Mamusie Majowe 2015-cz.7 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-05, 11:28   #2041
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset
Dot.: Mamusie Majowe 2015-cz.7

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Baset w klubie mam problem żeby z telefonu pisać, dlatego napisze tutaj... Zmień koleżanki! bo wcale nie jesteś gruba... A że tyjesz to normalne... Jesteś w ciąży do cholery!

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Loluska może przestań kubicować i popros kogoś żeby cię woził?
No widzicie -.-'

Moja matka, jak do niej dzwonie to zawsze mam tekst: Ale nie żryj tyle słodkiego i w ogóle, bo będziesz mieć problemy tak jak ja...

Loluska
Ja już od jakiegoś czasu nie prowadzę, co do prowadza mnie do szału, ale sama przestałam bo widziałam co się ze mną dzieje, jak wsiadam za kółko.
TŻ mnie wozi.

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 11:34   #2042
weron1
Rozeznanie

Rozumiem, że koleżanki są złośliwe ale żeby mama tak mówiła to smutne...
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 11:39   #2043
Nadzieja87
Zakorzenienie

Tak truskawkaxx masz rację chodziło mi o przybieranie na wadze

Ja wgl.gdzieś czytałam, nie wiem... Na lutowkach?? Marcowkach?? Nie pamiętam... Ale lekarka powiedziała do pacjentki coś w stylub trzeba było myśleć wcześniej i tyle nie jeść. A ta biedna na ostatnich nogach ma jedyne +13 kg.
Tylko nie pamiętam o co to szło... Czemu tak lekarka tak dowaliła. Nie mniej jednak nie powinna i generalnie bym się mocno na lekarke w☠☠☠☠iła.

Edytowane przez Nadzieja87
Czas edycji: 2015-03-05 o 11:40
Nadzieja87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 11:40   #2044
agnes188
Zakorzenienie

Olejcie teksty z brzuchem i waga ja mam ogromny brzuch a 5 kg na plusie kolezanka zaczynalla z takiej samej wagi ma maly brzuch a plus pietnascie kg.
Wrzucilam foty do klubu ale na razie bezbrzuszkowebrzuszkowe tz mysle ze zrobi w nastepny weekend

Jesli chodzo o warsztaty nie wszystkie wyklady ciekawe ale niektore tak. Byla pierwsza pomoc malucha i u kobiety ciezarnej. Prezentacja fotelikow maxi cosi. Firmy nuk i troche o karmieniu piersia.
Dostalam flanelowa pieluche bardzo fajna. I pojemnik do przechowywania pokarmu i probki . Mozna bylo wygrac pare rzeczy mi sie nie udalo ale kolezanka wygrala kosmetyki.warto pojsc tylko trzy i pol godziny siedzenia plus pol godzinna rejestracja plus dojazd dwie godziny prawie to dla mnie za duzo bylo wczoraj

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 11:51   #2045
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawkaxx Pokaż wiadomość
Osz kurna to też jest plaga !

Albo hasła: No teraz to zobaczysz nie będziecie mieli dla siebie czasu ani trochę.

Albo do mojego męża: No ciesz się póki możesz, bo jak się urodzi to zobaczysz, że Ty to tam gdzieś na szarym końcu jesteś...

I oczywiście milion złotych rad i każdy wie najlepiej co powinnam dziecku kupić, w czym je myć, w czym kłaść spać... Matko i córko. W końcu z nikim na ten temat nie rozmawiam a dyskusje ucinam stwierdzeniem, że : Tak jak mówisz ZOBACZĘ, a póki nie widzę to darujmy sobie te rozmyślania na wyrost.
Zabijam za takie teksty
ludzie ogólnie są straszni, każdy nagle ekspert, a najgorzej jak znajomi (BEZ DZIECI) to mówia, "no to teraz się skończy" O dziwo, ci co maja dzieci, jakoś sobie radzą i nic im się nie skończyło Da się? da się
Cytat:
Ja wgl.gdzieś czytałam, nie wiem... Na lutowkach?? Marcowkach?? Nie pamiętam... Ale lekarka powiedziała do pacjentki coś w stylub trzeba było myśleć wcześniej i tyle nie jeść. A ta biedna na ostatnich nogach ma jedyne +13 kg.
Tylko nie pamiętam o co to szło... Czemu tak lekarka tak dowaliła. Nie mniej jednak nie powinna i generalnie bym się mocno na lekarke w☠☠☠☠iła.
masakra...
mój gin jak się zapytal jak się czuje i powiedziałam że grubo to się roześmiał i powiedział "a co, pani chciała chuda być?:P" potem jak zauważył że mi nie jest do smiechu to bardzo sie przejał i zaczał mnie pocieszać że mam sie nie przejmować, że na razie tyje ksiażkowo i spokojnie jeszcze mogę z 5 kg przybrać i mam się nie martwić Uwielbiam go
Stary 2015-03-05, 11:51   #2046
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weron1 Pokaż wiadomość
eee to ja mam bardzo często takie sny- od kiedy nie możemy z tz się seksić : I nie uważam tego za zboczenie- organizm sie domaga. No ale niestety tez mi wtedy mocno twardnieje brzuch.

nie przejmuj się- takie wpadki zdarzają się tez innym- najważniejsze, że nic Ci nie jest i nie wyrządziłaś dużych szkód- praktycznie żadnych
Widzisz jak nigdy takich snów nie miałam, a tymbardziej nie budziłam się z takim twardym brzuchem... Ech głupi mój organizm posmakował w ciąży i zglupiał
Stary 2015-03-05, 11:55   #2047
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Widzisz jak nigdy takich snów nie miałam, a tymbardziej nie budziłam się z takim twardym brzuchem... Ech głupi mój organizm posmakował w ciąży i zglupiał
Ja mam tak samo, często mam erotyczne sny, od kiedy się nie możemy seksić.

TŻ mi kazał zapisywać sny, co by je potem wykorzystać

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-03-05, 11:57   #2048
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
No widzicie -.-'

Moja matka, jak do niej dzwonie to zawsze mam tekst: Ale nie żryj tyle słodkiego i w ogóle, bo będziesz mieć problemy tak jak ja...

Loluska
Ja już od jakiegoś czasu nie prowadzę, co do prowadza mnie do szału, ale sama przestałam bo widziałam co się ze mną dzieje, jak wsiadam za kółko.
TŻ mnie wozi.
Po co Ty dzwonisz do mamy no sory ale widzę, że za każdym razem masz zły chumor jak z nią rozmawiasz. Odpuść niech ona zadzwoni a jak zacznie cos głupiego to się rozłącz.
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 11:57   #2049
capriola_87
Zakorzenienie

Dziewczyny, polecacie jakiś konkretny krem na brodawki??? Czy każdy dobry na początek?

robię zamówienie u r_p77 i sie zastanwiam nad Linodermem i Ziają...
Stary 2015-03-05, 12:02   #2050
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, polecacie jakiś konkretny krem na brodawki??? Czy każdy dobry na początek?

Ziaja genialny i nie trzeba zmywać lanomaść czy jakoś tak.
Stary 2015-03-05, 12:02   #2051
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Po co Ty dzwonisz do mamy no sory ale widzę, że za każdym razem masz zły chumor jak z nią rozmawiasz. Odpuść niech ona zadzwoni a jak zacznie cos głupiego to się rozłącz.
Czasem mam interes to dzwonię.
W ogóle to UWAGA, jutro przyjeżdża!

Cytat:

Ym, na brodawki w sensie?

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-03-05, 12:02   #2052
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie takie coś mega wpienia ! Kurna !

Każda kobieta jest INNA i każda inaczej w ciąży będzie wyglądać i przybierać na masie. Od miliona czynników to zależy i na nic nie ma matematycznego wzoru ! Nikogo nie musi wywalić na koniec, nie każdy musi przytyć 20 kg, nie każda kobieta tyje najwięcej w II trymestrze czy w III... Co historia ciąży to inny schemat przybierania na wadze czy wygląd brzuszka. I tak ciężko to niektórym kuźwa zakumać i po prostu pogratulować stanu błogosławionego i życzyć szybkiego porodu? Nosz fak ...

Już w ogóle nie ogarniam jak można CIĘŻARNEJ kobiecie powiedzieć, że grubo wygląda A przepraszam ma jak Anja Rubik wyglądać będąc w 7 miesiącu?
Hehehe masz rację, że nie każdy musi tyle przytyć, zależy od wagi startowej i od samej kobiety, to, że się też tyje po te 20kg to nie zawsze oznacza, że się żre na potęgę, ale ludziom to ciężko chyba zrozumieć i takie farmazony gadają. Ja obecnie w 29tc mam 14kg na plusie i pewnie dojdę znowu do tych 20 kg, a potem mam nadzieję, że tak jak za pierwszym razem szybko schudnę Gdybym się obżerała to pewnie ze 30kg by mi doszło

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 12:05   #2053
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Ziaja genialny i nie trzeba zmywać lanomaść czy jakoś tak.
namówiłaś mnie
Cytat:

no na cyce
Stary 2015-03-05, 12:06   #2054
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ona ma być od samego początku?
czy jak?

Myślałam, że spanie w rożku wystarczy
Mój synek przez kilkanaście pierwszych tygodni spał tylko w rożku, bez żadnych poduszek Ale nic nie ulewał.

Cytat:
Napisane przez irenka78 Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam dzisiaj wizytę, miesiąc nie widziałam mojej kruszynki, trzymajcie kciuki...
Kciuki!!!

Cytat:
H

strzalka44 z tym mandatem to chyba bym nie odpuściła policjantom...można było im pokazać ostatnie połaczenie w kom i wszystko by było jasne, że mąż nie rozmawiał a tak to oni tylko patrzą gdzie łatwy mandat na człowieka nałożyć...
Przypomniał mi się filmik Wardegi o ciasteczkowym telefonie https://www.youtube.com/watch?v=b31lg6DTgJw

Cytat:
Mój tż wczoraj wrócił z dwudniowej delegacji w Wawie.
-Przywiozłeś mi prezent?
-Tak, proszę, wiem że lubisz kochanie

i wyciąga pudełko po pizzy z dwoma kawałkami

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale mam dzis dzień takiego kalafiora i rozkojarzenia jak dziś jeszcze nie miałam. Byłam na badaniach krwi i stwierdzam że chyba do końca ciąży nie wsiądę już do auta. Nie dość że wymusiłam raz pierwszeństwo na styki i po fakcie do mnie dotarło co zrobiłam to potem wycofując pukłam auto stojące za mną. Zabijcie mnie, ale nie wiem o czym myślałam, nie popatrzyłam w ogóle we wsteczne lusterka, jprtle.... Wycofywałam pomalutku więc praktycznie dostawiłam do tego drugiego auta, ale gość wyszedł zaczął mamrać że mu wgięłam zderzak i obrysowała, czego nie zrobiłam, chyba jak zorientował się że w ciąży jestem to machnął ręką i wsiadł do auta. Przeprosiłam i odjechałam. Po prostu masakra. Tż nawet nie mówię...
Ja jestem taka w ciąży rozkojarzona, że w ogóle za kierownicę nie siadam...

Cytat:
Zresztą z tym przybieraniem na wadze (a nie tyciem bo w ciązy nie tyjemy :P) to też jest różnie. Ja na razie malutko przytyłam to faktycznie 3-ci trymestr mogę podgonić (choć nie muszę). Koleżankę mam z 2-czką dzieci i ona właśnie tak do 30 tc przybierała około 10/11 kg a potem prawie nic. Pierwszą ciążę przbrała 12 kg drugą 13 i miesiąc po porodzie nie było widać, że dziecko rodziła bo za każdym razem 10 kg zostawiła już w szpitalu :P
Dokładnie. Ja w pierwszej ciązy do 30tyg przytyłam ok 8 kg, a od 30 do końca niecałe 2kg, z czego pod koniec nawet schudłam 1 kg. Także różnie bywa

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Jesli chodzo o warsztaty nie wszystkie wyklady ciekawe ale niektore tak. Byla pierwsza pomoc malucha i u kobiety ciezarnej. Prezentacja fotelikow maxi cosi. Firmy nuk i troche o karmieniu piersia.
Dostalam flanelowa pieluche bardzo fajna. I pojemnik do przechowywania pokarmu i probki . Mozna bylo wygrac pare rzeczy mi sie nie udalo ale kolezanka wygrala kosmetyki.warto pojsc tylko trzy i pol godziny siedzenia plus pol godzinna rejestracja plus dojazd dwie godziny prawie to dla mnie za duzo bylo wczoraj
O fajnie, dzięki za opis Zastanawiam się właśnie, czy się zapisywać

Cytat:

Ja używałam Bepanthenu, ale średnio mi pomagał.. Teraz kupiłam tą Ziaja lano-maść, chyba Fistaszek polecała. Zobaczymy

scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 12:07   #2055
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:

Nie daj się jak przyjedzie zdołować .
Stary 2015-03-05, 12:07   #2056
myszonka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
kuźwa siara mi leci
Mi też

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
matko bosko dziecko
Moje też się tak wypina

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
Witam z rana nie wiem co robic nie czuje ruchow od chyba wieczora? Teraz jade sciagnac tego holtera i nie wiem czy do mojego lekarza probowac sie dostac czy na ip?
Pewnie przez ten holter młody się zestresował i nie chce mamie dokładać! Napisz jak będziesz po wizycie

Cytat:
Napisane przez SzaraaMyszka Pokaż wiadomość
Dzień dobry w piękny słoneczny poranek :-*

Dla mnie nie dobry bo jestem chora. Praktycznie cała noc męczył mnie suchy kaszel teraz czuję że zaczyna się mokry i smarkam :'( ja nie chce być chora!!?!
Zdrówka życzę!

Cytat:
Któraś dziewczyna pisała o nie używaniu dzwonka przez gości albo pukaniu w szybę...Ja miałam trochę gorzej, bo przez pierwsze miesiące jak zamieszkaliśmy z tż razem to teściowa potrafiła sama sobie otwierać masze mieszkanie kluczem bez pukania ! Kiedyś była taka sytuacja, że przyszła w sobotę rano bez zapowiedzi, a my byliśmy jeszcze wtedy w łóżku. To wyczerpało moją cierpliwość i powiedziałam tż, że ma jej powiedzieć, żeby pukała, bo nie wchodzi do siebie i żeby zapowiadała wizyty. A klucze ma tylko dlatego, że mieszka blisko nas i u niej są zapasowe jakby co-tż często gdzies zapodziewa swój komplet. Mimo wszystko nie podobało mi się jej zachowanie. Teraz już tak nie robi
Idę dalej nadrabiać dziewczyny.
Moi teściowie tak wchodzili do naszego pokoju, bo "przecież są u siebie" W końcu zrobiliśmy mega awanturę i teraz choćby skały srały póki nie powiem proszę po zapukaniu to nie wejdą

Cytat:
Napisane przez irenka78 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzisiaj za pomocą lusterka goliłam sobie dół i widok mnie przestraszył czy Wasze dolne usteczka też są takie nabrzmiałe i wielkie? wyglądają normalnie jak jądra

No nie mogę Ale mam to samo

Cytat:
Dziewczyny ale mam dzis dzień takiego kalafiora i rozkojarzenia jak dziś jeszcze nie miałam. Byłam na badaniach krwi i stwierdzam że chyba do końca ciąży nie wsiądę już do auta. Nie dość że wymusiłam raz pierwszeństwo na styki i po fakcie do mnie dotarło co zrobiłam to potem wycofując pukłam auto stojące za mną. Zabijcie mnie, ale nie wiem o czym myślałam, nie popatrzyłam w ogóle we wsteczne lusterka, jprtle.... Wycofywałam pomalutku więc praktycznie dostawiłam do tego drugiego auta, ale gość wyszedł zaczął mamrać że mu wgięłam zderzak i obrysowała, czego nie zrobiłam, chyba jak zorientował się że w ciąży jestem to machnął ręką i wsiadł do auta. Przeprosiłam i odjechałam. Po prostu masakra. Tż nawet nie mówię...
Może to tylko jednorazowy incydent

Cytat:
Zresztą z tym przybieraniem na wadze (a nie tyciem bo w ciązy nie tyjemy :P) to też jest różnie. Ja na razie malutko przytyłam to faktycznie 3-ci trymestr mogę podgonić (choć nie muszę). Koleżankę mam z 2-czką dzieci i ona właśnie tak do 30 tc przybierała około 10/11 kg a potem prawie nic. Pierwszą ciążę przbrała 12 kg drugą 13 i miesiąc po porodzie nie było widać, że dziecko rodziła bo za każdym razem 10 kg zostawiła już w szpitalu :P

Więc nie wiem skąd przekonanie w koleżankach Baset, że skoro w 30 tc ma + 10 to skończy na + 20. A takiego wała, wcale tak być nie musi ! A nawet jakby było to około 8-10 kg traci się już w szpitalu ! Potem w ciągu tygodnia dwóch może zejść nawet 5 kg (obrzęki, obkurczająca się macica, piersi się zmniejszą ciut po nawale laktacyjnym). Więc zrzucanie tych kg z ciąży to nie to samo co zrzucać 20 kg które się przytyło faktycznie. A niektórzy jakoś o tym zapominają i dołują i tak umęczone ciężarne.
Dokładnie

Nadrobiłam Z rana byłam już u dentysty, a teraz czekam na koleżankę z mega zgagą

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 12:11   #2057
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:

Ja polecam na brodawki czystą lanolinę. To i tak główny składnik aktywny tych wszystkich brodawkowych kremów

Poskładałam pranie, rozwiesiłam kolejne i zamarynowałam kotlety na obiadek... I odpoczywam !

W sobotę mam małą imprezę (robimy w końcu parapetówkę:P) Aż sobie sukienkę z tej okazji kupiłam Nie ciążową ! Taką jakbym miała 16 lat ! Krótką i z falbanami I mój mąż uważa, że wyglądam w niej mega seksi

Wrzucę wam foty w sobotę jak się odwalę jak anioł stróż w boże ciało
Stary 2015-03-05, 12:12   #2058
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Ja używałam Bepanthenu, ale średnio mi pomagał.. Teraz kupiłam tą Ziaja lano-maść, chyba Fistaszek polecała. Zobaczymy
bepanthen drogi a chyba szału nie robi wezmę tą Ziaję na poczatek
Stary 2015-03-05, 12:14   #2059
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
bepanthen drogi a chyba szału nie robi wezmę tą Ziaję na poczatek
a to do smarowania po karmieniu?

się nie znam, więc pytam

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-03-05, 12:15   #2060
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
no nie żartuj i niby masz sobie tak jeździć aż Cię łaskawie przyjmą?!

Dorka co do pościeli to pisałam, że nie mają na stronie takiego połączenia jak chce, żółta kratka i niebieskie groszki ale odpisali mi że mi uszyją

poczyniłam zakupy! kupiłam łóżeczko i przewijak

a co do fajek to ja paliłam tylko przy piwku, z koleżankami czasem wieczorem jak tż nie było w domu bo on nie akceptuje ale nigdy nie miałam tak, że byłam uzależniona a teraz jak czuję to mam odruch wymiotny blee
Aha, nie wyczaiłam jakoś

Cytat:
Zastanawiam się nad nianią albo monitorem... Na razie myślę...

Bardzo polecam Long4Lashes. Jedna kosztuje pomiędzy 60 a 70zł. Starcza przy codziennym stosowaniu na około 5 miesięcy.

Minus? Działa póki się jej używa, jeśli się odstawi do rzęski wracają do swojej "naturalnej" kondycji w ciągu kilku miesięcy. Tak samo działą Revitalash, bo one obie hamują wypadanie rzęs, dlatego rosną dłuższe i jest ich więcej.

Natomiast efekty są REWELACYJNE.

Nie kupujcie sobie regenerum... Ogólnie to straszny syf te kosmetyki. Nic tam nie ma poza reklamą w TV.

To jest jakaś masakra... Mam nadzieję, że w końcu uda się dostać na oddział... Ehh... Szkoda gadać. Trzymaj się jakoś

Kciuki za to żeby się jednak odwrócił na nietoperka !

----------------------------

Relacja z wizyty:

Wszystko posprawdzane, wszelkie przepływy, obecność narządów, ilość płynu owodniowego. Wszystko jest dobrze. Dzieć wisi na nietoperka Waży już 1300 gram i wagą wyprzedza swój termin porodu o kilka dni Wszystkie wymiary też ok.

A więc rośniemy sobie zdrowo
kiedy kolejna wizyta?

Cytat:
Witam z rana nie wiem co robic nie czuje ruchow od chyba wieczora? Teraz jade sciagnac tego holtera i nie wiem czy do mojego lekarza probowac sie dostac czy na ip?
Spróbuj tak jak dziewczyny pisały- zjedz coś słodkiego, poleż i na pewno za niedługo się obudzi śpioszek. A jak mocno się denerwujesz jedz do lekarza albo IP- szkoda Twoich nerwów

Cytat:
Napisane przez SzaraaMyszka Pokaż wiadomość
Dzień dobry w piękny słoneczny poranek :-*

Dla mnie nie dobry bo jestem chora. Praktycznie cała noc męczył mnie suchy kaszel teraz czuję że zaczyna się mokry i smarkam :'( ja nie chce być chora!!?!

Gratki dziewczyny za wizyty
Zdrówka

Cytat:
Hej, hej.

Masakra co mi się z tym spaniem załączyło...padłam wczoraj o 1, i na siku wstawiłam jak lunatyk...I co się budziłam to nie pamiętam jak z łazienki wracałam i jeszcze bym spała, ale spojrzałam na zegarek, ze przecież nie mogę tyle spać

A i hit sezonu.... Miałam pierwszy raz w życiu sen erotyczny i śniło mi się że miałam też orgazm... po czym obudziłam się z twardym brzuchem.... I zglupiałam w tym momencie... normalnie jestem zboczona i mam braki chyba
Wykorzystaj kurczaka- przecież możecie
Cytat:
Dobrze, że ciężarnej dał wkońcu spokój

Cytat:

Uuuu, no w końcu
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 12:16   #2061
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:

się nie znam, więc pytam
no ponoć cycki lubią boleć i pękać nie u wszystkich pewnie, ale wolę nie ryzykować i się zabezpieczyć Koleżanki mówiły że w szpitalu to must-have
Stary 2015-03-05, 12:18   #2062
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:

się nie znam, więc pytam
Na początku karmienia dziecko rani sutki i to żeby sobie pomóc.
Stary 2015-03-05, 12:18   #2063
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość

Uuuu, no w końcu

No chyba to na kominie napiszę

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-03-05, 12:19   #2064
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość

kiedy kolejna wizyta?
23 marca, mam naniesione na 1-wszą stronę Bo to była wizyta nie u mojego ginia tylko w centrum diagnostyki badań prenatalnych
Stary 2015-03-05, 12:19   #2065
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:

Najlepiej smarować własnym mlekiem i wietrzyć często

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 12:21   #2066
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja polecam na brodawki czystą lanolinę. To i tak główny składnik aktywny tych wszystkich brodawkowych kremów

Poskładałam pranie, rozwiesiłam kolejne i zamarynowałam kotlety na obiadek... I odpoczywam !

W sobotę mam małą imprezę (robimy w końcu parapetówkę:P) Aż sobie sukienkę z tej okazji kupiłam Nie ciążową ! Taką jakbym miała 16 lat ! Krótką i z falbanami I mój mąż uważa, że wyglądam w niej mega seksi

Wrzucę wam foty w sobotę jak się odwalę jak anioł stróż w boże ciało
A można kupić czysta lanolinę??? ostatnio właśnie gadałyśmy o tym w SR, że właśnie jest najlepsza ale gdzie kupić. A położna mówiła, że z maści najlepszy jest Medela Purelan o taki http://babycare.com.pl/pl_PL/p/MEDEL...rodawki-7g/200
ja mam już kupiony Bephanthen i Maltan więc nie dokupuję tego

Stary 2015-03-05, 12:21   #2067
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Najlepiej smarować własnym mlekiem i wietrzyć często
U mnie nie działało miałam do krwi poranione i lanomaść pomogła.
Stary 2015-03-05, 12:22   #2068
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
23 marca, mam naniesione na 1-wszą stronę Bo to była wizyta nie u mojego ginia tylko w centrum diagnostyki badań prenatalnych
Oki ja z rozpędu już każdą pytam

Stary 2015-03-05, 12:22   #2069
fistaszek24
Zakorzenienie

http://ziaja.com/kosmetyki/3566,lano-masc 100% lanoliny.
Stary 2015-03-05, 12:23   #2070
Nadzieja87
Zakorzenienie

Dorka, no właśnie chyba nie możemy, przez to ostatnie plamienie... Zreszta bałabym się...

Ej wstałam zrobić śniadanie i mnie brzuch rozbolał czyli tak, powinnam siedzieć głodno, chłodno i wgl
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości