|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
Hej kochane .. chyba jest lepiej . Dzisiaj od rana bez biegunki , zjadl jogurcik , jablko gotowane i miseczke ryżanki więc nie jest źle .. Modle sie caly czas zeby tam nie wracac bo to cholerstwo trzyma go już tydzień .. Wczorsj jak wrocilismy to caly czas plakalam i sama do siebie gadalam ze nie chce tam wracać . jak potłuczona jakas To wszystko co sie dzieje ostatnimi czasy odbija sie mocno na mojej psychice
![]() Pytacie co z TŻetem . On pracuje , ostatnie 2 tygodnie jest w Warszawie wiec to nie jego wina ze bylam sama ale to nie zmienia faktu ze mam ogromny zal sama nie wiem do kogo ze ja w ciazy sama ze wszystkimi problemami .. Do do TSH to ja nawet nie wiem czy mam dobre , teraz na ostatniej wizycie dostalam skierowanie ale nie mam kiedy isc zrobic badan .. zaniedbuje te ciaze strasznie i bardzo mi z tym zle ![]() ![]() Pisalyscie o chrzcinach. My tez nie mamy slubu i przy Adasku byl problem z moja parafia ale poszlam do innej trafilam na normalnego ksiedza i normalnie go ochrzcil ..
#4712 | |||
Zakorzenienie
|
Ja wróciłam niedawno z miasta z młodym y doc byłam bp mu na buzi przy ustach takie brzydkie wyskoczyło nie chce zejść z wiatru chyba a ob to lize i tez drapie i boli go. Przy okazji tak go o słuchał mówi ze kaszel nie jest taki zły i ze jak się pogorszy to mogę dać syrop lub czopki bo mam specjalne ma kaszel dla niego poza tym krem mocny taki na to oby zadziałało .
Ale mnie głowa boli jakieś ciśnienie jest inne chyba Cytat:
O matko co za ludzie 2 tyg czekać głupi to lepiej zapłacić juz Cytat:
w Niemczech za Marcela żeby dałam 200 euro za kolo 5 koronek 2 wyrwane antybiotyk narkoza była kasa chorych za koronki nie płaci dzieciom niestety wiec musieliśmy . A nie chciałam żeby mu wyrwali te żeby to było. Rok temu od tego czasu bardzo go pilnuje ze słodkim pocie herbata lub woda bez cukru . Czasem soku . A tutaj za implant się buli 2 tys . Niestety Euro także w pl taniej Cytat:
Mnie się tak spytała raz okulistka bo miałam zapalenie spojówek zarazliwe a ona głupia Pyta czemu chce l 4.
![]() |
#4713 |
Zadomowienie
|
Niespodziewajka, trudne chwile przexywasz ale wierze ze świetnie sobie radzisz, jestes silna:beer:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4714 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tzn on straszny nie jest (chyba), żaden horror czy coś.. tylko nie wiem czy za bardzo przeżywać nie będę... i się stresować.... ![]() ja to strasznie emocjonalnie do filmów podchodzę... a horrory czy mocna sensacje omijam szerokim łukiem... ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4715 | ||
Zakorzenienie
|
My już po spacerku
![]() Cytat:
My mieliśmy ograniczony budżet i nie mogła sobie pozwolić na taką ładną ![]() Cytat:
Roxana to już chyba wiem jaki kupię wózek ![]() Niespodziewajka ciesze się, ze troszkę lepiej z synkiem ![]()
![]() |
#4716 |
Wtajemniczenie
|
helloł
ja też już z mlodym wróciłam z miasta, teraz śpi a ja zjadlam prawie całą dużą paczkę mmsów ![]() od rana ciągnie mnie w pachwinach, maluch rośnie i więcej miejsca potrzebuje, tż bierze sobie dziś pół dnia wolnego więc będe leniuchować - kocham to ![]() ja tam nie używałam niedrapek, po prostu paznokcie same sie kruszyły na poczatku bo były takie delikatne, a potem normalnie obcinałam, jakoś tak mi dziwnie wyglądał w nich ![]() dzisiaj byłam w pepco i naoglądałam się tych małych ubranek i już chciałam kupować ale z tyłu głowy przeciez nie znam płci, więc muszę zaczekać, ale obiecuje że od kwietnia biorę sie za zakupy - oczywiście marzy mi się córka co bym miała co kupować bo dla synka niestety wszystko mam ![]() dd1dd - piękny wózek! |
![]() ![]() |
![]() |
#4717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja sie zdecydowałam na ten, o ciężarze nie musze myślec bo albo na dole na klatce zostawie (mamy podwójne zamykane drzwi) albo w garażu bo mamy swój podziemny ![]() ![]()
![]() |
#4718 |
Zakorzenienie
|
roxana dla mnie waga wózka nie ma znaczenia, bo wnosić go nigdzie nie będę. Mieszkam w domku
![]()
#4721 |
Wtajemniczenie
|
TSH robiłam i niby wszystko ok, ale skierowanie dostałam tylko dlatego, że mam czasami problemy z oddychaniem- tak jakby mi brakowało powietrza w płucach, dziś miałam to samo w sklepie.... nie mogłam doczekać się, aż ekspedientka łaskawie się trochę ruszy, bo czułam, że już powoli schodzę...:/
ale w końcu lekarz mi powiedział, że może po prostu już tak mam. Słabo mi się robi wszędzie gdzie jest ciasno - poczekalnia w przychodni, kościół, sklep(najbardziej przy kasie) i jak jeszcze poczuję zapach jakiegoś starszego człowieka, wiecie taki mniej przyjemny to od razu robi mi się gorąco, duszno, ciemno przed oczami itp. Dlatego już bez butelki wody w torebce nigdzie sie nie ruszam. Co do ślubów i chrztu św, to moim zdaniem jest indywidualna sprawa. Każdy robi tak jak mu się podoba. Jeżeli miałby brać ślub w pośpiechu i tylko dlatego, że spodziewają się dziecka, a później wymawiać to sobie, że ,,wzięliśmy ślub tylko, że byłaś w ciąży'' to szkoda zachodu. Może czasami lepiej urodzić, trochę odchować i później zdecydować, czy brać ślub, czy nie. Jeżeli ktoś nie czuje takiej potrzeby, żeby go brać to jego sprawa. Teściowe, rodzice nie powinni mieć nic w tej sprawie do gadania. Bo czasami najpiękniejszy ślub, albo podróż poślubna w niczym nie pomoże...ten dzień szybko minie, jest pięknie, ale po wszystkim trzeba żyć dalej, czasami jest łatwiej, czasami trudniej, ale jeżeli dwoje nie będą mogli się dogadać to nic, ani nikt im w tym nie pomoże. My jesteśmy po ślubie już prawie 4lata, co prawda byliśmy bardzo młodzi jak go braliśmy, ale nie żałujemy. Przed ślubem mieszkaliśmy rok ze sobą, i to jeszcze w Madrycie, więc byliśmy tyko my, bez rodziców. Ślub to była nasza decyzja. Chcieliśmy trochę sobie później sami pożyć, poimprezować, ale w końcu poczuliśmy, że jednak czegoś brakuje, więc już nie długo będziemy w trójkę ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4722 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja brałam pod uwage x-landera lub maxi-cosi ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
No to sie tylko cieszyć ![]()
![]() |
#4723 | |
Zadomowienie
|
Witam w południe, co by nie było żem nieobyta
![]() Nie było mnie od rana w domu, a wy tyle naskrobałyście, że cokolwiek teraz napiszę,to będzie nie aktualne. Cytat:
Wózka i fotelika nie będę kupować, bo mam po córci. Może chłopak będzie tym razem, to chociaż trochę ciuszków dokupię. Pokazujecie takie piękne kuchnie, a ja będę musiała jeszcze parę lat poczekać, aż będę mogła wziąć się za remont swojej. Widzę, że macie szafki w połysku i w związku z tym mam pytanie. Czyszczą się dobrze?? Czy widać wszystkie ślady na nich? Co do ślubu, to każdy robi jak uważa. My mamy ślub cywilny, bo tylko taki nam odpowiadał i dziecka nie chrzciliśmy. Wszystkim chorującym życzę dużo zdrówka. Mms jak tam twój kurs językowy, zaczął się już?? Edytowane przez pikaso Czas edycji: 2015-02-20 o 11:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4724 | |
Zakorzenienie
|
A mnie cos brzuch pobolewa... Przy pępku...
---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
Ja mam w połysku i co prawda dosc szybko sie brudzi ale tez łatwo czyści ![]()
![]() |
#4725 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u nas tak pieknie az pozwolilam sobie na to by zaprowadzic synka do babci.. odrobina słonca i od razu czlowiek zdrowszy i sila i wena ... wczoraj poogladałam tutoriale z zakresu decoupage i pierwsze slubne zleconko w tym roku juz mam ,super! ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie umiem odróżnić czy to jelita czy nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4727 |
Raczkowanie
|
jak mnie tż wkurza no nie moge na obiad barszu ukraiński i łazanki to on nie bedzie jadł bo tego nie lubi to co bedziesz jadł nic no normalnie nie wytrzymam!!! a chory jak nie wiem a do lekarza nie pójdzie
#4728 | ||
Wtajemniczenie
|
no ja czuje takie muskanie w dole brzucha kilka sekund i koniec, za kilka godzin po jedzeniu to samo, ale nie wiem na 100% czy to dzieć, mam takie zaparcia że może faktycznie jelita zaczęły się od nich ruszać.
Przestałam brać laktulozę i od tygodnia jeszcze w kibelku nie byłam, masakra, dieta nic nie daje, gin kazał brać syrop lub czopki glicerynowe jak będzie b.źle ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
![]() u nas teraz słonce wyszło ale jest paskudnie zimno |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W łeb by ode mnie TŻ dostał za takie marudzenie :P Ostatnio były śledzie w zalewie śmietanowej z ziemniaczkami od babci, wiem, ze TŻ nie znosi i ma do tego prawo ale zjadł bez marudzenia i nawet stwierdził, ze nie najgorsze (chociaz wiem, ze mu nie smakowało) ale starał sie facet, zeby mnie w ciazy nie denerwować ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4731 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jadę, nie piszcie za dużo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Jak ja już bym chciała wiosnę...
![]() |
#4733 |
Raczkowanie
|
tak tylko że jak by pojechał do mamusi to by zjadł wszystko co by mu dała...;/
#4734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4737 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie ! Kobietkę w ciazy wkurzać !
![]() |
#4738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4739 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Raczkowanie
|
jak by to chodziło tylko o mnie to bym to olała ale mieszksmy z moimi rodzicami i czesto moja mama gotuje obiady wiecie jak jej jest nie raz przykro jak on nie je... a potem od ludzi się dowiadujemy że mu jeść nie dajemy..... była już taka sytuacja.... przez to moi rodzice z jego się nie odzywają nawet do nas nie przyjezdzają....
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:42.