|
|
#1801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 10
Cytat:
Bo to mnie ciekawi...
|
|
#1802 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Biedna. Poproś o przeciwbólowe. ha tylko dzięki nim przetrwałam. Ketonal ni pomagał. I koniecznie wstań jak najszybciej można. Będzie już tylko lepiej ☺ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
Agnes
gratulacje! Tak jak goskie pisze musisz się zmobilizować i wstać. Leki przeciwbólowe dostawałam w kroplówce przez 2 doby non stop, mnie pionizowali o 5 rano kolejnego dnia - przysłabłam. Nie spodziewałam się aż takiego bólu, ale wiedziałam że muszę. Kazałam usunąć cewnik, żebym miała mobilizacje wstawać chociaż do wc, jak Tż przyjechał pomagał mi i wstawaliśmy po trochę razem. Z każdym kolejnym dniem będzie coraz lepiej. Nadzieja Kacper piękny brzuszek fajnie już zmalał, ja mam chyba trochę większy, ale to też może kwestia cc. Czekam na Twój opis porodu ![]() goskie doczytałam że i ty urodziłaś, nasze opisy bardzo podobne nawet Gratulacje ![]() A powiem Wam jeszcze że jadąc na IP modliłam się żeby trafić na położną z SR i ku mojemu zadowoleniu "udało się". Była najmniej sympatyczną dla mnie osobą na całym oddziale Sprawiała wrażenie złej że się ją obudziło w środku nocy, byłam pewna że po tym jak ją poprosiłam kilka dni wcześniej, zostanie ze mną. Ogarnęła sprawy papierkowe, pomyliła się wpisując dane i była zbulwersowana że musi od nowa coś tam uzupełniać. Na trakcie przejęła mnie mega miła położna, która się mną opiekowała, a tamta nawet nie przyszła zapytać co i jak Kończyła zmianę o 6 rano i dopiero wtedy przyszła mi tylko powiedzieć że szepnie słówko koleżankom żeby wszystko było jak trzeba i że mam ładnie rodzić Nawet nie była zainteresowana tym że KTG kiepskie i że wszyscy nastawiają się już na cc.
Edytowane przez loluska Czas edycji: 2015-04-23 o 17:40 |
|
|
|
#1804 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1805 |
|
Rozeznanie
|
Hej u mnie bez zmian po KTG- kulamy się dalej.
Dorka trzymaj się z tym cewnikiem- może w nocy coś się rozkręci. Strzałka oby do wtorku wszystko sie rozwiązało. Goskie, Loluska- piekne opisy, bardzo wzruszające. Capriola czyli sobota- jest światełko w tunelu ![]() Agnes super gratuluję Piękna waga i dobrze, że z małą ok No i oby przestało boleć... |
|
|
|
#1806 |
|
Zadomowienie
|
Nadzieja śliczny śpioszek
Myszonka za ujemnego gbsa Dorka mocne mocne ![]() Loluska to się cieszę, że TŻ staje na wysokości zadania ![]() Strasznie Wam zazdroszczę, że macie to już za sobą ![]() Ola jaki wóxek kupiliście?---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Loluska to franca z tej położnej
|
|
#1807 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jestem po wizycie. Mała ma jakieś 3,5 kg, wyniki moje ok, przytyłam 1,5 kg od ostatniej wizyty.Rozwarcie na prawie 2 palce, więc coś tam zaczyna się dziać. skierowanie do szpitala jesli nie urodzę mam na 7 maja (jak dla mnie dopiero) myślałam że zaraz w terminie będzie mi kazał przyjść, ale mam nadzieję że się rozpakuję przed terminem. 2 razy w tyg mam podjechać do szpitala na ktg, tak więc jutro jadę . tak mnie zbadał że do teraz czuję cały dół, no i krew mi leci ale powiedział że tak może być, mogę mieć jeszcze większe skurcze no i w ogóle po takim badaniu może akcja się zacząć....
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
Loluska mój opis znajdziesz na pierwszej stronie
Baset jem wszystko co dają :-D tzn omijam cytrusy i wzdymające rzeczy, a tak to normalnie
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jem tylko gotowane mięso, warzywa, wędliny, trochę nabiału. Generalnie nic smażonego i pieczonego.
Cudownie!!! gratuluję
|
|
#1810 |
|
Zadomowienie
|
Irenka
za wizytę. Ładna waga no to po takim badaniu, kto wie, czy coś się nie zacznie..
|
|
#1811 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się że wszystko skończyło się dobrze i mały jest z wami :-* ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
by podjęli dobrą decyzję :-*---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- gratulacje!!! piękna waga małej
|
|
#1812 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No mam nadzieje ze znika.mloda ssie.ladnie a to.tez wazne |
||
|
|
|
#1815 |
|
Rozeznanie
|
loluśka piękny opis,
|
#1816 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
piekny opis porodu..![]() Cytat:
![]() trzymaj się Kochana..teraz będzie tylko lepiej ![]() Cytat:
to mała wcale nie taka mała już no nic troszkę musisz poczekać jeszcze,ale może samo się zacznie dziać wcześniej ![]() idę na kolację mężową
|
|
#1817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękny opis :-* gratuluję jeszcze raz! :-*
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, niedobrze mi
![]() jakiś dziwny ból czuje w podbrzuszu... irenka brawo za wizytę
|
#1819 |
|
Wtajemniczenie
|
Irenka to mozesz jeszcze dzis jechac. Mnie przy porodze jak zbadal lekarz to szybko sie rozkrecilo
Co do laktacji to ja mialam malego tylko na porodowce potem nie mialam go jak przystawic ale sciagalam laktatorem i zanodilam. Sciagalam tak 3 miesiace 6-8 razy dziennie. Zaparcia mialam duzo do czasu az pielegnisrki ze szpitala dziecięcego gdzie lezal naly skutecznie staraly sie mi utrudnic odciaganie przrz co sciagalam rzadziej i pokarm zanikal. Napewno duzo daje nastawienie ze bedzie sue karmić. Moja kokezanka ktora zarzekala sie ze nie będzie karmic karmi juz 3 miesiac tak sie jej poprzestawialo po porodzie. Niestety czasem tak jest ze pokarmu nie ma i sie tego nie przrskoczy |
|
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
Udało mi się was nadrobić i melduje się po wizycie. Szyjka się skróciła ale zamknięta. Dziś rodzic nie będę
Następna wizyta 08.05.2015 o godz 12:30 no chyba ze urodzę wcześniej. Od ostatniej wizyty przytyłam 1.50 kg
|
#1821 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Z wizyty wynika, że mały jeszcze nigdzie się nie wybiera siedzi wysoko i nawet nie układa się do porodu (prawdopodobnie wybierze się po terminie) no i gince coś niedawalo spokoju mierzyła go 3x i mowi że bardzo malo przybrał na wadze od ostatniej wizyty - ma 2800 We wtorek mam przyjść do szpitala na badania (...) Poza tym wyniki OK. Ale... jestem przerażona ! Z tyłu mialam zrobioną zwyklą amalgamentową plombę i wypadla mi tak niefortunnie , że zjadłam ją z kanapką
|
#1822 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
goskie89, loluska - opisy cudowne! nigdy nie sądziłam, że coś takiego będzie mnie wzruszać Cytat:
![]() gratulacje kochana ale olbrzym ![]() Cytat:
Cytat:
My wróciliśmy z tż z ikei, kupiliśmy bąblowi lampę i to tak przez przypadek Jeszcze tylko dywanik i będzie git ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
|
|
#1823 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1824 |
|
Konto usunięte
|
Bryka Kubiego
|
|
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1826 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdybym jeszcze nie wiedziała takich rzeczy to może bym po prostu to pominęła ale wiem że to dziadostwo zawiera rtęć i metale ciężkie.
|
|
#1827 |
|
Konto usunięte
|
Mi się też spodobał na olx, jedyny godny uwagi w naszej okolicy. A na żywo jeszcze lepiej niż zdj także jestem zadowolona. A i taki bd na pewno mu dobrze służył.
bardzo bardzo zadbany.---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- A już mielismy nowke kupować ale mówię pojedziemy co nam szkodzi obejrzeć. |
|
|
|
#1828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1830 |
|
Konto usunięte
|
także teraz młody naprawdę ma już wszystko.. Więc czekamy na niego
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.

czekam na przymiarki dżinsów z przed ciąży, aczkolwiek w największych jakich mam juz wróciłam ze szpitala

Sprawiała wrażenie złej że się ją obudziło w środku nocy, byłam pewna że po tym jak ją poprosiłam kilka dni wcześniej, zostanie ze mną. Ogarnęła sprawy papierkowe, pomyliła się wpisując dane i była zbulwersowana że musi od nowa coś tam uzupełniać. Na trakcie przejęła mnie mega miła położna, która się mną opiekowała, a tamta nawet nie przyszła zapytać co i jak
Nawet nie była zainteresowana tym że KTG kiepskie i że wszyscy nastawiają się już na cc.
Piękna waga i dobrze, że z małą ok 

We wtorek mam przyjść do szpitala na badania (...) Poza tym wyniki OK.
i wypadla mi tak niefortunnie , że zjadłam ją z kanapką