![]() |
#721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#722 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Kiedyś ktoś mi powiedział ze dziecko rodzi sie miedzy wagami rodziców ja byłam 3200g moj mąż 3500 g wiec dziecko będzie gdzieś miedzy tymi wagami wiec wg tych dwóch sposobów mnie tak wyjdzie ![]() Edytowane przez LolaMontez Czas edycji: 2014-08-18 o 19:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Wtajemniczenie
|
Mój syn na tym etapie ważył mniej więcej tyle samo i dobił do 3540g, więc mam nadzieję, że teraz też waga będzie podobna
![]()
#724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeden z najlepiej przyswajalnych preparatów żelazowych to ferrum lek - 100mg w tabletce, do tego on się wchłania z jamy ustnej, bo to są tabletki do żucia. może poproś gina o zmianę? jakoś zasugeruj, że komuś bliskiemu w ciąży bardzo pomogło akurat to żelazo, a inne wcześniej nie pomagały? bo niestety jest na receptę :/ mozesz tez spróbowac na własną rękę dołożyć sobie biofer folic, w dawce 2x2tab. dziennie - to był jeden z pomysłów mojej starej hematolog. ono tez nie ma za wielu jonów, z 16mg chyba? ale w nim już jest chyba hemowe, czyli to lepiej przyswajalne. no i nie jest na receptę. współczuję bo wiem co to za cholera, sama przecież walczę... z roślinnych produktów - sok z pokrzywy, sok z buraków, koktajl z natki pietruszki i/lub ze szpinaku... ale przy takich parametrach jakie Ty masz (jak przez mgłę pamiętam, ale pamiętam że raczej było kiepskawo) dieta to raczej kosmetyka... głową muru nie przebijesz :/ no i tu też jest żelazo niehemowe... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#725 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ooo przypomniałaś mi, że mam gdzieś w pwnicy gofrownice kupioną z 5 lat temu i użytą góra z 5 razy a potem się już znudziło wszystkim Ja po wizycie i jak czytam Wasze relacje to mam taki nie dosyt..nie dość, że się jej śpieszyło dziś to jeszcze tel z 5 razy dzwonił i taka rozkojarzona stwierdziła, że usg nie robimy bo było robione w szpitalu(ale to już 2 tyg temu) i na następnej wizycie będzie czyli za 3 tyg ale ja się już umówiłam na usg do innego na 1 września i mam ją gdzieś z tym jej usg. Kasia takie pytanie trochę nie teges ale w szpitalu mówili ,że kał powinien być czarny przy przyjmowaniu żelaza wtedy to znak, że się wchłania.
Mili z nami ![]() ![]() Edytowane przez eclariss Czas edycji: 2014-08-18 o 19:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to się boję bo ja wazyłam 3850, Michał chyba ze 4kg ale nei wiem ![]() ![]() ciekawe co mnie czeka, dowiem się poniekąd 3.09 bo wtedy mam usg ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
w moim szpitalu też trzeba mieć oryginał grupy krwi, wpis z karty czy ksiażeczki krwiodawstwa się nie liczy... w poprzedniej ciąży musiałam robić bo miałam tylko sprzed lat wynik na stare nazwisko, a nie było tam peselu, więc mój gin się obawiał że mi w szpitalu to nie przejdzie. zobaczymy jak teraz będzie, znając mojego gina to mi da skierowanie na grupę na wszelki wypadek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za opinie
![]() ![]() A podsumowanie jest takie że opinie są bardzo różne (na forum raczej negatywne, w okolicy mojej miejscowości więcej pozytywnych, tu sie to imie zdarza). oficjalnie zdrobnienie to Olek, Olo, Olgi i wszelkie wersje Olgierdzika ![]() ![]()
#728 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no ja w torbę się już dawno nie mieszczę, teraz to potrzebuję żeby się ogarnąc ze wszystkim torbę wielkosci podróżnej hihi Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#729 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny gratulacje wizyt i coraz wiekszych dzieciaczków!!
![]() anuszka- kusisz tymi goframi! ![]() Miały ktores z was do czynienia z wózkaki mammas&pappas?podobają mi sie ich spacerówki ![]()
#730 |
Wtajemniczenie
|
Ja byłam malutka, 3050g, z wiekiem mi przeszło
![]() TŻ nie wie ile ważył, nie ma niestety żadnych dokumentów z wczesnego dzieciństwa. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#731 |
Zakorzenienie
|
Silesianna. Ja ważyłam 4400 mąż 3500. Dziewczyna moja 3800 a drugie gin szacuje na 3500. Byłoby super jak by tylko tyle ważył. A że drugie większe to tez nie reguła, ale większość niestety. Kuzynka niedawno urodziła drugie i było mniejsze.
To może im wydrukuje wyniki z pierwszej ciąży z grupą krwi ![]() Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-08-18 o 20:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Wtajemniczenie
|
Znajomi maja spacerówke ale który model nie wiem, kupili właśnie jako drugi wózek bo pierwszy dla nich był zbyt masywny (nie wiem jaki mieli) i tym mammas&pappas sa zachwyceni
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Wtajemniczenie
|
Silesianna dzieki, podpytam lekarke na wizycie... pamietam ze bralam po pierwszym porodzie tardyferon i super mi pomogl, a teraz mi z tym ascoferem wyjechala... no ale musze najpierw miec wyniki zeby zobaczyc czy faktycznie mi nie pomaga... co do drugiego dziecka to u mnie sie nie sprawdzilo, pierwszy wazyl 4100 kg a drugi 3820kg takze jestem nauczona duze dzieci rodzic
![]() Gratuluje udanych wizyt! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Eclariss ja tez to slyszalam, no i u mnie tak jest ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#735 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i chyba mogę powiedzieć że mimo licznych wad to jest wózek nie do zdarcia... dostałam go od koleżanki; Malwa jeździła w nim jako TRZECIE dziecko (pierwszych dwoje jeździło niewiele, bo w obu rodzinach to był wózek "na wyjazdy"). ja go eksploatowałam naprawdę mocno; Malwa zaczęła w nim jeździć jak miała 11 miesięcy, skończyła jak miała 3 lata. tylko na duże zimowe śniegi wyciągałam spacerówkę jedo. jak ja 11 miesięcznego ludka uważam, że był ciut za mały, brak amortyzacji itd, ale na 14 miesięczne dziecko już luzik ![]() z wad - koła przednie mają coś na kształt antishocka, w każdym razie blokowały mi się w dziurach chodnikowych. tragicznie mała budka, ale takie już bywają w tych małych spacerówkach najczęściej - teraz można dokupić taki daszek przedłużający uniwersalny - więc jest wyjście z sytuacji ![]() ![]() zalety - Lekki. diabelnie leciutki, chyba niecałe 6kg. fajny śpiworek na chłody, kosz niby malutki, ale nieraz udawało mi się tam spore zakupy władować ![]() sprawne szelki - nie za długie, nie za krótkie, regulowane. łatwo się podbijał. dobrze się jeździło, jak mi się przednie koło nie blokowało w dziurze :P bardzo sprawnie się manewrowało. w ostatnich tygodniach użytkowania straciłam jeden błotnik z przedniego koła. nie wiem jak i gdzie, podejrzewam że w Wielkanocną śnieżycę ![]() ![]() ![]() w związku z tym stwierdzilam, że to wózek nie do zdarcia. czwarte dziecko i 3,5 roku mega silnej eksploatacji. Cytat:
nie no wieeeem, sama wolałabym jednak mniejsze niż większe ![]() u mnie chcą wynik grupy krwi oryginał, z pieczątką i podpisami, a nie wydruk / kopię... ale może to zależy od szpitala. w naszym wieku grupa się raczej nie zmieni, no może za wyjątkiem transfuzji wymiennej, chyba tylko wtedy jest taka szansa, a i to mało prawdopodobne ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
![]() Ja dopiero mala zobacze poczatkiem wrzesnia na tym dokladniejszym usg, to bedzie 31 tc |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#737 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
super ze na wizycie okej ! ![]() dobrze zrobilas ze kupilas te koszule z biedry, gdybym gdzies widziala, to jeszcze bym kupila. ja swoja kupowałam za 19,99zl, a dwie sukienki za 10,00zl także się oplacalo i dobrze się w niej spi, bo dobra bawelna! ja jestem zadowolona ![]() Cytat:
i u mnie wymagają oryginalny dokument potwierdzający grupe krwi ze stacji krwiodawstwa. dlatego gin na przykład pytal się, czy wczasie ciąży będę zmieniala nazwisko ( slub np. ) bo jeśli bym zmieniala, to wykonalibyśmy grupe krwi po zmianie bo dane musze być aktualne ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
gofry! mniam! a ja nie mogę ![]() ![]() ![]() Cytat:
Twoja Mala już prawie do 1,5kg dobija ![]() a ja siedze, wcinam jeszcze chlebek orkiszowy z tuńczykiem i Hania kopie mnie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Raczkowanie
|
Dobry wieczor.
Nadrobilam wszytsko, ale nie dam rady sie odniesc do wszystkich postow. Bardzo sie ciesze, ze dzisiejsze wizyty przyniosly same dobre wiesci ![]() Ja badanie moczu i krwi mam na kazdej wizycie, wszystko jest robione przez polozna ja sama z siebie nigdzie indziej nie musze chodzic. Dzien dzisaj mam straszny dlatego zbieram sie za chwile do spania. Po pierwsze cala noc prawie w ogole nie spalam, bo wszystko z zoladka mi sie caly czas cofalo ![]() Po drugie moja mama od zeszlego tygodnia sie zle czuje (na pogotowie nie zadzwonila az do dzisiaj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A nadomiar zlego zadzwonil dzisaj moj lekarz i kazal mo natychmiast przyjechac po lekarstwa, bo niby mam zaawansowana anemie (wynikow nie widzialam, wiec nie wiem, jak to wyglada), przepisal mi ferrous fumarate 210mg trzy razy dziennie a tak bardzo chcialam uniknac brania tabletek w ciazy ![]() No to sie wyzalilam, przepraszam, ze tak tylko o sobie, ale wykonczyl mnie ten dzien psychicznie tak mocno, ze i tak nic madrego bym nie napisala ![]() Uciekam spac, tylko jak tu spac caly czas martwiac sie o mame? Edytowane przez Rosalie01 Czas edycji: 2014-08-18 o 22:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Zadomowienie
|
Rosalie01, nie martw się na zapas, z mamą na pewno wszystko będzie dobrze. A branie tabletek czasem jest konieczne, najważniejsze żeby maluch dobrze się rozwijał i żebyście się dobrze czuli.
Masakra jakaś z tymi wcześniakami... mam nadzieję że żadna z nas tak się nie pospieszy ![]() Wklejam fotki pokoiku... Zostały już tylko szczegóły ![]() ![]()
#740 |
Wtajemniczenie
|
Rosalie bardzo mi przykro....
tylko co to za paranoja żeby kobiety nie przyjąć do szpitala??!! nie rozumiem..... łatwo mi mówić, ale musisz być silna, na pewno wszystko dobrze się skończy!!!!! trzymaj się, przytulam ![]()
#741 |
Wtajemniczenie
|
Rosalie trzymaj sie... faktycznie ciezki dzien... trzymam kciuki aby z mamą wszystko było w porządku! Anemie pokonamy
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#742 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() tylko jak mogli odeslac Twoja Mame, w udarze najważniejsze sa pierwsze godziny! ta sluzba zdrowia...ehhh
![]() ![]() |
![]() |
#743 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#744 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze kojarzysz, kurcze prawie jak CBś ![]() ![]() Cytat:
szkoda mi tej dziewczyny , musi to bardzo przezywac ![]() Cytat:
![]() oo to mamy wizyte tego samego dnia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() hmm zalezy jak liczyc czy tyg. skonczone czy rozpoczete, moj gin liczy skonczone czyli w 28tc mala wazyla 1,5kg ,zalozmy ze w skonczonym 30tc bedzie miala 1800g wiec do 40 tc wg tej teori ze 200g na tydzien 3800g- dokladnie tyle rokuje moj gin, a ja wolalabym zeby byla mniejsza ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#745 |
Zadomowienie
|
#746 |
Zakorzenienie
|
ja już zmykam
![]() na jutro mam zaplanowane segregowanie i pranie ciuszków dla Hani, powoli będę szykowala sobie. i podjade do lekarzy, może uda mi się ustalić wizyty! ![]() dobrej nocy ![]()
![]() |
#747 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#748 |
Zadomowienie
|
Witam się wieczorową porą...
Chcę zakomunikować, że wózek wybrany !!!! Jedo Fyn Memo w stylu marynarskim !!!! I nie ma odwołania! Jak dla mnie ten wózek nie ma sobie równych ![]() Idę Was doczytać....
#749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez wybiore! Zapre sie i juz ![]() A ja witam sie z rana ![]() Czy ktoras dzisiaj wizytuje? Ja zamierzam umowic dzis termin na trzecie usg ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.