|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 |
Rozeznanie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
dzień dobry!
ja tylko na 5 minut poki Mała śpi Malwiska gratuluję udanych chcrzcin prezenty cudne a na pudełko poproszę namiary ![]() ![]() ![]() ![]() oldzia maila poproszę już wysłałam na priva wiadomość ![]() wszystkim zakatarzonym współczuję i życzę zdrówka uciekam bo mała się budzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1322 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a tak btw to na laktację polecam też kawę zbożową ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a w drugie wierzę ![]() zdrówka dla synka ![]() i dla pozostałych zakatarzonych dzieciaczków również ![]() dzień dobry ![]() ![]()
![]() |
#1323 |
Wtajemniczenie
|
Malwiska super że się wszystko udało
![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1324 |
Raczkowanie
|
Malwiska zazdroszcze, ze jyz macie chrzciny z glowy. My mielismy chrzcic we wrzesniu, pozniej w pazdzierniku ale stanelo na listopadzie bo tź bedzie juz wtedy wolny sezon mu sie skonczy, wiec na spokojnie to zorganizujemy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1325 |
Zadomowienie
|
malwiska, super że chrzciny udane
![]() ![]() co do chwil z dzieckiem, też staram się cieszyć każdą z nich, bo wiem że to już się nigdy nie powtórzy ... ale doskonale też rozumiem np. i like it, bo praca mi też jest do szczęścia potrzebna, i jednocześnie się martwię, ale też i cieszę na powrót za tych parę miesięcy ![]() a czy któraś z mam kp dostała już @? ![]() ![]()
#1326 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1327 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1328 |
Zakorzenienie
|
Eydrith, co prawda nie ja, ale na przykładzie mojej mamy powiem Ci, ze karmiła mnie cyckiem do 3 r.ż. To znaczy karmiła to zbyt duże słowo, bo ja szybko zaczęłam jeść stałe pokarmy, ale ciućkalam sobie tego jej cyca tak długo. I pierwsza miesiączke dostała zaraz po pologu, a następna dopiero za pół roku
![]() Wysłane z iPhone
![]() |
#1329 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() czekam az moje dziecko raczy zjeść, bo mieliśmy śmignąć na zakupy ... potrzebuję kurtkę zimową, buty i torbę ![]() ![]()
![]() |
#1330 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mamaya, trochę pociumkałaś tą pierś ![]() Co do menopauzy, bo się temat pojawił. Chciałabym jak najpóźniej. U mojej mamy się i zaczęło około 50 roku życia i powiem Wam, że hormony robią wtedy masakrę z człowiekiem... gdyby nie tabletki to pewnie nie dogadalabym się z mamą ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1331 |
Zakorzenienie
|
i like it, joanna
http://allegro.pl/pudelko-biale-big-...606518263.html |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1332 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() właśnie też czuję ostatnio te ranę po cc, stąd myśl o @, ale może to od moich ostatnich szaleństw rowerowych ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() mi tam też się nie spieszy ![]()
eat U alive ![]() Edytowane przez Eydrith Czas edycji: 2014-09-15 o 08:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1333 |
Rozeznanie
|
9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Dzień dobry
![]() Udało mi sie uniknąć wizyty w US ![]() Jestem w 9 tyg. Po porodzie i jeszcze nie miałam @. Karmię KP. Chyba sporo zależy od regularności i przerw miedzy karmieniami. Jeżeli chodzi o powroty do pracy to uważam, ze jak mama wcześnie wraca do pracy to dziecku nie dzieje sie żadna krzywda. Bo za jakieś kilka lat jak dziecko będzie patrzyło na mamę niespełniona i nieszczęśliwa to nie będzie dobre dla jego zdrowia psychicznego rownież. Bo co wtedy powiedzieć dziecku? Wiesz ale przynajmniej widziałam twój pierwszy kroczek??? Wszystkie kolejne kroki są równie ważne. Planuje powrót do pracy po roku. Cieszę sie z każdej chwili spędzonej z synkiem i jednocześnie zdaje sobie sprawę ze nie ważne czy teraz czy jak Mikołaj będzie miał 20 lat to będzie takich wyjątkowych chwil mnóstwo i nie ma fizycznej możliwości byc 100% czasu z dzieckiem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- W dd TVN o terrorze laktacyjnym prawia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Iza188 Czas edycji: 2014-09-15 o 08:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1334 |
Zakorzenienie
|
Domi, u każdego menopauza wyglada tez inaczej. Moja babcia przeszła menopauze bardzo, bardzo lekko. Jadąc autobusem poczuła uderzenie gorąca i na tym sie jej objawy menopauzy zaczęły i skończyły
![]() Wysłane z iPhone
![]() |
#1335 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1336 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1337 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja wracam od nowego roku, ech ech ech ![]()
![]() |
#1338 |
Zakorzenienie
|
Witam!
Wczoraj Iza nas zaskoczyła! W galerii była taka grzeczna, aż myślałam że mi dziecko podmienili ![]() MALWISKA super prezenty! Ja powiedziałam już mojej mamie że chcę fajne krzesełko do karmienia, tzn Iza chce ![]() ![]() Ale my chrzcimy za miesiąc dopiero jak moja sis przyleci ![]() Trochę Wam zazdroszczę kp.. Może przy kolejnym bobo mi się uda ![]() Co do powrotów do pracy to moja sis dała Małą do przedszkola w wieku 10 miesięcy ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- A i zapomniałam.. W Tesco jest promocja na pampersy z kartą clubcard zapłaciłam za pampersy 3 132szt -70zł. I chusteczki nawilżane Tesco loves baby 2 za 6 zł! |
![]() ![]() |
![]() |
#1339 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wyślij mi na priv maila to Ci wyśle ![]() ![]() ![]() a dziś w ogóle bunt, chce ja wysadzić-ryk czy to w umywalce czy nocniku, cofnęłam ja i posiurała mame ![]() ![]() Malwiska super że Chrzciny się udały ![]() ![]() ![]() Co do @ to mi się połóg jeszcze nie skończył ![]() ![]() Co do powrotu do pracy narazie nie mam gdzie wracać ![]() ![]() Edytowane przez Oldzia20 Czas edycji: 2014-09-15 o 11:19 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1340 |
Zadomowienie
|
Jak by mój lekarz usłyszał że nasze 5 miesięczne dziecko tresuje nad nocnikiem zjadł by mnie na dzień dobry ja chce aby to było świadome więc poczekam aż skończy 1.5roku
Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2014-09-15 o 12:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1342 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Malwiska - super, że chrzciny się udały ![]() Co do @ to poprzednio dostałam po 7 miesiacach i nadal bolało jak wcześniej - takie uroki tyłozgięcia ![]() Teraz póki co nic się nie szykuje, oby jak najdłużej tak zostało. Co do powrotu do pracy, to przy synku miałam półroczny macierzyński i nawet się cieszyłam z powrotu. Teraz mając dwójkę raczej nie będzie mi spieszno ![]() ---------- My z rańca zrobiliśmy zakupy w Lidlu, teraz pranie, sprzątanie itp. Obiadek z wczoraj, tylko ziemniaczki dogotuję. Całkiem fajny dzionek z dwójką dzieci ![]()
#1343 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Malwiska, Agatka fajnie że macie już za sobą chrzciny. Malwiska fajne pudełko, gdybym była bardziej sentymentalna to bym kupiła, ale znając siebie leżałoby puste, jak pamiętnik narodzin dziecka który dostałam dla Andrzeja ![]() Co do poświęcania czasu dziecku, to uważam że matka powinna mieć też swoje zajęcia i zainteresowania. Nie wyobrażam sobie poświęcania całego swojego czasu dzieciom. Przecież one kiedyś urosną i się wyprowadzą i co wtedy? Ja już teraz jak Witek leży spokojnie, to daję jemu i sobie czas dla siebie. Z Andrzejem podobnie. Zresztą on teraz pięknie potrafi sobie sam organizować czas i zabawy. To nie znaczy, że ja się z nim nie bawię, bo bawię, wygłupiamy się, uczymy i rozmawiam z nim, ale nie przez cały boży czas ![]() ![]() Edytowane przez Caramel 85 Czas edycji: 2014-09-15 o 13:02 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zmienilam troche zdanie o kp bo poczatki byly trudne... teraz to jest duzo latwiej, taniej i szybciej ale tez nie kolorowo, wiec nie dziwie sie mama ktore nie chca karmic piersia. Nadal denerwuje mnie to ze nie wiem ile moje dziecko zjada. Dzis ja wazylam i przytyla w tydzien 200g -4.5 kg ![]() Wysyłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1345 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie było tak, że TŻ od razu przystawiał malutką, zaraz po porodzie, jak jeszcze ręką ani nogą nie mogłam ruszać ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() wróciliśmy z zakupów, mała marudziła, a ja nic nie kupiłam, absolutny null ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1346 |
Zadomowienie
|
Ja skończyłam robić buraczki teraz muszę 60 słoików ugotować i finito
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1347 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1348 |
Wtajemniczenie
|
Ale piękny dzień
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Co do kp to moje chyba skończy się na nocnym i porannym karmieniu bo jak w dzień mała widzi cycka to nie chce i się drze :-( czasami nie wiem dlaczego. Myślicie że rozróżnia butelkę od cycka? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1349 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1350 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.