|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Wiem, też mi jej szkoda było.
Cytat:
Jutro będzie lepiej, masz mamę, to ci pomoże. Urodziłaś dwójkę, trzecie też dasz radę
|
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem że to mało pocieszające ale i ja często nie potrafie się powstrzymać... mam po prostu jakieś tak ogromne parcie na słodkie, jakby we mnie siedział jakiś cukrożerny OBCY
|
|
|
|
|
#3813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Frau trzymam kcuki zeby Ciebie to dziadostwo ominęło ....
|
|
#3814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak mam po nocy , ciezko mi wstac z lozka, ale jak juz pochodze to jest lepiej..
|
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiu ja już naprawdę niewiele z tego rozumiem. ja miałam po godzinie 199, po dwóch i 10 minutach (położna nie mogła się wkłuć ) 137. ale sama sobie robiłam z palca te 12 minut wcześniej jak miałam równo 2h na liczniku i z palca miałam 145. plus minus granica błędu glukometru - wychodzi na to samo co u Ciebie, mniej wiecej. i wg moich norm na papierku i mojego gina oraz nowych norm diabetologicznych - ja cukrzycy nie mam. tylko że jak już spojrzeć na nowe normy 1h po posiłku to mam jak diabli, bo godzinę po obiedzie z ziemniakami czy makaronem albo po tortilli z warzywami to ja mam 190-250 cukier. a po 2h - 130-150. ale wyniki po obciążeniu miałam dobre... bo nowe normy są wyższe niż stare. ja nie kumam. JAK RZYĆ panie premierze? Edytowane przez silesianna Czas edycji: 2014-09-08 o 19:58 |
|
|
|
|
#3816 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie po wizycie
Oczywiście USG nie miałam ale wszystko jest jak najbardziej w porządku, szyjka 'elegancka', cukry ładne, ale ponieważ mam cukrzycę z insuliną na pewno nie przenoszę ciąży, czyli najpóźniej w tp będzie malutka już z nami Jutro zaczynam szkołę rodzenia, nie mogę się już doczekać!!! napiszę Wam wrażenia. Co tam nakupowałyście dziewczyny? Ja mam ochotę zamówić sobie taką kieckę na allegro http://allegro.pl/luzna-rozkloszowan...572790590.html brzuchol sie zmieści
|
#3817 |
|
Wtajemniczenie
|
Sweet ja jakbym moj brzuch wsadzila w tą kieckę to przód by mi się tak podniósł, że byłoby mi gatki widać
![]() Silesianna ...tak...jak rzyć? Masakra jakaś... idę zmierzyć cukier po tej owsiance... i obejrzę m jak miłość
|
#3818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do zakupów to ja się cały czas zastanawiam nad łóżeczkiem i materacykiem. Sukienka ładna tylko ja z tych wyższych i mi by była za krótka, a jak jeszcze by się na brzuszku uniosła to widoki, że hej ![]() Kasia trzymaj się ja też często ostatnio mam dołki, bo nic mi nie wolno, tyję z powietrza, leżę z tą dupą w łóżku i nie wiem jak urodzę jak po krótkim przejściu mam zadyszkę. Ale jak to matki damy radę
|
|
#3819 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z bolem kregoslupa to ja Cie w 100% rozumiem..nawet w ciagu dnia jak sie na chwile poloze to pozniej nie umiem wstac..przewracam sie na prawy bok i dopiero powoli sie podnosze..a wieczorem to juz fatal total error..sweet dobre wiadomosci ja na poczatku lata kupilam podobna sukienko tunike ale nosilam do niej leginsy bo jakbym sie schyliła to pol dupki na dworze
[B][COLOR="Red"]Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić /[I][FONT="Palatino Linotype"] 11.11.2014.r Nasze szczęście-Franuś Edytowane przez esti87 Czas edycji: 2014-09-08 o 20:27 |
|
|
|
|
#3820 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
Esti no powiem Ci, że dzisiaj to tak "czuję" ten kręgosłup jak przy skurczach na etapie 8-9 cm... :/ pachwiny mnie bolą... nie no, szkoda gadać... Potrzebuję dobrego masażu, a mąż w pracy ...
|
#3821 |
|
Rozeznanie
|
Kurpianno droga ma! Miła pani w laborze przed pobraniem z żyły pobierała mi z palca do glukometru. Na czczo miałam ok. 80, po godzinie 156, po dwóch poniżej setki. W domu na czczo glukometrem miałam 58. Albo ten mój glukometr jakiś lewy albo nie wiem. Aha, wczoraj byłam po tej glukozie przymulona, a dziś było ok. Dziwne, bo wczoraj pomiędzy pobraniami leżałam plecakiem, a dziś jednak miałam aktywność- przed badaniem odwózka M.potem siedzenie w przychodni. Dziwne to mega!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Kasiu :tuli: już bliżej niż dalej :-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Frau Gizela Czas edycji: 2014-09-08 o 21:28 |
|
|
|
#3822 |
|
Wtajemniczenie
|
Wieczorna zgaga, lalala!
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3825 |
|
Rozeznanie
|
ja wypilam herbate z cytryna i tez ZGAGA ;/
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
umyliśmy ściany i sufit, teraz tżet zakleja dziury a ja już padam na pysk...nóg nie czuję i pleców
jutro postanowiłam wyjąć wszystkie ciuchy i w końcu posegregować rozmiarami bo chyba popłynęłam... tylko jak dojść z tym ładu jak na jednych jest wielkośc normalnie 56, 62..itd.. a na innych, 2-3, 3-6 miesiąca, po 1 miesiącu itp.. jak z tym doszłyście ładu....?? ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- szybkawolna - nie nadążam za Twoimi avatarami...
|
|
|
|
#3827 |
|
Raczkowanie
|
czekam na swoją
po kolacji byłam niedożarta i zjadłam cały słoik marynowanych pieczarek Dziewczyny Wy na rozmiary ubranek patrzycie z metek czy na oko? Ja prawie wszystko mam z ciuchlandów i nie wiem czy to kwestia porozciągania czy różnych firm, ale niektóre 56 są większe niż 62... ![]() A tak poza tym to jak pisałyście ile macie wsadów pralek to stwierdziłam, że idę jutro jeszcze dokupić ciuszków w sh, ja to może mam z jeden niepełny i to mojej małej pralki...
|
|
|
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
słoneczko ja też mam obawy jak po takim leżeniu dam w ogóle rade urodzić. Ty cały czas bezwzględnie leżysz czy torszkę się po domu pokręcisz?
|
|
|
|
#3829 |
|
Rozeznanie
|
Bo sie zdecydowac nie moge ;p
|
#3830 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba oleję te rozmiary i na oko wielkością poskładam...
|
|
|
|
|
#3831 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za Młodą Cytat:
dołączam, całe popołudnie co chwila, ale głupia baba, bo mam zgagę ale wpierniczam wszystko co ją u mnie wywołuje czyli słodkości, a teraz jabłko i znowu pali....
|
|
#3832 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam ja tez już po wizycie niby wszystko ok ale dzidzia jest prawie 2 tyg mniejsza od tp z om :-/ gin mówiła ze będzie malutka bo i ja i maz byliśmy mali ale jakoś mnie to zmartwiło :-/.
Już mi pobrała posiew w kierunku GBS, na następna wizytę mam zrobic, morfologie, mocz, VDRL i anty hbs. To już tak pod poród. Pytałam ja o znieczulenie to powiedziała ze u nich w szpitalu(czyli tam gdzie bede rodzic) około 90% porodów jest ze znieczuleniem i ze maja naprawdę świetnych anestezjologii i ona znieczulenie jak najbardziej poleca wiec chyba i ja sie zdecyduje. Na następnej wizycie da mi skierowanie na ta cała krzepliwość a pózniej sobie podjazdem na spotkanie z anestezjologiem ![]() Z ciekawostek to wracając od gin skończyłam do Silesi, do super pharm, i okazało sie ze płyny do prania JELP sa do wzięcia za punkty, których miałam sporo wzięłam 2 płyny do prania po 0,01 zł i płyn do płukania tez jelp za 8.99 No na koniec sprawdziłam pogodę na jutro żeby popracować ciuszki i
|
#3833 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez mgds Czas edycji: 2014-09-08 o 22:02 |
||
|
|
|
#3834 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomijając wyniki "domowe", to te laboratoryjne masz chyba ok, no ten na czczo taki niskawy tylko... muszę mamę zapytać o to... Cytat:
Cytat:
rozłożyłam na łóżku i "dopasowywałam" na długość do tych wzorcowych. inaczej to bym chyba oszalała ;D 56 z lidla jest długości 68 z early days, 62 z pepco mniejsze od 62 z lidla, kupa ciuchów z których przy malwie pouzuwałam metki i teraz PO ZDJECIACH w albumie określałam, w jakim wieku je nosiła i jaki to był rozmiar, i tak dalej... ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie bedziesz rodzic?? Bo mnie zainteresowalas ta duza iloscia zmieczulen ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3836 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ostatnio na SR położna (nie związana z żadnym szpitalem) nam powiedziała ze znieczulenia to praktykują właśnie na Raciborskiej i w kolejowym powiedziała ze rzadko mozna spotkać w innym szpitalu. Dzis gin mówiła ze Raciborska to najwiecej na Śląsku a w Kolejowym jest tak naprawdę stosunkowo mało porodów. A kiedyś czytałam ze raciborska ma bardzo dobrych anestezjologii wiec chyba coś jest na rzeczy
|
|
#3837 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my kupowalysmy w sklepie internetowym TOsia w promocji nowy za 399zl, wiec był szal! Cytat:
Cytat:
głupie to wszystko. naprawdę chce już rodzic i mieć gdzies te pomiary ![]() Cytat:
jeśli o czyms zapomniałam, to już trudno. dokupi się później. Cytat:
Sweet a z wyplata nie pomoge, mimo ze z Zusu to pracodawca mi przelewa Cytat:
ja taka sama jak w lidlu była, poduszke kupiłam w biedronce na wyprzedaży za 16,99z; tylko nigdzie ale to nigdzie nie mogę dostać poszewki! Cytat:
Kasia lacze się z Toba w bolu . ciążowe zachcianki szlag trafil noooo..... Cytat:
dziś tez mam, a nic zlego nie zjadłam.... dlaczego ta zgaga!!!!???? Cytat:
super promocja na jelpa znalazlas , tez sobie wymienie pkt bo nigdy jeszcze ich nie wymienialam
|
|
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
Jakbym nie miala znajomosci anestezjologicznych w rudzie slaskiej to chyba bym wybrala raciborska...chociaz tam tez pewnie moga odeslac kogos "z ulicy"bo to centrum miasta i duzo ludzi pewnie...? Konsultacje trzeba robic we wlasnym zakresie?
|
|
|
|
#3839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
W kolejowym malo porodow bo wszyscy pedza na przeciwko
Ja sie urodzilam w kolejowym
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.

) 137. ale sama sobie robiłam z palca te 12 minut wcześniej jak miałam równo 2h na liczniku i z palca miałam 145. plus minus granica błędu glukometru - wychodzi na to samo co u Ciebie, mniej wiecej.
Oczywiście USG nie miałam ale wszystko jest jak najbardziej w porządku, szyjka 'elegancka', cukry ładne, ale ponieważ mam cukrzycę z insuliną na pewno nie przenoszę ciąży, czyli najpóźniej w tp będzie malutka już z nami

za Młodą
to niesprawiedliwe :/