|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
ja do konca 12 tyg lykam tylko folik i te na tarczyce potem mam takie dla mam tam tez folik jest w srodku i jod i cala reszta
|
#2162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dam znać, damU mnie już dość widać ![]()
|
|
#2163 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też koniecznie muszę kupić już spodnie ciążowe. Może w środę się ogarnę i na jakieś zakupy wybiorę. Cytat:
Cytat:
Ale duży Maluszek i fajnie, że wszystko w porządku. Sporo tabsów musisz brać.Ja tylko femibion 2 i to niezawsze bo rybami mi się po nim odbija. Aż muszę skład sprawdzić. Cytat:
Dlatego ja nie mam wagi. Po co się denerwować. Na wizycie speawdzę ile mam do przodu i do kolejnej będę żyła nnieświadomości. Cytat:
Tż wymyślił sobie kupno samochodu. Ciekawe z kąd pieniądze weźmie. Przydałoby się coś większego bo w astrze mały bagażnik ale o chlebie u wodzie nie mam zamiaru żyć. Tak się skręcił, że od dwóch godzin auta ogląda. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
|
|
|
#2164 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lubisz kosmetyki AVON? Zamawiasz? A chciałabyś zamawiać taniej? Skontaktuj się ze mną a założę Ci konto w Avon i dołączę do swojego zespołu. Przekonaj się sama już teraz. https://start.avonpolska.pl/storage/...banner-1-1.png |
|
|
|
|
#2165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję ja też nadal luteinę mam brać... i witaminki mama dha. Witamin nie musiałam ale , że nie raz jest tak , że dzień dwa nic nie jem tylko wymiotuję to muszę brać , żeby jakieś witaminki dostarczyć dziecku
Edytowane przez dd1dd Czas edycji: 2015-02-09 o 21:45 |
|
|
|
|
#2166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pomozcie prosze
![]() Jak to jest z tymi wozkami Od kiedy dziecko jezdzi w spacerowce??? Bylismy ogladac w sobote wozki i te, ktore nam sie podobaja maja np.spacerowke, ktorej nie mozna rozlozyc do pozycji lezacej. Nie wiem kto to wymyslil... |
|
|
|
#2168 |
|
Zakorzenienie
|
Nie znam się na tym, ale wydaje mi się, że dopiero wtedy, jak zacznie twardo siedzieć... poza tym wydaje mi się, że spacerówka, gdzie nie ma możliwości leżenia jest dobra dla dzieci powyżej roku, a nawet i starszych... biorąc przykład z siostry - jej syn na spacerze usypiał bardzo często... Wyobrażacie sobie roczne dziecko śpiące przez kilkadziesiąt minut w pozycji siedzącej? Ok, może by wytrzymało, ale dla kręgosłupa to na pewno nie jest dobre...
|
#2169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojej kolezanki dziecko dosc szybko nie chcialo lezec w wozku, ale tez nie potrafilo jeszcze siedziec... Jak przeniesli je do spacerowki i maly mogl ogladac wszystko dookola to bylo o niebo lepiej... czyli jednak spacerowka musi miec opcje rozkladania... Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-02-09 o 22:25 Powód: Blad |
|
|
|
|
#2170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego nie zdecydowałam się na parasolkę ani spacerowkę bez możliwości rozłożenia na płasko. Masz na myśli kubełkowe wózki? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2171 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Opowiem Wam jeszcze akcje z wczorajszego wieczoru: Wchodze do lazienki,a tam na dywaniku Mały przeglada sie w moim lusterku do malowania(zdjal sobie z blatu). Pytam:"Co robisz?" , na co On " podziwiam sie, mozesz wyjsc i zamknac mi drzwi?" Co miałam zrobić, wyszłam i zamknęłam ![]() Po chwili słyszę zza drzwi " Witaj czoło, jak się masz" ![]() Rozwalił mnie
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#2172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
A tak nam sie podobaly ![]() Swietnego masz agenta w domu hehe Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-02-09 o 22:38 Powód: Blad |
||
|
|
|
#2173 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Helołł
właśnie skończyłam was nadrabiać, nie było mnie 3 dni a wy tyle naskrobałyście także D. ucieszony, nawet młoda (czyt. brak dzielenia lalkami i kucykami ![]() Cytat:
latem to był hit u mnie w domu, na obiad, na kolacje, na ciepło czy na zimno pyszota..Cytat:
u mnie co badanie tętno ok 160, no i prawdopodobnie chłopak będzie ![]() Cytat:
ale mi smaka narobiłyście.. Jutro w drodze do szpitala sobie kupię, bo do czwartku to daleko jeszcze Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a jaka kulturka ![]() Także ten teges zmykam nynu, bo rano trzeba mężulka nawiedzić na oddziale co by się nie nudził biedak także odezwę się w późniejszej porze papa
Edytowane przez Isabelle_26 Czas edycji: 2015-02-10 o 00:22 |
||||||
|
|
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
Isabelle_26 Gratuluję Syna
![]() Dzień dobry!
|
#2175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
DZIECKO Siedzi juz można właśnie te spacerowki które można ustawiać są super mój synuś nieraz spał w takiej ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- No też nie ustawualne są do kitu
|
|
#2176 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam się z mega bólem głowy. Ta pogoda mnie dobija, wczoraj cały dzień padał śnieg, dzisiaj ciapa. Idę.kawę sobie zrobić. Młody też coraz gorzej kaszle, mam nadzieję, że nic się z tego nie rozwinie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
I ja sie witam - dzien dobryyyyyyyy
Miłego dnia, za dzisiejsze wizyty P.S. Widze, ze jednak goooosienka o nas ju całkowicie zapomniała
|
#2178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2179 |
|
Zadomowienie
|
Isabelle 26 gratuluje synusia, dobzre ze dosc szybko TŻ trafił do szpitala moglo dojsc do powaznego zakażenia mam nadzieje ze bedzie dobrze
8katharina8 ja mam witaminer prenatal+DHA za ta cene to moge lykac,w poprzedniej ciazy bralam Prenatal ale wole te bo sa mniejsze i latwiej mi połykać. kasperka no pierwszy raz słysze coby spacerówka sie nie rozkładała.nie wyobarzam sobie zeby zmeczony maluch mial spac na siedząco..ja tez bede musiala kupic ,bo peklo nam zapinanie w pasie i nie mialam gdzie dokupic ale jako gondola bylam b.zadowolona mravka niezly Twoj synek, moj tez jak czasami cos powie.. ![]() moniska139 co do zakupu auta tez bysmy chcieli no ale przyjdzie czas bo na razie nie ma funduszy.. u mnie ciut lepiej moze jutro w koncu sama zaprowadze synka do przedszkola...dzis dziadek sie udzielil.bo po dnius pedzonym z 4,5latkiem zdycham.. zaczelam czytac ksiazke papierowy motyl ,to nie jest ksiazka dla ciezarnej..http://lubimyczytac.pl/ksiazka/64271/papierowy-motyl wypozycze ją w lzejszym dla mnie czasie
watek scrapkowy:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=765045 wątek decoupage:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=714593&page=7 mój raczkujący blog:http://niebieskainspiracja.blogspot.com Edytowane przez beatrix28 Czas edycji: 2015-02-10 o 08:38 |
|
|
|
#2180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jemu nic nie może stukać, ba nawet szmerać, bo zaraz leci do salonu po części i do mechanika ale przynajmniej nie zmienia go non stop, tylko jest wierny jednemu
|
|
#2181 |
|
Zadomowienie
|
Witam w nowym dniu
wczoraj czulam się całkiem nieźle a dzisiaj znowu mdłości szykuje się znowu leżenie w łóżku dobrze że mam obiad z wczoraj. Jutro idę do ginekologa na NFZ. Normalnie chodzę prywatnie ale muszę zrobic podstawoee badania przeciwciała toxo hiv itp.. wszystko wyszloby ok 400 zł :/ Myślicie że dostanę skierowanie? ![]()
|
|
|
|
#2182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2183 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Też póki co noszę swoje ale guziczek troszkę juz zaczyna mnie cisnąć.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2184 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
,a po około dwóch miesiącach zrzuciłam kolejne 9 kg i wróciłam do wagi sprzed ciąży ![]() Cytat:
A ja miałam zero pokarmu Najwięcej z obu piersi udało mi się ściągnąć 80 ml ![]() Cytat:
Co dzień na nią wchodzę i działa na mnie w ten sposób, że jak widzę duży jej wzrost to od razu przestaje chcieć mi się jeść. Jak bym miała się ważyć raz w miesiącu to doznała bym niezłego szoku, a tak to wiem czego mam się spodziewać. Może Twój mąż też dojdzie do wniosku, że woli zaczekać, aż będzie miał te 100 tys na fajną brykę ![]() A po co on maluje samochody ? My kupiliśmy w zeszłym roku audi i trochę nas kosztowała, ale jest zarąbista i nie zamieniłabym jej na żadne inne auto. Cytat:
W gondoli dziecko jest średnio do pół roku . Cytat:
Isabell gratki za siusiora. To będzie parka
|
|
#2185 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No w sumie wyszło lepiej niż myślałam, bo usg na 19.40 i Bartek ze mną pojedzie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratulacje ![]() Cytat:
![]() Ja musiałam Janka dosyc szybko przesadzic - nie siadał jeszcze sam, ale siedział już nieźle. Jeździł na początku w pozycji z bujaczka, czyli z oparciem tak ok. 45 stopni. Aha, nie rozkładanej na płasko spacerówki nie polecam - Dziec na spacerze zaśnie, to się rozkłada - ja bym tez na siedząco spac nie chciała Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój już nie szuka - kupiliśmy w grudniu ![]() Cytat:
A hiv można zrobi za free w poradniach albo w niektórych stacjach krwiodawstwa. |
||||||||
|
|
|
#2186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wyobraźcie sobie, że ja jeździłam do mojej pani ginekolog w poprzedniej ciązy prywatnie 30 km a ona do mnie: po co Pani tyle jeździ jak ja przyjmuję w Pani mieście jeden dzien w tyg na NFZ z równie dobrym sprzętem także w tamtej ciązy tak od polowy ( odkąd byly zapisy na nowy rok) chodziłam na NFZ i dawała mi skierowanie na darmowe badania. Poza tyM na NFZ byly mniejsze kolejki w poczekalni niż prywatnie.. teraz nie wyobrażam sobie,żeby czekać majac dziecko 2 h! Jak tylko zaczęliśmy sie starać o dziecko zarejestrowałam się do niej we wrzesnsiu a termin pierwszej wizyty na marzec! Udalo sie jednak dostac szybciej bo kumpela urodzila szybciej i zwolnila mi kolejke. Jeśli pojdziesz na NFZ to powinni Tobie dać skierowanie na badania.. ja dostalam od innej ginekolog bo do mojej dostałam sie ciut pozniej. Płacilam tylko za toxoplazmoze 39 zl za jedna IgM. takze dosyc ze chodze do tego lekarza ktorego chce to jeszcze oszczedzam na wizytach i badaniachaaa i dodam tylko, że Usg robi na każdej wizycie! chyba zzależy od lekarza na NFZ czy raczy zrobic genetyczne rownież robi na NFZ Z dwa razy pojde prywatnie do kogoś innego żeby tylko zobaczyć dzidzie na 4 d
moi chłopcy... Edytowane przez Ambiwalentna29 Czas edycji: 2015-02-10 o 10:03 |
|
|
|
|
#2187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, więc dziękuję bardzo.
|
|
#2188 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Chyba się zaraziłam od was bezsennością. Dzisiaj o 3.00 pobudka. Godzinę przeleżałam, a później zaczęłam czytać książkę Przed 5 zasnęłam. O 8 pobudka i nic się nie wyspałam. Dobrze, że mam wolne to może odeśpię![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jak dobrze pójdzie w tym roku ruszymy z budowa to samochód będzie nam towarzyszył chyba do samego złomowiska ![]() Cytat:
Isabell gratulacje! Kolejny mężczyzna na wątku
|
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
vea7, fiona27 przyznaję Wam całkowitą rację
![]() I też nie chciałabym spać na siedząco, a co dopiero dziecko... ![]() Nie wiem kto wymyślił spacerówkę, która się nie rozkłada ![]() Ja w każdym bądź razie tego wózka nie kupię. Dziękuję za pomoc Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-02-10 o 10:19 Powód: Blad |
|
|
|
#2190 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć dzioszki
![]() Dobrze że dzisiaj nie chciało mi się szybciej wstać i jechać do męża do szpitala, bo o 9 miałam dzwonek do drzwi i wizyte z Zusu. Babka zadała kilka pytań, powpisywała co trzeba na kartę i aby podpis. Bo sprawdzają czy ci co są na dłuższych zwolnieniach nie pracują czasem wtedy dodatkowo. Kobieta nawet nie wiedziała że w ciąży jestem hehe Kalwi23, Beaciorq witajcie ![]() Cytat:
Ja się zbieram, jadę do sklepu i do męża.. także milego dzionka
Edytowane przez Isabelle_26 Czas edycji: 2015-02-10 o 10:23 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.

aż jestem ciekawa co tam jest. No i mam jeszcze trochę swoich z poprzedniej ciąży 

Dam znać, dam

gratuluję

Od kiedy dziecko jezdzi w spacerowce??? Bylismy ogladac w sobote wozki i te, ktore nam sie podobaja maja np.spacerowke, ktorej nie mozna rozlozyc do pozycji lezacej. 

latem to był hit u mnie w domu, na obiad, na kolacje, na ciepło czy na zimno pyszota..
za dzisiejsze wizyty