Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX ! - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-11, 09:19   #961
bokeh
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Znalazlam kolejny plus pieluchomajtek!! Dzis dwa razy Yae zrobila siusiu w toalecie, za trzecim nie zdarzyla co prawda, ale sama sobie pieluche zmienila
I zaskoczyla z zabawa lego! Tym samym wiem, co pod choinka znajdzie, sesese
Noo to może teraz Yae zajmie sie na dłuższy czas czymś u nas lego codziennie jest używane

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
no pięęęęękne krechy, wielkie gratulacje
a wiesz co ? hihih jak zobaczyłam Twojego newsa to mnie gdzieś tam w środku zakuło z zazdrości to chyba dlatego,że ja już produkcję zakończyłam i pewnie kiedyś zatęsknię za brzuszkiem
zyczę spokojnych 9 miesięcy

pytanie o mowe: czy Wasze dzieciaczki powtarzają w kółko słowa? np dziś rano: ja chce kisiel, ja chce kisiel, ja chce kisiel- i tak chyba z 20 razy, dotyczy to różnych sytuacji, staram się tłumaczyć,że rozumiem itp ale on jak nakręcony

Hania powtarza ciagle swoje imię :p
Stary 2014-12-11, 09:35   #962
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Noo to może teraz Yae zajmie sie na dłuższy czas czymś u nas lego codziennie jest używane

Akurat Yae bawi sie dlugo sama, tylko wlasnie czekalam, kiedy jej sie lego spodoba.
Yae prowadzi monologi tak, jakby ze soba rozmawiala i zamiast "sama" uzywa swojego imienia
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 09:40   #963
misiaeel
Wtajemniczenie

dzień dobry

ellmi przez Ciebie gęba mi się cieszy od wczoraj jeszcze raz gratulacje i spokojnych 9 miesięcy

Aga mam nadzieję, że się unormuje po tych bucikach

neti
Hania zazwyczaj śpi ponad 12h. wczoraj akurat był dziwny dzień bo w nocy spać nie mogła i bez drzemki w dzień. ale jak zasnęła po 18 to spała do 7.30

sylwia
nie pomogę z piekarnikiem:/

little
zdrowia dla Tosi

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 10:06   #964
Delicjanka
Zakorzenienie

Laski, mozecie napisac jak robicie barszcz czerwony na swięta? ja w tym roku robie u nas wigilie ;> ja robie tak na szybko, ale chce zeby ten byl wyjątkowy;]

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 10:23   #965
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

U mnie niestety nie bo prawie po ludzku nie mówi. Ale jak się pytam kto to zrobił to z uśmiechem pokazuje na siebie

U nas to pseudo duplo z Hello Kitty tez cały czas w uzyciu
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 10:36   #966
treselle0
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, możecie mi powiedzieć jak sprzedawałyście swoje wózki? ewentualnie inne duże rzeczy? Chodzi mi oto, że mam wystawiony wózek na olx no i ktoś chce go obejrzeć, i nie wiem, co mam go do domu zaprosić?
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 11:01   #967
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, możecie mi powiedzieć jak sprzedawałyście swoje wózki? ewentualnie inne duże rzeczy? Chodzi mi oto, że mam wystawiony wózek na olx no i ktoś chce go obejrzeć, i nie wiem, co mam go do domu zaprosić?
Jak ja kupowałam wózek, używke z olx to akurat babka mnie zaprosiła do domu.

W ogóle to wiecie co się stało, we wrześniu podpisałam umowe o prąd.. i nadal nie dostaliśmy zadnego rachunku;> wczoraj dzwonie, babka mówi....ze chyba o nas zapomnieli. Ciekawa jestem, jakbym nie upomniała się to pewnie by mi w czerwcu wystawili pare faktur i bym się pos.rała z rachunkami.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 11:10   #968
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Ja już nie jedną dużą rzecz kupowałam na OLX i zawsze byłam do domu zapraszana.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 12:34   #969
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

Gojka-śliczne to jest. Spokojnie możesz wołać 40zł. Piękne
A przy okazji, przyszła czapka. Faktycznie cieplutka, ale trohe mnie ciśnie w obwodzie, może się rozciągnie. Bardzo fajna i komin też. Dziękuję, że pokazałaś, bo od dawna czegoś takiego szukałam i zawsze wszystko takie cienkie widziałam. A ja marznąć nie lubię, uwielbiam opatulona zimą chodzić

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość

[/COLOR]gojka zestaw genialny!! Nie myslalas, zeby zrobic wiecej chleba kosztem np warzywnych dodatkow?
Wiesz moje założenie było takie, że P ma robić jedną kanapkę i mieć wiele możliwości (składników) do wyboru. Drugą kromkę zrobiłam tak dla drugiej osoby. Teraz siadamy we dwie i razem z nią robię. Ale może faktycznie jeszcze ze 2 kromki dorobię Planuję jeszcze zrobić jej książeczkę z instrukcją/ przepisem. Rysunkową oczywiście. Mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi. Np chleb, ser, sałata, wędlina, ogórek i dziecko patrząc na instrukcję ma zrobić taką samą, ale to za jakis czas, bo teraz chyba za trudne to.

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
aaaa Gojka, CUDNE te kanapeczki, nie sądziłam że aż tak fajnie to wyjdzie

Nie znasz moich możliwości

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
a wiecie coooooooo?

u nas taka sytuacja
Gratulacje.

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
GOJKA, super ta kanapka, spokojnie 40zł to nie jest wygórowana cena.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
A nie jest za mała ? W sumie nie luczyłam ile by filcu poszło. Wiem jedynie, że 2 kromki to ok 5zł na materiały.

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Boska, sprzedaj to dziewczyno, masz talent. Jak robiąłś pomidora??
Pomidor: 2 kółka w jasnym czerwonym, w jednym wyciełam te otworki. Pomiędzy nie dałam ciemniejszy czerwony, czyli zrobiłam go z 3 warstw filcu, zszyłam od zewnątrz i wokoło tych otworków, żeby podczas użytkowania filc się nie odginał. Ziarenka namalowałam żółtą farbą do tkanin.

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Laski, mozecie napisac jak robicie barszcz czerwony na swięta? ja w tym roku robie u nas wigilie ;> ja robie tak na szybko, ale chce zeby ten byl wyjątkowy;]
Niestety nie pomogę, bo od 9 roku życia nie jadam barszczu, więc nie umiem go zrobić.

Cytat:
Ja nasz wózek kuppowałam na tablicy. Zostałam zaproszona do domu, na spokojnie wszystko mi pokazano, mogłam dokładnie obejrzeć i wogle. Inaczej sobie tego nie wyobrażam szczerze mówiąc.

Dziękuję za miłe słowa co do moich kanapek, ale nie odpowiedziałyście mi ile byłybyście w stanie dać za taki zestaw no i czy wogle byłybyście w stanie coś takiego kupić. Wiecie muszę zbadać rynek Jest tu nas sporo, same mamy, więc chciałabym się dowiedzieć, bo jeśli uważacie, że takie coś nie ma sensu to mówicie, bo szkoda tracić czas na coś co nie ma sensu.Chyba zagmatwałam trochę, bo pisałyście, że fajne i zebym wystawiała.

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Mika, ciągle zapominam Ci napisać, aż specjalnie wróciłam, bo sobie przypomniałam.
Kiedyś pisałaś, że poszukujesz książeczki z autami. Wiem, że chciałaś z markami itp, ale znalazłam coś na styl Czereśniowej. Może się Wam spodoba, albo innemu wątkowemu chłopcu http://aros.pl/ksiazka/auta-11
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 12:40   #970
Ewik86
Zakorzenienie

Hej

Moje dziecko mnie rozpieszcza. Alicja spała dziś pięknie. Były dwie pobudki w nocy na uu i przerwa od 4 do 6, ale za to pospałyśmy do 10:15 W ogóle muszę Wam powiedzieć, że jak na razie mam aniołka w domu. Śpi pięknie, nie płacze w ogóle. Totalne przeciwieństwo Domci. Jak Domcia była noworodkiem to modliłam się, żeby pospać choć dwie godziny bez przerwy...

A do tego muszę pochwalić męża. Śpi z Domcią, wstaje do niej jak trzeba w nocy, rano się nią zajmuje, a mi daje pospać. Sprząta, zmywa, gotuje. No drugi anioł

Elllmi gratulacje! Tak się ostatnio zastanawiałam, która będzie następna, bo coś długo już nie było wiadomości o dwóch kreskach

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
W ogóle wczoraj mnie mąż tak wkurzył że lepiej że dziś pojechał. Oskar cały dzień był ze mną nie rozłączny a że byłam sama w domu to wiadomo że nic konkretnego nie zrobię. Na jego drzemce zrobiłam obiad,nastawiłam pranie,pomyłam gary ...ale że nie było prądu to też za wiele nie mogłam bo jak po ciemku. Wieczorem kiedy mąż był już w domu (mógł przejąć choć na chwilę małego) wzięłam się za ogarniecie pokoju a ten do mnie że "czemu na noc się za to wzięłam skoro miałam na to cały dzień"
palant!!
Oczywiście, bo cały dzień siedziałaś i pachniałaś

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Dziękuję za miłe słowa co do moich kanapek, ale nie odpowiedziałyście mi ile byłybyście w stanie dać za taki zestaw no i czy wogle byłybyście w stanie coś takiego kupić. Wiecie muszę zbadać rynek Jest tu nas sporo, same mamy, więc chciałabym się dowiedzieć, bo jeśli uważacie, że takie coś nie ma sensu to mówicie, bo szkoda tracić czas na coś co nie ma sensu.Chyba zagmatwałam trochę, bo pisałyście, że fajne i zebym wystawiała.
Mi się kanapka bardzo podoba, ale jeśli chodzi o cenę to zupełnie się na tym nie znam, więc nie pomogę.

Ifwka może dawaj Oliwce suszone jabłka? Domcia się nimi zajada, dla niej to są czipsy i jak zje większą ilość to potrafi 3-4 razy dziennie się załatwić.

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 12:47   #971
Ultra81
Rozeznanie

Hej dziewczyny!

Miałam dziś rano trudne emocjonalnie spotkanie i czuję się tak zmęczona jak po najtrudniejszym egzaminie świata.

Młoda wstała dziś o 5:22, nie powiem, poczułam w kościach Ona chyba też czuła, że za szybko, bo ze 2-3 razy kładła się jeszcze pod kołderkę na łóżku w sypialni, ale nie umiała już zasnąć.

Gojka, ja bym dała 4 dychy za taki zestaw kanapkowy.

Little - zdrówka dla Tosi!

Ellmi - Fifi jasnowidz wymiata

Deli, Meneq - brawa za postępy w mowie

Debrah - bardzo mi się podobają Twoje wpisy na blogu. Czytam z ogromną przyjemnością. Dziękuję.

Wstawiam zdjęcie w sukience. Niestety fota nie jest równie za☠☠☠ista co suknia

Muszę się zabrać za analizę specyfikacji, a za cholerę nie mogę się skupić...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sukienka.jpg (144,6 KB, 88 załadowań)
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 12:48   #972
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
A przy okazji, przyszła czapka. Faktycznie cieplutka, ale trohe mnie ciśnie w obwodzie, może się rozciągnie. Bardzo fajna i komin też. Dziękuję, że pokazałaś, bo od dawna czegoś takiego szukałam i zawsze wszystko takie cienkie widziałam. A ja marznąć nie lubię, uwielbiam opatulona zimą chodzić

Wiesz moje założenie było takie, że P ma robić jedną kanapkę i mieć wiele możliwości (składników) do wyboru. Drugą kromkę zrobiłam tak dla drugiej osoby. Teraz siadamy we dwie i razem z nią robię. Ale może faktycznie jeszcze ze 2 kromki dorobię Planuję jeszcze zrobić jej książeczkę z instrukcją/ przepisem. Rysunkową oczywiście. Mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi. Np chleb, ser, sałata, wędlina, ogórek i dziecko patrząc na instrukcję ma zrobić taką samą, ale to za jakis czas, bo teraz chyba za trudne to.

Nie znasz moich możliwości

Gratulacje.

A nie jest za mała ? W sumie nie luczyłam ile by filcu poszło. Wiem jedynie, że 2 kromki to ok 5zł na materiały.

Pomidor: 2 kółka w jasnym czerwonym, w jednym wyciełam te otworki. Pomiędzy nie dałam ciemniejszy czerwony, czyli zrobiłam go z 3 warstw filcu, zszyłam od zewnątrz i wokoło tych otworków, żeby podczas użytkowania filc się nie odginał. Ziarenka namalowałam żółtą farbą do tkanin.

Niestety nie pomogę, bo od 9 roku życia nie jadam barszczu, więc nie umiem go zrobić.

Ja nasz wózek kuppowałam na tablicy. Zostałam zaproszona do domu, na spokojnie wszystko mi pokazano, mogłam dokładnie obejrzeć i wogle. Inaczej sobie tego nie wyobrażam szczerze mówiąc.

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Mika, ciągle zapominam Ci napisać, aż specjalnie wróciłam, bo sobie przypomniałam.
Kiedyś pisałaś, że poszukujesz książeczki z autami. Wiem, że chciałaś z markami itp, ale znalazłam coś na styl Czereśniowej. Może się Wam spodoba, albo innemu wątkowemu chłopcu http://aros.pl/ksiazka/auta-11
Dziękuję fajna szkoda bo wczoraj zrobilam zamówienie na arosie
i nie wzielam kilku pozycji bo kasy mialam malo patrze ze dzis za swieta mi wpłynęło i chcialam domowic a tu sms ze paczka nadana nie wiedziałem ze przed świętami w 1 dzien sie uwina z zamowieniem ale następnym razem zamówię

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
no pięęęęękne krechy, wielkie gratulacje
a wiesz co ? hihih jak zobaczyłam Twojego newsa to mnie gdzieś tam w środku zakuło z zazdrości to chyba dlatego,że ja już produkcję zakończyłam i pewnie kiedyś zatęsknię za brzuszkiem
zyczę spokojnych 9 miesięcy

pytanie o mowe: czy Wasze dzieciaczki powtarzają w kółko słowa? np dziś rano: ja chce kisiel, ja chce kisiel, ja chce kisiel- i tak chyba z 20 razy, dotyczy to różnych sytuacji, staram się tłumaczyć,że rozumiem itp ale on jak nakręcony

No jasne czasem mam wrażenie ze mówi zeby mowic sensu brak

co do położnej bo nie odpisalam wczoraj byla tylko raz jak Julo mial 2 tygodnie pepek nie zagojony , a czytalam ze do 6 wizyt powinno byc trudno nsza nas olala i chyba teraz bedzie ta sama
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 12:59   #973
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Hej...
Mówiłam ze kocham mojego męża. .Taki prezent świąteczno-przedswiateczny.
Nie spodziewałam się. ..oczywiście ze za drogi- ale
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1418299187450.jpg (74,5 KB, 60 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 13:01   #974
hope01
Zakorzenienie

Ultra aleś lachon

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 13:10   #975
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Miałam dziś rano trudne emocjonalnie spotkanie i czuję się tak zmęczona jak po najtrudniejszym egzaminie świata.

Młoda wstała dziś o 5:22, nie powiem, poczułam w kościach Ona chyba też czuła, że za szybko, bo ze 2-3 razy kładła się jeszcze pod kołderkę na łóżku w sypialni, ale nie umiała już zasnąć.

Debrah - bardzo mi się podobają Twoje wpisy na blogu. Czytam z ogromną przyjemnością. Dziękuję.

A idz w cholere z ta figura Jestes jak polowa mnie

Gojka masz dla porownania z all http://melissadoug.strefamarek.alleg...-and-doug.html tyle, ze tam pieczywa jednak wiecej, bo 4 kropki, bulka i pita.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 13:11   #976
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Ultra aleś lachon
to samo miałam pisać

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-12-11, 13:24   #977
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczyny!

co za figura pięknie

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 13:32   #978
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny!

Ojej szalenie mi miło, mi się wydaje ze jestem raczej nudnawa: brzydal: i mam też problem z takim nieumyslnym stawianiem siebie w świetle eksperta: Ale tego trudno uniknąć jeśli się prezentuje własne poglądy (trudno je wtedy uznac.za.złe ...)
Dziękuję wam wszystkim bo chociaż komentarzy tam nie to.widzę że.czytacie.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 13:37   #979
Ultra81
Rozeznanie

Debrah - nie jesteś nudnawa i nie mam też takiego wrażenia, że piszesz z pozycji eksperta. Właśnie fajnie, że piszesz z pozycji mamy w Twojej sytuacji i raczej się dzielisz niż oceniasz czy generalizujesz. Ja nie komentuję na blogu, to przeważnie nie mam do dodania wiele więcej niż "Super, że to napisałaś", ale fakt - super, że to napisałaś

Dziewczyny, dziękuję za komplementy Zarumieniłabym się, ale pąs to już chyba nie w moim wieku

Jeeej, praca idzie mi jak po grudzie dziś :/
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 13:51   #980
insolito
Zadomowienie

Ellmi, jeee ale nius Fantastyczne wieści Nie wiem czemu dziwczyny się tak dziwią, pamiętam, że coś przebąkiwałaś, że chciałabyś miałam nawet pytać, ale zapomniałam . Dbaj o Was

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 14:04   #981
nancykenator
Zakorzenienie

hej,
jestem na bieżąco
wiem, wiem od wczoraj nadrabiam

ellmi aleś zszokowała wszystkie
jeszcze raz gratuluję i spokojnych 9 m-cy życzę

Ultra ale laska z Ciebie

Ewik dla tż i dla Ali, że tak dobrze śpi

hope dużo, dużo zdrowia dla siostry

Pisałyście o jeździe w wózku, Kuba w sumie lubi, ale raczej krótkie dystanse, jak idziemy do sklepu to w jedną stronę wózkiem a wracamy na nogach.
co do olx, to mój tż jest chyba sprzedawcą roku (ostatnio robimy porządki i wszystkie niepotrzebne szpargały sprzedajemy np koce (prezent ślubny), merynosy, moje buty, dywany itd, kupujący podjeżdża pod blok, nie zapraszamy nikogo do domu.

W sobotę mam szkolenie, strasznie mi się nie chce jechać :/
do tego w sobotę tż ma urodziny i nie mam pojęcia co upiec, chyba skuszę się na ten sernik oreo, co ostatnio ezzo wklejała
już nawet nie mówię, że do świąt 2 tyg a ja jeszcze pierniczków nie zrobiłam :/
hope z którego Ty przepisu robiłaś? Z tego od Bokeh?

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Dziewczyny, jakie macie puzzle? Chodzi mi o takie powyżej 9 elementów...Kupiłam ostatnio takie 12 szt ale nie da się ich układać, bo są maleńkie i ramka jakaś taka powyginana :/
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 14:06   #982
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Dziewczyny czy ktoraś ma buciki dziecięce z Decathlonu??
są teraz takie chciałam młodemu wziąć http://www.decathlon.pl/buty-dla-mal...d_8285905.html
ale jest łamana rozmiarówka. mały teraz ma ok 23 czyli tak 14,0 cm nózkę-i nie wiem jaki rozmiar wziąć. chyba ten 24/25. dlaczego oni takie rozmiary robią??? dzizas!

Stary 2014-12-11, 14:07   #983
nancykenator
Zakorzenienie

dla wszystkich zniesmaczonych ceną noża lidla, proszę
http://allegro.pl/listing/listing.ph...4-default-1209
Stary 2014-12-11, 14:27   #984
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Elmi gratulacje ogromne!!!! Spokojnej ciąży! :-*

Nancy bo teraz wszystko można kupić

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Widziałam że pytałyście O chleb. Długi czas nie jadłam, teraz zdarza mi się raz w tygodniu. Zamiast chleba jem wafle ryżowe, macę, pieczywo typu Wasa, Ale najbardziej lubię "kanapkę" z tortilli.

I jeszcze co do wózka. Nie używamy właściwie w ogóle. Ostatni raz trzy tygodnie temu kiedy M. musiał iść na pocztę a ja zabrałam auto. Na zakupy też chodzę z Blanka na nogach. co prawda trwają one godzinę dłużej, ale ja się delektuję każda chwila z Małą. Dużo zrozumiałam przez ostatnie tygodnie...

U kogo mogę zamieszkać? Mąż mnie wygoni z domu. Dzisiaj w pracy była Pani z jakiegoś wydawnictwa i znowu, mimo ciężkiej sytuacji finansowej, kupiłam małej książkę i przeplatankę. Tłumacze się tym, że dla Niej mam oddzielny fundusz, ale chyba już go przekroczyłam
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 14:35   #985
insolito
Zadomowienie

Zawsze tyle mam Wam odpisać, a jak siadam to mam pustkę w głowie Mogę zwalić to na ciążowego kalafiora ?

Ultra, ale jesteś seksi mama

Neti, brawo dla męża za prezent A kiedy wyjeżdża?

Gojka, rewelacyjne kanapki

Piotrke do wózka nie da się wpakować z dobre poł roku jak nie więcej. Na zakupach jakoś wysiedzi w tym sklepowym, ale ja z nim sama już nie jeżdżę, wiec jak mu się znudzi to Tż za nim gania, a ja kończę. A na co dzień mąż ogarnia zakupy

U nas drugi tydz. trwa bunt dwulatka. Powiedzcie czemu to przychodzi tak niespodziewanie? Jednego dnia masz dziecko z którym możesz się dogadać i wypracować kompromis, a następnego budzi się diabełek i nawet czynność, ktore sprawiały mu radość są powodem do mega histerii Kąpiel- nie, później wyjście z niej- nie, zmiana pampresa-nie, zapakowanie go do auta-nie Trudne to teraz już i tak ciut lepiej, ale nie jest kolorowo. Ostatnio wieczorem, już po zgaszeniu światła umaniła mu się zabawa w łazience. Dobre pół godziny siedzieliśmy pod drzwiami, on ciągnął mnie za rękę i pokazywał, żeby światło zapalić, ja tłumaczyła : że rozumiem, że chciałby się jeszcze pobawić, ale jest noc ciemno, wszyscy śpią (wymieniała wszystkich których lubi i wszystkie zabawki), że jutro jak wstanie słonko, a Piotruś odpocznie to pójdziemy się bawić, że wtedy będziemy mieć więcej energii, że jestem tu z nim i czekam, aż będzie gotowy wziąć mnie za rękę i pójść się przytuli. Powtórzyłam to wszystko pewnie z 10 razy, ale w końcu zaprowadził mnie na fotel, to wtedy mu powiedziałam, że bardzo się cieszę, że tu przyszliśmy, bo uwielbiam jak się do mnie przytula, że bardzo go kocham i przetrwamy ten okres razem (nie omieszkałam się przy tym prawie pobeczeć) powiedziałam, że może tu zasnąć, albo możemy iść do łóżka, przykryć nóżki i po chwili zaprowadził mnie do sypialni i w końcu zasnął Od tamtego wieczoru jest lepiej, już niema półgodzinnego ryku, w miarę sprawnie przychodzi się przytulić zasypia. ale zmiana pieluchy nadal stanowi wyzwanie, mam nadzieję że i na to znajdę sposób

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 14:42   #986
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Insolito dokładnie nie wiadomo ale mmniej więcej między połową stycznia a początkiem lutego.

Stary 2014-12-11, 14:49   #987
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ja robie kiszony
Cytat:
Hej dziewczyny!

zbieram szczene fiu fiu
kiecka tez zjawiskowa lata 60-te
ale Ty chudzinka jestes
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 14:55   #988
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Hej

Moje dziecko mnie rozpieszcza. Alicja spała dziś pięknie. Były dwie pobudki w nocy na uu i przerwa od 4 do 6, ale za to pospałyśmy do 10:15 W ogóle muszę Wam powiedzieć, że jak na razie mam aniołka w domu. Śpi pięknie, nie płacze w ogóle. Totalne przeciwieństwo Domci. Jak Domcia była noworodkiem to modliłam się, żeby pospać choć dwie godziny bez przerwy...

A do tego muszę pochwalić męża. Śpi z Domcią, wstaje do niej jak trzeba w nocy, rano się nią zajmuje, a mi daje pospać. Sprząta, zmywa, gotuje. No drugi anioł

Elllmi gratulacje! Tak się ostatnio zastanawiałam, która będzie następna, bo coś długo już nie było wiadomości o dwóch kreskach

Oczywiście, bo cały dzień siedziałaś i pachniałaś

Mi się kanapka bardzo podoba, ale jeśli chodzi o cenę to zupełnie się na tym nie znam, więc nie pomogę.

Ifwka może dawaj Oliwce suszone jabłka? Domcia się nimi zajada, dla niej to są czipsy i jak zje większą ilość to potrafi 3-4 razy dziennie się załatwić.
Wydaje mi się, że lepiej jak drugie jest spokojniejsze od pierwszego. Wtedy Dominice mogłaś poświęcić cały swój czas, teraz już mam 2 szkraby więc wiadomo.. Moja P była idealnym dzieckiem, w nocy pięknie spała, nie było problemów z wprowadzaniem nowych pokarmów, ząbkowanie też lajtowo, no tylko te zapalenia płuc i pobyty w szpitalu. Boję się co będzie przy drugim, oby było takie jak starsza siostra- o ile wogle będzie Ostatnio coraz częściej myślę żeby zstać przy jednym.

Cytat:

Dzizękuję za odpowiedź. Kurde a ta sukienka to w rozmiarze 32?? Pięknie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
A idz w cholere z ta figura Jestes jak polowa mnie

Gojka masz dla porownania z all http://melissadoug.strefamarek.alleg...-and-doug.html tyle, ze tam pieczywa jednak wiecej, bo 4 kropki, bulka i pita.
Widziałam ten zestaw. Faktycznie dorobię jeszcze 2 kromki i pite też bez problemu mogłabym zrobić. Bułki bym się chyba troche bała podjąć, ale nie chcę też robić bardzo podobnego żeby nikt się mnie nie czepił później. Wiecie, że plagiat i te sprawy.

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
hope z którego Ty przepisu robiłaś? Z tego od Bokeh?
To ja pierniczki piekłam Robiłam z przepisu Bokeh o te http://www.mojewypieki.com/przepis/szybkie-pierniczki Ale tyle mnie nerwów kosztowały, że nigdy więcej. Ciasto strasznie żadkie. NAjbardziej smakują mi te http://www.mojewypieki.com/przepis/c...owe-pierniczki tak pomarańczowo- czekoladowo smakują. Całkiem ok są też te http://www.mojewypieki.com/przepis/choinki-z-piernika. Jednak z tych 3 przepisów, bo wszystkierobiłam wg mnie wygrywają te czekoladowe. W przepisach jest podana melasa,, ja dawałam miód.

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Elmi gratulacje ogromne!!!! Spokojnej ciąży! :-*

Nancy bo teraz wszystko można kupić

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Widziałam że pytałyście O chleb. Długi czas nie jadłam, teraz zdarza mi się raz w tygodniu. Zamiast chleba jem wafle ryżowe, macę, pieczywo typu Wasa, Ale najbardziej lubię "kanapkę" z tortilli.

I jeszcze co do wózka. Nie używamy właściwie w ogóle. Ostatni raz trzy tygodnie temu kiedy M. musiał iść na pocztę a ja zabrałam auto. Na zakupy też chodzę z Blanka na nogach. co prawda trwają one godzinę dłużej, ale ja się delektuję każda chwila z Małą. Dużo zrozumiałam przez ostatnie tygodnie...

U kogo mogę zamieszkać? Mąż mnie wygoni z domu. Dzisiaj w pracy była Pani z jakiegoś wydawnictwa i znowu, mimo ciężkiej sytuacji finansowej, kupiłam małej książkę i przeplatankę. Tłumacze się tym, że dla Niej mam oddzielny fundusz, ale chyba już go przekroczyłam
Możesz u mnie, choć ja też wiecznie książki kupuję to nie wiem ile tż mi pozwoli mieszkać Ale jak coś to się później będziemy martwić.

Byłyśmy w bibliotece oddać książki. DZiecko mi awanturę zrobiło, że jak to mama sobie książkę pożycza a jej nie?? Mowy nie ma. No i wyszłyśmy z 2 książeczkami dzieciowymi + 1 dla mamy

Idę zamówienie na arosie złożyć Szkoda, że nie dla mnie. Choć może i 1 książkę wezmę dlan małej.
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-11, 15:04   #989
nancykenator
Zakorzenienie

Gojka te przepisy mam juz zapisane na telefonie ;-)
Wiem,ze hope robila pierniczki razem z Malym i tez mi sie tak zamarzylo
Stary 2014-12-11, 15:10   #990
marsi11
Zakorzenienie

Ewik- to dobrze,że malutka jest spokojna
u mnie to wygląda tak,że mała non stop tylko przy uu( znowu przybrała ponad 400 g w tydzień ), ostatnio zaczełam ją nosić w chuście bo jojczyła non stop, w nocy pięknie śpi ale co z tego jak zasypia ok 23 -24 za to potem śpi do 10-11
no i wczoraj znowu na wieczór był koncert, tym razem Leosia nie obudziła

Ostatnio Leo miał zapalenie ucha i w związku z tym byliśmy chyba ze 4 razy u lekarza na kontroli bo coś nie chciało się wyleczyć- w związku z tym mój chłopczyk pokochał panią dr, pokazywał gardło, uszko, mówił oddychać- nie oddychać itp, za tydz ma urodziny i kupilam mu zestaw małego doktora z Fisher Price, mam nadzieję,że mu się spodoba
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości