![]() |
#2371 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VII :)
Kochane, ja tak an szybko i spadam do łożka, bo zmęczona jestem mocno
My po wizycie ![]() Wszystko dobrze, tzn. stan szyjki i rozwarcia się nie zmienił (18mm, dalej "dobre 2cm")- gin mnie pochwalił, mówi, że jestem grzeczna i słucham się zaleceń ![]() Kazał do 37+0 brać dalej leki (luteina itp.), później odstawić i moge się poruszać tyle, ile dam radę ![]() Na ktg dziś skurcze 70-90, ale nieregularne (co 2-3-4-6-9 min), także gin zadowolony, mówi, że się ładnie poprawiło ![]() Mały waży ok. 2550g - gin mówi, że IDEALNIE jak na ten moment ciąży ![]() Wymiary: BPD 88, HC 325, AC 308, FL 68. Gin powiedział, że idealne na ten tydzień. Teraz sprawdziłam z tabelami w necie i faktycznie wyszedł bdb ![]() Gin też bardzo się cieszył, że kamień urodziłam i powiedział, że mnie podziwia iż taki duży popchnęłam jakimś cudem. Powiedział też, że teraz to z urodzeniem dziecka na pewno nie będę miała problemu. ;p Ze słych wieści: sprawdził mi znowu spojenie i niestety kazał mi iśc do ortopedy na kwalifikację do porodu sn (ja mam rozejście spojenia i prawdopodobnie sie pogorszyło) ![]() Jutro będę dzwonić pytac kto mnie w ogóle przyjmie w przyszłym tyg :/ mam nadzieję, że "na ciążę" jakoś się wepchnę... ja pierdziele Aha i gin powiedział, że zaprasza mnie na porodówkę 19.11 ![]() a jak stwierdzę, że 19.11 nie rodzę, to wizyta 20.11. Pobrał tez GBS z pochwy i odbytu - żadnego wziernika mi tam nie wkładał ani głęboko nie grzebał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2372 |
Rozeznanie
|
aaaaa zostawić Was na 1 dzień.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja dzisiaj z mężulkiem na "ostatnich zakupach" zapasy mięsa na 2 miechy zrobione i dla mnie cielęcinka ![]() wanienka i przewijak już kupione..tak więc jesteśmy ready na poród.. kupiłam sobie kosmetyków... coby po porodzie mieć zapas na miesiąc. ![]() w Auchan..podchodze do kasy..z pierwszeństwem dla ciężarówek..6 osób w kolejce..oczywiście nikt mnie nie widział..nikt nie zauważył...z tych ludzi w kolejce.. .a pani kasjerka jakoś mnie dostrzegła stojąc całkiem z tyłu zza tych wszystkich ludzi i zaprosiła na sam przód... ![]() reszta dnia to domowe SPA...maseczki. nawet włosy podcięłam...sobie pazurki na włosach zrobiłam i grzywkę.. i tak ogólnie wymalowałam się dzisiaj..i tak się świetnie przez to czułam... ![]() ![]() ![]() teraz zmykam Was nadrobić.. mam nadzieje, że był jakiś poród skoro tyle stron naprodukowałyście ![]() [QUTE=martha330;48819735] czy jest to wskazanie na IP? Moja gin wyjechala na dlugi week i nie mam jak podjechac do niej....[/QUOTE] w ciąży to ze wszystkim na IP powinni przyjąć... to stan wyjątkowy ja zamiast do rodzinnego lekarza... z płucami..i ciężkim oddychaniem... też na IP pojechałam.. od ręki sprawdzą..a nie czekać na terminy taki jak Ty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2373 |
Zakorzenienie
|
Wszystkie spia albo rodza
![]()
![]() |
#2374 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
a dlaczego nie możesz wcześniej do pediatry iść? My już dwa razy byliśmy na kontroli wagi. Za tydzień znów mamy być, bo choć teraz Klara w końcu przybrała, lekarka chce sprawdzić czy to tendencja rosnącą czy jednorazowa akcja. Cytat:
to nie Twoja wina :-* wracajcie do formy! :-* uwierz mi, wiem co to znaczy być w szpitalu z noworodkiem. Jedno z najgorszych doświadczeń w moim życiu, ale pewnie też było potrzebne. Cytat:
Powinno przybierać coś 150-300 g Cytat:
to dobrze, że dobrze, a w razie czego cc też jest do przeżycia. W końcu najważniejsze jest zdrowie Twoje i dziecka! Cytat:
Elcia, dobrze, że tż w chacie, Ty odpoczywaj ![]() Futbolowa, dobrze, że znalazłaś nr tego kolegi. Nie stresuj się ! A we mnie się żądzą krwi włączyła. Kurde mol! Prawie trzy tygodnie M.chodzi bez przerwy do przedszkola i zero kaszlu i kataru, a wczoraj kaszlnęła a teraz kichnęła na Klarę jak do nas do łóżka przyszła. I szlag mnie trafi, bo powiedziała, że kaszlała w przedszkolu znów ta sama dziewczynka, co kiedyś Wam pisałam, że z zapaleniem oskrzeli ją niepracującą ciężarne mama przyprowadzała. No przecież ta kobieta będzie miała za chwilę noworodka w chacie i posyła kaszlające dziecko do przedszkola, żeby zarażalo inne dzieci. A M.akurat siedzi koło niej przy stoliku.Jest to mądre? Mam ochotę jej skończyć do gardła. Nadzieję mam, że się żadne choróbsko nie rozkręci bo teraz weekend w domu aż do środy ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2375 | |||
Zadomowienie
|
Ale rozkoszne minki robi a jakie ma cudne usteczka
![]() Cytat:
![]() ![]() ja chyba zaraz sama wyciągnę tego dzieciaka z brzucha ... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Silesianna, Kasia, Esti powodzenia !!!!!!! ---------- Dopisano o 03:56 ---------- Poprzedni post napisano o 03:54 ---------- 1 day to go... tralalala i co z tego ... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2376 |
Zakorzenienie
|
2 days to go haha....
![]() |
#2377 |
Wtajemniczenie
|
Hej! Do 23.00 mialam skurczybyki, polozylam sie do lozka i usnelam... przeszlo... co za uparte dziecko...
Milego dnia dziewczyny! Dam znac ze szpitala juz ![]()
#2378 |
Wtajemniczenie
|
Rosalie i ja bylam z Jaskiem w szpitalu jsk mial 12 dni w podobnej sprawie. Glowa do gory. Nic prxyjemnego ale skoro potrzebne to trzeba. Obwiniac sie nie ma sensu. Mloda matka sie uczy i po to sa lekarze zeby jej pomoc zauważać rozne rzeczy. Siły dużo i szybkiego powrotu do domu.
Ja wyspana mega ![]() Powodzenia dziewczynki ![]() ![]()
Jaś 17.07.2011 ![]() Zuzia 28.11.2014 ![]() Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2014-11-07 o 05:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2379 |
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]()
#2380 |
Zakorzenienie
|
Hej! U mnie 4 dni...ehhh...jak jeszcze wieczorem maly mocno napieral na szyjke i bolala tak jak nigdy lacznie z brzuchem, tak jak sie polozylam to wszystko przeszlo.
Rosalie nie obwiniaj sie...teraz bedzie juz wszystko dobrze ![]() Kiara najwazniejsze, ze wszystko ok, cc sie nie martw, grunt, zeby z malym bylo db ![]()
#2381 |
Zakorzenienie
|
A mi zostalo 7 dni do terminu cc
![]()
#2382 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
![]() ![]() Ale dostał 10p ![]() ![]() U mnie komplikacje przy nacieciu- nie będę się rozpisywac ale generalnie następnym razem nie powinnam być nacinana - więc może być konieczna cc. To nie przez błąd czy coś ale ale się okazało że to moja "przypadłości". Dostaje antybiotyk. Ale choćby nie wiem ci się działo albo miałabym lazic w pampersach- i tak warto było :-D Baby położne zarobiły mi wody z mózgu o lajtacji byłam zaryczana cały dzień ale trafiłam w końcu na jedną fajna i nie odpuszcze ![]() W każdym razie u nas jeszcze duuuzo do wypracowania w kp ale mamy sykcesiki
#2383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Ale ci fajnie ![]() Drogi ten gbs u was Kiara, u nas 20zl Wy wszystkie z dodatnim dostalyscie Teraz tez antybiotyk to czemu mój gin twierdzi ze przy porodzie wystarczy ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2384 |
Zakorzenienie
|
Benetta no to najwazniejsze, ze wszystko dobrze
![]() ![]() ![]() Anuszka ja mam co prawda ujemny, ale mi tez gin mowila ze jakby wyszedl dodatni to antybiotyk przy porodzie bym dostala
#2385 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2386 |
Zakorzenienie
|
Kiara - nie przejmuj sie ew. cc naprawde nic sobie nie mozesz zarzucic
![]() Ela - zazdroszcze wyspania ![]() Frau - tak jest chyba zprzedszkolami, zawsze jakies dziecko chore i tak sie to konczy ![]() A tztetem sie nie przejmuj oni najczesciej nie doceniaja malych rzeczy ![]() Benetta - dobrze, ze wszystko skonczylo sie ok. ![]() ![]() Kasia - rodzisz? ![]() Silesiana - podziwiam cie, ze jeszcze masz sile na to wszystko, zreszta musisz ![]() Rosalie - kochana trzymaj sie i nie obwiniaj...wiem, latwo mowic ja tez caly czas obwiniam sie, ze mam za malo pokarmu i Jerzyk sie nie najada U nas noc koszmarna spalam moze 4 godziny, Jerz przez 4 godziny zasypial i budzil sie zasypial i budzil i tak caly czas.. I od tych czestych kup niestety zrobily mu sie krostki na posladkach smaruje caly czas alantanem plus i dwa razy tez sudocremem ale polecacie cos innego??mamuski zaprawione w bojach?? Czy waszym maluszkom tez luszczy sie skorka mimo smarowania? Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2014-11-07 o 07:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2387 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam termin na dziś
![]() i nic zero w przedszkolu się dziwili, bo taka żwawa jestem i brzuch mały pada deszcz, a miałam iść na ktg na piechotę nic zaraz zawioze TZ do pracy i jade autem potem się odezwę
#2388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Krwawienia tez prawie nie mam. Lekkie brudzenie zolto brazowe tylko mam jeszcze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2389 |
Zadomowienie
|
Mój 2kg kurczak spokojnie mieści się na wadze kuchennej :p
Bedę ważyć małą co 3-4 dni jak mówicie i zobaczymy. Próbowałam karmić ją co 2h ale to nic nie daje bo ona i tak nie jest głodna. Robi przerwy co 3,5-4h. Pieluszki pełne, ona najedzona, że więcej jej nie wcisnę a mała glizda nie przybiera.... Do pediatry niby mogę ale ona taka mała,że się boję. Sama nie wiem, może zadzwonię i podskoczę z nią dziś przy okazji skontrolować żółtaczkę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze czesciej karm, a karmisz piersia czy mm? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2391 |
Zakorzenienie
|
Indra wierzę, że powoli Cię to dobija...mi zostały 4 dni a już mam nerwy, że nic się nie dzieje...mężowi leci urlop, ja w czw za tydz mam wizytę, a ginka powiedziała, że do szpitala dopiero 10 dni po tp...toć ja się.ubiję...nie mam już sił...
#2392 |
Zakorzenienie
|
Kiara - super, że sytuacja jest opanowana. CC ma pewne plusy więc jeśli okaże się lepszym wyjściem to nie ma co rozpaczać.
Ela dobrze, że masz wreszcie pomoc tż i możesz odpocząć. Należy Ci się ![]() Benetta fajnie, że mimo wszystko dobrze wspominasz poród. I brawo, że super sobie radzisz jako mama mimo nie najmądrzejszych rad. Kasia, Silesianna, Esti - powodzenia! Rosalie nie obwiniaj się. Nie da się sprawdzić ile mleka wypłynęło z piersi podczas karmienia więc ciężko wyłapać nieprawidłowości. Indra życzę skurczy na ktg i rozkręcenia się akcji |
![]() ![]() |
![]() |
#2393 |
Zadomowienie
|
Ehh wcielo mi post.
Z laktacja to się pięknie dałam zrobić :-( pierwszym problemem było to że młody nie ssal-ale z tego można było wyjść. Ale położne namotaly, nawciskqly mi butelek, nakladek . Jak zaczęłam przystawic tak jak jedną mi pokazała to druga z wrzaskiem na mnie co ja robię. Inna mówi że mi ładnie mleko idzie a następna że ja chyba żartuje- że w ogóle mleka nie mam. I ja wtym wszystkim zaryczana, zagubiona, dziecko głodne i wrzeszczace i wszystko siadlo. Wczoraj z wspaniała polozna rozmawiałam to mnie trochę wyprowadziła z tego i mocno wsparla. Że to moja decyzja jak dziecko przystawie. Teraz to mądra jestem bo ona mi dużo wyjaśniła jak to jest z karmieniem. Każda z nas powinna mieć kontakt z taką osobą ale w pierwszej dobie a nie po kilkudniowym dramacie. W efekcie mały je w większości bez nakladki, czasem przystawianie trwa godzinę ale idziemy w dobrym kierunku ![]()
![]() |
#2394 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki za kp ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
A jakbys probowala na poczatek troche krocej karmic ale czesciej? Ale najlepiej moze jak specjalista doradzi |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dobrze ze juz lepiej i sobie radzicie ![]() Bedzie coraz lepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2397 |
Zadomowienie
|
Benetta dobrze, że się nie poddałaś. Te położne powinny wiedzieć, że na kobiety po porodzie się nie krzyczy i jak to działa na psychikę. Chyba będzie trzeba na takie baby skargi pisać, bo innaczej się nic nie zmieni.
A co było nie tak z tym nacięciem jeśli można spytać? Kiara cc się nie przejmuj jak to ma być dla twojego dobra to się tym nie zadręczaj. Kostka ta schodząca skóra to tzw. efekt praczki od tego, że dziecko było tyle czasu w wodach. Powinno zejść z czasem możesz mu posmarować np. bephantenem. Moj miał tak na stópkach rączkach i buźce i poschodziło.
#2398 |
Rozeznanie
|
Moje drogie nie wiem jak Wy działacię na telefonach. Ją ledwo przeczytałam co przez noc naskrobalyscie i już mnie coś trafia.
Za rodzące trzymam mocno kciuki! Est nie przepytalas mnie więc nie poszłam na zaliczenie; p Jadę właśnie na ktg. Zastanawiam się czy powinnam coś mieć że sobą ![]()
#2399 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- wracam do str 75 nadrabiać... cały dzień mi sie zejdzie.. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2400 |
Zakorzenienie
|
Ja juz od rana doła załapałam ;/ a pogoda nie zachęca do życia ;/
Ja musze chyba do jakies przychodni sie zglosic... co by jakas polozna przylazla po porodzie... Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-11-07 o 09:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.