Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-25, 10:10   #721
ridja devojka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Witam nową mamę

Bo w Polsce są wymieszane poglądy gospodarcze i społeczne ze światopoglądem. Światopoglądowa lewica jest prawicowa gospodarczo, a prawica obyczajowa szasta kasą jak za komuny

Ale szansę na co?
Problem całej tej kampanii i debat polega na tym, że ludziom się pomyliły kompetencje premiera, prezydenta i króla chyba też. Prezydent ma być wyważony, odpowiedzialny i reprezentować państwo - nie załatwiać przedszkola czy pracę dla młodych, bo to nie jego robota.

Ja nie głosowałam na Dudę, ale dajmy człowiekowi szansę, za 5 lat go ocenimy. No i Pierwszą Damę mamy ładniejszą haha
Dokładnie, dla mnie podział na lewicę i prawicę jest już dawno nieaktualny, bo nie wierzę, by ktokolwiek miał poglądy w 100% tożsame z założeniami jakiejś ideologii. To nie te czasy.
Szansa jest jedynie taka, że Bronek już pokazał, co potrafi, a Andrzej jeszcze nie, i to jedyna jego zaleta - że jeszcze nikogo nie zawiódł.

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
No to Nas wczoraj zapytali teściowie co chcemy na "dzień dziecka "... Mój mąż ma 32 lata haha no ale zawsze coś dostajemy na dzień dziecka no i powiedziałam, że w czerwcu chciałam zamówić łóżeczko dla małego więc powiedzieli, że się dołoża 400 zł w ramach 1 czerwca
My też zawsze dostajemy prezenty na dzień dziecka

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość

Ja tez absolutnie nie wyobrażam sobie dziecka wiosna, jesienią i zimą z gołymi stopami, bo sama jestem zmarzluch i nawet teraz siedzę z krótkim rękawkiem i dwoma długimi... Także latem przy upałach ok jesienią nie bardzo.
A ja teraz siedzę bez skarpetek, w koszulce na ramiączkach
Stary 2015-05-25, 10:15   #722
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Nie przy porodzie a przy wypisie Puki nie wyjdziesz ze szpitala, to oni nic nie mogą wysłać, bo dokumentacja jest na bieżąco uzupełniana.[COLOR="Silver"]

Do tej pory było tak, że po wysłaniu dokumentów przez szpital do przychodni, położna sama się kontaktowała z matką. Wybór przychodni był jednoznaczny z wyborem położnej, bo każda przychodnia ma swoją. Tzn większość ma. Nie slyszałam o tym, żeby ktoś sobie wybierał położną środowiskową.
teraz możesz wybrać sobie położną już około 21tc i się z nią spotkać przed porodem.
Mi się udało, bo mam bardzo fajną położną ze szkoły rodzenia.

Pediatrę też mam wybraną i znowu mam szczęście, (szukałam pediatry, który nie przepisuje na wszystko antybiotyku i ma zdrowe podejście do karmienia itd.) i mamy panią pediatrę z polecenia i to bardzo blisko jedyne co, czasem ciężko się do niej dostać.

Cytat:
Napisane przez petel Pokaż wiadomość
Cześć

czy mogę do Was dołączyć? Czytam Was od początku, ale długo się zbierałam. Nie udzielałam się nigdy na żadnych forach i jakoś tak nie mogłam się zdecydować. A potem stwierdziłam, że dołączę, jak nadgonię ze wszystkimi postami i w końcu się udało

Mam na imię Anna, mam 33 lata i czekam na pierwsze dziecko - syn ma się pojawić na świecie 24 września.

PS. aakkzzii, Ty pytałaś o dżinsowe spódnice? Są w C&A, największy wybór mają na stronie (choć one w sumie różnią się tylko kolorem, nie krojem), ale niektóre ich salony mają linię dla kobiet w ciąży.
witaj, o fajnie, że mamusia po 30 a skąd jesteś?
i pisz co tam u ciebie?

Cytat:
A jeśli macie ochotę tak btw możecie zerknąć na fajnego bloga, którego znalazłam :

http://www.srokao.pl/2011/06/analiza...ce-kapiel.html

Mama analizuje pod względem składu kosmetyki dla dzieci ( m. innymi oliwki, proszki/płyny do prania, chusteczki nawilżone itp)
A najśmieszniejsze jest to... Że najlepszy skład mają kosmetyki wcale nie Pampersa czy Nivea, a marki Rossmana itp. wypadające bardzo korzystnie cenowo
nie od dzisiaj wiadomo, że lepsze jest proste
mi juz kilka mam poleciło np. krem do pupy ten z rosska.
Ba! do kąpania mojego psa już od dawna używam tego niebieskiego szamponu dla dzieci

Cytat:
Ja tez parę razy czytałam sroke i na tej podstawie wybrałam chusteczki nawilżanie i wybiorę kosmetyki, właśnie te sieciowkowe np rossmann a nie żaden Johnson.

Musze się pochwalić bo dostaliśmy w prezencie śliczne ciuszki, ciocia trafiła w mój gust :p komplecik ze spodenkami jest na 56 a śpiochy na 68, ale na 68 mam bardzo mało rzeczy wiec się przyda później aha i dostałam kolejna butelkę, teraz mam już 6 i każda innej firmy hehe, ciekawe ile mi się uzbiera tych butelek do końca, bo jakoś nie dostaje nic innego tylko butelki ...
świetne ciuszki, w fajnych kolorach
a to dobrze, że masz różne butelki, bo z tego co czasem słyszę dziecię potrafi być wybredne i sporo mam odradzało mi kupowania zestawów tych samych butelek.
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 10:19   #723
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Może faktycznie ten Gdańsk lub półwysep Helski

Ja macie jakieś sprawdzone miejscówki to jestem chętna
ja półwyspu nie polecam, zwłaszcza samochodem. Korki są straszne, a gdyby przyszło co do czego (odpukać!!) to jest mega problem jak się stamtąd wydostać, a nawet jadąc na Hel pozwiedzać problem, żeby wrócić i nie stracić cierpliwości. My mieliśmy jechać, ale Tż nie ma urlopu, teraz stwierdzam, że za daleko i jednak zbyt 'ryzykowne'.

Chcemy w czerwcu wyskoczyć na weekend ale nie mamy pomysłu. Nie daleko od Warszawy, gdzieś gdzie zielono i można połazić, pozwiedzać. Wszystkie pomysły mile widziane (marzą nam się góry ale się boję i daleko).

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość

my też zazwyczaj jakieś kosmetyki/czekoladę ale dla mnie to mega miłe
Stary 2015-05-25, 10:20   #724
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Szaszłyki ! Dzięki za podsunięcie pomysłu na obiad. Całe wieki ich nie robiłam, a oboje z mężem kochamy. . A jak dokładnie robisz ? Ja marynuje pierś z kurczaka, a potem przekładam cukinią, papryką i cebulą i do piekarnika. Do tego sos czosnkowy i musztardowo - miodowy. Pyszności !

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dzięki za pomysł na obiad aaaaaa!
Cytat:
No od początku Was podczytywałam od czasu do czasu, ale fakt, trochę czasu mi zeszło (nawet po cichutku wykorzystywałam Wasze podpowiedzi i kupiłam sobie poduszkę do spania i rożek z linków podanych przez Was)
A czemu nie chciałaś się ujawnić?

A odnośnie dyskusji o ubieraniu maluchów to tylko wtrącę że noworodki i niemowlęta są naturalnie wyposażone w "grzejniki" w postaci tkanki tłuszczowej brunatnej, której my jako dorośli praktycznie nie mamy właśnie po to, żeby zwiększyć produkcję ciepła. A poza tym nie ma co się kłócić, trzeba zawsze sprawdzać rączki, stópki, kark i ocenić czy dziecku jest za zimno albo za gorąco. Na pewno dzieciaki są bardzo często przegrzewane i rodzicom brakuje rozumu (np. w galeriach handlowych...) ale my przecież takie nie jesteśmy

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-05-25 o 10:29
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 10:32   #725
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Ale niespodzianka, super

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[COLOR="Silver"]

Haha, ja mam tak samo ale na szczęście przejrzałam wczoraj ubranka i troche mi jednak brakuje na rozmiar 62, więc jestem zachwycona

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
też wczoraj przejrzałam ubranka i stwierdziłam, że mam mało takich na 56, a ostatnio chyba mojej dzidzi zwolniło się z rośnięciem więc trochę tych mniejszych ubranek wolę mieć, co by mi dziecię nie pływało
no i jakoś mało takich typowo dla dziewczynki, nie żebym zaraz rzuciła się na różowy od góry do dołu, ale trochę słodziaków nie zaszkodzi

Cytat:
Te rzeczy były kupowane w Niemczech wiec chyba są u nas niedostępne, jeden komplet blue seven, a drugi dirkje - holenderski.

Ja tez absolutnie nie wyobrażam sobie dziecka wiosna, jesienią i zimą z gołymi stopami, bo sama jestem zmarzluch i nawet teraz siedzę z krótkim rękawkiem i dwoma długimi... Także latem przy upałach ok jesienią nie bardzo.
ja praktycznie cały rok chodzę na bosaka po domu, tzn. na koniec zimy chyba baterie mi siadają i w tedy zakładam klapki.
Ale w genach po tz-ecie czy moim tacie dziecię może dostać gen zmarzlucha więc po prostu trzeba będzie obserwować

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Nie, tym razem sytuacja jest inna! Ktoras z dziewczyn prosila o wypowiedzenie sie na temat rampers czy pajac, to napisalam. To, ze masz takie samo zdanie jak bianeczka, to prosze Cie bardzo, ale to ona na mnie wsiadla. I nie mieszaj sie, bo chyba we dwie sprawe zalatwilysmy i Ciebie nikt o wlaczenie sie do tej dyskusji nie prosil.
meneq ale to jest otwarte forum i każdy ma prawo włączyć się do dyskusji, bez proszenia
I dziewczyny mają rację, że często próbujesz narzucać swój punkt widzenia. Wyluzuj czasem

Cytat:
Dokładnie, dla mnie podział na lewicę i prawicę jest już dawno nieaktualny, bo nie wierzę, by ktokolwiek miał poglądy w 100% tożsame z założeniami jakiejś ideologii. To nie te czasy.
Szansa jest jedynie taka, że Bronek już pokazał, co potrafi, a Andrzej jeszcze nie, i to jedyna jego zaleta - że jeszcze nikogo nie zawiódł.

A ja teraz siedzę bez skarpetek, w koszulce na ramiączkach
też dostaje prezenty na dzień dziecka, i od mojej mamy i od teścia

a ja siedzę w samych gatkach i koszulce
Stary 2015-05-25, 10:41   #726
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
też wczoraj przejrzałam ubranka i stwierdziłam, że mam mało takich na 56, a ostatnio chyba mojej dzidzi zwolniło się z rośnięciem więc trochę tych mniejszych ubranek wolę mieć, co by mi dziecię nie pływało
no i jakoś mało takich typowo dla dziewczynki, nie żebym zaraz rzuciła się na różowy od góry do dołu, ale trochę słodziaków nie zaszkodzi

ja praktycznie cały rok chodzę na bosaka po domu, tzn. na koniec zimy chyba baterie mi siadają i w tedy zakładam klapki.
Ale w genach po tz-ecie czy moim tacie dziecię może dostać gen zmarzlucha więc po prostu trzeba będzie obserwować
https://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/cool.gif
meneq ale to jest otwarte forum i każdy ma prawo włączyć się do dyskusji, bez proszenia
I dziewczyny mają rację, że często próbujesz narzucać swój punkt widzenia. Wyluzuj czasem

też dostaje prezenty na dzień dziecka, i od mojej mamy i od teścia

a ja siedzę w samych gatkach i koszulce
Ja mam sporo takich słitaśnych różowych, które dostałam. Moja mama wysłała mi kilka fotek tego, co mi kupiła, i te rzeczy są już neutralne, jasne, kremowe, białe, takie unisex więc się wyrówna.

W ogóle zauważyłam, że niektórzy jak mają jakąś obserwację czy metodę to są przekonani, że obowiązuje ona i dotyczy 100% populacji. W stylu moje dziecko lubi kaszkę, więc wszystkie dzieci lubią kaszkę, mojemu jest zimno bez skarpetek, więc trzeba zakładać skarpetki. To, że ktoś ma inne zdanie nie znaczy, że jest głupi Już to było wałkowane w sprawie przewijaków i podkładów na nie, wózków i wielkości gondoli i wysokości stelaży itp itd.
Stary 2015-05-25, 10:52   #727
fatal21
Wtajemniczenie

Witam.
Zadzwonilam rano do swojej gin bo wczoraj tez miałam twardy brzuch i kazała jechać do szpitala.Ale wolalam iść prywatnie od razu do gin tu blisko domu i był facetem czyli przeylam swój pierwszy raz.ogólnie wszystko ok mam brać luteine i nospe i mg jak chce.i nie dźwigać.za tydz się pokazać bo na chwile obecna szyjka jest ok.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-25, 10:55   #728
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
No od początku Was podczytywałam od czasu do czasu, ale fakt, trochę czasu mi zeszło (nawet po cichutku wykorzystywałam Wasze podpowiedzi i kupiłam sobie poduszkę do spania i rożek z linków podanych przez Was)
Na coś się przydałysmy tak w ogóle witaj, mamy ten sam tp :p jakoś dużo dziewczyn ma na tego 24 termin a na 25 nikt :p

Ja teraz czekam na szkołę rodzenia i jakieś konkretne info co trzeba i ile do szpitala i będę robiła zamówienie na przewijak, rozek, podkłady, majtki itd. Ciekawe czy będzie o tym na pierwszym spotkaniu czy później.
Stary 2015-05-25, 11:21   #729
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam sporo takich słitaśnych różowych, które dostałam. Moja mama wysłała mi kilka fotek tego, co mi kupiła, i te rzeczy są już neutralne, jasne, kremowe, białe, takie unisex więc się wyrówna.

W ogóle zauważyłam, że niektórzy jak mają jakąś obserwację czy metodę to są przekonani, że obowiązuje ona i dotyczy 100% populacji. W stylu moje dziecko lubi kaszkę, więc wszystkie dzieci lubią kaszkę, mojemu jest zimno bez skarpetek, więc trzeba zakładać skarpetki. To, że ktoś ma inne zdanie nie znaczy, że jest głupi Już to było wałkowane w sprawie przewijaków i podkładów na nie, wózków i wielkości gondoli i wysokości stelaży itp itd.
Szanuje opinie i doświadczenie innych mam, ale widzę też u mojej przyjaciółki, która ma 3 synów i mojej kuzynki, która z kolei ma 3 córki, że każde dziecko jest inne. To co się sprawdziło u pierwszego dziecka, nie znaczy, że sprawdzi u drugiego czy trzeciego.

I najczęściej co słyszę od mojej przyjaciółki, jak jej się o coś pytam, to mi mówi, że trzeba nauczyć się słuchać potrzeb dziecka.

Co nie znaczy, że dyskusje są złe, ale na siłę wciskanie komuś swoich przekonań i to jeszcze nie zbyt miłym tonem nie jest już fajne

Cytat:
Na coś się przydałysmy tak w ogóle witaj, mamy ten sam tp :p jakoś dużo dziewczyn ma na tego 24 termin a na 25 nikt :p

Ja teraz czekam na szkołę rodzenia i jakieś konkretne info co trzeba i ile do szpitala i będę robiła zamówienie na przewijak, rozek, podkłady, majtki itd. Ciekawe czy będzie o tym na pierwszym spotkaniu czy później.
ale fajnie, że się końcówka września zapełniła, bo tak wyglądało na początku, że tylko 3 może 4 osoby mają termin na koniec września.

my z tż-etem jutro zaczynamy szkołę rodzenia

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

moje dziecię chyba lubi męskie granie, zawsze wtedy zaczyna wygibasy
Stary 2015-05-25, 11:34   #730
Airish88
Zakorzenienie

Cytat:
Nie znam się na polityce, ale uważam że jak i jeden i drugi obiecywali coś na co państwo nie jest stać.

Z innej beczki?
Gdzie warto jechać na wakacje nad Polskie Morze?

Ja mieszkam 100 km od morza i polecam Świnoujście. Plaża jest czysta i piękna. Według mnie najładniejsza miejscowość na całym wybrzeżu.
Stary 2015-05-25, 11:35   #731
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
moje dziecię chyba lubi męskie granie, zawsze wtedy zaczyna wygibasy
Ma dobry gust
Ja nie umiem wyczuć co moja lubi a czego nie, nie widzę żadnych tendencji.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-25, 11:56   #732
bianeczkaa
Zakorzenienie

Bylam na glikozie dzisiaj. O dziwo poszlo bez problemu i samopoczucie dobre ale tak sie nudzilam ze myslalam ze nogi na glowe zaloze

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 12:01   #733
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Witam.
Zadzwonilam rano do swojej gin bo wczoraj tez miałam twardy brzuch i kazała jechać do szpitala.Ale wolalam iść prywatnie od razu do gin tu blisko domu i był facetem czyli przeylam swój pierwszy raz.ogólnie wszystko ok mam brać luteine i nospe i mg jak chce.i nie dźwigać.za tydz się pokazać bo na chwile obecna szyjka jest ok.
To dobrze ze wszystko ok.

Mnie też czasami twardnieje brzuch,ale trwa to z 30 sekund do 1 minuty i potem puszcza.
Cytat:
Napisane przez Airish88 Pokaż wiadomość
Ja mieszkam 100 km od morza i polecam Świnoujście. Plaża jest czysta i piękna. Według mnie najładniejsza miejscowość na całym wybrzeżu.
Zobaczymy musze się z mężem jeszcze naradzic gdzie chciał by jechać

Cytat:
Bylam na glikozie dzisiaj. O dziwo poszlo bez problemu i samopoczucie dobre ale tak sie nudzilam ze myslalam ze nogi na glowe zaloze
Mnie to czeka
Wezmę sobie jakieś gazetki albo książkę
Stary 2015-05-25, 12:06   #734
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Witam.
No widzisz i chyba nie taki diabel straszny ale najwazniejsze ze wszystko jest ok

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-25, 12:07   #735
fatal21
Wtajemniczenie

Ja byłam na glukozie w 21 tyg i dziś położna się zdziwila ze tak wczesnie
Stary 2015-05-25, 12:09   #736
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
To dobrze ze wszystko ok.

Mnie też czasami twardnieje brzuch,ale trwa to z 30 sekund do 1 minuty i potem puszcza.

Zobaczymy musze się z mężem jeszcze naradzic gdzie chciał by jechać

Mnie to czeka
Wezmę sobie jakieś gazetki albo książkę
Wzielam sobie ksiazke ale po 25 mon mialam dosc bo bylo mi niewygodnie. Zadzwonilam do tz na plotki i guzik bo nie mogl rozmawiac :/

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-25, 12:15   #737
czarownica_tea
Zakorzenienie

Petel- witamy nowa mamusie

Bianeczka- nie mozna zakładać nóg na głowę bo to wysiłek a to już zmienia wynik krzywej . A tak serio to ja myślałam ze tam z nudów jajo zniosę. A niedługo powtórka

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 12:18   #738
olkma
Raczkowanie

Hej
Co do butelek, to ja jako mama juz jednego troszkę odchowanego dziecka ( 5 lat ) mogę doradzić butelki Avent classic, nie wiem jak te natural bo ich jeszcze wtedy nie było. Dodam, że wytrzymują naprawdę dlugo, moj syn pił mleko do spania do 3 roku i nic się z nimi nie działo, żadna nie pękła ani nie zaczeła przeciekać itd. Owszem porysowały się i te co były od samego początku nie co kolor zmieniły, ale to wina może bardziej soczków niż butelek
Co co wyjazdów nad morze, my też chcieliśmy w lipcu jechać, no bo wiadomo ostatnie miesiące " spokoju" ale wczoraj jak zrobiliśmy ponad 700 km autem, bo jechaliśmy na komunie i spowrotem to mi się odechciało chyba jechać z Wrocławia nad morze, kręgoslup tak mnie bolał po wczorajszej jeździe, ze porażka po prostu, a nie wyobrażam sobie jechać za półtorej mc tyle km, spać nie na swoim ( być może niewygodnym ) łóżku, przeciskac sie wśród innych wczasowiczów i denerwować, że mogą mnie w brzusio uderzyć.
Wiec dziewczyny, zastanówcie się naprawdę czy warto jechać nad te morze
Może lepiej na mazury? Sama nie wiem, też bym chciała gdzieś jechać wypocząć może macie jakieś inne propozycje niż morze?
olkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 12:23   #739
party_girl7
Zakorzenienie

Ja to mieszkam niedaleko gór, ale co to za wyjazd w góry bez chodzenia po górach :/ jechać żeby knajpy pozwiedzać to nie dla mnie. Wiec chyba w tym roku nici z wakacji, w tamtym roku były plany na zagraniczne wakacje, nawet paszport wyrobilam ale cały czas coś i nie wyszło. Chyba następne nasze normalne wakacje beda juz z dzieckiem, chyba że będę w kolejnej ciąży:p

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-25, 12:24   #740
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
Hej
Co do butelek, to ja jako mama juz jednego troszkę odchowanego dziecka ( 5 lat ) mogę doradzić butelki Avent classic, nie wiem jak te natural bo ich jeszcze wtedy nie było. Dodam, że wytrzymują naprawdę dlugo, moj syn pił mleko do spania do 3 roku i nic się z nimi nie działo, żadna nie pękła ani nie zaczeła przeciekać itd. Owszem porysowały się i te co były od samego początku nie co kolor zmieniły, ale to wina może bardziej soczków niż butelek
Co co wyjazdów nad morze, my też chcieliśmy w lipcu jechać, no bo wiadomo ostatnie miesiące " spokoju" ale wczoraj jak zrobiliśmy ponad 700 km autem, bo jechaliśmy na komunie i spowrotem to mi się odechciało chyba jechać z Wrocławia nad morze, kręgoslup tak mnie bolał po wczorajszej jeździe, ze porażka po prostu, a nie wyobrażam sobie jechać za półtorej mc tyle km, spać nie na swoim ( być może niewygodnym ) łóżku, przeciskac sie wśród innych wczasowiczów i denerwować, że mogą mnie w brzusio uderzyć.
Wiec dziewczyny, zastanówcie się naprawdę czy warto jechać nad te morze
Może lepiej na mazury? Sama nie wiem, też bym chciała gdzieś jechać wypocząć może macie jakieś inne propozycje niż morze?
Faktycznie na początku lipca to już będzie tłoczno na Helu. Z Wrocławia w sumie masz blisko w Sudety,tam jest bardzo spokojnie. A dalej to np. Pojezierze Drawskie, cisza,spokój i piękna przyroda. Ale to zależy co Ty lubisz
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 12:28   #741
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja byłam na glukozie w 21 tyg i dziś położna się zdziwila ze tak wczesnie
Chyba trochę za wcześnie...
Cytat:
Chyba następne nasze normalne wakacje beda juz z dzieckiem, chyba że będę w kolejnej ciąży:p
Albo z dzieckiem i w ciąży Ja też planuję małą różnicę między dziećmi, zobaczymy co z tych planów wyjdzie.
Stary 2015-05-25, 12:32   #742
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:

Albo z dzieckiem i w ciąży Ja też planuję małą różnicę między dziećmi, zobaczymy co z tych planów wyjdzie.
ja bym chciała po 2,5 roku zajść czyli urodzić jak Werka będzie miała 3 latka i coś
czyli miną dwa lata ja zdążę się wyszaleć popić pomelanżować i znów zaczniemy się starać.
ja muszę się spieszyć bo stara już jestem.

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 12:32   #743
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:

Jeśli dziecko nie bedzie mega absorbujace i nie bedzie pożerało 98% mojej energii to tez chciałabym szybko drugie, ale pożyjemy zobaczymy
Stary 2015-05-25, 12:32   #744
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Petel- witamy nowa mamusie

Bianeczka- nie mozna zakładać nóg na głowę bo to wysiłek a to już zmienia wynik krzywej . A tak serio to ja myślałam ze tam z nudów jajo zniosę. A niedługo powtórka

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
a to trzeba powtarzać?????????
Stary 2015-05-25, 12:42   #745
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
ja bym chciała po 2,5 roku zajść czyli urodzić jak Werka będzie miała 3 latka i coś
czyli miną dwa lata ja zdążę się wyszaleć popić pomelanżować i znów zaczniemy się starać.
Ojjjj tak starowinka z Ciebie Geriavit idę Ci kupić haha
Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
a to trzeba powtarzać?????????
Jak wynik nie budził wątpliwości to nie, spokojnie
Stary 2015-05-25, 12:42   #746
olkma
Raczkowanie

Jejku, w sobotę mam ślub. Mam nadzieje ze wytrzymam jakoś z tymi bólami kręgosłupa. Na szczęscie impreza będzie skromna i mam nadzieję, ze max do godz. 22
Ale musze pochwalić się tortem jaki bedziemy miec
No i nie wiem który bukiecik wybrać, dodam że to będzie cywilny ślub, a uroczystość skromna na 20 osób.
Może mi doradzicie, bo zastanawiam się między tymi dwoma chodzi mi o ten mniejszy, na tym jednym zdjęciu, a na tym drugim o ten biały a nie czerwony. Dodam, że sukienka będzie biało rożowa ( biała u góry, a dół brudny róż, odcięta pod biustem )
Proszę o rade
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tort_weselny_serce_5.jpg (27,5 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg AniaM_bukiet druhny.jpg (42,8 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bukiet-slubny--kalie.jpg (45,8 KB, 11 załadowań)

Edytowane przez olkma
Czas edycji: 2015-05-25 o 12:44
Stary 2015-05-25, 12:46   #747
olkma
Raczkowanie

A jaki wynik miałyście z glukozy?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-25, 12:49   #748
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jejku, w sobotę mam ślub. Mam nadzieje ze wytrzymam jakoś z tymi bólami kręgosłupa. Na szczęscie impreza będzie skromna i mam nadzieję, ze max do godz. 22
No i nie wiem który bukiecik wybrać, dodam że to będzie cywilny ślub, a uroczystość skromna na 20 osób.
Może mi doradzicie, bo zastanawiam się między tymi dwoma chodzi mi o ten mniejszy, na tym jednym zdjęciu, a na tym drugim o ten biały a nie czerwony. Dodam, że sukienka będzie biało rożowa ( biała u góry, a dół brudny róż, odcięta pod biustem )
Proszę o rade
Tort piękny
A bukieciki są bardzo podobne, weź ten który Ci się bardziej podoba.
Cytat:
A jaki wynik miałyście z glukozy?
Wyjściowo 87, po 1h 114, po 2h 113
Stary 2015-05-25, 12:56   #749
Mten
Rozeznanie

Właśnie byłam świadkiem smutnej sceny... Jadę autobusem, siedzi z 6-7 młodych facetów. Wchodzi starszy Pan popierający się laska.... Nikt mu nie ustąpił :-( więc ja wstałam bo został mi i tak 1 przystanek ale jakoś tak mi się smutno zrobiło... :-( zero empatii... Ja zaraz widzę moich dziadków i tez bym chciała żeby im ktoś ustąpił w takiej sytuacji.
Stary 2015-05-25, 13:02   #750
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Nie zmywalam, bo u mnie zaczal sie porod pozno wieczorem i juz bylam saute.
Nie plakalam, nie plakalam tez nkgdy wczesniej z bolu. Staralam sie rozluznic, bo wtedy bol byl bardziej znosny. Natomiast podczas parcia ryczalam jak dzikie zwierze ;-) jakos krzyk pozwalal mi sile miesni calego ciala skierowac w podbrzusze.
To miałabyś fajny poród w moich okolicach - jak odwiedziłam mamę i brata, to akurat piętro niżej był poród (oczywiście drzwi otwarte, słychać było wszystko jakby to była sala obok), kobieta trochę krzyczała, a położna do niej, czego tak ryja drze i żeby się zamknęła. Ja bym nie uwierzyła, gdybym tego nie usłyszała i tak mi zapadło w pamięć, że jak na drugi poród wyląduję tam, to chyba sama sobie poród odbiorę i mi wyjdzie na to samo

Cytat:
Witam nową mamę

Bo w Polsce są wymieszane poglądy gospodarcze i społeczne ze światopoglądem. Światopoglądowa lewica jest prawicowa gospodarczo, a prawica obyczajowa szasta kasą jak za komuny

Ale szansę na co?
Problem całej tej kampanii i debat polega na tym, że ludziom się pomyliły kompetencje premiera, prezydenta i króla chyba też. Prezydent ma być wyważony, odpowiedzialny i reprezentować państwo - nie załatwiać przedszkola czy pracę dla młodych, bo to nie jego robota.

Ja nie głosowałam na Dudę, ale dajmy człowiekowi szansę, za 5 lat go ocenimy. No i Pierwszą Damę mamy ładniejszą haha
Prezydent nie tylko reprezentuje kraj, ma też inne obowiązki i jakąś tam władzę, choć w praktyce to prawie żadną, ale jednak Szansę ma Duda na to, żeby się wykazać w czymkolwiek- także w reprezentowaniu kraju, sama zresztą piszesz "dajmy człowiekowi szansę "
Mi osobiście się niczyje kompetencje nie pomyliły i nie liczę na to, że inny prezydent = niższe bezrobocie np Nie chcę wchodzić w dyskusje polityczne, bo ja się polityką prawie w ogóle nie interesuję, bo nie mogę słuchać tych obietnic, kłótni itd, a jeszcze rola mediów w tym wszystkim mnie wcale do interesowania się tym tematem nie zachęca. Wystarczy mi polityki, którą miałam na studiach

Cytat:
A jeśli macie ochotę tak btw możecie zerknąć na fajnego bloga, którego znalazłam :

http://www.srokao.pl/2011/06/analiza...ce-kapiel.html

Mama analizuje pod względem składu kosmetyki dla dzieci ( m. innymi oliwki, proszki/płyny do prania, chusteczki nawilżone itp)
A najśmieszniejsze jest to... Że najlepszy skład mają kosmetyki wcale nie Pampersa czy Nivea, a marki Rossmana itp. wypadające bardzo korzystnie cenowo
Ja tu patrzyłam na skład chusteczek, jak dla mnie trochę przesadzony był ten wpis, ale trochę się zasugerowałam mimo wszystko
Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
A kiedy chcesz jechać?
Ja bardzo polecam cały półwysep helski, szczególnie Hel i Jastarnię, ale lepiej tam jechać poza sezonem, bo w sezonie dużo ludzi. Najlepsze ryby wędzone są w Jastarni sprzedawane ok. 17.00 z okna
Jeśli się nastawiasz na zwiedzanie to Gdańsk, Gdynia, plaże też są ładne. Np. w Jelitkowie w Gdańsku.
A jak w sezonie to polecam trochę na zachód, np. Rewal, Mrzeżyno tam jest mniej tłoczno.
Jakie obeznanie!!!
Cytat:
tak właśnie widzę
dziś skoczę do Arkadi i zerknę na nie mam nadzieje ze będą.
bo w weekend porwały mi się moje jedyne spodnie jeansowe ...
chodziłam w nich prawie codziennie od 6 miesięcy prałam co 2 dni bo ten zapach miały i materiał się zużył i poszedł na udzie ehh.
pójdę zerknę na spódnicę i na spodnie, majątek wydam
Kupiłam dżinsy na all, ciążowe i są super wygodne i fajnie wyglądają, cenowo git, wadę mają taką, że farbują (o pranie się nie martwię, ale brudzą mi buty)..

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
ja półwyspu nie polecam, zwłaszcza samochodem. Korki są straszne, a gdyby przyszło co do czego (odpukać!!) to jest mega problem jak się stamtąd wydostać, a nawet jadąc na Hel pozwiedzać problem, żeby wrócić i nie stracić cierpliwości. My mieliśmy jechać, ale Tż nie ma urlopu, teraz stwierdzam, że za daleko i jednak zbyt 'ryzykowne'.

Chcemy w czerwcu wyskoczyć na weekend ale nie mamy pomysłu. Nie daleko od Warszawy, gdzieś gdzie zielono i można połazić, pozwiedzać. Wszystkie pomysły mile widziane (marzą nam się góry ale się boję i daleko).

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

my też zazwyczaj jakieś kosmetyki/czekoladę ale dla mnie to mega miłe
Ja też szukam pomysłu na wycieczkę niedaleko Wawy, tak do max 150-200km, nawet na jeden dzień, ale internet nie pomaga

Cytat:
Wydaje mi się, że większość mam tak ma. Jak coś robią u siebie, to wszyscy powinni. Zwłaszcza te mamy, które mają jedno dziecko dla mnie dużej przewagi taka mama nie ma, bo przecież jest świeżą mamą i jak każda popełniała błędy, tak samo i ja będę je popełniać. Na pierwszym dziecku zawsze się uczymy, a na drugim dopiero możemy naprawiać błędy i robić coś lepiej, ale i znów się uczymy, bo dzieci są różne

Cytat:
Nie wiem, czy w ciąży się da robić takie akrobacje
Mam do Ciebie pytanie o zakwas jak nie rośnie wcale, ale ma bąbelków dużo, to się nadaje czy go wywalić? Jakoś słabo u mnie z dobrą temperaturą, stoi w najcieplejszym miejscu, za lodówką, a i tak wątpię, że ma tam 27 stopni. Takie małe mieszkanie z jednym małym grzejnikiem i w zimę jest upał, a jak grzanie wyłączone to jakoś chłodno jest w mieszkaniu, nie podoba mi się to
Cytat:
Ja też bym chciała podobnie u nas Wiki mogłaby być 3,5-4 lata starsza, a trzecie 10 lat młodsze od niej, to nasza wymarzona kolejność

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Proszę o rade
Mi osobiście najbardziej podoba się większy z 1 zdj i biały z 2

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości