|
|
#1411 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :) II
muffinki jemy jako źródło czego?
|
|
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff
Ze śniadaniami mam nadal problem Przepadam za rozkręcaniem się w miarę późniejszych godzin
|
|
#1413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co z podwieczorkiem i kolacją ? Nie ma NNKT. Co masz na swoje usprawiedliwienie ? Kochana, coś mi się wydaje że z tym tyciem to cienko u Ciebie i wcale nie masz zamiaru nabrać ciałka Zdecydowanie za mało jak na przytycie.
|
|
|
|
|
#1415 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1416 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na podwieczorkokolację zjadłam twaróg z ogórkiem kiszonym i plasterkiem wędliny. No ta...orzeszki mogłabym sobie w międzyczasie dorzucić? ![]() Tzn nieeee to,że chcę jakoś specjalnie,ale jakbym przybrała,to by było dobrze(jestem na granicy pomiędzy niedowagą a waga prawidłową,ale wzdłuż już nie rosnę(od dawna )Ale dzięki,czekałam i się doczekałam.Gracias bardzo ![]() Aaa,widziałaś może adres z przepisami?podawałam gdzieś w wątku wcześniej.Jakbyś miała chwilke,to wdzięczna bym była za zbadanie tych 'zdrowych' słodyczy ![]() O ten adres z przepisami(mam je wszystkie WORDzie razem,jakby ktoś chciał )http://www.sfd.pl/przepis_na_zdrowe_...ci-t31105.html
|
|
|
|
|
#1418 |
|
Rozeznanie
|
agness51 dzięki
|
#1419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jesteś na redukcji - możesz sobie na te 'słodycze' spokojnie pozwolić. O wiele lepiej jak zjesz takie desery niż jakbyś miała wcinać sklepowe ciastka i batoniki. Pieczenie itp. to świetna sprawa bo mamy wpływ na to czego używamy i na ilość dodanych składników. A przepisy wyglądają w porządku. Aczkolwiek nie są pozbawione kcal I też 'trochę' będą ich miały. Aczkolwiek na pewno te lepsze niż sklepowe, to chyba oczywiste ![]() Zaś na redukcji wiele z tych przepisów niestety na nie. Częśc zawiera sporo cukru, jest też dużo łączenia tłuszczy i węgli. Co nie oznacza że trochę dziubnąc nie będzie można pod warunkiem że dana osoba potrafi się powstrzymać przed zjedzeniem większej ilości i ograniczyć do porcji. A jak ktoś nie ma silnej woli to wg. mnie nie ma sensu kusić losu ^^ i lepiej poczekać do zakończenia redukcji.
|
|
|
|
|
#1420 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki,tak mi właśnie to nie pasowało i byłoby zbyt piękne,gdyby nagle wszyscy mogli sobie na to pozwolić.No ale tka jak pisałaś lepsze to niż sklepowe śmieci,z które powoli wykluczam z mojego menuu...w sumie już dawno nie jadłam śmieciuchów.
A takie mufinki to jako źródło czego traktujemy? |
|
|
|
#1421 |
|
Przyczajenie
|
chciałabym sie zapytac z jakiej maki powinien byc prawdziwy makaron razowy
|
|
#1422 |
|
Zadomowienie
|
Z mąki razowej(pełnoziarnistej)ż ytniej(?)
|
|
|
|
#1423 |
|
Zadomowienie
|
mam do was pwene pytanie, mam nadzieję że mi pomożcie : otóż chciałabym się dowiedzieć ile pieróg (takich normalnych z serem ) waży 100g ? ile kopytek waży 100g? ile klusek lanych waży 100g? czy ktoras się orientuje ? bardzo prosze o opd.
|
|
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
ViVian To wszystko zależy od tego,jakie są wielkości tych pierogów,klusek,czy kopytek
Każdy robi inaczej![]() U mnie dzisiaj: Śn: placuszki bananowo-kokosowe na bazie serka wiejskiego do tego małe jabłko![]() IIŚn: w planach grahamka z serem żółtym (13%),warzywami,10g suszonych bananów O: kotlety sojowe,surówka (oliwa,marchewka,pekińska ),kasza gryczana P: wieśniak z migdałami i słonecznikiem,może jeszcze odrobiną dżemu K: chyba coś z tuńczykiem wykombinuję,może dam na kanapkę ![]() Ps. Utrzymanie
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#1425 |
|
BAN stały
|
czy ktoras ze stałych bywalczyń moglaby mnie uswiadomic jakie proporcje b:t:w powinny byc zachowane przy sn., II śn, ob, podw, kol i jaki rozklad kaloryczny dla utrzymania i redukcji?
Z góry dziekuje. |
|
|
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
Dolare Na Wizażu znajduję się wzór,dzięki któremu możesz obliczyć sobie swoje dziennie zapotrzebowanie
Aby schudnąć musisz jeść mniej niż ono wynosi,a aby utrzymać wagę jeść mniej więcej tyle ile wynosi Twoje zapotrzebowanie![]() Co do proporcji BTW,wszystko zależy od diety,w prawidłowo skomponowanym posiłku powinny się znajdować warzywa+zdrowe tłuszcze+białko (co najmniej 20g w posiłku). Albo warzywa+ww+białko. To na redukcji,natomiast na utrzymaniu można już łączyć ww z tłuszczami. Kalorie ze zdrowych tłuszczy powinny stanowić 1/3 jadłospisu.
|
|
|
#1427 |
|
Zadomowienie
|
kurcze no kluski na dł. 6cm, a pierogi takie jak normalnie : dł. 7cm. standardowe. to ile może być w 100gramach? dwie trzy kluski/pierogi?
|
|
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
S; jogobella light, 15g otrebow, 15g platkow owsianych, nektarynka i 100g mleka ( wiem, ze lepszy serek homo, ale tzreba bylo zjesc ta jogobelle)
P: nektarynka Ob(po basenie)- omlet (2 bialka= zoltko, 15gmaki, przyprawy), na to 100g chudego twarogu, polanego 100g jogurtu naturalnego P: 100g sliwek z 100g jogurtu naturalnego ![]() W: zupa warzywna bez smietany itp 300g ( zostanie od obiadu, na ktory ja zjem omleta) Jakw roce z biegania wieczorem jakeis bialko
|
#1429 |
|
BAN stały
|
Agness51- dzieki
poszukam
|
|
|
|
#1430 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde co to za skruty R, ED
redukcja?
|
#1431 |
|
Konto usunięte
|
R
sn - grahamka, 50g serka wiejskiego z przyprawą Fit Up, pomidor, 3 rzodkiewki, pół papryki z bazylią i oregano brzoskwinia ciekawe czy znowu zostanę zjechana tak jak bywało do niedawna... czy dwa jajka sadzone na łyżeczce oliwy na obiad, do tego brokuły to przesada i lepiej zjeść jedno? |
|
|
|
#1432 |
|
Zadomowienie
|
Hmmm to znaczy ze nie powinnam go jesc?Co miałas na mysli?Dobry wybór na sniadanie czy zły?
![]() Mam jeszcze pytanie czy sledzie na redukcji sa dozwolone?Bo nie jestem pewna.
|
|
#1433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edit:na jakiejś stronce znalazłam,że pierogi ważą ok.25g-31g.Więc coś koło tego,wychodzi że w 100g masz jakoś ze 4 pierogi. Ale gdzie?<: tutaj wiem,że R to redukcja,ale ED?to nie wiem Jak na moje oko jedno jajo to za mało,szybko po tym posiłku czułabyś się głodna. |
|
|
|
|
#1434 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1435 |
|
Zadomowienie
|
ED-eating disorders-zaburzenia odzywiania
|
|
#1436 |
|
Zadomowienie
|
Ahh
Ciekawe jak nam się będzie współpracować ![]() A co do wagi jednego pieroga,to takie malutkie,ledwo siedmiocentymetrowe pierożątko waży 20g |
|
|
|
#1437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na redukcji 2g/1kg masy ciała. Załóżmy że będzie to 100 przykładowo (nie wiem ile ważysz). Rozbijasz to na 5 posiłków. Czyli wypada po 20 g białka w każdym. Na redukcji kolacje powinny być białkowe, czyli tu rezygnujemy z węgli. Węglowodany w posiłkach okołotreningowych (to też na redukcji). Oprócz tego powinien być posiłek białko + tluszcze I teraz tak: 25 - 30 % pochłanianych kcal (ogólnie, dziennie) powinno być z tłuszczy. 2 g / 1kg -> białko. Czyli załóżmy jak ważysz 50 kg, potrzebujesz 100 g białka, a 100 g białka to będzie 400 kcal. Reszta kalorii -> węglowodany. wiele też zależy od wagi ![]() Cytat:
A co do tego 'pieczywa' - chodzi o walory smakowe. To jest jak karton ;] Postaw na świeże żytnie/razowe pieczywo. Edit: Marthusia -> ładna ta waga
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
Marta, super waga! Bardzo niedyskretne będzie gdy spytam, ile za nią dałaś?
|
#1439 |
|
Zadomowienie
|
śniadanie:
kawa bez cukru 3 plastry wlasnego piernika z pestkami dynii, sliwkami, ( ciasto bez cukru , z 1/2 sloika dzemu niskoslodzonego i z maki żytniej ...bez cukru , i oleju ale za to duzo cynamonu )II śniadanie : czerwona herbata 2 plastry piernika ![]() 2 lyzki otrebów obiad: 1/2 puszki tuńczyka 50g makaronu razowego 1 pomidor podwieczorek: 200g sanoka 0% 3 śliwki ,1mała brzoskwinia i mała nektarynka 4 lyzki otrebów kolacja: 1/2 tunczyka z brokułami i ogorkiem duzo mineralki
|
#1440 |
|
Zadomowienie
|
Ok,dzieki Ather za odp,czyli następna rzecz którą muszę zmienic,mimo ze mi to "pieczywo" nawet smakuje
![]() Dzis miałam dziwną sytuację w sklepie z ekspedientka,otoz kupowałam chudy twaróg,a ona kiedy go kasowała to popatrzyła tak dziwnie na mnie i zapytała:"a co pani z tym robi?" ja lekko zdziwiona odpowiedziałam ze jem, a ona powiedziała ze ten twaróg to rzadko kto kupuje i w ogole ze on ma mało wartosci odzywczych,sama chemia i w ogole...Nie wiem co to miało byc
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:14.

<-

Ze śniadaniami mam nadal problem
Przepadam za rozkręcaniem się w miarę późniejszych godzin
) nie przegięłaś
Zdecydowanie za mało jak na przytycie.
ale żem za Wami teskniła

Każdy robi inaczej
redukcja?