|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
Cytat:
Nie miałam isofix i też nie było problemu, montowałam pasami.
|
|
#3452 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
taka moja natura... szczególnie, że w moim otoczeniu ostatnio poroniły 4(!!!) koleżanki i też się tego bojęa co do ukłucia w pośladku- kilka razy już to miałam! tylko w ogóle nie wiązałam tego z ciążą a raczej z tym, że za długo byłam na zimnie- gdy siedzę w domu nic takiego mi się nie zdarza |
||
|
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie przynajmniej raz w tygodniu takie bole podbrzusza sie zdarzaja napoczatku panikowalam dzwonilam do gin kazala przyjezdzac zbadala i ok wiec widocznie tak ma byc, macica wiazadla sie naciagaja wiec ma prawo pobolec
|
|
#3454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie też dużo osób poroniło i dlatego dość długo czekałam z mówieniem, że jestem w ciąży
|
|
#3455 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale to jedynie typowo "do pooglądania" i slabe widoki---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- takie dość nie wyraźne były w 33, ja myślę że pójdę między 21-24tc na 4d |
|
|
|
|
#3456 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
u mnie standardowo jest tak samo - ważenie, tętno, fotel, usg Cytat:
super ! bardzo fajnie że maluszek OK Cytat:
przyzwyczailam sie juz ze ta ciąża jest przeciwienstwem poprzedniej
|
||||
|
|
|
#3457 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie odczuwam żadnych bóli podbrzusza - tylko w pierwszym miesiącu, ale znowu zaczęły boleć mnie piersi, zwłaszcza rano po przebudzeniu. |
|
|
|
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja niby chodzę na nzf i luxmed ale w obu mam po 3/4 usg
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle widzę, że do dziwnych lekarzy chodzę, nikt mnie nie waży .. a że sama nie wiem ile ważę i nie mam wagi w domu to nijak nie mogę kontrolować co i jak ...
|
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).W luxmedzie najpierw chodzę do pielęgniarek A u Ciebie w karcie ciąży nie wpisali początkowej wagi ![]() Bo to dziwne bo skąd później mają wiedzieć czy wszystko ok
|
|
#3461 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3463 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
Sikorka, bo my z tych samych okolic chyba 😉 mozna spytać do kogo chodzisz w luxmedzie?
Dziewczyny foteliki montowane tyłem do kierunku jazdy, bezpieczniejsze niż te przodem do kierunku jazdy. My mieliśmy wlasnie maxi cosi, w komplecie z wózkiem nabyty 😉 Gratuluje owocnych wizyt 😉
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzę zwykle na Lubelską do Dr. Bobrzyńskiej. Z tego co wiem to wszystkie foteliki do 9 czy 13kg można podpiąć pasami tyłem zresztą takie są przepisy, że dziecko musi tyłem siedziećW ogóle proponuję zrobić spotkanie w krk jak się troszkę ociepli bo jest nas tu więcej
|
|
#3466 |
|
Konto usunięte
|
Skoro już mowa o bezpieczeństwie w czasie jazdy to mam pytanie: jak to jest z pasami? Z tego co wiem to kobiety w widocznej ciąży nie mają obowiązku ich zapinać w czasie jazdy ale jak to wygląda w praktyce, jeśli zatrzyma mnie policja?
|
|
|
|
#3467 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz na tej wizycie którą będę miała (2 tyg po usg prenatalnym) też wg niego nie ma potrzeby robić usg, ale będę miała. Ja mam tego dnia wizytę o 17:20 Cytat:
ja sobie planuję zakupić adapter do pasów. Kilkadziesiąt złotych kosztuje ale zawsze bezpieczniej....
|
||
|
|
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W jednej z książek pisało jak dokładnie zapinać pasy ale niestety nie pamiętam w której w każdym bądź razie pas ma przechodzić pod brzuchem, nie może być na brzuchu.
|
|
#3469 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja już czuję dyskomfort jak zapnę pasy, cisną mnie w brzuch
|
|
|
|
|
#3470 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pasy dobrze zapięte nie uciskają mocno brzucha, a jeśli tak to można kupić specjalną część do pasa za kilkadziesiąt zł. Nie wyobrażam sobie narażać swojego życia i dziecka. Słyszałam gdzieś, że policjant ma prawo wlepić mandat za niezapięcie pasów ciężarnej, ale nie zagłębiałam się w to bo jak już mówiłam wcale nie interesował mnie ten temat. Jestem bardzo ostrożna we wszystkim. |
|
|
|
|
#3471 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
tez sluyszalam o przypadkach roznych - takich ze wlasnie matka i dziecko zgineły przez niezapiete pasy, ale znam historie gdzie pas się zacisnął, doszło do krwawienia, dziecko się urodzilo ale nie przezyło... (winny byl inny kierowca).... ja w ciazy mam stracha do auta jako pasazer i kierowca, ciesze sie w sumie ze teraz nie mam swoich 4 kolek chociaz na latko chcialabym juz miec ... |
||
|
|
|
#3472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
|
|
#3473 |
|
Rozeznanie
|
u mnie tak samo na kazdej wizycie warzenie cisnienie fotel i usg tylko to cisnienie mi skacze na wizycie i mnie lekarka opiernicza bo normalnie mam niskie a w karcie ciazy glupoty zapisane bo wysokie.. no ale coz^^
|
|
|
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny, help ! jestem chora, ale to dramatycznie. Mam okrutnie, ale to okrutnie zatkany nos, a właściwie obrzękniętą błonę śluzową, nie wiem już co robić nie mialam tak w pierwszej ciąży, któraś z Was coś do nosa stosowała? Jakieś krople?
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
A nie masz możliwości podejść do rodzinnego? Lepiej może nie ryzykować brania na własną rękę. Ogólnie to ciężko z lekami dla kobiet w ciąży, mnie ostatnio gardło bolało to się okazało, że nawet płukać dentoseptem nie mogłam...
31/40 Edytowane przez Sikorka0204 Czas edycji: 2015-01-06 o 19:35 |
|
|
|
#3476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi poleciły koleżanki jak byłam przed świętami chora, trochę pomogło oczyścić nochala. Po prostu zalej wrzątkiem łyżkę soli, głowa pod ręcznik i wdychaj nosem wypuszczaj ustami ile dasz radę
|
|
#3477 |
|
Rozeznanie
|
Andzya ja mieszkam w stanie Wisconsin i tutaj Dr rekomenduje 2 USG a jeśli po połówkowym jest coś nie tak to wtedy na więcej.Chyba chodzi o kwestie pieniędzy bo za następny USG to które ma powiedzieć o sercu,wątrobie itp. będziemy musieli zapłacić z 750 dolarów
Jejku jak u mnie zimno na zewnątrz jest -18;/cały tydzień ma być fala mrozów,jutro ma być najzimniejszy dzień.
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
|
|
|
|
#3478 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak sobie przypadkiem w nocy zajrzałam do nosa to się przestraszyłam jak zobaczyłam to co tam jest ![]() Cytat:
jestem zdesperowana Cytat:
|
|
#3479 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dlatego do mamuś adresowałam je, do tych już oficjalnych ![]() Do małego mamy Maxi Cosi CIti SPS do 13kg (przeczytałam ostatnio, że jedyny dopuszczony w samolotach, to chyba od niedawna bo jak go wybieraliśmy to nie było takiej informacji). A teraz szukam jakiegoś dla większego szkraba choć mały waży jeszcze koło dziewiątki, to ledwo się łapie, ale już zaczyna być za długi na obecny fotelik. Wiem, że te tyłem do kierunku jazdy są bezpieczniejsze również przy większych dzieciach i zastanawiam się czy któraś forumowa mamuśka taki ma dla starszego szkraba? Cytat:
ja się czuję dobrze i to też mnie martwi, że to może oznaka czegoś niewłaściwego, póki nie będziemy miały dzidzi na rękach będziemy się obawiać najgorszego ![]() a do tych dolegliwości to mi zawsze wychodzą jak się trochę przeciążę, dłuższy spacer, jakieś sprawy do załatwienia, wyjazd i wtedy pik ukłucie, w pierwszej ciąży to aż płakałam tak mnie w pewnym momencie ścięło. Korzystałam z laski!!! Najgorsze trwało kilka dni i minęło jak ginka zapowiadała koło dwudziestego któregoś tygodniaCytat:
Cytat:
|
|
#3480 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
3x filiżanka mleka z masłem i miodem (łyżeczka tego i tego) 4x psikałam wodą morską i conajmniej 5 herbat z 1 1/2 łyżki soku z dzikiej róży (w sklepie eko, zawiera dużo witaminy C) 2x dziennie płukanie gardła naparem z szałwii 3x dziennie po 2 psiki tantum verde (tu gin powiedział, że to można stosować w ciąży i każdej ciężarnej poleca) |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.

taka moja natura... szczególnie, że w moim otoczeniu ostatnio poroniły 4(!!!) koleżanki i też się tego boję
ale to jedynie typowo "do pooglądania" i slabe widoki

).

ja sobie planuję zakupić adapter do pasów. Kilkadziesiąt złotych kosztuje ale zawsze bezpieczniej....