|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
Bo tak na prawdę nie wiem czy są jakiekolwiek leki, które można bez stresu brać w ciąży, zawsze coś.
A co do fotelika to mój syn jeździ w Romerze King bodajże, on jest normalnie montowany przodem, ale mam koleżanki, które mają ten montowany tyłem i są bardzo zadowolone. Podobno są bardzo bezpieczne.
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kiedys byłam strasznie nieodpowiedzialna i w ogóle pasów nie zapisałam, wlasnie od ciazy nauczyłam sie zapinać... Jednak wydaje mi sie, ze bezpieczniej w pasach niż bez nich. Zapisałam do 9 msc, po prostu pas szedł pod brzuchem 😉
Jestem z okolic zielonek, czyli pn czesc 😉 A ile nas jeszcze z krk? Mój lekarz czasem na lubelskiej, czasem mehoffera. Chodzę do Artura świstaka 😃
|
#3483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3484 |
|
Konto usunięte
|
Jeszcze ja i Sikorka
|
|
|
|
#3485 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#3486 |
|
Zadomowienie
|
co do fotelika,to my dla Hani,ktora jest drobniaczkiem mamy graco i iestesmy bardzo zadowoleni...bo skonczyly sie placze w trasie,a z tego co Maz sprawdzal,to ma dosc dobre opinie i chyba sporo punktow w testach...jak Hania pojdzie spac,to zerkne dokladnie co to za model.
Co do wizyt i usg to ja chodze do luxmedu i tam wizyta osobno i usg osobno. Teraz ze wzgledu na torbiel pepowinowa dostalam skierowanie na badania prenatalnena nfz i bede je miala 17.01 tez w luxmedzie. Gdyby nie to,ze mam miesniak to byloby to moje pierwsze usg,a tak bylam jeszcze w 7tyg i tam sie ta torbiel pokazala wiec mam stresa czekajac na to usg. |
|
|
|
#3487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3488 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i paracetamol w razie czego zawsze można.Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3490 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja na następnej wizycie zapytam się lekarza jak to będzie u mnie z tym usg, mam nadzieję że będzie na każdej ![]() Ja tak pisałam wcześniej, że się świetnie czuję, a dziś dopadły mnie takie bolesne kłucia jakby w pośladku że, aż cieżko z fotela się podnieść bo czuję wbijającą się szpilę, okropieństwo mam nadzieję że niebawem to minie![]() Co do fotelików to się nie wypowiem, nie mam zielonego pojęcia jak ze wszytskim zresztą
|
|
|
|
|
#3491 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3492 |
|
Raczkowanie
|
ale dzis naskrobalyscie
Ja tez mam 12 wizyte, teraz bedzie 4 wizyta na kazdej mam usg robione, wyswietlane wlasnie na ekranie na wprost lezanki.jesli bedzie wszystko ok to nie pojde na prenatalne.Odzywala sie bodajze Paulinka, ktora na ip ostatnio pojechala? Nie widzialam zadnej inf.Mam nadzieje ze wszystko dobrze u niej. |
|
|
|
#3493 |
|
Raczkowanie
|
Ja przyznam w pasach nigdy nie jeździłam a wydatek na adapter dla mnie zbędny w pierwszej ciąży, teraz pewnie tez dam sobie z tym spokój ale każdy robi jak uważa nie namawiam do takiego postępowania jak moje
![]() Z tego co wiem można kupić fotelik z opcją jazda tyłem do kierunku i starszemu dziecku z czasem można go też odwrócić na przód do kierunku jazdy. Słyszałam że im dłużej tak dziecko jeździć to lepiej dla jego kręgosłupa ale sama nie zastosowałam się do tego z niewiedzy. Moja Oliwia jeździła chyba (pamięć zawodzi) do 11 mc w maxi cosi 0-9kg potem zaczęła jeździć w maxi cosi ale tym dla starszych dzieci a teraz jeździ w recaro monza 2, 15-36 i ten dopiero ma isofix bo nie ma 5-cio punktowych pasów jak poprzednie a poprzednie trzymał pas pasażerski A tak przy okazji informacji Dzieci w każdym wieku mogą jeździć na przednim siedzeniu ale muszą koniecznie w fotelikach i musi byłć wyłączona poduszka powietrzna z przodu (tutaj tylko trzeba się upewnić czy poduszkę wyłącza się też gdy dziecku już przodem jeździ do kierunku jazdy) osobiście polecam mimo wszystko wozić z tyłu i zakup lusterek dla dziecka jedno wiesza się na zagłówku z tyłu gdzie odbija twarz malucha drugie zawiesza na lusterku na szybie Przy tej opcji najlepiej by była właśnie zawieszka na lusterko nie przyssawka bo spada Normalnie wena na pisanie sorka jak kogoś gryzmoły moje nie interesują ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- No właśnie nie, chyba że coś mi umknęło. Ja z tego co tylko kojarzę krwawienie ustąpiło i miała czekać do poniedziałku czyli wczoraj na usg i cisza :/ |
|
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
Tez wlasnie weszlam spr czy Palinka cos napisala a tu nie ma nic
|
|
#3495 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Generalnie zasada jest taka - o ile niczego nie pomyliłam - , że fotelik zmieniamy na większy jeśli dziecko siedzi stabilnie i przekroczy wagę lub jeśli wystaje dziecku głowa. Nogi mogą wystawać i nie ma to nic do rzeczy przy zmianie fotelika. A co do następnego fotelika to kupiliśmy fotelik firmy Axkid Duofix - przy okazji odwiedzin u rodziny wskoczyliśmy po drodze do Wrocławia do p. Andrzeja z osiemgwiazdek ( link do www oraz link do bloga ). Zastanawialiśmy się między fotelikami Be Safe a Axkid. W sumie w aucie przymierzaliśmy 3 czy 4 foteliki; ale wygrał Duofix. Fotelik mamy zamontowany na pasy (jak zamontowaliśmy inny fotelik na isofix to odstawał kilka cm, więc p.Andrzej nam go odradził) i synek może w nim jeździć przodem lub tyłem do kierunku jazdy. Wagowo jest od 9 do 25 kg. Synek cały czas jeździ tyłem i nie ma z tym żadnego problemu. Dla bliźniaków zostawimy fotelik z Cybexa (o ile będzie pasował do wózka), a drugi dokupimy z firmy Be Safe Izi Go (najlepiej z bazą, jeśli jest). Muszę tylko sprawdzić czy do wózka będą pasować 2 foteliki różnych firm. A jako fotelik następny również planujemy 2 foteliki RWF (montowane tyłem do kierunku jazdy). Może z Axkid; no chyba że do tego czasu pojawi się coś godnego uwagi. Aha no i planuję jak najdłużej wozić dzieci tyłem do kierunku jazdy, czyli do 25kg. Szkoda, że trzecie foteliki (15-36 kg) - z tego co słyszałam - są już tylko montowane przodem. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() --- Spędziliśmy dziś miło wieczór ze znajomymi, niedawno dopiero pojechali; więc wskoczyłam tylko na chwilę. Dobranoc!
28.10 - II kreseczki 05.12 - 2 serduszka 20.01 - Córeczki 28.01 - Pierwsze ruchy Nasze 1860g i 1810g szczęścia Edytowane przez fuertka88 Czas edycji: 2015-01-07 o 00:01 |
|||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3496 |
|
Rozeznanie
|
Fuertka88 niestety tak jest tutaj i dwa USG to standard.Najważniejsze aby było zdrowe
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
|
|
|
|
#3497 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez sagarmathaa Czas edycji: 2015-01-07 o 07:04 |
|
|
|
|
#3498 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jeżdżę jako kierowca i mi to generalnie bez pasów jechać to dziwnie tak Co do tego adaptera to zobaczę - może wystarczy mi jak będę odpowiednio pas układała. Na razie nic mnie nie ciśnie. Mnie męczą zatoki cały czas. Ale wlaśnie - nie mam kataru, ani bólu gardła tylko okropny ból głowy. Wczoraj od 18 miałam mega zjazd...... Też sobie parówki robię - jak trochę wygrzeje głowę to mi ból schodzi. A i jeszcze mam pytanko do dziewczyn które rozpoczęły już 2gi trymestr - łykacie nadal kwas foliowy? Bo ja chyba słyszałam, że w 2gim trymestrze to już nie trzeba.. a zapomniałam się gina ostatnio zapytać. I jeszcze.. zauważyłam, że mi się cera sypie :/ zawsze miałam cerę ok. tzn. czasem mi wyskoczyła jakaś krostka, zaskórnik. ale stosowałam żele, toniki - antybakteryjne i było ok. A ostatnio jakieś takie widzę - czerwone policzki mam, w ogóle - cała skóra na twarzy mi się jakoś zaróżowiła... nie podoba mi się to. Takie jakby przebarwienia mi się robią :/ Polecacie jakiś kosmetyk? Edytowane przez Sarrai Czas edycji: 2015-01-07 o 08:07 |
|
|
|
|
#3499 |
|
Rozeznanie
|
ja biore nadal kwas foliowy i jod na recepte. kwas nie szkodzi a jak wyniki bede miala kiepskie to na wizycie spytam sie czy mam brac dodatkowo cos innego
![]() z serii prenalen sa jeszcze tebletki do ssania na gardlo
|
|
|
|
#3500 |
|
Rozeznanie
|
Ja też miałam bóle w pośladku. Zaczęły się już w drugim miesiącu. Na początek sporadycznie. W grudniu już przez ten ból kilku nocy nie przespałam, a ostatnio zniknęły. Myślę, że maluszek mógł uciskać na jakiś nerw, a teraz się przesunął i przestało boleć
![]() Mój termin porodu przesunął się na 28.06-Fuertka możesz zmienić na pierwszej stronie ![]() Ogólnie cieszę się, że większość nieprzyjemnych objawów już minęła. Niestety ciągle borykam się z kiepskim nastrojem. Przed ciążą leczyłam się na depresję, a teraz cały czas chodzę przygnębiona, często płaczę i wszystko wytrąca mnie z równowagi. Boję się, że znowu wpadnę w depresję.
|
#3501 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
Właśnie dotarłam do domu Wszystkie dolegliwości minęły. Mam się oszczędzać, nie dźwigać, zachować wstrzemięźliwość Niestety nie doczekałam się USG w szpitalu Jutro idę sobie prywatnie na USG, dla mojego wewnętrznego spokoju. Dziękuję za trzymane kciuki. Muszę Wam powiedzieć, że od teraz to chyba już spokojna do końca nie będę a najchętniej to bym się pod USG podpięła na 24/7
|
|
#3502 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do kiepskich nastrojów... Może pomyśl o jakichś wizytach u psychologa??? Chociaż przy tych cenach za wizyty to naprawdę... kogo stać na taką pomoc. Cytat:
|
||
|
|
|
#3503 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale skoro to tak zdrowo.... hmmm Cytat:
ale mam zamiar pożyczyć sobie od mamy stetoskop - podobno 0od 25tc można usłyszeć serduszko dziecka wiec pewnie tak dla zaspokojenia własnej cekawosci będę chciała podsłuchać malucha ![]() Cytat:
![]() super, że wszystko jest ok! ![]() Cytat:
Cytat:
tylko musisz się liczyc z tym, że może Cie wiecej za to skasować. U mojego prywatnego płaci sie jak gdyby za kazdą czynnosć - badanie. 100zł usg, 50zł badanie na fotelu itd...Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja idę w 22tc ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a ja w pon nie wytrzymałam... miałam nie kupować ciuszków za nim nie poznam płci. ale byłam w lumpie i upolowałam bodziaka za 2 zł
|
|
|
#3504 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmmm... moze zmienila sie polityka luxmed, bo w 2011 w pierwszej ciazy tam wlasie chodzilam to moja lekarka na kazdej wizycie robila usg, ktore bylo dostepne w gabinecie ... Cytat:
|
||
|
|
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
A ja byłam dzisiaj u lekarza i dostałam antybiotyk. Cała infekcja schodzi mi w dół, teraz mam zapalenie oskrzeli. Niestety,tak sie wlasnie u mnie skończyło leczenie domowymi sposobami.
|
#3506 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a tak na serio to dobrze ze wszystko się dobrze skończyło. |
|
|
|
|
#3507 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
![]() A poznaliście już płeć ?? |
|||
|
|
|
#3508 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.

dlatego do mamuś adresowałam je, do tych już oficjalnych 

nie mialam tak w pierwszej ciąży, któraś z Was coś do nosa stosowała? Jakieś krople?

kogo stać na taką pomoc.