![]() |
#2161 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VII :)
Cytat:
to chyba ie to... bo krzyżowe to by z krzyża szły...? ale na pewno coś nowego się dzieje..tak się nic nie działo.. ---------- Dopisano o 03:02 ---------- Poprzedni post napisano o 02:57 ---------- Cytat:
powodzenia w takim razie.... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Zadomowienie
|
No nie wiem Anetka, tak mi się skojarzył o z Aleaa bo ona tez miała parcie na 2 a okazało się, ze w niedlugim czasie urodziła bo to skurcze byly.
Mogę się mylić ![]()
#2163 | |
Rozeznanie
|
oo Kasia listę do przodu posunęła...
![]() jakoś tak szybko się do przodu posuwa.. ten podkład mi się ciągle zsuwa i przekręca... ---------- Dopisano o 03:16 ---------- Poprzedni post napisano o 03:13 ---------- Cytat:
boli mnie to kłucie na dole.. mnie się wydaje,ze jakby kłucie było skurczem to by się kłuciem nazywało..dlatego stwierdzam, ze to nie skurcze.. ale spać nie będę mogła..a tak ostatni miesiąc dobrze mi sie spało... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Zakorzenienie
|
Anetka to chyba jeszcze nie skurcze. Mnie tez wlasnie czesto kluje na dole, szczegolnie jak maly sie tam rusza. A z dwojeczka tez mam problem...chce mi sie, a zrobie raz na kilka dni...plus mam mega gazy
![]()
#2165 | |
Rozeznanie
|
ok 2/5 listopadówek rozpakowanych... a jeszcze nie minął pierwszy tydzień listopada(pierwsze 7 dni)
---------- Dopisano o 03:23 ---------- Poprzedni post napisano o 03:21 ---------- Cytat:
że jak pozycji szybko nie zmienie..! to bym chyba przekłuta została.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Zakorzenienie
|
Anetka tak, mocne kłucie jakby mi ktoś wielką szpilę wbijał
![]() Widzę, że mamy ten sam tp. I już jesteśmy na szóstej pozycji do rodzenia ![]()
#2167 |
Rozeznanie
|
Manieczka mamy ten sam termin..i te same objawy..
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2168 | |
Zakorzenienie
|
Chyba wracam do łóżka. Może uda mi się zasnąć
![]() ---------- Dopisano o 03:27 ---------- Poprzedni post napisano o 03:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() Chociaż coraz częściej mam wrażenie, że przenoszę...
II kreseczki - 01.03.2014 ![]() 22.11.2014, 3910 g, 57 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez manieczka1 Czas edycji: 2014-11-06 o 02:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
Rozeznanie
|
kurde ciągle coś...
![]() udało się z 2.... ale hemoroidy z 8mc dały o sobie znać.. i plamka krwi o średnicy 1cm się pojawiła... zaaplikowałam posterisan... jak przy małym parciu takie hemoroidy to co będzie przy porodzie...? załamka... załamka...aa ---------- Dopisano o 03:41 ---------- Poprzedni post napisano o 03:38 ---------- to zostałam na dyżurce nocnej...zawsze musi być ten pierwszy raz ![]() ---------- Dopisano o 04:00 ---------- Poprzedni post napisano o 03:41 ---------- w wiadomościach mówili, że po raz pierwszy od wielu lat...już jest przyrost liczby urodzeń w stosunku do roku poprzedniego....a jeszcze został listopad i grudzień w 2014r... śpią..? a może rodzą... bo pełnia....? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Zadomowienie
|
Tym razem pełnią działa tez na mnie
![]() Wstalam w końcu bo leżeć mi się nie chce. Zrobilam kisiel wiśniowy, zaparzylam meliske i wiedzę w kuchni. Niech przestygnie trochę ten kisiel to sokiem malinowym go poleje. Biednemu kotu spadnie daje, a patrzy na mnie takimi zaspanymi oczyma ![]() Ja z 2 problemow nie mam. Chce mi się to ide nawet dwa razy na dzień. A hemoroida tez wyhodowalam ![]() Marta tak się pełni obawiała... Niepotrzebnie ![]()
Mam na Ciebie oko - czyli jak się bawić ze swoim dzieckiem - blog ![]() You are not alone I am here with you... MJ Edytowane przez fiorella22 Czas edycji: 2014-11-06 o 03:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Zakorzenienie
|
Widze ze trzymalyscie pieknie dyzur
![]() Ja jakos spalam od 1. Ale nie wiem,czy na IP nie podjade dzis i to wcale nie z powodu porodu... A kostki napuchnietej, wczoraj pisalam, ze doszla ala pokrzywka, w nocy doszlo tez swedzenie i wieksze krostki... zelem kasztanowym nie smarowalam juz wczoraj ;( tylko innym zwyklym kremem. Rano wypije mega dawke wapna i zobacze... a jak bedzie sie utrzymywac to czy jest to wskazanie na IP? Moja gin wyjechala na dlugi week i nie mam jak podjechac do niej....
![]() |
#2172 |
Wtajemniczenie
|
Siemka... ale pospałam... a śniło mi się, że urodziłam... ale tak realnie
![]() Martuś mi się wydaje, że lepiej jakbyś podjechała z tą stopą na ip... zawsze jak lekarz zobaczy to zobaczy... Idę szykować chłopaków do szkoły.. dzisiaj położna ma przyjechać, ciekawe co znowu się dowiem... :/
#2173 |
Raczkowanie
|
Ja dalej nadrabiam, i chyba nie przeczytam wszystkiego...
Gratuluję wszystkim nowym mamusiom, niestety pogubiłam się już w tym co kto kiedy ![]() Kostka my karmimy na żądanie ale wychodzi to mniej więcej co 3h, chociaż wczoraj to był mały sajgon bo chciałam sobie pokarmić piersią i mała tak wisiała na niej 2h i dalej była głodna. Co chwilę przysypiała i co ją odkładałam do łóżeczka był ryk .Jak tylko poczuła że nie ma cyca. Zasypia na razie przy jedzeniu i ją taką śpiącą daję do łóżeczka. Dasz radę, początki są zawsze ciężkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Martha - jedz do lekarza z ta stopa wydaje mi sie, ze to juz za dlugo trwa i dziwne objawy daje... Nie zastanawiaj sie tylko jedz ![]() Wiadomo co z silessiana?? U nas noc w miare dobra, karmilam mlodego 4 razy ale potem spal w lozeczku, za to teraz od 4 rano juz walczymy, je do lozeczka ryk, znowy jedzenie zasypia do lozeczka ryk i tak non stop ![]() Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2014-11-06 o 06:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2175 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
a te ból to z czego? Cytat:
![]() ![]() oł łał!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Jakoś tak mało do nadrabiania miałam...aż dziwne |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2176 |
Rozeznanie
|
Kostka, a próbowałaś z odciąganiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Zakorzenienie
|
Martha jedź lepiej na ip, a jak nie tam to do lekarza pierwszego kontaktu.
Właśnie się obudziłam, ale po tym nocnym czuwaniu czuję się niewyspana ![]()
#2178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2179 |
Raczkowanie
|
Kostka ja nie wiem czy syn ci się najada jeśli on tak co chwilę się budzi. Spróbuj ściągnąć mleko i dać mu z butelki zobaczysz ile zje i jaka jest reakcja. Może on wcale nie je tylko sobie tak wisi na tej piersi. Ja ci współczuję bo wstawać 4 razy w nocy to jest masakra. Miałam tak z synem, że praktycznie w ogóle nie spał tylko jadł, a właściwie wisiał na cycku. Byłam mega umęczona słuchając rad położnych które do niczego nie prowadziły itd. Stwierdziłam że tym razem nie dam się w to wrobić i nawet założyłam że będę dokarmiać mm ale jak na razie nie muszę. Zreszą w szpitalu tym razem miałam fajne położone które uświadomiły mnie, ze komfort mamy jest najważniejszy- niewyspana mamuśka plus głodne dziecko to mieszanka wybuchowa niestety.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2180 |
Zadomowienie
|
MARTHA jedz na ip .to nie zaszkodzi
![]() BEGIE ginka mowi ze raczej nie donosze do 40tc...w kazdej chwili moze sie zaczac ale najwazniejsze ze mała donoszona... ELA ale hemoglobina nigdy takiej nie miałam! ![]() Kto urodził w nocy ??? Przyznawac sie ![]()
#2181 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na jutro termin i nie dzieje się nic, ale kompletnie, zero, nawet mikro skurczy. Już zawsze będę chodzić z brzuchem, mam takie wrażenie. Miałam pessar i zagrożenie przedwczesnym porodem i co? I nic. ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Eclariss, ty pytałaś o werandowanie? Jak jest tak ciepło, że mimo otwartego okna nie czujesz różnicy to idź z dzieckiem na dwór. ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Teraz to juz chyba wszystkie rodzą, tylko nie ja. Idę po owsiankę z truskawkami, może mi będzie lepiej.
![]() |
#2182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nadia lubi z kolei , jak juz podloze czystego pampersaale jeszcze nie zdaze zapiac, zrobic kupke, siku, wszystko wylewa sie na podklad, body i wszystko zaczynamy od nowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2183 |
Zakorzenienie
|
Indra u mnie też nic. 5 dni do tp, a tu
![]() ![]()
#2184 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2185 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Pamiętam, że kiedyś ktoś wpisał w pamiętniku, że miłość i sraczka przychodzą znienacka. Poród też należy dodać do tego zestawu ;-) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Ja kapie poki co w emoliencie. W szpitalu zalecili tak 1 miesiac. Czyli tak za tydzien co druga kapiel chce robic w plynie do kapieli. Ale zobaczymy jak to bedzie, bo przy zwyklym plynie trzeba by mala juz wiecej smarowac czyms po kapieli a narazie nie umiem sobie tego wyobrazic bo ona strasznie sie drze po kapieli wiec chce ja jak najszybciej ubrac ![]() ![]() 2. Staram sie smarowac przy kazdym linomagiem. Zdarza mi sie czasem pominac przy jakims przewijaniu ale to np. W nocy jak ledwo patrze na oczy albo jak widze ze nie ma zadnych zaczerwienien, ogolnie poki co pupcia ladna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2187 |
Rozeznanie
|
Martha Dziewczyny dobrze radzą, lepiej to skonsultować z jakimś lekarzem
![]() Tiera zgadzam się z Tobą w 100%. Komfort mamy jest bardzo ważny. Ja właśnie w szpitalu czułam się jak wyrodna matka, bo wszystkie laski na sali wisiały z tymi cyckami nad dziećmi, a ja nakarmiłam z obu, a mały dalej ryczał i musiałam go dokarmić mm. Tyle, że po tym mój Mateusz spał nawet 5 godzin, a one dalej karmiły :P
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przy karmieniu staram sie ukosnie trzymac mala ![]() Ulewanie by mnie nie dziwilo ogolnie, ale zdziwila mnie teraz czestotliwosc bo przez 3 tyg malo co ulewalam. Staram sie teraz tez dluzej trzymac ja do odbicia. Wydaje mi sie tez ze troche wiecej pokarmu mam. Moze wiecej je i zoladeczek nie miesci. Zobaczymy.... ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Wlasnie mi polozna radzila by odciagac noca ten tresciwszy pokarm i dokarmic w dzien jak jest marudna...poki co nie probowalam...nie wiem jak Wy ale ja w nocy biore mala do karmienia i ...usypiam z nia na lozku....no poki co nie dalabym rady siedziec i odciagac noca... Jak nigdy potrafie isc spac juz o 21 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Rozeznanie
|
Dziś się już pogoda popsuła u mnie to zrobię werandowanie w domu i chyba dam ją do wózka i podjadę nim bliżej okna.
tiera jak karmisz co 3 godziny to mniej więcej ile minut dziecię Ci ssie tak w sensie, że je nieże sobie cycka cycek.
#2190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mm mam w zanadrzu i zdarzy sie dokarmic, tak raz dziennie lub raz na dwa dni, stosuje tylko jak mala bardzo marudzi a przy piersi jest dlugo i wiem ze juz nic nie leci... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.