Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX ! - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-11, 15:20   #991
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !

Nancy Kochana ja robilam ze swojego zeszytu z gromadzonymi przepisami 😘 jak chcesz napisze ci przepis to jest na ponad 300😊

Neti ja je mam. 24/25

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 15:29   #992
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które są od początku na wątku może pamiętacie- Maksike, pisałam z nią ostatnio na pw, ona była z nami do 12 tc ale potem poroniła.
W końcu urodziła upragnioną córeczkę, z wadą serca- dziś mają operacje, trzymajcie za malutką Ewę kciuki oby wszystko bylo dobrze
i dla Maksiki dużo siły

Pamiętam! Trzymam mocno za Ewcię kciuki.

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Zabijają florę bakteryjną tą złą i dobrą. Jednym słowem wyjaławiają jamę ustną.

Na a teraz obiecana kanapka. Wiem, że zdjęcia nie są jakieś mega, ale ja się na tym kompletnie nie znam. Myślicie, że mogłabym to sprzedawac??? Jeśłi tak to ile byście za taką kanapkę były w stanie dać?? Myślę, że ok 40zł chciałabym za taki zestaw, czasochłonne no i materiały. Wiadomo, tylko nie wiem czy zbyt byłby?

Zestaw zawiera (gdybyście nie mogły rozpoznać): majonez x2, keczup x2, kotlet x2, szynka-wędlina x6, ogórek x6, papryka- zielona x4, czerwona x4, jajko sadzone x2, sałata x2, pomidor x4, cebula x4, ser żółty x2, jajko na twardo x6, rzodkiewka x8, bekon x6, kromka chleba x2. Chyba niczego nie pominełam
ale chyba nie piszesz o inhalacjach samą solą fizjologiczną?
Kanapka cuuuudna, sama bym kupiła ale po tym co dziś nas spotkało to muszę się wstrzymać

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Bokeh- dokładnie tak,te orzechy są w wielu produktach spożywanych na codzień. Tylko czy takie ilości byłyby w stanie wyrządzić taką krzywdę?
Kochana, to jedne z najsilniejszych alergenów, samo trzymanie w dłoni może zabić osobę uczuloną. A im częstszy kontakt z alergenem, tym silniejsza reakcja.

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej

czy któreś z naszych dzieciaczków chodzi na palcach? Filip od jakiegoś czasu non stop pomyka jak baletnica, nie wiem, skąd mu się to wzięło; w butach chodzi normalnie, a jak tylko jest na boso, to od razu na palce się wspina
Michał czasem chodzi

Cytat:
a wiecie coooooooo?

u nas taka sytuacja
Cuuudownie!! Gratulacje przeogromne!

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Laski, mozecie napisac jak robicie barszcz czerwony na swięta? ja w tym roku robie u nas wigilie ;> ja robie tak na szybko, ale chce zeby ten byl wyjątkowy;]
ja robię z tego przepisu i dla mnie jest mega, tylko zamiast soku z ogórków kiszonych daję ukiszony barszczyk
http://sojaturobie.blogspot.com/2013...yk-czysty.html

Ultra aleś piękna

Nie wiem co jeszcze miałam, mam dziś mega ciężki dzień. Idę piec chleb dla odstresowania się. Buziaki
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 15:56   #993
sylwietta1988
Zakorzenienie

Pamietacie dziewczyny,jak Wam pisałam o kuzynce tzta? zmarła dzis... 25 lat..... umierała od kilku miesiecy- na raka kosci,. odeszła swiadomie, pozegnała sie ze wszystkimi, z mezem za którego wyszła rok temu.... rycze i rycze, od godziny- odkad sie dowiedziałam.....
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 17:01   #994
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Nancy Kochana ja robilam ze swojego zeszytu z gromadzonymi przepisami 😘 jak chcesz napisze ci przepis to jest na ponad 300😊

Neti ja je mam. 24/25
Zadowolona jesteś? Teraz jest promo .. może nie duża ale zawsze to dycha mniej a my takich ocieplanych nie mamy.i się zastanawiam.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 17:03   #995
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

Neti ja je mam. 24/25
Bardzo prosze
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Pamietacie dziewczyny,jak Wam pisałam o kuzynce tzta? zmarła dzis... 25 lat..... umierała od kilku miesiecy- na raka kosci,. odeszła swiadomie, pozegnała sie ze wszystkimi, z mezem za którego wyszła rok temu.... rycze i rycze, od godziny- odkad sie dowiedziałam.....
O Boze... :-(
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 17:04   #996
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
To straszne. Ile jest niesprawiedliwości na tym świecie. ..

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-12-11, 17:06   #997
pstryczek84
Zakorzenienie

hejka!
pospalismy dzis do 8

Cytat:
o matko taka mloda, cale zycie przed nia nie wyobrazam sobie siebie w takiej sytuacji... boze, jaka to trzeba mniec psychike zeby to "wytrzymac". jak sobie pomysle o takim pozegnaniu to lzy mi cisna do oczu

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Ostatnio wieczorem, już po zgaszeniu światła umaniła mu się zabawa w łazience. Dobre pół godziny siedzieliśmy pod drzwiami, on ciągnął mnie za rękę i pokazywał, żeby światło zapalić, ja tłumaczyła : że rozumiem, że chciałby się jeszcze pobawić, ale jest noc ciemno, wszyscy śpią (wymieniała wszystkich których lubi i wszystkie zabawki), że jutro jak wstanie słonko, a Piotruś odpocznie to pójdziemy się bawić, że wtedy będziemy mieć więcej energii, że jestem tu z nim i czekam, aż będzie gotowy wziąć mnie za rękę i pójść się przytuli. Powtórzyłam to wszystko pewnie z 10 razy, ale w końcu zaprowadził mnie na fotel, to wtedy mu powiedziałam, że bardzo się cieszę, że tu przyszliśmy, bo uwielbiam jak się do mnie przytula, że bardzo go kocham i przetrwamy ten okres razem (nie omieszkałam się przy tym prawie pobeczeć) powiedziałam, że może tu zasnąć, albo możemy iść do łóżka, przykryć nóżki i po chwili zaprowadził mnie do sypialni i w końcu zasnął Od tamtego wieczoru jest lepiej, już niema półgodzinnego ryku, w miarę sprawnie przychodzi się przytulić zasypia. ale zmiana pieluchy nadal stanowi wyzwanie, mam nadzieję że i na to znajdę sposób
pieknie to opisalas

Ultra - wow, pieknie! ale z Ciebie chudzinka!

neti - brawa dla meza! a co jest w pakiecie?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 17:12   #998
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Ostatnio Leo miał zapalenie ucha i w związku z tym byliśmy chyba ze 4 razy u lekarza na kontroli bo coś nie chciało się wyleczyć- w związku z tym mój chłopczyk pokochał panią dr, pokazywał gardło, uszko, mówił oddychać- nie oddychać itp, za tydz ma urodziny i kupilam mu zestaw małego doktora z Fisher Price, mam nadzieję,że mu się spodoba
Super

A wybieracie się do dermatologa z tymi plamkami ???
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 17:17   #999
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
neti - brawa dla meza! a co jest w pakiecie?
Wszytsko co zechce
Tzn on słyszał ze chciałabym iść na jakieś czyszczenie twarzy. . Wiec w tym kierunku kupił . Ale mogę sobie zrobić masaż albo botox:p oczywiście pewnie za to drugie Musialabym dopłacić. Z resztą zamiast sobie wstrzykiwac coś raczej powinnam odessać

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-12-11 o 17:19
Stary 2014-12-11, 17:41   #1000
Ewik86
Zakorzenienie

Sylwietta to straszne, kiedy tak młoda osoba odchodzi Okropnie to niesprawiedliwe

Marsi pięknie Ci Marinka przybiera. Ciekawe ile moja przybrała

Neti brawo dla męża za gest

Ultra, ale z Ciebie lasencja

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 17:51   #1001
litllesweetangel
Lurker ;)

Nie wiem kurde co jej jest ;/ zwymiotowala... Pic nie chce ;/ wszystko na nie...

Sylwia straszne to Taka mloda osoba, zycia jeszcze nie zaznala a tu koniec

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 17:53   #1002
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Mam pytanko odnośnie mrożenia mięsa

Mam mięso zapakowane z datą ważności do 13.12. Nie zużyję go na pewno.
Jak długo takie mięso mogę trzymać w zamrażarce ??? I czy potem po rozmrożeniu trzeba go zjeść w tym samym dniu czy może być na 2 dni ???

Może głupie pytanie ale ja nigdy tak nie mroziłam
Stary 2014-12-11, 18:12   #1003
elllmi
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
moze widzial jak robiliscie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Znalazlam kolejny plus pieluchomajtek!! Dzis dwa razy Yae zrobila siusiu w toalecie, za trzecim nie zdarzyla co prawda, ale sama sobie pieluche zmienila

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ŁAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AŁ. GRATULACJE! BEDZIE ZENUS 2 CZY ZENUSIOWA;D przyjmuje zakłady! haha;*
chciałabym Zenusiową

Cytat:
no pięęęęękne krechy, wielkie gratulacje
a wiesz co ? hihih jak zobaczyłam Twojego newsa to mnie gdzieś tam w środku zakuło z zazdrości to chyba dlatego,że ja już produkcję zakończyłam i pewnie kiedyś zatęsknię za brzuszkiem
zyczę spokojnych 9 miesięcy
szalona, dopiero co urodziłaś

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
ellmi przez Ciebie gęba mi się cieszy od wczoraj jeszcze raz gratulacje i spokojnych 9 miesięcy

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
A do tego muszę pochwalić męża. Śpi z Domcią, wstaje do niej jak trzeba w nocy, rano się nią zajmuje, a mi daje pospać. Sprząta, zmywa, gotuje. No drugi anioł
fajnie, że tak Ci pomaga

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Wstawiam zdjęcie w sukience. Niestety fota nie jest równie za☠☠☠ista co suknia
łaaaaaaał, ale laska z Ciebie; świetnie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Ellmi, jeee ale nius Fantastyczne wieści Nie wiem czemu dziwczyny się tak dziwią, pamiętam, że coś przebąkiwałaś, że chciałabyś miałam nawet pytać, ale zapomniałam . Dbaj o Was

noooo, chociaż Ty
a jak tam marynarka? dobra na Piotrka?

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy ktoraś ma buciki dziecięce z Decathlonu??
są teraz takie chciałam młodemu wziąć http://www.decathlon.pl/buty-dla-mal...d_8285905.html
ale jest łamana rozmiarówka. mały teraz ma ok 23 czyli tak 14,0 cm nózkę-i nie wiem jaki rozmiar wziąć. chyba ten 24/25. dlaczego oni takie rozmiary robią??? dzizas!

ja mam, pisałyśmy o tych butach jakiś czas temu; sprawdż sobie długość wkładki, my mamy 22/23, a Filip ma stopę ok 12,5 - 13cm

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:
straszne

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Filip ogląda dzisiaj kartkę bożonarodzeniową z szopką i pytam go , co tam ma; opowiedział mi o Jezusku, królach, gwieździe itd. a na koniec mówi: "Mamcia i tatuś Jezuska naziwają sie Józiek i Majisia"

a teraz buduje wieże z klocków i spiewa: "...w zióbku płakałeś jad światem źłym, nie pać dzieciotko, ja ci (coś niezrozumiałego) siejcie śwe daje, ty mieśkaj w nim..."; wymiękam, nie nadążam za tym dzieckiem

Edytowane przez elllmi
Czas edycji: 2014-12-11 o 18:17
elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 18:41   #1004
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Ellmi dzięki. Niestety przegapiłam ta rozmowę dlatego pytam.

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Dziewczyny czy może któraś zmierzyć długość siedziska w sankach . Może któraś ma gdzieś. ...np nie w piwnicy żeby zmierzyć i stwierdzić czy np siedzisko 80 cm nie jest za duże?

Stary 2014-12-11, 18:47   #1005
s i l v e r
Zakorzenienie

Ale dziś zalatana jestem
Umowa o mieszkanie podpisana ! mamy klucze. Jeszcze mieszkanie do końca nie jest nasze. Ale jak wszystko pojdzie ok to za 3 miesiące bedzie nasze

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-12-11 o 18:48
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 18:47   #1006
litllesweetangel
Lurker ;)

Aga a jakie to mieso? Ja mroze sporo, ale specjalnie nie przykladam wagi do czasu Piersi z kurczaka dlugo mrozone robia sie takie brzydkie . Jak jeden dzien rozmrozone w lodowce polezy to chyba nie powinno nic sie stac

Pralyscie moze kiedys kapcie dzieciece w pralce? kapcie tez zarzygala i mysle czy moge z maskotka-brokulem z ikei po prostu wrzucic je do pralki? :P

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Stary 2014-12-11, 18:54   #1007
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Aga a jakie to mieso? Ja mroze sporo, ale specjalnie nie przykladam wagi do czasu Piersi z kurczaka dlugo mrozone robia sie takie brzydkie . Jak jeden dzien rozmrozone w lodowce polezy to chyba nie powinno nic sie stac

Pralyscie moze kiedys kapcie dzieciece w pralce? kapcie tez zarzygala i mysle czy moge z maskotka-brokulem z ikei po prostu wrzucic je do pralki? :P
Ja prałam wiele razy
Stary 2014-12-11, 19:05   #1008
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

To są sznycle wieprzowe, w plastry już pokrojone, z lidla.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-12-11, 19:09   #1009
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy może któraś zmierzyć długość siedziska w sankach . Może któraś ma gdzieś. ...np nie w piwnicy żeby zmierzyć i stwierdzić czy np siedzisko 80 cm nie jest za duże?
ja mam jeszcze na strychu

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Ale dziś zalatana jestem
Umowa o mieszkanie podpisana ! mamy klucze. Jeszcze mieszkanie do końca nie jest nasze. Ale jak wszystko pojdzie ok to za 3 miesiące bedzie nasze
super

Cytat:
ja bym wrzuciła, tylko na jakieś delikatniejsze pranie może

Stary 2014-12-11, 19:12   #1010
litllesweetangel
Lurker ;)

Aga aaa schab? Normalnie pare miesiecy trzymalam w zamrazarce :P nie wiem czy dobrze tez ale nic nam nie bylo nigdy

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Stary 2014-12-11, 19:28   #1011
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
hej

chciałabym Zenusiową

szalona, dopiero co urodziłaś

fajnie, że tak Ci pomaga

łaaaaaaał, ale laska z Ciebie; świetnie wyglądasz

noooo, chociaż Ty
a jak tam marynarka? dobra na Piotrka?

ja mam, pisałyśmy o tych butach jakiś czas temu; sprawdż sobie długość wkładki, my mamy 22/23, a Filip ma stopę ok 12,5 - 13cm

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

straszne

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Filip ogląda dzisiaj kartkę bożonarodzeniową z szopką i pytam go , co tam ma; opowiedział mi o Jezusku, królach, gwieździe itd. a na koniec mówi: "Mamcia i tatuś Jezuska naziwają sie Józiek i Majisia"

a teraz buduje wieże z klocków i spiewa: "...w zióbku płakałeś jad światem źłym, nie pać dzieciotko, ja ci (coś niezrozumiałego) siejcie śwe daje, ty mieśkaj w nim..."; wymiękam, nie nadążam za tym dzieckiem
Boski jest kto go wszystkiego uczy ? Babcie?

Dzis Julo powtarzal pol dnia ze jest Jujek kukoski kapitalny wiec moje dziecko
ma dwa nazwiska

Cytat:

Ale dziś zalatana jestem
Brawa kiedy ruszacacie z remontem ?

Wiecie ze dzis mamy pierwszy dzien bez drzemki właśnie tz lula ciekawe jaka noc przed nami , ostatnio tyle zmian w zachowaniu ze ja nie nadążam
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 19:45   #1012
LadyWhisper
Zakorzenienie

Little podobno w calej polszy jelitowka grasuje niedawno my w trojke sie rozlozylismy takze no..... Moze to? Poza rzyganiem i niejedzeniem na poczatku nic nie bylo potem juz calkowite oslabienie i brak checi na cokolwiek......

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 19:52   #1013
elllmi
Zakorzenienie

możecie polecić jakąś szczoteczkę elektryczną? dla dorosłych tym razem chcę kupić na prezent

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Boski jest kto go wszystkiego uczy ? Babcie?
wychodzi na to, że babcie, bo cały dzień jest z nimi, a jak ja wracam, to takie kwiatki

Stary 2014-12-11, 19:56   #1014
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Little podobno w calej polszy jelitowka grasuje niedawno my w trojke sie rozlozylismy takze no..... Moze to? Poza rzyganiem i niejedzeniem na poczatku nic nie bylo potem juz calkowite oslabienie i brak checi na cokolwiek......
Mozliwe! + zatkane zatoki i splywajaca flegma... Poki co wypila na szczescie kubek herbaty i zjadla pare chrupkow orzechowych- zawsze cos...
A i zarzygala sobie te ulubiona maskotke, wypralam a ta ryk jak do wirowki wlozylam i powiesilam na suszarce

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Stary 2014-12-11, 20:27   #1015
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość

Brawa kiedy ruszacacie z remontem ?
Już od jutra zaczynamy działać z remontem. 11 marca przychodzi komisja sprawdzić. Jutro przyjadą nam zakładać nowy wodomierz. Potem musimy załatwić prąd. ... wszystko od podstaw. WSZYSTKO trzeba wymienić, zrobić.
Stary 2014-12-11, 20:30   #1016
Debrah
Zakorzenienie

Dziecię dziś wyjątkowo zasnęło po 19;00.
Ale wczoraj poszła mega późno spać, wstała o 7, drzemę miała od 10;30 przez godzinę.
To padła, bo chyba za krótko w nocy spała.

Chętnie bym się porelaksowała trochę, ale muszę zrobić studium przypadku z interwencji kryzysowej na sobotę, eh;/

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Silver: a o co chodzi z prądem? W ogóle tam nie ma? Co musicie mieć zrobione do czasu odbioru?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 20:32   #1017
ewulkaaa
Wtajemniczenie

ELLLMI GRATULACJE!!! spokojnych 9 miesięcy!

Nawjiko ja coraz częściej czuję wręcz złość, że nie mam nic czasu dla swoje odpoczynku. Chyba że liczyć 6h na dobę snu
jestem zła na Anię (wtf?? ) że nie chce zasnąć, zła na męża, że jak nie poproszę to nie pomoże, zła na siebie że tak czuję i kółko się zamyka a ja marzę o 3h przy herbacie i książce, bez uczucia że jak tak siedzę, to jutro znów będę do niczego, bo się nie wyśpię, tudzież bez uczucia, że tak sobie siedzę a pranie czeka, prasowanie, obiad, sprzątanie czy inne takie. naprawdę ostatnio mam dość

Sylwia jakie to smutne

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 20:32   #1018
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:

Ale dziś zalatana jestem
Bardzo się ciesze. I trzymam kciuki oby Wszystko bylo po Waszej myśli.
Cytat:
Myślę że śmiało możesz prać tyko po prostu nie wiruj na najwyższych obrotach. Weź na jakieś 800 max i juz.
Cytat:
Już od jutra zaczynamy działać z remontem. 11 marca przychodzi komisja sprawdzić. Jutro przyjadą nam zakładać nowy wodomierz. Potem musimy załatwić prąd. ... wszystko od podstaw. WSZYSTKO trzeba wymienić, zrobić.
Powtórzę się. .. super! !

Stary 2014-12-11, 20:35   #1019
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Aga - ja mrożę wszystko, bo na wsi nie mam wyboru - jak nie mam w domu to do sklepu nie wylecę ja mięso trzymam do 6 miesięcy, i po odmrożeniu od razu przetwarzam - w sensie robię kotlety, smażę, gotuję czy co tam - i wtedy już 2 dni tfaktycznie poleży, w innym wypadku po 2 dniach od odmrożenia ono po prostu jest nieświeże i śmierdzące

Silver - super, gratulacje!!! i powodzenia w remoncie

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 20:37   #1020
nafiyqa
Zakorzenienie

Wita sie z Wami sekretarka wydawnictwa

Aaaaaaaaaaaaaaaaa dostalam prace!!!!
Tzn juz wczoraj do mnie dzwonili, ale nic nie mowilam, zeby nie zapeszyc
Dzis bylam pierwszy dzien, dlatego wczoraj prosilam o kciuki, zeby Kuba sie nie pochorowal (zasypial ze stanem podgoraczkowym...)

I chyba faktycznie Wasze kciuki maja moc, bo nic sie nie rozwinelo

Praca w godzinach 8-16, czyli tak, jak chcialam.
A najbardziej sie ciesze, ze praca jest wlasciwie 3 przystanki od naszego mieszkania, a na czwartym przystanku jest zlobek
Takze polozenie idealne! W zwiazku z tym nie trace czasu na dojazd i bede sie dluzej widziec z Kuba.

Co prawda pracy jest maaaaaasa, ale poki co nie przerazam sie.

Zeby nie bylo tak idealnie to TZ musial mnie wpienic z rana.
Stresowalam sie mega, bo nie wiedzialam co mnie czeka pierwszego dnia, poza tym nie wiedzialam czy zdaze (wiecie, rano korki, autobusy roznie jezdza, a Kuba ma ostatnio strajki przy ubieraniu, itp).
A TZ zamiast wstac ze mna (mial na II zmiane do pracy) to spal w najlepsze.
Oczywiscie budzenie nic nie dalo, bo "on jest nieprzytomny, za pozno sie polozyl i nie wie co sie dzieje"
Kuba jeszcze marudzil, w sumie pytalam o co mu chodzi to uparl sie na jakies slowo, ktorego nie rozumialam - co chwile je powtarzal i wsciekal sie, ze nie rozumiem.
Poprosilam TZ, zeby wstal i troszke sie nim zajal to uslyszalam, ze Kuba chce do mamy i on nie wie jak go zajac, zeby nie plakal :/
Takze nooooo, troszke nerwowo mielismy rano przez tego gamonia.

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-12-11 o 20:41
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości