|
|
#901 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 3
Cytat:
Edytowane przez emily863 Czas edycji: 2014-10-27 o 20:16 |
|
|
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
cześć mamusie
![]() my w końcu po połówkowym ![]() będziemy mieć córeczkę wszystko w porządku, zdrowa i rośnie. Pani doktor powiedziała , że będzie mieć długie nogi ![]() ależ się cieszymy ( u TŻ pierwsza dziewczynka od 3 pokoleń)
|
#903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co! niech ojeciec pomaga
|
|
#904 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nigdy wcześniej nie słyszałam o tym, żaden lekarz mi też nie mówił... ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ---------- Cytat:
|
|
#905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kąpiel to przeważnie jego zajęcie![]() Cytat:
|
|
#906 | |||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję za wszystkie komplementy, ochy i achy dot. ciuszków
![]() Cytat:
Kura Babci Dany też jest na mojej liście zakupowej Zapisałam sobie Twojego posta, żeby potem uargumentować tż ten zakup![]() Cytat:
Cytat:
Ale to do 20 tygodnia jest, a ja właśnie dziś zaczęłam 21 |
|||
|
|
|
#907 |
|
Zadomowienie
|
Dziś w pracy dostałam telefon z przychodni- pani powiadomiła mnie, że czeka na mnie recepta do odbioru- wyszły mi w moczu bakterie znów
Już we wrześniu brałam antybiotyk na to ('Cefalexin'/polska nazwa 'Keflex') przez tydzień (3x dziennie po kapsułce 500mg), tym razem dostałam ten sam antybiotyk, ale na kurację jednoniową- za to w podwójnej dawce, bo 3x dziennie po 2 kapsułki 500mg... Już ostatnim razem się naczytałam o tym antybiotyku w ciąży, dziś tez zapytałam farmaceutkę o tak dużą dawkę no i ponoć nie ma przeciwskazań... Ale mimo wszystko wolałabym uniknąć takich leków w ciąży- najlepsze jest to, że ostatni raz brałam antybiotyk chyba w wieku 12 lat, a tu teraz takie ilości i to w takim czasie... ![]() Czy któraś z Was brała antybiotyk w ciąży i jakie są Wasze odczucia?
28/02/2015 Ola Edytowane przez anyolek Czas edycji: 2014-10-27 o 20:31 |
|
|
|
#908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#909 |
|
Wtajemniczenie
|
Olasia
Ja jestem z Jeleniej Góry ale byłam kilka razy w szpitalu w Lubaniu bo mój ówczesny gin (niestety sam się pochorował na raka) jest tam ordynatorem. Strasznie żałuję, że nie może mi ciąży prowadzić ciągle trafiam na jakichś dupków, którym się wydaje, że jak miałam intvitro to mam kasy nie wiadomo ile i ciągną jak głupi. A ja już ledwo przędę. Słyszałam o takim teście na płeć dziecka, który sprawdza się w 86% Trzeba nasiusiać do kubeczka i wsypać łyżeczkę sody lub proszku do pieczenia i jak się pieni,buzuje to chłopak a jak nie to dziewczynka. Dziewczyny, które jeszcze nie wiedzą, można wypróbować
|
|
|
|
#910 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamusie
daawno mnie u Was nie było a jutro znów jadę dalej i znów mnie nie będzie do wtorku... czeka mnie trudny tydzień ![]() co do tematów przez Was poruszonych to chętnie się dołączę Bardzo podoba mi się pomysł zrobienia listy wózków , na pewno pomoże mi to w wyborze Z tego co widziałam to szalejecie z zakupami Ja osobiście jak cokolwiek dostanę czy kupię to od razu piorę a dla maluszka to już inaczej sobie nie wyobrażam Widziałam jeszcze temat papierosów, ja na szczęście nigdy nie paliłam a tż nie pali od 2 lat więc tu nie mamy problemu ale mój ojciec pali ale na szczęście tylko na balkonie ![]() przypomnijcie mi proszę jeszcze jak się się nazywa ta tania apteka kończą mi się witaminki i chciałam porównać |
|
|
|
#911 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 |
|
|
|
|
#912 |
|
Zadomowienie
|
To chodzi o opiekę nad członkiem rodziny, ale niestety nie byłabym pewna odpłatności. Skoro L4 na dziecko jest płatne 80% to na żonę miałoby być 100%?
Edytowane przez emily863 Czas edycji: 2014-10-27 o 20:38 |
|
|
|
#913 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wciąż poluję na śpiworek i zbieram kolejne argumenty, żeby tu przekonać TŻ, bo cena go powaliła na kolana
|
|
#914 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#915 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie też mnie to leczenie zdziwiło, bo obecność bakterii w moczu jest normalna, pochodzą z cewki moczowej. A na zakażenie bardziej niż bakterie wskazuje obecność białka w moczu. Ale zauważyłam, że niektórym lekarze wypisują coś "na wszelki wypadek". Ja chyba wolę moich moczowych bakterii nie leczyć skoro nie mam objawów choroby, bo to właśnie objawy powinno się leczyć, a nie same wyniki badań.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#916 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#917 |
|
Raczkowanie
|
właśnie o nią mi chodziło tylko nie zapisałam sobie nazwy Dziękuje
|
|
|
|
#918 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#919 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedy spytałam w recepcji, to mi pani powiedziała, że nie ma w systemie zapisanego nic, po prostu dostali wiadomoć ze szpitala coby przepisać Keflex i w jakiej dawce... Może też chodzi o rodzaj bakerii- niestety jest to e-coli, a z tego co czytałam, to ciężko jest to dziadostwo wytępić
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#920 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#921 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja leże już w łóżeczku i oglądam avatara- kocham ten film mogłabym go oglądać na okrągło |
|
|
|
|
#922 | ||
|
Zakorzenienie
|
TZ wrocil z pracy i jutro pojdziemy do rodzinnego, poprosic o skierowanie i spytac co o tym mysli
![]() Zrobilam dzis liste maluszkowa, i troche tego wyszlo, oraz to co ja bede potrzebowac np. jak pizamka szpitalna.... W koncu poukladalam w szafie, i wyszlo na to ze przez szalejaca przyszla babcie, mam sporo ubranek i kompletow w wiekszych rozmiarach niz 62.... Do rozmiarow 62 i troche 56 to brakuje mi body, i pizamek, i zaszaleje jeszcze dokupie jeden komplet ladny, albo sweter i jeansy, albo polspiochy i ciepla bluze misiowata, jak bedzie za zimno to przyda sie.... I ubolewam, ze mam tak malo miejsca w szafie, polka na osobe z ubraniami... a szafa trzydrzwiowa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
|
|
|
#923 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie ja słyszałam że 100% ald jutro się dowiem atk n 100%
Hottie Brwo za poznanie płci i to pięknej ![]() E-coli jest bkterią, którą każdy człowiek nosi w swoim układzie pokarmowym jednak w czasie ciąży lubi się przenosić do dróg rodnych co jest bardzo groźne dla dziecka. Lekarze zazwyczaj na koniec ciąży zlecają to badanie. Moja siorka miała i też brała antybiotyki na to. Kiedyś czytałam o tym właśnie jak mojej siorce wyszło. |
|
|
|
#924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzialam kiedys w tesco jak rodzice sobie jedli ze smakiem chipsy, a dziecko wyciagnelo reke do chipsow to po rekach dostalo.....![]() Oczywiscie nie codziennie, wolalabym zeby dzieci jadly owoce i produkty mleczne, i pily wiecej wody niz sokow. Ale zabronic nie zabronie, innych produktow.....postaram sie, zeby przyjemnosci byly rzadziej, a najlepiej tylko w weekendy a na codzien zdrowe rzeczy , warzywa, owoce, woda, i normalne posilki
|
|
|
|
|
#925 |
|
Zakorzenienie
|
popieram Cię Crystal co do słodyczy
) idealnie
|
#926 |
|
Rozeznanie
|
Mam takie samo zdanie. Toż to czysta hipokryzja jeśli dziecku nie dać, a samemu jeść. Poza tym lepiej dać dziecku od czasu do czasu cukierka w domu niż by później po kryjomu kupowało np. w sklepiku szkolnym albo prosiło obcych czy koleżanki i kolegów.
Nie popieram też samego podawania wody dzieciom. Szwagierka poszła za modą na zakaz słodyczy- niby tak ustrzeże córkę przed czarnymi ząbkami, w co nie wierzę, bo mam przykłady w rodzinie temu przeczące. A jej mała ma dużą niedowagę, bo cały dzień pije wodę i niewiele je. Jednak w sokach jest więcej witamin i kalorii. Uważam, że we wszystkim trzeba mieć umiar
|
|
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam jeszcze dzieci, ale jak corka TZ jest u nas dluzej niz na weekend np, caly sierpien byla, to codziennie chciala nie chciala miala jogurty do dyspozycji, od czasu do czasu robilam ciasto, byly owoce, i woda ( czasami z syropem, ale nie za kazdym razem ) miny robila, humory swoje miala, bo wiem ze u siebie w domu slodycze ma codziennie, robilam tez lody z jogurtow, kupilismy kiedys specialne plastiki, i na sniadanie mleko, miala do wyboru kakao, na poczatku bylo jej ciezko, bo to nie slodkie, do picia tez, ale powiedzielismy ze nie dostanie nic innego, jesli nie zacznie pic mleka czy wody..... i szybko sie odzwyczaila....
To samo bylo z obiadami.... jesli chodzi o warzywa... znalezlismy sposob, i zjadala wszystko bez problemu.... Nie zabraniam i zabraniac nie bede slodyczy czy slodkich napoi, ale wszystko z umiarem.---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Zeby psuja sie od nie regularnego mycia najbardziej.... tak mi sie wydaje... ja jako dziecko i nastolatka nie jadlam slodyczy, i do tej pory moge, ale nie musze ich zjesc.... A moje zeby byly moim koszmarem, leczylam bardzo dlugo.... to byla ciezki czas, jak latalam do dentysty co tydzien... Siostra moja uwielbia slodkosci, a u dentysty byla tylko raz jak z karabinu ( zabawy w lesie ) dostala w zeba, a tak zwykla kontrola |
|
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się wieczorową porą
![]() Zakupy świetne Co do słodyczy - im dłużej uda mi się ich nie dawać tym lepiej a później chciałabym się trzymać zasady jednego cheat day w tygodniu i wtedy na nie pozwalać. Zobaczymy jak to wyjdzie ![]() Przeglądałam stronę rmf24 i po przeczytaniu artykułu o kobiecie, która urodziła w autobusie zaczęłam schizować co to będzie, jak mi się akcja zacznie na uczelni, w trakcie jazdy autobusem albo innych tego typu okolicznościach
|
|
|
|
#929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
jutro jedziemy po łóżeczko
![]() ![]() 180 zł z materacem uhandlowałam mistrz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.

teraz jak mnie tak brzuch I krocze boli to juz nie ma co sie zastanawiać...[COLOR="Silver"]

a co! niech ojeciec pomaga

a kąpiel to przeważnie jego zajęcie
Już we wrześniu brałam antybiotyk na to ('Cefalexin'/polska nazwa 'Keflex') przez tydzień (3x dziennie po kapsułce 500mg), tym razem dostałam ten sam antybiotyk, ale na kurację jednoniową- za to w podwójnej dawce, bo 3x dziennie po 2 kapsułki 500mg... Już ostatnim razem się naczytałam o tym antybiotyku w ciąży, dziś tez zapytałam farmaceutkę o tak dużą dawkę no i ponoć nie ma przeciwskazań... Ale mimo wszystko wolałabym uniknąć takich leków w ciąży- najlepsze jest to, że ostatni raz brałam antybiotyk chyba w wieku 12 lat, a tu teraz takie ilości i to w takim czasie... 

daawno mnie u Was nie było a jutro znów jadę dalej i znów mnie nie będzie do wtorku... czeka mnie trudny tydzień 

Może też chodzi o rodzaj bakerii- niestety jest to e-coli, a z tego co czytałam, to ciężko jest to dziadostwo wytępić