|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Cytat:
*Przynajmniej mnie.
Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-08-27 o 22:02 |
|
|
|
|
#4472 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4473 |
|
Przyczajenie
|
Spustoszenie na głowie!
Cześć Wam
![]() Dziś stwierdziłam, że powrócę do początków mojej przygody włosowej i zrobię sobie maskę do włosów z drożdży, mleka, żółtka, cytryny, miodu i odzywki alterry. Wymieszałam wszystko, nałożyłam na włosy i lekka na skalp ( nie wcierałam ). Potrzymałam około 30 minut, po czym zmyłam wodą i jak zwykle balsamem mrs potters. Ale ku mojemu przerażeniu zauważyłam, że wypada mi mnóstwo włosów przy zmywaniu balsamu. Nałożyłam odżywkę i zaczęłam rozczesywać włosy. Serce podskoczyło mi do gardło, gdy zobaczyłam miliony wypadających włosów! Po skończeniu czesania okazało się, że mam całą kulkę(!) włosów, które mieściły mi się w otwartej dłoni. Moje pytanie brzmi: co mogło być powodem takiego nadmiernego wypadania? Edytowane przez tunka123 Czas edycji: 2014-08-27 o 22:19 |
|
|
|
#4474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Widzę, że posłuchałaś rad o objętości fryzury. I wyszło świetnie! ![]() Co do rozczesywania włosów, ja zawsze miałam problemy ze strasznymi kołtunami - do czasu mojej wizyty w salonie Mysi. Okazuje się, że dla mnie rozwiązaniem problemu jest stosowanie 2 odżywek d/s po sobie (kiedyś używałam tylko 1). Nawet jak po szamponie mam strasznie splątane włosy, to po odżywkach rozczesują się z wielką łatwością. Kiedyś samo rozczesanie (na mokro!) potrafiło mi zająć z 10 min, a teraz zajmuje może 15-20s!
|
||
|
|
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze w załącznikach.
Niestety kończy mi się żel Artiste, a zupełnie mi nie po drodze do Drogerii Natura, więc dzisiaj nie dość, że mało żelu, to w dodatku 1:1 z Joanną Mrożącą. Przez to są od samego początku dość mocno spuszone i kiepsko się odgniotły. Za to skręciły się jak szalone i znów są mega krótkie. xD Ale i tak nie wyglądają źle.
|
|
|
|
#4476 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Bardzo ładne loki.myszka2020- słodziaki z Was, super wyglądaliście i dużo szczęścia ![]() Ten biowax całkiem fajny, jestem ciekawa jak się będzie sprawował regularnie stosowany, mam też jedną Joaśkę i to jest coś super - jestem zadowolona. |
|
|
|
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
wrzucam na szybko moje dzisiejsze, jutro farbuję.Niewiele widać, ale tylko takie mam
|
|
|
|
#4478 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
krolewna_smieszka, Imperfecta- cudowne Imp. dalej na rudo, bo gdzieś chyba widziałam, że chcesz zmienić (chyba że coś mi się pokręciło ) ?
|
|
#4479 |
|
Zakorzenienie
|
W koncu udalo mi sie odwiedzic Drogerie Natura, ale nie bylo zelu Artiste. Moze tez wycofali? :O Kupilam jakis zel Joanna Styling (niby nowosc) i gume do wlosow Got2B. Pamietam, ze Mysia czyms w niskim sloiczku mi wygladzala loki juz na sam koniec, po odgnieceniu sucharkow. Moze to byla wlasnie guma? Niestety nie odpowiedziala mi na maila z pytaniem o to.
|
|
|
|
#4480 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
Myszko, gratulacje! Niech Wam się szczęści!!!!!!
Imp, włosów to ja za wiele nie widzę, ale oprawki niezłe... ![]() Królewno, cóż za lokiiii Dziś znów próbuje z kremem zbożowym bo przez ostatnie 2 mycia przy jego braku loki niestety zniknęły. Jeśli dziś się nie pojawią to je w rzyć kopne chyba ;p
|
|
#4481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mogę się rozstać z tym kolorem i TŻ mi sugeruje, że w takim mi dobrze ![]() Jak się przyjrzysz to widać włosy |
|
|
|
|
#4482 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj kupiłam sobie moją pierwszą Joaśkę- czerwoną, tą z makiem i bawełną, ciekawe jak się rozwinie nasza znajomość
|
|
#4483 |
|
Zadomowienie
|
Oh ja też.
Mimo, że tak ten rudy ciężki do utrzymania, to mam już swoje Lifehacki i rudy zostaje ze mną prawdopodobnie na baaardzo długo ;D Cukierku a poka Ty te swoje włosy, bo dawno nie widziałam (chyba, że mi gdzieś mignęły na taptalku i nie otworzyło mi fotki) btw Kocham tę Joannę! To też była moja pierwsza i dzięki niej pokochałam w ogóle wszystkie z tej bsowej serii.
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-08-28 o 15:37 |
|
|
|
#4484 | ||
|
Rozeznanie
|
Myszko, gratulacje!
Cytat:
---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
Czasami ciężko mi uwierzyć, że kiedyś nie byłam ruda. Nawet moja naturalnie ruda koleżanka twierdzi, że zapomina, iż nie jestem naturalnie ruda. Przypominam jej o tym, kiedy zaczyna narzekać na farbowanych rudzielców. Mówię Jej: też jestem farbowana, a Ona: Ty jesteś ruda, i już. :P Teraz pozostaje tylko znaleźć sposób na zestarzenie się w taki sposób, bym po 60-ce mogła w rudym wyglądać tak:
|
||
|
|
|
#4485 |
|
Zadomowienie
|
O! O! O! Też , chciała bym być ruda do późnej starości i nie wyglądać jak emerytowana striptizerka xD
Co do farbowanie, to ja też spotykam na ulicy ludzi na przykład po dwóch latach kiedy się nie widzieliśmy i oni zupełnie nie reagują na mój kolor, który rzeczywiście teraz jest bardziej wyrazisty i ognisty a jak rozmowa schodzi na ten temat to oni są w szoku i mówią: 'ale przecież ty zawsze byłaś ruda.' Haha, może jak się dobrze kolor do siebie do pasuje to nic więcej nie potrzeba udowadniać?;D
|
|
#4486 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A masz, chociaż dzisiaj nie ma się czym chwalić, są po takiej jakby reanimacji, trochę wody, płynu Mariona i kremu do loków Joanny i są bardzo brzydkie, a do tego wiatr wtrącił się do zdjęcia co widać po prawej ![]() IMAG1447.jpg
|
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jeszcze nigdzie nie widzialam tych b/s Joanny. Gdzie je kupujecie?
|
|
|
|
#4488 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4489 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem czy to kwestia składu czy jakiegoś cudu, ale po męczarniach udało mi się uratować skalp. Szamponem dla dzieci Bambino. Kiedys go używałam, ale strasznie tłuste miałam po nim włosy. Tylko że to były czasy kiedy nie dbałam i włosy a odzywki to same klopsy z silikonami itd.
Zastanawiam się czy brać się za marne wydobywanie skrętu, czy "odpicować" kłaki maskami/ olejami i wtedy dopiero zacząć. Boże, wszystko od początku ...
|
#4490 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4491 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Królewno,piękne masz loki .Byłam dzisiaj u fryjzera zrobić odrosty i wyprostowali mi na żelazko .Czuję się łysa .Objętosci zerowa po tym żelazku a jeszcze mi je wycieniował to już wogóle jestem łysa .No nic nie płaczę,zobaczymy co będzie po myciu.Za duzo mi wycieniował,miało być trochę .Jakoś dziwnie mi z tym.Będę musiała czekać 2 mce ,żeby trochę to naprawić .---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- A propo rudego to moja mama jest ruda a ma 72 lata;-).Od mniej wiecej 15lat farbuje henną na rudy. A ja wyjeżdzam na upragnione wakacje.W sobotę do DG a we wtorek lecimy na Korfu na 2 tyg. |
|
|
|
|
#4492 |
|
Zadomowienie
|
Cukierek!!!!!
No piękne! One szczerze mówiąc wyglądają jak moje jak się łobuzy nie chcę kręcić tylko tak właśnie romantycznie falują Curly, ano widzisz, jak mama ma fajny, delikatny typ urody to i rudy na pewno pięknie wygląda. Bo jak widzę niektóre kobiety, co próbują na siłę zatrzymać młodość i ta twarz ponaciągana i makijaż ostrzejszy, to z rudym kolorem dobrze to nie wygląda... Więc w planach ładnie się zestarzeć wyglądać jak ruda kobieta z klasą ;D (Poka lyse foty ;p) Seviwren, kochana trzymam kciuki odzywiaj, włosy jak się da i wracaj do nas i zachwycaj. i tak podejrzewam, że Ty, nawet po katastrofie to jesteś bogini ![]() Zmieniłaś avka i już myślałam że ktoś nowy dołączył :p P.s włosy po zestawie, który ostatnio tworzył niesamowitą burzę loków ostatnio, dziś mocno przeciętne. ![]() Smętnie wiszą, są natomiast bardzo miękki i błyszczące. Ja już nie ogarniam... Mysia już za miesiąc
|
|
#4493 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Haha jestem Boginią oczywiście - przesuszu i puchu jak stąd do Toronto ![]() Nie martw się za dawnych czasów ( 4 miesiące temu) tez tak miałam. Raz źle, raz dobrze, raz jeszcze gorzej
|
|
#4494 |
|
Moderator
|
Nie myłam już mego włosia od tygodnia, wczoraj tylko zmoczyłam i tego biowaxa dałam i joaśkę... i jakoś są. Nie zapowiadają się, żeby miały być tłustawe - teraz chłodniej to są świeże.
Żale się trochę - do szkoły mnie nie przyjęto i po długich walkach o wiadomosć dowiedziałam się o tym dopiero dzisiaj, jutro idę na rozmowę i na wariata mnie gdzieś wcisną, więc kolejny rok będę robić coś czego nie chcę :/ do tego tż się na mnie obraził, źle się czuję w ogóle bo nic mi nie poszło jak chciałam. Ale chociaż włosy dziś ładne hehe ;D Cukiereczek - śliczne włoski, kocham rudzielcowe lokasy
|
|
|
|
#4495 |
|
Wtajemniczenie
|
Joanku,nie zrobiłam fotki i nie zrobię już bo nie chcę nawet tego dokumentować
.Klaudenc, |
|
|
|
#4496 |
|
Moderator
|
W ciula mnie zrobili, pewnie zgubili moje dokumenty a teraz udają że wszyskto all right. Pewnie mnie wywalą na gcse - czyli angielski odpowiednik gimnazjum. Oczywiście gdybym nie wydzwaniała to nawet bym się nie dowiedziała. Miałam urodziny wczoraj i zamiast świętować to wyłam bo mnie to dobiło i czuję się oszukana.
jakby co to pisz na grupie lub offtop bo nie chcę tu ludziom truć i bałaganić ;D Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-08-28 o 21:51 |
|
|
|
#4497 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4498 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4499 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() P.S. Co konkretnie tańczysz ? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja mama (45) też chodzi teraz w rudych - tzn. ona utrzymuje, że to karmelowy brąz, ale od kilku miesięcy namawiam ją na jakiś ciemniejszy odcień, bo jej po prostu ładniej Cytat:
![]() Cytat:
A takie małe (podróżne) można dostac m.in. w CarrefourzeCytat:
Ja też wstawię aktualizację włosów, żeby potem wiedziec co i jak Myłam zgodnie z tym co podpowiedziała mi Myszka2020, stwierdzilam, że moje włosy chyba jednak bardzo lubią proteiny, bo dziś po masce Kallosa wyglądały nawet spoko Dostałam dziś kilka półprodkutów z ZSK m.in. panthenol i hydrolizat keratyny, bede eksperymentowac Stwierdziłam, że moje włosy nie do końca dobrze reagują na glicerynę, ale zamierzam to jeszcze dokładnie sprawdzic. Oto moje włoski po 3 tygodniach intensywnej pielęgnacji (dodaję także porównanie jak się zmieniały od początku pielęgnacji do teraz + sorry za jakość).
Edytowane przez ankacg Czas edycji: 2014-08-28 o 23:19 |
||||||||||
|
|
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
Myszko, Wszystkiego Najlepszego, dużo szczęścia w Małżenstwie
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.

Bardzo ładne loki.

) ? 
nie mogę się rozstać z tym kolorem i TŻ mi sugeruje, że w takim mi dobrze 

.Czuję się łysa