Sierpniowe mamusie 2015 - część III :) - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-15, 18:12   #4561
martulka0991
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)

Witam sie wieczorkiem, jakos dzisiaj szybko minal dzien, nie woadomo kiedy, od rana aktywnie obiadek, spacerek i pakowanie mojego nieszczescia do wyjazdu... Dopiero niedawno wyjechal a ja juz odliczam dni do jego powrotu. Pocieszeniem jest pogoda, niby ma byc do czwartku cieplo, a w piatek znow mnie czeka wyzwanie w pracy z dzieciakami zwlaszcza ze ma byc deszcz ale nic to... Ja juz jestem wykonczona, maluch zaczyna na wieczor szalec a ja chyba niedlugo odplyne do kolorowej krainy

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

A chorowitkom zycze zdrowka z calego serducha i oby Wasze pociechy szybciutko wrocily do pelni sil
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-15, 18:40   #4562
SugarbabyLove
Zakorzenienie

kurde u mnie wlasnie sie 17 tc zaczął dziś,, od jutra liczy sie juz 18 ..
w piątek wizyta.. szwagierka moja chce ze mna isc mowila ze dawno usg nie widziala haha
Stary 2015-03-15, 19:09   #4563
moniska139
Zadomowienie

Ze mną nikt nie chce iść na usg. Do.przychodni gdzie chodzę nie pozwalają brać kogoś do popatrzenia a jak idę prywatnie to mąż by chciał ale nie weźmie dnia wolnego. Lepiej na sierpień urlop zostawić.
I jeszcze delegacja mu się szykuje do Berlina na 2 miesiące. Nie bardzo chcę, żeby jechał ale on zawsze na wyjazdy jest wybierany i pieniądze też będą lepsze. Więc się chłop mój napalił. Mam nadzieję, że do lipca się wyrobią z pracą. Nie chciałabym zostać z rodzeniem i dwójką dzieci sama.
Wypiłam wodę i mam zgagę
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-15, 19:19   #4564
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Ze mną nikt nie chce iść na usg. Do.przychodni gdzie chodzę nie pozwalają brać kogoś do popatrzenia a jak idę prywatnie to mąż by chciał ale nie weźmie dnia wolnego. Lepiej na sierpień urlop zostawić.
I jeszcze delegacja mu się szykuje do Berlina na 2 miesiące. Nie bardzo chcę, żeby jechał ale on zawsze na wyjazdy jest wybierany i pieniądze też będą lepsze. Więc się chłop mój napalił. Mam nadzieję, że do lipca się wyrobią z pracą. Nie chciałabym zostać z rodzeniem i dwójką dzieci sama.
Wypiłam wodę i mam zgagę
No coty po wodzie to dziwne aż. ..
Jasne najlepiej na później urlop zachować ..
Stary 2015-03-15, 19:23   #4565
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
kurde u mnie wlasnie sie 17 tc zaczął dziś,, od jutra liczy sie juz 18 ..
w piątek wizyta.. szwagierka moja chce ze mna isc mowila ze dawno usg nie widziala haha

i fajnie,że będziesz miała towarzystwo

co do liczenia tygodni to wiesz,że ja się ostatnim złapałam na tym,że nie potrafiłam powiedzieć w którym jestem. Jakoś przypominam sobie przy okazji wizyty,aby to sprawdzić. Na codzien mi jakoś umyka

Cytat:
Wypiłam wodę i mam zgagę
Wiesz niestety to jest wieczny dylemat. Coś kosztem czegoś. Lepsze warunki dla Was. Domyślam Ci,że Ci trudno na samą myśl. Fiona też w takiej sytuacji. Zobaczysz szybko zleci. Trzymam kciuki,aby wszystko się ułożyło po Waszej myśli i TZ wrócił zgodnie z planem.
Masz tam ogólnie kogoś życzliwego i chętnego do pomocy?

Jutro muszę w końcu jechać wymienic te nieszczęsne koła. Ostatnio przypomniałam sobie o 13,że miałam być na 10
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-15, 19:37   #4566
moniska139
Zadomowienie

Mieszkam z teściami a rodzinny dom 6 km dalej. To już nie pierwszy raz są delegacje ale na weekend przyjeżdżał a teraz to jest to daleko i czuję, że może ze 2 razy przyjedzie. I bardziej dobija mnie myśl, że będę tęsknić. Sama sobie jakiś poradzę i będą mi pomagać.
Niestety zgaga po wodzie, bo to już któryś ras się zdarza, że piję wodę kładę się do łóżka i zgaga.

Stary 2015-03-15, 20:05   #4567
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
U nas choroba w pelni... Pogoda cudowna a wyjsc sie nie da. Junior z gorączka spi a ja mam taka migrenę, ze z lozka nie wstaje...
Na szybko dzisiaj robie rosol z makaronem a pozniej dostaniemy od dziadkow dostawę z restauracji - szaszłyk lub pierś z kurczaka po hawajsku z warzywkami.

TusiaeM ja czekam na opinie !
Ja też jadła rosołek u teściowej

Więc moja kumpela mówi, że ona się strasznie uparła na x-landera i teraz by się dłużej zastanowiła. Ogólnie jest zadowolona, ale np. nie poleca go na spacery w lesie, bo bardzo trzęsie. I teraz ją wkurza kosz na zakupy, bo przy spacerówce ciężko się do niego dostać i praktycznie trzeba ściągnąć spacerówkę przy dużych zakupach aby je wyjąć. Mówi, że teraz zamiast move wzięłaby może run, ale to jedynie kwestia gdzie ktoś planuje chodzić na spacery.

Za to druga koleżanka bardzo polecała Jedo. Mówi, że ona dużo spacerowała właśnie w lesie, biegała i spokojnie mogła jedną ręką prowadzić i skręcać. Tylko ma mi sprawdzić jaki model ma.

Więc ja właściwie po tych dwóch rozmowach nadal nic nie wiem

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-15, 20:07   #4568
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Tez ktoś mi.mowil ze często mniejsze kółka właśnie w parku czy s lesie przeszkadzają raz jechać a dwa właśnie trzęsie. Dlatego ciężko myślę czy duże nie skrętne koła czy te średnie skrętne brać
Stary 2015-03-15, 20:19   #4569
majka242007
Zakorzenienie

hej mamusie wieczorową porą...
My zabiegani dzis caly dzień
I obiadek dzis w KFC :lo ve: tak mi zapachniało jak przechodziliśmy że szok...
Byliśmy po farby do pokoju maluszka, a teraz byli rodzice TZ ...
I niektóre z Was mówią że ja ,,szaleję,, z zakupami Tz-ta mama to dopiero szczęsliwa Obkupiła wnusia tak, że już brakuje nam jedynie na r56 kilka bodziaków i pajacyków. R 62 już mamy wszystko I pojedyncze r 68 już tez jest
Nawet TZ mowi, że się cieszy że tak sobie zbieramy i wybieramy

Pochwale się

Serio mam taka frajdę grzebiąc w tych maleńkich ciuszkach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20150315_001(1).jpg (37,6 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20150315_002(1).jpg (38,9 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20150315_005(1).jpg (35,2 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20150315_006(1).jpg (37,3 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20150315_007(1).jpg (42,9 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20150315_008(1).jpg (44,0 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20150315_010(1).jpg (37,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20150315_011(1).jpg (38,5 KB, 12 załadowań)
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-15, 20:26   #4570
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Mieszkam z teściami a rodzinny dom 6 km dalej. To już nie pierwszy raz są delegacje ale na weekend przyjeżdżał a teraz to jest to daleko i czuję, że może ze 2 razy przyjedzie. I bardziej dobija mnie myśl, że będę tęsknić. Sama sobie jakiś poradzę i będą mi pomagać.
Niestety zgaga po wodzie, bo to już któryś ras się zdarza, że piję wodę kładę się do łóżka i zgaga.

zgaga podzie? To możliwe? może wcześniej coś zjadłaś i masz takie wrażenie że po wodzie

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

majka
ale zakupy sliczne poczyniłaś! łożeczko i kołyska śliczne!
My też mieliśmy kołyskę,choć przyznam bez bicia,że użyta raptem kilka razy. Mały wcale nie chciał w niej spać. Tak szybko jak odkupiłam sprzedałam dalej. Niemniej rozumiem,że może być Ci przydatna.

Popełniłam sernik na zimno, właśnie dochodzi w lodówce
.
Po pierwsze daj trochę sernika bo juz pewnie dobry

Myślę że kołyska się przyda... a jak okaże się że po 2-3 mies mam ją odstawić na bok to pół biedy bo kupiona za 100zł... Mam nadzieję że będzie mi z nią wygodnie po cc... Okaże się w trakcie.

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
Zaczynamy 21 tc

ale fajnie ... ja mam 18 t 2 d ....
chcę sierpień
Stary 2015-03-15, 20:33   #4571
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
I niektóre z Was mówią że ja ,,szaleję,, z zakupami Tz-ta mama to dopiero szczęsliwa Obkupiła wnusia tak, że już brakuje nam jedynie na r56 kilka bodziaków i pajacyków. R 62 już mamy wszystko I pojedyncze r 68 już tez jest

Pochwale się

Jakie Ślicznosci uuu szaleje cie z tymi zakupami noni
Stary 2015-03-15, 20:43   #4572
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Tez ktoś mi.mowil ze często mniejsze kółka właśnie w parku czy s lesie przeszkadzają raz jechać a dwa właśnie trzęsie. Dlatego ciężko myślę czy duże nie skrętne koła czy te średnie skrętne brać
Ja mam wózek ze skretnymi kołami z przodu, ale mozna je tez zablokować i są nieskretne. Wydaje mi się że to czy trzęsie zależy od tego czy jest dobra amortyzacja w wózku

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Majka - kfc mniam mniam

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-15, 20:48   #4573
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:

Pochwale się

O matko, az sie boje pomysleć jak bedzie zapełniona szafa maluszka do sierpnia jak tak lecisz z tymi zakupami :P
Ja teraz czekam na przesyłkę z ciuszkami i troche stopuje. Stwierdziłam, ze tak bardzo to lubie, ze bede powolutku sobie kupować po jednej rzeczy, zeby moc sie ciagle cieszyć zakupami

----
Aha, i znów mi wpadł wozek w oko - quinny moodd i powiem szczerze, ze mam taki problem z wyborem... Mi sie cos spodoba a jak tylko poczytam kilka złych opinii to mam watpliwości wiec na ta chwile biorę 3 pod uwage : maxi cosi mura 4 plus, xlander xmove i quinny moodd .

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-15, 20:55   #4574
Niespodziewajka25
Rozeznanie

A mnie KFC nie smakuje .. ogolnie nie lubie tego typu jedzenia ale jest jedno co uwielbiam , kanaka z mięsiwem i plackiem ziemniaczanym a Maku , nie wiem jak sie nazywa ale raz jadłam i przepadłam

A kupowania ubranek zazdroszczę troszkę , ja wszystko mam na strychu pochowane . Teraz bede to przegladac i zabiore ze sobą do domu wykorzystując fakt że jesteśmy autem .

Aha i tesciowka chyba cos podejrzewa , dziś weszla na temat dzieci , a wieczorem dziwnie mi sie przyglądała i zaproponowała wino. Zgodziłam się , Wzięłam dwa łyczki a resztę dopił Tżet jak wyszła na chwilę z pokoju
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-15, 20:58   #4575
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez nie znosiłam sama spac, boje sie strasznie... :/ najlepiej mi sie zasypia jak TŻ jeszcze cos robi - ogłada tv w salonie albo cos... Jak jest cisza i ciemno w domu to słysze wszystkie głosy i schizuje a jak sie budzę o 2.00/3.00 w nocy ... Wtedy nie śpię przez 2/3h - siadło mi w głowie, ze o tej porze zawsze najwiecej włamań jest bo ludzie maja najmocniejszy sen... A ze u nas w bloku było włamanie i w blokach obok nawet na 3 piętro po balkonach wchodzili i ludziom wszystko wynosili a domownicy spali... Łeee... Straszek ze mnie nieziemski (nie licząc czasu w ciazy bo teraz to prawie wcale nie śpię)... Zreszta ja w ogole omijam szerokim łukiem horrory czy nawet zwykle wszelkie tzw "w11" bo nie chce sie nakręcać bardziej cóż, tak juz mam i nic nie jest w stanie tego zmienić

Junior ma 39,5... Rozkłada go doszczętnie, mnie głowa boli... Co za "cudowna" niedziela
Biedny synek. Ponoć w Polsce co 2 osoba teraz chora. Jakiś wirus paskudny;/
No ja też chodziłam i sprawdzałam okna. I do 5 rano oglądałam filmy oczywiście przy zapalonym świetle. Tchórz jestem i tyle;d Namawiam TŻ na alarm ale mówi, że już całkiem schizuje;d
Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Część Kochane!
Ech roksana i Lulla u nas też chorobowo . Prawie w nocy nie spałam,bo Małego non stop kaszel męczył. Za to finalnie zaczeliśmy dzień o 5:30

Dobra z Ciebie żona z tym rosołkiem . TZ powinien po rękach całować
Mały chyba czuł Twoje poddenerwowanie i dlatego tak wariował. Emocje się udzielają.
Ja też zostajac sama w domu mam schize,czy zamknęłam drzwi. Jednak jak już wszystko zweryfikuje to...włączam sobie "Z Archwium X",a potem koniecznie coś "odmóżdzającego",żeby móc spokojnie zasnąć .
Hehehe oj całuje całuje;d Dziś właśnie się dowiedziałam, że mój to jeszcze przyzwoicie wrócił;d Po resztę męskiego grona o 7 rano kobitki przyjechały;d
Ja obejrzałam bridget jones obie części i seks w wielkim mieścieIdealne odmóżdżacze
Cytat:
Wypiłam wodę i mam zgagę
Ach oby się udało z tą delegacją, żebyś za długo sama nie była.

Cytat:

Pochwale się

Ach troszkę Ci tego zazdroszczę Że możesz się już tak cieszyć My dziś byliśmy u szwagra oglądać łóżeczko co dla nas mają odłożone. No i fajne solidne z mamas and papas. Tylko materacyk będę chciała dokupić lateksowy i się zastanawiam czy łóżeczka na biało nie pomalować. Ale to jeszcze przemyślę.

Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-15, 21:39   #4576
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
O matko, az sie boje pomysleć jak bedzie zapełniona szafa maluszka do sierpnia jak tak lecisz z tymi zakupami :P
Ja teraz czekam na przesyłkę z ciuszkami i troche stopuje. Stwierdziłam, ze tak bardzo to lubie, ze bede powolutku sobie kupować po jednej rzeczy, zeby moc sie ciagle cieszyć zakupami

----
Aha, i znów mi wpadł wozek w oko - quinny moodd i powiem szczerze, ze mam taki problem z wyborem... Mi sie cos spodoba a jak tylko poczytam kilka złych opinii to mam watpliwości wiec na ta chwile biorę 3 pod uwage : maxi cosi mura 4 plus, xlander xmove i quinny moodd .
My dokupimy jeszcze tylko te co na 56r potrzebne i już basta...
JAK BY KTÓRAŚ ZNALAZŁA FAJOWY CIUSZEK GDZIEŚ NA NECIE W R 52 TO PROSZĘ O LINK... CHCĘ TAKI JEDEN DO SZPITALA DO ZDJĘCIA I NIC MI SIĘ NIE SPODOBAŁO JESZCZE...

Wózek kupujemy ten co Gosia ale nie w kropki tylko imitacje lnu Tako Laret... Choć znajomi się chcą ,,podzielić swoim,, albo pożyczyć albo odsprzedać... Mają prawie nówkę 3w1 ale nie wiem jaka marka.... Dzidzia tylko w gondoli jeździła, spacerówki nie wykorzystywali bo dokupili inną... Więc jeden z dwóch wybierzemy...

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
A mnie KFC nie smakuje .. ogolnie nie lubie tego typu jedzenia ale jest jedno co uwielbiam , kanaka z mięsiwem i plackiem ziemniaczanym a Maku , nie wiem jak sie nazywa ale raz jadłam i przepadłam

A kupowania ubranek zazdroszczę troszkę , ja wszystko mam na strychu pochowane . Teraz bede to przegladac i zabiore ze sobą do domu wykorzystując fakt że jesteśmy autem .

Aha i tesciowka chyba cos podejrzewa , dziś weszla na temat dzieci , a wieczorem dziwnie mi sie przyglądała i zaproponowała wino. Zgodziłam się , Wzięłam dwa łyczki a resztę dopił Tżet jak wyszła na chwilę z pokoju
Tez nie jadam KFC.... ani innych dziadostw... ale no nie potrafiłam się oprzeć
To może by zapytała czy jesteś w ciąży a nie podstępem bierze.... Ale skoro ,,jeszcze tego by brakowało żebyś w ciąży była,, bo jeszcze okazać się może że jednak jesteś i co ona biedna w tedy zrobi???
Stary 2015-03-15, 21:48   #4577
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
My dokupimy jeszcze tylko te co na 56r potrzebne i już basta...
JAK BY KTÓRAŚ ZNALAZŁA FAJOWY CIUSZEK GDZIEŚ NA NECIE W R 52 TO PROSZĘ O LINK... CHCĘ TAKI JEDEN DO SZPITALA DO ZDJĘCIA I NIC MI SIĘ NIE SPODOBAŁO JESZCZE...

Wózek kupujemy ten co Gosia ale nie w kropki tylko imitacje lnu Tako Laret... Choć znajomi się chcą ,,podzielić swoim,, albo pożyczyć albo odsprzedać... Mają prawie nówkę 3w1 ale nie wiem jaka marka.... Dzidzia tylko w gondoli jeździła, spacerówki nie wykorzystywali bo dokupili inną... Więc jeden z dwóch wybierzemy...

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Tez nie jadam KFC.... ani innych dziadostw... ale no nie potrafiłam się oprzeć
To może by zapytała czy jesteś w ciąży a nie podstępem bierze.... Ale skoro ,,jeszcze tego by brakowało żebyś w ciąży była,, bo jeszcze okazać się może że jednak jesteś i co ona biedna w tedy zrobi???

Haha tak basta
Każda z nas to mowi po każdych kolejnych zakupach... Az do następnych
Ja wlasnie wirtualnie chodze po zarze i oczywiscie kolejne rzeczy bym mogła juz klikać do koszyka! A jeszcze przydałaby sie zmiana odzieży dla juniora...

Sporo jest rzeczy na 50/52 ale nie wiem kompletnie co Cie interesuje

Synuś i Córcia
Stary 2015-03-15, 22:46   #4578
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Haha tak basta
Każda z nas to mowi po każdych kolejnych zakupach... Az do następnych
Ja wlasnie wirtualnie chodze po zarze i oczywiscie kolejne rzeczy bym mogła juz klikać do koszyka! A jeszcze przydałaby sie zmiana odzieży dla juniora...

Sporo jest rzeczy na 50/52 ale nie wiem kompletnie co Cie interesuje
o nie wpadłam na zare... Poszperam tam
Nie wiem co... Jakiś ciuszek do zdjęcia w szpitalu, chłopiecy, mały rozmiar bo by mu 56 nie wisiało z każdej strony
Stary 2015-03-16, 05:23   #4579
moniska139
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Zaczynam dziś 19 tydzień i zbieram się do lekarza.
Dziś wejdę na wagę po miesiącu i aż się boję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-16, 05:29   #4580
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:

----
Witam po weekendzie wszystkie mamusie
:hej:

Ja tez na poczatku chcialam quinny mood, ale znajomi go mieli i moim zdaniem jednak nie praktyczne jest to, ze dziecko ma miedzy nóżkami tą metalową część

Ale spałam dzisiaj dobrze nareszcie
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 05:32   #4581
asienka_182
Rozeznanie

Witam się i ja po weekendowej nieobecności
Dzisiaj juz nie śpię o 4:30 Bo jak wstalam do wc tak juz nie zasnęłam a po 5 jeszcze musialam zawieźć Tż-ta na bazę... Teraz sobie leżę z małym babelkiem siostry bo ona poszla do pracy i mam warte oczywiście mała pośpi tak do 8
Witam nową mamusię Jest nas juz naprawdę sporo
No i doszliśmy do wniosku że jednak nie będziemy miec wózka z równymi kółkami bo spacerowki w nich wyglądają komicznie :/ także pozostalam bez jakichkolwiek typów dobrze ze mam jeszcze trochę czasu
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 05:41   #4582
12mu05
Rozeznanie

Dzien dobry mamusie

Widze ze szal zakupowy trwa i bardzo dobrze lepiej wcześniej porobić zakupy z uśmiechem na ustach, a nie na ostatnia chwile z jezorem na wierzchu zreszta potem mozemy sie tez roznie czuc i po prostu nie miec sil

U nas zapowiada się kolejny pracowity dzien takze miłego dnia !
12mu05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 05:49   #4583
roxana_lu
Zakorzenienie

Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)

Hej!
U nas nieprzespana noc, junior miał spadki temperatury na 2h po lekach i zas do prawie 40 stopni szła. Teraz zas patrze a tu 39.6... Ja tez zaczynam kaszleć i katar mi leci :/
No jak nie jedno to drugie Eh
Zbieram sie bo jade na 10 do dentysty, specjalnie powiedziałam, ze ma sobie godzine zając na mnie bo jesli beda jakies dziurki (w grudniu było czysto) to ma mi wszystko na raz porobic bo co bede czekac i jezdzic... Zwłaszcza, ze dla mnie dentysta to nie problem, nigdy sie nie bałam
Musze ogarnąć juniora, chałupę i przyjadą do młodego babcie bo oby dwie naraz chętne były do opieki :P no a ze mna jedzie TŻ bo oczywiscie w głowie od wczoraj karuzela co chwile :/

Aaaa i takim to optymistycznym postem zaczynam 19tc :P

---
Co do zakupów to ja chce do czerwca mieć wszystko, nie bawi mnie potem chodzenie np w upale po klimatyzowanych sklepach i nabawienie sie jakis chorób a u mnie przy klimie nie trudno o to...

---
I chce sie pochwalić jeszcze jedna rzeczą - od dzis PLANUJE zaczac pisac magisterkę mam 14 stron i dwa miesiące na ogarniecie wszystkiego pomimo, ze nawet koncepcji brak wiec jest dobrze !

KASPERKA no widzisz i zas cos jest nie tak. Ja nie wiem w koncu w jakim wózku moje dziecko jezdzic bedzie dylemat okropny !

Synuś i Córcia

Edytowane przez roxana_lu
Czas edycji: 2015-03-16 o 05:58
Stary 2015-03-16, 05:57   #4584
Anev0
Zakorzenienie

Hejka

Witam sie w 17 tc
Brzuszek lekko sie zaokrąglil spac cos nie moglam a bylismy z mężem na spacerze to jestem dotleniona

Sugar ty nasz juz fajny brzuszek

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 06:02   #4585
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość

mi tez kfc nie smakuje w ogole rzadko jakies fast foody.. chyba ze pizza albo frytki od czasu do czasu..
Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Ja mam wózek ze skretnymi kołami z przodu, ale mozna je tez zablokować i są nieskretne. Wydaje mi się że to czy trzęsie zależy od tego czy jest dobra amortyzacja w wózku

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Majka - kfc mniam mniam
moze i masz racje..

Cytat:
Cześć dziewczyny
Zaczynam dziś 19 tydzień i zbieram się do lekarza.
Dziś wejdę na wagę po miesiącu i aż się boję
powodzenia
Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
Hejka

Witam sie w 17 tc
Brzuszek lekko sie zaokrąglil spac cos nie moglam a bylismy z mężem na spacerze to jestem dotleniona

Sugar ty nasz juz fajny brzuszek
oo u mnie tez teraz 17 tc huhu nom brzusio juz okraglasty jest
Stary 2015-03-16, 06:06   #4586
Anev0
Zakorzenienie

Roxanko ciężki masz temat do ogarnięcia? Oj jak ja sie ciesze ze mam to za sobą. powodzonka u dentysty
za 19 tc

1 kwietnia mam wizyte oby kropek nam sie przedstawił jako chłopiec lub dziewczyna

---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ----------

Roxikiedy idziesz wózki oglądać? Masz jakieś dobre sklepy na Śląsku zaopatrzene do polecenia?

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 06:10   #4587
roxana_lu
Zakorzenienie

Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
Roxanko ciężki masz temat do ogarnięcia? Oj jak ja sie ciesze ze mam to za sobą. powodzonka u dentysty
za 19 tc

1 kwietnia mam wizyte oby kropek nam sie przedstawił jako chłopiec lub dziewczyna

---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ----------

Roxikiedy idziesz wózki oglądać? Masz jakieś dobre sklepy na Śląsku zaopatrzene do polecenia?

Dziekuje

Temat jak temat, w sumie życiowy bo o matkach ale nie mam w ogole pomysłu na rozdziały, ktore mi polecił dac mój promotor :/ no i nienawidzę pisac i pisac i pisac... Krótko i zwięzle i na temat a promotor chce odwrotnie :/

Ja chodze i oglądam co chwile wózki, często zawracam głowę sprzedawcom no i mam te swoje trzy typy i tyle... Nie wiem dalej nic... Zamawiać i tak bede przez internet bo najtaniej sie kupi ale planuje jeszcze do Katowic sie wybrać do kilku hurtowni bo wczoraj znalazłam

Synuś i Córcia

Edytowane przez roxana_lu
Czas edycji: 2015-03-16 o 06:12

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-16, 06:17   #4588
kasperka
Zakorzenienie

Rozana duuuuużo zdrówka dla Igorka od wizażowej cioci
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 06:18   #4589
beatrix28
Zadomowienie

majka super ciuszki
niespodziewajka25 ja bym sie nie cackala im dluzej ukrywasz tym gorzej dla Ciebie bo sie meczysz
roxana wspolczuje choroby maluszka i Twojej,u nas pojawil sie katar ale poki co synek wyglada zdrowo i juz ciezko zwlec mu sie z łózka po 10dniach laby..
co do wozka najwyzej wymienicie sie z Kasperką..
tez musimy popracowac nad garderobą mojego przedszkolaka,dobrze ze kurtki ma, tylko czapeczka i buciki zostaja..dlaczego te buty dla dzieci takie drogie..?grr
anevo mam nadzieje ze dzis moje bobo nie odwroci sie pupą..musze je jakos przekupić
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-16, 06:28   #4590
martulka0991
Zadomowienie

Cytat:
Wypiłam wodę i mam zgagę
A ja gdzies niedawno wyczytalam, że mąż po porodzie moze wziac na zone zwolnienie lekarsie na opieke nad osoba z rodziny nawet 14dni. Takie zwolnienie wystawic moze lekarz przy wypisie ze szpitala albo prowadzacy lekarz ginekolog. I wtedy urlop zostaje dk wykorzystania w innym czasie. My planujemy sie dowiedziec szczegolow co i jak w szpitalu i jak cos to z tego skorzystac.
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości