Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 10 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-23, 15:12   #1771
truskawkaxx
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 10

loluska - aż się popłakałam. Cudownie się czyta wasze relacje.

P.s Tylko opis Twój i goskie... Boję się komplikacji... Wy byłyście w dobrym momencie w dobrym miejscu, a co jeśli ja nie zdążę... co jeśli to będzie złe miejsce i nieodpowiedni moment... Strasznie się boję...

Dziś malutka mniej się rusza i ja znów świruję... I znów się zastanawiam czy nie podjechać na IP, ale u mnie zatrzymują na patologii przynajmniej na kilka dni, więc mogliby mnie w ogóle nie wypuścić aż do porodu, a ten oddział jest przygnębiający i dołujący.
Stary 2015-04-23, 15:13   #1772
Nadzieja87
Zakorzenienie

A tatuś odpalił muzykę mówi że mały musi przywyknąć do tego ze nie chodzi się koło niego na palcach. Nie wiem kto mu tak doradził, ale małemu to naprawdę wisi
Stary 2015-04-23, 15:15   #1773
Izuniaa89
Zakorzenienie

Loluska opis mega... az mnie zatkalo..
Fistaszku to zycze porodu sn
Stary 2015-04-23, 15:16   #1774
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość

truskawka - nie wiem jak to jest ale rozmawiałam z koleżanką. Musiała mieć cc i nie karmiła ani jednego dnia. Nie miała pokarmu. Nie wiem dlaczego. Opowiadała, że od dnia narodzin mały był na butelce. Nie wyjaśnię dlaczego, tego mi nie mówiła, może sama nie wie. Ale tak miała.
Po cc słyszałam, że trudniej o rozkręcenie laktacji...

Ale z drugiej strony sobie myślę, że kurcze... to przecież czysta fizjologia jest. Naturalny proces. U zarania dziejów mieszanek nie było a dzieci z głodu jakoś nie umierały. Sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć... Pewnie będę się musiała na własnej skórze przekonać.
Stary 2015-04-23, 15:16   #1775
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawkaxx Pokaż wiadomość
loluska - aż się popłakałam. Cudownie się czyta wasze relacje.

P.s Tylko opis Twój i goskie... Boję się komplikacji... Wy byłyście w dobrym momencie w dobrym miejscu, a co jeśli ja nie zdążę... co jeśli to będzie złe miejsce i nieodpowiedni moment... Strasznie się boję...

Dziś malutka mniej się rusza i ja znów świruję... I znów się zastanawiam czy nie podjechać na IP, ale u mnie zatrzymują na patologii przynajmniej na kilka dni, więc mogliby mnie w ogóle nie wypuścić aż do porodu, a ten oddział jest przygnębiający i dołujący.
O tym samym pisałam pare godzin temu, tez miałam takie przemyślenia po relacji goskie. A co jesli nie bede umiała rozróżnić czy mała się wycisza przed godziną 0 czy owinęła się pępowiną?? boje sie tez

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 15:17   #1776
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez truskawkaxx Pokaż wiadomość
Po cc słyszałam, że trudniej o rozkręcenie laktacji...

Ale z drugiej strony sobie myślę, że kurcze... to przecież czysta fizjologia jest. Naturalny proces. U zarania dziejów mieszanek nie było a dzieci z głodu jakoś nie umierały. Sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć... Pewnie będę się musiała na własnej skórze przekonać.
moja siostra miała pokarm przez 3 dni.
I to z każdą córką.
Próbowała, pobudzała i nic. Zniknął. Musiała karmić modyfikowanym.

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 15:17   #1777
Nadzieja87
Zakorzenienie

Loluska tez rycze

Ps. Urodziłam niemal w tym samym czasie dokładnie 9minut później
Stary 2015-04-23, 15:19   #1778
agnes188
Zakorzenienie

Boli;(

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 15:21   #1779
Santilia
Wtajemniczenie

Loluska kolejny piękny opis!!

jak każdy tak będzie wyglądał to do porodu będę miała oczy jak bóbr

Fistaszek, no to kciuki za PSN!

ehhh ja też się boję komplikacji.. ale wierzę, że ze wszystkim zdążymy i Nasze dzieciaczki urodzą się bez problemu!!

robię szarlotkę, jak pachnie!

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 15:22   #1780
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
O tym samym pisałam pare godzin temu, tez miałam takie przemyślenia po relacji goskie. A co jesli nie bede umiała rozróżnić czy mała się wycisza przed godziną 0 czy owinęła się pępowiną?? boje sie tez

Wiem czytałam, ale potem nie mogłam sobie przypomnieć kto ubrał w słowa to co chodzi mi po głowie.

To chyba jest macierzyństwo... że bardziej się boję komplikacji i troszczę o zdrowie mojego dziecka, niż obawiam bólu porodowego...
Stary 2015-04-23, 15:24   #1781
jagodowa07
Zadomowienie

Loluska znowu płacze za dużo emocji na dziś! Poczytałam, powzruszałam się i też chce już tak

Dziewczyny nie wiem jak to jest z laktacją, tez się bardzo boję jak to będzie - ale moja mama, która wykarmiła trójkę dzieci mówiła że to jest naturalne i było ciężko, podobno ze mną najgorzej bo ssać nie chciałam i ssałam za krótko, położne zamiast pomagać to na nią krzyczały że nie umie dziecka karmić ale mówiła że grunt to przystawiać, zaciskać zęby i musi być dobrze - to jest natura, musimy być dobrej myśli!
Niech powie Nadzieja, Loluska i Goskie - one z maluchami dają radę, prawda?

Dajcie dziewczyny jakieś zdjęcia maluszków
Stary 2015-04-23, 15:30   #1782
maartussss
Zadomowienie

Fistaszku czyli się jednak nie odwrócił tyłeczkiem? za wizytę !

Loluska bardzo się cieszę, że jesteście w domu Życzę Ci, żebyś trochę sobie pospała A jak Twój TŻ?
Stary 2015-04-23, 15:42   #1783
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Boli;(
Musisz wytrzymać! Masz najpiękniejszą istotkę juz przy sobie

I znowu ryczę.... Obejrzałam film z porodu w wodzie i panicznie się boję, że nie dam rady...

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 15:48   #1784
myszonka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
4500 z haczkiem 55 cm 10 30 jest kochana
Duża dziewuszka

Goskie i Lola piękne opisy porodu

Ja już po wizycie. Gbs ujemny Dostałam rozpiskę co mam wziąć ze sobą do szpitala i ogólne instrukcje co i jak w razie skurczy. Teraz mam dzwonić 30 kwietnia i umówić się do szpitala na ktg i ostatnie usg z ważeniem bąbelka, bo teraz nie wie na kiedy mnie zapisać, bo nie ma przyjęć w moim szpitalu (mają kwarantanne ze względu na wirus ospy ) i mam do 8 maja zaciskać nogi

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 15:55   #1785
agnes188
Zakorzenienie

Mala ma taka plame na brzuszku naczyniaka.ponoc nic groznego i soe prawdopodobnoe wchlonie ale to jest najwiekszy cud,jak plakala to ja plakalam ze szczescia

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 15:58   #1786
dorka607
Wtajemniczenie

Lolus opis sliczny:-*
Agnes bol minie a Twoja kryszynka zostanie z Toba:-*
Przepraszam ze do reszty sie nie odnosze ale tylko Was przelatuje na szybko. Kciuki trzymajcie dalej bo skurcze zmniejszyly sie i rozrzedzily:-( ja dalej z tym balonem i znow ktg:-/
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 16:06   #1787
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Przepraszam ze do reszty sie nie odnosze ale tylko Was przelatuje na szybko. Kciuki trzymajcie dalej bo skurcze zmniejszyly sie i rozrzedzily:-( ja dalej z tym balonem i znow ktg:-/
Mocne
Stary 2015-04-23, 16:21   #1788
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
Hej kochane Od wczoraj jesteśmy w domu. Myko przepraszam że ci wczoraj nie odp ale miałam zamiar odpisać już tutaj na wątku. Mała jest cudowna, uczymy się siebie nawzajem, ja walczę z cycami i próbuję odespać cokolwiek bo od soboty do wczoraj spałam 4 godziny. Podejrzewam że to z emocji

Spróbuję zaraz ogarnąć opis porodu, a was proszę o streszczenie tego wątku

Nadzieja
ogromne Mam nadzieję że macie się dobrze!

Dziewczyny dziękuje za wszystkie kciuki, przydały się bardzo

Loluśka jak dobrze Cię 'widzieć'
super, że jesteście w domu

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Jestem. Przepływy super i ktg też. Mały waży 2740 g i jest cudny. Wiercił się bardzo i lekarz zapytał gdzie on mi się mieści jak ja taka drobna, chyba jednak powinien nosić okulary . Dowiedziałam się też, że u mnie w szpitalu ciąże gdzie mama jest cukrzycowa rozwiązuje się cc .
za PSN i powiem Ci, że Twój synek ma większą wagę od mojego a ja wcześniej mam tp

Cytat:
Opis porodu:
Tak jak pisałam o godzinie 1 odeszły mi wody. Nie było ich jakoś dużo, ale wystarczyło żeby mnie obudzić. Nie wiedziałam za bardzo z szoku co mam dalej robić Obudziłam mamę, zadzwoniłam do Tż, nie mógł uwierzyć że się zaczęło bez niego, o 8 rano miał wyjechać z Austrii. No i w tych wszystkich emocjach dopakowałam torbę, zjadłam coś, wykapałam się i ruszyliśmy do szpitala. Była godzina 3. Wody się sączyły, skurczy nie czułam w ogóle.. Papierkowe sprawy, badanie ginekologiczne przy którym zakrwawiłam, rozwarcie od wtorku się nie zwiększyło, jak było na 1,5 cm tak dalej pozostało no i w końcu pierwsze KTG. Mała skakała na wszystkie strony, wszystko było ok, skurcze pisały się bardzo lekkie. Potem płukanie pochwy, lewatywa - nic strasznego i przejście na trakt porodowy. Nie było Tż więc do porodu rodzinnego poszła ze mną mama. No i kolejne podpięcie do KTG, które miało trwać tylko 10 min. No i w tym momencie przestałam odczuwać ruchy małej. Na początku się nie przeraziłam, jednak czas mijał a nic się nie zmieniało. Akcja porodowa stanęła w miejscu, skurczy zero, rozwarcie nie rosło. Po godzinie skierowano mnie na USG żeby sprawdzić przepływy, wyszły w porządku, mała nie była niedotleniona. A więc znowu KTG, lewa, prawa strona, na plecach, położna ruszała brzuchem i dalej nic. Jeszcze wtedy miałam nadzieję na SN. W międzyczasie dostałam zastrzyk i kroplówkę z oksytocyną. Ok godziny 6 wezwano lekarza i ordynatora, zostałam zbadana dosyć boleśnie i już wtedy wiedziałam że o SN mogę zapomnieć. Ordynator powiedział że wszystko jest twarde i nie ma szans na naturalny poród, zobaczył zapis KTG i powiedział że robimy cesarkę. Wystraszyłam się, ale najważniejsze wtedy było dla mnie żeby z małą było wszystko ok. Ok 6:30 po zacewnikowaniu, wbiciu wenflonu przeszłam na salę do cięć. Dostałam znieczulenie, które ku mojemu zaskoczeniu nie bolało mnie w ogóle. No i zaczęto operację. Anestezjolog wytłumaczyła mi, że będę odczuwać wszystko, jednak nie będzie to bolało. Po pierwszym cięciu z przerażeniem mówię że czuje ból i pieczenie, kazała im chwilę odczekać, za chwilę drugie podejście a mnie dalej boli. W tym momencie myśleli chyba, że odczuwam sam zabieg jako ból. Ordynator powiedział że nie może czekać i zaczął działać. Nie byłam w stanie tego znieść, czułam jakby mi na żywca grzebali w brzuchu, zaczęłam się ciskać po tym łóżku, ruszać palcami u nóg i wtedy anestezjolog z przerażeniem powiedział usypiamy i więcej nie pamiętam. O 7 45 na świat przyszła najcudowniejsza dla nas istotka o wadze 3100 i długości 50 cm. Okazało się że była bardzo mocno owinięta pępowiną, urodziła się z lekką sinicą, zapłakała dopiero pod tlenem. Mimo to wszystko było ok, dostała 8/9 pkt w SA. No i miała włoski Mnie wybudzono zaraz po wszystkim, przewieziono na salę poporodową i wtedy przynieśli mi Maję i przystawili do buzi. Zakochałam się od pierwszego wejrzenia i nic już dla mnie nie było istotne, nie pamiętałam tego co czułam kilka chwil wcześniej. Kolejne dni to był okres dochodzenia do siebie, z emocji nie mogłam spać, tak jak pisałam od soboty do środy spałam tylko 4 godziny, ale mała dodawała mi sił i tego zmęczenia aż do wczoraj tak nie odczuwałam. Tż dojechał do nas wieczorem, przyniósł dla małej cudownego misia no i również totalnie ją pokochał. Hormony buzują i krytyczny moment już się zdarzył ale nie da się opisać uczuć matki do dziecka. Zrobiłabym dla niej wszystko, a widok Tż klęczącego przed małą zostanie mi w oczach do końca życia.

Miałam nie ryczeć, ale ryczę...

Gdybym miała to wszystko przejść raz jeszcze, nie zastanawiałabym się nawet przez minutę.
nie dam rady no kurna znowu wyję jak bóbr
piękny
A Tż klękał - oświadczył się ?

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
A tatuś odpalił muzykę mówi że mały musi przywyknąć do tego ze nie chodzi się koło niego na palcach. Nie wiem kto mu tak doradził, ale małemu to naprawdę wisi
ja też mam taki zamiar nie uczyć od początku siedzenia w ciszy

Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
Duża dziewuszka

Goskie i Lola piękne opisy porodu

Ja już po wizycie. Gbs ujemny Dostałam rozpiskę co mam wziąć ze sobą do szpitala i ogólne instrukcje co i jak w razie skurczy. Teraz mam dzwonić 30 kwietnia i umówić się do szpitala na ktg i ostatnie usg z ważeniem bąbelka, bo teraz nie wie na kiedy mnie zapisać, bo nie ma przyjęć w moim szpitalu (mają kwarantanne ze względu na wirus ospy ) i mam do 8 maja zaciskać nogi

za wizytę to zaciskaj nóżki

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
dalej trzymam

Mnie dzisiaj cały dzień boli brzuch jak na @ ...
już raczej nie będę dziś prasować, bo nie mam siły...
najgorsze, że mały się mniej rusza już się boję
dwa razy byłam na dwójce już....
niech ten mój synek zacznie wariować

Pościel się pięknie wyprała i nic nie zafarbowało
I minky też

U mnie na obiad zupa brokułowa i spaghetti mąż się ucieszy haha

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 16:42   #1789
capriola_87
Zakorzenienie

Loluska i znów rycze dobrze ze tak się wszystko skonczylo
PS co to.jest plukanie pochwy i.czemu to mialas???
Stary 2015-04-23, 16:44   #1790
scotasia
Wtajemniczenie

Loluska piękny opis
Dorka
Myszonka za ujemny gbs. Słyszałam o tej ospie, ale nie wiedziałam, w którym szpitalu. To się muszą dziać ciekawe rzeczy w pozostałych szpitalach I tak było tłoczno, to teraz pewnie jedna na drugiej rodzi
A wiesz, do kiedy ta kwarantanna ma być?

Fistaszku
piękna waga Chciałabym, żeby moja córa jutro ważyła podobnie... Dobrze, że młody jest główką w dół... tylko z tego co piszesz, cc Cię nie ominie.. A masz jakiś termin wyznaczony?

Truskawka co do laktacji.. hm ja jakoś nie wierzę w to, że pokarm jest i z dnia na dzień znika Tzn. oczywiście pod wpływem stresu, złej diety itp. ilość może się znacznie zmniejszyć, ale trzeba to przetrwać i będzie dobrze. Ja byłam bardzo zestresowana wyjściem ze szpitala, jak sobie damy radę sami w domu.. Przez pierwsze dni w domu synek bardzo dużo wisiał na piersi, czułam, że mam tego pokarmu sporo mniej niż w szpitalu. Ale najważniejsze nie poddawać się, nie podawać mm, tylko przystawiać często maluszka. Tak samo podczas kryzysów laktacyjnych. Kilka dni i wszystko wraca do normy. Wiadomo, bywa ciężko, gdy dziecko wisi 40min na piersi. Ale potem przychodzi czas, że najada się w 5 min Mam nadzieję, że teraz z córeczką też nam dobrze pójdzie w tym temacie.

Przypomniała mi się jeszcze rada położnej z SR. Jak przytrzymujemy dziecku pierś do ssania to nie można używać chwytu "na papierosa", bo blokujemy kanaliki. Pierś chwytamy kciukiem od góry i resztą palców od dołu. Taka ciekawostka, może komuś się przyda

Dziewczyny czy na tym etapie ciąży (za dwa dni kończę 37tydz) macie jeszcze badane szyjki przez usg?? Idę jutro na usg i nie wiem, czy prosić o sprawdzenie szyjki? Chyba już nie ma sensu?

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2015-04-23 o 16:46
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 16:45   #1791
loluska
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o karmienie to na pewno po cc pokarm przychodzi trochę później, ale nie zawsze. Ważne żeby od początku przystawiać nawet jak nic nie leci, dziecko ma laktację rozbujać Jak mi przynieśli pierwszy raz Majkę, zaczęła rozkładać dziubek jak do cyca i położna mi ją przystawiła. Nie poleciało nic ale mała fajnie zassała i chwile pociumkała. Na następny dzień jak już miałam małą przy sobie przystawiałam jak tylko się budziła, mimo że nie czułam napływu pokarmu ani nic, ale coś tam lecieć musiało bo mała się trochę uspakajała. Położne musiały dokarmiać butelką do ostatniego dnia. Na tą chwilę udało mi się rozkręcić pokarm że nie dokarmiam, mała się najada. Pierwsze takie karmienia w szpitalu gdzie mała jadła aż sama w końcu wysuwała brodawkę były dla mnie sukcesem. Trzeba się mocno zawziąć, brodawki muszą się przyzwyczaić, mi popękały już na 2 dzień, ale zaciskałam zęby i karmiłam. Wczoraj po przyjeździe do domu pierwszy raz poczułam napływ pokarmu, piersi bolały bardzo, były nabrzmiałe i myślałam że mi suty rozsadzi jak mała się zaciągała. Dwa razy się popłakałam z bólu, ale z każdym kolejnym karmieniem było lepiej, dziś już jest bardzo fajnie. A widok dziecka przy cycu jest najpiękniejszym widokiem jak dla mnie Majka mnie smyra jeszcze wtedy łapkami

Nadzieja
no to również świetne wiadomości! Dobrze ci się wyśniło że rodziłyśmy razem Pokaż Kacperskiego Jak kurczak?

truskawka
musisz myśleć pozytywnie! nie jesteś w stanie niczego przewidzieć, ja nawet nie pomyślałam przez te 9 miesięcy że mogę mieć cc. Poza tym teraz już chyba każda jest na czuja i baczniej przygląda się wszystkiemu. Jak tylko cię coś niepokoi to dzwoń do lekarza. Będzie wszystko ok, zobaczysz

Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość
Fistaszku czyli się jednak nie odwrócił tyłeczkiem? za wizytę !

Loluska bardzo się cieszę, że jesteście w domu Życzę Ci, żebyś trochę sobie pospała A jak Twój TŻ?
Tż zakochany na całego, pomaga mi bardzo, chce robić przy małej wszystko W nocy wstawał za każdym razem jak płakała i przebierał.

ruśka
klęczał ale przed Majką ja już ewidentnie zeszłam na drugi plan :P

capriola
nie wiem dokładnie o co chodzi z tym płukaniem pochwy, ale wpuszczała mi do środka jakiś płyn brązowy, ,miałam pod sobą basen i wszystko od razu wypływało. Wydaje mi się że to po prostu jakieś oczyszczenie kanału rodnego.

Dziewczyny a Crumble się odzywała? Kto jeszcze prócz mnie i Nadziei urodził od niedzieli ?

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie

Edytowane przez loluska
Czas edycji: 2015-04-23 o 16:52
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 16:45   #1792
olimpia2009
Zadomowienie

Witam...super opisy....u mnie spokoj tez Alex mniej sie rusza ale rusza sie...ja juz chce go miec przy sobie...nawet dzisiaj....nic ide sprzatac.
Stary 2015-04-23, 16:47   #1793
201606011622
Konto usunięte

Kurde młody szaleje... Prawa strona krzyża boli.. W Bożenie kuje..

Z lepszych info, kupiliśmy wozek. Używany w mega stanie. Za 600 zł
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 16:57   #1794
Nadzieja87
Zakorzenienie

Loluska, faktycznie wyśniłam nam to

Specjalnie na życzenie kurczaczek i ekstra jego byle mieszkanie w 4 dobie od wyprowadzki

uploadfromtaptalk1429801127510.jpguploadfromtaptalk1429801133411.jpg
uploadfromtaptalk1429801179259.jpg

Edytowane przez Nadzieja87
Czas edycji: 2015-04-23 o 17:01
Nadzieja87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 17:03   #1795
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:

Specjalnie na życzenie kurczaczek i ekstra jego byle mieszkanie w 4 dobie od wyprowadzki

Załącznik 5967137Załącznik 5967138
Załącznik 5967139
Ślicznie

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-23, 17:03   #1796
truskawkaxx
Zadomowienie

Nadzieja - synek przekochany ! A ty super wyglądasz :-D tak z ciekawości ile kg ci przybyło a ilu już nie ma ?
Stary 2015-04-23, 17:07   #1797
Nadzieja87
Zakorzenienie

Truskawkaxx szczerze?? Nie wiem ile zgubiłam bo nie mam w domu wagi ale wiem że w ciąży przytyłam 12 kg pewnie z 5 kg straciłam zaraz na porodówce
Stary 2015-04-23, 17:11   #1798
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:

Załącznik 5967137Załącznik 5967138
Załącznik 5967139
Kacper cudny!!! I brzuch też, jestem pod wrażeniem że tak szybko znika
Stary 2015-04-23, 17:20   #1799
Nadzieja87
Zakorzenienie

Wiecie co? Dziecko naprawdę przysłania cały świat ❤ Nawet nie jestem wam w stanie opisać co czuje do tego małego człowieka. Dla niego mogłabym zabić. Ech

Brzuch z dnia na dzień wygląda lepiej czekam na przymiarki dżinsów z przed ciąży, aczkolwiek w największych jakich mam juz wróciłam ze szpitala
Stary 2015-04-23, 17:24   #1800
goskie89
Rozeznanie

Cytat:
Opis porodu:
Tak jak pisałam o godzinie 1 odeszły mi wody. Nie było ich jakoś dużo, ale wystarczyło żeby mnie obudzić. Nie wiedziałam za bardzo z szoku co mam dalej robić Obudziłam mamę, zadzwoniłam do Tż, nie mógł uwierzyć że się zaczęło bez niego, o 8 rano miał wyjechać z Austrii. No i w tych wszystkich emocjach dopakowałam torbę, zjadłam coś, wykapałam się i ruszyliśmy do szpitala. Była godzina 3. Wody się sączyły, skurczy nie czułam w ogóle.. Papierkowe sprawy, badanie ginekologiczne przy którym zakrwawiłam, rozwarcie od wtorku się nie zwiększyło, jak było na 1,5 cm tak dalej pozostało no i w końcu pierwsze KTG. Mała skakała na wszystkie strony, wszystko było ok, skurcze pisały się bardzo lekkie. Potem płukanie pochwy, lewatywa - nic strasznego i przejście na trakt porodowy. Nie było Tż więc do porodu rodzinnego poszła ze mną mama. No i kolejne podpięcie do KTG, które miało trwać tylko 10 min. No i w tym momencie przestałam odczuwać ruchy małej. Na początku się nie przeraziłam, jednak czas mijał a nic się nie zmieniało. Akcja porodowa stanęła w miejscu, skurczy zero, rozwarcie nie rosło. Po godzinie skierowano mnie na USG żeby sprawdzić przepływy, wyszły w porządku, mała nie była niedotleniona. A więc znowu KTG, lewa, prawa strona, na plecach, położna ruszała brzuchem i dalej nic. Jeszcze wtedy miałam nadzieję na SN. W międzyczasie dostałam zastrzyk i kroplówkę z oksytocyną. Ok godziny 6 wezwano lekarza i ordynatora, zostałam zbadana dosyć boleśnie i już wtedy wiedziałam że o SN mogę zapomnieć. Ordynator powiedział że wszystko jest twarde i nie ma szans na naturalny poród, zobaczył zapis KTG i powiedział że robimy cesarkę. Wystraszyłam się, ale najważniejsze wtedy było dla mnie żeby z małą było wszystko ok. Ok 6:30 po zacewnikowaniu, wbiciu wenflonu przeszłam na salę do cięć. Dostałam znieczulenie, które ku mojemu zaskoczeniu nie bolało mnie w ogóle. No i zaczęto operację. Anestezjolog wytłumaczyła mi, że będę odczuwać wszystko, jednak nie będzie to bolało. Po pierwszym cięciu z przerażeniem mówię że czuje ból i pieczenie, kazała im chwilę odczekać, za chwilę drugie podejście a mnie dalej boli. W tym momencie myśleli chyba, że odczuwam sam zabieg jako ból. Ordynator powiedział że nie może czekać i zaczął działać. Nie byłam w stanie tego znieść, czułam jakby mi na żywca grzebali w brzuchu, zaczęłam się ciskać po tym łóżku, ruszać palcami u nóg i wtedy anestezjolog z przerażeniem powiedział usypiamy i więcej nie pamiętam. O 7 45 na świat przyszła najcudowniejsza dla nas istotka o wadze 3100 i długości 50 cm. Okazało się że była bardzo mocno owinięta pępowiną, urodziła się z lekką sinicą, zapłakała dopiero pod tlenem. Mimo to wszystko było ok, dostała 8/9 pkt w SA. No i miała włoski Mnie wybudzono zaraz po wszystkim, przewieziono na salę poporodową i wtedy przynieśli mi Maję i przystawili do buzi. Zakochałam się od pierwszego wejrzenia i nic już dla mnie nie było istotne, nie pamiętałam tego co czułam kilka chwil wcześniej. Kolejne dni to był okres dochodzenia do siebie, z emocji nie mogłam spać, tak jak pisałam od soboty do środy spałam tylko 4 godziny, ale mała dodawała mi sił i tego zmęczenia aż do wczoraj tak nie odczuwałam. Tż dojechał do nas wieczorem, przyniósł dla małej cudownego misia no i również totalnie ją pokochał. Hormony buzują i krytyczny moment już się zdarzył ale nie da się opisać uczuć matki do dziecka. Zrobiłabym dla niej wszystko, a widok Tż klęczącego przed małą zostanie mi w oczach do końca życia.

Miałam nie ryczeć, ale ryczę...

Gdybym miała to wszystko przejść raz jeszcze, nie zastanawiałabym się nawet przez minutę.
Super opis porodu. Mam łzy w oczach. Dużo wycierpiałaś ale tak jak napisałaś dziecko wynagradza wszystko. Wielkie gratulacje ☺

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
goskie89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości