|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48777753]Iza i co, będziesz go używać?
Waderko to nadstawiaj butelkę, zbieraj z całego dnia i mroź!! Kiedyś dodasz do kaszki albo coś ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Albo spraw sobie muszle laktacyjne ![]() Jako chodzika nie,.Jestem przeciwna przyspoieszaniu uważam że dziecko powinno samo robić wszystko w woim tempie.Zostawie mu to bo jest można to przerobić na stoliczek do zabawy.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4412 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
next level
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co zrobił? ![]() grubbooooo ![]() No ja jutro klinika a potem szpital. i znów szew ![]()
![]() |
#4413 | |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48777753] muszle laktacyjne
![]() Ło matko, aż musiałam google uruchomić, nie słyszałam o czymś takim ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny co będzie na takiej patronażowej wizycie lekarskiej? Jak to wygląda? ![]()
![]() |
#4414 |
Konto usunięte
|
Pani będą poprawiać? Czemu?
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4415 |
Zakorzenienie
|
Pani kkkkkkkuuuuurde
![]() ![]() Iza a pytali się czy chcecie ten chodzik? Czy bez konsultacji kupili? Perse no to późno zaczął A. obroty robić. Nie denerwował się że nie może się ruszyć? M sie wścieka że biegać jeszcze nie może... ![]() Berbie jak Kinder party? ![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4416 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4417 |
Konto usunięte
|
pani współczuję i trzymam kciuki żeby już było po
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48779707]Pani będą poprawiać? Czemu? Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() pani pisała że w jednym miejscu gorzej trzyma Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4418 | |
Zadomowienie
|
Cześć
ale piękna pogoda u nas, cieplutko, słonecznie ![]() Czekam jak E. się obudzi, karmimy się i idziemy na spacer. Ciekawe czy będzie ryk? Nie wiem czy Wam pisałam, ale moją E. to już prawie wszyscy na wsi znają z tego jej krzyku na spacerach ![]() ![]() brzydal: no po prostu cudnie... Agatko mam nadzieję że się do nas odezwiesz!!! Czekamy z niecierpliwością na Igora !!! Barbi całuski dla 4miesięcznego Krzysia ![]() Kucyku moja E. zaczęła się obracać jak skończyłam 4 miesiące, w sumie chyba nawet bliżej już było pięć miesięsy i to też tylko na jedną stronę jej szło.. to chyba normalne, bo po kilku tygodniach opanowała umiejętność obrotu na lewo i prawo. ![]() Waderko ja bym stanik jednak nosiła - szkoda piersi, bo oklapną. Co do wycieku pokarmu podczas karmienia to też tak mam i też jak pomyślę o karmieniu to od razu czuję jak mi piersi nabrzmiewają ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48769131] Szybko, bo chcielibyśmy za rok na Boże Narodzenie się wprowadzić ![]() [/QUOTE] Wow! Niezłe tempo sobie narzuciliście. Ale to nie za dobrze dla waszego domu, budowlańcy mówią, że mury w stanie surowym powinny przejść każdą porę roku, żeby potem nie było niemilych niespodzianek, jak np, pękające tynki, grzyb na ścianach itp.. Ale rozumiem, że Wasza sytuacja Was zmusza do takiego tempa. To teraz Ania może już spędzać czas na brzuszku ![]() Cytat:
![]() ![]() U nas było mierzenie, ważenie, badanie ogólne i wypytywanie o karmienie itp. Nic specjalnego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4419 |
Zakorzenienie
|
Iza szkoda bardzo. Bo tylko kasę zmarnowali. Wystarczyło Was zapytać. Na pewno masz inne rzeczy upatrzone które chciałabyś dla Domisia.
Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4420 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48776819]Monia a jak się czujesz?
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() Dobrze sie czuje, az mnie to martwi, a J. roznie, raz ladnie spi cala noc, raz budzi sie kilka razy. Po staremu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Wadera - ja juz w szpitalu praktycznie nie krwawilam, jakies takie wydzieliny tylko a w domu znowu troche krwi, tak nieregularnie. W szpitalu mowili ze moze tak byc po cc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4421 |
Konto usunięte
|
Mlebi dzięki za info
![]() Anitko powiem Ci, że w ciąży coraz bardziej denerwuje mnie obecność teściowej i np. jej byle-jakość robienia wielu rzeczy w domu. Ale to jej dom i nie mam nic do gadania... Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4422 |
Zakorzenienie
|
Iza - ja bym tesciowa wzrokiem zamordowala za chodzik ;> a jak sie z tego robi stolik? Daj linka jakiegos.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Pani - ciezko macie.. kciuki! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki:https://www.google.pl/search?q=chodz...ml%3B547%3B461
|
![]() ![]() |
![]() |
#4424 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() nie znoszę tego ![]() T. tak dostał konia na biegunach (za wcześnie...). też wbrew mnie. jakby nie można innego prezentu zrobić... ![]() tylna ściana już wcale nie trzyma. tam było za krótko i za miękko by dobrze złapać (liczył, że lekkie chwycenie da radę i utrzyma). jutro będą "koronkowe sztuczki" by nie uszkodzić jelita i otrzewnej ( ![]() Cytat:
![]() twarda zawodnic ![]() Monika, jak się czujesz? Eska, uściski imieninowe! ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4425 |
Konto usunięte
|
współczuję
kciuki żeby dobrze zaszyli Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4426 | |||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48776186]Dzięki dziewczyny, że dałyście mi inne spojrzenie na tę sprawę. To dla mnie bardzo cenne.
Dziś rano mu o tym powiedziałam, że mnie to zabolało. Na spacerze normalnie podszedł do grobu i pozapalał nowe wkłady, postał chwilę. Ale teraz rozumiem, że nie powinnam naciskać. Już nigdy nie będę. Jeszcze raz dziękuję ![]() czasem warto spojrzeć z innej strony ![]() Cytat:
![]() ![]() wizyta jutro o 19:15... ![]() Cytat:
![]() kochana bidulko - najważniejsze, że wszystko pod kontrolą... ![]() Cytat:
![]() ![]() -------------------------------------------------------------------- ja już po pracy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() idę surówkę z ogórków kiszonych i cebulki robić, bo wczoraj mi było za mało ![]()
![]() |
#4427 |
Konto usunięte
|
Iza ale to jest fajne, Artek też takie coś ma. Myślałam, że taki chodzik, do ktorego wsadzasz dziecko.
Kucyk późno ale w normie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4428 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4429 | |||
Zakorzenienie
|
chciałam kupić bilet w automacie ale jak usiłowałam to zrobić to automat się wyłączył, więc wyjęłam kasę i podeszłam do kierowcy prosząc o bilet, jemu się nie chciało wyciągać biletów więc kazał mi czekać i niby włączał ponownie automat, co trochę trwało więc raz jeszcze poprosiłam go o bilet - a on mi kazał iść sprawdzać czy się włączyło to ustrojstwo - wkurzyłam się i mu powiedziałam, że jestem w 8 miesiącu ciąży i nie będę biegać po autobusie tam i z powrotem... a potem usiadłam i się poryczałam
![]() ![]() co ja zrobię jak jutro na obronie wybuchnę niepohamowanym płaczem? ![]() kurrrde ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4430 |
Konto usunięte
|
Ja sama Artkowi taki pchacz kupiłam. Dzieci pchają różne rzeczy, m. in. krzesła. Artek łazi po całym domu pchając nocnik. Nie widzę w tym aż tak wielkiego zła...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4431 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A z tym brzuszkiem to sama nie wiem jak jest. Już w szpitalu leżała kilka godzin na brzuszku (żeby się równomiernie opalić), ale wyczytałam, że powinna tylko 15 minut dziennie ![]() Może głupia jestem, ale boję się, że się czegoś uczepi ![]() ![]() Cytat:
Stawiam, stawiam, co tam która sobie życzy ![]() ![]() ![]() Sny masz niesamowite, lepsze od moich ![]() Trzymam kciuki za wizytę ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48781423]Ja sama Artkowi taki pchacz kupiłam. Dzieci pchają różne rzeczy, m. in. krzesła. Artek łazi po całym domu pchając nocnik. Nie widzę w tym aż tak wielkiego zła...[/QUOTE] Chyba faktycznie jest lepszy od takiego, do którego wkłada się dziecko.
Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy. Edytowane przez wadera4 Czas edycji: 2014-11-03 o 12:49 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Perse ja mam jakieś dziwny obraz że pół roczne dziecko już raczkuje ![]() Nawet nie wiem jakie są normy. Rena kciuki ![]() Powiedziałam dzisiaj rehabilitantce że będziemy raz w tygodniu przychodzić. Nie dam dłużej rady finansowo dwa razy w tygodniu (bo to 720zl wychodziło..). Powiedziała że ok. I że dużo wiem, więc nie powinno to zaszkodzić w żaden sposób. No i przed nami było dziecko 4 miesiące 8kg. Przeżyłam szok jak je zobaczyłam... A matka tamtego szok jak zobaczyła Maksa i dowiedziała się że ma prawie 5 miesięcy "bo on taki chudy, długi i drobniutki". ![]() A propos długości to myślałam że jak Perse do marca dam radę w gondoli małego wozić. A dzisiaj zauważyłam że on nóg nie ma jak już wyprostować... ![]() Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2014-11-03 o 12:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4433 |
Zakorzenienie
|
Pani, mało nie zemdlałam, jak to przeczytałam
![]() ![]() ![]() jojla, wcale Ci się nie dziwię, też bym pewnie tak zareagowała. I nie sprzedał Ci tego biletu? Iza, ten chodzik też mi się podoba, chyba że są jakieś przeciwwskazania, żeby dziecko z tego korzystało. Co nie zmienia faktu, że taki prezent powinni jednak z Wami skonsultować rena, trzymam ![]() wadera, brawa za pępek ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
![]() ![]() |
![]() |
#4434 |
Zakorzenienie
|
Waderko nikt się do niczego nie przyczepi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4435 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Na brzuszku chyba do woli, im więcej tym lepiej, takie maluchy szybciej się rozwijają, jak leżą na brzuszku. Artek bardzo lubił spać na brzuszku (ale już ćwiczyć to średnio:P). Co do chodzika - te, do których się wkłada dzieci są faktycznie niezdrowe, dla bioderek, dla ogólnego pojęcia o tym, jak się chodzi (przekładanie ciężaru z jednej strony na drugą) itd. Pchacze być może też nie są zdrowe, ale na pewno nie aż tak, jak chodziki. Choć ja tam wielu wad nie dostrzegam. No oprócz tego, że Artek zajarzył, że jest to do pchania, jak już się nauczył chodzić. A tak to uwielbia melodię z tego ustrojstwa :P Mówię mu, żeby szedł załączyć żabki, to idzie, naciska i tańczy ![]() Cytat:
U niej powodem było to, że to było już chyba czwarte czy piąte dziecko (i kolejna cc).. Ja tam zluzowałam majciochy z tym rozwojem. Do 8 miesiąca Artek nie robił nic. Od 8 do 16 miesiąca Artek zrobił wszystko, i motorycznie i intelektualnie. Patrząc na to, ile teraz już jarzy i gada, obstawiam, że na drugie urodziny się będzie ze mną kłócił o kolor tortu. A co do wagi, no my też piórkowa, a niektóre rzeczy wsuwa, aż miło patrzeć ![]() Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2014-11-03 o 13:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4436 |
Zakorzenienie
|
wpadam bez nadrabiania
błagam- napiszcie mi co jeść jak dziecko ma objawy skazy białkowej... liszajce na uszach, za uszami i na czole- suche placki, ostatnio też częste ulewanie....nie wiem czy wydolę na ryżu i marchewce....
#4437 |
Zakorzenienie
|
![]() hehe mój chłop zawsze mi zazdrości moich snów o jego zdradach ![]() co oni zrobią ![]() ![]() Wika28, ![]() Izka, ale ja też nie widzę nic w złego w tym pchaczu. Tj. naszego się bałam, bo był zbyt szybki, więc miałam hamulec zaciągnięty ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48782214]Patrząc na to, ile teraz już jarzy i gada, obstawiam, że na drugie urodziny się będzie ze mną kłócił o kolor tortu. [/QUOTE] ![]() Zebra, a ktoś zdiagnozował skazę?
![]() |
#4438 | ||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48781110]Iza ale to jest fajne, Artek też takie coś ma. Myślałam, że taki chodzik, do ktorego wsadzasz dziecko.
Kucyk późno ale w normie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czyli te pchacze nie wpływają zle na bioderka i sposób chodzenie ![]() Jutro mam rozmowe o prace w netto ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4439 |
Konto usunięte
|
iza kciuki za jutro
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4440 |
Konto usunięte
|
Nie no przecież dziecko normalnie chodzi z tym.
Takie chodziki są złe: ![]() A takie pchacze przecież w żaden sposób nie zmieniają postawy, jedynie może że ciężar ciała jest trochę na nie przerzucony, ale nie znam dziecka, które by z tym łaziło cały dzień :P Czekaj jak Ci Dominik zacznie pchać wózek na spacerach, to tak samo praktycznie ![]() Kciuki za rozmowę. A Pani kciuki za szew numer 2... :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.