|
|
#1741 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 10
Przepisu nie mam :P ale robię tak, że kroję w kosteczkę pomidora, paprykę ogórka, może być też rzodkiewka, cebulka zielona, dodaję do tego serek do chleba mieszam i doprawiam, czosnek drobno zsiekany też może być
![]() albo takie albo też można dodać kurczaka usmażonego w kosteczkę i doprawionego i zawijam w te sreberka ![]() wszyscy żreją i żyją więc śmiało możesz robić ![]() Muszę się jeszcze zastanowić czy czekać do wizyty 7-go
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Nosz, ☠☠☠☠a jego mać!
Cholerni fachowcy Już myślałam, że w ten weekend naprawdę będę mieć wszystko poukładane, chciałam się Wam pochwalić nową garderobą a tu Z początki kwietnia zrobił się koniec kwietnia. -.-'
|
#1743 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Kurde mać, miałam wszystko pocytowane i mi uciekło Piszę, to co pamiętam. Agnes gratulacje !!! Goskie piękny opis porodu i gratulacje za pępuszek ![]() za wszystkie wizyty!Dorka kciuki, żeby coś się rozkręciło dobrze, że jesteś pod stałą opieką.Capriola ![]() Nadzieja super, że już w domku! ![]() O Boziu ale pogoda Rano nie chciało mi się do kompa siadać. A później z tatą rozmawiałam chyba z 1,5 h Muszę się zabrać za porządki, bo jak zacznę rodzić, to się nie odnajdę w tym bałaganie zimówki wszystkie pochować, Kuby ciuszki poukładać i przede wszystkim poprzebierać rozmiary, bo znowu za małe niektóre
|
|
#1744 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Szczerze ja bym na ten moment podziękowała i powiedziała żeby pocałowali się w dupę poszukała bym innych, którzy szybko zrobią ![]() Mi jak kuchnie robili i niektóre rzeczy sknocili i jeszcze opóźnił się termin to zapłaciłam mniej i gówno mieli do gadania
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
|
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj powiedziałam TŻ, że nie potrafi postawić na swoim i widać ani on ani fachowiec nie znają powagi sytuacji, dopiero jak wyląduje w szpitalu to się ogarną...oboje. (fachowiec to znajomy). Wrzucam brzucha do klubu. Ruska Wróżko moja, kiedyż to będe rodzić wg Ciebie?
Edytowane przez Baset Czas edycji: 2015-04-23 o 13:57 |
|
|
|
|
#1746 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tż należą się Kochanieńka typują, że gdzie po połowie maja się rozpakujesz, gdzieś ok 20 maja
|
|
|
|
#1747 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie ciśnienie 140-150 to norma, ale takie mam tylko u lekarza Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1748 |
|
Wtajemniczenie
|
Goskie piękny opis, synek cudny. Brawo za pępuszek
![]() Najsprawiedliwiej by było, gdybyśmy się wszystkie na raz rozpakowały. Bo to nie fair, że jedne już mają dzieciątka przy sobie a inne jeszcze muszą tyle czekać ![]() Dorka oby się rozkręciło na poważnie ![]() Mąż dziś wziął wolne i zrobiliśmy mały kurs po mieście. Kupiłam ostatnie pierdółki do torby. Oglądałam biustonosze w h&m, ale oczywiście nie było mojego rozmiaru Także jestem skazana na zakupy internetowe.
Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2015-04-23 o 14:07 |
|
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Agnes gratulacje kochana, czekamy na więcej informacji jak dojdziesz do siebie ![]() Capri- trzymam kciuki słonko ![]() Goskie- Antonek jest cudowny ![]() Dorka- dawaj znać jak tam , może bedziesz następna?? ![]() Blackie- Pamelko nasza fajnie że juz jestescie w domku z Kasperskim Strzałka- główka do góry ![]() Rusia- pokój tam! nie wyhylaj się przed szereg :P hahahaByłam dziś z mamą na mieście i jestem teraz umierająca ... tak mnie stopy bolą, że nie pytajcie... ledwie buty ubieram ![]() Kupiłam w rossku 2 paczki tych pampersów w promocji. Rzeczywiscie cena super , dzieki za cynk ![]() Poza tym wczoraj strasznie wkurzył mnie "tatus" i cały wieczór brzuch mi się spinał... Ale jakoś się uspokoiło samo... jeszcze chyba na nas nie pora
|
#1750 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
)Byłam na górze na.polozniczym odwiedzić koleżankę.z.sali.która.wc zoraj.urodziła.małą.Zojke jaki slodziak przekochany
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I ten, idę coś rozwalić
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
Od wczoraj jesteśmy w domu. Myko przepraszam że ci wczoraj nie odp ale miałam zamiar odpisać już tutaj na wątku. Mała jest cudowna, uczymy się siebie nawzajem, ja walczę z cycami i próbuję odespać cokolwiek bo od soboty do wczoraj spałam 4 godziny. Podejrzewam że to z emocji ![]() ![]() Spróbuję zaraz ogarnąć opis porodu, a was proszę o streszczenie tego wątku ![]() Nadzieja ogromne Mam nadzieję że macie się dobrze! Dziewczyny dziękuje za wszystkie kciuki, przydały się bardzo
|
|
#1753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje!
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem. Przepływy super i ktg też. Mały waży 2740 g i jest cudny. Wiercił się bardzo i lekarz zapytał gdzie on mi się mieści jak ja taka drobna, chyba jednak powinien nosić okulary
|
|
|
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1756 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Loluska super że jesteś jeszcze raz gratuluje :-* |
|
|
|
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękna waga Młodego Gratki ![]() Jak ja bym chciała, żeby moja Maluda już tyle miała Dowiem się jutro.
|
|
#1758 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Padam umyłam barierki na balkonie i zamontowałam taki płotek pcv (wygląda jak z kijków), żeby sąsiedzi sie na nas nie gapili jak tam siedzimy.I jeszcze założyłam siatkę w drzwiach balkonowych, żeby robactwo nie wlatywało... jeeeeju jakie tu wielgachne żuki lataja fuuuuj. Pola, lasy, łąki to lata tego od groma |
|
|
|
|
#1759 | |
|
Raczkowanie
|
loluska !!!!
fajnie że juz w domu jesteście, odpoczywajcie Cytat:
|
|
|
|
|
#1760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
Agnes gratulacje
Nadzieja super, ze już w domu. Cytat:
|
|
|
|
|
#1762 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1763 |
|
Konto usunięte
|
A wolalabys sn czy cc?
|
|
|
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1765 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
Opis porodu:
Tak jak pisałam o godzinie 1 odeszły mi wody. Nie było ich jakoś dużo, ale wystarczyło żeby mnie obudzić. Nie wiedziałam za bardzo z szoku co mam dalej robić Obudziłam mamę, zadzwoniłam do Tż, nie mógł uwierzyć że się zaczęło bez niego, o 8 rano miał wyjechać z Austrii. No i w tych wszystkich emocjach dopakowałam torbę, zjadłam coś, wykapałam się i ruszyliśmy do szpitala. Była godzina 3. Wody się sączyły, skurczy nie czułam w ogóle.. Papierkowe sprawy, badanie ginekologiczne przy którym zakrwawiłam, rozwarcie od wtorku się nie zwiększyło, jak było na 1,5 cm tak dalej pozostało no i w końcu pierwsze KTG. Mała skakała na wszystkie strony, wszystko było ok, skurcze pisały się bardzo lekkie. Potem płukanie pochwy, lewatywa - nic strasznego i przejście na trakt porodowy. Nie było Tż więc do porodu rodzinnego poszła ze mną mama. No i kolejne podpięcie do KTG, które miało trwać tylko 10 min. No i w tym momencie przestałam odczuwać ruchy małej. Na początku się nie przeraziłam, jednak czas mijał a nic się nie zmieniało. Akcja porodowa stanęła w miejscu, skurczy zero, rozwarcie nie rosło. Po godzinie skierowano mnie na USG żeby sprawdzić przepływy, wyszły w porządku, mała nie była niedotleniona. A więc znowu KTG, lewa, prawa strona, na plecach, położna ruszała brzuchem i dalej nic. Jeszcze wtedy miałam nadzieję na SN. W międzyczasie dostałam zastrzyk i kroplówkę z oksytocyną. Ok godziny 6 wezwano lekarza i ordynatora, zostałam zbadana dosyć boleśnie i już wtedy wiedziałam że o SN mogę zapomnieć. Ordynator powiedział że wszystko jest twarde i nie ma szans na naturalny poród, zobaczył zapis KTG i powiedział że robimy cesarkę. Wystraszyłam się, ale najważniejsze wtedy było dla mnie żeby z małą było wszystko ok. Ok 6:30 po zacewnikowaniu, wbiciu wenflonu przeszłam na salę do cięć. Dostałam znieczulenie, które ku mojemu zaskoczeniu nie bolało mnie w ogóle. No i zaczęto operację. Anestezjolog wytłumaczyła mi, że będę odczuwać wszystko, jednak nie będzie to bolało. Po pierwszym cięciu z przerażeniem mówię że czuje ból i pieczenie, kazała im chwilę odczekać, za chwilę drugie podejście a mnie dalej boli. W tym momencie myśleli chyba, że odczuwam sam zabieg jako ból. Ordynator powiedział że nie może czekać i zaczął działać. Nie byłam w stanie tego znieść, czułam jakby mi na żywca grzebali w brzuchu, zaczęłam się ciskać po tym łóżku, ruszać palcami u nóg i wtedy anestezjolog z przerażeniem powiedział usypiamy i więcej nie pamiętam. O 7 45 na świat przyszła najcudowniejsza dla nas istotka o wadze 3100 i długości 50 cm. Okazało się że była bardzo mocno owinięta pępowiną, urodziła się z lekką sinicą, zapłakała dopiero pod tlenem. Mimo to wszystko było ok, dostała 8/9 pkt w SA. No i miała włoski Miałam nie ryczeć, ale ryczę... Gdybym miała to wszystko przejść raz jeszcze, nie zastanawiałabym się nawet przez minutę.
Edytowane przez loluska Czas edycji: 2015-04-23 o 15:02 |
|
|
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mamy się już bardzo dobrze od dziś jesteśmy w domu i mam wrażenie, że jestem matką od zawsze
|
|
#1768 |
|
Zadomowienie
|
Nadzieja - super, że jesteś w domu
Mam nadzieję, że Kacperski fajnie się aklimatyzuje![]() Goskie - cudowny opis porodu Dziewczyny doświadczone mam do Was pytanie... Mam sąsiadkę, która początkiem stycznia urodziła dziecko. I gadałam z nią dziś, i ona mi mówi, że no, że chciała dłużej karmić piersią, ale zniknął jej pokarm, że mały się nie najadał, był głodny co pół godziny i po kilku dniach nie wytrzymała i dała butelkę. Czyli wychodziłoby, że miała pokarm tylko 3 miesiące... Mamuśki jest to faktycznie możliwe? Czy to kwestia kryzysu laktacyjnego, że jakby się zaparła i go przetrwała to pokarm na nowo by się rozkręcił? Bardzo chciałabym karmić dzidziusia minimum pół roku, a najlepiej rok... Myślałam, że karmienie jest naturalne... A teraz co raz bardziej przerażona tym jestem..
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
Oby się udało
![]() Loluśka - znowu się poryczałam dzisiaj.... Tyle przeszłaś ale miłość matki do dziecka to coś nieopisanego. piękne...truskawka - nie wiem jak to jest ale rozmawiałam z koleżanką. Musiała mieć cc i nie karmiła ani jednego dnia. Nie miała pokarmu. Nie wiem dlaczego. Opowiadała, że od dnia narodzin mały był na butelce. Nie wyjaśnię dlaczego, tego mi nie mówiła, może sama nie wie. Ale tak miała.
Edytowane przez mimi_77 Czas edycji: 2015-04-23 o 15:11 |
|
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
Kacper się pięknie aklimatyzuje póki co
tylko je i śpi w swoim królestwie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

za wszystkie wizyty!

Za tydzień kolejna wizyta i skierowanie na mocz i morfologie
27.06.2013 r.

:P hahaha

rosi: