|
|
#961 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
Cytat:
u nas lego codziennie jest używane ![]() Cytat:
Hania powtarza ciagle swoje imię :p
|
|
#962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akurat Yae bawi sie dlugo sama, tylko wlasnie czekalam, kiedy jej sie lego spodoba. Yae prowadzi monologi tak, jakby ze soba rozmawiala i zamiast "sama" uzywa swojego imienia |
|
|
|
|
#963 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
ellmi przez Ciebie gęba mi się cieszy od wczoraj jeszcze raz gratulacje i spokojnych 9 miesięcy Aga mam nadzieję, że się unormuje po tych bucikach neti Hania zazwyczaj śpi ponad 12h. wczoraj akurat był dziwny dzień bo w nocy spać nie mogła i bez drzemki w dzień. ale jak zasnęła po 18 to spała do 7.30 ![]() sylwia nie pomogę z piekarnikiem:/ little zdrowia dla Tosi
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
Laski, mozecie napisac jak robicie barszcz czerwony na swięta? ja w tym roku robie u nas wigilie ;> ja robie tak na szybko, ale chce zeby ten byl wyjątkowy;]
|
|
#965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas to pseudo duplo z Hello Kitty tez cały czas w uzyciu
|
|
#966 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, możecie mi powiedzieć jak sprzedawałyście swoje wózki? ewentualnie inne duże rzeczy? Chodzi mi oto, że mam wystawiony wózek na olx no i ktoś chce go obejrzeć, i nie wiem, co mam go do domu zaprosić?
|
|
|
|
#967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle to wiecie co się stało, we wrześniu podpisałam umowe o prąd.. i nadal nie dostaliśmy zadnego rachunku;> wczoraj dzwonie, babka mówi....ze chyba o nas zapomnieli
|
|
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już nie jedną dużą rzecz kupowałam na OLX i zawsze byłam do domu zapraszana.
|
|
|
|
#969 | |||||
|
Zakorzenienie
|
A przy okazji, przyszła czapka. Faktycznie cieplutka, ale trohe mnie ciśnie w obwodzie, może się rozciągnie. Bardzo fajna i komin też. Dziękuję, że pokazałaś, bo od dawna czegoś takiego szukałam i zawsze wszystko takie cienkie widziałam. A ja marznąć nie lubię, uwielbiam opatulona zimą chodzić![]() ![]() Cytat:
Planuję jeszcze zrobić jej książeczkę z instrukcją/ przepisem. Rysunkową oczywiście. Mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi. Np chleb, ser, sałata, wędlina, ogórek i dziecko patrząc na instrukcję ma zrobić taką samą, ale to za jakis czas, bo teraz chyba za trudne to.Cytat:
Nie znasz moich możliwości ![]() Gratulacje. Cytat:
Pomidor: 2 kółka w jasnym czerwonym, w jednym wyciełam te otworki. Pomiędzy nie dałam ciemniejszy czerwony, czyli zrobiłam go z 3 warstw filcu, zszyłam od zewnątrz i wokoło tych otworków, żeby podczas użytkowania filc się nie odginał. Ziarenka namalowałam żółtą farbą do tkanin. Cytat:
Cytat:
Dziękuję za miłe słowa co do moich kanapek, ale nie odpowiedziałyście mi ile byłybyście w stanie dać za taki zestaw no i czy wogle byłybyście w stanie coś takiego kupić. Wiecie muszę zbadać rynek ![]() Jest tu nas sporo, same mamy, więc chciałabym się dowiedzieć, bo jeśli uważacie, że takie coś nie ma sensu to mówicie, bo szkoda tracić czas na coś co nie ma sensu.Chyba zagmatwałam trochę, bo pisałyście, że fajne i zebym wystawiała. ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Mika, ciągle zapominam Ci napisać, aż specjalnie wróciłam, bo sobie przypomniałam. Kiedyś pisałaś, że poszukujesz książeczki z autami. Wiem, że chciałaś z markami itp, ale znalazłam coś na styl Czereśniowej. Może się Wam spodoba, albo innemu wątkowemu chłopcu http://aros.pl/ksiazka/auta-11
|
|||||
|
|
|
#970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Moje dziecko mnie rozpieszcza. Alicja spała dziś pięknie. Były dwie pobudki w nocy na uu i przerwa od 4 do 6, ale za to pospałyśmy do 10:15 W ogóle muszę Wam powiedzieć, że jak na razie mam aniołka w domu. Śpi pięknie, nie płacze w ogóle. Totalne przeciwieństwo Domci. Jak Domcia była noworodkiem to modliłam się, żeby pospać choć dwie godziny bez przerwy...A do tego muszę pochwalić męża. Śpi z Domcią, wstaje do niej jak trzeba w nocy, rano się nią zajmuje, a mi daje pospać. Sprząta, zmywa, gotuje. No drugi anioł ![]() Elllmi gratulacje! Tak się ostatnio zastanawiałam, która będzie następna, bo coś długo już nie było wiadomości o dwóch kreskach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ifwka może dawaj Oliwce suszone jabłka? Domcia się nimi zajada, dla niej to są czipsy i jak zje większą ilość to potrafi 3-4 razy dziennie się załatwić.
|
||
|
|
|
#971 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
Miałam dziś rano trudne emocjonalnie spotkanie i czuję się tak zmęczona jak po najtrudniejszym egzaminie świata. Młoda wstała dziś o 5:22, nie powiem, poczułam w kościach Ona chyba też czuła, że za szybko, bo ze 2-3 razy kładła się jeszcze pod kołderkę na łóżku w sypialni, ale nie umiała już zasnąć.Gojka, ja bym dała 4 dychy za taki zestaw kanapkowy. Little - zdrówka dla Tosi! Ellmi - Fifi jasnowidz wymiata ![]() Deli, Meneq - brawa za postępy w mowie ![]() Debrah - bardzo mi się podobają Twoje wpisy na blogu. Czytam z ogromną przyjemnością. Dziękuję. Wstawiam zdjęcie w sukience. Niestety fota nie jest równie za☠☠☠ista co suknia ![]() Muszę się zabrać za analizę specyfikacji, a za cholerę nie mogę się skupić... |
|
|
|
#972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie wzielam kilku pozycji bo kasy mialam malo patrze ze dzis za swieta mi wpłynęło i chcialam domowic a tu sms ze paczka nadana nie wiedziałem ze przed świętami w 1 dzien sie uwina z zamowieniem ale następnym razem zamówię Cytat:
No jasne czasem mam wrażenie ze mówi zeby mowic sensu brak co do położnej bo nie odpisalam wczoraj byla tylko raz jak Julo mial 2 tygodnie pepek nie zagojony , a czytalam ze do 6 wizyt powinno byc trudno nsza nas olala i chyba teraz bedzie ta sama
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
Hej...
Mówiłam ze kocham mojego męża. Nie spodziewałam się. ..oczywiście ze za drogi- ale
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
Ultra aleś lachon
|
|
|
|
#975 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
![]() Jestes jak polowa mnie ![]() Gojka masz dla porownania z all http://melissadoug.strefamarek.alleg...-and-doug.html tyle, ze tam pieczywa jednak wiecej, bo 4 kropki, bulka i pita.
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
|
#977 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pięknie
|
|
#978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję wam wszystkim bo chociaż komentarzy tam nie to.widzę że.czytacie. |
|
|
|
|
#979 |
|
Rozeznanie
|
Debrah - nie jesteś nudnawa i nie mam też takiego wrażenia, że piszesz z pozycji eksperta. Właśnie fajnie, że piszesz z pozycji mamy w Twojej sytuacji i raczej się dzielisz niż oceniasz czy generalizujesz. Ja nie komentuję na blogu, to przeważnie nie mam do dodania wiele więcej niż "Super, że to napisałaś", ale fakt - super, że to napisałaś
![]() Dziewczyny, dziękuję za komplementy Zarumieniłabym się, ale pąs to już chyba nie w moim wieku Jeeej, praca idzie mi jak po grudzie dziś :/ |
|
|
|
#980 |
|
Zadomowienie
|
Ellmi, jeee ale nius Fantastyczne wieści . Dbaj o Was
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
hej,
jestem na bieżąco wiem, wiem od wczoraj nadrabiam ![]() ellmi aleś zszokowała wszystkie ![]() jeszcze raz gratuluję i spokojnych 9 m-cy życzę ![]() Ultra ale laska z Ciebie Ewik dla tż i dla Ali, że tak dobrze śpi ![]() hope dużo, dużo zdrowia dla siostry Pisałyście o jeździe w wózku, Kuba w sumie lubi, ale raczej krótkie dystanse, jak idziemy do sklepu to w jedną stronę wózkiem a wracamy na nogach. co do olx, to mój tż jest chyba sprzedawcą roku (ostatnio robimy porządki i wszystkie niepotrzebne szpargały sprzedajemy np koce (prezent ślubny), merynosy, moje buty, dywany itd, kupujący podjeżdża pod blok, nie zapraszamy nikogo do domu. W sobotę mam szkolenie, strasznie mi się nie chce jechać :/ do tego w sobotę tż ma urodziny i nie mam pojęcia co upiec, chyba skuszę się na ten sernik oreo, co ostatnio ezzo wklejała ![]() już nawet nie mówię, że do świąt 2 tyg a ja jeszcze pierniczków nie zrobiłam :/ hope z którego Ty przepisu robiłaś? Z tego od Bokeh? ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Dziewczyny, jakie macie puzzle? Chodzi mi o takie powyżej 9 elementów...Kupiłam ostatnio takie 12 szt ale nie da się ich układać, bo są maleńkie i ramka jakaś taka powyginana :/ |
|
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy ktoraś ma buciki dziecięce z Decathlonu??
są teraz takie chciałam młodemu wziąć http://www.decathlon.pl/buty-dla-mal...d_8285905.html ale jest łamana rozmiarówka. mały teraz ma ok 23 czyli tak 14,0 cm nózkę-i nie wiem jaki rozmiar wziąć. chyba ten 24/25. dlaczego oni takie rozmiary robią??? dzizas!
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
dla wszystkich zniesmaczonych ceną noża lidla, proszę
![]() http://allegro.pl/listing/listing.ph...4-default-1209 |
|
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
Elmi gratulacje ogromne!!!! Spokojnej ciąży! :-*
Nancy bo teraz wszystko można kupić ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Widziałam że pytałyście O chleb. Długi czas nie jadłam, teraz zdarza mi się raz w tygodniu. Zamiast chleba jem wafle ryżowe, macę, pieczywo typu Wasa, Ale najbardziej lubię "kanapkę" z tortilli. I jeszcze co do wózka. Nie używamy właściwie w ogóle. Ostatni raz trzy tygodnie temu kiedy M. musiał iść na pocztę a ja zabrałam auto. Na zakupy też chodzę z Blanka na nogach. co prawda trwają one godzinę dłużej, ale ja się delektuję każda chwila z Małą. Dużo zrozumiałam przez ostatnie tygodnie... U kogo mogę zamieszkać? Mąż mnie wygoni z domu. Dzisiaj w pracy była Pani z jakiegoś wydawnictwa i znowu, mimo ciężkiej sytuacji finansowej, kupiłam małej książkę i przeplatankę. Tłumacze się tym, że dla Niej mam oddzielny fundusz, ale chyba już go przekroczyłam
|
|
|
|
#985 |
|
Zadomowienie
|
Zawsze tyle mam Wam odpisać, a jak siadam to mam pustkę w głowie
Mogę zwalić to na ciążowego kalafiora ?Ultra, ale jesteś seksi mama Neti, brawo dla męża za prezent A kiedy wyjeżdża?Gojka, rewelacyjne kanapki Piotrke do wózka nie da się wpakować z dobre poł roku jak nie więcej. Na zakupach jakoś wysiedzi w tym sklepowym, ale ja z nim sama już nie jeżdżę, wiec jak mu się znudzi to Tż za nim gania, a ja kończę. A na co dzień mąż ogarnia zakupy U nas drugi tydz. trwa bunt dwulatka. Powiedzcie czemu to przychodzi tak niespodziewanie? Jednego dnia masz dziecko z którym możesz się dogadać i wypracować kompromis, a następnego budzi się diabełek i nawet czynność, ktore sprawiały mu radość są powodem do mega histerii Kąpiel- nie, później wyjście z niej- nie, zmiana pampresa-nie, zapakowanie go do auta-nie Trudne to teraz już i tak ciut lepiej, ale nie jest kolorowo. Ostatnio wieczorem, już po zgaszeniu światła umaniła mu się zabawa w łazience. Dobre pół godziny siedzieliśmy pod drzwiami, on ciągnął mnie za rękę i pokazywał, żeby światło zapalić, ja tłumaczyła : że rozumiem, że chciałby się jeszcze pobawić, ale jest noc ciemno, wszyscy śpią (wymieniała wszystkich których lubi i wszystkie zabawki), że jutro jak wstanie słonko, a Piotruś odpocznie to pójdziemy się bawić, że wtedy będziemy mieć więcej energii, że jestem tu z nim i czekam, aż będzie gotowy wziąć mnie za rękę i pójść się przytuli. Powtórzyłam to wszystko pewnie z 10 razy, ale w końcu zaprowadził mnie na fotel, to wtedy mu powiedziałam, że bardzo się cieszę, że tu przyszliśmy, bo uwielbiam jak się do mnie przytula, że bardzo go kocham i przetrwamy ten okres razem (nie omieszkałam się przy tym prawie pobeczeć ) powiedziałam, że może tu zasnąć, albo możemy iść do łóżka, przykryć nóżki i po chwili zaprowadził mnie do sypialni i w końcu zasnął Od tamtego wieczoru jest lepiej, już niema półgodzinnego ryku, w miarę sprawnie przychodzi się przytulić zasypia. ale zmiana pieluchy nadal stanowi wyzwanie, mam nadzieję że i na to znajdę sposób
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
Insolito dokładnie nie wiadomo ale mmniej więcej między połową stycznia a początkiem lutego.
|
#987 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kiecka tez zjawiskowa lata 60-te ale Ty chudzinka jestes |
||
|
|
|
#988 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio coraz częściej myślę żeby zstać przy jednym.Cytat:
![]() Cytat:
To ja pierniczki piekłam Robiłam z przepisu Bokeh o te http://www.mojewypieki.com/przepis/szybkie-pierniczki Ale tyle mnie nerwów kosztowały, że nigdy więcej. Ciasto strasznie żadkie. NAjbardziej smakują mi te http://www.mojewypieki.com/przepis/c...owe-pierniczki tak pomarańczowo- czekoladowo smakują. Całkiem ok są też te http://www.mojewypieki.com/przepis/choinki-z-piernika. Jednak z tych 3 przepisów, bo wszystkierobiłam wg mnie wygrywają te czekoladowe. W przepisach jest podana melasa,, ja dawałam miód.Cytat:
Ale jak coś to się później będziemy martwić. Byłyśmy w bibliotece oddać książki. DZiecko mi awanturę zrobiło, że jak to mama sobie książkę pożycza a jej nie?? Mowy nie ma. No i wyszłyśmy z 2 książeczkami dzieciowymi + 1 dla mamy ![]() Idę zamówienie na arosie złożyć Szkoda, że nie dla mnie. Choć może i 1 książkę wezmę dlan małej.
|
||||
|
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
Gojka te przepisy mam juz zapisane na telefonie ;-)
Wiem,ze hope robila pierniczki razem z Malym i tez mi sie tak zamarzylo
|
|
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
Ewik- to dobrze,że malutka jest spokojna
u mnie to wygląda tak,że mała non stop tylko przy uu( znowu przybrała ponad 400 g w tydzień za to potem śpi do 10-11![]() no i wczoraj znowu na wieczór był koncert, tym razem Leosia nie obudziła Ostatnio Leo miał zapalenie ucha i w związku z tym byliśmy chyba ze 4 razy u lekarza na kontroli bo coś nie chciało się wyleczyć- w związku z tym mój chłopczyk pokochał panią dr, pokazywał gardło, uszko, mówił oddychać- nie oddychać itp, za tydz ma urodziny i kupilam mu zestaw małego doktora z Fisher Price, mam nadzieję,że mu się spodoba
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.

u nas lego codziennie jest używane 

jeszcze raz gratulacje i spokojnych 9 miesięcy
22.05.2008
14.08.2011

pięknie
Zarumieniłabym się, ale pąs to już chyba nie w moim wieku 
Kąpiel- nie, później wyjście z niej- nie, zmiana pampresa-nie, zapakowanie go do auta-nie
teraz już i tak ciut lepiej, ale nie jest kolorowo. Ostatnio wieczorem, już po zgaszeniu światła umaniła mu się zabawa w łazience. Dobre pół godziny siedzieliśmy pod drzwiami, on ciągnął mnie za rękę i pokazywał, żeby światło zapalić, ja tłumaczyła : że rozumiem, że chciałby się jeszcze pobawić, ale jest noc ciemno, wszyscy śpią (wymieniała wszystkich których lubi i wszystkie zabawki), że jutro jak wstanie słonko, a Piotruś odpocznie to pójdziemy się bawić, że wtedy będziemy mieć więcej energii, że jestem tu z nim i czekam, aż będzie gotowy wziąć mnie za rękę i pójść się przytuli. Powtórzyłam to wszystko pewnie z 10 razy, ale w końcu zaprowadził mnie na fotel, to wtedy mu powiedziałam, że bardzo się cieszę, że tu przyszliśmy, bo uwielbiam jak się do mnie przytula, że bardzo go kocham i przetrwamy ten okres razem (nie omieszkałam się przy tym prawie pobeczeć