![]() |
#1411 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :) II
muffinki jemy jako źródło czego?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Zakorzenienie
|
Ufff
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co z podwieczorkiem i kolacją ? Nie ma NNKT. Co masz na swoje usprawiedliwienie ? ![]() Kochana, coś mi się wydaje że z tym tyciem to cienko u Ciebie i wcale nie masz zamiaru nabrać ciałka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1417 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na podwieczorkokolację zjadłam twaróg z ogórkiem kiszonym i plasterkiem wędliny. No ta...orzeszki mogłabym sobie w międzyczasie dorzucić? ![]() Tzn nieeee to,że chcę jakoś specjalnie,ale jakbym przybrała,to by było dobrze(jestem na granicy pomiędzy niedowagą a waga prawidłową,ale wzdłuż już nie rosnę(od dawna ![]() ![]() Ale dzięki,czekałam i się doczekałam.Gracias bardzo ![]() ![]() Aaa,widziałaś może adres z przepisami?podawałam gdzieś w wątku wcześniej.Jakbyś miała chwilke,to wdzięczna bym była za zbadanie tych 'zdrowych' słodyczy ![]() O ten adres z przepisami(mam je wszystkie WORDzie razem,jakby ktoś chciał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Rozeznanie
|
agness51 dzięki
![]()
#1419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jesteś na redukcji - możesz sobie na te 'słodycze' spokojnie pozwolić. O wiele lepiej jak zjesz takie desery niż jakbyś miała wcinać sklepowe ciastka i batoniki. Pieczenie itp. to świetna sprawa bo mamy wpływ na to czego używamy i na ilość dodanych składników. A przepisy wyglądają w porządku. Aczkolwiek nie są pozbawione kcal ![]() ![]() Zaś na redukcji wiele z tych przepisów niestety na nie. Częśc zawiera sporo cukru, jest też dużo łączenia tłuszczy i węgli. Co nie oznacza że trochę dziubnąc nie będzie można ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Zadomowienie
|
Dzięki,tak mi właśnie to nie pasowało i byłoby zbyt piękne,gdyby nagle wszyscy mogli sobie na to pozwolić.No ale tka jak pisałaś lepsze to niż sklepowe śmieci,z które powoli wykluczam z mojego menuu...w sumie już dawno nie jadłam śmieciuchów.
A takie mufinki to jako źródło czego traktujemy? |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Przyczajenie
|
chciałabym sie zapytac z jakiej maki powinien byc prawdziwy makaron razowy
![]()
#1422 |
Zadomowienie
|
Z mąki razowej(pełnoziarnistej)ż ytniej(?)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Zadomowienie
|
mam do was pwene pytanie, mam nadzieję że mi pomożcie : otóż chciałabym się dowiedzieć ile pieróg (takich normalnych z serem ) waży 100g ? ile kopytek waży 100g? ile klusek lanych waży 100g? czy ktoras się orientuje ? bardzo prosze o opd.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Zakorzenienie
|
ViVian To wszystko zależy od tego,jakie są wielkości tych pierogów,klusek,czy kopytek
![]() ![]() U mnie dzisiaj: Śn: placuszki bananowo-kokosowe na bazie serka wiejskiego ![]() ![]() IIŚn: w planach grahamka z serem żółtym (13%),warzywami,10g suszonych bananów O: kotlety sojowe,surówka (oliwa,marchewka,pekińska ),kasza gryczana P: wieśniak z migdałami i słonecznikiem,może jeszcze odrobiną dżemu K: chyba coś z tuńczykiem wykombinuję,może dam na kanapkę ![]() Ps. Utrzymanie ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
BAN stały
|
czy ktoras ze stałych bywalczyń moglaby mnie uswiadomic jakie proporcje b:t:w powinny byc zachowane przy sn., II śn, ob, podw, kol i jaki rozklad kaloryczny dla utrzymania i redukcji?
Z góry dziekuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Zakorzenienie
|
Dolare Na Wizażu znajduję się wzór,dzięki któremu możesz obliczyć sobie swoje dziennie zapotrzebowanie
![]() ![]() Co do proporcji BTW,wszystko zależy od diety,w prawidłowo skomponowanym posiłku powinny się znajdować warzywa+zdrowe tłuszcze+białko (co najmniej 20g w posiłku). Albo warzywa+ww+białko. To na redukcji,natomiast na utrzymaniu można już łączyć ww z tłuszczami. Kalorie ze zdrowych tłuszczy powinny stanowić 1/3 jadłospisu.
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Zadomowienie
|
kurcze no kluski na dł. 6cm, a pierogi takie jak normalnie : dł. 7cm. standardowe. to ile może być w 100gramach? dwie trzy kluski/pierogi?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Zakorzenienie
|
S; jogobella light, 15g otrebow, 15g platkow owsianych, nektarynka i 100g mleka ( wiem, ze lepszy serek homo, ale tzreba bylo zjesc ta jogobelle)
P: nektarynka Ob(po basenie)- omlet (2 bialka= zoltko, 15gmaki, przyprawy), na to 100g chudego twarogu, polanego 100g jogurtu naturalnego P: 100g sliwek z 100g jogurtu naturalnego ![]() W: zupa warzywna bez smietany itp 300g ( zostanie od obiadu, na ktory ja zjem omleta) Jakw roce z biegania wieczorem jakeis bialko ![]()
#1429 |
BAN stały
|
Agness51- dzieki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1430 |
Zakorzenienie
|
Kurde co to za skruty R, ED
![]()
#1431 |
Konto usunięte
|
R
sn - grahamka, 50g serka wiejskiego z przyprawą Fit Up, pomidor, 3 rzodkiewki, pół papryki z bazylią i oregano brzoskwinia ciekawe czy znowu zostanę zjechana tak jak bywało do niedawna... czy dwa jajka sadzone na łyżeczce oliwy na obiad, do tego brokuły to przesada i lepiej zjeść jedno? |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Zadomowienie
|
Hmmm to znaczy ze nie powinnam go jesc?Co miałas na mysli?Dobry wybór na sniadanie czy zły?
![]() Mam jeszcze pytanie czy sledzie na redukcji sa dozwolone?Bo nie jestem pewna. ![]()
#1433 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edit:na jakiejś stronce znalazłam,że pierogi ważą ok.25g-31g.Więc coś koło tego,wychodzi że w 100g masz jakoś ze 4 pierogi. Ale gdzie?<: tutaj wiem,że R to redukcja,ale ED?to nie wiem Jak na moje oko jedno jajo to za mało,szybko po tym posiłku czułabyś się głodna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Zadomowienie
|
ED-eating disorders-zaburzenia odzywiania
![]()
![]() |
#1436 |
Zadomowienie
|
Ahh
![]() ![]() Ciekawe jak nam się będzie współpracować ![]() A co do wagi jednego pieroga,to takie malutkie,ledwo siedmiocentymetrowe pierożątko waży 20g ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na redukcji 2g/1kg masy ciała. Załóżmy że będzie to 100 przykładowo (nie wiem ile ważysz). Rozbijasz to na 5 posiłków. Czyli wypada po 20 g białka w każdym. Na redukcji kolacje powinny być białkowe, czyli tu rezygnujemy z węgli. Węglowodany w posiłkach okołotreningowych (to też na redukcji). Oprócz tego powinien być posiłek białko + tluszcze I teraz tak: 25 - 30 % pochłanianych kcal (ogólnie, dziennie) powinno być z tłuszczy. 2 g / 1kg -> białko. Czyli załóżmy jak ważysz 50 kg, potrzebujesz 100 g białka, a 100 g białka to będzie 400 kcal. Reszta kalorii -> węglowodany. wiele też zależy od wagi ![]() Cytat:
A co do tego 'pieczywa' - chodzi o walory smakowe. To jest jak karton ;] Postaw na świeże żytnie/razowe pieczywo. Edit: Marthusia -> ładna ta waga ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1438 |
Zakorzenienie
|
Marta, super waga! Bardzo niedyskretne będzie gdy spytam, ile za nią dałaś?
![]()
#1439 |
Zadomowienie
|
śniadanie:
kawa bez cukru 3 plastry wlasnego piernika z pestkami dynii, sliwkami, ( ciasto bez cukru , z 1/2 sloika dzemu niskoslodzonego i z maki żytniej ...bez cukru , i oleju ale za to duzo cynamonu ![]() II śniadanie : czerwona herbata 2 plastry piernika ![]() 2 lyzki otrebów obiad: 1/2 puszki tuńczyka 50g makaronu razowego 1 pomidor podwieczorek: 200g sanoka 0% 3 śliwki ,1mała brzoskwinia i mała nektarynka 4 lyzki otrebów kolacja: 1/2 tunczyka z brokułami i ogorkiem duzo mineralki
#1440 |
Zadomowienie
|
Ok,dzieki Ather za odp,czyli następna rzecz którą muszę zmienic,mimo ze mi to "pieczywo" nawet smakuje
![]() Dzis miałam dziwną sytuację w sklepie z ekspedientka,otoz kupowałam chudy twaróg,a ona kiedy go kasowała to popatrzyła tak dziwnie na mnie i zapytała:"a co pani z tym robi?" ja lekko zdziwiona odpowiedziałam ze jem, a ona powiedziała ze ten twaróg to rzadko kto kupuje i w ogole ze on ma mało wartosci odzywczych,sama chemia i w ogole...Nie wiem co to miało byc ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:30.