Marcowe Mamy 2015 cz. 3 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-28, 07:32   #961
anyolek
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3

Marcia, gratuluję dziewczynki!
Ja połówkowe mam dokładnie za tydzień, w następny wtorek, mam nadzieję, że z dzidzią wszystko ok
Pisałam wczoraj o tym, ale dziś znów od rana mnie rpawy jajnik boli, nie wiem, czy jest się czym martwić?
Póki co zmykam do pracy, miłego dnia mamusie!
Stary 2014-10-28, 07:34   #962
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
Ja połówkowe mam dokładnie za tydzień, w następny wtorek, mam nadzieję, że z dzidzią wszystko ok
Pisałam wczoraj o tym, ale dziś znów od rana mnie rpawy jajnik boli, nie wiem, czy jest się czym martwić?
Mnie kluja dwa na zmianę tez nie wiem co to jest. Ale po za tym nic się nie dzieje żadnych uplawow itd. Wierzę że jest ok

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 07:54   #963
aneta_s13
Rozeznanie

Dzień dobry wszystkim Pogoda dziś kiepska i nic mi się nie chce... jak Wasze nastroje?
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 08:00   #964
87marta78
Zadomowienie

Hej Wszystkim
Zamierzam iść dzisiaj pobuszować po sklepach za jakimiś ciuszkami
Tylko przydałby się tragarz, bo tak mnie boli ta ręka, że w nocy co troche się budziłam :/
Pokaże Wam jak ona "pięknie" wygląda:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20141028_084239.jpg (100,1 KB, 23 załadowań)
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 08:04   #965
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Hej Wszystkim
Tylko przydałby się tragarz, bo tak mnie boli ta ręka, że w nocy co troche się budziłam :/
o w morde....no to nieżle Cie dźgnęła....
Stary 2014-10-28, 08:05   #966
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Wszystkim
o jej nie zle

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-28, 08:06   #967
nusiekowa
Wtajemniczenie

ostatnio byłam w Tesco I ogladałam ciuszki FF-takie oto cudeńka zakupiłam dla Oskarka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ubranka.jpg (119,4 KB, 31 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-28, 08:06   #968
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Hej Wszystkim
uuuuu to rzeczywiście dała Ci po żyle
Ja kiedyś miałam rozlanego siniaka na całym łokciu aż, tak mi umiejętnie krew pobrała podczas badań na alergię. Schodziło prawie miesiąc, było lato, więc chodziłam w krótkim rękawie i ludzie patrzyli się na mnie z politowaniem, jakbym była bita
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 08:09   #969
87marta78
Zadomowienie

smiałam się do mojego, że jak będzie ktoś pytał, to powiem, że mnie bije
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 08:12   #970
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
smiałam się do mojego, że jak będzie ktoś pytał, to powiem, że mnie bije
też tak mówię znajomym gdy sobie coś zrobię

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-28, 08:30   #971
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Dzień dobry wszystkim, ale dzisiaj zimno musiałam skrobać szyby rano masakra od jutra TŻ zawozi córkę do przedszkola.

marcia45- gratuluję córeczki
Niunia ona- gratuluję zakupu łóżeczka

Mnie też pobolewają jajniki, ale nie jest to kłucie tylko raczej takie uczucie ciągnięcia też nie wiem co to jest, mam nadzieję że to macica rośnie
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-28, 08:32   #972
lesyeux
Zadomowienie

ja to amm naprawdę słabą psychę.....

tak sie schizuję od 3 dni... że masakra.

wreszcie chce poczuc ruchy! bulgotanie, pykanie, łaksotanie... ;(

nic nie czuję, i martwi mnie to !!!!

żadnych objawów dzidzi!!!
wczęsniej to mnie kłuło, ciągło itp. wiedziałam, ze sie cos dzieje! a teraz NIC NIC NIC !!!
Stary 2014-10-28, 08:32   #973
Alunia79
Wtajemniczenie

Dzieńdoberek
Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
Mam takie samo zdanie. Toż to czysta hipokryzja jeśli dziecku nie dać, a samemu jeść. Poza tym lepiej dać dziecku od czasu do czasu cukierka w domu niż by później po kryjomu kupowało np. w sklepiku szkolnym albo prosiło obcych czy koleżanki i kolegów.
Nie popieram też samego podawania wody dzieciom. Szwagierka poszła za modą na zakaz słodyczy- niby tak ustrzeże córkę przed czarnymi ząbkami, w co nie wierzę, bo mam przykłady w rodzinie temu przeczące. A jej mała ma dużą niedowagę, bo cały dzień pije wodę i niewiele je. Jednak w sokach jest więcej witamin i kalorii.
Uważam, że we wszystkim trzeba mieć umiar
Popieram w 100% a nawet w 200 Znam przypadki rodzin, w których właśnie chcieli wprowadzać zasady jedzenia słodyczy w jeden dzień w tygodniu i niestety u jednych skończyło się tym, że mała zaczęła podkradać pieniądze matce i kupować słodycze, oczywiście zjadając je jak opętana w ukryciu a w drugim przypadku też dziewczynka podkradała w szkole innym dzieciom. Poza tym w przedszkolu dzieci dostają w tygodniu na podwieczorek słodkie bułki, soki i batoniki nie raz. Poza tym przy zwiększonej aktywności dzieci potrzebują większą dawkę energii, która jest w np. czekoladzie. ("wiem co jem, i wiem co kupuję")
Picie samej wody powoduje ogromne obciążenie dla serca. Czytałam gdzieś,że nawet w krajach w których panują upały pije się wodę z jakimś smakowym dodatkiem i koniecznie z jakąś ilością cukru żeby nie obciążać serca. Sama woda "przelatuje" przez organizm zmuszając serce do bardziej wytężonej pracy, bo rozrzedza też
krew. A s dodatkiem, zatrzymuje się na dłużej w żołądku i wprawia w ruch pracę żołądka, wątroby itd. Także sama ta woda też nie jest tak do końca zdrowa.
Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Nie mam jeszcze dzieci, ale jak corka TZ jest u nas dluzej niz na weekend np, caly sierpien byla, to codziennie chciala nie chciala miala jogurty do dyspozycji, od czasu do czasu robilam ciasto, byly owoce, i woda ( czasami z syropem, ale nie za kazdym razem ) miny robila, humory swoje miala, bo wiem ze u siebie w domu slodycze ma codziennie, robilam tez lody z jogurtow, kupilismy kiedys specialne plastiki, i na sniadanie mleko, miala do wyboru kakao, na poczatku bylo jej ciezko, bo to nie slodkie, do picia tez, ale powiedzielismy ze nie dostanie nic innego, jesli nie zacznie pic mleka czy wody..... i szybko sie odzwyczaila.... To samo bylo z obiadami.... jesli chodzi o warzywa... znalezlismy sposob, i zjadala wszystko bez problemu.... Nie zabraniam i zabraniac nie bede slodyczy czy slodkich napoi, ale wszystko z umiarem.

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Zeby psuja sie od nie regularnego mycia najbardziej.... tak mi sie wydaje... ja jako dziecko i nastolatka nie jadlam slodyczy, i do tej pory moge, ale nie musze ich zjesc.... A moje zeby byly moim koszmarem, leczylam bardzo dlugo.... to byla ciezki czas, jak latalam do dentysty co tydzien... Siostra moja uwielbia slodkosci, a u dentysty byla tylko raz jak z karabinu ( zabawy w lesie ) dostala w zeba, a tak zwykla kontrola
Tylko tu tez trzeba uważać, bo mnnie tak zmuszali do "zdrowego jedzenia" że teraz nie tknę niektórych produktów, ni wspominając o zupach mlecznych. Na samą myśl mam cofkę.

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie i mam taki niedosyt, że nie wiem. Dziewczyny, które chodzą do lekarza na nfz ile trwają Wasze wizyty??
Moje zawsze od 7-10 min przy czym najdłużej trwa wypisywanie skierowania na badanie. Wczoraj TZ miał urodziny, specjalnie wziął wolne z pracy i ze mną pojechał. WCześniej pytałam się lekarza czy może TZ wejsc na usg i mowil, że oczywiście.Wczoraj też się pytałam i było ok, ale kazał mi iść się rozebrać, żeby pobrać czystość najpierw. I głupia nie poszłam po TZ A jak juz siedziałam na fotelu to zrobił mi usg i powiedziął, że najwyzej TZ innym razem zobaczy a teraz dam mu zdjęcie. Same usg trwało może z 2 minuty lub mniej. Chwila główka, kość udowa - je pomierzył. Spytałam się o płeć to poszukał nóżek. Będzie dziewczynka Narazie wstępnie. I tyle z usg i wizyty. A teraz powinno być połówkowe, ale na nfz chyba nie wiedzą co to I nie wiem czy nie iść prywatnie na samo usg. Bo nawet całej dzidzi przez moment nie widziałam.

Nadrobiłam Was, ale przez tą wizytę w ogóle nie mam humoru i musze sie zbierac do pracy. Tak to podomież wszystko super prawidłowo, wyniki super, a przytyłam aż 2 kg - zawsze byłam szczupła, więc ciężko to znoszę.
za dziewczynkę Na nfz wiedzą co to jest połówkowe, tylko oni raczej tego nie wykonują bo lekarz musi mieć do tego certyfikat i często jest tak że wysyła do innego, który ma (niestety najczęściej też jest to prywatnie robione) no i jeszcze musi mieć odpowiedni sprzęt do tego, bo przepływów nie sprawdzi na usg 2d

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
a ja dziś lece na połówkowe ciesze sie bardzo bo mnie cały zcas brzuch boli I twardy sie robi jak chodze-mam nadzieje ze to nic poważnego-trzymajcie o 15.30 kciukasy!
Kciukasy zaciśnięte
Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
trzymamy!
Moja Pani dr nie Mówiła nic nt badania pokowkowego.. Kazała przyjść za miesiąc czyli będę w 21+6 tyg ciąży... Nie za późno?
Dodam tylko że w 14 tyg miałam tobpierwsze genetyczne które trwało prawie 40min u wtedy lekarka mówiła o pęcherza, wątrobie paluszkach itp...
Nie jest za późno, do 24 tc robią

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Tak ja dowiedziałam się o tym badaniu od swojego lekarza na początku ciaży. Pisałam Wam o tym w pierwszym wątku. Robiłam to badanie, jest bezpłatne. Ale robi się je do 20tygodnia.
Również idę na rok macierzyńskiego, ale po pół roku zamierzam wrócic na umowę zlecenie na parę godzin. Tż ten miesíąc wolnego też na pewno wykorzysta.
Witam się z rana, już ze zdrówkiem u mnie lepiej.
Gratuluję udanych wizyt i poznanych płci. Moja niespodzianka dziś jeszcźze spi. Ale wczoraj popołudniu nieźle fikała, uwielbiam to.
Fajnego masz lekarz, że Ci powiedział Ja to się dowiedziałam wczoraj z telewizji... Niektóre z dziewczyn jeszcze nie mają 20 tc więc możecie zrobić, dla mnie jest już za późno niestety

Chwalę się czapusią jaką wczoraj udało mi się dostać dla maluszka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM01266.jpg (67,1 KB, 4 załadowań)
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 08:32   #974
smv
Zakorzenienie

A propo siniakow... Ja mam na obu nogach w tym samym miejscu.. Skąd? Nie wiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1414485135771.jpg (54,4 KB, 12 załadowań)
Stary 2014-10-28, 08:35   #975
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
A propo siniakow... Ja mam na obu nogach w tym samym miejscu.. Skąd? Nie wiem
najczęściej się nie pamięta po nocnych igraszkach
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-28, 08:37   #976
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość

wczęsniej to mnie kłuło, ciągło itp. wiedziałam, ze sie cos dzieje! a teraz NIC NIC NIC !!!
Ja w pierwszej ciąży poczułam dopiero ok 22 tygodniu wiec późno
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 08:38   #977
Alunia79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Właśnie przeczytałam o tym spr płci, dobre Zaraz przetestuje dla zabawy.
Wiesz, że kilka razy o tym myślałam, ale jeszcze nie zrobiłam? Tak dla jaj oczywiście bo znam płeć na 100% :0

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
Mnie od samego początku ciąży bolą jajniki co jakiś czas i lekarz już sprawdzał, robił usg i mówi, że nic nie ma, może od czasu do czasu macica uciska.
Cytat:
Hej Wszystkim
niestety ja mam tak bardzo często i dla tego boję się tej krzywej cukrowej...
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 08:43   #978
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie przejmuj się naprawdę masz jeszcze czas zobaczysz na pewno poczujesz ruchy, ja pomimo iż jest to druga ciąża i jestem w 22 tc to czuję ruchy sporadycznie, i też należę do mamusiek size plus i ta warstwa tłuszczyku też utrudnia czucie ruchów, wiem że łatwo tak mówić jak się chociaż coś czuje ale wiesz mi i posłuchaj rad doświadczonej mamuśki zobaczysz już niedługo poczujesz swoje maleństwo
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 08:47   #979
meganka18
Rozeznanie

Cytat:

A który tydzien dokładnie ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-28, 09:01   #980
meganka18
Rozeznanie

Dziewczyny slyszalyscie jakieś opinie o Maxi Cosi Mura 4 Plus ? ImageUploadedByWizaz Forum1414486909.037901.jpg

Stary 2014-10-28, 09:05   #981
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się naprawdę masz jeszcze czas zobaczysz na pewno poczujesz ruchy, ja pomimo iż jest to druga ciąża i jestem w 22 tc to czuję ruchy sporadycznie, i też należę do mamusiek size plus i ta warstwa tłuszczyku też utrudnia czucie ruchów, wiem że łatwo tak mówić jak się chociaż coś czuje ale wiesz mi i posłuchaj rad doświadczonej mamuśki zobaczysz już niedługo poczujesz swoje maleństwo
Masz racje. Nie ma co panikować. Ja przestałam tak czuwać i jest znacznie lepiej i nie czuje takiego napięcia juz przed wizytą u lekarza jak kiedyś

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-28, 09:09   #982
ojustyna
Zadomowienie

Naaaareszcie !!! Dzidziuś nabrał mocy, tak wczoraj w nocy kopał, że czułam POD RĘKĄ jak mi daje kopniaka spać nie mogłam z podekscytowania bo to było takie mooocne aaah a nie jak wcześniej nieśmiałe kopy, że pod ręką nic a tak to czułam.
Poza tym ciąg dalszy dziwacznych snów, dziś mi się sniło jak mój TŻ z jakąś lafiryndą się pocałował, a ja w złości spaliłam jej włosy zapalniczą a dla TŻ wszystkie rzeczy przez okno powyrzucałam i co najlepsze wstałam zła na niego i z rana się nie odzywałam że jak mógł to zrobić nawet w śnie ale miał ubaw ze mnie, jeszcze troche takich snów i do czubków mnie wywiozą jak nic !

Pisałyście o tym śmiesznym wiaderku o którym kiedyś widziałam program i jakoś szału w nim nie widzę, u nas będzie się bubcia pluskać w wanience

Wspomniane materace, jakie wybieracie? Ja wyczytałam że najlepsza gryka-kokos że się kładzie najpierw na tą twardszą stronę, a jak dzidziuś podrośnie to na miększą i co? Doszły mnie inne opinie i nie wiem już nic, podobno gryka kwitnie a jednej znajomej nagadali w szkole rodzenia że czesto się w gryce robaki wylęgają i w nocy do uszka albo noska dla dzidzi wchodzą fuuuuuuuj

Testy na płeć dziecka? Ojeeej jakbym wcześniej wiedziała to bym jako pierwsza poleciała kupić, a tak to już do czwartku wytrzymam i będzie niespodzianka

Co do wizyt na NFZ to moje też do najdłuższych nie należą, zazwyczaj jest "krótko, zwięźle i na temat", całe szczęście mój dr robi usg Tyle że jest takim milczkiem i jak coś chcesz się dowiedzieć to trzeba pytać i pytać, a jak mi dadzą posłuchać serduszka dzidzi to już o niczym innym nie myślę i wtedy pytań nie mam wcale. Miałam pomysł ze spisywaniem na kartce, ale co do czego to sama wyczytam odpowiedzi na nurtujące pytania jak nie od was to gdzieś z innych stronek albo od znajomych co to niedawno rodziły
Stary 2014-10-28, 09:11   #983
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
A który tydzien dokładnie ?

20 t 4 d / 21 t.

chyba sobie kupie ten detektor!
dzwoniłam do sklepów dziecięcych w moim mieście i dup... w ogóle jakby nie wiedzieli o co pytam !!!

a na pewno będę spokojniejsza!

czy ktoś w temacie wie, gdzie mogę kupić to urządzenie szybciej niz allegro ?

Edytowane przez lesyeux
Czas edycji: 2014-10-28 o 09:13
lesyeux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 09:11   #984
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
Naaaareszcie !!! Dzidziuś nabrał mocy, tak wczoraj w nocy kopał, że czułam POD RĘKĄ jak mi daje kopniaka spać nie mogłam z podekscytowania bo to było takie mooocne aaah a nie jak wcześniej nieśmiałe kopy, że pod ręką nic a tak to czułam.
Poza tym ciąg dalszy dziwacznych snów, dziś mi się sniło jak mój TŻ z jakąś lafiryndą się pocałował, a ja w złości spaliłam jej włosy zapalniczą a dla TŻ wszystkie rzeczy przez okno powyrzucałam i co najlepsze wstałam zła na niego i z rana się nie odzywałam że jak mógł to zrobić nawet w śnie ale miał ubaw ze mnie, jeszcze troche takich snów i do czubków mnie wywiozą jak nic !

Pisałyście o tym śmiesznym wiaderku o którym kiedyś widziałam program i jakoś szału w nim nie widzę, u nas będzie się bubcia pluskać w wanience

Wspomniane materace, jakie wybieracie? Ja wyczytałam że najlepsza gryka-kokos że się kładzie najpierw na tą twardszą stronę, a jak dzidziuś podrośnie to na miększą i co? Doszły mnie inne opinie i nie wiem już nic, podobno gryka kwitnie a jednej znajomej nagadali w szkole rodzenia że czesto się w gryce robaki wylęgają i w nocy do uszka albo noska dla dzidzi wchodzą fuuuuuuuj

Testy na płeć dziecka? Ojeeej jakbym wcześniej wiedziała to bym jako pierwsza poleciała kupić, a tak to już do czwartku wytrzymam i będzie niespodzianka

Co do wizyt na NFZ to moje też do najdłuższych nie należą, zazwyczaj jest "krótko, zwięźle i na temat", całe szczęście mój dr robi usg Tyle że jest takim milczkiem i jak coś chcesz się dowiedzieć to trzeba pytać i pytać, a jak mi dadzą posłuchać serduszka dzidzi to już o niczym innym nie myślę i wtedy pytań nie mam wcale. Miałam pomysł ze spisywaniem na kartce, ale co do czego to sama wyczytam odpowiedzi na nurtujące pytania jak nie od was to gdzieś z innych stronek albo od znajomych co to niedawno rodziły
Gratki za kopniecia. Ta radość nie do opisania. Ciesze się razem z Tobą

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-28, 09:16   #985
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
20 t 4 d / 21 t.

dzwoniłam do sklepów dziecięcych w moim mieście i dup... w ogóle jakby nie wiedzieli o co pytam !!!

Spróbuj zjeść cos słodkiego i położyć sie na lewym boku - jezeli nic nie poczujesz spróbuj na plecach z wyprostowanymi nogami . Te ruchy sa naprawdę delikatne ( ja czasami odczuwam ruchy jako delikatny bol podbrzusza - raczej przemieszcza sie niz kopie ) choc pulsacjne " pukania" tez czuje .
Jezeli Twoje lozysko jest na przedniej ścianie to ruchy możesz poczuć jeszcze pózniej. Nie martw sie ! Jezeli detektor sprawi ze bedziesz spokojniejsza to go zakup - stres jest o wiele gorszy . Ściskam mocno i głowa do gory ;**

Stary 2014-10-28, 09:24   #986
Lila_17
Rozeznanie

Kopniaczki są suuuper
Ale mnie zaciekawiłyście z tym testem na płeć, ale czy to w ogóle jest możliwe, żeby w taki sposób sprawdzić? czy to kolejny taki zabobon jak z obrączką(tego nie robiłam i nie mam zamiaru) ja mam równy tydzień do wizyty hmmm...
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 09:25   #987
ewka5891
Zakorzenienie

Hej

Ale sie dzisiaj wyspalam za oknem deszcz wiec muszę jakies zajęcie dla synka poszukać, aby biedny nie zanudził sie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie i mam taki niedosyt, że nie wiem. Dziewczyny, które chodzą do lekarza na nfz ile trwają Wasze wizyty??
Moje zawsze od 7-10 min przy czym najdłużej trwa wypisywanie skierowania na badanie. Wczoraj TZ miał urodziny, specjalnie wziął wolne z pracy i ze mną pojechał. WCześniej pytałam się lekarza czy może TZ wejsc na usg i mowil, że oczywiście.Wczoraj też się pytałam i było ok, ale kazał mi iść się rozebrać, żeby pobrać czystość najpierw. I głupia nie poszłam po TZ A jak juz siedziałam na fotelu to zrobił mi usg i powiedziął, że najwyzej TZ innym razem zobaczy a teraz dam mu zdjęcie. Same usg trwało może z 2 minuty lub mniej. Chwila główka, kość udowa - je pomierzył. Spytałam się o płeć to poszukał nóżek. Będzie dziewczynka Narazie wstępnie. I tyle z usg i wizyty. A teraz powinno być połówkowe, ale na nfz chyba nie wiedzą co to I nie wiem czy nie iść prywatnie na samo usg. Bo nawet całej dzidzi przez moment nie widziałam.

Nadrobiłam Was, ale przez tą wizytę w ogóle nie mam humoru i musze sie zbierac do pracy. Tak to podomież wszystko super prawidłowo, wyniki super, a przytyłam aż 2 kg - zawsze byłam szczupła, więc ciężko to znoszę.
Szkoda, se Tz sie nie załapał na usg jak byłam w Polsce u ginekologa 2 razy to od razu wchodzilam z Tztem. Chciałam, aby słyszał wszystko co doktor mówił.
Gratuluje córeczki a wagą sie nie przejmuj, bo 2 kg to naprawdę niewiele. Ja rowniez należę do osób szczuplych a w poprzedniej ciazy przytyłam 17 kg i musiałam to zaakceptować, bo to dziecko było najważniejsze

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
a ja dziś lece na połówkowe ciesze sie bardzo bo mnie cały zcas brzuch boli I twardy sie robi jak chodze-mam nadzieje ze to nic poważnego-trzymajcie o 15.30 kciukasy!
bedzie dobrze znam te nerwy przed badaniem

Cytat:
Hej Wszystkim
Niezle miałam kiedyś podobnie jak oddawalam krew dla potrzebujących, bardo długo mi sie to goiło.

Cytat:

Spokojnie, jeszcze chwila i poczujesz malenstwo masz jeszcze czas, choc rozumiem ze sie martwisz.

Cytat:
20 t 4 d / 21 t.

A w aptece?

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-28, 09:29   #988
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Kopniaczki są suuuper
Ale mnie zaciekawiłyście z tym testem na płeć, ale czy to w ogóle jest możliwe, żeby w taki sposób sprawdzić? czy to kolejny taki zabobon jak z obrączką(tego nie robiłam i nie mam zamiaru) ja mam równy tydzień do wizyty hmmm...
Z obrączka słyszałam że się sprawdza choć dla mnie takie rzeczy trochę śmieszne. Ale dla zabawy można sobie coś takiego zrobić. Taka wróżbe.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-10-28, 09:30   #989
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja wlasnie czytalam o tym materacu z gryka na roznych forach, ze robaki wychodza z gryki. Gdzies tez wyczytalam, ze kokos moze uczulac. Ja kupuje piankowy.

Cytat:
20 t 4 d / 21 t.

Nie martw sie, macica rozrasta sie skokowo, wiec nie musisz czuc rozciagania przez caly czas. Jestes mama plus size, wiec ruchy dziecka sa amortyzowane przez warstwe tluszczyku. A na ktorej scianie masz lozysko? Co do detektora, to nie wiem gdzie. Gdzies czytalam na jakims forum, ze czasami detektor zwieksza stres, bo nie kazda umie prawidlowo przykladac i zamiast tetna dziecka slyszy sie wlasne, albo nic, chociaz z dzieckiem ok. Osobiscie nie znam sie, tak tylko pisze co przeczytalam.
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-28, 09:33   #990
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek
Chwalę się czapusią jaką wczoraj udało mi się dostać dla maluszka
Śliczności

Cytat:
Hej Wszystkim
O jezus... No zabiłabym chyba za to biorąc pod uwagę moją schizę na punkcie żył

Cytat:

dobre masz sny! Zemsta była słodka

Ja wczoraj też leżałam z TŻ na kanapie, oglądaliśmy na animal planet program o "Najsłodszych zwierzętach świata" i były pokazane tak śmieszne zachowania kotów, że malutkiej chyba spodobał się moje trzęsienie brzucha przy śmiechu i dwa razy tak moooooooooocno kopnęła, że aż mnie ciary przeszły i się wzdrygnęłam
To jest jedna z najpiękniejszych rzeczy na świecie!

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości