Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-12-04, 11:03   #1351
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 219
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

Cytat:
Napisane przez Newquay Poka¿ wiadomo¶æ
Ciekawe czy Ty by¶ nie robi³a histerii jakby Ci fryzjerka zrobi³a na g³owie dwa kolory i obciela Ci 30 cm w³osów. Nie farbuje w³osów co dwa tygodnie tylko teraz pierwszy raz w ¿yciu mia³am zafarbowane na jeden kolor w³osy. Wcze¶niej zawsze mia³am robione tyljo na odrost bardzo gêste pasemka i czasem zapienienie. Po co mam w ogóle te w³osy co chwile odswiezac szamponetkami... Chce powoli wracaæ do naturalnego koloru dlatego w³a¶nie chcê kilka pasemek zrobic. Ja juz mam blond wystarczy tylko na chwilê po³o¿yæ trójkê na kilka pasemek. Nie tragizuj, bo nie bêdê z nimi robiæ nie wiadomo czego.
W zeszlym roku scielam z 40cm. Plus przerobilam ze sto nieudanych farbowan. I wiem, ze poprawki sa najgorsze.
Po to, ze za dwa tygodnie ci sie kolor wyplucze i bedzie lament od nowa, ze znowu sa rude. Rudosc ma to do siebie, ze stale beda do niej schodzic. To je zafarbuj na naturalny i czekaj. Najlepszy sposob wracania do naturalek.
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-04, 11:19   #1352
Newquay
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 188

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Poka¿ wiadomo¶æ
W zeszlym roku scielam z 40cm. Plus przerobilam ze sto nieudanych farbowan. I wiem, ze poprawki sa najgorsze.
Po to, ze za dwa tygodnie ci sie kolor wyplucze i bedzie lament od nowa, ze znowu sa rude. Rudosc ma to do siebie, ze stale beda do niej schodzic. To je zafarbuj na naturalny i czekaj. Najlepszy sposob wracania do naturalek.
Wiesz co zobaczymy co mi poradzi fryzjerka. Ja mam taki plan. Juz kiedy¶ mia³am tak± sytuacjê i mi kolor nie schodzi³ wiec dlatego chcê znowu spróbowaæ w ten sposób. Byc mo¿e kondycja w³osa by³a inna i dlatego mi nie schodzi³ kolor,nie wiem,bo siê nie znam. Chce wykorzystaæ fakt, ¿e mam jeszcze na d³ugo¶ci blond i stad chêæ na kilka pasemek. Wszystko jednak zale¿y od tego co powie mi w sobotê fryzjerka. Je¶li zafarbuje na naturalny kolor to nie chcia³abym potem poprawiaæ tych w³osów raczej wola³abym poczekaæ a¿ odrosn±,ale je¶li by siê faktycznie wyp³ukiwa³y do takiego jasnego koloru to trzeba bêdzie poprawiaæ. Je¶li fryzjerka muvpiwiedzialam,¿e faktycznie mam spalone w³osy to na³o¿e tylko naturalny kolor. Je¶li uzna,¿e mo¿e mi zrobiæ kilka pasemek, bo kondycja w³osa na to pozwala to zrobiê tez pasemka. Potem bêdê czeka³a a¿ odrosn± moje i bêdê podcinala tak d³ugo a¿ w koñcu bêdê mia³a tylko swoje. Taki mam plan zobaczymy co mi z niego wyjdzie. Plusem jest fakt, ¿e szybko mi zawsze w³osy ros³y ok 2 cm na miesi±c. Dziewczyny mi zazdroscily, a ja siê wsciekalam, bo szybko by³o widaæ odrosty. Teraz zaczê³am stosowaæ kozieradke i czekam na jantar, liczê,¿e jeszcze szybciej mi te w³osy urosn±.
Apropo histerii jak mam siê nie wkurzac i nie do³owaæ? Widzia³a¶ moje w³osy przed i po? Pierwszy raz w ¿yciu mam na g³owie takie sorry g*wno. Nigdy sama nie farbowa³am,zawsze fryzjerka mi robi³a,a¿ w koñcu trafi³am na tak±, która mnie po prostu pobrzydzila. A tu myslê moja histerie ka¿da rozumie. Potrzebne mi wsparcie, bo co chwile mam powrót do do³ka i smutku. Jakbym to sama sobie zrobi³a to ok,ale to fryzjerka. Wiec na prawde potrzebne mi tutaj wsparcie i kilka s³ów pocieszenia.
Mi³o,¿e s± tu osóbka,które potrafi± udzieliæ wsparcia za co dziêkujê.
Stary 2014-12-04, 11:28   #1353
201605161428
Konto usuniête

Newquey: ale to tylko wlosy. Sama cie na poczatku wspieralam, po prostu nie pojmuje, ze po pierwszym szoku, dalej tak straszliwie to przezywasz. Odrosna, to nie koniec swiata. Ludziom sie gorsze rzeczy na glowie dzieja. Dolek i smutek od wlosow? Zafarbuj na naturalny, zetnij dobrze i bede w porzadku.
W zeszlym roku mialam z 5 kolorow rownoczesnie na glowie, ludzie sie mnie pytali, co mi sie stalo. I przezylam

Edytowane przez 201605161428
Czas edycji: 2014-12-04 o 11:31
Stary 2014-12-04, 11:39   #1354
Newquay
Raczkowanie

Cytat:
Newquey: ale to tylko wlosy. Sama cie na poczatku wspieralam, po prostu nie pojmuje, ze po pierwszym szoku, dalej tak straszliwie to przezywasz. Odrosna, to nie koniec swiata. Ludziom sie gorsze rzeczy na glowie dzieja. Dolek i smutek od wlosow? Zafarbuj na naturalny, zetnij dobrze i bede w porzadku.
Có¿ tak mam do³ek od w³osów. Tak ludzie maja gorsze rzeczy na glowie, ja te¿ leczê siê od lat na nerki, mam za sob± ciê¿kie chwile bólu, p³aczu i smutku najblizszych, biorê tabletki,jestem pod opiek± lekarza,pewnie tak ju¿ zostanie i tez z tym ¿yje. Ale to nie o tym forum wiec chcia³am siê tu pozalic na temat w³osów i liczy³am na wyrozumia³o¶æ. Mniejsza z tym,nie warto ci±gn±æ tematu.
Stary 2014-12-04, 11:40   #1355
Imperfecta
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 37 060

Ile tu nowych twarzy
Ja ostatnio odpu¶ci³am z pielêgnacj± ca³kiem, nie robiê z w³osami nic, bo.. mi siê nie chce. Trochê tego ¿a³ujê czasem, bo wracaj± do stanu w jakim by³y zanim zaczê³am cokolwiek z nimi robiæ.
Imperfecta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-04, 11:49   #1356
201605161428
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Poka¿ wiadomo¶æ
Ile tu nowych twarzy
Ja ostatnio odpu¶ci³am z pielêgnacj± ca³kiem, nie robiê z w³osami nic, bo.. mi siê nie chce. Trochê tego ¿a³ujê czasem, bo wracaj± do stanu w jakim by³y zanim zaczê³am cokolwiek z nimi robiæ.
Hej Imp Dobrze cie widziec
Tez mi sie zima nie chce, mroz, a tu trzeba z odzywka/olejem na lbie siedziec

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Có¿ tak mam do³ek od w³osów. Tak ludzie maja gorsze rzeczy na glowie, ja te¿ leczê siê od lat na nerki, mam za sob± ciê¿kie chwile bólu, p³aczu i smutku najblizszych, biorê tabletki,jestem pod opiek± lekarza,pewnie tak ju¿ zostanie i tez z tym ¿yje. Ale to nie o tym forum wiec chcia³am siê tu pozalic na temat w³osów i liczy³am na wyrozumia³o¶æ. Mniejsza z tym,nie warto ci±gn±æ tematu.
"Na glowie" mialo byc doslowne, w sensie, ze z wlosami sie nie takie tragedie nieraz dzieja
Stary 2014-12-04, 11:52   #1357
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Imp Dobrze cie widziec
Tez mi sie zima nie chce, mroz, a tu trzeba z odzywka/olejem na lbie siedziec
No w³a¶nie. pocieszam siê tym, ¿e mój ch³opak mówi mi, ¿e nie ma ró¿nicy i ci±gle s± tak samo ³adne. Niech tak my¶li w pracy i tak mam ci±gle zwi±zane, nawet nie mam kiedy ich rozpu¶ciæ to po co maj± byæ ³adne
Stary 2014-12-04, 12:04   #1358
Curly81
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 805

The unlike wg.mnie ma racjê.W twoim przypadku zafarbowa³abym raz a dobrze na jaki¶ naturany kolor i czeka³a a¿ odrosn± naturalne.Za du¿e kombinacje mog± przyprawiæ Ciê o dodatkowe frustracje.A masz ju¿ chyba dosyæ niespodzianek...Chcesz za du¿o rzeczy na raz i przekombinujesz znowu.Musisz naprawiæ to co popsu³a fryzjerka i najlepiej daj dobr± farbê na ca³o¶æ.Takie jest moje zdanie.Nie mo¿na siê ca³kiem zdawaæ na fryzjerkê,trzeba te¿ wiedzieæ samemu czego siê chce ale i ile Twoje w³osy wytrzymaj±.. i my¶leæ,¿eby kto¶ znowu nie zrobi³ mi czego¶ nieodpowiedniego.Ja bym wola³a mieæ jeden kolor wygl±daj±cy zdrowo ni¿ na si³ê pasemka i siano na g³owie.
Na wsparcie mo¿esz liczyæ ale nie dziw siê jak irytuje niektore osoby,ktore Ci doradzaj± i patrz± jak znowu za du¿o kombinujesz a potem mo¿esz znowu p³akaæ.
Co do tego,¿e masz masakrê na g³owie i masz z tego powodu do³a to Ciê rozumiem bo to pofrafi dobiæ...Niby to tylko w³osy ale jednak dla kobiety ma to du¿e znaczenie,wiec postaraj siê o dobr± farbê i m±drego fryzjera z dobrymi opiniami najlepiej.Nie kombinuj za du¿o.Trzeba m±drze to naprawiæ,¿eby by³o lepiej a nie,¿eby¶ znowu mia³a problem...Nie odbra¿aj siê.Wszystkie tu piszemy,¿eby Ci jaknajlepiej doradziæ.

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
bo tak to w³asnie jest,¿e jak masz jeszcze jakie¶ problemy i zmartwienia to takie rzeczy bardziej pognêbiaj±...My¶lê,¿e ka¿da z nas ma jakie¶ tam problemy bo ma tylko nie kazdy o tym pisze...

W oczekiwaniu na kolejne szczê¶cie

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-12-04 o 11:55
Curly81 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-04, 12:08   #1359
Milena_ 798
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 288

Cytat:
No w³a¶nie. pocieszam siê tym, ¿e mój ch³opak mówi mi, ¿e nie ma ró¿nicy i ci±gle s± tak samo ³adne. Niech tak my¶li w pracy i tak mam ci±gle zwi±zane, nawet nie mam kiedy ich rozpu¶ciæ to po co maj± byæ ³adne
Faceci to nigdy niczego nie widz± wracaj do pielegnacji ja od paru myæ siê wzie³am bo we wrzesniu i pa¼dzierniku szampon od¿ywka d/s i nic wiecej nie robi³am. Teraz wróci³am do regularnego olejowania i dodaje te¿ ³y¿ke oleju do od¿ywki d/s to genialny sposób na pusz±ce siê w³osy polecam wszystkim
Moje stare konto
Milena_ 798 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-04, 12:19   #1360
Curly81
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 805

Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Poka¿ wiadomo¶æ
Faceci to nigdy niczego nie widz± wracaj do pielegnacji ja od paru myæ siê wzie³am bo we wrzesniu i pa¼dzierniku szampon od¿ywka d/s i nic wiecej nie robi³am. Teraz wróci³am do regularnego olejowania i dodaje te¿ ³y¿ke oleju do od¿ywki d/s to genialny sposób na pusz±ce siê w³osy polecam wszystkim
te¿ dajê olej jak mi siê pusz± i jest fajnie

Mój m±¿ te¿ nie zauwa¿a ró¿nicy.Ostatnio mia³am mega fatalne w³osy,rozczesa³am je tak mnie wkurza³ paskudny skrêt i skropi³am wod±.Martwi³am siê,¿e ¿le wygl±dam a szlismy na kolacje do knajpy i podczas tej kolacji mój T¿ mówi ,,³adnie wygl±dasz'' a ja nie k³am bo wygl±dam fatalnie a on,no co Ty przecie¿ mowiê prawdê!JAk widaæ co dla mnie jest tragedi± to dla mê¿a jest te¿ ³adne.Chyba tylko my krêconow³ose tak patrzymy na nasze w³osy a innym siê podobaj± pomimo z³ego dnia....

W oczekiwaniu na kolejne szczê¶cie
Curly81 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-04, 12:25   #1361
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
No powoli muszê wróciæ, ale na razie to ja siê przestawiam ci±gle do normalnego ¿ycia i nie mam czasu na nic wiesz.. jak siê 90% ¿ycia nie robi³o nic a nagle siê ma na g³owie pracê, mieszkanie, faceta i kota to ciê¿ko znale¼æ czas na w³osy jak siê ogarnê to bêdzie lepiej
Stary 2014-12-04, 12:33   #1362
Milena_ 798
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Curly81 Poka¿ wiadomo¶æ
te¿ dajê olej jak mi siê pusz± i jest fajnie
Mój m±¿ te¿ nie zauwa¿a ró¿nicy.Ostatnio mia³am mega fatalne w³osy,rozczesa³am je tak mnie wkurza³ paskudny skrêt i skropi³am wod±.Martwi³am siê,¿e ¿le wygl±dam a szlismy na kolacje do knajpy i podczas tej kolacji mój T¿ mówi ,,³adnie wygl±dasz'' a ja nie k³am bo wygl±dam fatalnie a on,no co Ty przecie¿ mowiê prawdê!JAk widaæ co dla mnie jest tragedi± to dla mê¿a jest te¿ ³adne.

a przewa¿nie w³osy siê nie uk³adaj± jak masz gdzie¶ wyj¶æ i zale¿y Ci ¿eby wygl±da³y jak najlepiej.

Cytat:
krêconow³ose tak patrzymy na nasze w³osy a innym siê podobaj± pomimo z³ego dnia....
te¿ tak my¶lê

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
No powoli muszê wróciæ, ale na razie to ja siê przestawiam ci±gle do normalnego ¿ycia i nie mam czasu na nic wiesz.. jak siê 90% ¿ycia nie robi³o nic a nagle siê ma na g³owie pracê, mieszkanie, faceta i kota to ciê¿ko znale¼æ czas na w³osy jak siê ogarnê to bêdzie lepiej
rozumiem
Moje stare konto

Edytowane przez Milena_ 798
Czas edycji: 2014-12-04 o 12:31
Stary 2014-12-04, 13:28   #1363
paulownia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 861

Cytat:
Teraz wróci³am do regularnego olejowania i dodaje te¿ ³y¿ke oleju do od¿ywki d/s to genialny sposób na pusz±ce siê w³osy polecam wszystkim
Ja jeszcze nie wymyslilam nic lepszego na moje niz odzywka z olejem i miodem od kilku lat ten najprostszy zestaw i jeszcze sie lokom nie znudzil.

Cytat:
Ja na razie od pracy mam oddech ale za to nadal na glowie - mieszkanie, faceta, trzy koty i niemowlaka. Wlosowe zabiegi odwalam jak mlody spi.
paulownia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-04, 13:36   #1364
Doe
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 820

Klaudenc, wiesz mo¿e czy tu w UK te¿ oddzielnie dostarczaj± listy i paczki? Bo ju¿ wczoraj dosta³am e-maila z informacj±, ¿e moja paczka trafi³a na pocztê i jest gotowa do dostawy, ale wczoraj nic nie przysz³o a dzisiaj listonosz ju¿ by³. Nie wiem czy mam siê ju¿ wkurzaæ, czy czekaæ cierpliwie na paczkê .

Mój skalp przechodzi sam siebie... Pó³ nocy mnie mêczy³. W takich momentach te¿ mam ochotê opitoliæ siê na ³yso...
Doe jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-04, 14:25   #1365
Joanku
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 159

Cukierku taki kolor tez by³ kiedy¶ moim marzeniem ale stwierdzi³am ze im bardziej naturalny tym lepiej.
Ja tam notorycznie k³amiê jak pytaj± czy to moje bo nawet nikt nie kwestionuje
Taki jak na fotce na pewno Ci nie wyjdzie sam± henna chyba ze masz w³osy koloru bardzo jasny blond. ;/
Cokolwiek ciemniejsze i juz bêd± kasztano-mahonie.
Co do pokrycia inn± farb± to tylko ciep³e odcienie vo ta rudosc mo¿e i raczej bêdzie przebijaæ...

Odpowiada³am na meeewga d³ugi post z poprzednich 10ciu stron i taptalk siê zawiesi³!

Spróbujê pó¼niej. ; (
Joanku jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-04, 14:41   #1366
Milena_ 798
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulownia Poka¿ wiadomo¶æ
Ja jeszcze nie wymyslilam nic lepszego na moje niz odzywka z olejem i miodem od kilku lat ten najprostszy zestaw i jeszcze sie lokom nie znudzil.
tak to stary sposób choc u mnie nie sprawdza³ sie bardzo d³ugo.Kiedy¶ ma³a ³y¿eczka powodowa³a przet³uszcz dopiero niedawno moje w³osy to polubi³y
z miodem nie próbowalam musze dodaæ nastepnym razem
Moje stare konto
Stary 2014-12-04, 15:09   #1367
martaakow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 549

Cytat:
A ja sie zastanawiam nad nalozeniem szamponu odswiezajacego kolor, ale troche sie boje, ze mi odrostu nie pusci potem.
Je¶li chodzi o tego typu rzeczy to powinno z odrostu ³adnie pu¶ciæ. O ile nie ma utleniaczy, a podejrzewam, ¿e nie.

Cytat:
A co nie tak poszlo?
Kolor zmienic sie da, to zalezy na jaki, przeskok w blondy bedzie klopotliwy.
Pisa³am - chcia³am zafarbowaæ na kolor zbli¿ony do naturalnego, tj ¶redni/ciemny blond (sama dok³adnie nie wiem, jaki mam ). No a z henn± problem jest taki, ¿e ciê¿ko siê rozja¶nia.

Cytat:
Maj±c pasemka jak chcesz szamponetka te w³oski robiæ? Bo nie rozumiem. Trzeba by by³o jako¶ je oddzieliæ, a sama tego nie zrobiê chyba, ¿e masz jaki¶ pomys³ na to? Ja tak nigdy nie robi³am i nie wiem jak bym to mia³a zrobiæ. Z farba jak fryzjerka nak³ada to co innego, bo wiadomo robi pasemka na folie, pewnie nalozy na chwile wodê 3% ¿eby tylko delikatnie kolor doszed³,a resztê w³osów potraktuje farba. Tez bym szamponetkê potem wola³a, ale sama to nie umiem sobie tak oddzieliæ pasemek.
Kolor ciemny wg mnie to taki jak na fotce moje odrosty.
Tak jak fryzjerka bym zrobi³a, ale faktycznie to k³opotliwe samemu. My¶la³am, ¿e mo¿e pasemka + farbê sama sobie k³adziesz i masz wprawê, ale je¶li nie, to nie da rady pewnie.
A tego koloru nie wyobra¿am sobie z pasemkami... Tzn wyobra¿am, ale kompletnie mi siê takie zestawienia nie podobaj±. Rzecz gustu oczywi¶cie, ale podobnie jak inne dziewczyny radzê Ci zafarbowaæ na jeden kolor. Oczywi¶cie ¿e jedno farbowanie nie za³atwi sprawy. Nie bêdzie tak, ¿e zafarbujesz i poczekasz pó³ roku, a¿ odrosn± Ci naturalne, bo kolor bêdzie schodzi³ i bêdzie widaæ ró¿nicê miêdzy starym blondem a naturalnymi. Ale to ³atwo bêdzie za³atwiæ, bo po³o¿ysz sobie farbê raz na 1-2 miesi±ce na pocz±tku (w przerwie mo¿esz wspomagaæ siê szamponetkami, je¶li kolor bêdzie siê bardzo szybko wyp³ukiwa³), a pó¼niej kolor bêdzie coraz trwalszy i pewnie wystarczy farba raz na 2-3 miesi±ce. Nie wiem, jak d³ugo chcesz zapuszczaæ przed obciêciem tych w³osów farbowanych na blond, ale podejrzewam, ¿e one nigdy na trwa³e nie chwyc± koloru i ostatecznie i tak trzeba bêdzie to ¶ci±æ. (Bo jak dla mnie one s± bardzo zniszczone. Nigdy w ¿yciu mi kolor nie zszed³ po kilku myciach, nawet jak rozja¶nia³am 2-krotnie + farba Feeria sama w domu...) Ale je¶li dobrze dobierzesz kolor farby do naturalnych, to nie powinno ju¿ byæ "tam wy¿ej" ró¿nicy w kolorach.
Jak dla mnie to w tym wypadku jedyny sensowny powrót do naturalek.

Cytat:
Je¶li fryzjerka muvpiwiedzialam,¿e faktycznie mam spalone w³osy to na³o¿e tylko naturalny kolor. Je¶li uzna,¿e mo¿e mi zrobiæ kilka pasemek, bo kondycja w³osa na to pozwala to zrobiê tez pasemka.
To nie jest dobre. Jaki jest sens dobijaæ w³osy? Je¶li ich kondycja pozwala na zrobienie pasemek, to bardzo dobrze, ale po co je robiæ i je przy tym niszczyæ bardziej? Nie lepiej im odpu¶ciæ? Skoñczy siê na tym, ¿e te w³osy z pasemkami bêd± tak zniszczone, ¿e pomimo wyrównania siê koloru reszty w³osów one ju¿ siê nie zafarbuj± wcale. A chyba nie chcesz chodziæ z pasemkami od po³owy g³owy?

Edytowane przez martaakow
Czas edycji: 2014-12-04 o 15:12
martaakow jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-04, 15:49   #1368
201605161428
Konto usuniête

Martaakow: jak mozna to wrzuce tu wieczorem zdjecie skladu, bo widze, ze sie super znasz
Stary 2014-12-04, 16:17   #1369
AgusiA753
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 151

Witajcie
Cytat:
Napisane przez Cukiiereczek Poka¿ wiadomo¶æ
A na jaki by¶ chcia³a zmieniæ? Zadam teraz bardzo g³upie pytanie wiêc uwagaaa : czy np. jak maluje siê naturaln± henn± ca³y czas i ona ju¿ siê dobrze przegryzie we w³osy i jest siê mocno rudym, to pó¼niej idzie to zamalowaæ jak±¶ ciemn± farb± lub ciemn± henn±?
Idzie. Ale rudo¶æ mo¿e wybijaæ.
Cytat:
Napisane przez martaakow Poka¿ wiadomo¶æ
Na ¶redni blond bym chcia³a. A henna siê nie chce za bardzo rozja¶niaæ. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.
Tak, mo¿na naturaln± hennê pokryæ ciemniejszym kolorem, ale prawdopodobnie przez pierwsze 2-3 farbowania kolor bedzie siê delikatnie wyp³ukiwa³ do rudo¶ci.
¦redni blond powiadasz? Pewnie do zrobienia, ale kosztem kondycji. Ty masz mocne, piêkne w³osy wiêc je¶li siê nie lêkasz i jeste¶ pewna zmiany, próbuj. Na blogu mysi by³a dziewczyna która nawet wódk± rozja¶nia³a hennê
Cytat:
Powiem Ci, ¿e sama jestem ciekawa czy siê wyplucze taki ciemny kolor. Kiedy¶ ju¿ mia³am ciemne i siê nie wyplukal, ale kondycja w³osów mog³a byæ inna.
Szamponetki raczej odpadaj±, bo chce zostawiæ trochê jasnych pasemek, ¿eby w miarê powoli przechodziæ do naturalnego.
Szczerze mówi±c to mnie korci, ¿eby opitolic w³osy na krótko, zostawiæ tylko ten odrost. Ale wtedy to dopiero bêdê wygl±da³a niewyjsciowo hehe.
Chcesz wróciæ do naturalnego koloru, tak? Z bardzo jasnego blondu, fryzjerka zrobi³a ci trochê ciemniejszy ciep³y blond, a twój naturalny jest jeszcze sporo ciemniejszy. To sorry, ale po jakiego diab³a Ci te jasne pasemka? 3% wod± nie rozja¶nisz. Co jest dla mnie i tak niezrozumia³e skoro chcesz mieæ ciemniejsze de facto. Teraz powinna¶ zapigmentowaæ w³osy, ¿eby kolor siê tak nie wyp³ukiwa³-na CA£EJ g³owie. Poszukaj bloga kokardka mysi- tam znajdziesz info I nie smutaj ju¿i siê nie uno¶, próbujemy pomóc, popieram dziewczyny
Cytat:
Napisane przez Nieszka__ Poka¿ wiadomo¶æ
Zauwa¿y³am, ¿e drugiego dnia po myciu w³osów swêdzi mnie skóra g³owy Staram siê ogólnie myæ w³osy co drugi dzieñ, chocia¿ ³atwo przet³uszcza mi siê skalp. Ale od czego te swêdzenie na drugi dzieñ? ;/
Czego u¿ywasz? K³adziesz od¿ywki na skórê?

Cytat:
Ile tu nowych twarzy
to tak na zachêtê
Cytat:
The unlike wg.mnie ma racjê.W twoim przypadku zafarbowa³abym raz a dobrze na jaki¶ naturany kolor i czeka³a a¿ odrosn± naturalne.Za du¿e kombinacje mog± przyprawiæ Ciê o dodatkowe frustracje.A masz ju¿ chyba dosyæ niespodzianek...Chcesz za du¿o rzeczy na raz i przekombinujesz znowu.Musisz naprawiæ to co popsu³a fryzjerka i najlepiej daj dobr± farbê na ca³o¶æ.Takie jest moje zdanie.Nie mo¿na siê ca³kiem zdawaæ na fryzjerkê,trzeba te¿ wiedzieæ samemu czego siê chce ale i ile Twoje w³osy wytrzymaj±.. i my¶leæ,¿eby kto¶ znowu nie zrobi³ mi czego¶ nieodpowiedniego.Ja bym wola³a mieæ jeden kolor wygl±daj±cy zdrowo ni¿ na si³ê pasemka i siano na g³owie.
Na wsparcie mo¿esz liczyæ ale nie dziw siê jak irytuje niektore osoby,ktore Ci doradzaj± i patrz± jak znowu za du¿o kombinujesz a potem mo¿esz znowu p³akaæ.
Co do tego,¿e masz masakrê na g³owie i masz z tego powodu do³a to Ciê rozumiem bo to pofrafi dobiæ...Niby to tylko w³osy ale jednak dla kobiety ma to du¿e znaczenie,wiec postaraj siê o dobr± farbê i m±drego fryzjera z dobrymi opiniami najlepiej.Nie kombinuj za du¿o.Trzeba m±drze to naprawiæ,¿eby by³o lepiej a nie,¿eby¶ znowu mia³a problem...Nie odbra¿aj siê.Wszystkie tu piszemy,¿eby Ci jaknajlepiej doradziæ.
Dok³adnie
Cytat:
£y¿kê oleju do od¿ywki. £A£. Zazdroszczê objêto¶ci w³osów! Ja dajê kilka kropli
Cytat:
Grunt to równowaga
Cytat:

Ja na razie od pracy mam oddech ale za to nadal na glowie - mieszkanie, faceta, trzy koty i niemowlaka. Wlosowe zabiegi odwalam jak mlody spi.
Miodu nie lubiê, w sumie próbowa³am go w od¿ywkach ju¿ daaawno, ale by³ po nim mega wyprost. I tak zakoñczy³ siê ten romans. Ale olej musi byæ Tak, moje zabiegi te¿ kiedy dziecko ju¿ ¶pi lub rano je¶li mam czas. A jak w³osy po ci±¿y? Nie wypadaj±? TFU TFU...

CURLY- Gratulacje! Fasolko, ro¶nij w si³ê i nic siê nie martw, mama zadba o Twoje w³oski
Stary 2014-12-04, 16:18   #1370
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Martaakow: jak mozna to wrzuce tu wieczorem zdjecie skladu, bo widze, ze sie super znasz
Nie znam siê super. Po sk³adzie te¿ nie poznam. Tylko musia³abym wiedzieæ, co to dok³adnie jest. Co¶ jak szamponetka? Jeden produkt bez mieszania? Je¶li tak, no to jest bez utleniacza - w³a¶nie jak szamponetka (ta w szaszetkach, nie myliæ z tzw. szamponami koloryzuj±cymi do 28 myæ) czy toner. Bez utleniacza marne szanse, ¿e co¶ takiego wniknie do w³osa. Je¶li w³os jest zdrowy (odrosty), to siê z niego sp³ucze. Je¶li w³os jest porowaty, zniszczony, ma odchylone ³uski, to produkt miêdzy te ³uski wejdzie i mo¿e siê ciê¿ej lub nieregularnie wyp³ukiwaæ
(Dlatego te¿ tonery stosuje siê na rozja¶nione w³osy - raz dla uzyskania sza³owego koloru, a dwa dla trwa³o¶ci. Jak po³o¿y³am toner na hennê, to zmy³ mi siê po kilku myciach, na rozja¶nianych po 2 tygodniach mia³am ci±gle kolor, tylko trochê wyblak³y)
Odwrotnie jest z farb±, bo ona wniknie dziêki utleniaczowi do w³osa. Zniszczony w³os szybciej "odda" tê farbê ni¿ zdrowy.
Tak ³opatologicznie napisane, bo ekspertem nie jestem. Piszê tylko z tego, co siê orientujê i z w³asnych obserwacji.
Stary 2014-12-04, 16:22   #1371
AgusiA753
Raczkowanie

Zapomnia³am dodaæ, ¿e skorzysta³am z DDD i czekam na moj± paczuszkê Planeta Organica- balsam aleppo, szampon wzmacniaj±cy, seria afryka- maska z avokado i od¿ywka z arganem. Mia³ byæ szlaban, ale zdenkowa³am parê od¿ywek, to jak tu siê powstrzymaæ...? Mia³y¶cie? Wiem, ¿e Ty MYSZKO na pewno co¶ znasz :P
Stary 2014-12-04, 16:23   #1372
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgusiA753 Poka¿ wiadomo¶æ
¦redni blond powiadasz? Pewnie do zrobienia, ale kosztem kondycji. Ty masz mocne, piêkne w³osy wiêc je¶li siê nie lêkasz i jeste¶ pewna zmiany, próbuj. Na blogu mysi by³a dziewczyna która nawet wódk± rozja¶nia³a hennê
Przegl±da³am ostatnio pod tym k±tem bloga mysi i widzia³am ten post. Szalone dziewczyna!
Ja nie chcê tego na raz robiæ, bo w³a¶nie bojê siê zniszczeñ. Obecnie to w ogóle mam nie rude, a czerwone, ale to tylko szamponetka. Wiêc pierwszy krok to zafarbowanie na rudo (Feeri± z L'oreala, bo jest rozja¶niaj±ca), a pó¼niej pewnie bêdê próbowaæ gasiæ tê rudo¶æ innymi kolorami, tj. postaram siê stopniowo je rozja¶nia farbami. Byæ mo¿e zdecydujê siê na rozja¶niacz, ale to tylko je¶li farba sobie kompletnie nie bêdzie radziæ z t± henn±, a my¶lê, ¿e tak bêdzie, bo przy farbowaniu na rudo na zmianê henn± i farb± widzia³am zawsze ró¿nicê w³osów hennowanych. Nie rozja¶nia³y mi siê tak jak naturalne (tj. odrost) i wychodzi³y ciemniejsze.
Stary 2014-12-04, 16:36   #1373
AgusiA753
Raczkowanie

A nie lepiej od razu blond pierdykn±æ? I tak na hennie wyjdzie rudy...
Stary 2014-12-04, 17:55   #1374
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgusiA753 Poka¿ wiadomo¶æ
A nie lepiej od razu blond pierdykn±æ? I tak na hennie wyjdzie rudy...
Od razu mi nie wyjdzie. Ta rudo¶æ jest zbyt intensywna chyba i bêdzie brzydko przebijaæ przez popielaty blond. Tak mi siê zdaje przynajmniej. Kurcze, tego jeszcze nie robi³am, ale ogólnie jest problem przy zmianie tonacji z ciep³ej na ch³odn±.
Stary 2014-12-04, 18:14   #1375
Chatul
ma zielone pojêcie

Wiadomo¶ci: 40 401

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Poka¿ wiadomo¶æ
Kusi Ciê który¶?
Algowy wygl±da fajnie. Pewnie kupiê

Cytat:
Faceci to nigdy niczego nie widz±
Mój widzi
Stary 2014-12-04, 20:00   #1376
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 866

Cytat:
Mój m±¿ te¿ nie zauwa¿a ró¿nicy.Ostatnio mia³am mega fatalne w³osy,rozczesa³am je tak mnie wkurza³ paskudny skrêt i skropi³am wod±.Martwi³am siê,¿e ¿le wygl±dam a szlismy na kolacje do knajpy i podczas tej kolacji mój T¿ mówi ,,³adnie wygl±dasz'' a ja nie k³am bo wygl±dam fatalnie a on,no co Ty przecie¿ mowiê prawdê!JAk widaæ co dla mnie jest tragedi± to dla mê¿a jest te¿ ³adne.Chyba tylko my krêconow³ose tak patrzymy na nasze w³osy a innym siê podobaj± pomimo z³ego dnia....
Mój T¯ tak samo. :P Jak jestem w domu i chcê ³adnie wygl±daæ, to rozpuszczam w³osy, niewa¿ne w jakim s± stanie, bo rozpuszczone to rozpuszczone - atrybut kobieco¶ci, zawsze lepiej ni¿ w spiêtych. Jak z kumpelami gada³am na skypie i rozpu¶ci³am w³osy 2 dni po myciu tylko po to, ¿eby pokazaæ d³ugo¶æ, to te¿ us³ysza³am, jakie ³adne, a wygl±da³y fatalnie.
krolewna_smieszka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-04, 21:27   #1377
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

Cytat:
Napisane przez Doe Poka¿ wiadomo¶æ
Klaudenc, wiesz mo¿e czy tu w UK te¿ oddzielnie dostarczaj± listy i paczki? Bo ju¿ wczoraj dosta³am e-maila z informacj±, ¿e moja paczka trafi³a na pocztê i jest gotowa do dostawy, ale wczoraj nic nie przysz³o a dzisiaj listonosz ju¿ by³. Nie wiem czy mam siê ju¿ wkurzaæ, czy czekaæ cierpliwie na paczkê .

Mój skalp przechodzi sam siebie... Pó³ nocy mnie mêczy³. W takich momentach te¿ mam ochotê opitoliæ siê na ³yso...
Paczki id± kurierem, zazwyczaj przez royal mail, oddzielnie. Mi np. przychodzi, ¿e mój item jest ju¿ w moim mie¶cie i zostanie dzi¶ dostarczony, a jak dostanê to na maila dostajê, ¿e zosta³o dostarczone.

Newquay - ja bym zrobi³a jak dziewuszki radz±. te¿ mia³am problemik z w³osiorami, ale taki ¿e mi ju¿ odrasta³y takie 'upo¶ledzone' - cienkie, przezroczyste, ze szpicem, bardzo os³ab³y. przesta³am farbowaæ, dbam, mimo pewnych ¿yciowych nieszczê¶æ uda³o mi siê zmniejszyæ moje nerwy, a dziêki lekarzowi mimo ¿e marnemu odnalaz³am co tam nie gra³o - ju¿ tak ze 2 msce od tego czasu, brzusio mi lepiej pracuje i Ci powiem, ¿e nowy odrost jest ciemniejszy, a nowe w³oski zaczynaj± byæ grube, czarne, po prostu zdrowe. Wypadanie równie¿ usta³o elegancko, jedyne co to mama mi podcina ty³, reszty nie tykam.
Poprawa zdrowia fizycznego te¿ nie¼le wp³ynê³a na psychikê bo lepiej ¶piê, nie boli mnie nic i czujê siê szczê¶liwsza, mniej marudzê. Trochê mi smutno z tymi w³osami bo kiedy¶ takie ³adnem ia³am, a liche siê zrobi³y nie z mojej winy ale wracaj± maleñkimi kroczkami. Jak odrost i bejbiki s± zdrowe to ju¿ jest elegancko, tylko tak trzymaæ i nie kombinowaæ, wa¿ne ¿e odrastaj± normalne i zdrowe

A jak w³osiory wygl±daj± ¼le to nie ma co siê martwiæ - mo¿emy sobie pozwoliæ na nieogar bo bycie krêconow³osymi nas usprawiedliwia hiehie nawet ludziom siê podoba. T¿ ostatnio uzna³, ¿e moje w³osiê w dotyku jest jak we³na

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-12-04 o 22:16
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-04, 23:42   #1378
Nieszka__
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 020

Cytat:
A czym myjesz wlosy?
Skalp moze reagowac swedzeniem z wielu powodow. Moze sie nie lubic np z SLES.
Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Poka¿ wiadomo¶æ
Wysuszaj±cy szampon?
AgusiA753

U¿ywam szamponu GP pokrzywowego lub balsamu Mr Potter's. No i ogólnie od¿ywkê Alterrê, maskê NaturVital i zamiennie Kallosa lub Biovaxa (wszystko przy okazji dotyka skóry g³owy.) I wcieram olejek ³opianowy w skalp oraz Jantar.
Nieszka__ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-04, 23:52   #1379
Newquay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Poka¿ wiadomo¶æ
Paczki id± kurierem, zazwyczaj przez royal mail, oddzielnie. Mi np. przychodzi, ¿e mój item jest ju¿ w moim mie¶cie i zostanie dzi¶ dostarczony, a jak dostanê to na maila dostajê, ¿e zosta³o dostarczone.

Newquay - ja bym zrobi³a jak dziewuszki radz±. te¿ mia³am problemik z w³osiorami, ale taki ¿e mi ju¿ odrasta³y takie 'upo¶ledzone' - cienkie, przezroczyste, ze szpicem, bardzo os³ab³y. przesta³am farbowaæ, dbam, mimo pewnych ¿yciowych nieszczê¶æ uda³o mi siê zmniejszyæ moje nerwy, a dziêki lekarzowi mimo ¿e marnemu odnalaz³am co tam nie gra³o - ju¿ tak ze 2 msce od tego czasu, brzusio mi lepiej pracuje i Ci powiem, ¿e nowy odrost jest ciemniejszy, a nowe w³oski zaczynaj± byæ grube, czarne, po prostu zdrowe. Wypadanie równie¿ usta³o elegancko, jedyne co to mama mi podcina ty³, reszty nie tykam.
Poprawa zdrowia fizycznego te¿ nie¼le wp³ynê³a na psychikê bo lepiej ¶piê, nie boli mnie nic i czujê siê szczê¶liwsza, mniej marudzê. Trochê mi smutno z tymi w³osami bo kiedy¶ takie ³adnem ia³am, a liche siê zrobi³y nie z mojej winy ale wracaj± maleñkimi kroczkami. Jak odrost i bejbiki s± zdrowe to ju¿ jest elegancko, tylko tak trzymaæ i nie kombinowaæ, wa¿ne ¿e odrastaj± normalne i zdrowe

A jak w³osiory wygl±daj± ¼le to nie ma co siê martwiæ - mo¿emy sobie pozwoliæ na nieogar bo bycie krêconow³osymi nas usprawiedliwia hiehie nawet ludziom siê podoba. T¿ ostatnio uzna³, ¿e moje w³osiê w dotyku jest jak we³na
Kochana dziêkujê za tego posta. Nareszcie siê uspokoilam. Mam nadzieje,ze z Twoim zdrowiem bêdzie juz tylko lepiej i lepiej. Dobrze wiem co choroba potrafi zdzia³aæ, wiem te¿ co to znaczy ból. Wspó³czujê Ci bardzo. ¯yczê Ci wszystkiego dobrego.
Boje siê od razu farbowac w³osy na mój naturalny do¶æ ciemny kolor. Od lat oko³o plus minus 10 jestem blondynk±. Nagle takie ciemne bêd± dla mnie szokiem. Przede wszystkim chcia³abym dobrze wygl±daæ,ale w³a¶ciwie nie bêdê je¶li w³osy bêd± mia³y taka kondycjê jak teraz. Wiem,¿e powinnam zafarbowac na swój kolor i czekaæ a¿ odrosn±, ale tak siê boje tego szoku i tego jak bêdê wygl±da³a. Ale wiesz co po Twoim po¶cie chyba siê na to zdecyduje. Oczywi¶cie sama tego zabiegu nie przeprowadze, bo udam siê do fryzjera. Nigdy sama nie farbowa³am, by³abym siê. Do odwa¿nych ¶wiat nale¿y. Kto nie ryzykuje ten nie pije szampana jak to mawiaj± ach i tak chodzê w spietych w³osach to co mi tam
Klaudenc dziêkujê Ci kochana jeste¶
Stary 2014-12-05, 00:17   #1380
201605161428
Konto usuniête

Newquaj: No i powrót do ca³o¶ci naturalnej bêdzie najlepsz± decyzj±. Choæ i tak siê bêdzie sp³ukiwa³ i ja¶nia³.
Nie powiem nieco mnie zirytowa³a¶, ale ja tak mam, ¿e dostaje alergii, jak mi kto¶ na forum takie prywatne kwestie wywleka, bo zawsze odbieram to jako oczekiwanie poklasku/wspó³czucia

Klaudenc: dobrze wci±¿ ciê tu widzieæ, bo ciebie i joanku najlepiej pamiêtam od pocz±tku mojej obecno¶ci tutaj, jako wspieraj±ce ze ¶wietnymi lokasami

Edytowane przez 201605161428
Czas edycji: 2014-12-05 o 00:19
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Narzêdzia

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.