|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Berbie a co to za okazja to Kinder party?
Maks idzie dzisiaj pierwszy raz do sklepu z zabawkami heheRehabilitacja była przerwa półtora tygodnia bo miała urlop ta kobieta. W domu trochę odpuściłam ćwiczenia Np wczoraj mieliśmy gości i jakoś dzień zlecial bez ćwiczeń. Ale już dużo osiągnął. Jesteśmy w połowie drogi. Bo robi obroty (świadome) z pleców na brzuch i z brzucha na plecy (pięknie zgina jedną nóżkę w tym celu i chowa rączkę pod siebie) plus prostuje pięknie rączki jak leży na brzuchu (jak do raczkowania). Ale obroty robi tylko jedną stroną.... Więc to nie dobrze.
|
|
|
|
#4382 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Niestety nie mam
myślałam o tym, ale powiedziano mi, że to tylko w wyjątkowych przypadkach się stosuje.Cytat:
![]() Dziękuję Agatka jak tam, gotowa? To już pewne, że jutro startujesz? ![]() Jak patrzę na Wasze ciąże, np. Jojli albo Hope to wierzyć się nie chce, że ten czas tak szybko leci ![]() Gryziu piękne dzieło moja mama też latami dłubała krzyżyki, i ja za młodu trochę w tym siedziałam ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
My się karmimy, godzinami, ile wlezie są lepsze i gorsze chwile, ale myślę, że jesteśmy na dobrej drodze.A czemu tak jest, że jak karmię jedną piersią to z drugiej leci mi mleko? większość dnia spędzam bez stanika i trochę mnie to.. hmmm.. rozprasza ![]() A propos staników, pisałyście o swoich rozmiarach, to ja Was zaskoczę przed ciążą miałam 75 I. Teraz do karmienia kupiłam miseczkę J i jest dla mnie za mała
|
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
Krzyś idzie na urodziny do swojej 4 letniej koleżanki[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48767990]Co do budowy to czekamy na decyzję ws. podatku od nieruchomości, na wypis i wyrys z planu zagospodarowania przestrzennego, kupujemy projekt, złożymy wniosek o pozwolenie i myślę, że jak będzie słaba zima to w styczniu wylejemy fundamenty
[/QUOTE] za tempowaderko a czemu spędzasz prawie całe dni bez stanika? to chyba niedobrze dla piersi. ja też tak mam, że jak karmie jedną z drugiej też leci. teraz już mniej niż przedtem.
|
#4384 |
|
Konto usunięte
|
berbi bawcie się dobrze
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48767990]Berbie sto lat dla Krzysia - nie wiem kiedy to zleciało. Co do budowy to czekamy na decyzję ws. podatku od nieruchomości, na wypis i wyrys z planu zagospodarowania przestrzennego, kupujemy projekt, złożymy wniosek o pozwolenie i myślę, że jak będzie słaba zima to w styczniu wylejemy fundamenty ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]jak szybko :p Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4385 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Michał łobuzuje, że ho-ho. ale jutro żłób. a ja jutro wizyta u mojego gina, we wtorek połówkowe w klinice. dygam ![]() cóż za okazja?! bawcie się dobrze dobrze-nie dobrze. robi po swojemu. w swoim tempie. T. też był prawoskrętny, ale nadrobił. ciut mu pomagaliśmy (aktywizowaliśmy lewą stronę). T. totalnie olewał system. trakcji nie trzymał, w nosie miał obroty. wolniej, ale osiągnął wszystkie etapy motoryczne (często w kolejności alogicznej). potem wręcz przyśpieszył. na bank nie odstaje od rówieśników. nie stresuj się, że czasem odpuścisz rehab. stymulujesz, wpierasz - Maks na bank sobie poradzi Cytat:
dla mnie obłędem była kwestia patrzenia na foto T. i, w efekcie, posiadanie mokrego stanika. Kubek, a Wy? pszczółkowe i biedronkowe kreacje? nie mogę się fot doczekać
|
|
|
#4386 |
|
Konto usunięte
|
Szybko, bo chcielibyśmy za rok na Boże Narodzenie się wprowadzić
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4387 |
|
Konto usunięte
|
pani kciuki za badanie
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4388 |
|
Wtajemniczenie
|
Nooo Gryzia tempo niesamowite
to przegonisz nas jak nic. Berbie Kochana udanej imprezki no a nasz dach jeszcze chwila, moze w tym tyg drewno wrzuca.AGATKA MELDUJ SIE !!! |
|
|
|
#4389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki za żłobek, żeby już żadne chorobsko się nie przyplątało. No i za usg
|
|
|
|
|
#4390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4391 |
|
Konto usunięte
|
Pani
za wizytę ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4392 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
odpoczywaj teraz ![]() Cytat:
ale fakt, że cudze ciąże biegną dla mnie tempem ekspresowym ![]() Super, że coraz lepiej z kp ![]() Cytat:
za wizytę i za połówkowe - choć na pewno wszystko jest pięknie ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48769131]Szybko, bo chcielibyśmy za rok na Boże Narodzenie się wprowadzić ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Trzymam kciuki za realizację planów
|
|
#4393 | ||
|
Konto usunięte
|
Nie, dziewczyny, to nie tak. On to po prostu chce wyprzeć z pamięci i tyle. Niby nie moja sprawa, a jednak mi przykro. W końcu to nasze dziecko. Było, istniało.
Cytat:
).Cytat:
Wtedy dostają sygnał, że jest tam ktoś, kto go potrzebuje i rusza produkcja. Dlatego tak ważne jest w pobudzeniu laktacji częste przystawianie.
|
||
|
|
|
#4394 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, losowanie bylo, ale wczoraj taki dzien ze juz nie wysylalam.. dzis poznym wieczorem wysle jak z pracy wroce bo nie mam przy sobie kartki.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4395 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na Mszy za rodziców Dzieci Utraconych też nigdy nie byłam, bo nie mam odwagi dziękuję, wszystko idzie do przodu Prawdopodobnie od stycznia już będziemy razem. Teraz jeszcze remont małego pokoju mnie czeka i nie bardzo mam pomysł jak to niewielkim kosztem zrobić, ale może jakoś się uda ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Pani, ja też mocno kciukam będzie dobrze, choć stres rozumiem Gryzia, szybko to wszystko. Ja chcę na to Boże Narodzenie jeden pokój "zrobić" i boję się, że nie zdążę ![]() Berbie, szałowej imprezy Krzysiowi życzę
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||
|
|
|
#4396 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
co chcesz tam zrobić? jak odmienić? kręcą mnie takie rzeczy.
|
#4398 |
|
Zakorzenienie
|
mnie też
ale tu mam problem. Mam mebelki ponad 10-letnie z Bodzia, jeszcze z czasów studenckich - wszystkie w kolorze olchy. Później robiłam do nich na wymiar biurko z półeczką wiszącą, szafę w przedpokoju z wieszakiem i szafkę na buty - tez w kolorze olchy. Teraz chcę wyrzucić te stare meble z Bodzia i zrobić szafę zabudowaną i komodę - głownie na rzeczy męża. Chcę też łózko typowo sypialniane. Wypadałoby to wszystko w kolorze olchy, albo podobnym, tak by pasowało do biurka i łączyło się jakoś z przedpokojem, ale podoba mi się coraz bardziej kolorystyka brązowo-waniliowa, trawa morska lub typowo szara (z naciskiem jednak na tę pierwszą). Mam nawet upatrzone takie szafy. No i wtedy musiałabym raczej wyrzucić wszystko co jest w kolorze olchy. I biję się sama ze sobą, bo robiąc tak jak chcę, wydam mnóstwo kasy a mieszkanie będziemy kiedyś zamieniać na inne - 3-pokojowe, więc tego nie zabiorę. Z drugiej strony dosyć mam już takiej tymczasowości i nie wiem czy nie zaszaleć
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
wika czyli chcecie typową sypialnię zrobić? zawsze możesz spróbować sprzedać wszystkie meble w kolorze olchy na olx itp. myślę, że jak już macie robić to róbcie tak jak wam się będzie podobało.
|
#4400 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki dziewczyny, że dałyście mi inne spojrzenie na tę sprawę. To dla mnie bardzo cenne.
Dziś rano mu o tym powiedziałam, że mnie to zabolało. Na spacerze normalnie podszedł do grobu i pozapalał nowe wkłady, postał chwilę. Ale teraz rozumiem, że nie powinnam naciskać. Już nigdy nie będę. Jeszcze raz dziękuję ![]() Tylko chciałam Wam napisać, że spotkałam dwie rodziny (dość świeżych) AM i obie z wózkami |
|
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę się ostatnio wbić w wątek..
Biorę się za rozsyłanie wyników losowania. ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Dwakolory, nie mogę wysłać do Ciebie pw. wyskakuje mi taki komunikat: dwakolory1 zdecydował(a), że nie chce otrzymywać PW lub też może nie mieć takiego uprawnienia. Z tego powodu nie możesz wysłać jej wiadomości. ps. nie mam wszystkich adresów.... Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2014-11-02 o 23:36 |
|
|
|
#4402 |
|
Konto usunięte
|
Monia a jak się czujesz?
jak J.?Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej! Zaczynamy dzień od newsa, odpadł nam pępuch!
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48770487] Bo piersi to najmądrzejszy system na świecie i produkują mleko w czasie opróżniania Wtedy dostają sygnał, że jest tam ktoś, kto go potrzebuje i rusza produkcja. Dlatego tak ważne jest w pobudzeniu laktacji częste przystawianie.[/QUOTE]Tak, tylko trochę boli, że tyle pokarmu się marnuje ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48776186] Tylko chciałam Wam napisać, że spotkałam dwie rodziny (dość świeżych) AM i obie z wózkami ![]() Berbie nie wiem, tak mi jakoś wygodniej. Ale staram się przynajmniej w godzinach urzędowych chomąto zakładać ![]() Pani Ty już połówkowe? Przecież tuż przed moim porodem chyba test robiłaś ![]() Rena kiedy dokładnie wizyta? Agatka jak tam??? Dziewczyny jak to było u Was z krwawieniem po cc? U mnie trwało kilka dni, potem zaczęły się takie wodniste lekko zaróżowione wydzieliny, potem wszystko zaczęło ustawać, a teraz znów pojawia się krew ![]() Czy to normalne?
|
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48776186]
Tylko chciałam Wam napisać, że spotkałam dwie rodziny (dość świeżych) AM i obie z wózkami i tak będzie! ![]() pięknie!Nienawidzę tego, że przez hormony czasem nad sobą nie panuję - zdenerwował mnie dziś kierowca autobusu i się poryczałam i nie mogłam przestać płakać teraz mi się chce z tego śmiać ale wkurza mnie to, że nie umiem czasem nad emocjami zapanować i zrobiła się ze mnie taka beksa...
|
#4405 |
|
Konto usunięte
|
Waderko super wiadomość
![]() Jojla ja jestem dopiero na początku a już mi się coś z głową porobiło aż się boję jak będzie dalej...Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4406 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
U nas nic ciekaego,nocka spokojna. Domiś wczoraj dostał chodzik od teściów
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4407 |
|
Konto usunięte
|
Iza dobrze, że nocka ok
kiedy UP ma Ci odpowiedzieć?Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48777439]Iza dobrze, że nocka ok
kiedy UP ma Ci odpowiedzieć?Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Nie powiedzieli kiedy ![]()
|
|
|
#4409 |
|
Konto usunięte
|
Iza i co, będziesz go używać?
Waderko to nadstawiaj butelkę, zbieraj z całego dnia i mroź!! Kiedyś dodasz do kaszki albo coś ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Albo spraw sobie muszle laktacyjne
|
|
|
|
#4410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dwakolory@op.pl
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.

hehe
Np wczoraj mieliśmy gości i jakoś dzień zlecial bez ćwiczeń. Ale już dużo osiągnął. Jesteśmy w połowie drogi. Bo robi obroty (świadome) z pleców na brzuch i z brzucha na plecy (pięknie zgina jedną nóżkę w tym celu i chowa rączkę pod siebie) plus prostuje pięknie rączki jak leży na brzuchu (jak do raczkowania). Ale obroty robi tylko jedną stroną.... Więc to nie dobrze.

myślałam o tym, ale powiedziano mi, że to tylko w wyjątkowych przypadkach się stosuje.

moja mama też latami dłubała krzyżyki, i ja za młodu trochę w tym siedziałam
większość dnia spędzam bez stanika i trochę mnie to.. hmmm.. rozprasza 
[/QUOTE]

za wizytę 

jak J.?
teraz mi się chce z tego śmiać ale wkurza mnie to, że nie umiem czasem nad emocjami zapanować i zrobiła się ze mnie taka beksa...