|
|||||||
| Notka |
|
| W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1321 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 188
|
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI
Do koñca nie wiem czy s± popalone, tak mi siê wydawa³o,ogólnie by³y okropne po tym farbowaniu, tragedia w wygl±dzie i w dotyku. Zobaczymy dziewczyny co powie mi fryzjerka w sobotê.
Pierwszy raz wczoraj po tym tragicznym farbowaniu olejowalam w³osy i musze przyznaæ, ¿e od razu widzialam ró¿nice. Znowu zrobi³y siê miêciutkie. Powoli jakby zaczyna³y wracaæ do siebie. Na³o¿y³am tez wczoraj maskê kokosowa z herbal esence i by³am w szoku, bo pierwszy raz w³osy mi siê w koñcu nie puszy³y. S± w dotyku jedwabiste, sprê¿yste, miêciutkie, ale to te¿ juz po oleju by³y. Ogólnie jak dla mnie maska na plus. Teraz znowu w³osy wydaj± mi siê w ca³kiem niez³ej kondycji. My¶lê,¿e to po oleju,bo jak pierwszy raz olejowalam to tez widzia³am znaczna poprawe. Z³o¶æ mi ju¿ trochê mija, bo i tak nic nie zrobiê, mogê tylko czekaæ a¿ odrosn± i jak to napisa³a Myszka dopieszczac. Tak te¿ zamierzam, dopieszczac ile bêdê mog³a ;-) Co do ¿ó³tego Garniera to w za³±czeniu zdjêcie. Nigdzie go nie znalaz³am, mo¿e przeoczylam albo ¼le szuka³am.
|
#1322 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 820
|
Cytat:
. Dzisiaj listonosza nie by³o, mam nadziejê, ¿e bêdzie jutro .
|
|
|
|
|
#1323 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 288
|
Wiecie co w³osy mi rosn± bardzo wolno. Kiedy jeszcze mia³am krótsze potrafi³y rosn±æ 2-3 cm na miesi±c czasem 2 razy w miesi±cu henne k³ad³am na odrost a teraz? hennowa³am w³osy 3 tygodnie temu i uros³o mi moze 0,5 cm......
muszê co¶ kupiæ na porost co¶ skutecznego. czego aktualnie u¿ywacie? mam ochotê ¶ciaæ z 10 cm bo mam taki cienki ogon, chce zej¶æ z cieniowania zeby na dole tych w³osów by³o wiecej ale mi ¿al teraz ¶cinam po 2 cm co 2 miesi±ce
PIELÊGNACJA W£OSÓW OD 1.12.2010 NIE PROSTUJÊ OD 1.07.2011 Moje w³osy ![]() Moje stare konto Edytowane przez Milena_ 798 Czas edycji: 2014-12-03 o 14:15 |
|
|
|
#1324 | |
|
Moderator
Wiadomo¶ci: 3 203
|
Cytat:
Póki co jestem na tropie emolientowego idea³u, ju¿ próbowa³am aik, oleo i jedn± aldikow± z olejem sojowym i ta aldikowa póki co najlepiej... interesuje mnie te¿ jeden produkt tresemme tylko ¿e glicerynê ma a¿ ¿al ¿e tej ziaji do farbowanych teraz nie mam, przyda³aby siê
|
|
|
|
|
#1325 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny polecam jeszcze szampon g³êboko oczyszczaj±cy z firmy Balea. Zapomnia³am o nim wspomnieæ. ¦wietnie siê pieni i czuæ,¿e oczyszcza w³osy. Zostawi³am go na d³u¿sz± chwilê na w³osach i farba mi siê trochê wyplukala, co mnie te¿ cieszy
szkoda, ¿e odrost jaki by³ rudy taki pozosta³.Tu te¿ powstaje pytanie - czy szampon jest a¿ tak oczyszczaj±cy czy farba by³a a¿ tak kiepska? Fotki w za³±czeniu.
|
#1326 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1327 | ||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 451
|
Cytat:
Albo jeszcze szybciej ![]() Cytat:
![]() Ooo, dziêkujê za informacje! Mam nadzieje, ¿e bêdzie dobrze, ju¿ nawet na falach mi nie zale¿y, mog± byæ proste, byle by nie by³y takie wymêczone, spuszone i nieprzyjemne w dotyku. Jakbym umia³a suszyæ na prosto by³o by mi³o, a tu lipa, bo po suszeniu na prosto jest siañsko. Dam znaæ! ![]() Dzi¶ w sumie jest mi³o, na³o¿y³am wczoraj z sercem serum z Gliss Kur, ¿e a¿ niektóre pasma by³y t³uste, ale wysz³am z za³o¿enia, ¿e najwy¿ej zwi±¿e w³osy i nie bedzie widaæ, ale nic takiego siê nie sta³o. S± miêciutkie, zdyscyplinowane, ale objêto¶æ zjedzona... co¶ za co¶, ale i tak jestem zadowolona Chocia¿ muszê skubañce oczy¶ciæ, bo to serum zawiera ciê¿kie silikony i nie chcê przedobrzyæ, ale to jedyne serum do tej pory, które daje widoczny efekt na moich w³osach. Inne z lekkimi silikonami i olejami mog³am nak³adaæ i nak³adaæ i zero reakcji, ewentualnie str±czki i siañsko Piêkny widok ![]() Dzi¶ odkry³am w moim mie¶cie sklepy z glinkami, myd³ami, olejami, kosmetykami rosyjskimi i innymi produktami, z którymi do tej pory spotyka³am siê tylko w internecie. Ale by³am twarda i z ka¿dego wysz³am bez zakupów, choæ po g³owie non stop mi chodzi co by tu mo¿na by³o kupiæ Najbardziej marz± mi siê od¿ywki z PO z cedrem i rokitnikiem oraz jaki¶ olej na parafinie i w sumie najchêtniej wykupi³a bym ka¿dy sklep w ca³o¶ci Ale oszczêdzam i siê trzymam! Mo¿e przed ¶wiêtami sobie sprawie jak±¶ jedn±, ma³± rzecz
|
|
|
#1328 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 661
|
A wiesz, ¿e swêdzi zazwyczaj e³a¶nie od szmponu? proponujê zmieñ szampon, gluteklniany jako maska przed myciem /jednorazowo/ i przez kilka dni po myciu. Mo¿liwe, ze aloes tak CIê podra¿ni³
|
|
|
|
#1329 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 401
|
Ale macie piêkne w³osy
![]() Ci±gle was czytam, ale jako¶ nie wiem co pisaæ, jak sie wci±æ w dyskusjê U moich w³osów to samo co u was. Pogoda niszczy wszystko ![]() My¶licie ¿e takie co¶ nada³oby siê do kremowania w³osów? Aqua, Urea, Caprylic /Capric Triglyceride, Glycerin, Ceteareth-20 /and/ Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parki (Shea Butter), Mineral Oil (Paraffinum Liquidum), Cetyl Alcohol, Argana Spinosa Kernel Oil, Glyceryl Stearate, PPG 3 Benzyl Ether Myristate, Betaine, Dimethicone, Polyacrylamide, Hydrogenated Polydecene, Laureth -7, D-panthenol, Tocopheryl Acetate, Aloe Vera Extract, Hydrolyzed Wheat Protein, Sorbitol, Lysine, Lactic Acid Pca, Diglycerin, Pca, Allantoin, Propylene Glycol, Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Propylparaben, Parfum, Benzyl Salicylate, Lilial, Linalool, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Limonene. Sk³ad d³ugi, ¿e hoho. Z tego co zauwa¿y³am ma wiele dobroci przed Parfum, ale znaj±c ¿ycie pewnie te¿ wiele z³ych dodatków. Na sk³adach zabardzo siê nie znam, wiêc bardzo proszê o Wasz± niezast±piona pomoc
|
#1330 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 099
|
Cytat:
Rokitnikowa mnie puszy, cedrowa nie a¿ tak, ale dó³ by³ niedoci±¿ony Cytat:
Choæ ma sporo humektantów, a na obecn± pogodê mo¿e spuszyæ, ale próbuj Ma parafinê, wiêc trzeba w³osiêta po nim czê¶ciej oczyszczaæ.Wiem, o co chodzi z t± pogod± ehh
|
||
|
|
|
#1331 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 549
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1332 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 451
|
Cytat:
No w³asnie czyta³am na Twoim blogu, ¿e u Ciebie tak nie bardzo z tymi od¿ywkami, ale muszê siê przekonaæ na sobie, tylko nie wiem, na któr± pierwsz± siê zdecydowaæ Powa¿ny dylemat
|
|
|
#1333 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Znalaz³am zdjêcie w³osia idealnego, prosto z moich marzeñ! ![]() Kolor, skrêt cudo Koñczê z farbami chemicznymi mam ju¿ swoj± pierwsz± hennê! A co!
Prowad¼ mnie za rêkê, bo sama nie wiem dok±d mam i¶æ, gdzie pod±¿aæ mam, by na zawsze z tob± byæ ... ;* Edytowane przez Cukiiereczek Czas edycji: 2014-12-03 o 19:10 |
|
|
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1335 |
|
Raczkowanie
|
Trudno to bede farbowala co dwa tygodnie. Na szczescie moj naturalny kolor jest ciemny. Na pewno nie bede chodzila w rudo -szaro -blondzie na glowie szczegolnie, ze ida swieta, sylwester i nie zamierzam tak wygladac. Wlosy kiedys mi odrosna. Grunt, zebym ja sie dobrze z nimi czula.
|
#1336 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
: czy np. jak maluje siê naturaln± henn± ca³y czas i ona ju¿ siê dobrze przegryzie we w³osy i jest siê mocno rudym, to pó¼niej idzie to zamalowaæ jak±¶ ciemn± farb± lub ciemn± henn±?
|
|
#1337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak, mo¿na naturaln± hennê pokryæ ciemniejszym kolorem, ale prawdopodobnie przez pierwsze 2-3 farbowania kolor bedzie siê delikatnie wyp³ukiwa³ do rudo¶ci. |
||
|
|
|
#1338 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szamponetki raczej odpadaj±, bo chce zostawiæ trochê jasnych pasemek, ¿eby w miarê powoli przechodziæ do naturalnego. Szczerze mówi±c to mnie korci, ¿eby opitolic w³osy na krótko, zostawiæ tylko ten odrost. Ale wtedy to dopiero bêdê wygl±da³a niewyjsciowo hehe.
|
|
#1339 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 187
|
Cytat:
A powiem Ci, ¿e czasem takie mocne ciêcie pozwala dopiero ruszyæ z kopyta. Jak zaczyna³am przygodê z w³osami to tak w³a¶nie zrobi³am. W ogóle tak znik³a¶ z forum, zastanawia³am siê co siê dzieje z Tob±. Trzymam kciuki za w³osy |
|
|
|
|
#1340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja szamponetki k³adê dok³adnie tak jak farby, wiêc je¶li przy farbie mo¿esz zostawiæ te pasemka, to i przy szamponetce. A czy jasne pasemka nie bêd± wygl±daæ ¼le przy ciemnych w³osach? Jeszcze oczywi¶cie zale¿y, co masz na my¶li, pisz±c "ciemny", bo mo¿e jaki¶ ¶redni blond, a dla mnie "ciemny" to br±z.
|
|
|
|
|
#1341 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 219
|
A ja sie zastanawiam nad nalozeniem szamponu odswiezajacego kolor, ale troche sie boje, ze mi odrostu nie pusci potem.
|
|
|
|
#1342 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 861
|
Cytat:
Kolor zmienic sie da, to zalezy na jaki, przeskok w blondy bedzie klopotliwy. Cytat:
Teraz odczekam jeszcze z miesiac po ostatnim Castingu i wracam do henny . To byl krotki romans |
||
|
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 463
|
Ja zaraz nak³adam olej migda³owy i od¿ywkê z Alterry. Jak ostatnio my³am w³osy wysz³o mi siano! Dawno mi sie nie puszy³y. Mia³am raczej problem z przyklapem. Mo¿e olej migda³owy mnie uratuje
Zazwyczaj u¿ywam oliwê, albo pestki winogron (ale rzadko, dla mnie ¶mierdzi), bo s± bardziej dostêpne ni¿ migda³owy. Tylko w aptece kupujê, ale nawet tam muszê zamawiaæ
|
|
#1344 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 020
|
Zauwa¿y³am, ¿e drugiego dnia po myciu w³osów swêdzi mnie skóra g³owy
|
|
|
|
#1345 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 463
|
Wysuszaj±cy szampon?
|
|
#1346 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 861
|
Cytat:
Skalp moze reagowac swedzeniem z wielu powodow. Moze sie nie lubic np z SLES. |
|
|
|
|
#1347 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz co mi siê wydaje,¿e ona mi w ogóle te w³oski ¼le sciela. Potworzyly mi siê takie pasma w³osów co¶ jakby sama nie wiem jakby dredy hehe a koñcówki to takie twarde pêdzelki, ciê¿ko opisaæ. Ogólnie w³oski s± mieciutkie, nie s± rozdwojone, ale koñce czyli jakie¶ 4 cm s± twardsze i odrobinê drutowate. Dziwne to ogólnie. W za³±czeniu przesy³am fotki przed ciêcia i farbowania oraz po.
|
|
#1348 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Maj±c pasemka jak chcesz szamponetka te w³oski robiæ? Bo nie rozumiem. Trzeba by by³o jako¶ je oddzieliæ, a sama tego nie zrobiê chyba, ¿e masz jaki¶ pomys³ na to? Ja tak nigdy nie robi³am i nie wiem jak bym to mia³a zrobiæ. Z farba jak fryzjerka nak³ada to co innego, bo wiadomo robi pasemka na folie, pewnie nalozy na chwile wodê 3% ¿eby tylko delikatnie kolor doszed³,a resztê w³osów potraktuje farba. Tez bym szamponetkê potem wola³a, ale sama to nie umiem sobie tak oddzieliæ pasemek. Kolor ciemny wg mnie to taki jak na fotce moje odrosty.
|
|
#1349 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 219
|
Newquey: ja ci mowie, wez daj na wstrzymanie. Straszna histerie robisz i sobie te wlosy wykonczysz. Chcesz zeby sie wykruszyly albo wychodzily garsciami? Dokladnie tego sie dorobisz, farbujac co 2 tygodnie. Naloz na to jeden kolor i odswiezaj szamponetkami. Chcialas miec naturalny kolor, a nagle masz manie jasnych pasemek, gdzie rozjasniacz to jak dobicie spalonych wlosow.
|
|
|
|
#1350 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.

. Dzisiaj listonosza nie by³o, mam nadziejê, ¿e bêdzie jutro
muszê co¶ kupiæ na porost co¶ skutecznego. czego aktualnie u¿ywacie? 
a¿ ¿al ¿e tej ziaji do farbowanych teraz nie mam, przyda³aby siê
Piêkny widok 

Jeszcze oczywi¶cie zale¿y, co masz na my¶li, pisz±c "ciemny", bo mo¿e jaki¶ ¶redni blond, a dla mnie "ciemny" to br±z.