|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. IX
A ja pracuję od tygodnia, ale przeglądam nadal ogłoszenia o pracę. Wiem, że to co napiszę, może wydać się głupie, ale nie jestem w stanie znieść atmosfery, która tam panuje - sztywna, grobowa, praktycznie nie odzywanie się do siebie. Czuję się, jakbym pracowała z zombiakami. Zerkam na zegarek co chwilę i odliczam godziny do końca...
Kto by pomyślał, myślałam, że w szukaniu pracy nagorzej i najtrudniej będzie ją znaleźć, a tu się okazuje, że najbardziej mnie załamało samo pracowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Raczkowanie
|
niemodnaPOLKA często po praktykach w urzędach są przyjmowani ludzie
![]() Zaglądaj na BIP, tam jest zawsze najwięcej informacji... no i dużo cierpliwości ![]() Ja zostałam zaproszona w końcu na tę rozmowę na Asystenta ds OZE na przyszłą środę ![]() ![]() Teraz tylko sobie przypominać ustawy dotyczące OZE, unijne dyrektywy... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1713 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I trzeba liczyć się z tym że po stażu w Urzędzie zatrudnią na 3 mce i do widzenia, bo stanowiska są tam dziedziczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1714 |
Konto usunięte
|
Oby, oby
![]() Co ciekawe ogłoszenia nie znalazłam na BIP tylko na lokalnej stronie z ogłoszeniami. W końcu coś ruszyło. Plus też dla pań z poprzedniej rekrutacji. Wysłały sms, że jednak wybrały inną kandydatkę. Kulturalne i ludzkie do samego końca ![]() A teraz właśnie odebrałam tel. z zaproszeniem na rozmowę do innej recepcji. Nie wiem co robić jeśli warunki będą ok, bo wolę urząd ale w recepcji będę miała kasę. Co robić? |
![]() ![]() |
![]() |
#1715 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeżeli możesz sobie pozwolić na bezpłatne praktyki, to ja bym została na praktykach. Mimo wszystko to doświadczenie zawodowe. Ja jakbym mogła sobie pozwolić iść niepłatnie do pracy w zawodzie już dawno bym poszła ![]() Ale póki co liczę na tę rozmowę w środę, mam nadzieję, że się uda bo OZE to moje marzenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1716 |
Rozeznanie
|
Dawno nie pisałam bo można powiedzieć że się poddałam z szukaniem pracy... Ale wracam bo trafiła mi się oferta i potrzebuję Waszej rady i opinii na ten temat
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1717 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A recepcja nie jest pewna. Zrezygnuję z Urzędu, nie dostanę pracy i znowu będę z niczym i ze słabym cv. Póki co z kasą jest krucho ale te 2 miesiące chyba dam radę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1718 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Czasami się jeszcze stresuję, jak odbieram telefon od nieznanego numeru i ktoś mi proponuje rozmowę kwalifikacyjną (jak dzisiaj :P) to aż mi się ręce trzęsą ze stresu... No ale teraz sobie powtarzam, że jakby mnie przyjęli do pracy to DAM SOBIE RADĘ bo w końcu tyle przeszkód pokonałam ![]() Dasz sobie radę! Każdy kiedyś zaczynał, i teraz Ty zaczynasz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1719 |
Konto usunięte
|
Oli nie ma innej rady jak to, że musisz iść i spróbować.
![]() Ale się wkurzyłam, chciałam zadzwonić dopytać odnośnie do jednej oferty, ale babka cały czas odrzuca. Nie wiem po co w tak razie podaje telefon w ogłoszeniu, skoro nie ma zamiaru odbierać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1720 |
Zakorzenienie
|
OliOli pomysl ile osób nie ma takiej szansy i chciałoby być na Twoim miejscu. Walcz!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1721 |
Konto usunięte
|
Znalazłam ofertę pracy: Inżynier w dziale Inżynieringu (pisownia oryginalna). Nie wiem czy to jest po polsku czy już po angielsku.
![]() Znalazłam też drugie ogłoszenie, gdzie wymagania jak na kierownika, a okazuje się na końcu, że praca polega na siedzeniu w biurze i drukowaniu rysunków na ploterze. Ale to nie byle jaki drukarz, tylko Inżynier budownictwa w dziale wydruku. ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1722 |
Raczkowanie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;48810172]Znalazłam ofertę pracy: Inżynier w dziale Inżynieringu (pisownia oryginalna). Nie wiem czy to jest po polsku czy już po angielsku.
![]() Znalazłam też drugie ogłoszenie, gdzie wymagania jak na kierownika, a okazuje się na końcu, że praca polega na siedzeniu w biurze i drukowaniu rysunków na ploterze. Ale to nie byle jaki drukarz, tylko Inżynier budownictwa w dziale wydruku. ![]() [/QUOTE] Inżyniering... polenglish pewnie ![]() Ja to ogólnie mam wrażenie, że na niektóre stanowiska wymagają tyle, jakby co najmniej diamentami mieli płacić albo złotem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1723 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1724 | |
Rozeznanie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;48787530]Też chciałam napisać, żebyś mnie tam brała.
![]() Ja bym nikogo nie polecała. Znam przypadki, że ktoś kogoś polecił, a potem tylko wstydu się najadł. ![]() Poza ty warto się zastanowić czy ta osoba by się dla nas narażała. ![]() Dokładnie, wolę nie ryzykować ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Wygląda podobnie do tych tutaj www.rezumey.pl. ![]()
![]() |
#1725 |
Konto usunięte
|
Ja pierniczę.
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1726 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Konto usunięte
|
Mnie dzisiaj wszystkie pasują. Ale niestety większość to praktyki darmowe. Więc już sobie zostawię te w urzędzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Wtajemniczenie
|
Z tym polecaniem znajomych, czy po prostu pomocą to rzeczywiście może być różnie. Ale potem sami narzekamy, że nie mamy znajomych i dlatego pracy nie idzie znaleźć, a potem sami nie pomagamy. "Dać znać" zawsze można, ale nie żeby od razu przejść za niego cały proces rekrutacyjny - takie coś jest Ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1729 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
nie pociesze cię- w mojej poprzedniej pracy miałąm tak samo. Potem było tylko gorzej- okazało się, ze w sumie nie opłacało się z nikim rozmawiać, bo było wszędzie wokół pełno donosicieli, i tak naprawdę tylko z jedną osobą rozmawiałam, ba!, nawet rozmową nie można bylo tego nazwać, bo pisałyśmy sobie smsy w czasie godzin pracy w obawie, że ktoś nas usłyszy ![]() uważam, ze pierwsze wrażenie może pokazać jakie naprawde panują stosunki w firmie.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1730 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj w Polsat News info, że na koniec października odnotowano najwięcej zawartych umów o pracę, także może to dobry znak... ![]()
![]() |
#1731 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1732 |
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4881537 2]Ciekawe, u nas o 9 rano braknie już numerków w urzędzie pracy
![]() ![]() Chwała za internetową rezerwację, czeka się z 5-10 min, a kolejka u mnie zawsze wielka |
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1734 |
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4881608 9]u nas rejestrują dopiero na koniec przyszłego tygodnia
![]() U mnie też często brakuje numerków i czeka się tydzień |
![]() ![]() |
![]() |
#1735 | |
Rozeznanie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4881537 2]Ciekawe, u nas o 9 rano braknie już numerków w urzędzie pracy
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1736 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() a gdzie to Twoje Pierdziszewo jest mniej więcej ?, bo nie słyszałam, żeby w naszym UP kończyły się numerki, a tym bardziej o 9 |
![]() ![]() |
![]() |
#1737 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wiem, powiecie ze nie proacowalam na tym stanowisku to nie wiem o co chodzi. Lubilam zawsze prace z papierkami, wypelnianie, sprawdzanie itp. Po drugie praca w biurze to stałe godziny pracy, weekendy wolne. Edytowane przez niemodnaPOLKA Czas edycji: 2014-11-05 o 23:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1738 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() cyt: asystentka: telefony, korespondencja, maile, dokumenty, albo typowa praca urzędowa. CZYLI CO CHCESZ ROBIĆ, MAILE NA JAKI TEMAT ?, TELEFONY, O CZYM CHCESZ ROZMAWIAĆ ? kurcze, a czy to nie powinno się wiedzieć najpierw w jakiej branży się chce pracować i o czym rozmawiać przez tel czy pisać maile ? niż tylko : "Chcem pracę biurową" ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1739 | |
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1740 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.