Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-02, 16:18   #1771
BeautifulLie
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2

Ja tak na szybko Stasio ma Zapalenie Oskrzeli :-( biedny kaszle i się dusi ehh
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 18:33   #1772
Kateczka100
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość

ojoj, to na ostro, od razu zapalenie oskrzeli Bidulek, wyściskaj chłopaka od wizazowej ciotki i duuuzo zdrówka dla Stasia, niech szybko wraca do formy.
Kateczka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 18:59   #1773
BeautifulLie
Zadomowienie

Lekarka tez się zdziwiła :-( badała go 22 września przed Szczepienie i niby było ok po czym dodała ze takie infekcje rozwijają się nawet 3tygodnie! Mam nadzieje ze nie będzie się nic działo więcej :-(
Stary 2014-10-02, 19:39   #1774
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
ojej, bidulek maleńki, szybkiego powrotu do zdrowia życzę
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 20:28   #1775
margo80
Zakorzenienie

dużo zdrówka dla Stasia!

muszę Wam coś napisać, bo zostałam bardzo pozytywnie zaskoczona wczoraj i dziś.
miesiąc temu poszłam do jedynego sklepiku eko w moim miasteczku po Holle orkiszową. szefowa powiedziała mi, że mimo cenówek na pudełkach (17.50), jest promocja (13,90) i taka cena będzie już na stałe, żeby klientki kupowały u niej, a nie w internecie. ucieszyłam się strasznie. 2 tygodnie później poszłam po jaglaną, trafiłam na inną sprzedającą (jak się wczoraj okazało matkę szefowej). ona upierała się przy cenie z metki, ja jej tłumaczyłam, co szefowa mi mówiła. ona swoje, że nie może sama zadecydować, a nic jej nie przekazano. wzięłam tę kaszkę mimo tej wysokiej ceny. wczoraj tam poszłam kolejny raz, bo jaglana mi się skończyła. znów trafiłam na szefową, która przeprosiła mnie za zaistniałą sytuację, wyjaśniła, że zapomniała mamie przekazać i obiecała zwrócić mi różnicę w cenie, bo kaszki są po 13,90 jak obiecywała. nie mieli jednak tej, którą chciałam i na dziś mieli dowieźć z Gliwic. podjechałam tam po odebraniu Ewy z przedszkola i znów trafiłam na matkę. kaszki były zgodnie z obietnicą, cena też ta niższa, a pani matka przeprosiła mnie za swoje aroganckie zachowanie (sama tak to określiła). kiedy powiedziałam, ze ustaliłam z szefową, ze dostanę zwrot, bez problemu mi odjęła tę kwotę od ceny kaszki.
są jeszcze ludzie, którzy wiedzą jak się zachować i dla których liczy się klient. na pewno tam wrócę.

Side - widziałam jakąś kaszkę na noc z gruszką na opakowaniu. nie tego szukałaś czasem?

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 20:36   #1776
virginia
Zakorzenienie

Mam sekundę to Was ponadrabiam

Cytat:
ojej bidulek zdrówka dla niego i dużo siły dla Ciebie, o siebie też koniecznie zadbaj!!!

Cytat:
Virginia jezeli limfocyty sa podwyzszone a neutrocyty obnizone badz na odwrót to podobno u niemowląt norma na poczatku i sie nie ma czym martwic tak mi pediatra mowila. hmm a próbowałas zmiany smoczka na wiekszy ? bo moj maly jesc nie chcial bo nie chcialo mu sie ssac i walczylam z nim czasem godzine zanim zjadl a ja sie zorientowalam o co chodzi ehh
tak też mi powiedziała doktorka (odnośnie wyników) ale wiesz wolałam się upewnić. Zresztą zdecydowałam, że dopóki jej się te kupki nie unormuję wstrzymam się ze szczepieniem.
Smoczki już dawno próbowałam i butelki - to nie o to chodzi.

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość

Viriginia
może Natala nie waży imponująco, ale przybiera równomiernie a to najważniejsze. Hanka waży 7300g i przybiera mniej bo ostatnio 400g w 5 tyg.
No może .
Ten test Karego wyszedł ok więc już sama nie wiem . Ta pediatra co byłam ostatnio prywatnie mówiła, że wszystkie wyniki dobre, że rozwija się dobrze, cerę/skórę ma ładną i że najprawdopodobniej nic jej nie jest, kazała tylko zrobić ten test ale jak już pisałam też wyszedł ok. Mówiła, że z mlekiem to może przejściowy bunt i żeby próbować podawać ale nie na siłę. Mam dawać zupki z mięsem 2 razy dziennie. Mówiłam, że daję sinlac - mówiła, że dobrze (zresztą sinlac akurat wszyscy pediatrzy chwalą z jakimi rozmawiałam). Martwią mnie tylko te jej kupki bo brzydkie i ostatnie 2 dni aż płacze jak je robi . Ale mam dawać probiotyk i mam nadzieję, że pomoże.
Może to jakaś wirusówka, już sama nie wiem .

Cytat:
Napisane przez karalalalajna Pokaż wiadomość
PS. Czy Waszym dzieciom strzelają kości? Bo Oliwierowi strzelają jak staremu i zastanawiam się, czy powinnam się niepokoić, czy to może normalne u tak szybko rosnących dzieci i samo przejdzie z czasem...
Zdarzyło się ze 2-3 razy ale to tak cicho.

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
1.Wpadłam na szybko, bo dziś idę na... rozmowę w sprawie pracy. Zadzwonili do mnie z firmy, gdzie kiedyś składałam CV. Praca zapowiada się baaaardzo obiecująco. Stwierdziłam, że nic nie stracę biorąc udział w procesie rekrutacyjnym. Pewnie mnie nie wybiorą, a nawet jeśli, to będę mogła na chłodno zastanowić się czy jestem już gotowa zostawić Emi, czy gra jest warta świeczki.
Tyle ze zdroworozsądkowych przemyśleń. Teraz oczywiście cały czas wydaje mi się, że moje dziecko patrzy na mnie z wyrzutem, pytając: "Mamo, mogłabyś mnie zostawić? Mogłabyś???"

2.Stwierdzam, że jestem zupełnie inną matką, niż zakładałam, że będę.
1.Domyślam się, że kciuki się przydadzą . Chociaż ja jeszcze raz powtórzę na swoim przykładzie, że gdybym nie musiała na pewno jeszcze nie wróciłabym do pracy .
2. Ja też. Nie pomyślałabym np. że będę taką kwoką, że będę tak się zamartwiać, wydzwaniać co chwilę jak nie ma mnie w domu, mieć wgl takie problemy z zostawieniem jej nawet na krótko (choć i tak robię to tylko kiedy muszę) itd... .
Dziś np. koleżanka mnie zapraszała na jakiś koncert jutro. A ja do niej 'chyba żartujesz' . Ostatnio nawet nie mam czasu na podstawy - dziś dopiero na basenie się obejrzałam, że zapomniało mi się o depilacji . A i panie z basenu skomentowały, że już nie przyjeżdżam tak często jak kiedyś.

Cytat:
Virginia mowilam Ci ze wyniki są ok w dalszym ciągu uważam ze to refluks bo wtedy są problemy z zalatwianiem, jedzenie jest zwracane i dzieci nie chca jesc i spac
już Ci napisałam na PW .

Mykam bo padam na pyszczek
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-02, 20:45   #1777
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Lekarka tez się zdziwiła :-( badała go 22 września przed Szczepienie i niby było ok po czym dodała ze takie infekcje rozwijają się nawet 3tygodnie! Mam nadzieje ze nie będzie się nic działo więcej :-(
Jak Gabryś miał zapalenie płuc to lekarz nam mówił że taka infekcja to w 1 dzień może powstać u takich malutkich dzieci...
Może być od zwykłego kataru albo po prostu wirusa złapał. Weźmie leki i na pewno będzie ok.
Stary 2014-10-02, 20:48   #1778
virginia
Zakorzenienie

Aha, myślę też nad zmianą pediatry (tej na NFZ). Mam wrażenie, że ostatnio chce nas 'oby szybciej' załatwić i że w ogóle ma do nas mało cierpliwości. Ostatnio też skomentowała jak Natalka płakała podczas jej badania. Mogłam się odszczeknąć, że najwyraźniej ma kiepskie podejście bo jakoś u tej pediatry u której byliśmy prywatnie nie płakała ale też ona badała zupełnie inaczej - spokojnie, delikatnie ale jednocześnie dokładnie, cały czas ją zagadywała itd. A najbardziej to mnie 'rozwaliła' tekstem, że może ona z pielęgniarką Natalkę nakarmią - tak jakbym ja nie próbowała!!!! Doszły mnie też ostatnio słuchy, że ona jest ok ale dopóki nic się nie dzieje. I chyba rzeczywiście coś w tym jest bo u nas też rozkłada ręce, to już ja mam więcej pomysłów jakie badanie zrobić itd. a to chyba nie ja powinnam jej podpowiadać co robić.

Edytowane przez virginia
Czas edycji: 2014-10-02 o 20:49
Stary 2014-10-02, 21:04   #1779
BeautifulLie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Aha, myślę też nad zmianą pediatry (tej na NFZ). Mam wrażenie, że ostatnio chce nas 'oby szybciej' załatwić i że w ogóle ma do nas mało cierpliwości. Ostatnio też skomentowała jak Natalka płakała podczas jej badania. Mogłam się odszczeknąć, że najwyraźniej ma kiepskie podejście bo jakoś u tej pediatry u której byliśmy prywatnie nie płakała ale też ona badała zupełnie inaczej - spokojnie, delikatnie ale jednocześnie dokładnie, cały czas ją zagadywała itd. A najbardziej to mnie 'rozwaliła' tekstem, że może ona z pielęgniarką Natalkę nakarmią - tak jakbym ja nie próbowała!!!! Doszły mnie też ostatnio słuchy, że ona jest ok ale dopóki nic się nie dzieje. I chyba rzeczywiście coś w tym jest bo u nas też rozkłada ręce, to już ja mam więcej pomysłów jakie badanie zrobić itd. a to chyba nie ja powinnam jej podpowiadać co robić.
jestem jak najbardzie za zmianą! ja też będę zmieniać bo dokladnie mam podobny przypadek!

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Jak Gabryś miał zapalenie płuc to lekarz nam mówił że taka infekcja to w 1 dzień może powstać u takich malutkich dzieci...
Może być od zwykłego kataru albo po prostu wirusa złapał. Weźmie leki i na pewno będzie ok.
no widzisz co lekarz to inne teorie
Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
dużo zdrówka dla Stasia!

miesiąc temu poszłam do jedynego sklepiku eko w moim miasteczku po Holle orkiszową. szefowa powiedziała mi, że mimo cenówek na pudełkach (17.50), jest promocja (13,90) i taka cena będzie już na stałe, żeby klientki kupowały u niej, a nie w internecie. ucieszyłam się strasznie. 2 tygodnie później poszłam po jaglaną, trafiłam na inną sprzedającą (jak się wczoraj okazało matkę szefowej). ona upierała się przy cenie z metki, ja jej tłumaczyłam, co szefowa mi mówiła. ona swoje, że nie może sama zadecydować, a nic jej nie przekazano. wzięłam tę kaszkę mimo tej wysokiej ceny. wczoraj tam poszłam kolejny raz, bo jaglana mi się skończyła. znów trafiłam na szefową, która przeprosiła mnie za zaistniałą sytuację, wyjaśniła, że zapomniała mamie przekazać i obiecała zwrócić mi różnicę w cenie, bo kaszki są po 13,90 jak obiecywała. nie mieli jednak tej, którą chciałam i na dziś mieli dowieźć z Gliwic. podjechałam tam po odebraniu Ewy z przedszkola i znów trafiłam na matkę. kaszki były zgodnie z obietnicą, cena też ta niższa, a pani matka przeprosiła mnie za swoje aroganckie zachowanie (sama tak to określiła). kiedy powiedziałam, ze ustaliłam z szefową, ze dostanę zwrot, bez problemu mi odjęła tę kwotę od ceny kaszki.
są jeszcze ludzie, którzy wiedzą jak się zachować i dla których liczy się klient. na pewno tam wrócę.

Side - widziałam jakąś kaszkę na noc z gruszką na opakowaniu. nie tego szukałaś czasem?
dziękujemy!
dla personelu!

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
ojej, bidulek maleńki, szybkiego powrotu do zdrowia życzę
dziękujemy
Stary 2014-10-02, 21:06   #1780
ag9
Zadomowienie

Virginia - mnie się wydaje że Natalia dobrze przybiera na wadze. Przecież w tym wieku to już przyrost wagi nie jest tak duży jak wcześniej. Mój Gabryś wcześniej przybierał po 1-1,5 kg miesięcznie a po 6-tym miesiącu waga się zatrzymała, ostatnio w niecałe dwa tygodnie przybrał jedynie 100g i uważam że jest ok.
Wszędzie też piszą że na pół roku dziecko powinno podwoić masę urodzeniową, więc chyba tak jest?

A przy okazji - próbowałaś jej dawać jedzenie w kawałkach do memlania? Może to jej podpasuje? Mnie ta cała ideologia BLW przekonuje...
Stary 2014-10-02, 21:24   #1781
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Virginia - mnie się wydaje że Natalia dobrze przybiera na wadze. Przecież w tym wieku to już przyrost wagi nie jest tak duży jak wcześniej. Mój Gabryś wcześniej przybierał po 1-1,5 kg miesięcznie a po 6-tym miesiącu waga się zatrzymała, ostatnio w niecałe dwa tygodnie przybrał jedynie 100g i uważam że jest ok.
Wszędzie też piszą że na pół roku dziecko powinno podwoić masę urodzeniową, więc chyba tak jest?

A przy okazji - próbowałaś jej dawać jedzenie w kawałkach do memlania? Może to jej podpasuje? Mnie ta cała ideologia BLW przekonuje...
ja już się nie martwię tak bardzo jej wagą, bo jak już pisałam, waży mało ale przybiera dość równomiernie, tylko tym że mleko odrzuca i tymi kupkami. Nie chcę po prostu pluć sobie kiedyś w brodę, że coś zaniedbałam choć wszyscy wokół mi mówią, że ja panikara, że Natala fajna, roześmiana, pogodna a ja w niej choroby szukam... Chociaż ostatnio fajnie z bratem pogadałam, który mnie raz że uspokoił a dwa, że powiedział, że niektórzy z zawiści specjalnie potrafią coś tak powiedzieć żeby zdołować bo zazdroszczą, że taki fajny dzieciak. I dodał, że zawsze wiedział, że mam podejście do dzieci ale nie sądził, że Natalka aż tak cały świat mi przysłoni.
Wagę rzeczywiście podwoiła choć ledwo ledwo i z lekkim opóźnieniem ale nie będę się szczegółów czepiać.
BLW chyba u nas by nie wyszło bo Natala to taka księżniczka że nawet jak nie ma czegoś idealnie zmiksowanego to zaraz się krztusi/dławi. Dziś dostała zupkę z trochę większymi kawałkami ryżu i już był problem chociaż jej tłumaczyłam, że ona już nie taka dzidzia i że musi sama memłać .
Stary 2014-10-02, 21:26   #1782
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
O kurcze Mam nadzieję że szybko przejdzie. Biedny Staś Przesyłam armię wirtualnych buziaków przeciw wirusowi

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 05:59   #1783
Limonka1987
Zakorzenienie

BeautifulLie- przede wszystkim dużo zdrówka dla Stasia!!!
Biedny maluszek... Jestem jednak, że taki chłop jak dąb będzie miał siłę na walkę z chorobą i szybko dojdzie do siebie

Tynka
- pytałaś czemu nie chcę wracać do poprzedniej pracy. Powody są dwa:
a) moje biuro mieści się bardzo daleko, dodatkowo oprócz normalnych godzin pracy mam 30-minutową przerwę na lunch, więc nie byłoby mnie w domu od 6.30 do ok. 18.30. Milka chodzi spać ok. 19.00-19.30, więc rachunek ile czasu dziennie spędzałabym z córką jest prosty
Musiałabym chyba wrócić na 3/4 etatu, bo przecież umarłabym z tęsknoty...
b) serdecznie nienawidzę mojej pracy i przez prawie 3 lata spędzone tam nie skoczyłam z ósmego piętra tylko dlatego, że piętro pod nami był duży taras i tylko dupkę bym sobie obiła

Virgo- bardzo dobrze, że troszczysz się o zdrowie Natalki i chcesz się upewnić czy wszystko jest ok. Nie znam Twojej córeczki, natomiast na zdjęciach zawsze jest taka pogodna i uśmiechnięta, że aż nie chce mi się wierzyć, że mogłoby jej coś dolegać.
Jeśli nie jesteś zainteresowana ze współpracy z pediatrą, to też myślę, że warto pomyśleć o zmianie.
Wiesz... To nie jest tak, że ja nie muszę wracać do pracy. Gdybyśmy nie planowali przenosić się na swoje, rzeczywiście byłabym w komfortowej sytuacji i mogłabym pójść na wychowawczy, bo faktem jest, że z pensji TŻ śmiało byśmy się utrzymali. Jednak w obecnej sytuacji moja pensja jest jednak dość ważnym elementem naszego budżetu. A skoro już muszę wrócić, to wolałabym jednak nie wracać do pracy, która kosztowała mnie naprawdę wiele nerw i stresu i gdzie inaczej już nie będzie, jeśli udałoby mi się znaleźć coś bardziej obiecującego. Tylko, że wiesz jak teraz jest... Ciekawej pracy nie znajduje się z dnia na dzień, więc zakładam, że może to za sobą pociągać rezygnację z części urlopu macierzyńskiego.
Tyle rozumowo, bo serce oczywiście mówi inaczej

Margo- podejście pań w sklepie bardzo pozytywne

Dziękuję za kciuki, dziewczyny. Chociaż szczerze mówiąc... Może lepiej byłoby, gdyby nie oddzwonili i uniknęłabym dylematu
Generalnie pierwszy etap poszedł mi chyba dobrze. Jeśli chodzi o sam etat to zakres obowiązków rewelacja, firma obiecująca, dojazd w porządku i kasa dużo lepsza niż w mojej obecnej firmie.

Poza tym od tygodnia mam problem ze snem Emci. Zasypia bez problemu w swoim łóżeczku, ale w ciągu nocy często się wybudza, nawet co godzinę. Wystarczy jednak, że wezmę ją do naszego łóżka i śpi jak anioł. Nie chciałam jej przyzwyczajać do spania w naszym łóżku, ale nie wiem, czy nie zrobię się jednak bardzie... elastyczna

Coś tu cicho od wczoraj. Halo, halo! Gdzie się podziałyście???
Stary 2014-10-03, 06:48   #1784
margo80
Zakorzenienie

Przemo wstał z katarem, a Ewa z kaszlem, małż dziś wyjeżdża na 3 dni w Tatry....
idę sobie w łeb strzelić...

Ewcia
Przemek
Stary 2014-10-03, 07:31   #1785
TynkaG
Raczkowanie

Cytat:

Cytat:
Przemo wstał z katarem, a Ewa z kaszlem, małż dziś wyjeżdża na 3 dni w Tatry....

Cytat:

Tynka
- pytałaś czemu nie chcę wracać do poprzedniej pracy. Powody są dwa:
a) moje biuro mieści się bardzo daleko, dodatkowo oprócz normalnych godzin pracy mam 30-minutową przerwę na lunch, więc nie byłoby mnie w domu od 6.30 do ok. 18.30. Milka chodzi spać ok. 19.00-19.30, więc rachunek ile czasu dziennie spędzałabym z córką jest prosty
Musiałabym chyba wrócić na 3/4 etatu, bo przecież umarłabym z tęsknoty...
b) serdecznie nienawidzę mojej pracy i przez prawie 3 lata spędzone tam nie skoczyłam z ósmego piętra tylko dlatego, że piętro pod nami był duży taras i tylko dupkę bym sobie obiła

Virgo- bardzo dobrze, że troszczysz się o zdrowie Natalki i chcesz się upewnić czy wszystko jest ok. Nie znam Twojej córeczki, natomiast na zdjęciach zawsze jest taka pogodna i uśmiechnięta, że aż nie chce mi się wierzyć, że mogłoby jej coś dolegać.
Jeśli nie jesteś zainteresowana ze współpracy z pediatrą, to też myślę, że warto pomyśleć o zmianie.
Wiesz... To nie jest tak, że ja nie muszę wracać do pracy. Gdybyśmy nie planowali przenosić się na swoje, rzeczywiście byłabym w komfortowej sytuacji i mogłabym pójść na wychowawczy, bo faktem jest, że z pensji TŻ śmiało byśmy się utrzymali. Jednak w obecnej sytuacji moja pensja jest jednak dość ważnym elementem naszego budżetu. A skoro już muszę wrócić, to wolałabym jednak nie wracać do pracy, która kosztowała mnie naprawdę wiele nerw i stresu i gdzie inaczej już nie będzie, jeśli udałoby mi się znaleźć coś bardziej obiecującego. Tylko, że wiesz jak teraz jest... Ciekawej pracy nie znajduje się z dnia na dzień, więc zakładam, że może to za sobą pociągać rezygnację z części urlopu macierzyńskiego.
Tyle rozumowo, bo serce oczywiście mówi inaczej

Poza tym od tygodnia mam problem ze snem Emci. Zasypia bez problemu w swoim łóżeczku, ale w ciągu nocy często się wybudza, nawet co godzinę. Wystarczy jednak, że wezmę ją do naszego łóżka i śpi jak anioł. Nie chciałam jej przyzwyczajać do spania w naszym łóżku, ale nie wiem, czy nie zrobię się jednak bardzie... elastyczna
Rozumiem obydwa powody
ja niestety wracam po pierwsze ze względów finansowych, choć jak byśmy pasa zacisnęli to też byłoby co jeść a po drugie,żeby mieć dokąd wrócić- smutne to ale niestety prawdziwe. U was to pewnie trochę inne realia finanoswe no i tak to wygląda...
A może kolejny ząbek???
Smaritta- pierwszy dzień pracy mam 10 listopada-
BeautifulLie- zdrówka dla Stasia, oby jak najszybciej było lepiej
Emilka od przedwczoraj kręci się na brzuchu wokół własnej osi, póki co podąża w prawo- mało rzecz a jak cieszy.
Rany- ja jutro poza domem od 7 do 17, szkolę się, mąż zostaje z małą, zapas mleka ma i rozpiskę co, gdzie, kiedy- zobaczymy zobaczymy

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Emilka dziś kończy 6 miesięcy- z tego powodu idziemy się zważyć, ale czuję, że będzie ok, bo ostatnio coś często odczuwa głodek

Edytowane przez TynkaG
Czas edycji: 2014-10-03 o 07:27
TynkaG jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-03, 08:21   #1786
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Witam,
ja tak szybko po poradę. Rozpoczęliśmy dziś expo na gluten. Kupiłam kaszkę Holle owsianą i dodałam do mleka i gucio- smok się zapchał, mały się denerwował, przelałam do drugiej butli- to samo. Próbowałam podać łyżeczką ale chyba większość jak nie wszystko wyleciało po brodzie. Masakra. Jak tę kaszkę podawać? Rozrobiłam łyżeczkę na 100 ml wody tak jak w tym linku, który jest na pierwszej stronie było podane.
Pomóżcie bo my nigdy tej ekspozycji na gluten nie zrobimy:pro si:

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 08:36   #1787
filupka
Rozeznanie

Witam u nas w de dziś święto (zjednoczenie Niemiec) więc tz w domu juhuuu.
Niezapomnijkaa ja daję gluten zawsze do obiadku. Czyli miksuje warzywa z mięskiem i dodaję płaską łyżeczkę kaszki.

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 08:37   #1788
TynkaG
Raczkowanie

Na początku robiłam tak jak ty, ale z butli Emilka nie chciala ani z łyżeczki bo taka sama "woda". Ja rozrabiałam więc łyżeczkę kaszki w ok 15- 20 ml mojego mleka, tak żeby ani za gęste ani za rzadkie a jak to zjadła to przystawiałam do piersi, żeby zapiła, liczyłam na to że wypija ok 100 ml mleka powodzonka
Stary 2014-10-03, 09:28   #1789
BeautifulLie
Zadomowienie

Agunia dziekuje! :-*
Limonka dziekuje Tobie również :-*
Ja też do pracy chyba noe wrócę jednak wszystko zależy od sytuacji finansowej bo teraz jest ciężko ale jakos daje radę wiec sie okaże.
Margo życzę zdrowia dla dzieci!!!! :-*
Tynka :-* :-*
Stary 2014-10-03, 10:20   #1790
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieńdoberek

PS. Czy Waszym dzieciom strzelają kości? Bo Oliwierowi strzelają jak staremu i zastanawiam się, czy powinnam się niepokoić, czy to może normalne u tak szybko rosnących dzieci i samo przejdzie z czasem...
tak strzelaja

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
tak na szybko - samobujający się Przemo:
(sorry za tego paprocha na obiektywnie, nie umiem się go pozbyć z telefonu)
https://www.youtube.com/watch?v=vRHF...ature=youtu.be
hahaha dobry jest

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
bedulek wracajcie szybko do zdrówka

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Mam sekundę to Was ponadrabiam

ojej bidulek zdrówka dla niego i dużo siły dla Ciebie, o siebie też koniecznie zadbaj!!!

tak też mi powiedziała doktorka (odnośnie wyników) ale wiesz wolałam się upewnić. Zresztą zdecydowałam, że dopóki jej się te kupki nie unormuję wstrzymam się ze szczepieniem.
Smoczki już dawno próbowałam i butelki - to nie o to chodzi.

No może .
Ten test Karego wyszedł ok więc już sama nie wiem . Ta pediatra co byłam ostatnio prywatnie mówiła, że wszystkie wyniki dobre, że rozwija się dobrze, cerę/skórę ma ładną i że najprawdopodobniej nic jej nie jest, kazała tylko zrobić ten test ale jak już pisałam też wyszedł ok. Mówiła, że z mlekiem to może przejściowy bunt i żeby próbować podawać ale nie na siłę. Mam dawać zupki z mięsem 2 razy dziennie. Mówiłam, że daję sinlac - mówiła, że dobrze (zresztą sinlac akurat wszyscy pediatrzy chwalą z jakimi rozmawiałam). Martwią mnie tylko te jej kupki bo brzydkie i ostatnie 2 dni aż płacze jak je robi . Ale mam dawać probiotyk i mam nadzieję, że pomoże.
Może to jakaś wirusówka, już sama nie wiem .

Zdarzyło się ze 2-3 razy ale to tak cicho.

1.Domyślam się, że kciuki się przydadzą . Chociaż ja jeszcze raz powtórzę na swoim przykładzie, że gdybym nie musiała na pewno jeszcze nie wróciłabym do pracy .
2. Ja też. Nie pomyślałabym np. że będę taką kwoką, że będę tak się zamartwiać, wydzwaniać co chwilę jak nie ma mnie w domu, mieć wgl takie problemy z zostawieniem jej nawet na krótko (choć i tak robię to tylko kiedy muszę) itd... .
Dziś np. koleżanka mnie zapraszała na jakiś koncert jutro. A ja do niej 'chyba żartujesz' . Ostatnio nawet nie mam czasu na podstawy - dziś dopiero na basenie się obejrzałam, że zapomniało mi się o depilacji . A i panie z basenu skomentowały, że już nie przyjeżdżam tak często jak kiedyś.

już Ci napisałam na PW .

Mykam bo padam na pyszczek

o sinlacu moge długo bo moja starsza na nim była po ukonczeniu 15 ms , jak go robisz małej ?
na mleku , wodzie ?
gesty , czy do picia ?

sinlac strasznie zapycha on z leksza słodkawy , wiem ze moja starsza duzo wody po nim piła ale tez ja sycił ..

ja jej go robiłam jak mm ale z wodą , czasem dodawałam jej owoce i robiłam na gesto ... moze on natalke zapycha i ona potem nie bardzo chce jesc

dobrze ze mi o nim przypomniałas kupie go julii i bede podawała z owocami bo ona zadnego deserku nie chce

jedynie co udaje mi sie wcisnąc to biszkopt z nektarynka i brzoskwinia , ale to i tak trolek ze 4 łyczeczki zje

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 10:21   #1791
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
Witam,
ja tak szybko po poradę. Rozpoczęliśmy dziś expo na gluten. Kupiłam kaszkę Holle owsianą i dodałam do mleka i gucio- smok się zapchał, mały się denerwował, przelałam do drugiej butli- to samo. Próbowałam podać łyżeczką ale chyba większość jak nie wszystko wyleciało po brodzie. Masakra. Jak tę kaszkę podawać? Rozrobiłam łyżeczkę na 100 ml wody tak jak w tym linku, który jest na pierwszej stronie było podane.
Ja też tak próbowałam i Sławcio się wkurzał jak nie wiem. Teraz dodaje łyżeczkę do warzywek albo kaszki i podaję łyżeczką - nie zwracam uwagi czy jest 100 ml tej kaszki/warzywwek czy 180 ml. Wersja łyżeczka na 100 ml mleka u mnie też nie zadziałała

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 10:34   #1792
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
ja już się nie martwię tak bardzo jej wagą, bo jak już pisałam, waży mało ale przybiera dość równomiernie, tylko tym że mleko odrzuca i tymi kupkami. Nie chcę po prostu pluć sobie kiedyś w brodę, że coś zaniedbałam choć wszyscy wokół mi mówią, że ja panikara, że Natala fajna, roześmiana, pogodna a ja w niej choroby szukam... Chociaż ostatnio fajnie z bratem pogadałam, który mnie raz że uspokoił a dwa, że powiedział, że niektórzy z zawiści specjalnie potrafią coś tak powiedzieć żeby zdołować bo zazdroszczą, że taki fajny dzieciak. I dodał, że zawsze wiedział, że mam podejście do dzieci ale nie sądził, że Natalka aż tak cały świat mi przysłoni.
Wagę rzeczywiście podwoiła choć ledwo ledwo i z lekkim opóźnieniem ale nie będę się szczegółów czepiać.
BLW chyba u nas by nie wyszło bo Natala to taka księżniczka że nawet jak nie ma czegoś idealnie zmiksowanego to zaraz się krztusi/dławi. Dziś dostała zupkę z trochę większymi kawałkami ryżu i już był problem chociaż jej tłumaczyłam, że ona już nie taka dzidzia i że musi sama memłać .
kochana powiedz mi szczerze , czy u was w rodzinie sa ludzi wysocy ? ile ty masz wzrostu i ile tata Natalki ?

mam znajomych chcesz zobacz sobie nawet na fb maja po 164/166 wzrostu ... maja dwie córeczki jedna ma 4 latka druga miała w lipcu roczek ...

obbie drobniusie , moja Jula ma 7,500 a jej połtora roczna córeczka (w lipcu miała rok ) ma 9 kg i chyba tylko 5 cm rózicy wzrostowej ... jakbym tak obie postawiła koło siebie mało co widac róznice ... bo poprosu jest z tych drobniejszych ... tez mało przybierała tak jak u was , jedynie co sie okazało ze ma za mało zelaza i kazała jej buraka wprowadzic ...
brzydkie kupki moga być od bakterii popros o wymaz z gardła i nosa moze to od tego a nie od alergii , no chyba ze juz robiliscie ... nie zawsze dzieciak bedzie przybierał po kg na miesac ...
znam z autopsjii dzieciaki które rodzily sie duze do 3700 .. a po upływie 4 lat te niejadki i mało wagowe dogonily te wielkie ...

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
to tak zawsze jest jak sie zostaje same masakra jakas zycze zdrówka

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 11:15   #1793
teQiba
Moderator

Cytat:
tak Was czytam i widzę, że każda z Was wprowadza stopniowo jedzenie a ja szczerze codziennie podaję coś nowego bo nie wierzę w te niektóre brednie że mięsko czy ryby podawać stopniowo, oczywiście gluten i żółtko daję stopniowo ale z innymi smakołykami oczywiście tymi po 6 miesiącu to tak nie uważam
No i ja czasem się zastanawiam czy nie czas zacząć trochę mniej restrykcyjnie do tego wszystkiego podchodzić - kiedyś trzeba

Cytat:
Napisane przez TynkaG Pokaż wiadomość
A ja dziś mam pierwszy dzień urlopu wypoczynkowego, jak to zleciało
ojoj
Ja coraz częściej myślę o tym że coraz bliżej do rozstania z małym i serce mi pęka
A kto maluchem się będzie zajmował pod Twoją nieobecność?

Cytat:
O matko Zdrówka dużo przesyłam

Cytat:
dużo zdrówka dla Stasia!

są jeszcze porządni i uczciwi ludzie

Cytat:
Ja po akcji z bananem mam traumę i boję się podawać kawałki
Ale kiedyś chyba muszę?
Co do BLW to niestety to nie na moje nerwy Chociaż pewnie jakąś własną przeróbkę tego zastosuję - ale taka ortodoksyjna wersja do mnie nie przemawia

niezapomnijkaa09 - ja nigdy tak rzadkiej kaszki nie robiłam. Łyżeczkę glutenu zalewałam max 20 ml mleka z tego co pamiętam, a później już zaczęłam dodawać do kaszek bezglutenowych lub obiadków - tak żeby było gęsto

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-03, 11:56   #1794
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Witam,
Ja dodawałam najpierw (przez miesiąc) łyżeczkę płaską do mleka i nic mi nie zatykało Tylko że ja olałam to że ma być łyżeczka na 100 ml no bo co to w sumie za różnica. Dodawałam po prostu łyżeczkę kaszki do butli mleka (200 ml).
Teraz dodaję 2 łyżeczki do kaszki jaglanej, którą je na drugie śniadanie - czyli jaglanej wsypuję tyle żeby mi wyszła gęsta kaszka i 2 płaskie łyżeczki owsianej. Do tego owoce.

tequiba - ortodoksyjne BLW też mnie nie przekonuje (czyli to o czym pisała Pola że wyławianie z zupy jej "elementów" i podawanie do rączki. Ale jak patrzę na fb na te dzieciaczki 10-miesięczne które jedzą same łyżeczką albo pięknie wcinają obiad rączkami to też bym tak chciała. Chociaż wiem że na pewno początki są trudne. No i szczerze mówiąc to też się trochę boję, narazie czekam aż będzie stabilnie siedział bo proste plecy to podstawa aby się dziecko nie krztusiło. Wczoraj mu dałam do polizania pasek ogórka kiszonego (wiem pewnie nie powinnam ) no i tak mu smakował, że zabrał mi, wziął w rączkę i memlał sobie sam.
Jadę dzisiaj do ikei po "zestaw do blw" w postaci fartuszków ochronnych i krzesełka no i zobaczymy. Oczywiście papki też będzie dostawał nadal, a blw to z początku jest zabawą dla dziecka. Poczytałam fragmenty książki o blw i w sumie przekonują mnie przedstawione w niej argumenty, chyba zakupie ją całą.
Stary 2014-10-03, 13:46   #1795
pola_m
Wtajemniczenie

cześć

uff, piątek
Antek chyba zasnął, jakoś cicho u niego. Za to ten cyborg Kalina nie chce spać. Śpi przed południem dosyć długo, koło 2h przeważnie, ale po południu jest problem żeby ją uśpić i w końcu łaskawie koło 17 przysypia na pół godzinki...

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

u nas podobnie
zebow nie
Marco spi jeszcze w kolysce , bo mamy taka wieksza od standardowej i bedzie spokojnie sie w niej miescil jeszcze do roku
nie siada, ani sie podciaga, wiec niczego nie zmieniam
jak zacznie, to go przetransportuje do innego lozeczka i do innego pokoju

ja podaje codziennie, wlaczajac w to ryby dwa razy w tygodniu
czasami raz w tygodniu robie dzien przerwy

patrzylam i u nas nie ma tych kubkow
dziekuje bardzo popatrze, pomysle, generalnie szukam inspiracji

dla starszych sa fajne takie muffinki
Kalinka tez jeszcze w kołysce Ma taką drewnianą, dość dużą. Ale będziemy ją przenosić niedługo, bo zaczyna już siadać trochę - ciągnie się za szczebelki i się dźwiga

A safesippy kupowałam na amazonie tam jest wszystko, stacjonarnie u nas tez nei widziałam

Cytat:
Cześć dziewczyny

Wpadłam na szybko, bo dziś idę na... rozmowę w sprawie pracy. Zadzwonili do mnie z firmy, gdzie kiedyś składałam CV. Praca zapowiada się baaaardzo obiecująco. Stwierdziłam, że nic nie stracę biorąc udział w procesie rekrutacyjnym. Pewnie mnie nie wybiorą, a nawet jeśli, to będę mogła na chłodno zastanowić się czy jestem już gotowa zostawić Emi, czy gra jest warta świeczki.
Tyle ze zdroworozsądkowych przemyśleń. Teraz oczywiście cały czas wydaje mi się, że moje dziecko patrzy na mnie z wyrzutem, pytając: "Mamo, mogłabyś mnie zostawić? Mogłabyś???"

Stwierdzam, że jestem zupełnie inną matką, niż zakładałam, że będę.
A tak z ciekawości - zakładałaś, że będziesz jaka?

Trzymam kciuki, żeby z ta pracą było... jak najlepiej dla Ciebie iTwojej rodziny. Może np Cię przyjmą, ale zaczynać będziesz za pół roku?

Cytat:
współczuję strasznie... Dużo zdrówka!

Cytat:
dużo zdrówka dla Stasia!

super w tym sklepie, wraca wiara w ludzi w takich momentach

Cytat:
Virginia, z tym krztuszeniem to nie do końca tak...
Po pierwsze, małe dzieci mają ten odruch krztuszenia dużo bliżej na języku niż dorośli i to kaszel "krztuszeniowy" pojawia się, jak jeszcze nic poważnego się nie dzieje.
Po drugie, jak dzieciak jest przyzwyczajony do gładzuitkiej papki i nagle trafi na grudkę / mały kawałek, to może się zaskoczyć I wbrew pozorom łatwiej się zadławić czymś takim niż jedzeniem dawanym do rączki.

Cytat:

Coś tu cicho od wczoraj. Halo, halo! Gdzie się podziałyście???
Może taki okres po prostu? Coś ją może budzi, może jakis początek lęku separacyjnego?

ja tez tak mam, że dość luźno podchodzę do takich rzeczy. Może po paru nocach z Wami jej przejdzie i wróci do siebie?

Cytat:
o ludzie... nie zazdroszczę, dwoje przeziębionych bez męża... oby szybko i w miarę bezboleśnie przeszło.

I wrzucę Wam jeszcze Kalinkę w bumbo - do tej pory się oswajała, jutro zaczynamy z marchewką lub dynią, w przeddzień skończonych 6 mcy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_8117.jpg (74,8 KB, 67 załadowań)
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 16:49   #1796
frogutka
Zadomowienie

pytanie mam odnośnie becikowego:
złożyłam dokumenty i w mopr gość mi dodał dochód z pit od pracodawcy oraz z pitu z zus-za l4 i wyszła mu inna kwota niż z zaświadczenia z urzędu skarbowego o dochodach Kazali mi donieść PIT37
W US powiedzieli, że nie powinno się tak dodawać dochodów z L4, bo to jakoś inaczej się liczy i dlatego różnica.
Zgłupiałam. Może mi któraś z Was to wyjaśnić
Teqiba Ty chyba w księgowości siedzisz a może któraś z Was miała takie perypetnie Help!
Stary 2014-10-03, 19:42   #1797
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
o sinlacu moge długo bo moja starsza na nim była po ukonczeniu 15 ms , jak go robisz małej ?
na mleku , wodzie ?
gesty , czy do picia ?

sinlac strasznie zapycha on z leksza słodkawy , wiem ze moja starsza duzo wody po nim piła ale tez ja sycił ..

ja jej go robiłam jak mm ale z wodą , czasem dodawałam jej owoce i robiłam na gesto ... moze on natalke zapycha i ona potem nie bardzo chce jesc

dobrze ze mi o nim przypomniałas kupie go julii i bede podawała z owocami bo ona zadnego deserku nie chce

jedynie co udaje mi sie wcisnąc to biszkopt z nektarynka i brzoskwinia , ale to i tak trolek ze 4 łyczeczki zje
sinlac to preparat mlekozastępczy więc nie można go robić na mm. Robię go na wodzie, wg przepisu tyle że mniejsze porcje i raczej rzadsze ale podaję łyżeczką, nie z butli.
a jeśli rzeczywiście tak jest jak piszesz, że po nim się chce pić to nawet lepiej bo akurat teraz trzeba, żeby Natalka dużo piła (na jej zaparcia). i chyba aż tak jej nie zapycha bo normalnie po nim je, po ok.3godz.
Nie wiem skąd taka nagonka na niego bo mi akurat wszyscy pediatrzy z jakimi nie rozmawiałam go polecali i mówili, że dobrze, że go daję. Zresztą przejrzyj sobie sama skład - ja tam nie mam mu nic do zarzucenia a nawet wydaje mi się, że niektóre składniki odżywcze ma lepsze niż mm. I co najważniejsze - Natalka go lubi i chętnie je .
Moja Natala też nie jest wielką fanką owoców. Ona chyba mięsna będzie.

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
kochana powiedz mi szczerze , czy u was w rodzinie sa ludzi wysocy ? ile ty masz wzrostu i ile tata Natalki ?

mam znajomych chcesz zobacz sobie nawet na fb maja po 164/166 wzrostu ... maja dwie córeczki jedna ma 4 latka druga miała w lipcu roczek ...

obbie drobniusie , moja Jula ma 7,500 a jej połtora roczna córeczka (w lipcu miała rok ) ma 9 kg i chyba tylko 5 cm rózicy wzrostowej ... jakbym tak obie postawiła koło siebie mało co widac róznice ... bo poprosu jest z tych drobniejszych ... tez mało przybierała tak jak u was , jedynie co sie okazało ze ma za mało zelaza i kazała jej buraka wprowadzic ...
brzydkie kupki moga być od bakterii popros o wymaz z gardła i nosa moze to od tego a nie od alergii , no chyba ze juz robiliscie ... nie zawsze dzieciak bedzie przybierał po kg na miesac ...
znam z autopsjii dzieciaki które rodzily sie duze do 3700 .. a po upływie 4 lat te niejadki i mało wagowe dogonily te wielkie ...
wiem wiem już mi wczoraj beautifullie dała linka do stronki na fb z Mamami drobinek, przy których moja Natalka to prawie gigant . I masz rację - ani u mnie w rodzinie ani tym bardziej po str. taty Natalki nie ma wielkoludów. Jest za to sporo niejadków.
Już się tak nie stresuję bardzo jej wagą - ważne, że przybiera i to równomiernie. Zresztą jak już pisałam w tym wieku dzieci przybierają mniej. Martwię się tymi kupkami ale mam nadzieję, że probiotyk pomoże. Zresztą jak pisała Limonka i chyba Pola i jak mówią mi wszyscy wokół Natalka wygląda na zdrową fajną dziewuszkę .
A kto robi ten wymaz z gardła i nosa? Pediatra, laryngolog?

Margo zdrówka dla Twoich bąbli .
I oczywiście dla Stasia Beautifullie .

Edytowane przez virginia
Czas edycji: 2014-10-03 o 19:51
Stary 2014-10-03, 19:45   #1798
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieńdoberek

My dopiero będziemy mięsko wprowadzać, ale chyba będziemy dawać codziennie, na przemian z jakąś rybką.

Puzzli nie wietrzyłam ani nie myłam, ale kupiłam takie, co to było na nich napisane, że nie zawierają BPA (czy jakoś tak ) i nie wydzielają typowego dla takich wyrobów zapachu. Choć tak się zastanawiam, czy nie dałam się nabrać na chwyt marketingowy, bo oczywiście chcę dla Oliwiera wszystkiego co najlepsze, a te puzzle rzecz jasna były dwa razy droższe.... No ale cóż

To ja dochodzę do takiego samego wniosku odnośnie mojego synka A jakoś wolałabym, żeby mi nie wyrósł "maminsynek" , tylko jak to zrobić?

A gdzie kupujesz mięsko? Chodzi mi szczególnie o królika. Bo już w kilku miejscach patrzyłam i nigdzie nie ma...

Ja też tłuszcz (olej) dodaję już po ugotowaniu warzywek.

Fajny pomysł z tym mrożeniem w kostkach. A to do kostek to masz takie plastikowe czy silikonowe? Zawsze się zastanawiam na ile bezpieczne są te silikonowe formy i czy z nich jakieś niefajne substancje nie przedostają się do żywności....

Miłego popołudnia!

U nas tez kosci strzelaja bardzo czesto...

Ja podaje oliwe z oliwek bo jest zdrowsza. Mieska nie dawalam a juz 2 mies daje obiadki...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-03, 19:53   #1799
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Życzę dużo zdrówka

Cytat:
Emilka od przedwczoraj kręci się na brzuchu wokół własnej osi, póki co podąża w prawo- mało rzecz a jak cieszy.
Odkąd jestem mamą przekonałam się, że człowieka może cieszyć dosłownie WSZYSTKO co robi maluszek

Cytat:
Rany- ja jutro poza domem od 7 do 17, szkolę się, mąż zostaje z małą, zapas mleka ma i rozpiskę co, gdzie, kiedy- zobaczymy zobaczymy

Mąż na pewno spisze się na medal, a Emilka będzie miała szansę nacieszyć się tatą!

Cytat:
Witam,
Pomóżcie bo my nigdy tej ekspozycji na gluten nie zrobimy
Ja dodaję łyżeczkę kaszy manny do warzyw.
Może z tą owsianą można zrobić tak samo?

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
A tak z ciekawości - zakładałaś, że będziesz jaka?
Myślałam, że będę bardziej... nie wiem tak naprawdę jakie słowo byłoby tu odpowiednie. Niezależna...?
Nie sądziłam, że będę aż tak przywiązana do Myszy. Że ciężko będzie mi ją zostawić z babcią czy nawet TŻ na dłużej niż godzinę. Że bycie matką będzie dla mnie zdecydowanie najważniejszą rolą, zostawiając inne- pracownika, córki, przyjaciółki- daleko w tyle.
Nie zdawałam sobie po prostu sprawy, że od dziecka można się uzależnić

Cytat:
Trzymam kciuki, żeby z ta pracą było... jak najlepiej dla Ciebie iTwojej rodziny. Może np Cię przyjmą, ale zaczynać będziesz za pół roku?
Jak Ty wiesz o czym marzę
A tak poważnie stwierdziłam, że nie będę się martwić na zapas. Czasami życie samo podejmuje decyzje i oszczędza nam rozterek dotyczących wyborów

Cytat:
Może taki okres po prostu? Coś ją może budzi, może jakis początek lęku separacyjnego?
A wiesz, że też o tym myślałam? Ostatnio Emilka coraz gorzej reaguje, gdy znikam jej z oczu i też pomyślałam, że to może zwiastun tegoż lęku. Wydawało mi się tylko, że dopada on dzieci trochę później (w okolicach ósmego miesiąca?), ale może każde dziecko jest inne?

A może rację ma Tynka i kolejny ząb jest już w blokach startowych?

Z takim maluchem człowiek może tylko gdybać

Cytat:
I wrzucę Wam jeszcze Kalinkę w bumbo - do tej pory się oswajała, jutro zaczynamy z marchewką lub dynią, w przeddzień skończonych 6 mcy
Ojej! Jak Kalinka dorośle wygląda w tym krzesełku!
Powodzenia przy pierwszych próbach jedzenia!

Dziewczyny, czy Wasze maluchy wciąż tak często mają czkawkę? U nas się zdarza praktycznie raz dziennie i nie wiem czy to normalne.
Stary 2014-10-03, 20:04   #1800
margo80
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny - chyba Wasze dobre słowa pomogły, bo i katar i kaszel szybko zniknęły, a małż wyjeżdża dopiero jutro i trochę bliżej.
to tylko 2 dni, więc dam radę jak zawsze, tylko ten basen mnie stresuje odrobinę.

stosujecie już pasty do zębów na pierwsze ząbki? jakie wybrałyście?

zmieniałyście smoczki na 6-18m? konkretnie o Lovi mi chodzi. różnią się czymś od 3-6? są jeszcze większe? przymierzam się do zakupu na all kilku rzeczy u jednego sprzedawcy i zastanawiam się, co jeszcze do paczki dorzucić przy okazji

Kalinka

Ewcia
Przemek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości