Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :) - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-20, 11:00   #4681
kasperka
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
i kolorow w sumie też sporo...bo można ładnie łączyć np szary z zielonym,czy brąz z pomaranczowym. Myślę,że można poszalec

oj Kochana to nie ja nie wiem czy dobrze pamieta,ale to chyba Nicole,albo Jess

dentysta zakonczy Twoje boleści jeszcze tylko chwila. A jak nocka minela?
a dziękuje, bardzo lubię te kuchnie. Wszystko mam pod ręką, jednak zdecydowanie mało blatu roboczego. Nie dało sie tego inaczej zrobić..więc dobre to co jest

dziękuje
oooo barszcz z kołdunami...mhmhmhmh

nie wiem czy już mozna tantum verde na gardlo do psikania dla takiego malucha. Z innych nic mi do głowy nie przychodzi. Mój ma rzadko ból gardła,raczej katarzysko. Może w aptece pani podpowie?
Co do higieny dziewczynki to przypomniało mi się jeszcze,że w rodzinie TZ był taki przypadek,że tak dbali o higiene TAM,że aż wyjałowili tę dziewczynke. Za często była tam myta i za dokładnie. Z tego co kojarze chodziło chyba o to,że nie można wszystkiego tam "na czysto" wycierać, a ten sluz ochronny musi być.

to już coraz bliżej żeby Ci ulżyli.

spokojnie te pytania są naprawdę normalne..."Czy nie było w rodzinie chorob psychicznych"

dziękuje ale to wizualizacja architekta nie mój stan obecny)) .Także ten porządek to...taki oszukany
Gapa ze mnie dopiero za drugim razem jak spojrzalam na zdj zorientowalam sie, ze to wizualizacja
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 11:05   #4682
fiona27
Zakorzenienie

Cześć laski

U Was też tak ładnie świeci słoneczko ?

Ja też już wysprzątałam w domku, drugie pranie wstawione

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość

W ogóle to muszę się Wam pochwalić, że kupiliśmy łóżeczko od znajomych!!! Za 20zł :brzyda l: Niezła cena, co? I najlepsze jest to, że nie wynika z tego, że jest w słabym stanie tylko oni nie mają co z nim zrobić ani komu dać więc zaproponowali symbolicznie 20zł [COLOR="Silver"]
Ale Ci się pofarciło

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny... Nie wiem czemu mi sie kliknęło... 22 lata miał. Taki trochę nieogarnięty był, wolna dusza, w życiu mu sie nie poukładało jak miało, miał dwójkę malych dzieci... ale nikomu nie wadził... I zostawił te istotki na świecie... Kruche to życie.

Ale juz nie myśle o tym bo moje dziecko to bedzie kłębek nerwow, stresów i rozpaczy... Grrr!
Przykre to bardzo

Cytat:
Napisane przez dinusia08 Pokaż wiadomość
Od początku czułam, że będzie synek i tak wszystkim mówiłam, chciałam córeczkę, ale najważniejsze zdrowie a nie płeć
Ja też bardzo chciałam córeczkę w pierszej ciąży, a mam synka i kocham nad życie i Ty też będziesz
Teraz też marzyłam o córce, ale jakoś do tej pory nie mogę uwierzyć, że będę ją miała
Cytat:
Wlasnie dziewczyny -
Chłopczyk czy dziewczynka nie ma znaczenia - wazne zeby zdrowe !!!!
Chociaz ja zawsze mowilam, ze nie mam preferencji co do płci a nawet mnie naszło... Tak mi sie ostatnio zapragnęło córeczki... Ale i tak wiem, ze drugi synuś bedzie i tez bede przeszczęśliwa
A trzeciego podejścia nie będzie w razie czego ?

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Zgadzam się
Ja odkąd pamiętam rzadko chodziłam do Kościoła, nie było też na mnie presji ze strony rodziców. Nie chciałam to nie szłam. Teraz nie czuję potrzeby uczestniczenia we mszy i jakoś tak zostało, że nie chodzę.[COLOR="Silver"]
.
U mnie to samo .
Stary 2015-02-20, 11:09   #4683
Molise
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
Roxana motywuje nas do sprzątania, do gotowania (jak wstawia te zdjęcia )... jak dobrze, ze ją mamy
Wprawdzie zdjęć nie widziałam, ale jak czytam, że wszystkie sprzątają to i ja się zebrałam

Cytat:
ja spisywałam protokół będąc w ciąży więc ksiądz omijał pewne pytania ale, że do kościelnego nie doszło wtedy bo wylądowałam na podtrzymaniu ciąży w szpitalu i stwierdziliśmy, że za rok wezmiemy... więc po roku szliśmy na nowo spisywać protokół... z juniorem w foteliku :P ale trafiliśmy na cudownego księdza...
Temat księży, wiary, kościoła jest dosyć trudny. Podpinam się pod Twoje kolejne wypowiedzi. Patrząc na księży, na to co w tym kręgu się dzieje czasem się zastanawiam do czego to prowadzi.

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj pięknie
Ale nawet na spacer się nie wybiorę, bo wzięłam się za porządki, a po południu mamy gości.

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 11:16   #4684
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość

U mnie dzisiaj pięknie
Ale nawet na spacer się nie wybiorę, bo wzięłam się za porządki, a po południu mamy gości.
No ja zaraz zbieram się na spacerek z synkiem, bo aż szkoda siedzieć w domku
Stary 2015-02-20, 11:22   #4685
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć laski

Ale Ci się pofarciło

Przykre to bardzo

Ja też bardzo chciałam córeczkę w pierszej ciąży, a mam synka i kocham nad życie i Ty też będziesz
Teraz też marzyłam o córce, ale jakoś do tej pory nie mogę uwierzyć, że będę ją miała

A trzeciego podejścia nie będzie w razie czego ?

U mnie to samo .
no pogoda piękna, też drugie pranie piorę i na taras wystawiłam bo aż szkoda!
no z tym trzecim podejściem to się zobaczy - nie mówię nie.

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

no i dziewczyny... mówcie co chcecie ale ja już zdania nie zmienię - właśnie zdecydowałam się już na 100% na wózek i fotelik samochodowy

wózek X-LANDER XA (black) gondola + spacerówka
fotelik samochodowy MAXI-COSI PEBBLE PLUS (brack raven) + baza 2WAYFIX.

tak chciałam na początku i tak już zostanie, prawdopodobnie będę się już rozglądać za nimi i może za miesiąc/półtora kupimy.

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 11:28   #4686
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
no i dziewczyny... mówcie co chcecie ale ja już zdania nie zmienię - właśnie zdecydowałam się już na 100% na wózek i fotelik samochodowy

tak chciałam na początku i tak już zostanie, prawdopodobnie będę się już rozglądać za nimi i może za miesiąc/półtora kupimy.
mi mąż wczoraj powiedział, że będzie x-lander chyba już ma dość oglądania
Stary 2015-02-20, 11:30   #4687
fiona27
Zakorzenienie

ddidd wrzuć link jaki macie upatrzony wózek plisss
Stary 2015-02-20, 11:31   #4688
dinusia08
Raczkowanie

Cytat:

[/COLOR]no i dziewczyny... mówcie co chcecie ale ja już zdania nie zmienię - właśnie zdecydowałam się już na 100% na wózek i fotelik samochodowy

To był mój wymarzony wózek, zazdroszczę , ale ze względu na wagę musiałam zrezygnować. Ja będę zawsze wnosić i znosić na 2 piętro, taka okolica, że nie można zostawić na 5 min.
Kupiłam używany Mutsy Evo bo trafiła mi się okazja jest w bardzo dobrym stanie no i lżejszy od X-landera.

Edytowane przez dinusia08
Czas edycji: 2015-02-20 o 11:32
dinusia08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 11:32   #4689
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć laski

świeci ale zimno
Stary 2015-02-20, 11:36   #4690
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Super, że dziecko dobrze się rozwija, jednak gdybyś bywała tutaj i czytała co piszemy to byś wiedziała, że takie chwalenie się bez jakiegokolwiek zainteresowania sytuacją innych dziewczyn jest lekko mówiąc nie na miejscu. Jesteśmy tu po to, żeby się wspierać, a Ty nie dość, że wpadasz raz na ruski rok to jeszcze się czymś pochwalisz, albo powiesz, że boli Cię głowa i znikasz na kolejny miesiąc.. Nie na tym to polega.
A ja uwazam ze trochę zbyt dobitnie powiedziane, nie chcemy tu przeciez atmosfery jak czasami bywa u wrzesniowek
Cytat:
Pewne się nie zmieni, ale jak usłyszałam nutkę zawodu w głosie moich bliskich to chciałabym zmiany:mad
Cytat:
Przejrzałaś mnie na wylot Nie chciałam się nastawiać na konkretną płeć, ale chyba mi się nie udałoAnevo u mnie 15 tyg 1 dzień, w sumie to na początku dzidziuś nie chciał się pokazać, w ostatniej chwili się ujawnił jak moja doktor chciała już odpuścić.
Oj teznbym chciała dziewczynkę na razie jest chłopczyk, czekamy na potwierdzenie, ale taka jak mówicie najważniejsze zeby malec byl zdrowy i dbrze sie rozwijal, o tym wszystkie marzymy.
U mnie tez dziś początek 15t
Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Ja właśnie się boję "obsługi" chłopca... Mam tylko doświadczenie w opiece nad dziewczynkami
Cytat:
Zostawimy obsługę naszym TŻ-om, poradzą sobie
Mam to samo, powiedziałam tz-owi, ze on bedzie sie zajmowal tymi miejscami i tex się boje tego sikania do gory, nigdy nie wiadomo kiedy wystrzeli fontanna, ale znalazłam cos takiego:

DASZEK NA PTASZEK
http://dzieciowo.pl/wp-content/uploa.../03/daszek.jpg
Co sadzicie?
Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
Witam się i ja w początek weekendu
Całą nockę miałam do du** denerwuje sie co wyjdzie z tym protokołem przedślubnym... I wogole co tam są za pytania... A powiedzcie mi mam przed nim powiedzieć księdzu że jestem w ciąży czy jak bo nie mam pojecia chyba dzisiaj umrę ze strachu bo już mnie z nerwów boli brzuch
Nie ma sie czym martwic, a pytania niektore sa smieszne nawet. Ja na pytanie o wyznanie odpowiedzialam grecko katolicki i ksiadz wybuchnal smiechem :sly:

Widzialam wcześniej temat kuchni, to ja tez się pochwale, jestem z niej strasznie dumnq bo sama zaprojektowalam pod moje potrzeby i spełnia je całkowicie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1424428541595.jpg (52,5 KB, 31 załadowań)

Edytowane przez beaciorq
Czas edycji: 2015-02-20 o 11:37
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 11:38   #4691
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
ddidd wrzuć link jaki macie upatrzony wózek plisss
mój będzie taki http://www.x-lander.pl/product,xmove.html
kolor terra (futerko można odpiąć ) mąż nie chce beżowego, szarego i czarnego... więc postawiłam na ten. Bo ten jasno zielony i czerwony może robactwo do siebie ciągnąć
Stary 2015-02-20, 11:39   #4692
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
A ja uwazam ze trochę zbyt dobitnie powiedziane, nie chcemy tu przeciez atmosfery jak czasami bywa u wrzesniowek

Oj teznbym chciała dziewczynkę na razie jest chłopczyk, czekamy na potwierdzenie, ale taka jak mówicie najważniejsze zeby malec byl zdrowy i dbrze sie rozwijal, o tym wszystkie marzymy.

Mam to samo, powiedziałam tz-owi, ze on bedzie sie zajmowal tymi miejscami i tex się boje tego sikania do gory, nigdy nie wiadomo kiedy wystrzeli fontanna, ale znalazłam cos takiego:

DASZEK NA PTASZEK
Co sadzicie?

Nie ma sie czym martwic, a pytania niektore sa smieszne nawet. Ja na pytanie o wyznanie odpowiedzialam grecko katolicki i ksiadz wybuchnal smiechem :sly:

Widzialam wcześniej temat kuchni, to ja tez się pochwale, jestem z niej strasznie dumnq bo sama zaprojektowalam pod moje potrzeby i spełnia je całkowicie
super kuchnia

Synuś i Córcia
Stary 2015-02-20, 11:40   #4693
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:

DASZEK NA PTASZEK
Co sadzicie?

Rowniez bardzo ladna widze, ze wszystkie mamy biale kuchnie
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 11:41   #4694
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:

DASZEK NA PTASZEK
Co sadzicie?
sorry ale nazwa mnie rozwaliła
Stary 2015-02-20, 11:41   #4695
dinusia08
Raczkowanie

beaciorq kuchnia super, bardzo ładne meble.
Daszek na ptaszek ale się uśmiałam, pomysłowe rozwiązanie
Stary 2015-02-20, 11:42   #4696
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
mój będzie taki http://www.x-lander.pl/product,xmove.html
kolor terra (futerko można odpiąć ) mąż nie chce beżowego, szarego i czarnego... więc postawiłam na ten. Bo ten jasno zielony i czerwony może robactwo do siebie ciągnąć
a u nas bedzie ten wózek - link (black)
a fotelik ten - link plus pod niego baza ta - link. też kolor black

DASZEK NA PTASZEK JEST BOSKI

Synuś i Córcia
Stary 2015-02-20, 11:44   #4697
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
No ja zaraz zbieram się na spacerek z synkiem, bo aż szkoda siedzieć w domku
Aż żałuję, że wczoraj nie posprzątałam. No ale nie wpuszczę gości do zakurzonego mieszkania

Cytat:
Ja byłam bardzo nastawiona na córkę, nie wiem dlaczego. Jakieś wewnętrzne przeczucie. Na genetycznym lekarka wstępnie stwierdziła chłopca. I cieszę się ogromnie

Super kuchnia, bardzo mi się podoba.

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 11:46   #4698
dinusia08
Raczkowanie

roxana tak mi te X-landery po głowie chodziły, bardzo żałuje,że nie będę go miała na pewno będzie Ci świetnie służył
Stary 2015-02-20, 11:48   #4699
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
roxana tak mi te X-landery po głowie chodziły, bardzo żałuje,że nie będę go miała na pewno będzie Ci świetnie służył
ja też mam nadzieję.. stwierdziłam, że pierwsza myśl najlepsza... i tak zostanie

Synuś i Córcia
Stary 2015-02-20, 11:48   #4700
majka242007
Zakorzenienie

Jak wam idzie?
U mnie kuchnia, łazienka, ubikacja i przedpokój lśnią...
Więc idę na ploty do Was

Cytat:
Wiecie co.. ja jeszcze kiedyś na prawdę lubiłam chodzić do kościoła, jakoś tak za dziecka nie wyobrażałam sobie niedzieli bez mszy... roraty, różańce itd... a teraz patrząc jacy księża są, jak diametralnie się wszystko w kościele zmieniło to mnie po prostu całkowicie odrzuciło.. te kazania pełne morałów ( a co ksiądz może wiedzieć o prawdziwych problemach w rodzinie, wychowywaniu dzieci itd )... małżeństwo, problemy, antykoncepcja... no nie, nie przekonują mnie do siebie ...
To tak jak ja... Jeszcze mieszkałam z rodzicami na wsi... Mama co niedziele zawoziła mnie z bratem do kościoła... Sama szla na zakupy zołza hahah
Przestałam chyba po bierzmowaniu lubić księdza i kościół po jednej z mszy...
Ksiądz opowiadał że dostał list od Biskupa.... cos w tym stylu :
,, Dostałem list od Biskupa, ale Wam nie przeczytam bo i tak nic nie zrozumiecie ludzie za wsi ,,

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Znam taki przypadek u moich znajomych, moja rówieśniczka, ślub z brzuchem a nie wiem czy z rok małżeństwem byli. Teraz syn ma z 3 latka a ona już ma innego z którym mieszka
znam to ... Też nie planowałam ślubu ze swoim mężem, mieszkalismy razem, chcieliśmy dzidzie, staraliśmy się prawie rok bo coś nie wychodziło nam... Potem okazało się że jestem w ciąży ... Szczęśliwi polecieliśmy do męża rodziców z nowina i mówimy
-Będziemy mieli dzidziusia
Na co teściowa
-HURRRRAAAA będzie wesele!!!!
I tak szybko poleciało że obudziłam się w końcu z dzieckiem na ręce, obrączką na palcu
Teraz po czasie jak o tym myślę to teście sami wszystko zorganizowali, w sumie to teściowa. Kupili mężowi pierścionek zaręczynowy i kazali się zaręczać na święta... Jak kazali tak zrobiliśmy....
Date ślubu wyznaczyli, salę znaleźli, zapłacili, menu wybrali, gości zaprosili... Tzn my zapraszaliśmy ale oni powiedzieli kogo ... hmmm
Ależ głupia byłam godząc się na to wszystko.

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
U mnie tak było, powiedzieliśmy ze nie i kropka ze możemy być super rodzina bez ślubu. Nawet nie chciałam żeby mi się oświadczył będąc w ciąży, bo skoro 6 lat się nie oświadczył to wiadomo ze to przez ciążę by zrobił. Zareczylismy się w synka pierwsze urodziny, niczego się nie spodziewałam i zawsze będę to cudownie wspominać bo wiem ze zrobił to z miłości a nie z poczucia obowiązku
no i super, tak powinno być. Mi TZ truje o slubie, mówi że nie wyobraża sobie związku bez ślubu, już przed ciążą o tym kilkakrotnie wspominał,,, i się denerwuje bardzo gdy mówię że nie chcę.
Nie widzę potrzeby. Kocham go bardzo, nie wyobrażam sobie być bez niego, on też jest za mną, dobry, uczynny, pomocny, kochany, w środku nocy mogę go obudzić i opowiedzieć koszmarny sen ... Ale po cholerę od razu się pobierać? Chyba tylko po to żeby mozna bylo wspólnie PIT wypełnić... Bzdura

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

dentysta zakonczy Twoje boleści jeszcze tylko chwila. A jak nocka minela?
a dziękuje, bardzo lubię te kuchnie. Wszystko mam pod ręką, jednak zdecydowanie mało blatu roboczego. Nie dało sie tego inaczej zrobić..więc dobre to co jest

więłam te dwa apapy, przylożyłam buzię do poduszki i czekałam i się kręciłam, ale chyba przestało boleć bo nie wiem kiedy zasnęłam, obudzilam się bez bólu ale nie jem i nie pije bo zimne i gorące mnie wykańcza. Zjadlam słabe śniadanie i czekam na wizyte,,

Cytat:
Cześć laski

.

świeci świeci aż się chce coś robić

Cytat:

Śliczna kuchnia, bardzo podoba mi się taka podłoga... Też taka będę chciała...

Cytat:
beaciorq kuchnia super, bardzo ładne meble.
Daszek na ptaszek ale się uśmiałam, pomysłowe rozwiązanie
ale czad oszalałam
Cytat:
Tak sa świetne wygodne, duże, pojemne itd
Ja miałam dla córci, ale był strasznie ciężki... no i drogi niestety...
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 11:53   #4701
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
a u nas bedzie ten wózek - link (black)
a fotelik ten - link plus pod niego baza ta - link. też kolor black

DASZEK NA PTASZEK JEST BOSKI
podobne te nasze wózeczki spacerówki się troszkę różnią bardzo się cieszę,że jeden zakup z głowy( tzn nie muszę już szukać ) to też był mój nr 1 mam nadzieję,że się sprawdzi

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Jak wam idzie?
U mnie kuchnia, łazienka, ubikacja i przedpokój lśnią...
Więc idę na ploty do Was
u mnie też jakoś idzie, tylko troszkę mnie zmuliło i na chwilę się położyłam muszę jeszcze jechać do sklepu, owocki mi się pokończyły
Stary 2015-02-20, 11:54   #4702
majka242007
Zakorzenienie

Nadrobiłam Was i spadam dalej, ogarnę się, lece po małą do przedszkola i do dentysty na 14 ... Trzymajcie kciuki bo nienawidzę stomatologów boję się ich dziadów wstrętnych...
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 11:54   #4703
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
To tak jak ja... Jeszcze mieszkałam z rodzicami na wsi... Mama co niedziele zawoziła mnie z bratem do kościoła... Sama szla na zakupy zołza hahah
Przestałam chyba po bierzmowaniu lubić księdza i kościół po jednej z mszy...
Ksiądz opowiadał że dostał list od Biskupa.... cos w tym stylu :
,, Dostałem list od Biskupa, ale Wam nie przeczytam bo i tak nic nie zrozumiecie ludzie za wsi ,,
pff dowalił...
Stary 2015-02-20, 11:56   #4704
dinusia08
Raczkowanie

majka miałam podobnie, teściowie zaczęli planować, a ja jakaś taka odrętwiała byłam, ale ocknęłam się w porę i kazałam im wszystko odwołać (w końcu ślub bez panny młodej to trochę kiepsko ) i powiedziałam,że wezmę ślub jak zechcę.

Edytowane przez dinusia08
Czas edycji: 2015-02-20 o 11:57
Stary 2015-02-20, 11:56   #4705
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Nadrobiłam Was i spadam dalej, ogarnę się, lece po małą do przedszkola i do dentysty na 14 ... Trzymajcie kciuki bo nienawidzę stomatologów boję się ich dziadów wstrętnych...
ja tam mogę chodzić ale to ile $$ się u nich zostawia... to chyba najgorsze
Stary 2015-02-20, 11:56   #4706
vea7
Zakorzenienie

majka, uważam, że niedrapki to ZUO (czyli po polsku zło), bo ograniczają jeden z podstawowych i najlepiej na początku wykształconych zmysłów malucha, czyli dotyk. Dzieć jeszcze średnio widzi, owszem węch i słuch ma niezły, ale przede wszystkim poznaje świat dotykiem - sam dotyka i jest dotykany. Skóra ma ogromne ilości receptorów, a i tak sporo z nich jest zakryte przez chociażby ubranko. Dlatego uważam (a z tego co wiem, to nie tylko moja opinia), że nie należy dziecku ograniczać kontaktu ze światem i możliwości poznawania Lepiej mu regularnie obcinać paznokcie
Aaa... bo to kocyk jest Widzisz, myślałam, że szmatka sensoryczna

Anevo, wierzę

dinusia, gratuluję Chłopa

mms, mit z inką Mleko z krwi się bierze, a nie z mleka, herbatki, etc... Idąc tym tropem krowy muszą pić mleko, skoro mleko dają Owszem, przy laktacji trzeba dużo pić, żeby uzupełniać wodę, którą tracimy i owszem, są specjalne mieszanki ziół czy leki, które laktację pobudzają, ale to nie taki prosty mechanizm że 1 inka=cyc mleka

Jess, usg na półmetku (takie zwykłe), to właśnie jedno z badań prenatalnych Lekarz sprawdza na nim stan rozwoju dziecia - prywatnie na II prenatalnym zrobią Ci to samo - ewentualnie dokładniej i na lepszym sprzęcie

Niespodziewajka, biedny Adaś

AnnaMr witaj

W kwestii kawy, zdrowsza jest z ekspresu lub parzona - rozpuszczalna jednak więcej świństwa ma.
Nadrobiłam ile mogłam i zmykam, bo muszę Młodego ze żłoba odebrać

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 12:14   #4707
beaciorq
Zadomowienie

MAJKA szykuj sie na codzienne mycie podlogi (na mokro i na sucho) i częste szorowanie bialych fug. I nie kupuj gresu polerowanego, tylko szkliwiony, ten pierwszy wchłania plamy na zawsze
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 12:17   #4708
roxana_lu
Zakorzenienie

ja tak z innej beczki - słyszałyście o filmie "SNAJPER"? dziś wchodzi do kin, wydaje się, że będzie dobry... chętnie bym go zobaczyła tylko czy przypadkiem nie za mocny dla /strachliwej,wrażliwej/ babeczki w ciąży?... poszłabym ale wychodzić w połowie filmu bym nie chciała

Synuś i Córcia
Stary 2015-02-20, 12:19   #4709
beatrix28
Zadomowienie

hej dziewczynki
wlasnie gotuje obiad,pomidorowa z makaronem,ew.grzanki,a na drugie naleśniki
co do Kosciola Kat. to nigdy tam slubu nie wezme,mamy cywilny, wystarczy.nie bede komentowac dlaczego,wybaczcie..,syne k byl ochrzczony praktycznie dla papierka.. czy drugie bedzie watpie jesli juz to tez dla papierka byle szybko.
majka tzrymam kciuki za wizyte
roxana_lu widze ze decyzja co do wózka podjeta,a co z kolorsytyka sypialni?
beaciorq fajna kuchnia ja tez swoja sama projektowalam ..tylko plytki musimy kiedys wymienic bo wprowadzalismys ie na szybko i zostaly takie byle jakie..ale ranty mamy zaokrglone coby nikt nie przyhaczyl kolanem czy inna czescia ciala..i plytki tez antyposlizgowe takie chropowate ,bo u rodzicow w kuchni idzie orła wiwynąć a przy małych dzieciach to lepiej zbudowac bezpieczny dom..my mielismy 7 i 4 to juz jest wieksza samokontrola.
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-20, 12:19   #4710
magdowe
Zadomowienie

Cytat:
ja tak z innej beczki - słyszałyście o filmie "SNAJPER"? dziś wchodzi do kin, wydaje się, że będzie dobry... chętnie bym go zobaczyła tylko czy przypadkiem nie za mocny dla /strachliwej,wrażliwej/ babeczki w ciąży?... poszłabym ale wychodzić w połowie filmu bym nie chciała
Nie słyszałam a ja uwielbiam straszne filmy
magdowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości