|
|
#931 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniówki cz. III
Cytat:
zamówiłam sobie rower, niestety nie taki jak chciałam, bo okazało się, że jest mega drogi, a tu mam o ponad 100 funtów tańszy, no cóż, ważne żeby jeździł, nie musi być piękny. na razie są ważniejsze rzeczy - np. oszczędzanie od nowa na ślub
|
|
|
|
#932 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#933 |
|
Raczkowanie
|
Rozdałam dziś pierwsze zaproszenia i zrobiłam próbną fryzurę ślubną
Nawet mi się podoba i w miarę dobrze się trzyma - ale nie tańczyłam, więc na wszelki wypadek zaopatrzę się w lakier, wsuwki i spineczki Jak chcecie, wrzucę zdjęcia.Zaproszenia były, ale oczywiście pomylone (oczywiście, bo już tyle maili wymieniłam z drukarnią, że nie spodziewałam się wiele - liczyłam tylko na to, że będziemy w stanie dać te zaproszenia, które zaplanowaliśmy na dzisiaj) - zamówiłam kilkanaście z pustym miejscem na nazwiska gości i one w ogóle nie doszły, a dodatkowo wzięłam 20 winietek na próbę i przysłali mi zupełnie inny model!.. Na szczęście nie przeszkodziło mi to w rozdawaniu zaproszeń, ale trochę się zestresowałam. Dziś nie miałam czasu, ale jutro wszystko przeliczę i napiszę do nich maila. Najgorsze jest to, że ja ich kilka razy prosiłam o potwierdzenie, że zrobią tyle a tyle wypełnionych, oraz daną liczbę pustych zaproszeń. W dodatku przesłałam im projekt winietki z rozmieszczeniem na niej nazwiska - i na tym projekcie był dobry wzór, tak samo jak i w zamówieniu. Dramat! Nie wspominając o tym, że kupiłam je 24 marca. Ale przynajmniej ładne są
|
|
|
|
|
#934 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
Ale przeboje z tymi zaproszeniami!
Za to u mnie... zaproszenie będę wysyłać tylko do chrzestnego z żoną, do kuzynów nie, to dzisiaj się dowiedziałam, że chrzestny wybiera się też z nimi Mam nadzieję, że jak zobaczą ze nie ma ich na zaproszeniu to zrozumieją...
|
|
|
#936 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje, że mój chrzestny tak nie zrobi, bo kuzynek też nie zapraszam, nie mam z nimi kontaktu, wiec nie czuję potrzeby zapraszania ich.
|
|
|
|
#937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chrzestny wie że będzie zaproszony, mamy kontakt. Z kuzynostwem niebardzo i tak jak ty nie czuję potrzeby zapraszania, tylko dlatego że to dzieci chrzestnego. Zaproszenia wyślę do tygodnia, żeby zdążyli ogarnąć i się pogodzić z tym że nie idą ![]() U nich jest inaczej, bo to wieś z prawdziwego zdarzenia, tam się robi wesela na 200 osób w remizie. Więc tych parę osób w te czy wewte nie robi różnicy. Moja sala ma maksymalnie 70 miejsc, a jak chcę żeby było luźniej, to najlepiej 60.
|
|
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
hej. co taka cisza?
widze ze 1 zaproszenia rozdane..u mnie tez..i wiecznie karmia nas ciastami(a ja mialam miec diete)i jak odmowic ![]() ![]() Caly czas tez mysle czy szyc jakis plaszczyk(chcialabym kremowy na guziki) bo to jednak koniec wrzesnia. Suknie bedemiec z rekawami .. a nie lubie bolerek i chyba futerko to przesada ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#939 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja będę miała delikatny sweterek w kolorze pudrowego różu - nie do kościoła, tylko w razie czego na noc do kościoła ubralabym właśnie plaszczyk ![]() Nie lubię futer, a bolerek wręcz nie znoszę ![]() To jedzenie ciast też mnie martwi tak ładnie mi się udaje trzymać dietę i chudnąć
|
|
|
|
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
noo i u nas niedługo zacznie się rozdawanie. i tez mnie ciasta mnie martwią. ale to dlatego że nie przepadam za nimi. dla mnie moga nie istnieć
![]() bolerek nie lubię ale futerko już bym założyła xD |
|
|
|
|
#941 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z kolei moja mama przez lata z winy ojca nie utrzymywała kontaktu ze swoją rodziną, którą bardzo lubi, więc jej zaproponowalam, że to dobra okazja na to, żeby odnowila kontakty.Teraz będę musiała jeździć do ludzi, których nie znam i to już takie fajne nie jest Ale czasem trzeba ![]() Ja właśnie lubię ciasta i to jest najgorsze, bo jak już zacznę, nie będę mogła przestać
|
|
|
|
|
|
#942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zobacze jeszcze za gotowym ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Podczytuję Was, a jako że ślubuję 5.09 chciałam nieśmiało zapytać czy mogę się przyłączyć?
|
|
#945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisz cos o Was ![]() gdzie mieszkacie? jaki slub planujecie? cywilny/ koscielny? duzy czy maly? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Z Tż jesteśmy razem już prawie 7 lat, poznaliśmy się w liceum na szkolnej akademii Ja mam 24 lata, mój R. jest o rok starszy. Oboje mieszkamy i pracujemy w Lublinie, Tż studiuje, a od października i ja wracam na uczelnię Ślub będzie kościelny, wesele na 100-120 osób
|
|
#947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaki model sukni chcesz miec? pokaz jesli mozesz i bedzie tradycyjnie bialo czy kolorowe dodatki? i dlaczego wrzesien? jakas rocznica? przypadek? dlugo juz planujecie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wczoraj dzwoniłam do krawcowej i powiedziała, że mam czas także się nie stresuję w poniedziałek idę z mamą i siostrą jeszcze mierzyć sukienki a jeśli nic mi nie wpadnie w oko to szyję ze zdjęcia. Ogólnie ciężko coś na mnie znaleźć, bo kawał baby ze mnie, ale może się uda ![]() Jeśli chodzi o kolor przewodni to będzie pudrowy róż i limonkowa zieleń. W tych kolorach będę robiła zaproszenia, winietki, menu i zawieszki na wódkę. Mam też już pudrowe buty Data jest dosyć przypadkowa - przegladałam z mamą kalendarz i po prostu mi się spodobała zaręczyny były 27 grudnia 2013 i początkowo planowaliśmy ślub na 2016, ale Tż stwierdził, że nie ma na co czekać. Salę, fotografów i Dj zarezerwowaliśmy pod koniec wakacji rok temu
|
|
|
#949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
![]() ja jestem pm xl a nawet xxl. rozmiar 44-46. ja szyje u krawcowej tez ze wzgledu na rozmiar i cene ![]() pudrowy roz- bedzie ladnie ![]() i nam zdasz szybko relacje jak poczatek wrzesnia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Duży to znaczy 46-48. Pokażesz model na jaki się zdecydowałaś?
|
|
|
#951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja planuje z 10 schudnac..kiedys nosilam40-42;( musze nie jesc tych ciast.. zobacze czy dam rade zalaczyc bo klikam z komorki..jak nie dam rady to wkleje jutro ![]() pokaze jutro ![]() zmykac spac( wstaje o 5) dobranoc wszystkim Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez ilo16na Czas edycji: 2015-04-21 o 21:56 |
|
|
|
|
|
#952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałabym schudnąć, owszem, ale jeśli się nie uda to nie będę rwać włosów z głowy.Też wstaję jutro przed 5, a tak chciałabym się w końcu wyspać
|
|
|
#953 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem, jak już nawet ślub mnie nie motywuje to nie wiem co by mogło ja sukienki jeszcze nie zamówiłam bo ciągle nie wiem czy będę mogła zamówić o rozmiar mniejszą czy nie no i cześć ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego wieczorem film z Tż i chipsy no i się nazbierałoJeśli będę szyła sukienkę ze zdjęcia to będzie to Mori Lee Julietta 3156 Cytat:
muszę jeszcze to z nim przedyskutować, ale to jednak rodzina no i tata płaci więc finalnie zrobię jak będzie chciał.
|
|
|
#955 | |
|
Raczkowanie
|
Ja polecam dietę Montignaca, czyli zdrowe odżywianie plus nie łączenie węglowodanów z tluszczami i uważanie na wysoki indeks glikemiczny
Bardzo rozsądna, logiczna i zdrowa dieta ![]() Kilka lat temu na niej ładnie i szybko schudłam (10kg w 3 miesiące). Ja jestem niska i drobna, nie miałam nigdy nadwagi, ale na zdjęciach widać, że dobrze też nie było. Po kilku miesiącach niestety wrocilam do coli, chipsów co kilka dni, do śniadań zlozonych z drozdzowki albo paczka i do stolowkowych obiadow ze słodkim kompotem i kilogramy wróciły. Pamiętam, ze jak schudłam wtedy, to sobie myslalam, ze nie przytyje bo będę kontrolować wagę i jesli pójdę w górę 3kg, to się przypilnuje i wrócę do zdrowego jedzenia- nie wyszło; głupia ja ) W styczniu postanowiłam na poważnie wziąć się za siebie i wróciłam do zdrowego odżywiania i sportu. Uznalam, ze poprzedni spadek kilogramów to była zasługa zdrowego jedzenia, nie specjalnej diety. No i waga zaczęła spadać, ale minęły 3 miesiące diety, ćwiczeń i biegania, a ja schudlam 3kilo, i to większość na samym początku, czyli woda. Obwody w cm też były średnie w stosunku do tych z czasów stosowania Montignaca. Miesiąc temu wróciłam więc do Montignaca i w końcu waga i obwody ruszyły z miejsca kiedyś pochwalę się zdjęciami przed-po ![]() Wybaczcie tak długi wywód, ale chciałam opisać wszystko dokładnie ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
A'propos rozdawania zaproszeń - mam trzech dobrych kolegów z poprzedniej pracy. Znam ich partnerki, raz czy dwa byliśmy razem na piwie z nimi. Planowałam się z nimi trzema umówić na piwo i wtedy ich zaprosić. Aż tu jeden z nich mówi, że z takiej okazji to na piwo nie wypada i trzeba iść na kawę. Coś mi się zdaje, że jak zaprosze go na to spotkanie bez żony, to będzie też kręcił nosem. A ja za laską nie przepadam, w ogóle wolę spotykać się z ludźmi z pracy bez partnerów... Myślicie, że to faux pas zaprosić ich trzech na piwo? Przecież ja z nimi nigdy dotąd na kawie nie byłam....to są faceci a nie koleżanki do plotkowania o facetach
|
|
|
|
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
Muirinn dzięki za obszerną informację odnośnie Montignaca
Nie umiem przestawić myślenia z "dieta" na "zdrowe odżywianie" i wracam do starych nawyków. Poczytam jeszcze o Montignacu i może się zdecyduję Kolegów bym zdecydowanie zaprosiła na piwo. Nie przemawia do mnie argument, że to nie jest adekwatne do okazji. Po co stwarzać na siłę sztywną atmosferę, skoro zawsze była pełna luzu i kumpelskich relacji? Na wesele zapraszasz ich z partnerkami?
|
|
#957 |
|
Raczkowanie
|
Tak
Wesele to nie spotkanie przy piwie, dużo się tańczy i dorośli ludzie bez partnerów raczej się nie pobawią No chyba że akurat towarzystwo jest takie, że znajomi bawią się w swoim gronie i da się to zrobić rozsądnie, ale to moim zdaniem wyjątkowe przypadki.Źle bym się czuła, zapraszając dorosłych ludzi bez partnerów ![]() Drugi kolega też się zdziwił pomysłem z kawą (on to skomentował dosadnym: 'trochę pedalsko') Wezmę ich na piwo, najwyżej ten pierwszy będzie fukał
|
|
|
|
|
#958 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja się z tego cieszę, bo nie przeżyłabym obcych ludzi na swoim ślubie. oczywiście będzie kilka osób z rodziny Narzeczonego których nie znam, nie znam nawet naszego świadka, bo to jego kuzyn którego nie poznałam, no ale to jednak co innego - On zna tych ludzi i ich lubi. co innego, kiedy żadne z nas kogoś nie zna, a musi się do niego uśmiechać co do diety, to najlepszą jest dieta MŻ - mniej żreć. odstawić słodycze, zamienić colę i słodzone soki na wodę niegazowaną. 5 posiłków dziennie, nie schodzić poniżej BMR - w moim przypadku to 1600 kcal. nie wszycy o tym wiedzą (niestety) ale np. dieta 1200 kcal to w przypadku większości osób głodówka dla organizmu i nie wnosi wiele dobrego. można jeść "normalnie" i chudnąć - tylko ja mam straszny problem ze słodyczami. jak pilnuję jedzenia, to waga mi ładnie leci, ale zazwyczaj się jednak zapominam i ciągnie mnie do słodkiego jak jasna cholera ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie, te słodycze
muszę sobie kupić owoce i marchewkę i wcinać w zastępstwie o BMR nie słyszałam
|
|
#960 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
BMR to wskaźnik, ile kcal potrzebuje twój organizm do funkcjonowania - leżenia, chodzenia, oddychania. jak dajesz mu mniej, to go głodzisz. jak go głodzisz, to każdą większą dawkę kalorii zmagazynuje, bo będzie się bał, że zaraz znowu go zagłodzisz. mój wskaźnik mówi: Wskaźnik BMR:1657 kcal Aby utrzymać wagę:2278 kcal czyli jak będę jeść 2278, to nie przytyję. żeby chudnąć, wystarczy od tej ilości odjąć 300-400kcal. czyli ja jedząc 1800kcal będę chudnąć, a nie wolno (NIE WOLNO!) mi schodzić poniżej 1657. oczywiście nie chodzi o "zjadłam 1200 kcal w zdrowych rzeczach to żeby dobić do 1700 zjem snickersa" ![]() http://potreningu.pl/calculators/bmr - polecam sprawdzić.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.

Ale czasem trzeba 

Ja mam 24 lata, mój R. jest o rok starszy. Oboje mieszkamy i pracujemy w Lublinie, Tż studiuje, a od października i ja wracam na uczelnię
ale wczoraj dzwoniłam do krawcowej i powiedziała, że mam czas także się nie stresuję
o BMR nie słyszałam