Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-27, 21:49   #4471
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Cytat:
Napisane przez o_Khaleesi_o Pokaż wiadomość
Witam

Mam prośbę o polecenie szamponu i z sls i takiego bez, po którym nie będę miała problemu z rozczesaniem włosów. Odżywka nie ma nic do tego, gdyż problem występuje u nasady.
Z SLS Shauma zielona 7 ziół nie plącze* - mimo, że t0 szampon do włosów przetłuszczających się to ma w składzie mnóstwo ekstraktów.

*Przynajmniej mnie.

Edytowane przez ShrinkingViolet
Czas edycji: 2014-08-27 o 22:02
ShrinkingViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 21:52   #4472
jakisnick
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez o_Khaleesi_o Pokaż wiadomość
Witam

Mam prośbę o polecenie szamponu i z sls i takiego bez, po którym nie będę miała problemu z rozczesaniem włosów. Odżywka nie ma nic do tego, gdyż problem występuje u nasady.
Od nasady plączą Ci się włosy?

Myszko, pięknie wyglądałaś!
jakisnick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-27, 22:09   #4473
tunka123
Przyczajenie

Spustoszenie na głowie!

Cześć Wam
Dziś stwierdziłam, że powrócę do początków mojej przygody włosowej i zrobię sobie maskę do włosów z drożdży, mleka, żółtka, cytryny, miodu i odzywki alterry. Wymieszałam wszystko, nałożyłam na włosy i lekka na skalp ( nie wcierałam ). Potrzymałam około 30 minut, po czym zmyłam wodą i jak zwykle balsamem mrs potters. Ale ku mojemu przerażeniu zauważyłam, że wypada mi mnóstwo włosów przy zmywaniu balsamu. Nałożyłam odżywkę i zaczęłam rozczesywać włosy. Serce podskoczyło mi do gardło, gdy zobaczyłam miliony wypadających włosów! Po skończeniu czesania okazało się, że mam całą kulkę(!) włosów, które mieściły mi się w otwartej dłoni. Moje pytanie brzmi: co mogło być powodem takiego nadmiernego wypadania?

Edytowane przez tunka123
Czas edycji: 2014-08-27 o 22:19
tunka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 10:20   #4474
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cukiiereczek Pokaż wiadomość
Znacie jakieś dobre, a niedrogie serum na końcówki? Jakos boję się nakładać olej dla zabezpieczenia, wydaje mi się że nałożę za dużo i będą tłuste... Wcześniej używałam jakiegoś serum z olejkiem arganowym z avonu, całkiem fajnie się spisywało.
Ja lubię serum na zniszczone końcówki też z Avonu: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...nds-serum.html

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Tak tak, w sobotę był ślub Cudny dzień.
Obiecałam Wam zdjęcia, na razie nie mamy jeszcze od fotografa, ale mam kilka robionych przez koleżankę, niestety jakość niezbyt dobra, ale wkleję
Gratulacje!!
Widzę, że posłuchałaś rad o objętości fryzury. I wyszło świetnie!

Co do rozczesywania włosów, ja zawsze miałam problemy ze strasznymi kołtunami - do czasu mojej wizyty w salonie Mysi. Okazuje się, że dla mnie rozwiązaniem problemu jest stosowanie 2 odżywek d/s po sobie (kiedyś używałam tylko 1). Nawet jak po szamponie mam strasznie splątane włosy, to po odżywkach rozczesują się z wielką łatwością. Kiedyś samo rozczesanie (na mokro!) potrafiło mi zająć z 10 min, a teraz zajmuje może 15-20s!
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 10:54   #4475
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Moje dzisiejsze w załącznikach.
Niestety kończy mi się żel Artiste, a zupełnie mi nie po drodze do Drogerii Natura, więc dzisiaj nie dość, że mało żelu, to w dodatku 1:1 z Joanną Mrożącą. Przez to są od samego początku dość mocno spuszone i kiepsko się odgniotły. Za to skręciły się jak szalone i znów są mega krótkie. xD Ale i tak nie wyglądają źle.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 28sierpnia2014_.jpg (28,9 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 28sierpnia2014_2_.jpg (27,4 KB, 24 załadowań)
Stary 2014-08-28, 11:10   #4476
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Niestety kończy mi się żel Artiste, a zupełnie mi nie po drodze do Drogerii Natura, więc dzisiaj nie dość, że mało żelu, to w dodatku 1:1 z Joanną Mrożącą. Przez to są od samego początku dość mocno spuszone i kiepsko się odgniotły. Za to skręciły się jak szalone i znów są mega krótkie. xD Ale i tak nie wyglądają źle.
Też bym chciała takie 'krótkie' włosy Bardzo ładne loki.

myszka2020- słodziaki z Was, super wyglądaliście i dużo szczęścia

Ten biowax całkiem fajny, jestem ciekawa jak się będzie sprawował regularnie stosowany, mam też jedną Joaśkę i to jest coś super - jestem zadowolona.
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 11:30   #4477
Imperfecta
Zakorzenienie

Hej dziewczyny wrzucam na szybko moje dzisiejsze, jutro farbuję.
Niewiele widać, ale tylko takie mam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg av.jpg (53,4 KB, 32 załadowań)
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 14:04   #4478
Cukiiereczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość
Ja używam olejku arganowego na końcówki i jestem zadowolona. Absolutnie włosy nie są po nim tłuste, chłoną olej w mgnieniu oka.
Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Pokaż wiadomość
Jak się obawiasz to możesz zmieszać z odrobiną odżywki - ja tak robie. Mieszam parę kropel jojoba/lnianego/makadamia/oliwy z oliwek z kapką Joanny niebieskiej.
Jednak się przemogłam i spróbowałam. Nałożyłam troszeczkę miksu: olej lniany i odżywka b/s z shaumy, wszystko pięknie się wchłonęło, dzieki dziewczyny

Cytat:
Napisane przez nagomiko Pokaż wiadomość
z green pharmacy jest bardzo fajny, leciutki jedwab
Cytat:
Ja lubię serum na zniszczone końcówki też z Avonu: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...nds-serum.html
Dziękuję

krolewna_smieszka, Imperfecta- cudowne
Imp. dalej na rudo, bo gdzieś chyba widziałam, że chcesz zmienić (chyba że coś mi się pokręciło) ?

Cukiiereczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 14:11   #4479
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

W koncu udalo mi sie odwiedzic Drogerie Natura, ale nie bylo zelu Artiste. Moze tez wycofali? :O Kupilam jakis zel Joanna Styling (niby nowosc) i gume do wlosow Got2B. Pamietam, ze Mysia czyms w niskim sloiczku mi wygladzala loki juz na sam koniec, po odgnieceniu sucharkow. Moze to byla wlasnie guma? Niestety nie odpowiedziala mi na maila z pytaniem o to.
Stary 2014-08-28, 14:17   #4480
Joanku
Zadomowienie

Dot.: Zniszczone, kręcone włosy

Myszko, gratulacje! Niech Wam się szczęści!!!!!!
Imp, włosów to ja za wiele nie widzę, ale oprawki niezłe...
Królewno, cóż za lokiiii
Dziś znów próbuje z kremem zbożowym bo przez ostatnie 2 mycia przy jego braku loki niestety zniknęły.
Jeśli dziś się nie pojawią to je w rzyć kopne chyba ;p
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 14:24   #4481
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Imp. dalej na rudo, bo gdzieś chyba widziałam, że chcesz zmienić (chyba że coś mi się pokręciło) ?
No rudo, rudo nie mogę się rozstać z tym kolorem i TŻ mi sugeruje, że w takim mi dobrze
Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Imp, włosów to ja za wiele nie widzę, ale oprawki niezłe...
Jak się przyjrzysz to widać włosy
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 15:02   #4482
Cukiiereczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
No rudo, rudo nie mogę się rozstać z tym kolorem i TŻ mi sugeruje, że w takim mi dobrze
I ma rację! Też się raczej zbyt szybko z rudzielcem nie rozstanę

Dzisiaj kupiłam sobie moją pierwszą Joaśkę- czerwoną, tą z makiem i bawełną, ciekawe jak się rozwinie nasza znajomość

Stary 2014-08-28, 15:33   #4483
Joanku
Zadomowienie

Oh ja też.
Mimo, że tak ten rudy ciężki do utrzymania, to mam już swoje Lifehacki i rudy zostaje ze mną prawdopodobnie na baaardzo długo ;D

Cukierku a poka Ty te swoje włosy, bo dawno nie widziałam (chyba, że mi gdzieś mignęły na taptalku i nie otworzyło mi fotki) btw
Kocham tę Joannę! To też była moja pierwsza i dzięki niej pokochałam w ogóle wszystkie z tej bsowej serii.

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-08-28 o 15:37
Stary 2014-08-28, 15:45   #4484
Doe
Rozeznanie

Myszko, gratulacje!

Cytat:
Dzisiaj kupiłam sobie moją pierwszą Joaśkę- czerwoną, tą z makiem i bawełną, ciekawe jak się rozwinie nasza znajomość
- Podejrzewam, że będzie owocna. O ile dobrze pamiętam, to właśnie z Joaśkami b/s zaprzyjaźniłam się najpierw - dużo wcześniej zanim trafiłam na ten wątek - i do dzisiaj pozostaję im wierna.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Oh ja też.
Mimo, że tak ten rudy ciężki do utrzymania, to mam już swoje Lifehacki i rudy zostaje ze mną prawdopodobnie na baaardzo długo ;D
- Ze mną też Czasami ciężko mi uwierzyć, że kiedyś nie byłam ruda. Nawet moja naturalnie ruda koleżanka twierdzi, że zapomina, iż nie jestem naturalnie ruda. Przypominam jej o tym, kiedy zaczyna narzekać na farbowanych rudzielców. Mówię Jej: też jestem farbowana, a Ona: Ty jesteś ruda, i już. :P Teraz pozostaje tylko znaleźć sposób na zestarzenie się w taki sposób, bym po 60-ce mogła w rudym wyglądać tak:
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 15:49   #4485
Joanku
Zadomowienie

O! O! O! Też , chciała bym być ruda do późnej starości i nie wyglądać jak emerytowana striptizerka xD
Co do farbowanie, to ja też spotykam na ulicy ludzi na przykład po dwóch latach kiedy się nie widzieliśmy i oni zupełnie nie reagują na mój kolor, który rzeczywiście teraz jest bardziej wyrazisty i ognisty a jak rozmowa schodzi na ten temat to oni są w szoku i mówią: 'ale przecież ty zawsze byłaś ruda.'
Haha, może jak się dobrze kolor do siebie do pasuje to nic więcej nie potrzeba udowadniać?;D
Stary 2014-08-28, 17:35   #4486
Cukiiereczek
Raczkowanie

Cytat:
Oh ja też.

Cukierku a poka Ty te swoje włosy, bo dawno nie widziałam (chyba, że mi gdzieś mignęły na taptalku i nie otworzyło mi fotki) btw
Kocham tę Joannę! To też była moja pierwsza i dzięki niej pokochałam w ogóle wszystkie z tej bsowej serii.
Podziel się tymi Lifehackami kochana
A masz, chociaż dzisiaj nie ma się czym chwalić, są po takiej jakby reanimacji, trochę wody, płynu Mariona i kremu do loków Joanny i są bardzo brzydkie, a do tego wiatr wtrącił się do zdjęcia co widać po prawej

IMAG1447.jpg

Stary 2014-08-28, 17:58   #4487
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

A ja jeszcze nigdzie nie widzialam tych b/s Joanny. Gdzie je kupujecie?
Stary 2014-08-28, 18:13   #4488
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
W spolem jesli masz u siebie, w malych sklepikach, a czasami nawet w kioskach widuje
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 18:29   #4489
Seviwren
Raczkowanie

Nie wiem czy to kwestia składu czy jakiegoś cudu, ale po męczarniach udało mi się uratować skalp. Szamponem dla dzieci Bambino. Kiedys go używałam, ale strasznie tłuste miałam po nim włosy. Tylko że to były czasy kiedy nie dbałam i włosy a odzywki to same klopsy z silikonami itd.
Zastanawiam się czy brać się za marne wydobywanie skrętu, czy "odpicować" kłaki maskami/ olejami i wtedy dopiero zacząć.
Boże, wszystko od początku ...

Walczę o siebie
Seviwren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 18:32   #4490
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
W spolem jesli masz u siebie, w malych sklepikach, a czasami nawet w kioskach widuje
Jeśli mowa o tych zwykłych joannach (zółtej, czerwonej, niebieskiej, fioletowej i zielonej) to u mnie są w Rossmanie,
ShrinkingViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 19:21   #4491
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
ja kupuję na allegro

Królewno
,piękne masz loki.Kolor również.

Byłam dzisiaj u fryjzera zrobić odrosty i wyprostowali mi na żelazko.Czuję się łysa.Objętosci zerowa po tym żelazku a jeszcze mi je wycieniował to już wogóle jestem łysa.No nic nie płaczę,zobaczymy co będzie po myciu.Za duzo mi wycieniował,miało być trochę.Jakoś dziwnie mi z tym.Będę musiała czekać 2 mce ,żeby trochę to naprawić.

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

A propo rudego to moja mama jest ruda a ma 72 lata;-).Od mniej wiecej 15lat farbuje henną na rudy.

A ja wyjeżdzam na upragnione wakacje.W sobotę do DG a we wtorek lecimy na Korfu na 2 tyg.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 19:33   #4492
Joanku
Zadomowienie

Cukierek!!!!!
No piękne! One szczerze mówiąc wyglądają jak moje jak się łobuzy nie chcę kręcić tylko tak właśnie romantycznie falują

Curly, ano widzisz, jak mama ma fajny, delikatny typ urody to i rudy na pewno pięknie wygląda.
Bo jak widzę niektóre kobiety, co próbują na siłę zatrzymać młodość i ta twarz ponaciągana i makijaż ostrzejszy, to z rudym kolorem dobrze to nie wygląda...
Więc w planach ładnie się zestarzeć wyglądać jak ruda kobieta z klasą ;D
(Poka lyse foty ;p)

Seviwren, kochana trzymam kciuki odzywiaj, włosy jak się da i wracaj do nas i zachwycaj.
i tak podejrzewam, że Ty, nawet po katastrofie to jesteś bogini
Zmieniłaś avka i już myślałam że ktoś nowy dołączył :p

P.s włosy po zestawie, który ostatnio tworzył niesamowitą burzę loków ostatnio, dziś mocno przeciętne.
Smętnie wiszą, są natomiast bardzo miękki i błyszczące.
Ja już nie ogarniam...
Mysia już za miesiąc
Stary 2014-08-28, 20:10   #4493
Seviwren
Raczkowanie

Cytat:

Seviwren, kochana trzymam kciuki odzywiaj, włosy jak się da i wracaj do nas i zachwycaj.
i tak podejrzewam, że Ty, nawet po katastrofie to jesteś bogini
Zmieniłaś avka i już myślałam że ktoś nowy dołączył :p

P.s włosy po zestawie, który ostatnio tworzył niesamowitą burzę loków ostatnio, dziś mocno przeciętne.
Smętnie wiszą, są natomiast bardzo miękki i błyszczące.
Ja już nie ogarniam...
Mysia już za miesiąc
Dziękuję kochana Oh staram się jak mogę ale włosy po trzykrotnym rozjaśnianiu są dla mnie dużym wyzwaniem
Haha jestem Boginią oczywiście - przesuszu i puchu jak stąd do Toronto

Nie martw się za dawnych czasów ( 4 miesiące temu) tez tak miałam. Raz źle, raz dobrze, raz jeszcze gorzej O ty farciaro idziesz do Mysi? Koniecznie pokaż jak tam po. Chce zobaczyć efekt

Walczę o siebie
Seviwren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 20:26   #4494
Klaudenc
Moderator

Nie myłam już mego włosia od tygodnia, wczoraj tylko zmoczyłam i tego biowaxa dałam i joaśkę... i jakoś są. Nie zapowiadają się, żeby miały być tłustawe - teraz chłodniej to są świeże.

Żale się trochę - do szkoły mnie nie przyjęto i po długich walkach o wiadomosć dowiedziałam się o tym dopiero dzisiaj, jutro idę na rozmowę i na wariata mnie gdzieś wcisną, więc kolejny rok będę robić coś czego nie chcę :/ do tego tż się na mnie obraził, źle się czuję w ogóle bo nic mi nie poszło jak chciałam. Ale chociaż włosy dziś ładne hehe ;D

Cukiereczek - śliczne włoski, kocham rudzielcowe lokasy
Stary 2014-08-28, 21:24   #4495
Curly81
Wtajemniczenie

Joanku,nie zrobiłam fotki i nie zrobię już bo nie chcę nawet tego dokumentować.Muszę iść gdzieś poprawić,wyrównać.. bo się wścieknę.

Klaudenc,.Jak to nie przyjęli?To co teraz będziesz robiła?

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 21:45   #4496
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Klaudenc,.Jak to nie przyjęli?To co teraz będziesz robiła?
W ciula mnie zrobili, pewnie zgubili moje dokumenty a teraz udają że wszyskto all right. Pewnie mnie wywalą na gcse - czyli angielski odpowiednik gimnazjum. Oczywiście gdybym nie wydzwaniała to nawet bym się nie dowiedziała. Miałam urodziny wczoraj i zamiast świętować to wyłam bo mnie to dobiło i czuję się oszukana.
jakby co to pisz na grupie lub offtop bo nie chcę tu ludziom truć i bałaganić ;D

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-08-28 o 21:51
Stary 2014-08-28, 22:22   #4497
o_Khaleesi_o
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jakisnick Pokaż wiadomość
Od nasady plączą Ci się włosy?
No ciężko mi je rozczesać u nasady, po większości szamponów tak mi się dzieje, po organicum idealnie się rozczesują, ale jest drogi 40zł + przesyłka i szukam tańszego zamiennika.
o_Khaleesi_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 22:33   #4498
Cukiiereczek
Raczkowanie

Cytat:
Kupowałam w takiej prywatnej drogerii

Cytat:
Cukierek!!!!!
No piękne! One szczerze mówiąc wyglądają jak moje jak się łobuzy nie chcę kręcić tylko tak właśnie romantycznie falują
Dziękuję Jeszcze baaaardzo długa droga przede mną, żeby były tak piękne jak Wasze, ale miło usłyszeć że komuś się podobają

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Żale się trochę - do szkoły mnie nie przyjęto i po długich walkach o wiadomosć dowiedziałam się o tym dopiero dzisiaj, jutro idę na rozmowę i na wariata mnie gdzieś wcisną, więc kolejny rok będę robić coś czego nie chcę :/ do tego tż się na mnie obraził, źle się czuję w ogóle bo nic mi nie poszło jak chciałam. Ale chociaż włosy dziś ładne hehe ;D

Cukiereczek - śliczne włoski, kocham rudzielcowe lokasy
Dziękuję Napewno się wszystko ułoży, trzymam kciuki

Stary 2014-08-28, 23:16   #4499
ankacg
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Kupiłam w końcu odzywki w YR.
Suszyłam dzisiaj włosy dyfuzorem.Muszę przyznać,że coraz lepiej mi idzie z nim.Zaczęłam kumać o co w tym chodzi.Dzisiaj myłam waxem do wypadających,odżywka Loreala repair zółta bo chce ją zmęczyć,potem b/s na ociekające joanna len,nastęnie krem do loków nivea i suszenie dyfozorem na zimnym nawiewie.Na koniec kilka pompek serum waxu niebieskiego do końcówek i łyzeczka oleju ze słodkich migdałów.Efekt jest taki jak na zdjęciu.Myślę,że po tej odzywce z baobabu bardziej się kręcą ,wrzucę za kilka dni porównanie jak jej użyję.
Piękne loczki, strasznie Ci pasują

Cytat:
Napisane przez blanczi Pokaż wiadomość
Tańczę!

Albo tą mleczna. Między tymi dwoma muszę wybrać. Nie wiem, nie wiem...

Ostatnio koleżanka powiedziala mi, ze mocno mi wlosy ostatnio urosły i wczoraj z ciekawości rozczesalam i rzeczywiście, mam najdłuższe wlosy w życiu, szok! Co prawda to tylko długość do stanika, ale dla mnie to mega osiągnięcie, zawsze mialam tak z 5cm za ramiona.
Ja mam kallosa latte i keratin i sama nie wiem, która lepsza, jednak moja mama chwali sobie latter ponad wszystko
P.S. Co konkretnie tańczysz ?

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość

Tak tak, w sobotę był ślub Cudny dzień.
Obiecałam Wam zdjęcia, na razie nie mamy jeszcze od fotografa, ale mam kilka robionych przez koleżankę, niestety jakość niezbyt dobra, ale wkleję

Na 1 zdjęciu słońce strasznie świeciło w oczy, dlatego mam taką minę
Kurcze, składam grarulacje! Niech wam się wiedzie

Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość
Kupiłam dzisiaj ten krem do loków: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...i.html&next=11
Ja też go posiadam jednak na razie odłożyłam na półkę, bo coś mi nie odpowiadało w składzie, tylko, że teraz kompletnie nie wiem co to było

Cytat:
Jak dla mnie kolejne włosy idealne! Na tym forum to się można pięknych loczków naoglądac, a potem na żywo można tylko wzdychac, że w otoczeniu dziewczyn z tak zadbanymi włosami nie widuję

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny wrzucam na szybko moje dzisiejsze, jutro farbuję.
Niewiele widać, ale tylko takie mam
Ładnie ci w tym rudym, koniecznie pokaż swoją czuprynę po farbowaniu

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
Myszko, gratulacje!

- Podejrzewam, że będzie owocna. O ile dobrze pamiętam, to właśnie z Joaśkami b/s zaprzyjaźniłam się najpierw - dużo wcześniej zanim trafiłam na ten wątek - i do dzisiaj pozostaję im wierna.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

- Ze mną też Czasami ciężko mi uwierzyć, że kiedyś nie byłam ruda. Nawet moja naturalnie ruda koleżanka twierdzi, że zapomina, iż nie jestem naturalnie ruda. Przypominam jej o tym, kiedy zaczyna narzekać na farbowanych rudzielców. Mówię Jej: też jestem farbowana, a Ona: Ty jesteś ruda, i już. :P Teraz pozostaje tylko znaleźć sposób na zestarzenie się w taki sposób, bym po 60-ce mogła w rudym wyglądać tak:
Jaka zadbana kobieta Moja mama (45) też chodzi teraz w rudych - tzn. ona utrzymuje, że to karmelowy brąz, ale od kilku miesięcy namawiam ją na jakiś ciemniejszy odcień, bo jej po prostu ładniej

Cytat:
Podziel się tymi Lifehackami kochana
A masz, chociaż dzisiaj nie ma się czym chwalić, są po takiej jakby reanimacji, trochę wody, płynu Mariona i kremu do loków Joanny i są bardzo brzydkie, a do tego wiatr wtrącił się do zdjęcia co widać po prawej

Załącznik 5776047
Po reanimacji i tak wyglądają?! Jak dla mnie super ! Moje następnego dnia to tragedia, ale spokojnie, pracuję nad tym

Cytat:
Ja oprócz opcji wymienionych przez dziewczyny, polecam zajrzec do sieci sklepów Lewiatan A takie małe (podróżne) można dostac m.in. w Carrefourze

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
W ciula mnie zrobili, pewnie zgubili moje dokumenty a teraz udają że wszyskto all right. Pewnie mnie wywalą na gcse - czyli angielski odpowiednik gimnazjum. Oczywiście gdybym nie wydzwaniała to nawet bym się nie dowiedziała. Miałam urodziny wczoraj i zamiast świętować to wyłam bo mnie to dobiło i czuję się oszukana.
jakby co to pisz na grupie lub offtop bo nie chcę tu ludziom truć i bałaganić ;D
Normalnie, aż się przykro robi jak czytam takie niesprawiedliwości... Współczuję bardzo, mam nadzieję, ze jakoś sobie poradzisz W każdym razie życzę wszystkiego najlepszego!

Ja też wstawię aktualizację włosów, żeby potem wiedziec co i jak Myłam zgodnie z tym co podpowiedziała mi Myszka2020, stwierdzilam, że moje włosy chyba jednak bardzo lubią proteiny, bo dziś po masce Kallosa wyglądały nawet spoko Dostałam dziś kilka półprodkutów z ZSK m.in. panthenol i hydrolizat keratyny, bede eksperymentowac Stwierdziłam, że moje włosy nie do końca dobrze reagują na glicerynę, ale zamierzam to jeszcze dokładnie sprawdzic. Oto moje włoski po 3 tygodniach intensywnej pielęgnacji (dodaję także porównanie jak się zmieniały od początku pielęgnacji do teraz + sorry za jakość).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00564.jpg (96,7 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC030581.jpg (64,0 KB, 33 załadowań)

Edytowane przez ankacg
Czas edycji: 2014-08-28 o 23:19
ankacg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 08:46   #4500
konspiracja
Zakorzenienie

Myszko, Wszystkiego Najlepszego, dużo szczęścia w Małżenstwie

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości