|
|
#2401 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
Cytat:
Wyniki zawsze miałam ok, mąż tak samo, a ciąży brak. Dwa tyg przed hsg zaszłam. Trafiłam do kliniki i okazało się, że mam nadżerkę i przez nią nie mogłam zajść. Działała na mnie jak bardzo skuteczna antykoncepcja. Nie przepuszczała plemników do szyjki, a tym samym nie było szans na ciążę.
|
|
#2402 | |||
|
Rozeznanie
|
Super
A co do ruchów to czytałam, że w ciąży bliźniaczej czuć wcześniej, więc czekam niecierpliwieCytat:
Ja znowu pobudka o 3 na siku, i po spaniu. zasnęłam po 5, żeby o 7 wstać na lumpki. Już miałam nie jechać, ale koleżanka zadzwoniła, że jedzie, więc się zmusiłam. I nie żałuję Nakupiłam 4 kg ciuszków normalnie się rozpłynęłam na nimi. Takie malutkie słodziutkie ahhhh I najlepsze udało mi sie kupić 2 komplety dresików takich samych i kilka śpioszków czy jak to się zwie też takich samych, akurat na bliźniaki Teraz muszę rozpisać listę czego mam ile i w jakim rozmiarze, żebym wiedziała ile czego mi brakuje, bo chyba zaczął się mnie szał na zakupy![]() Cytat:
A z żołądkiem na pewno będzie wszystko dobrze. Maluszek ile mierzy?Cytat:
Bez stresu! Będzie dobrze![]() vea7 super
|
|
#2403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pozbyłaś się tej nadżerki?
|
|
|
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
Uff to dobrze no dziś mi się śniło ze poronilam aaaaaa
|
#2405 |
|
Zakorzenienie
|
dd1dd ja wlasnie tez przed chwila brałam, nie to ze ulgi nie przynosi to jak dla mnie okropne !! I teraz mnie mdli po nich... Fuuuuj!
mms_22 ja w domu tez sie tak leczę ale teraz nie bardzo mam jak, popijam herbate z cytryna na każdym kroku no ale wiadomo, ze hotel to nie dom... Mirabelka mam identycznie dlatego nigdy nie jem świeżego ananasa. Asienka pamietam te czasy, my jak chodziliśmy na te nauki do poradni małżeńskiej to nam baba opowiadała o zachodzeniu w ciąże, naturalnych metodach a teściowa z juniorem pod oknami budynku wózkiem jeździła Mówicie tutaj o płci - a mi sie śniło dwa dni temu, ze urodziłam synka w 20tc, ważył 3,5kg i był taki słodki
|
#2406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2407 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja idę Cytat:
|
|
#2408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno syrop jeszcze gorszy. Tez mam go ze sobą ale nie ma szans, żebym go wziela. Chce jeszcze normalnie zyc !! A TŻ do mnie - cyckaj te tabletki, możesz nawet 5 na dzien. A ja jak tylko o nich pomyśle to mam odruch wymiotny ...
|
|
#2409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja będąc w ciąży często miewam głupie sny, ale ten dzisiejszy był jakiś inny W sny sie nie wierzy (zwłaszcza w te złe
|
|
#2410 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
No przyznam,że mnie ta informacja totalnie zaskoczyła
. Dziadek(nasz tata) to już w ogóle pełnia szczęscia. Siostry wymiatają ![]() Cytat:
Cytat:
. My będziemy uzywali tylko do jazdy po mieście( dla mnie), więc zależy mi właśnie na tej ekonomiczności. Nie potrzebuje tym szarżować na dalsze wypady będzie fura męża.Cytat:
Mnie zdziwiło,bo kobieta w aptece powiedziała mi,że nie mogę używać Tantum Verde(byłam pewna,że mogę). Cytat:
Cytat:
Cytat:
ciesze się . Mały kręciołek z Twojego Lokatora![]() Co do wspólnej zabawy z kuzynem/kuzynką to pewnie niestety za często okazji nie będzie,bo mieszkamy 300km od siebie ;/. Niemniej jednak fajnie,że tak się ułożyło ![]() Cytat:
aż dziwne,że jeszcze nie mówił,żebyś włączyłą skype w trakcie wizyty . Miałby relacje na bieżąca![]() Cytat:
))Cytat:
))) ja wczoraj też kupiłam body...Były tak miekkie,że sama bym je założyła http://www.kappahl.com/pl-PL/kappahl...nplagg/742262/co do zażyłości to nei wiem jak to będzie,bo tj pisałam wyżej mieszkamy 300km od siebie. Siłą rzeczy więc dzieci nie będą miały aż tak częstego kontaktu
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||||||
|
|
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
|
Powodzenia na wizytach o gratuluję nowych wiadomości . Bidulko chorym współczuję obyś cie szybko zdrowe były .ja jem obiad o zmykam będę po 16 dopiero papa
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
Ha i żebyście smaka jak ja ostatnio dostały proszę moje faworki mniam
|
#2413 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, hej dziewczyny coś weny nie mam by pisać
dzis muszę odebrać wyniki lab, też tak macie że wieczorem po całym dniu boli Was kręgosłup w odcinku lędzwiowym? mnie na maksa napiernicza..brawa za wizyty!! ja też zaszłam cykl przed histeroskopią i hsg
|
|
|
|
#2414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle coś mi się wydaje, że jutro pączka zjem pewnie jednego, ażeby tradycji stało się za dość ale brzuszek cudny ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
ja nic takiego nie odczuwam, ale może dlatego, że 70% dnia leże w łóżku przed tv lub laptopem
|
|
#2415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)) dopiero )) ale cieżarówki mogą wszystko
|
|
|
#2416 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super ! ja idę Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mam taki ból czasem, wczoraj miałam.
|
|
#2417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
springtime, że ile kupiłaś, 4 kg ? No oszalała, jak nic To Ty chyba już wszystkie ciuszki masz dla bobasów . Prawda taka, że wcale Ci sięnie dziwię, bo jak ja wpadałam do lumpka i widziałam śliczne rzeczy dla synka, to byłam jak w amoku ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
![]() Brzusio malusi, ale widoczny
|
|
#2418 |
|
Wtajemniczenie
|
no ja latam cały dzień za moim synkiem i położenie się przed tv na cały dzień to moje marzenie nr 1
wczoraj poszłam z nim na długi spacer i żałowałam w połowie drogi, bo ciągle siku mi się chce i wc nie było ![]() juz się nie mogę doczekać jutrzejszych pączków!! |
|
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
Aż wstyd przyznać, ale musiałam poczytać co to jest to hsg..
Nam się tym razem udało w pierwszym cyklu, ale to pewnie zasługa Clostilbegytu, po którym miałam piękne pęcherzyki.
|
#2420 |
|
Wtajemniczenie
|
Sugarbabylove ale pyszności narobiłaś!! a jaki brzuszek fajny już
długo Ci zajęły te faworki?
|
|
|
|
#2421 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja niestety nie mam na wagę, a wyceniane, więc aż takiego szaleństwa nie ma A lista to świetny pomysł - ponieważ bardzo dużo miałam rzeczy pożyczonych od różnych osób też miałam listę i powiem Ci, ze świetnie organizuje zakupy Warto sobie natomiast poprzykładac ciuszki i pogrupowac po swojemu - często rozmiar z metki nijak się ma do rzeczywistego ![]() Też się cieszę ![]() W sumie jak zostanie będzie ok i jak się zmieni to też ok Cytat:
Nawet duży kręcioł, bo jak tylko Doktor złapała przeziernośc, to normalnie złe w Małe wstąpiło i zaczęło się wiercic, że hej Kolejną rzecz, którą łapała, jakąś żyłę, to chyba przez 10 min, bo się maluch ciągle obracał ![]() Bodziak fajny, a wiesz, że w Kaph All stacjonarnie w piątki jest taniej? A przynajmniej w niektórych sklepach 300 km, to nie tak daleko - jakieś wakacje, święta, etc. na pewno się uda razem Cytat:
![]() Piękny brzuszek Kurcze, muszę wymyślic menu na niedzielę - robimy moje urodziny - ale takie, które albo szybko albo wcześniej zrobią, bo na 11 idziemy z Młodym do teatru, a moja impreza ok 16
|
|||
|
|
|
#2422 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jutro mam zamiar robić ale jak wyjdzie nie wiem Cytat:
chciałabym to zobaczyć , już nie mogę się doczekać aż ja gdzieś wyruszę na łupy to też fajnie ja niestety musiałam tego bólu doświadczyć, jeszcze tylu gapiów było Cytat:
nawet po pregnylu |
|||
|
|
|
#2423 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny, mnie znów dziś mdłości wykańczaja jest mi tak niedobrze, że specjalnie poszlam po cole. Myślałam, że po pierwszym trymestrze będę miała spokój, a tu końcówka 15 i na nowo. Ja tez miałam hsg, po którym lekarze stwierdzili, że mam "za waskie" jajowody i najlepiej zrobić ivf, a tu proszę ☺ za mna od wczoraj chodza faworki, chyba jutro zrobię, a teściowa będzie piekła pączki
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
Lepiej, jak człowiek nie musi wiedzieć co to jest i zajdzie bez problemu, bo ile trzeba nerw zjeść, to wie tylko ten kto sam tego doświadczył.
|
#2425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ciągle męczą mnie nudności a od kilku dni całodniowe migreny, zdaża się że w nocy od 2 już nie śpię bo potrafię płakać z bólu staram się was nadrobić ale jestem dopiero na 1600 poście do tego miałam sesję na uczelni, staram się coś ruszyć z licencjatem, pracować a od kiedy mieszkam z Wojtkiem piorę, gotuję, sprzątam i tak mi dni brakuje ale postaram się po nadrobieniu wrócić do rozmów na bierząco o ile wy mnie jeszcze lubicie
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
To już wiem o czym będziemy jutro rozmawiały
Pączki i faworki temat nr 1
|
#2427 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ile % taniej? ciekawe czy u mnie tak jest...---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
A to temat nr 2 , na wieczór
![]() ![]() springtime jak będzie Ci się nudziło, to zrób fotki tych ciuszków bom ciekawa
|
#2429 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Brzuszek bardzo podobno do mojego![]() Cytat:
Body to chyba z 10 sztuk, ale w różnych rozmiarach (od chyba 54 do 70 ileś), 2 skienki, szlafroczek tak na pół roku, leginsy chyba 3 szt takie maltkie, spodenki, 2 kpl dresów takich samych, sukienka mikolajka na Boże Narodzenie, sweterki, spodenki, więcej nie pamiętam, bo wrzuciłam do pralki. Ale zakres tak do 6-9 miesięcy, więc te mniejsze muszę rozpisać ile mi czego trzeba, bo jak zacznę częściej chodzić na łowy to majątek tam zostawię No i powtarzam sobie, że przecież wszystko razy 2 musze, więc wyrzutów sumienia brak Nawet mama, które mówi, że za wcześnie stwierdziła że za 130 zł to super ciuszki i mnóstwo jedyny minus, zrobiło mi się słabo i musiałam wyjść na chwilę
|
|
#2430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ok uciekam, bo już 13, a nawet głowy jeszcze nie umyłam odezwę się już pewnie po
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:41.

może jednak będzie chłopiec, jeszcze 3 tyg i może się dowiem dokładniej 

Bez stresu! Będzie dobrze
Ale pozbyłaś się tej nadżerki?
bo to chyba już niedługo

No oszalała, jak nic
Kolejną rzecz, którą łapała, jakąś żyłę, to chyba przez 10 min, bo się maluch ciągle obracał 

28TC
rosi: