Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-12-03, 13:32   #1321
Newquay
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 188
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

Do koñca nie wiem czy s± popalone, tak mi siê wydawa³o,ogólnie by³y okropne po tym farbowaniu, tragedia w wygl±dzie i w dotyku. Zobaczymy dziewczyny co powie mi fryzjerka w sobotê.
Pierwszy raz wczoraj po tym tragicznym farbowaniu olejowalam w³osy i musze przyznaæ, ¿e od razu widzialam ró¿nice. Znowu zrobi³y siê miêciutkie. Powoli jakby zaczyna³y wracaæ do siebie.
Na³o¿y³am tez wczoraj maskê kokosowa z herbal esence i by³am w szoku, bo pierwszy raz w³osy mi siê w koñcu nie puszy³y. S± w dotyku jedwabiste, sprê¿yste, miêciutkie, ale to te¿ juz po oleju by³y. Ogólnie jak dla mnie maska na plus.
Teraz znowu w³osy wydaj± mi siê w ca³kiem niez³ej kondycji. My¶lê,¿e to po oleju,bo jak pierwszy raz olejowalam to tez widzia³am znaczna poprawe.
Z³o¶æ mi ju¿ trochê mija, bo i tak nic nie zrobiê, mogê tylko czekaæ a¿ odrosn± i jak to napisa³a Myszka dopieszczac. Tak te¿ zamierzam, dopieszczac ile bêdê mog³a ;-)
Co do ¿ó³tego Garniera to w za³±czeniu zdjêcie. Nigdzie go nie znalaz³am, mo¿e przeoczylam albo ¼le szuka³am.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_2474.jpg (99,4 KB, 25 za³adowañ)
Stary 2014-12-03, 13:50   #1322
Doe
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 820

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Poka¿ wiadomo¶æ
Doe - zamawia³a¶ z tej drogerii co Ci link podawa³am? Ja tam ostatnio nic nie kupowa³am bo na ¶wiêta mega ceny zawy¿yli, Chocia¿ fajny ten sklep bo du¿y wybór i szybka wysy³ka
- A nie wiem. Wpisa³am w google "polska drogeria UK" i mi wyskoczy³a :P Asortyment spoko, co do cen, to po prostu staram siê nie przeliczaæ tego na z³, 1 funt traktujê jak 1 z³ i z tej perspektywy cena jest bardzo korzystna . Dzisiaj listonosza nie by³o, mam nadziejê, ¿e bêdzie jutro .
Doe jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-03, 14:14   #1323
Milena_ 798
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 288

Wiecie co w³osy mi rosn± bardzo wolno. Kiedy jeszcze mia³am krótsze potrafi³y rosn±æ 2-3 cm na miesi±c czasem 2 razy w miesi±cu henne k³ad³am na odrost a teraz? hennowa³am w³osy 3 tygodnie temu i uros³o mi moze 0,5 cm...... muszê co¶ kupiæ na porost co¶ skutecznego. czego aktualnie u¿ywacie?

mam ochotê ¶ciaæ z 10 cm bo mam taki cienki ogon, chce zej¶æ z cieniowania zeby na dole tych w³osów by³o wiecej ale mi ¿al teraz ¶cinam po 2 cm co 2 miesi±ce
Moje stare konto

Edytowane przez Milena_ 798
Czas edycji: 2014-12-03 o 14:15
Milena_ 798 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-03, 14:17   #1324
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

Cytat:
Napisane przez Doe Poka¿ wiadomo¶æ
- A nie wiem. Wpisa³am w google "polska drogeria UK" i mi wyskoczy³a :P Asortyment spoko, co do cen, to po prostu staram siê nie przeliczaæ tego na z³, 1 funt traktujê jak 1 z³ i z tej perspektywy cena jest bardzo korzystna . Dzisiaj listonosza nie by³o, mam nadziejê, ¿e bêdzie jutro .
Ja na m-shop.eu zakupy polskie robi³am, fajne tam rzeczy s± bardzo. Te¿ tak na to patrzê, ale np. jak kiedy¶ by³a cena sta³a 4 a teraz 6 na promocji no to eee, no way ; D

Póki co jestem na tropie emolientowego idea³u, ju¿ próbowa³am aik, oleo i jedn± aldikow± z olejem sojowym i ta aldikowa póki co najlepiej... interesuje mnie te¿ jeden produkt tresemme tylko ¿e glicerynê ma a¿ ¿al ¿e tej ziaji do farbowanych teraz nie mam, przyda³aby siê
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-03, 14:37   #1325
Newquay
Raczkowanie

Dziewczyny polecam jeszcze szampon g³êboko oczyszczaj±cy z firmy Balea. Zapomnia³am o nim wspomnieæ. ¦wietnie siê pieni i czuæ,¿e oczyszcza w³osy. Zostawi³am go na d³u¿sz± chwilê na w³osach i farba mi siê trochê wyplukala, co mnie te¿ cieszy szkoda, ¿e odrost jaki by³ rudy taki pozosta³.Tu te¿ powstaje pytanie - czy szampon jest a¿ tak oczyszczaj±cy czy farba by³a a¿ tak kiepska? Fotki w za³±czeniu.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_2481.jpg (98,3 KB, 2 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg DSC_2502.jpg (58,5 KB, 21 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg DSC_2499.jpg (78,1 KB, 20 za³adowañ)
Stary 2014-12-03, 14:39   #1326
Newquay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Poka¿ wiadomo¶æ
Wiecie co w³osy mi rosn± bardzo wolno. Kiedy jeszcze mia³am krótsze potrafi³y rosn±æ 2-3 cm na miesi±c czasem 2 razy w miesi±cu henne k³ad³am na odrost a teraz? hennowa³am w³osy 3 tygodnie temu i uros³o mi moze 0,5 cm...... muszê co¶ kupiæ na porost co¶ skutecznego. czego aktualnie u¿ywacie?

mam ochotê ¶ciaæ z 10 cm bo mam taki cienki ogon, chce zej¶æ z cieniowania zeby na dole tych w³osów by³o wiecej ale mi ¿al teraz ¶cinam po 2 cm co 2 miesi±ce
Obecnie u¿ywam jako wcierki kozieradki, a czekam na bezkonkurencyjny hit czyli Jantar. Mo¿esz kupiæ w aptece firmy Feromona
Stary 2014-12-03, 16:16   #1327
zagubiona94
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 451

Cytat:
Napisane przez Doe Poka¿ wiadomo¶æ
- Mam podobnie, wcze¶niej wszystko by³o cacy: nak³ada³am joa¶kê a potem joa¶kê mro¿±c± i by³o fajnie, a teraz lipa. Zwalam to jednak na zimê.
Równie¿ t³umaczê sobie taki stan rzeczy zim± i mam nadzieje, ¿e wszystko wróci do normy wiosn± Albo jeszcze szybciej

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Poka¿ wiadomo¶æ
Mo¿e to ta pogoda, moje te¿ siê zmieni³y ostatnio. I czytam, ¿e u wielu dziewczyn jest to samo, tak¿e nie jeste¶my same
Bielenda grafitti na pewno du¿o s³abszy jest od isany i joanny, to powinien siê spisaæ, napisz, jak ju¿ u¿yjesz, czy co¶ lepiej jest.
No to przynajmniej tyle, w kupie ra¼niej
Ooo, dziêkujê za informacje! Mam nadzieje, ¿e bêdzie dobrze, ju¿ nawet na falach mi nie zale¿y, mog± byæ proste, byle by nie by³y takie wymêczone, spuszone i nieprzyjemne w dotyku. Jakbym umia³a suszyæ na prosto by³o by mi³o, a tu lipa, bo po suszeniu na prosto jest siañsko. Dam znaæ!
Dzi¶ w sumie jest mi³o, na³o¿y³am wczoraj z sercem serum z Gliss Kur, ¿e a¿ niektóre pasma by³y t³uste, ale wysz³am z za³o¿enia, ¿e najwy¿ej zwi±¿e w³osy i nie bedzie widaæ, ale nic takiego siê nie sta³o. S± miêciutkie, zdyscyplinowane, ale objêto¶æ zjedzona... co¶ za co¶, ale i tak jestem zadowolona Chocia¿ muszê skubañce oczy¶ciæ, bo to serum zawiera ciê¿kie silikony i nie chcê przedobrzyæ, ale to jedyne serum do tej pory, które daje widoczny efekt na moich w³osach. Inne z lekkimi silikonami i olejami mog³am nak³adaæ i nak³adaæ i zero reakcji, ewentualnie str±czki i siañsko Piêkny widok

Dzi¶ odkry³am w moim mie¶cie sklepy z glinkami, myd³ami, olejami, kosmetykami rosyjskimi i innymi produktami, z którymi do tej pory spotyka³am siê tylko w internecie. Ale by³am twarda i z ka¿dego wysz³am bez zakupów, choæ po g³owie non stop mi chodzi co by tu mo¿na by³o kupiæ Najbardziej marz± mi siê od¿ywki z PO z cedrem i rokitnikiem oraz jaki¶ olej na parafinie i w sumie najchêtniej wykupi³a bym ka¿dy sklep w ca³o¶ci Ale oszczêdzam i siê trzymam! Mo¿e przed ¶wiêtami sobie sprawie jak±¶ jedn±, ma³± rzecz
Stary 2014-12-03, 16:21   #1328
201605090958
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 661

Cytat:
Napisane przez jula85 Poka¿ wiadomo¶æ
Co na swêdz±c± skórê g³owy?
nigdy nie mia³am takiego problemu,kosmetyków te¿ nie zmienia³am..najczê¶ciej myjê szamponem equlibra aloesowy
A wiesz, ¿e swêdzi zazwyczaj e³a¶nie od szmponu? proponujê zmieñ szampon, gluteklniany jako maska przed myciem /jednorazowo/ i przez kilka dni po myciu. Mo¿liwe, ze aloes tak CIê podra¿ni³
201605090958 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-03, 16:37   #1329
Cukiiereczek
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 401

Ale macie piêkne w³osy
Ci±gle was czytam, ale jako¶ nie wiem co pisaæ, jak sie wci±æ w dyskusjê U moich w³osów to samo co u was. Pogoda niszczy wszystko

My¶licie ¿e takie co¶ nada³oby siê do kremowania w³osów?
Aqua, Urea, Caprylic /Capric Triglyceride, Glycerin, Ceteareth-20 /and/ Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parki (Shea Butter), Mineral Oil (Paraffinum Liquidum), Cetyl Alcohol, Argana Spinosa Kernel Oil, Glyceryl Stearate, PPG 3 Benzyl Ether Myristate, Betaine, Dimethicone, Polyacrylamide, Hydrogenated Polydecene, Laureth -7, D-panthenol, Tocopheryl Acetate, Aloe Vera Extract, Hydrolyzed Wheat Protein, Sorbitol, Lysine, Lactic Acid Pca, Diglycerin, Pca, Allantoin, Propylene Glycol, Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Propylparaben, Parfum, Benzyl Salicylate, Lilial, Linalool, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Limonene.

Sk³ad d³ugi, ¿e hoho. Z tego co zauwa¿y³am ma wiele dobroci przed Parfum, ale znaj±c ¿ycie pewnie te¿ wiele z³ych dodatków. Na sk³adach zabardzo siê nie znam, wiêc bardzo proszê o Wasz± niezast±piona pomoc

Cukiiereczek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-03, 18:11   #1330
myszka2020
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 099

Cytat:
Napisane przez zagubiona94 Poka¿ wiadomo¶æ
No to przynajmniej tyle, w kupie ra¼niej
Ooo, dziêkujê za informacje! Mam nadzieje, ¿e bêdzie dobrze, ju¿ nawet na falach mi nie zale¿y, mog± byæ proste, byle by nie by³y takie wymêczone, spuszone i nieprzyjemne w dotyku. Jakbym umia³a suszyæ na prosto by³o by mi³o, a tu lipa, bo po suszeniu na prosto jest siañsko. Dam znaæ!

Dzi¶ odkry³am w moim mie¶cie sklepy z glinkami, myd³ami, olejami, kosmetykami rosyjskimi i innymi produktami, z którymi do tej pory spotyka³am siê tylko w internecie. Ale by³am twarda i z ka¿dego wysz³am bez zakupów, choæ po g³owie non stop mi chodzi co by tu mo¿na by³o kupiæ Najbardziej marz± mi siê od¿ywki z PO z cedrem i rokitnikiem oraz jaki¶ olej na parafinie i w sumie najchêtniej wykupi³a bym ka¿dy sklep w ca³o¶ci Ale oszczêdzam i siê trzymam! Mo¿e przed ¶wiêtami sobie sprawie jak±¶ jedn±, ma³± rzecz
Oj, ja nie potrafiê siê powstrzymaæ w takich sklepach hehe.
Rokitnikowa mnie puszy, cedrowa nie a¿ tak, ale dó³ by³ niedoci±¿ony Ale to ja hehe.

Cytat:
Napisane przez Cukiiereczek Poka¿ wiadomo¶æ
Ale macie piêkne w³osy
Ci±gle was czytam, ale jako¶ nie wiem co pisaæ, jak sie wci±æ w dyskusjê U moich w³osów to samo co u was. Pogoda niszczy wszystko

My¶licie ¿e takie co¶ nada³oby siê do kremowania w³osów?
Aqua, Urea, Caprylic /Capric Triglyceride, Glycerin, Ceteareth-20 /and/ Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parki (Shea Butter), Mineral Oil (Paraffinum Liquidum), Cetyl Alcohol, Argana Spinosa Kernel Oil, Glyceryl Stearate, PPG 3 Benzyl Ether Myristate, Betaine, Dimethicone, Polyacrylamide, Hydrogenated Polydecene, Laureth -7, D-panthenol, Tocopheryl Acetate, Aloe Vera Extract, Hydrolyzed Wheat Protein, Sorbitol, Lysine, Lactic Acid Pca, Diglycerin, Pca, Allantoin, Propylene Glycol, Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Propylparaben, Parfum, Benzyl Salicylate, Lilial, Linalool, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Limonene.

Sk³ad d³ugi, ¿e hoho. Z tego co zauwa¿y³am ma wiele dobroci przed Parfum, ale znaj±c ¿ycie pewnie te¿ wiele z³ych dodatków. Na sk³adach zabardzo siê nie znam, wiêc bardzo proszê o Wasz± niezast±piona pomoc
Mo¿na spróbowaæ Choæ ma sporo humektantów, a na obecn± pogodê mo¿e spuszyæ, ale próbuj Ma parafinê, wiêc trzeba w³osiêta po nim czê¶ciej oczyszczaæ.
Wiem, o co chodzi z t± pogod± ehh
myszka2020 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-03, 18:11   #1331
martaakow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 549

Cytat:
Napisane przez Newquay Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny polecam jeszcze szampon g³êboko oczyszczaj±cy z firmy Balea. Zapomnia³am o nim wspomnieæ. ¦wietnie siê pieni i czuæ,¿e oczyszcza w³osy. Zostawi³am go na d³u¿sz± chwilê na w³osach i farba mi siê trochê wyplukala, co mnie te¿ cieszy szkoda, ¿e odrost jaki by³ rudy taki pozosta³.Tu te¿ powstaje pytanie - czy szampon jest a¿ tak oczyszczaj±cy czy farba by³a a¿ tak kiepska? Fotki w za³±czeniu.
Powtórzê to, co napisa³am - ani farba taka kiepska, ani szampon taki super, tylko w³a¶nie tak szybko wymywa siê farba z rozja¶nianych czy zniszczonych w³osów. Co zreszt± widzisz po odro¶cie, na którym rudo¶æ zosta³a.
martaakow jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-03, 18:57   #1332
zagubiona94
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 451

Cytat:
Oj, ja nie potrafiê siê powstrzymaæ w takich sklepach hehe.
Rokitnikowa mnie puszy, cedrowa nie a¿ tak, ale dó³ by³ niedoci±¿ony Ale to ja hehe.
No ja resztkami si³ siê powstrzyma³am, bawiê siê w oszczêdzanie tak troszkê, bo stwierdzi³am, ¿e za du¿o pieniêdzy przeznaczam na kosmetyki, a potem i tak ich nie u¿ywam
No w³asnie czyta³am na Twoim blogu, ¿e u Ciebie tak nie bardzo z tymi od¿ywkami, ale muszê siê przekonaæ na sobie, tylko nie wiem, na któr± pierwsz± siê zdecydowaæ Powa¿ny dylemat
Stary 2014-12-03, 19:08   #1333
Cukiiereczek
Raczkowanie

Cytat:
Mo¿na spróbowaæ Choæ ma sporo humektantów, a na obecn± pogodê mo¿e spuszyæ, ale próbuj Ma parafinê, wiêc trzeba w³osiêta po nim czê¶ciej oczyszczaæ.
Wiem, o co chodzi z t± pogod± ehh
To chyba lepiej poczekam na wiosne, wolê nie ryzykowaæ jeszcze wiêkszego puchu ni¿ jest

Znalaz³am zdjêcie w³osia idealnego, prosto z moich marzeñ!

Kolor, skrêt cudo my¶licie, ¿e z moich wredot da³o by siê co¶ takiego wykrzesaæ? Skrêt chyba podobny do Joanku czy siê mylê ?

Koñczê z farbami chemicznymi mam ju¿ swoj± pierwsz± hennê! A co!

Edytowane przez Cukiiereczek
Czas edycji: 2014-12-03 o 19:10
Stary 2014-12-03, 20:21   #1334
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Koñczê z farbami chemicznymi mam ju¿ swoj± pierwsz± hennê! A co!
A ja ¿a³ujê, ¿e tknê³am kiedykolwiek hennê.
Chcia³abym teraz zmieniæ kolor, ale obawiam siê, ¿e przez hennê oka¿e siê to niemo¿liwe.
Stary 2014-12-03, 20:32   #1335
Newquay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martaakow Poka¿ wiadomo¶æ
Powtórzê to, co napisa³am - ani farba taka kiepska, ani szampon taki super, tylko w³a¶nie tak szybko wymywa siê farba z rozja¶nianych czy zniszczonych w³osów. Co zreszt± widzisz po odro¶cie, na którym rudo¶æ zosta³a.
Trudno to bede farbowala co dwa tygodnie. Na szczescie moj naturalny kolor jest ciemny. Na pewno nie bede chodzila w rudo -szaro -blondzie na glowie szczegolnie, ze ida swieta, sylwester i nie zamierzam tak wygladac. Wlosy kiedys mi odrosna. Grunt, zebym ja sie dobrze z nimi czula.
Stary 2014-12-03, 20:53   #1336
Cukiiereczek
Raczkowanie

Cytat:
Chcia³abym teraz zmieniæ kolor, ale obawiam siê, ¿e przez hennê oka¿e siê to niemo¿liwe.
A na jaki by¶ chcia³a zmieniæ? Zadam teraz bardzo g³upie pytanie wiêc uwagaaa : czy np. jak maluje siê naturaln± henn± ca³y czas i ona ju¿ siê dobrze przegryzie we w³osy i jest siê mocno rudym, to pó¼niej idzie to zamalowaæ jak±¶ ciemn± farb± lub ciemn± henn±?

Stary 2014-12-03, 21:01   #1337
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Trudno to bede farbowala co dwa tygodnie. Na szczescie moj naturalny kolor jest ciemny. Na pewno nie bede chodzila w rudo -szaro -blondzie na glowie szczegolnie, ze ida swieta, sylwester i nie zamierzam tak wygladac. Wlosy kiedys mi odrosna. Grunt, zebym ja sie dobrze z nimi czula.
No bêdziesz musia³a pewnie, tylko lepiej rób to na zmianê farbami i szamponetkami, ¿eby tak nie niszczyæ w³osów.

Cytat:
A na jaki by¶ chcia³a zmieniæ? Zadam teraz bardzo g³upie pytanie wiêc uwagaaa : czy np. jak maluje siê naturaln± henn± ca³y czas i ona ju¿ siê dobrze przegryzie we w³osy i jest siê mocno rudym, to pó¼niej idzie to zamalowaæ jak±¶ ciemn± farb± lub ciemn± henn±?
Na ¶redni blond bym chcia³a. A henna siê nie chce za bardzo rozja¶niaæ. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.
Tak, mo¿na naturaln± hennê pokryæ ciemniejszym kolorem, ale prawdopodobnie przez pierwsze 2-3 farbowania kolor bedzie siê delikatnie wyp³ukiwa³ do rudo¶ci.
Stary 2014-12-03, 23:29   #1338
Newquay
Raczkowanie

Cytat:
No bêdziesz musia³a pewnie, tylko lepiej rób to na zmianê farbami i szamponetkami, ¿eby tak nie niszczyæ w³osów.
Powiem Ci, ¿e sama jestem ciekawa czy siê wyplucze taki ciemny kolor. Kiedy¶ ju¿ mia³am ciemne i siê nie wyplukal, ale kondycja w³osów mog³a byæ inna.
Szamponetki raczej odpadaj±, bo chce zostawiæ trochê jasnych pasemek, ¿eby w miarê powoli przechodziæ do naturalnego.
Szczerze mówi±c to mnie korci, ¿eby opitolic w³osy na krótko, zostawiæ tylko ten odrost. Ale wtedy to dopiero bêdê wygl±da³a niewyjsciowo hehe.
Stary 2014-12-03, 23:38   #1339
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 187

Cytat:
Powiem Ci, ¿e sama jestem ciekawa czy siê wyplucze taki ciemny kolor. Kiedy¶ ju¿ mia³am ciemne i siê nie wyplukal, ale kondycja w³osów mog³a byæ inna.
Szamponetki raczej odpadaj±, bo chce zostawiæ trochê jasnych pasemek, ¿eby w miarê powoli przechodziæ do naturalnego.
Szczerze mówi±c to mnie korci, ¿eby opitolic w³osy na krótko, zostawiæ tylko ten odrost. Ale wtedy to dopiero bêdê wygl±da³a niewyjsciowo hehe.

A powiem Ci, ¿e czasem takie mocne ciêcie pozwala dopiero ruszyæ z kopyta. Jak zaczyna³am przygodê z w³osami to tak w³a¶nie zrobi³am.

W ogóle tak znik³a¶ z forum, zastanawia³am siê co siê dzieje z Tob±. Trzymam kciuki za w³osy
ShrinkingViolet jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-04, 07:53   #1340
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
My¶lê, ¿e tak. Sama kiedy¶ farbowa³am na ciemno zniszczone w³osy i wyp³ukiwa³ mi siê, ale do czerwieni/rudo¶ci, bo na takie k³ad³am.
Ja szamponetki k³adê dok³adnie tak jak farby, wiêc je¶li przy farbie mo¿esz zostawiæ te pasemka, to i przy szamponetce.
A czy jasne pasemka nie bêd± wygl±daæ ¼le przy ciemnych w³osach? Jeszcze oczywi¶cie zale¿y, co masz na my¶li, pisz±c "ciemny", bo mo¿e jaki¶ ¶redni blond, a dla mnie "ciemny" to br±z.
Stary 2014-12-04, 08:52   #1341
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 219

A ja sie zastanawiam nad nalozeniem szamponu odswiezajacego kolor, ale troche sie boje, ze mi odrostu nie pusci potem.
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-04, 09:41   #1342
paulownia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 861

Cytat:
A co nie tak poszlo?
Kolor zmienic sie da, to zalezy na jaki, przeskok w blondy bedzie klopotliwy.

Cytat:
Czemu nie... ja sie hennowalam przez prawie trzy lata na ciemnorude brazy, potem nalozylam brazowy Casting Creme Gloss z odstepem okolo 2 miesiecy po ostatniej hennie i bylo w porzadku.
Teraz odczekam jeszcze z miesiac po ostatnim Castingu i wracam do henny. To byl krotki romans.
paulownia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-04, 10:01   #1343
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 463

Ja zaraz nak³adam olej migda³owy i od¿ywkê z Alterry. Jak ostatnio my³am w³osy wysz³o mi siano! Dawno mi sie nie puszy³y. Mia³am raczej problem z przyklapem. Mo¿e olej migda³owy mnie uratuje Zazwyczaj u¿ywam oliwê, albo pestki winogron (ale rzadko, dla mnie ¶mierdzi), bo s± bardziej dostêpne ni¿ migda³owy. Tylko w aptece kupujê, ale nawet tam muszê zamawiaæ

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-04, 10:20   #1344
Nieszka__
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 020

Zauwa¿y³am, ¿e drugiego dnia po myciu w³osów swêdzi mnie skóra g³owy Staram siê ogólnie myæ w³osy co drugi dzieñ, chocia¿ ³atwo przet³uszcza mi siê skalp. Ale od czego te swêdzenie na drugi dzieñ? ;/
Nieszka__ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-04, 10:25   #1345
pannaatopowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 463

Cytat:
Napisane przez Nieszka__ Poka¿ wiadomo¶æ
Zauwa¿y³am, ¿e drugiego dnia po myciu w³osów swêdzi mnie skóra g³owy Staram siê ogólnie myæ w³osy co drugi dzieñ, chocia¿ ³atwo przet³uszcza mi siê skalp. Ale od czego te swêdzenie na drugi dzieñ? ;/
Wysuszaj±cy szampon?

¯ycie jest jak jazda na rowerze. ¯eby utrzymaæ równowagê musisz siê poruszaæ naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-04, 10:28   #1346
paulownia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 861

Cytat:
Napisane przez Nieszka__ Poka¿ wiadomo¶æ
A czym myjesz wlosy?
Skalp moze reagowac swedzeniem z wielu powodow. Moze sie nie lubic np z SLES.
paulownia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-04, 10:31   #1347
Newquay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Poka¿ wiadomo¶æ
A powiem Ci, ¿e czasem takie mocne ciêcie pozwala dopiero ruszyæ z kopyta. Jak zaczyna³am przygodê z w³osami to tak w³a¶nie zrobi³am.

W ogóle tak znik³a¶ z forum, zastanawia³am siê co siê dzieje z Tob±. Trzymam kciuki za w³osy
Zniklam, bo czasu kochana nie mia³am na nic. Przeprowadzili¶my siê na swoje i ci±gle remonty i remonty, bo mieszkanie jest z rynku wtórnego wiec wiadomo jak to wygl±da. Czas wyjêty z ¿ycia.
Wiesz co mi siê wydaje,¿e ona mi w ogóle te w³oski ¼le sciela. Potworzyly mi siê takie pasma w³osów co¶ jakby sama nie wiem jakby dredy hehe a koñcówki to takie twarde pêdzelki, ciê¿ko opisaæ. Ogólnie w³oski s± mieciutkie, nie s± rozdwojone, ale koñce czyli jakie¶ 4 cm s± twardsze i odrobinê drutowate. Dziwne to ogólnie.
W za³±czeniu przesy³am fotki przed ciêcia i farbowania oraz po.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1648.jpg (60,3 KB, 17 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg DSC_2422~2.jpg (101,1 KB, 20 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg DSC_2502.jpg (58,5 KB, 12 za³adowañ)
Stary 2014-12-04, 10:42   #1348
Newquay
Raczkowanie

Cytat:
My¶lê, ¿e tak. Sama kiedy¶ farbowa³am na ciemno zniszczone w³osy i wyp³ukiwa³ mi siê, ale do czerwieni/rudo¶ci, bo na takie k³ad³am.
Ja szamponetki k³adê dok³adnie tak jak farby, wiêc je¶li przy farbie mo¿esz zostawiæ te pasemka, to i przy szamponetce.
A czy jasne pasemka nie bêd± wygl±daæ ¼le przy ciemnych w³osach? Jeszcze oczywi¶cie zale¿y, co masz na my¶li, pisz±c "ciemny", bo mo¿e jaki¶ ¶redni blond, a dla mnie "ciemny" to br±z.
Ja te¿ kiedy¶ mia³am i mi siê nie wyp³ukiwa³ farba, nie wiem kwestia indywidualna,zapewne wp³ywa na to du¿o czynników. Bêdê monitorowaæ i robiæ fotki. Wiem czego siê spodziewaæ wiec pozostaje tylko czekaæ.
Maj±c pasemka jak chcesz szamponetka te w³oski robiæ? Bo nie rozumiem. Trzeba by by³o jako¶ je oddzieliæ, a sama tego nie zrobiê chyba, ¿e masz jaki¶ pomys³ na to? Ja tak nigdy nie robi³am i nie wiem jak bym to mia³a zrobiæ. Z farba jak fryzjerka nak³ada to co innego, bo wiadomo robi pasemka na folie, pewnie nalozy na chwile wodê 3% ¿eby tylko delikatnie kolor doszed³,a resztê w³osów potraktuje farba. Tez bym szamponetkê potem wola³a, ale sama to nie umiem sobie tak oddzieliæ pasemek.
Kolor ciemny wg mnie to taki jak na fotce moje odrosty.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_2168.jpg (106,8 KB, 10 za³adowañ)
Stary 2014-12-04, 10:46   #1349
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 219

Newquey: ja ci mowie, wez daj na wstrzymanie. Straszna histerie robisz i sobie te wlosy wykonczysz. Chcesz zeby sie wykruszyly albo wychodzily garsciami? Dokladnie tego sie dorobisz, farbujac co 2 tygodnie. Naloz na to jeden kolor i odswiezaj szamponetkami. Chcialas miec naturalny kolor, a nagle masz manie jasnych pasemek, gdzie rozjasniacz to jak dobicie spalonych wlosow.
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-04, 11:00   #1350
Newquay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Poka¿ wiadomo¶æ
Newquey: ja ci mowie, wez daj na wstrzymanie. Straszna histerie robisz i sobie te wlosy wykonczysz. Chcesz zeby sie wykruszyly albo wychodzily garsciami? Dokladnie tego sie dorobisz, farbujac co 2 tygodnie. Naloz na to jeden kolor i odswiezaj szamponetkami. Chcialas miec naturalny kolor, a nagle masz manie jasnych pasemek, gdzie rozjasniacz to jak dobicie spalonych wlosow.
Ciekawe czy Ty by¶ nie robi³a histerii jakby Ci fryzjerka zrobi³a na g³owie dwa kolory i obciela Ci 30 cm w³osów. Nie farbuje w³osów co dwa tygodnie tylko teraz pierwszy raz w ¿yciu mia³am zafarbowane na jeden kolor w³osy. Wcze¶niej zawsze mia³am robione tyljo na odrost bardzo gêste pasemka i czasem zapienienie. Po co mam w ogóle te w³osy co chwile odswiezac szamponetkami... Chce powoli wracaæ do naturalnego koloru dlatego w³a¶nie chcê kilka pasemek zrobic. Ja juz mam blond wystarczy tylko na chwilê po³o¿yæ trójkê na kilka pasemek. Nie tragizuj, bo nie bêdê z nimi robiæ nie wiadomo czego.

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.