|
|||||||
| Notka |
|
| W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1351 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 219
|
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI
Cytat:
Po to, ze za dwa tygodnie ci sie kolor wyplucze i bedzie lament od nowa, ze znowu sa rude. Rudosc ma to do siebie, ze stale beda do niej schodzic. To je zafarbuj na naturalny i czekaj. Najlepszy sposob wracania do naturalek. |
|
|
|
|
#1352 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 188
|
Cytat:
Apropo histerii jak mam siê nie wkurzac i nie do³owaæ? Widzia³a¶ moje w³osy przed i po? Pierwszy raz w ¿yciu mam na g³owie takie sorry g*wno. Nigdy sama nie farbowa³am,zawsze fryzjerka mi robi³a,a¿ w koñcu trafi³am na tak±, która mnie po prostu pobrzydzila. A tu myslê moja histerie ka¿da rozumie. Potrzebne mi wsparcie, bo co chwile mam powrót do do³ka i smutku. Jakbym to sama sobie zrobi³a to ok,ale to fryzjerka. Wiec na prawde potrzebne mi tutaj wsparcie i kilka s³ów pocieszenia. Mi³o,¿e s± tu osóbka,które potrafi± udzieliæ wsparcia za co dziêkujê.
|
|
#1353 |
|
Konto usuniête
|
Newquey: ale to tylko wlosy. Sama cie na poczatku wspieralam, po prostu nie pojmuje, ze po pierwszym szoku, dalej tak straszliwie to przezywasz. Odrosna, to nie koniec swiata. Ludziom sie gorsze rzeczy na glowie dzieja. Dolek i smutek od wlosow? Zafarbuj na naturalny, zetnij dobrze i bede w porzadku.
W zeszlym roku mialam z 5 kolorow rownoczesnie na glowie, ludzie sie mnie pytali, co mi sie stalo. I przezylam
Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-12-04 o 11:31 |
|
|
|
#1354 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 37 060
|
Ile tu nowych twarzy
Ja ostatnio odpu¶ci³am z pielêgnacj± ca³kiem, nie robiê z w³osami nic, bo.. mi siê nie chce. Trochê tego ¿a³ujê czasem, bo wracaj± do stanu w jakim by³y zanim zaczê³am cokolwiek z nimi robiæ.
|
|
|
|
#1356 | ||
|
Konto usuniête
|
Cytat:
Dobrze cie widziec ![]() Tez mi sie zima nie chce, mroz, a tu trzeba z odzywka/olejem na lbie siedziec ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pocieszam siê tym, ¿e mój ch³opak mówi mi, ¿e nie ma ró¿nicy i ci±gle s± tak samo ³adne. Niech tak my¶li |
|
|
|
|
#1358 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 805
|
The unlike wg.mnie ma racjê.W twoim przypadku zafarbowa³abym raz a dobrze na jaki¶ naturany kolor i czeka³a a¿ odrosn± naturalne.Za du¿e kombinacje mog± przyprawiæ Ciê o dodatkowe frustracje
.Nie mo¿na siê ca³kiem zdawaæ na fryzjerkê,trzeba te¿ wiedzieæ samemu czego siê chce ale i ile Twoje w³osy wytrzymaj±.. i my¶leæ,¿eby kto¶ znowu nie zrobi³ mi czego¶ nieodpowiedniego.Ja bym wola³a mieæ jeden kolor wygl±daj±cy zdrowo ni¿ na si³ê pasemka i siano na g³owie.Na wsparcie mo¿esz liczyæ ale nie dziw siê jak irytuje niektore osoby,ktore Ci doradzaj± i patrz± jak znowu za du¿o kombinujesz a potem mo¿esz znowu p³akaæ. Co do tego,¿e masz masakrê na g³owie i masz z tego powodu do³a to Ciê rozumiem bo to pofrafi dobiæ...Niby to tylko w³osy ale jednak dla kobiety ma to du¿e znaczenie,wiec postaraj siê o dobr± farbê i m±drego fryzjera z dobrymi opiniami najlepiej.Nie kombinuj za du¿o.Trzeba m±drze to naprawiæ,¿eby by³o lepiej a nie,¿eby¶ znowu mia³a problem...Nie odbra¿aj siê ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-12-04 o 11:55 |
|
|
|
|
#1359 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 288
|
Cytat:
ja od paru myæ siê wzie³am bo we wrzesniu i pa¼dzierniku szampon od¿ywka d/s i nic wiecej nie robi³am. Teraz wróci³am do regularnego olejowania i dodaje te¿ ³y¿ke oleju do od¿ywki d/s to genialny sposób na pusz±ce siê w³osy
|
|
#1360 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 805
|
Cytat:
![]() Mój m±¿ te¿ nie zauwa¿a ró¿nicy a on,no co Ty przecie¿ mowiê prawdê!JAk widaæ co dla mnie jest tragedi± to dla mê¿a jest te¿ ³adne.Chyba tylko my krêconow³ose tak patrzymy na nasze w³osy a innym siê podobaj± pomimo z³ego dnia... .
|
|
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz.. jak siê 90% ¿ycia nie robi³o nic a nagle siê ma na g³owie pracê, mieszkanie, faceta i kota to ciê¿ko znale¼æ czas na w³osy
|
|
|
|
|
#1362 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a przewa¿nie w³osy siê nie uk³adaj± jak masz gdzie¶ wyj¶æ i zale¿y Ci ¿eby wygl±da³y jak najlepiej. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
PIELÊGNACJA W£OSÓW OD 1.12.2010 NIE PROSTUJÊ OD 1.07.2011 Moje w³osy ![]() Moje stare konto Edytowane przez Milena_ 798 Czas edycji: 2014-12-04 o 12:31 |
|||
|
|
|
#1363 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 861
|
Cytat:
od kilku lat ten najprostszy zestaw i jeszcze sie lokom nie znudzil. Cytat:
ale za to nadal na glowie - mieszkanie, faceta, trzy koty i niemowlaka . Wlosowe zabiegi odwalam jak mlody spi .
|
||
|
|
|
#1364 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 820
|
Klaudenc, wiesz mo¿e czy tu w UK te¿ oddzielnie dostarczaj± listy i paczki? Bo ju¿ wczoraj dosta³am e-maila z informacj±, ¿e moja paczka trafi³a na pocztê i jest gotowa do dostawy, ale wczoraj nic nie przysz³o a dzisiaj listonosz ju¿ by³. Nie wiem czy mam siê ju¿ wkurzaæ, czy czekaæ cierpliwie na paczkê
. Mój skalp przechodzi sam siebie... Pó³ nocy mnie mêczy³. W takich momentach te¿ mam ochotê opitoliæ siê na ³yso... |
|
|
|
#1365 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 159
|
Cukierku taki kolor tez by³ kiedy¶ moim marzeniem ale stwierdzi³am ze im bardziej naturalny tym lepiej.
Ja tam notorycznie k³amiê jak pytaj± czy to moje bo nawet nikt nie kwestionuje Taki jak na fotce na pewno Ci nie wyjdzie sam± henna chyba ze masz w³osy koloru bardzo jasny blond. ;/ Cokolwiek ciemniejsze i juz bêd± kasztano-mahonie. Co do pokrycia inn± farb± to tylko ciep³e odcienie vo ta rudosc mo¿e i raczej bêdzie przebijaæ... Odpowiada³am na meeewga d³ugi post z poprzednich 10ciu stron i taptalk siê zawiesi³! Spróbujê pó¼niej. ; (
|
|
#1366 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z miodem nie próbowalam musze dodaæ nastepnym razem
|
|
#1367 | ||||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 549
|
Cytat:
Cytat:
). No a z henn± problem jest taki, ¿e ciê¿ko siê rozja¶nia.Cytat:
A tego koloru nie wyobra¿am sobie z pasemkami... Tzn wyobra¿am, ale kompletnie mi siê takie zestawienia nie podobaj±. Rzecz gustu oczywi¶cie, ale podobnie jak inne dziewczyny radzê Ci zafarbowaæ na jeden kolor. Oczywi¶cie ¿e jedno farbowanie nie za³atwi sprawy. Nie bêdzie tak, ¿e zafarbujesz i poczekasz pó³ roku, a¿ odrosn± Ci naturalne, bo kolor bêdzie schodzi³ i bêdzie widaæ ró¿nicê miêdzy starym blondem a naturalnymi. Ale to ³atwo bêdzie za³atwiæ, bo po³o¿ysz sobie farbê raz na 1-2 miesi±ce na pocz±tku (w przerwie mo¿esz wspomagaæ siê szamponetkami, je¶li kolor bêdzie siê bardzo szybko wyp³ukiwa³), a pó¼niej kolor bêdzie coraz trwalszy i pewnie wystarczy farba raz na 2-3 miesi±ce. Nie wiem, jak d³ugo chcesz zapuszczaæ przed obciêciem tych w³osów farbowanych na blond, ale podejrzewam, ¿e one nigdy na trwa³e nie chwyc± koloru i ostatecznie i tak trzeba bêdzie to ¶ci±æ. (Bo jak dla mnie one s± bardzo zniszczone. Nigdy w ¿yciu mi kolor nie zszed³ po kilku myciach, nawet jak rozja¶nia³am 2-krotnie + farba Feeria sama w domu...) Ale je¶li dobrze dobierzesz kolor farby do naturalnych, to nie powinno ju¿ byæ "tam wy¿ej" ró¿nicy w kolorach. Jak dla mnie to w tym wypadku jedyny sensowny powrót do naturalek. Cytat:
Skoñczy siê na tym, ¿e te w³osy z pasemkami bêd± tak zniszczone, ¿e pomimo wyrównania siê koloru reszty w³osów one ju¿ siê nie zafarbuj± wcale. A chyba nie chcesz chodziæ z pasemkami od po³owy g³owy?
Edytowane przez martaakow Czas edycji: 2014-12-04 o 15:12 |
||||
|
|
|
#1368 |
|
Konto usuniête
|
Martaakow: jak mozna to wrzuce tu wieczorem zdjecie skladu, bo widze, ze sie super znasz
|
|
|
|
#1369 | |||||||||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 151
|
Witajcie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I nie smutaj ju¿Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tak, moje zabiegi te¿ kiedy dziecko ju¿ ¶pi lub rano je¶li mam czas. A jak w³osy po ci±¿y? Nie wypadaj±? TFU TFU...CURLY- Gratulacje! Fasolko, ro¶nij w si³ê i nic siê nie martw, mama zadba o Twoje w³oski
|
|
#1370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(Dlatego te¿ tonery stosuje siê na rozja¶nione w³osy - raz dla uzyskania sza³owego koloru, a dwa dla trwa³o¶ci. Jak po³o¿y³am toner na hennê, to zmy³ mi siê po kilku myciach, na rozja¶nianych po 2 tygodniach mia³am ci±gle kolor, tylko trochê wyblak³y) Odwrotnie jest z farb±, bo ona wniknie dziêki utleniaczowi do w³osa. Zniszczony w³os szybciej "odda" tê farbê ni¿ zdrowy. Tak ³opatologicznie napisane, bo ekspertem nie jestem. Piszê tylko z tego, co siê orientujê i z w³asnych obserwacji. |
|
|
|
|
#1371 |
|
Raczkowanie
|
Zapomnia³am dodaæ, ¿e skorzysta³am z DDD i czekam na moj± paczuszkê
Planeta Organica- balsam aleppo, szampon wzmacniaj±cy, seria afryka- maska z avokado i od¿ywka z arganem. Mia³ byæ szlaban, ale zdenkowa³am parê od¿ywek, to jak tu siê powstrzymaæ...? Mia³y¶cie? Wiem, ¿e Ty MYSZKO na pewno co¶ znasz :P
|
#1372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie chcê tego na raz robiæ, bo w³a¶nie bojê siê zniszczeñ. Obecnie to w ogóle mam nie rude, a czerwone, ale to tylko szamponetka. Wiêc pierwszy krok to zafarbowanie na rudo (Feeri± z L'oreala, bo jest rozja¶niaj±ca), a pó¼niej pewnie bêdê próbowaæ gasiæ tê rudo¶æ innymi kolorami, tj. postaram siê stopniowo je rozja¶nia farbami. Byæ mo¿e zdecydujê siê na rozja¶niacz, ale to tylko je¶li farba sobie kompletnie nie bêdzie radziæ z t± henn±, a my¶lê, ¿e tak bêdzie, bo przy farbowaniu na rudo na zmianê henn± i farb± widzia³am zawsze ró¿nicê w³osów hennowanych. Nie rozja¶nia³y mi siê tak jak naturalne (tj. odrost) i wychodzi³y ciemniejsze. |
|
|
|
|
#1373 |
|
Raczkowanie
|
A nie lepiej od razu blond pierdykn±æ? I tak na hennie wyjdzie rudy...
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
Od razu mi nie wyjdzie. Ta rudo¶æ jest zbyt intensywna chyba i bêdzie brzydko przebijaæ przez popielaty blond. Tak mi siê zdaje przynajmniej. Kurcze, tego jeszcze nie robi³am, ale ogólnie jest problem przy zmianie tonacji z ciep³ej na ch³odn±.
|
|
|
|
#1375 |
|
ma zielone pojêcie
Wiadomo¶ci: 40 401
|
Algowy wygl±da fajnie. Pewnie kupiê
![]() Mój widzi
|
#1376 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 866
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1377 | |
|
Moderator
Wiadomo¶ci: 3 203
|
Cytat:
Newquay - ja bym zrobi³a jak dziewuszki radz±. te¿ mia³am problemik z w³osiorami, ale taki ¿e mi ju¿ odrasta³y takie 'upo¶ledzone' - cienkie, przezroczyste, ze szpicem, bardzo os³ab³y. przesta³am farbowaæ, dbam, mimo pewnych ¿yciowych nieszczê¶æ uda³o mi siê zmniejszyæ moje nerwy, a dziêki lekarzowi mimo ¿e marnemu odnalaz³am co tam nie gra³o - ju¿ tak ze 2 msce od tego czasu, brzusio mi lepiej pracuje i Ci powiem, ¿e nowy odrost jest ciemniejszy, a nowe w³oski zaczynaj± byæ grube, czarne, po prostu zdrowe. Wypadanie równie¿ usta³o elegancko, jedyne co to mama mi podcina ty³, reszty nie tykam. Poprawa zdrowia fizycznego te¿ nie¼le wp³ynê³a na psychikê bo lepiej ¶piê, nie boli mnie nic i czujê siê szczê¶liwsza, mniej marudzê. Trochê mi smutno z tymi w³osami bo kiedy¶ takie ³adnem ia³am, a liche siê zrobi³y nie z mojej winy ale wracaj± maleñkimi kroczkami. Jak odrost i bejbiki s± zdrowe to ju¿ jest elegancko, tylko tak trzymaæ i nie kombinowaæ, wa¿ne ¿e odrastaj± normalne i zdrowe ![]() A jak w³osiory wygl±daj± ¼le to nie ma co siê martwiæ - mo¿emy sobie pozwoliæ na nieogar bo bycie krêconow³osymi nas usprawiedliwia hiehie
Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-12-04 o 22:16 |
|
|
|
|
#1378 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 020
|
Cytat:
U¿ywam szamponu GP pokrzywowego lub balsamu Mr Potter's. No i ogólnie od¿ywkê Alterrê, maskê NaturVital i zamiennie Kallosa lub Biovaxa (wszystko przy okazji dotyka skóry g³owy.) I wcieram olejek ³opianowy w skalp oraz Jantar. |
|
|
|
|
#1379 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Boje siê od razu farbowac w³osy na mój naturalny do¶æ ciemny kolor. Od lat oko³o plus minus 10 jestem blondynk±. Nagle takie ciemne bêd± dla mnie szokiem. Przede wszystkim chcia³abym dobrze wygl±daæ,ale w³a¶ciwie nie bêdê je¶li w³osy bêd± mia³y taka kondycjê jak teraz. Wiem,¿e powinnam zafarbowac na swój kolor i czekaæ a¿ odrosn±, ale tak siê boje tego szoku i tego jak bêdê wygl±da³a. Ale wiesz co po Twoim po¶cie chyba siê na to zdecyduje. Oczywi¶cie sama tego zabiegu nie przeprowadze, bo udam siê do fryzjera. Nigdy sama nie farbowa³am, by³abym siê. Do odwa¿nych ¶wiat nale¿y. Kto nie ryzykuje ten nie pije szampana jak to mawiaj± ach i tak chodzê w spietych w³osach to co mi tam ![]() Klaudenc dziêkujê Ci kochana jeste¶
|
|
#1380 |
|
Konto usuniête
|
Newquaj: No i powrót do ca³o¶ci naturalnej bêdzie najlepsz± decyzj±. Choæ i tak siê bêdzie sp³ukiwa³ i ja¶nia³.
Nie powiem nieco mnie zirytowa³a¶, ale ja tak mam, ¿e dostaje alergii, jak mi kto¶ na forum takie prywatne kwestie wywleka, bo zawsze odbieram to jako oczekiwanie poklasku/wspó³czucia ![]() Klaudenc: dobrze wci±¿ ciê tu widzieæ, bo ciebie i joanku najlepiej pamiêtam od pocz±tku mojej obecno¶ci tutaj, jako wspieraj±ce ze ¶wietnymi lokasami
Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-12-05 o 00:19 |
|
![]() |
Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
| Narzêdzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

ja od paru myæ siê wzie³am bo we wrzesniu i pa¼dzierniku szampon od¿ywka d/s i nic wiecej nie robi³am. Teraz wróci³am do regularnego olejowania i dodaje te¿ ³y¿ke oleju do od¿ywki d/s to genialny sposób na pusz±ce siê w³osy
a on,no co Ty przecie¿ mowiê prawdê!JAk widaæ co dla mnie jest tragedi± to dla mê¿a jest te¿ ³adne.Chyba tylko my krêconow³ose tak patrzymy na nasze w³osy a innym siê podobaj± pomimo z³ego dnia...