![]() |
#4051 |
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadowe Mamy 2014- część I
Jak u mnie wieje az sie boje chyba z tego ten leb tak mi nawala..
#4052 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Same porazki- czyszczenie kopyt masakra, ten kon taki wielki ze sie go balam, zanim na niego wskoczylam to minelo 10min. a juz tym wskakiwaniem bylam tak wykonczona ze sil nie mialam ![]() to jednak trzeba lubic, nie da sie od tak polubic ![]()
![]() |
#4053 |
Zakorzenienie
|
Kladzuecie maluszki jeszcze usilnie do snu na boku? Ja staramsie, ale ledwo mala odloze to juz sie obraca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4054 |
Zadomowienie
|
Szybkie pytanie: jak wychodza ubranka ze smyka? Bo chcę zamówić między innymi pajacyk do chrztu i mała będzie miała praktycznie równo 3 miesiące i nie wiem czy zamawiać 0-3 czy 3-6
|
![]() ![]() |
![]() |
#4055 |
Zakorzenienie
|
Czy masc majerankowa moge smarowac malej pod nosek. Bo na ulotce pisze ze lepiej od roku a gdzies czytalam ze mozna. Ja dzis kolejna noc w drugim pokoju bo na noc przezuebienie mi sie nasila. A tz z mala ktora steka i nie chce spac
#4057 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Byłam dzisiaj na szopingu, kupilam SE sukienkę w mohito na chrzciny, a dla D.sukienkę w cocodrillo na 74! Wogole to dziś skonczxyla 2 miesiące i nadal pępek nie odpadl ![]() Kurcze malo mnie tu a teraz jeszcze fejs do ogarniecia ![]() Jak wstawić fotke z tel .żeby tylko naszej grupie było?
#4058 |
Rozeznanie
|
A u mnie na wsi maja niektorzy konia w gosodarstwie bo zimamo kuligi robia i bylam raz na takim nocym z pogchodniami po lesnych drogach sie jezdzi i musialam wypic duzo % zeby wkoncu "zapach" konia mi nie przeszkadzal.
Ja klade na pleckach i glowa w bok ale i tak w ciagu godziny spania obraca ja z 10razy Smaruje mascia majerankowa
#4059 |
Zakorzenienie
|
Kostka moja tez nie SPI w dzien
![]() ![]()
#4060 |
Rozeznanie
|
Yyyy jaka grupa na fb?? Nic mi nie wiadomo
#4061 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
Ja bym brała na 3-6 raczej |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4062 |
Raczkowanie
|
Ej, na fejsie jest jakaś nasza grupa? O czymś nie wiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4063 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przeszłyśmy z klubu na fejsa, bo praktycznie wszystkie mają, a w aplikacji nie ma klubu więc na fb łatwiej coś udostępnić tylko mamusiom ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4064 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4065 | ||||
Zakorzenienie
|
KURDE. tapatalk doprowadza mnie do szału. mogę odpisać na co tzreciego posta albo i rzadziej :/ nadrabiam...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a tych cukrowych nie dawaj, bo poza cukrem ziół tam jest niewiele. jakiś 1% ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4066 |
Raczkowanie
|
Pisałyście o tym, ale nie mogę znaleźć na telefonie. Coś się robi jak miejsce po szczepuonce na gruźlica zrobiło się wypukłe i czerwone?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4067 |
Zadomowienie
|
Chyba nic się nie robi, czek się, szczerze to ja nawet ma to nie zwracałem uwagi zapomniałam, teraz już jest pzyschniete czerwone, czekam do dalej będzie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4068 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
taaa, zwłaszcza dzisiaj - w nocy obudził się 2h za wcześnie i potem musiałam się nagłowić i natańczyć żeby karmienia poprzesuwać :P dzień też był z dupy, od 9 do 16 spał 2x po 15 minut i tyle... o 16 padł, przespał 2h. ostatnie pół godziny przed kąpielą to juz nie wiedziałam co robic ![]() takze tak elegancko to w teorii, a praktyka praktyką. ale ja uważam że ważne żby jednak dążyć do jakiegokolwiek zachowania tego schematu, w miarę możliwości, bo on jest jeszcze malutki i dopiero się świata uczy. i to moje zadanie żeby go nauczyć takiego, jaki obydwojgu nam będzie pasował ![]() tych karmień muszę pilnować bardzo dokładnie, żeby nie bylo ich więcej, bo on duży jest... bardzo duży. i coraz cieższy. jeszcze o tym - chałwę bardzo prosto zrobić w warunkach domowych ![]() ![]() http://www.mojewypieki.com/post/chal...mowa-waniliowa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z jednej. Zwykle je z jednej. Czasem daje druga jak długo je i zaczyna się wkurzać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4070 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() tylko zalewałam go większą ilością wody (max o połowę) i dokładnei pilnowałam czasu parzenia, żeby nie parzyć za długo. i zawsze robiłam na świeżo - czyli parzyłam, studziłam i od razu dawałam, żeby nie stał. Cytat:
Cytat:
o rany stara, odstaw jak najszybciej te orzechy! to zdecydowanie one mogą byc winowajcą, a nie mleko. a nawet jeśli to też mleko, to orzechy teraz mogą zaburzyć obraz, bo też mogą uczulać. alergia to alergia. czy na orzechy, białko mleka czy truskawki - u danej osoby będzie wyglądać tak samo. nie jest tak, że po nabiale wywala na buzi a po orzechach na klacie... Cytat:
alergia na białko mleka dotyczy tylko produktów mlecznych. alergia na białko - produkty mleczne, białko jaja, białko wywarów mięsnych, czasami białko miesa. tylko często uczula nie tylko samo mleko krowie i przetwory, tylko właśnie białko ogólnie. i te trzy, które wymieniłam, czyli mleko, jaja i wywary to najsilniejsze białkowe alergeny. dlatego jeśli jest podejrzenie alergii na białko mleka krowiego to jeśli nie ma dużej poprawy po samym odstawieniu nabialu, poleca się odstawienie reszty wysoko alergizujących białek. i np. mleka koziego czy owczego też. druga sprawa - jeśli zabirasz dziecku butelkę i nie domaga sie jeszcze - to znaczy, że się najadło ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4071 |
Zakorzenienie
|
Aleska ja robie mojemu tak jak na rozpisce mleka 120 i zawsze tyle zje. Jak nie chce to po prostu nie je, ale to rzadko. Wiecej nie daje. A czy wszystko ok to zobaczysz po wadze czy ladbnie i rowno przyrasta.
Alekaz ja podawalam wit c podczas kataru w kroplach - 7 kropli raz dziennie, ja do buzki bezposrednio. Mozesz do mleka dac. Zanet ja nieraz klade na boku i podkladam koc, zeby sie nie przekrecil, ale to kwestia czasu zeby wyladowal na plecach wiec chyba nie ma sensu ![]() Begie nasz w smykowe i pepcowe wchodzi 62, a w inne firmy np. H&m 56, wiec smyk wg mnie szybciej dobry. Wzielabym wiekszy rozmiar ![]() Alekaz.mascia majerankowa mozesz posmarowac pod noskiem. Silesianna dzieki za rade co do herbatki ![]() Aleska nam polozna mowila ze to msce po szczepieniu trzy miesiace moze sie babrac. Nasz jak w dzien jeszcze w miare spal, tak dzis nie wiem co sie dzialo...chyba lacznie moze pospal godzinke... ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Czy jak malego mecza baczki a daje sab i mleko nowe, no plus ew.herbatka koperkowa i masaze to moge cos jeszcze? Ewidentnie nieraz chce spac, zamyka oczy a co chwile sie wybudza przez baki...macha mocno rekoma i nozkami, taki nerwowy jest
#4072 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
oni MUSZĄ tak napisać, jeśli na tej samej linii produkcyjnej są produkowane rzeczy zawierające mleko. przy czym przy zmianie produkcyjnej linie są czyszczone i naprawdę maleńka jest szansa, że coś się zaplącze. a nawet jeśli - to nie będzie taka ilość, która mogłaby zaszkodzić naszym dzieciom. to jest informacja dla bardzo silnych alergików, którzy np. dostają wstrząsu anafilaktycznego od polizania orzeszka. Cytat:
jak juz załapie tak jak trzeba to będę próbowała nauczyć go zasypiania w łożeczku... ale do tego jeszcze kawał drogi ![]() ![]() dzieci same z siebie mają prawo nie potrafić zasnąć. są niespokojne, zmęczone, ale nie wiedzą czego potrzebują i jak to osiągnąć. musimy je tego nauczyć ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
nic ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4073 |
Zadomowienie
|
Dotarłam i ja.
Boże ale mam ostatnio dni... bez kitu mam już dość. Wszystkiego ! Dopadła mnie jakaś chandra czy co. Po prostu padam na pysk że zmęczenia. Od dłuższego czasu próbuje wprowadzić jaKo taki stały rytm dnia.... I średnio nam z tym idzie... I jeszcze jak na złość Wy ten temat tu poruszylyscie. I tak sie naczytalam i tylko załapałam doła bk u mnie nie ma żadnej stabilizacji ![]() Jak czytam o tym ze wam brzdące przesypiaja całe noce to szoku doznaje. Bo u mnie pobudka zwykle jest po jakieś 2h....czasem tylko co 4h. I nie wiem od czego to zalezy ![]() Poza tym u Was w ciągu dni też super. Stałe pory na wszystko . Na zabawę. Na karmienie. Na sen. A u mnie..... szkoda gadać. Wszystko warunkuje jak pospi w nocy i czy zechce pospac w dzień ile H. No mówię wam wszystko jest z dipy u nas ! Mówicie ze wasze maluszki się budzą i zaczynają bawić. .. A dopiero potem karmienie.... tonu mnie znowu jest od dooopy strony.... bo G jak już się budzi to z wielkim rynkiem ze glodna i natychmiast muszę ja przystawiac do cyca. I to niezależnie czy spała 2 h czy 4h ![]() Kostka jak wydluzylas odstępy między karmieniami??? Sesianna w sypialni w nocy masz zupelnie ciemno ? Nawet lampki nie zapalasz ? Ehh do dooopy ze mnie mama bo nawet sobie z organizacją dnia nie radzę . A na dowód tego powiem wam ze moją córką niedawno zasnela.... A dokazyawala od godz.20 ![]() W międzyczasie zjadła cyca, potem awantura ze w cycu pusto więc dałam jej 40ml koperku, znowu awantura więc wbiła 100ml mm i tu zasnela na 10minut. Przebudzila się i dalej glodna więc znowu cyc.... no zesz! !!!!! Szlag mnie trafia na to wszystko!
![]() |
#4074 |
Zadomowienie
|
Listopadowe Mamy 2014- część I
PAULINA przestań nie jestes zła mama wszystko sie poukłada zobaczysz tylko na spokojnie i je stresuj sie tym tak bardzo ja na pocieszenie ci powiem ze dziś moj bąbel szaleje dawno juz powinien spac a tu sie zanosi ze do snu mu daleko... Taki dzień tak sobie tłumacze i wiem ze tego mojego nerwusa to do niczego nie skusze heh czasmi pojawi przed jedzeniem czasami po czasami cyc mu wystarczy a czasami muszę dorabiać mm.... Dzisiaj np ulewal praktycznie za każdym razem co tylko zjadł ale nie krzyczał wiec nie tobie paniki
![]() ![]() ![]() ![]() A moze u ciebie skok?
#4075 |
Raczkowanie
|
Przyzwyczajona do pobudki ok 3 wstałam na karmienie, a tu zonk-moje dziecko spi w najlepsze. Ciekawe o kktórej wstanie, a tym czasem i ja zmykam spać.
Co do szczepienia po gruźlicy to położna mówiła, że może do 3 miesięcy się babrac i goic. U nas po 1,5 mca wyszedł taki czerwony baniak o średnicy gdzieś 0,5-0,7 cm (ponoć mieliśmy duuuzy), później podszedł ropa i wyglądał jak wielki okropny pryszcz. Po kilku dniach pękł i zrobił się strupek, który jeszcze w sumie trochę jest, a to juz prawie 2mce i tydzień jak Milan jest na tym świecie. Ponoć to jedyna szczepionka, która tak długo się babra i tak brzydko może wyglądać?
MÓJ CAŁY ŚWIAT 01.11.2014 - Milan ![]() 03.09.2011 - Michał ![]() ![]() ![]() 28.07.2010 - Kisiel ![]() Edytowane przez karola19 Czas edycji: 2015-01-05 o 02:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zastanawialam sie czy ziola mozna z mm mieszac...rumianek tez mozna rozumiem, nawet taka ilosc 120 ml ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4077 | ||
Zakorzenienie
|
To nie kojarze tam zadnej stajni..
![]() Cytat:
![]() A co dziwne jak zasnie na mnie albo na tzecie to potrafi spac ponad godzine, nie wiem moze potrzebuje bliskosci...ale co w nocy nie potrzebuje?? I probowalam go klasc i w lozeczku i w bujaczku i zostawiac uspionego przy cycu...efekt zawsze ten sam budzi sie za chwile... Na spacerze spi od razu i nawet 2 godziny przespi... A jak uczylas zasypiania w lozeczku?? Pytam z ciekawosci bo metody chyba sa rozne....bywaja tez kontrowersyjne.. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja tez karmilam na zadanie ale szlag mnie trafil bo wisial co godzone czasem czesciej na cycu... Zaczelam przedluzac czas zeby dociagnac do 3 godzin od poczatku ostatniego karmienia wiec to tez nie jakis szal... I przestalam na prawie kazdy placz dawac cyca...nosze, wkladam do bujaczka, zagaduje, czytam, spiewa, jak juz nie wiem co zrobic to sciagam mu majty i pieluche - on jest wtedy zachwycony i lezy z gola pupa jeszcze 10 minut i tak powoli coraz dluzej dociagalam to pory ktora mnie interesuje. No i zaczelam tez pilnowac zeby zjadal wiecej na jeden posilek, budze, zmieniam cyce w trakcie, podnosze do odbijania itp...wtedy wiem, ze w miare sie najadl i powinien spokojnie wytrzymac 3-4 godziny i jak marudzi to chodzi mu o cos innego niz jedzenie... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4078 |
Rozeznanie
|
O wlasnie kostka tez mam ten problem ze na kazdy placz daje cyca a wczoraj na kazdy placz butla i mozna zwariowac...tylko jak ja mam wiedziec, ze ona najadla sie na tyle, zeby wytrzymac 3h?? Boje sie, ze ja bede caly czas troszke glodzic..jak bede dawac mm to luz bo widze ile je a teraz daje cyc bo napelnily sie po nocy
#4079 |
Zakorzenienie
|
To sciagaj i dawaj z butli.. Moj znowu prawie nie chce jesc z butli
![]() Happy ciesze sie za wrocilas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4080 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jesteś dobrą mamą! Tulę Kostka, jeszcze w Mysłowicach na Wesołej też sporo koni chyba a to w miarę blisko do DG ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.