|
|
#31 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pachniesz jak ja!
A czy ja wiem, nie zastanawiałam się nad tym wiele, ale jak użyjemy słodkiego, waniliowego, ulepnego to obie na słodko więc musi być podobnie, zapachy na nas raczej nie zamieniają się w kwaśne, ale ze mnie alkoholowe perfumy ulatują dość szybko muszę w dzień dopsikiwać bo nie czuję, olejowe perfumy utrzymują się dłużej.
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja chyba jeszcze nie miałam sytuacji, aby ktoś używał tych samych perfum. Albo może nie wyczułam tego
Jeśli chodzi o te kilka ukochanych zapachów to wolałabym je zachować dla siebie (a co ), przy tych mniej kochanych przeżyję gdy koleżanki będą ich używać, chociaż szanse są na to niewielkie ![]() Cytat:
jak tylko czytam, słyszę zdrobnienia "perfumki, zakupki, zapaszek," to coś mi się robi. Przy innych w sumie też.A taki "lans" wyimaginowanym luksusem, bo flakon kosztuje 200 zł, jest złoty i reklamuje go Paris Hilton też dużo mówi o osobie
Edytowane przez Lena_94 Czas edycji: 2014-09-05 o 12:46 |
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Może jestem dziwna ale mi właściwie zwisa czy ktoś używa takich samych perfum jak ja. No ewentualnie mogę się skrzywić jeśli napotkam osobę wyjątkowo nieprzyjemną/niemiłą/złośliwą i antypatyczną, która pachnie czymś co lubię nosić ale pewnie by to był kilkominutowy zgrzyt i zaraz by o tym zapomniała.
Jedyna sytuacja, która mogłaby mnie złościć: moja bliska przyjaciółka/znajoma/ktoś bliski z rodziny dostaje nagle kręćka na punkcie mojego ulubionego zapachu i zlewa się nim zawsze od stóp do głów. Coś czuję, że zapach szybko by przestał być moim ulubionym. ![]() Cytat:
|
|
|
#34 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No tak, pewnie jakby moich ulubionych perfum używała osoba toksyczna, antypatyczna i ogólnie raczej przeze mnie nielubiana, to też pewnie szybko przestałyby być moimi ulubionymi. |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Konto usunięte
|
Mi się niezwykle rzadko zdarza aby ktoś pachniał tak jak ja, w moim malusim zadupiu tylko kilkoro znajomych używa perfum. No przynajmniej jeśli chodzi o facetów, bo kobiety bardzo często pachną, no ale raczej nie tym co ja
![]() A Ci znajomi najczęściej pachną tym co im poleciłem w rozsądnej cenie (Azzaro Visit, Bvlgari Man, Skórzak) lub tym co mi się znudziło i poszło w ich ręce ![]() Tylko brat w moim otoczeniu ma z 10 flaszek i masę próbek/odlewek, a że ma zupełnie inny gust, to praktycznie nigdy nie pachnie jak ja Jedyna nasza wspólna flaszka to Hermes Eau de Gentiane Blanche A jak już idę na jakąś imprezę czy innego iwenta, to potrafię zadbać aby nikt nie pachniał jak ja
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;48027785]Mi się niezwykle rzadko zdarza aby ktoś pachniał tak jak ja, w moim malusim zadupiu tylko kilkoro znajomych używa perfum. No przynajmniej jeśli chodzi o facetów, bo kobiety bardzo często pachną, no ale raczej nie tym co ja ![]() A Ci znajomi najczęściej pachną tym co im poleciłem w rozsądnej cenie (Azzaro Visit, Bvlgari Man, Skórzak) lub tym co mi się znudziło i poszło w ich ręce ![]() Tylko brat w moim otoczeniu ma z 10 flaszek i masę próbek/odlewek, a że ma zupełnie inny gust, to praktycznie nigdy nie pachnie jak ja Jedyna nasza wspólna flaszka to Hermes Eau de Gentiane Blanche A jak już idę na jakąś imprezę czy innego iwenta, to potrafię zadbać aby nikt nie pachniał jak ja [/QUOTE]Aż się boję jak o to dbasz!
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
Na ogół mi nie przeszkadza jak ktoś pachnie tak jak ja.. czasami gdzieś spotkam osoby pachnące tak samo, ale albo się uśmiecham, bo wiem, że ma dobry gust :P albo tylko pomyśle "a to to.." i tyle..
A w szczególności jak na kimś zapach pachnie lepiej.. to sobie myśle, że szkoda, że na mnie inaczej, ale nic sobie jakoś z tego głębszego nie robie. Wiem, że kilka razy uderzył mnie jakby ktoś mi w policzek walnął zapach LVEB.. nie wiem w sumie czemu tak te spotkania pamiętam.. chyba dlatego, że ludzie mają problem z dozowaniem akurat tych perfum i jak walnie mi w paszcze wodospad wraz z sauną w jednym z LVEB to aż się robie nerwowa i myśle jak tak można.. do dziś pamiętam jak laska na uczelni wyglądała gdy mnie poraziła ilością wylanego na siebie LVEB ![]() Natomiast przeszkadza mi jeżeli osoby, które siedzą ze mną w gabinecie, w szczególności, których nie nawidzę, a są takie 2 używają tego co ja.. Code był moim ukochanym zapachem.. aż do dnia dokładnie 5 sierpnia, zauważyłam, jak laska się pryska oczywiście przy biurku, bo dupska nie ruszy do WC.. flakonikiem Code.. zaraz po powrocie do domu odprawiłam pogrzeb mojemu flakonowi i sobie czeka aż ktoś go kupi bądź przygarnie.. a teraz chodzę w żałobie po Code i mam łzy w oczach jak go na niej czuje.. tym bardziej, że układa się na niej paskudnie i zawsze zasmrodzi sobą całe piętro.. może ma jakąś podróbe, pies to jeden wie.. ale ona cała jest brzydka i wszystko na niej źle wygląda i źle się układa.. ot i wszystko.. boże jak ja jej nie nawidzę
|
|
#38 | |
|
Rozeznanie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;48027785]A jak już idę na jakąś imprezę czy innego iwenta, to potrafię zadbać aby nikt nie pachniał jak ja
[/QUOTE]To ja chyba też się boję zapytać jak o to dbasz. ![]() Cytat:
Ja zazwyczaj próbuję wytłumaczyć takiej osobie, że to tak, jakby powiedziała "mój nożyczek się stępił", zamiast "moje nożyczki się stępiły", ale to często i tak jak grochem o ścianę... Pogrubione- |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Konto usunięte
|
Mnie to nie przeszkadza - kiedyś razem z Mamą używałyśmy Coco Mademoiselle, koleżanka z pracy używała w tym samym czasie co ja Euphorii, inna ambrowego Aliena, a przyjaciółka Candy. Jak dla mnie luz.
|
|
|
|
|
#40 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
.
|
|
|
#41 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. No właśnie :< Ja tam nawet na fragrantice raczej nie daję kciuków w dół, ale to raczej dlatego, że jestem zarejestrowana na angielskiej wersji, a tam raczej takich błędów nie ma Ale jest to metoda ![]() Cytat:
Edytowane przez Arwen123 Czas edycji: 2014-09-06 o 19:48 |
||
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Och pamiętam, że w zamierzchłych czasach używałam Halloween Del Pozo i wszystkie koleżanki piały z zachwytu, po czym... wszystkie sobie go kupiły! Skoczyłam swoją flaszkę i więcej doń nie wróciłam, bo mi jednak obrzydły przez to, że czułam je na każdej kumpeli. Potem nie miałam już w ogóle z tym problemu, gdyż przestały mi się podobać (mam wrażenie, że miała miejsce reformulacja i zaczęły zalatywać lakierem do paznokci). Potem miałam jeszcze sytuację, gdzie koleżanka słysząc komplementy, które dostawałam za L'or de Torrente, kupiła je sobie, ale miała na tyle taktu, że nie nosiła ich w mojej obecności. Również kosiła za nie komplementy.
Generalnie nie mam nic przeciwko temu, jak poczuję "swoje" perfumy na kimś nieznajomym, anonimowym, nawet jestem ciekawa, jak się na nich układają. Gorzej jak ktoś z najbliższego otoczenia "zgapia" lub zaczyna używać sam z siebie. Niestety trudno mieć o to pretensje, jak się lubi bestsellery w stylu LVEB, prawda? |
|
|
|
|
#43 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#44 | ||
|
Panaroja
|
Cytat:
Cytat:
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś wraz z zaproszeniem na ślub dostałam próbkę perfum z prośbą aby pachnieć nimi w czasie uroczystości. Wszystkie zaproszone panie zostały potraktowane w taki sposób i o dziwo większość się zastosowała do życzenia panny młodej.
![]() Nie wiem nawet jakie to były perfumy - coś w stylu The One DG, które teraz nieodmiennie mi się kojarzą z tamtym wydarzeniem. Generalnie nie przeszkadza mi jak spotykam klona zapachowego, szczególnie jeżeli jest to osoba, którą lubię, ale 30 klonów zapachowych-nawet lubianych-w jednym miejscu może człowiekowi obrzydzić zapach na całe życie
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#48 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zapaszek bardziej mnie wkurza niż perfuma ![]() Na słowo zapaszek wywracam oczy o tak , jak słyszę o perfumie to robię się złośliwy (przykładowo jak ktoś zapyta jakiej perfumy użyłem, zawsze podaję taki zapach, który na 99% się nie spodoba, ba wręcz odrzuci, a mam ostatnio idealnego kandydata) ![]() Zawsze noszę przy sobie dekant ekstraktu ze skunksa, jak poczuję, że ktoś pachnie jak ja zostaje spryskany porządnie skunksem ![]() Żartowałem Oj, wystarczy użyć czegoś co jest raczej rzadko spotykane Czyli właściwie w moim wypadku to cokolwiek ![]() No jak się w wielki świat wybieram to jakimś Black Cube, Kabul Aoudem, Rochasem Lui, Greylandem (mój koncertowy ulubieniec |
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam taki problem z moją rodzicielką, bo sama nigdy do perfumerii nie zagląda i gdy coś wącha to zawsze z moich zapasów i chce za mną papugować
Najbardziej z tego małpowania przeżyłam akcję z Lalique - kiedyś kupiłam tutaj na rozbiórce dwie odlewki Lalique - Amethyst i Perły. Oba mnie strasznie zauroczyły i postanowiłam je sobie kupić. Przypadkiem dorwała je moja mama i stwierdziła, ze Perły musi sobie kupić. Stwierdziłam, że w takim razie nie będę jej wchodzić w paradę i kupię sobie Amethyst. Zrobiło się cieplej i co u niej widzę - fioletowy flakonik obok Pereł Na moje nieszczęście na niej oba zapachy pachną o wiele piękniej, trwalej, przestrzenniej i ogoniaściej ode mnie i aż mnie zazdrość zżera, gdy czuję je u niej. A z drugiej strony jestem z niej dumna, że używa Lalique, a nie małpuje Avon albo FM za koleżankami z pracy, jak to robiła wcześniej ![]() Z kolei na mieście mój nos wyczuwa z reguły nielubiane przeze mnie zapachy, więc raczej nie mam problemu. Czasem czuję, że jakiś zapach oceniany przeze mnie jako średni przepieknie się na kimś ułożył i wtedy też zazdroszczę, bo wydaje mi się, że na mojej skórze wszystko pachnie gorzej niż u innych ![]() Koleżankom z pracy mówię bez problemu czym pachnę, ale gdyby któraś zgapiła, to byłabym zła i na pewno nie ubierałabym więcej danych perfum do pracy. Zawsze zastanawia mnie, jak kobiety mogą używać Chanel Coco Mademoiselle skoro pół zakładu i co czwarta klientka nimi pachnie A drugie pół LVEB
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyna jeszcze wiele szalonych pomysłów wprowadziła w życie i ten z perfumami wcale do najdziwniejszych nie należał
|
|
#51 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I5510 za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#52 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciekawi mnie skąd taki pomysł w ogóle się wziął. No właśnie, też mnie to zastanawia... |
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Mnie chyba najbardziej wkurza "perfumik", "perfumki" a "perfumka" to już w ogóle. Brzmi jak nazwa jakiegoś perskiego puchatego kotopsa. Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2014-09-08 o 18:45 |
|
|
|
|
|
#54 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A pomysł to jakaś tradycja rodzinna, podobno jej babcia w ten sposób uratowała swoje małżenstwo - miała jakieś perfumy którymi skrapiała się tylko w sytuacjach intymnych tak, że dziadkowi kojarzyły się jednoznaczne i przyjemnie . Ten dziadek podobno był straszny babiarz i jak za bardzo się oglądał (i nie tylko) za babami to babcia aplikowała sobie perfumy, dziadek sobie je przyjemnie kojarzył i wracał na łono rodziny.
|
|
|
#55 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#56 | |
|
spin doctor
|
Cytat:
, a pańcia pieszczotliwie mówi o nich: moje zapaszki.
|
|
|
#57 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Ta, pańcia jest dobre. A kiedy mężczyzna pisze recenzję i używa sformułowania "moja pani" to czuję się strasznie staro i sztywniacko jeśli akurat też lubię ten zapach
|
|
|
|
|
|
#59 | |
|
spin doctor
|
Cytat:
trzymającą skórzany bacik, którym uderza nagie pośladki owego recenzenta
"Wybrałam osobę, którą chcę być, i nią jestem." Edytowane przez Małgosia791 Czas edycji: 2014-09-10 o 05:46 |
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

Pewnie podobnie jest z zapachami na innych ludziach 

Jeśli chodzi o te kilka ukochanych zapachów to wolałabym je zachować dla siebie (a co
), przy tych mniej kochanych przeżyję gdy koleżanki będą ich używać, chociaż szanse są na to niewielkie 
jak tylko czytam, słyszę zdrobnienia "perfumki, zakupki, zapaszek," to coś mi się robi. Przy innych w sumie też.