#754 |
Rozeznanie
|
Ja dziś wizytuje. Ciekawe co Ginka powie na mój cukier. Ehhh...
#755 |
Rozeznanie
|
A ja od wczoraj jestem słomianą matką!
Marysia pojechała z babcią w góry i nawet nie ma czasu, żeby ze mną przez telefon porozmawiać ![]() Póki co wczoraj udało mi się porządnie przewietrzyć pościel (mamy bardzo nisko parapety i jak M jest w domu to nie mogę otwierać na oścież, bo zaraz chce na tym parapecie siedzieć, a to już nie jest zbyt bezpieczne), wyciągnąć z jej pokoju wszystkie rzeczy (nie wiem, jak to się tam wszystko mieści, skoro teraz jest zawalony cały salon dwa i pół razy większy od jej pokoiku), przestawiliśmy z TŻ szafę, potem wróciła na miejsce, bow innym w ogóle nie pasuje i zajmuje za dużo miejsca a ta wnęka, w której stała dotychczas jest na to idealna, no i TŻ skręcił dla M. nowe łóżko więc jak wróci będzie szaleństwo ![]() aha, dziś po południu mam wizytę. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok ;-) w ogóle znajoma wylądowała ze skurczami w szpitalu w ubiegłą środę. Ma termin na przełom września i października. Dostawała kroplówki z magnezem i już było lepiej, miała nadzieję, że wczoraj na obchodzie ordynator ją wypuści do domu, a w czasie badania dziecko dostało tachykardii i miało ponad 200 tętno. Wszystkie urządzenia piszczały i się najedli stresu wszyscy. Mam nadzieję, że już im Młoda nie wywinie znów jakichś akcji a ona będzie mogła jeszcze wrócić do domu przed porodem, bo tam czeka na nią syn dwa tygodnie młodszy od mojej M. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#756 | |
Zakorzenienie
|
Powodzenia ! Trzymam kciuki
![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() Za koleżankę i jej maleństwo również. Oby wszystko było dobrze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#757 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
usmażyłam na śniadanie placuszków z bananami, objadłam się i teraz chyba mnie zgaga dopada ![]()
![]() |
#758 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
ale ślicznie! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() za Twoją wizytę i koleżankę ![]()
![]() |
#759 |
Zakorzenienie
|
Rosalie przykro mi
![]() Paulina jo to gratuluje podjetej decyzji ![]() My sweet bardzo ladny pokoik ![]() Ja po zlozeniu mebli nie moge pozbyc sie zapachu ich nowosci...wietrze pokoj, mylam, ale za wiele to nie pomoglo. Nie wiem czy ciuszki tym zapachem nie przejda. Macie jakies sprawdzone sposoby? Tez dzis cos spac nie moglam, budzilam sie co chwile, a to mi za goraco bylo, a to pic sie chcialo, a to maz z nocki wrocil i tak ciagle cos ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#760 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#761 |
Zakorzenienie
|
No czytalam o olejkach i roznych woreczkach zapachowych, ale zastanawialam sie czy maly pozniej jakiegos uczulenia od tego nie dostanie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#762 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tobie rowniez sie przyda ![]() ![]() Cytat:
ja nie wiem jak przezyje rozlake z corka jak trzeba bedzie isc na porodowke..... ![]() pamietacie ja wam pisalam o 2 znajomych tez co za wczesnie urodzily, to jakas plaga ostatnio czy co ![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
![]() |
#763 |
Zakorzenienie
|
O z tymi swiecami sprobuje
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#764 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja też jestem przerażona tymi historiami o wcześniejszych porodach. Zauważam, że to co raz bardziej powszechny problem. Nie ukrywam, że im więcej takich sytuacji, tym szybciej moja wyprawka się kompletuje. Wierzę, że będzie dobrze, aczkolwiek przygotowanym trzeba być. ![]()
![]() |
#765 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To u mnie dzisiaj 81 dni do tp Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() noo mnie też przeszło ![]() Moja mama mówi, że ja i siostra ważyłyśmy po 3kg i miałyśmy 50 cm dł. więc małe byłyśmy ale wtedy też witamin przeróżnych się nie bralo, jedzenie było inne... Cytat:
![]() i łączę się w bólu po nieprzespanej nocy Oby z mamą wszystko było ok ![]() rety jak pięknie!!!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
ja tam lubię zapach nowych mebli ![]() Wczoraj mój małżonek się opamiętał i sam zadzwonił z pytaniem czy chce jechać do sklepu kupić buty sobie i małej ![]() Poza tym wczoraj nałaziłam się jak głupia po dworze, bo chciałam wynagrodzić małej, że w zeszłym tygodniu tak rzadko z nią wychodziłam a potem ruszyć się nie mogłam tak mnie bolał kręgosłup i dół brzucha ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#766 |
Zadomowienie
|
Silesianna - dziękuję za obszerną opinię
![]() ![]() ![]() Rosalie- nie do pomyślenia że odesłali mamę z podejrzeniem udaru ![]() Sweet - pokoik śliczny!! ![]() ![]() Kciuki za wizytujące ![]() ![]()
#767 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a tak z innej beczki, pluszaki jak mam nowe i już stojące to mam prać mimo że będą stać na półce czy jak to wygląda? Mam ich trochę od przyszłej chrzestnej już (całą kolekcję z epoki lodowcowej i kubusia puchatka) więc chciałabym je wykorzystać, żeby pokoik urozmaicić ![]()
![]() |
#768 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja kupie misia-przytulanke znaczy corcia wybierze i wypiore bo bedzie do lozeczka, a wszystkie pluszaki ktore starsza ma piore co jakis czas zeby sie pozbyc kurzu
![]() |
#769 |
Zadomowienie
|
hej dziewczynki
![]() ![]() ![]() manieczka, poukladaj w meblach/na meblach skórki pomarańczy i torebki z herbata. kiedyś tak pozbyłam się mega smrodu ze starych mebli ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
happy za glukozę trzymam kciuki! ![]() ![]() ![]() ahhh, nasza sluzba zdrowia...dziś kolejny dzień dzwonie i do swojej poradni rodzinnej i do CZMP i nikt nie odbiera, rano zle, wczoraj popołudniu tez nikt nie odbieral, chce wyznaczyć terminy, a jechać to dwa konce Łodzi... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#771 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dziś tż poszedł już do pracy ![]() dziś to jeszcze na miejscu,a jutro już wyjeżdża i wraca w piątek... ![]() ja nie chce być znowu sama ![]() ![]() ![]()
![]() |
#772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#774 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za życzenia powodzenia!
![]() Jakoś przeżyłam tę glukozę, chociaż obrzydliwe toto strasznie. Wyniki poznam dopiero na wizycie we wrześniu, ale laborantka stwierdziła, że skoro czułam się wyśmienicie, raczej jestem zdrowa i nie mam się czego obawiać ![]() Na najbliższy czas mam dość słodyczy. Chociaż upieczenia ciasta ze śliwkami sobie dziś nie odmówię ![]() Miłego dnia i powodzenia, jeżeli czekają Was dzisiaj wizyty! ![]()
#775 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzięki za rady
![]() A ja właśnie zrezygnowałam ze szkoły rodzenia. Ona ruszyłaby dopiero we wrzesniu i trwala 8 tyg. Dla mnie to troche za pozno. Szczegolnie, ze maz tak ma zmiany, ze przewaznie ja bym musiala jezdzic sama autobusem. A pod koniec ciazy to tak srednio mi sie to widzi ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#776 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Rosalie strasznie mi przykro z powodu mamy. takie sytuacji na pewno Ci nie pomagają, niestety nie mamy na to wpływu co i kiedy się wydarzy w naszym życiu. Trzymaj się i spróbuj się nie zadręczać dla dobra własnego i maleństwa ! Wiem, że to jest łatwo powiedzieć ale w naszym stanie dla dobra maluszków musimy nauczyć się egoizmu... Musimy wybierać priorytety ! Frau Gizela potworne jest to co napisałaś. Ja jestem przerażona tym jak często się słyszy o przedwczesnych porodach. Obok trudności w zajście w ciążę, licznych poronień, przedwczesne poronienia to kolejna plaga !!!! Tragedia! Dlatego stajemy się przewrażliwione ! Strach przed stratą nas tak przewrażliwia. Sweet pokoik cudny. Kawał dobrej roboty ! Teraz tylko czekać na małą królewnę, któa zamieszka w tej pięknej komnacie ![]() Manieczka ja bym postawiła na olejki eteryczne aby pozbyć się tego zapachu. Zapach nie uczula ! Więc dopóki nie rozlejesz tego olejku na powierzchnię to nie ma ryzyka wystąpienia uczulenia. Dziś sobie pospałam.... wczoraj przyszła poduszka Motherhood w kształcie C. Przespałam całą noc! Nawet na siusiu się nie obudziłam ![]()
:P Edytowane przez paulina119a Czas edycji: 2014-08-19 o 08:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#777 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#778 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do mnie moja już leci, w takim razie tym bardziej nie mogę się doczekać ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#779 |
Zakorzenienie
|
Sloneczko
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#780 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Swoją drogą, też byłam senna strasznie. Tak bałam się tego badania, że całą noc nie spałam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.