|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
![]() ![]() Mój mąż jest dzisiaj 12h w pracy, więc ja cały dzień spędzam u mamy ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o inkę, to jeszcze nie jestem na etapie wczytywania się w jej działanie na matki karmiące - wiem, że się ją pije, ale w jaki sposób pomaga, to nie mam pojęcia ![]() Co do chrztu dzieci, których rodzice nie mają ślubu kościelnego, to moim zdaniem to nie jest fair... Każdy powinien mieć prawo ochrzcić swoje dziecko i ksiądz nie powinien tego utrudniać... My nawet jutro idziemy na chrzciny do kuzynki męża na 18 i oni też są tylko po ślubie cywilnym i mają już drugie dziecko... ![]() Odezwę się wieczorem ![]() ![]()
#4742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- kupiłam sobie te jabłka, winogrono ale dziewczyny oczy zaświeciły mi się przy nutelli ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4744 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja natomiast wcinam pomarańcze, a ponoć cytrusów się nie powinno i mam wyrzuty sumienia... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4745 |
Zakorzenienie
|
A to niby czemu nie powinno? No nie przesadzajmy ...
#4746 | ||
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
Jak je dobre oczyścisz to nie widze nic złego w ich jedzeniu ![]()
![]() |
#4747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a dlaczego nie wolno cytrusów ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przejmuję sie tym już wcale.... Wy tu o jedzeniu a ja kęsa przełknąć nie mogę. Przyszłam od dentysty.... Powiem wam że jestem zaskoczona i to bardzo. Weszłam na 14 lekarz już na mnie czekał, uśmiechnięty, zadowolony ![]() Pani na recepcji dała mi formularz do wypełnienia, przebyte choroby, ciąża, i takie tam... dwie strony wypełniania... Wypełniłam i lekarz od razu do gabinetu zaprosił... Poszłam z Maja więc pytam czy dziecko gdzieś przycupnąć może bo i kolorowankę pisaki i picie jej wzięłam... A on że tak oczywiście, pielęgniarka się nią zajęła ... Ja zdumiona ale myslę.... Prywatnie to dbają o klienta... Okazało się że mam więcej zębów do leczenia... I ósemki kazał usunąć wszystkie które mam czyli trzy.... I dziś stwierdził że dwa zęby robimy... Myślę sobie no jak te 250zł które mam w portfelu stykną ci koleś za dziś to rób nawet i trzy ![]() Stwierdził że mam ,,świeże,, ubytki i że w ciąży często się zdaża że zęby się psują... I że trzeba je w przeciągu dwóch trzech tygodni zaleczyć póki jest jeszcze początek drugiego trymestru.... /nie zapytałam czemu potem nie wolno/ W glowie pojawiły mi się dolary które ode mnie skubnie... Ale jak trzeba to trzeba... Stwierdził że jeden ząb robi z 1/3 ampułki znieczulenia... I że jak będzie za mało to dołoży znieczulenie... ale nie chce z nim przesadzać więc woli dać mało a potem ewentualnie dołożyć, a drugi ząb że bez znieczulenia damy radę... Myślę znów łal jaki fajny stomatolog, dba o mnie, pewnie dlatego że prywatnie przyszłam ![]() Zrobił 2 zęby w 35minut ale konkretnie, nie czułam bólu, co chwilę pytał czy boli, uciska, łaskocze, drapie itd... Myślałam sobie że znalazłam super fantastyczne miejsce i nigdy nie zmienię... W jednym zębie dostałam antybiotyk, w przyszłym tygodniu mamy go skończyć... Ładnie wytłumaczył że póki antybiotyk nie zacznie działać to nawet do wieczora może mnie boleć ząb... żebym wzięła sobie apap, wyliczyl dawkowanie ... Pomyslałam więc znów.... Kuźwa jak na NFZ w przychodni to 2 tyg każą czekać a jak prywatnie to w sekund 5 i człowiek zadowolony i uśmiechnięty wychodzi... Wychodząc pytam gdzie mam zapłacić u niego czy w recepcji... A on oczy wielkie i pyta... A za co chce Pani płacić??? To mówię no za wizyte... A ten że jak jestem ubezpieczona to mam za darmo ... Pytam jak to skoro prywatnie się rejestrowałam... A on że no tak ale sprawdzili moją kartę i mam ubezpieczenie... więc nie płacę nic.... Zrobiłam oczy jak 5zł... Zabrałam torebkę z zaoszczędzonymi 250zł i z bananem wyszłam dziękując... I zapisałam się na 27-go ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Jak to nie wolno no co wy... ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- ale mnie strasznie boli pod tym antybiotykiem oszaleje zaraz.... Ale jeszcze troszkę do wieczora mam nadz że przejdzie i że zjem coś w końcu
![]() |
#4749 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy nutella z paluszkami jest już dostępna w Polsce? Ja ją swego czasu przywozilam z Włoch
#4750 | |
Zadomowienie
|
No właśnie tak mi położna mówiła, że trzeba ograniczyć cytrusy. Nie dopytałam czemu, ale jak na necie patrze to piszą, że są często przyczyną alergii, ale to chyba później już przy karmieniu piersią chyba jeśli już powinno się ograniczyć. Hmm to chyba będę dalej jadła;d i na pomelo mam mega ochotę:d
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4751 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() majka242007 widzisz ile kasiury zostało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4752 |
Rozeznanie
|
hej
![]() Pierwsze słyszę że nie można jeść cytrusów ![]() ![]() Dziewczyny miałyście robione teraz tzn w 2trym. badania ogólne krwi i moczu?Ja odebrałam wczoraj wyniki i mam np.erytrocyty,hematokryt, limfocyty poniżej normy ![]() ![]() Trzeba się zacząć odżywiać jak należy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba w auchanie
![]() |
#4755 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4756 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szukam opinii na jego temat Cytat:
![]() Chyba jeśli sie nie miało przebytej to tak ale pewności nie mam
![]() Edytowane przez sandeo Czas edycji: 2015-02-20 o 16:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4757 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4758 |
Zakorzenienie
|
jak pierwszy wynik wyjdzie w niskiej granicy normy to się powtarza
#4759 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżeli w I wyszła ujemnie, czyli nigdy nie chorowałaś, to trzeba powtórzyć. Tak mi przynajmniej gon. mówił. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4760 |
Rozeznanie
|
Z tego co czytam mogę mieć anemię
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Majka cieszę się, że u dentysty się udało i że nie musiałaś płacić. Lekarstwo powinno niedługo zadziałać. Ja wróciłam z zakupów, odkurzylam mieszkanie, umylam podłogi i okno. Teraz padam. widziałam, że poruszacie temat chrzcin, ja mam ślub kościelny, ale w zasadzie bywam gościem w kościele i dlatego już wiem, że nawet u mnie będzie problem. Księża powinni zmienić swoje podejście do ludzi wtedy możne będzie inaczej i problemów tyle by nie było. ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
![]() |
#4762 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4763 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Roxana mnie codziennie podbrzusze boli w okolicach macicy, a już najbardziej jak chodzę. Siostra mówiła, że to normalne, więc się nie martwię. ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Jess922 Czas edycji: 2015-02-20 o 16:59 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4764 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4765 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() teściowej też kiedyś powiedziałam co o tym myśle bo doszły do mojej mamy głupoty jakie wygadywali że w domu nie ma co jeść albo że jemu nie dajemy bo taki chudy a jak do nich przyjeżdza to tyle je.... i o to jest afera moi rodzice nie lubia się z jego. jego rodzice u nas byli może z 5 razy od lustopada 2012 roku bo od wtedy mieszkamy z moimi rodzicami bo na poczatku mieszakłam u niego ale nie wytrzymałam tam. zuzia jak chora była to było obrażanie sie że nie przyjedziemy a gdziecko miało 4 mies i zapalenie oskrzeli i ja z takim dzieckiem miałam do nich jechać....;/ żal nie raz jak miała wiekszy katar i wolałam zostawić ją w domu to też a bo nie przyjedziecie a kur wa ich bardziej stac na paliwo żeby do dziecka przyjechać teraz jak jestem w ciaży to tylko korzystam z okazji zeby tam nie jechać mówie tam kocham mojego meża mimo jego wad zawsze jakoś się dogadamy ale jak bym mogla to bym nie chciała utrzymywac kontaktów z jego rodzina...
![]() |
#4766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4767 |
Raczkowanie
|
nie byłam przez kilka razy pod rząd i nawet nie zapytała czemy nie przyjechalam...;/ a przy ludziach o jaka ona kochana i wg ;/
#4768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Papusia a może po prostu Tż nie smakują obiady Twojej mamy? Nie bronię go, ale wiem po sobie, że jak zamieszkaliśmy z teściami, to z początku jadłam "na siłę", bo wszystko stało mi w gardle, a głupio było mi powiedzieć, że mi nie smakuje... I też czasami wolałam zjeść coś innego, swojego po kryjomu, a teściowej mówiłam, że nie jestem głodna... Teraz wymawiam się smakami ciążowymi i sama gotuję sobie to, co mi pasuje ![]() swoją drogą podejście i gadanie Twoich teściów jest totalnie nie na miejscu i nic tego nie usprawiedliwia. Ale może powiedz wprost Tż (tak jak to tu piszesz), co o tym myślisz, że Ci jest przykro i wg... Być może nic się nie zmieni i nadal nie będzie jadł, ale może przynajmniej powie Ci dlaczego tak jest i Ty go bardziej zrozumiesz?
![]() |
#4770 |
Zakorzenienie
|
TŻ i teściowie czasami potrafią życie uprzykrzyć. Mój TŻ odpukać jest dobrym mezem ale teściowie to po prostu ahhh... Stwierdziłam, ze sie w ciazy nerwowac nie bede wiec i zbytnio utrzymywać kontaktu tez nie (zreszta im tez na tym nie zalezy)... Dlatego papusia28 musisz tez jakos to rozwiązać
![]() Ja mam dzisiaj tak do niczego dzien... Co chwile płacze bez powodu, za niedługo sąsiedzi maja wpaść a ja jestem w czarnej *** ze wszystkim... Masakraaaaa ! Niech sie ten dzien juz kończy ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:54.