|
|
#3571 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. X
Cytat:
Ale może tak być, a przynajmniej przy Twojej dacie urodzin Pozytywne nastawienie tak trzymaj
|
|
|
|
|
#3572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super w koncu do domku waga jaka ladna wasze maluszki po 4 kg beda mialy za nim my urodzimy hehehe
|
|
|
|
|
#3573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w szpitalu taki był system: przewijanie potem karmienie, i następne przewijanie przed karmieniem ![]() jeśli chodzi o plan to nie mam żadnego wczoraj spróbowaliśmy go położyć w łóżeczku z moją bluzką no to dospał do 2:30 a potem po karmieniu to już wydzierał się w niebogłosy i musiał spać z nami nie wiem może spróbujemy go przetrzymać i nie zwracać uwagi na płacz i może jak się zmęczy to uśnie w łóżeczku i tak przez kilka dni, aby przywyknął... W sumie to nie mam innego pomysłu
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 |
|
|
|
|
#3574 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
pozniej koniec takiego jedzenia, nie chce ryzykowac wiec bede robic jedzonko na parze, i zero slodyczy chyba ze herbatniki ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
jak porod krotki to nie chce znieczulenia ale jakbym miala plakac z bolu i wyc dobre kilka godzin to rozstrzele ich tam jesli mi nie podadza ![]() no wlasnie ja jak kupowalam to jeden, dwa dni i nie bylo |
||||
|
|
|
#3575 |
|
Zadomowienie
|
Zielone_oko zazdroszcze ze jesz wszystko po troszku, ja musze delikatniej ze wzgledu na brzuszek malej.
Nouvelle2 ja bym pewnie za pieniazki cos z la millou wybrala
|
#3576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj znac jak wrocicie moze idz do innego, jak ten powiedzial ze to nic takiego |
|
|
|
|
#3577 |
|
Zadomowienie
|
Mamuska29 jak ladnie synek rosnie. To na Twoim mleku? Super
|
#3578 |
|
Rozeznanie
|
Crystal też myślę, że to coś związanego z naszymi porodami, bo mówiłyśmy, że obie możemy być w piątek w bólach, ale tak czy tak w tyg powinnyśmy spotkać się ze swoimi synkami
![]()
|
|
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
No a ja a ja? Mnie to już zostawią Baby jedne hehe
|
#3580 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
|
|
#3583 | |
|
Zakorzenienie
|
Na chustę to nie wystarczy, bo sama porządna chusta to z 250 kosztuje...
Cytat:
chyba ostatecznie przyjadę się do tk maxxa i coś wybiorę, nie lubię kupować czegoś, jak "musze"
|
|
|
|
|
#3584 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szkoda by było gdybyście musieli zmienić na mm.Ale ja też nie moge narzekać. U mnie 310g w tydzień i dziś mamy równe 4 kg I też tylko na piersi. A byłam już setki razy gotowa przejść na sztuczne "bo nie dojada".
Edytowane przez JoaMro Czas edycji: 2015-03-24 o 20:08 |
|
|
|
|
#3585 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasze dni sa policzone ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- ty przed nami oczywiscie ![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
to moze cos z la millou jak zaproponowala edithS, nawet dodatkowy kocyk to sie przyda jak zochanek podrosnie albo cos edukacyjnego co sie przyda za kilka miesiecy juz ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- jem eklerki do herbatki
|
|||
|
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
Pozazdrościć
![]() Ja idę sobie zrobić kolację A miałam dziś pracowity dzień jak na to, że z tą moją rwą kulszową to się lewo ruszam. Boje się, że przy porodzie będzie mnie bardziej ta rwa boleć niż sam poród
|
#3587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na kolacje jadlam bagietke z serem zoltym i salatke dzisiaj robilam z pomidorow i feta Oby ciebie nie bolalo 3mam kciuki, bol bedzie gorszy bo podwojnie ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Chyba zaczynam odczuwac strach, spojrzalam w kalendarz..... dzisiaj juz wtorek, zaraz sroda..... w piatek do kliniki, tak bardzo chcialabym wiedziec co mi beda robic, od czego zaczna itd, czy wysla do domu, czy juz nie , a TZ ze mna nie pojdzie, tylko mnie podwiezie i wraca do pracy jeszcze. niech synek sam chce wyjsc |
|
|
|
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niedługo będziesz już tulić Theo
|
|
#3589 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Wikunia mi śpi ale coś się rusza to ja musze mykać się myć i po kolacji pomyć bo mąż już padnięty chrapie |
||
|
|
|
#3590 | |
|
Zakorzenienie
|
chyba wole zeby sie samo zaczelo, to mnie przeraza ze znam date i to ze cos mi beda robic w szpitalu zeby wywolywac skurcz
![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
Najwazniejsze ze pomaga ja chcialam wypozyczyc ogolnie bo u nas jest taka mozliwosc na tzw. recepte, nie drogo ale jak mama znalazla, najpierw z aventa, to sprzedam na pampersy sie przydadza pieniazki, a dzis poszla do uzywanych a tam cos jak medela elektryczna, cena koszmarna w sklepie, nie na nasz portfel, a ona za grosze i wszystko w opakowaniu, no to akorat a jeszcze wczesniej znalazla do medeli, ale musialabym dokupic pilota a on tez drogi a na zakupy chodze i korzystam bo nie moge sobie wyobrazic majac synka w domku ze sie zawine i pojde do centrum handlowego haha ))) chyba nawet z poczatku to nie chcialabym )))
|
|
|
|
|
#3591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
melduję się po tygodniowej nieobecności
ile dziewczyn już urodziło gratuluję no to została nas garstka, ciekawe która następnapowoli nadrabiam, ale trochę to zajmie, przy dobrych wiattrach wyrobię się zanim trafię na porodówkę
|
|
|
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
Crystal ja bym też wolała mimo wszystko z zaskoczenia tyle ze tys juz przeterminowana to musisz być pod kontrolą. U mnie jak do poniedziałku nie ruszy to tez mam skierowanie i nie wiem w jakim celu - potrzymają poobserwuja może tez wywolanie - sama nie wiem ;/ale do poniedziałku jest czas może co ruszy Czego i Tobie życzę
Dobrej nocki wszystkim!
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3595 |
|
Raczkowanie
|
hej
![]() SMV- spokojnie ja na bank zostanę do 4 kwietnia cieżąrówką i mimo że nie chce mam przeczucie że Świeta Wielkanocne spędze w szpitalu ... Poza tym kochana Ty chyba przepowiadacze masz, czyż nie ;>? Jednak ajkiś dyskomfort odczuwasz a to już coś do przodu ![]() Eh i zaczeła mi się woda zatrzymywać w organizmie... ale to tak mega Maskarycznie się czuje...eh jutro znowu ktg i wizyta kontrolna.. I wiecie szczerze Wam powiem że meeega zazdroszczę Wam że macie maleństwa już przy sobie....
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem, czemu jesteś taka pewna, żę aż do świąt będziesz w ciąży chodzić. ja tu już widziałam, jak jednego dnia dziewczynom nic nie było, nie miały żadnych symptomów porodu w zasadzie, a następnego dnia na porodówce wylądowały.
|
|
|
|
|
#3597 |
|
Przyczajenie
|
Hotie ja miałam ten sam problem pomógł mi wtedy Femaltiker slod je zmienny. Teraz mam tyle pokarmu ze muszę ściągać i wylewać.
![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Dziewczyny pomóżcie. Moja mala okropnie płacze podczas kąpieli. Woda jest napewno dobra bo sprawdzamy dwoma termometrami i jeszcze kładziemy pieluszkę na brzuszek zeby miała ciepło. W szpitalu kapali ja pod kranem i pewnie stad ma traumę ale czy wiecie jak temu zaradzić ?
|
#3598 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja od 3 tyg bez makijażu byłam i dziś mi przyszło jechać do osrodka i makijaż obowiązkowo i powiem wam,że dziwnie się czułam z nim hehe jakbym wiedziała o tym zaraz po zakupie to tak bym wyjechała na to babsko co od niej kupiłam wiem,że po używanych można się spodziewać wszystkiego..ale jak człowiek pisał,że stan bd i rysy pokazała na zdjęciach to jak można tak oszukać ludzi i coś zatajać byle sprzedaćCzekam aż Wiki wstanie bo po 19 zasnęła po kąpieli a teraz strzela miny i te swoje różne odgłosy..i oczywiście dzióbek wystawiła jak w pampera narobiła,dalej coś tam ciśnie więc zaraz pewnie wstanie,do przewinięcia i jedzenia i znów lulu pójdzie a w tedy ja z nią już też także mykam już podgrzewać mleczko do usłyszenia papa
Edytowane przez Anneet Czas edycji: 2015-03-24 o 22:42 |
|
|
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3600 | |
|
Zakorzenienie
|
Doczytalam ze tutaj najbardziej popularny na wywolanie jest balonik po ktorym puszczaja do domu na jeden dzien, chyba ze zacznie sie cos dziac, a pozniej inne jak masaz itd, na samym koncu jest oxy, a przebicie wod dopiero przy 2 cm rozwarcia. kurcze, nie lubie zyc w takiej nie pewnosci
to mnie przeraza ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
nie ze czesto, ale lubie, zwlaszcza ze TZ ciagle w pracy a tutaj zupelnie sama jestem, bez rodziny znajomych, z ludzmi tez nie porozmawiam za wiele, bo nie mowie perfekcyjnie w ich jezyku, wiele mi brakuje tak naprawde.... ale jakos nie wyobrazam sobie latac i szukac butow dla siebie czy koszulki jak kilkudniowy synek w domku bedzie, chcialabym byc caly czas przy nim, nawet wymeczona i zaplakana, a bez makijazu sie nie ruszam, ogolnie lubie robic sobie makijaz, nawet taki delikatny na szybko sie pomazac o kurde, sporo jak za mala czesc do wozka..... pomimo tego napisalabym do tej co sprzedawala, ze dziekuje.... bo wlasnie urodzilo ci sie dziecko i dpatrzeliscie ze to i to jest nie tak, a w tym ma jezdzic wasze dziecko bez jaj..... ![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.

Ale może tak być, a przynajmniej przy Twojej dacie urodzin
waga jaka ladna wasze maluszki po 4 kg beda mialy za nim my urodzimy hehehe
ciągiem).
wczoraj spróbowaliśmy go położyć w łóżeczku z moją bluzką no to dospał do 2:30 a potem po karmieniu to już wydzierał się w niebogłosy i musiał spać z nami 
moze idz do innego, jak ten powiedzial ze to nic takiego 

niech synek sam chce wyjsc
do tego przed chwila dostal wiadomosc ze brata zona dzis rodzi, i sa w klinice, a ja????? ona termin na kwiecien ja sie tak nie bawie ;(
... Poza tym kochana Ty chyba przepowiadacze masz, czyż nie ;>? Jednak ajkiś dyskomfort odczuwasz a to już coś do przodu