Marcowe Mamy 2015 cz. X - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-24, 16:10   #3541
papalinka83
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. X

Dziewczyny od kiedy można kłaść dzieci na brzuchu? Dopiero jak pępek dopadnie czy od jakiegoś wieku?

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 16:25   #3542
emilia1987
Raczkowanie

panna mimbla Gratulacje a synek wagowo 300 g mniejszy niz wychodziło z usg

Lila 17 u mnie przed chwilą też odszedł czop ( chyba to był czop) pierwszy raz, w dużej ilosci. Na jutro mam tp z om.. Dzis w nocy brzuch mnie bolał, ale tak nieregularnie i napięty był.
Z jednej str chciałabym juz urodzic, nie moge sie doczekac tego dnia, ale niech synek jeszcze poczeka do czwartku az tata wróci

Tydzień 40/ 40
emilia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 16:30   #3543
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny od kiedy można kłaść dzieci na brzuchu? Dopiero jak pępek dopadnie czy od jakiegoś wieku?
nam położna powiedziała, żeby poczekać aż pępek odpadnie I tak też zrobiliśmy.

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 16:42   #3544
emilia1987
Raczkowanie

Wpatruję sie w tą naszą liste i widze, że tylko 4 mamusiom marcowym udało się urodzić w terminie wyznaczonym, sprawdza sie to co piszą , ze tylko zaledwie ok 5% kobiet rodzi o czasie

Tydzień 40/ 40
emilia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 16:52   #3545
marcia45
Zadomowienie

Ojustyna przy żółtaczce lepiej wybudzaj szybciej zejdzie pozniej na zadanie kazda chwila snu cenna

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Papalinka nam mowila polozna ze dopóki nie odpadnie josef na brzuszku na nas a później po odpadnięciu juz normalnie

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 17:00   #3546
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anneet Pokaż wiadomość
U mnie sama wstaje Wiki..pomału się rozbudza,prostuje kości minki strzela jak jakąś chwilę nikt nie jarzy,że ona wstała i głodna jest to zaczyna płakać i z chwili coraz głośniej i bardziej żałośnie..a jak dostanie jedzenie to łapczywie je..noi nie obejdzie się od jej pomruczeń,lekkich pisków pod noskiem i jakiś dziwnych odgłosów..a jak mi się naje zje to 120ml nieraz 150 ml i śpi w tedy po 3/4 godz nawet się zdarzyło 5 godz to jej nie budzę,niech się wyśpi i tak potem zje i znów pójdzie spać to po co ją rozbudzać i ona później będzie niespokojna i sama nie będzie wiedziała co chce
nam to na początku po 6 h spała, to ja panika czy dziecko nie jest w jakiejś śpiączce, ale teraz daje nam we znaki i się obudzi na jedzenie zje, marudzi i wyje i tylko ją nosić na rękach przez jakieś1,5 h później znowu jedzenie, kolejne pół marudzenia i pada i śpi tak 3-4 h, położna mówila karmić co 2, ale to chyba przesada co nie?

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Napisane przez KasiaKasiaWiki Pokaż wiadomość
ojustyna

moja że mało przybiera na wadze to staram się pamiętać kiedy ostatnio jadła i ile śpi.

ale nie martw się bo dziecko raz śpi 4 godziny a później może domagać się co godzinkę.

moja np śpi max do 3 godzin w dzień a w nocy to 2 godziny i pobudka, nad ranem od 3-6 potrafi co godzina a nawet pół godziny marudzić bo jest wyspana trochę poje i koniec.

Rano o 8-ej wymęczona zasypia, ok. 10-11-ej nie śpi po jedzeniu to ją odkładam na moje łóżko i czytam jej bajeczki by po prostu z nią pobyć i pogadać i zabawiać

teraz śpi i na pewno ok. 16 po jedzeniu będzie marudna, tz akurat wtedy wraca i ją zagadujemy i obserwujemy jak marudzi :P po takiej godzince lub nawet mniej, karmię znowu, przewijam i lulu i wtedy śpi różnie ale do 20-ej musi być już po kąpieli i żarciu i do lulu. 22-23 pobudka na karmienie. nawet widzę pewną regularność w jej zachowaniu.

jedzenie ma być na żądanie ale gdyby dziecko spało po 5 godzin to wiadomo, że zje mało i jeśli moja Kasia tak by spała codziennie to bym się zmartwiła że nie je.
fajnie że macie już takie cykle dnia, u nas jeszcze się to zmienia, pierwsze dwa to były inne potem inne teraz znowu zmiana, sporo ich, zwłaszcza że urodziłam 4 dni temu

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
dziewczyny przepraszam, że tylko o sobie, ale podczytuję cały czas na telefonie, a tam ciężko odpisywać...

mam same dobre wiadomości jutro wychodzimy do domu osłuchowo jest czysto, kaszlu prawie nie ma, katar dużo mniejszy

wczoraj był ciężki wieczór, ale może to opiszę innym razem, za to noc super, karmiłam o 22, 2 i 6

no i mała znowu przybrała, waży już 3690 g
super wiadomości cieszymy się razem z wami, oby więcej żadne choróbsko się do was nie przypałętało

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Aaakarolina to super wiesci

Panna mimbla serdecznie gratuluje

Crystal25 ale bym sobie loda zjadla..... a przy kp to zostaja mi tylko bi sz kopty, anyzki i domowa prosta babka...

Ojustyna u mnie mala je kolo 23 i spi do 1 a potem budzi sie juz co 40 min chyha ze wczesniej wybudzi ja kupa...wlascieie ciagiem sypiam tylko 3h. Poki co jakos zyje ale dzis glowa mnie juz boli i syfki mi wychodzą takie od przemeczenia. Blada jestem jak trup. Hehe sliczna ze mnie zona i mamusia-potworzyca w dresach

Niunia_ona mam nadz ze to był Twoj ostatni taki bol i juz teraz poleci z gorki
co 40 min? omg podziwiam cie że dajecie rade, głodomorka macie w domu jak nic

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Lila to może coś ruszysz... U mnie nic nie ma ani czopa ani skurczy ziroł.
Do mieszkania się przyzywczailam są mankamenty jak wszędzie bo np na korytarzu są płytki i ciągle czuje piach pod kapciami wiec zmywam lub zamiatam kilka razy dziennie.
W WC wybija "smrod" z kanalizacji czasami i musze mieć okna otwarte wszędzie to Robi sie "cug" i po smrodzie.
No i w dziecięcym pokoiku coś nam śmierdzi ale nie wiemy co... Rozebralam łóżeczko obwachalam - nic. Dywany, sofę, meble, ciuchy, panele i ściany - nic. Nie wiemy skąd taki specyficzny jakby plastikowy smród i trochę się obawiam. Dziś wymyśliłam ze to może z WC przez ścianę jakby przebija. Zglaszalam juz do spółdzielni ale chyba już maja mnie dość bo co chwila im zgłaszam jakieś usterki eh.
Zjadłam właśnie obiad, wyprasowalam ciuchy i firanki to tylko TŻ musi je powiesić bo ja się już na takie extrema nie pisze.

Ojustynko po to tutaj jesteśmy co byś się nam "wyplakala" wirtualnie pewnie sama niedługo dołączę to wyjcow wizazowych hihi
mieszkanie wam jeszcze zmieni zapach, wiadomo jak się użytkuje to inna bajka, może długo puste stało albo coś? zaraz wami "przesiąknie: i małą dzidzią i kupami i lepiej żebyć do wyjców nie dołączała, ty w ciąży i tak wystarczająco się wypłakałaś, więc życze żeby u ciebie bytła sielanka po porodzie

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
my już kładziemy, a kikucik wcale nie odpadł, ale jest bardzo malusi mała ćwiczy swoje mięśnie karku i głowe to już jakby chciała podnosił, mała siłaczka

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Ojustyna przy żółtaczce lepiej wybudzaj szybciej zejdzie pozniej na zadanie kazda chwila snu cenna

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Papalinka nam mowila polozna ze dopóki nie odpadnie josef na brzuszku na nas a później po odpadnięciu juz normalnie
wybudzać? o mamusiu ja już sama nie wiem, teraz to jej chyba dam odpocząć, swoje wypłakała i wymarudziła, troche odpoczynku i dla niej i dla nas, a tej żółtaczki to ja praktycznie nie widze, nie wiuem gdzie sie jej dopatrzyli
Stary 2015-03-24, 17:06   #3547
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KasiaKasiaWiki Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

aaakarolina

karmisz tylko piersią?
od 5 doby tylko piersią

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Aaakarolina to super wiesci

Panna mimbla serdecznie gratuluje

Crystal25 ale bym sobie loda zjadla..... a przy kp to zostaja mi tylko bi sz kopty, anyzki i domowa prosta babka...

Ojustyna u mnie mala je kolo 23 i spi do 1 a potem budzi sie juz co 40 min chyha ze wczesniej wybudzi ja kupa...wlascieie ciagiem sypiam tylko 3h. Poki co jakos zyje ale dzis glowa mnie juz boli i syfki mi wychodzą takie od przemeczenia. Blada jestem jak trup. Hehe sliczna ze mnie zona i mamusia-potworzyca w dresach

Niunia_ona mam nadz ze to był Twoj ostatni taki bol i juz teraz poleci z gorki
ja dostałam od położnej co można co nie można na kp i było, że lody śmietankowe można jak najbardziej

Cytat:
u mnie od kiedy odpadł pępek i głowę już trzyma pięknie ale ogólnie nie lubi tej pozycji jakoś bardzo

dziewczyny dzięki za wszystkie miłe słowa! tak się cieszę, że wychodzę mam nadzieję, że teraz przez długi czas nic nam już się nie przypląta
Stary 2015-03-24, 17:50   #3548
ojustyna
Zadomowienie

tu większa cisza niż na fejsie, ale na fb jakoś nie umiem tego ogarnąć, za dużo wątków
Stary 2015-03-24, 17:52   #3549
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
tu większa cisza niż na fejsie, ale na fb jakoś nie umiem tego ogarnąć, za dużo wątków
hehe mam to samo może tu piszmy więcej a tam wstawiajmy zdjęcia
Stary 2015-03-24, 17:57   #3550
nouvelle2
Zakorzenienie

Stała się rzecz niesamowita- nie wiem co kupić musimy kupić małej prezent od pradziadkow na zająca, mamy na to wydać 200 zl. Zamówiłam juz szumisia, a na resztę nie mam pomysłu... co jeszcze macie fajnego, co się u Was sprawdziło? Ostatecznie kupie jakiś ciuszek, ale mam ich tyle, że to trochę strata pieniędzy

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
hehe mam to samo może tu piszmy więcej a tam wstawiajmy zdjęcia
Ja jestem za chociaż na fejsie szybciej uzyska się odpowiedz na jakieś pilne pytanie. Ale na pogaduchy to ja będę przychodzić tutaj

Stary 2015-03-24, 17:59   #3551
zielone_oko
Zakorzenienie

Ja was podziwiam za diety przy kp.ja jem normalnie oczywiscie obserwuje czy z mala ok.kawalek czekolady zjem, slaba kawe wypije, ostatnio tz robil pizze i zjadlam kawalek i Basi nic nie bylo.
Stary 2015-03-24, 18:00   #3552
nouvelle2
Zakorzenienie

Zochan przysypia na kurze po karmieniu, a ja klan oglądam... a tata pojechał załatwiać różne dokumenty do ubezpieczeń, także się nudzimy. Boje się dzisiejszej nocy, bo mala spala od 13 do 17. Ma dużo energii i pewnie będzie impreza w nocy chyba nauczyłam się odbijania, albo córa się nauczyła, co raz sprawniej nam to idzie

Stary 2015-03-24, 18:07   #3553
EdithS
Zadomowienie

Aaakarolina a moglabys wrzucic te liste od poloznej co tam jeszcze mozna jesc?

Smv a moze jakis zapach wywiesisz w pokoju i za kilka dni sie unormuj e. Moze to kwestia powietrzenia intensywnego plus jskis wybawiacz zapachow na kioka dni i minie
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 18:09   #3554
Magnifica
Zakorzenienie

Dziewczyny. Już raz pytałam i pisałyście już, ale teraz nie mogę się dokopać... Dajcie proszę namiar, gdzie zamawiałyście kury?
Stary 2015-03-24, 18:16   #3555
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Lila to może coś ruszysz... U mnie nic nie ma ani czopa ani skurczy ziroł.
Do mieszkania się przyzywczailam są mankamenty jak wszędzie bo np na korytarzu są płytki i ciągle czuje piach pod kapciami wiec zmywam lub zamiatam kilka razy dziennie.
W WC wybija "smrod" z kanalizacji czasami i musze mieć okna otwarte wszędzie to Robi sie "cug" i po smrodzie.
No i w dziecięcym pokoiku coś nam śmierdzi ale nie wiemy co... Rozebralam łóżeczko obwachalam - nic. Dywany, sofę, meble, ciuchy, panele i ściany - nic. Nie wiemy skąd taki specyficzny jakby plastikowy smród i trochę się obawiam. Dziś wymyśliłam ze to może z WC przez ścianę jakby przebija. Zglaszalam juz do spółdzielni ale chyba już maja mnie dość bo co chwila im zgłaszam jakieś usterki eh.
Zjadłam właśnie obiad, wyprasowalam ciuchy i firanki to tylko TŻ musi je powiesić bo ja się już na takie extrema nie pisze.

Ojustynko po to tutaj jesteśmy co byś się nam "wyplakala" wirtualnie pewnie sama niedługo dołączę to wyjcow wizazowych hihi
No niech rusza, bo niby jakieś oznaki są i co i nic do nie znaczy, Ciebie weźmie od razu z zaskoczenia
A jak Maluszek się u Was pojawi, to będzie nim pachniało w calutkim mieszkanku

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:
Napisane przez emilia1987 Pokaż wiadomość
panna mimbla Gratulacje a synek wagowo 300 g mniejszy niz wychodziło z usg

Lila 17 u mnie przed chwilą też odszedł czop ( chyba to był czop) pierwszy raz, w dużej ilosci. Na jutro mam tp z om.. Dzis w nocy brzuch mnie bolał, ale tak nieregularnie i napięty był.
Z jednej str chciałabym juz urodzic, nie moge sie doczekac tego dnia, ale niech synek jeszcze poczeka do czwartku az tata wróci
O widzisz Ja jutro mam tp z USG mój mąż jakoś się już nastawił na czwartek, że pojedziemy na spokojnie itd, ale różnie może być:P To Twój niech poczeka na Tatusia

A ja zjadłam, bo miałam ochote na takie "zdrowe"płatki i myślałam, że urodzę, ale w toalecieale chociaż trochę się oczyściłamtylko porodu mi się odechciało, bo przy tym skurcze ud mnie łapały.

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Ja was podziwiam za diety przy kp.ja jem normalnie oczywiscie obserwuje czy z mala ok.kawalek czekolady zjem, slaba kawe wypije, ostatnio tz robil pizze i zjadlam kawalek i Basi nic nie bylo.
O to świetnie, to ja też tak poproszę

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Zochan przysypia na kurze po karmieniu, a ja klan oglądam... a tata pojechał załatwiać różne dokumenty do ubezpieczeń, także się nudzimy. Boje się dzisiejszej nocy, bo mala spala od 13 do 17. Ma dużo energii i pewnie będzie impreza w nocy chyba nauczyłam się odbijania, albo córa się nauczyła, co raz sprawniej nam to idzie
A jak śpi na tej kurze, może głupie pytanie, ale tak się zastanawiam, żeby Bejbuś spał na boku to coś za plecki delikatnie kładziecie? Może i ja bym taką kurę zamówiła, jak tak sobie chwalicie..
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 18:22   #3556
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Dziewczyny. Już raz pytałam i pisałyście już, ale teraz nie mogę się dokopać... Dajcie proszę namiar, gdzie zamawiałyście kury? rosi:
Te tańsze na uszytkowo, oryginalne la millou są w wielu sklepach int, wiec warto szukać gdzie akurat jest jakaś zniżka czy darmowa wysyłka. Ja swoją z la millou kupiłam za 79 juz z wysyłka, bo mialam rabat i darmowa wysyłkę. Także warto szukać. Ale te z uszytkowa tez są spoko, macałam u koleżanki

Stary 2015-03-24, 18:23   #3557
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Te tańsze na uszytkowo, oryginalne la millou są w wielu sklepach int, wiec warto szukać gdzie akurat jest jakaś zniżka czy darmowa wysyłka. Ja swoją z la millou kupiłam za 79 juz z wysyłka, bo mialam rabat i darmowa wysyłkę. Także warto szukać. Ale te z uszytkowa tez są spoko, macałam u koleżanki
Dzięki na allegro te oryginalne są po 99 zł plus przesyłka, ale jak mówisz, że swoją dostałaś taniej to szukam
Stary 2015-03-24, 18:24   #3558
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
No niech rusza, bo niby jakieś oznaki są i co i nic do nie znaczy, Ciebie weźmie od razu z zaskoczenia
A jak Maluszek się u Was pojawi, to będzie nim pachniało w calutkim mieszkanku

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

O widzisz Ja jutro mam tp z USG mój mąż jakoś się już nastawił na czwartek, że pojedziemy na spokojnie itd, ale różnie może być To Twój niech poczeka na Tatusia

A ja zjadłam, bo miałam ochote na takie "zdrowe"płatki i myślałam, że urodzę, ale w toalecieale chociaż trochę się oczyściłamtylko porodu mi się odechciało, bo przy tym skurcze ud mnie łapały.

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

O to świetnie, to ja też tak poproszęliz:

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

A jak śpi na tej kurze, może głupie pytanie, ale tak się zastanawiam, żeby Bejbuś spał na boku to coś za plecki delikatnie kładziecie? Może i ja bym taką kurę zamówiła, jak tak sobie chwalicie..
Miałam kure na kolanach, na kurze leżało dziecko i tak karmiłam. A potem po prostu mała przestała ssać i na kurze tak przysypiala. Przelozylam teraz do łóżeczka ja jak kładę na boku to pod plecy kładę cokolwiek, kocyk, rozek, kołdrę...

Stary 2015-03-24, 18:29   #3559
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Miałam kure na kolanach, na kurze leżało dziecko i tak karmiłam. A potem po prostu mała przestała ssać i na kurze tak przysypiala. Przelozylam teraz do łóżeczka ja jak kładę na boku to pod plecy kładę cokolwiek, kocyk, rozek, kołdrę...
O już to widzę, wielkie dzięki
Stary 2015-03-24, 18:31   #3560
crystal25
Zakorzenienie

Wyspalam sie Tz zabral mnie na zakupy po buty, i nie bylo moich, i teraz nie wiem co kupic, zeby bylo dobrze, wszedzie air maxy boze...... do tego przed chwila dostal wiadomosc ze brata zona dzis rodzi, i sa w klinice, a ja????? ona termin na kwiecien ja sie tak nie bawie ;(
a na pocieszenie od mamy dostane laktator elektryczny, bo dzis znalazla za kilka groszy w uzywanym sklepie, a to taki typowy medela mowi ze dobrze zasysa a z aventa odsprzedam bo tez wczesniej znalazla za grosze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg $_85.jpg (41,0 KB, 19 załadowań)
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 18:35   #3561
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Wyspalam sie Tz zabral mnie na zakupy po buty, i nie bylo moich, i teraz nie wiem co kupic, zeby bylo dobrze, wszedzie air maxy boze...... do tego przed chwila dostal wiadomosc ze brata zona dzis rodzi, i sa w klinice, a ja????? ona termin na kwiecien ja sie tak nie bawie ;(
a na pocieszenie od mamy dostane laktator elektryczny, bo dzis znalazla za kilka groszy w uzywanym sklepie, a to taki typowy medela mowi ze dobrze zasysa a z aventa odsprzedam bo tez wczesniej znalazla za grosze
Twoja mama jest świetna w takich zakupach I Ty się nie stresuj, bo i na Ciebie przyjdzie czas
Stary 2015-03-24, 18:36   #3562
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Hej była u nas dzisiaj położna i mały przybrał przez tydzień 400 gram waży już 3900 gr a jak wychodził ze szpitala to miał 3080 także w dwa tygodnie przybrał 820 gram, mały klopsik mi się szykuje

aaakarolina- super że wychodzicie do domku
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-24, 18:43   #3563
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
A Ty w tym tygodniu będziesz już miała synka Laktator super
Stary 2015-03-24, 18:43   #3564
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Twoja mama jest świetna w takich zakupach I Ty się nie stresuj, bo i na Ciebie przyjdzie czas

ale ona miala po mnie to nie sprawiedliwe jest
Stary 2015-03-24, 18:44   #3565
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Hej była u nas dzisiaj położna i mały przybrał przez tydzień 400 gram waży już 3900 gr a jak wychodził ze szpitala to miał 3080 także w dwa tygodnie przybrał 820 gram, mały klopsik mi się szykuje

aaakarolina- super że wychodzicie do domku
ładna waga
Stary 2015-03-24, 18:44   #3566
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
A Ty w tym tygodniu będziesz już miała synka Laktator super
musze sie postarac, w sobote o 14.30
Stary 2015-03-24, 18:44   #3567
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
ale ona miala po mnie to nie sprawiedliwe jest
Wepchnęła się, ale dzięki temu Ty będziesz miała lżejszy poród
Stary 2015-03-24, 18:46   #3568
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Stała się rzecz niesamowita- nie wiem co kupić musimy kupić małej prezent od pradziadkow na zająca, mamy na to wydać 200 zl. Zamówiłam juz szumisia, a na resztę nie mam pomysłu... co jeszcze macie fajnego, co się u Was sprawdziło? Ostatecznie kupie jakiś ciuszek, ale mam ich tyle, że to trochę strata pieniędzy

Za dodatkowe pieniazki to kupilabym chuste do noszenia dziecka
Stary 2015-03-24, 18:46   #3569
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
musze sie postarac, w sobote o 14.30
Nawet godzina zaplanowana he he:P
Stary 2015-03-24, 18:48   #3570
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Wepchnęła się, ale dzięki temu Ty będziesz miała lżejszy poród
ja musze szybko i bezbolesnie, bo mam w planie miec duzo energii na prysznic po porodzie i tulenie sie z synkiem przez caly dzien

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
Nawet godzina zaplanowana he he:P
Ja sie urodzilam o tej godzinie 28 marca tak sobie napisalam

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Anneet Pokaż wiadomość

Na szczęście nic z tych rzeczy..to tylko potówka ale jakaś taka inna pierwszy raz taką u dzieci widzę..heh wyszłam pewnie na depresjonistkę,że z potówką do lekarza poleciałam ale przynajmniej wiemy co jej jest bo nawet teściowa wszystko wiedząca nie wiedziała co jej jest i była wystraszona..a my mamy zalecenia kąpania w rumianku i wszystko ma zniknąć...i kochane Wikusia nam już waży 3840 a tydzień temu ważyła 3420..i dziś lekarza przywitała z kupką a zmieniałam pampera przed wyjściem a zaledwie 20 min nas w domu nie było,bo ośrodek mamy blisko i jeszcze autem jechaliśmy bo wiatr u nas dziś bardzo duży..ale zdrowa jest główkę bardzo mocno trzyma do góry także wszystko na plus

dobrze ze to nic powaznego i zejdzie szybko a sprawdzic zawsze warto, sama bym leciala z takim czyms do lekarza
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości