![]() |
#691 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#692 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
uff jak dobrze, że wczorajszy dzień już minął. Dopadło mnie zapalenie pęcherza (dziękuję za info odnośnie uroseptu ![]() Tż się spisał był na każde zawołanie, obiad robił, zmywał, ja jak matrona siedziałam przykryta kocem ![]() Odnośnie tematu położnych to wizyty przysługują nam od 21 tygodnia ciąży, warto o tym wiedzieć ![]() aaa mam głupie pytanie (wczoraj mi się nasunęło podczas bólu pęcherza ![]() - czy zmywałyście makijaż jak jechałyście do szpitala? Bo wczoraj z tego bólu, potu to i tak się rozmaże i wygląda na pewno cudownie?! - czy płakałyście na skurczach? Ja to ja mnie cokolwiek teraz boli to mi łzy lecą, czuję, że będę ryczeć.. chyba muszę opakowanie chusteczek wziąć. Jak to jest?
#693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zmywalam, bo u mnie zaczal sie porod pozno wieczorem i juz bylam saute. Nie plakalam, nie plakalam tez nkgdy wczesniej z bolu. Staralam sie rozluznic, bo wtedy bol byl bardziej znosny. Natomiast podczas parcia ryczalam jak dzikie zwierze ;-) jakos krzyk pozwalal mi sile miesni calego ciala skierowac w podbrzusze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Zakorzenienie
|
Tusia ja już mam 110 cm :P no ale gonisz to prawda
![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- co do wyborów: cieszę się że przegrał Komorowski , ale nie jestem zadowolona że wygrał Duda. A głosować nie byłam wiec się wypowiadać nie mogę ![]()
#695 |
Zadomowienie
|
Wiecie co ja też zastanawiam się nad tą wizyta położnej, za pierwszym razem była dwa razy, głównie nic mi nie pomogła bo po pierwsze leżałam dwa tygodnie w szpitalu i tam odpadł pępek i tam dowiedziałam się wielu rzeczy a po za tym mieszkałam z mamą wiec ona mi pomagała. Ale do sedna przyjechała połozna i generalnie miałam wrażenie ze ona przyjechała tylko o wyłącznie zobaczyć stan domu czy jest czysto i czy dziecko nie jest zaniedbane. No i kilka lat później potrzebowałam dokumentację syna od pediatry do innego lekarza kiedy sobie przejrzałam było akurat tez dokumenty z wizyty położnej. I bingo oczywiście tak jak czułam w tych dokumentach było tylko o wyłącznie o czystości w domu o warunkach itp.
Wiec tym razem nie potrzebuje szpiega w domu i jeśli do mnie zadzwoni i przyjdzie to zdecydowanie odrazu jej powiem ze jeśli ma zamiar latać po chacie to ja dziękuję za takie wizyty. Piękna dziś pogoda akurat na pranie dzieciowych ciuchów! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#696 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No to ja już po wizycie, pytałam o obciążenie glukozą, nie muszę się zapisywać , tylko nie później jak o 10:00 musi się rozpocząć badanie. Pewnie jutro dostanę skierowanie ![]() A znalazłam w ogóle fajnego sprzedającego na All z dziecięcymi ciuszkami : http://allegro.pl/komplet-polspiochy...116105551.html Coś tam pewnie zamówię , ale później bo dzisiaj jadę po prezent dla teściowej na Dzień Matki, więc wpadnę pobuszować w Smyku przy okazji ![]()
![]() |
#697 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() I w ogóle to byłam nie ogarnięta bo wody odeszły mi w równym 36 tyg i potem jak położna chciała sprawdzić rozwarcie to oswiecilo mnie ze nawet nie ogolona jestem i w ogóle ![]() ![]() I nie płakałam ![]()
![]() |
#698 | |
Zakorzenienie
|
Witam nową mamę
![]() Bo w Polsce są wymieszane poglądy gospodarcze i społeczne ze światopoglądem. Światopoglądowa lewica jest prawicowa gospodarczo, a prawica obyczajowa szasta kasą jak za komuny ![]() Cytat:
Problem całej tej kampanii i debat polega na tym, że ludziom się pomyliły kompetencje premiera, prezydenta i króla chyba też. Prezydent ma być wyważony, odpowiedzialny i reprezentować państwo - nie załatwiać przedszkola czy pracę dla młodych, bo to nie jego robota. Ja nie głosowałam na Dudę, ale dajmy człowiekowi szansę, za 5 lat go ocenimy. No i Pierwszą Damę mamy ładniejszą haha ![]() Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-05-25 o 08:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Zadomowienie
|
W ogóle to dupa ze mnie, bo na wizycie miałam zapytać kiedy wniosek składać żeby dalej kasa chorych mnie przejęła i zapomniałam
![]() ![]()
#700 |
Rozeznanie
|
A jeśli macie ochotę tak btw możecie zerknąć na fajnego bloga, którego znalazłam :
http://www.srokao.pl/2011/06/analiza...ce-kapiel.html Mama analizuje pod względem składu kosmetyki dla dzieci ( m. innymi oliwki, proszki/płyny do prania, chusteczki nawilżone itp) ![]() A najśmieszniejsze jest to... Że najlepszy skład mają kosmetyki wcale nie Pampersa czy Nivea, a marki Rossmana itp. wypadające bardzo korzystnie cenowo ![]()
#701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#702 |
Zakorzenienie
|
Ja tez parę razy czytałam sroke
![]() Musze się pochwalić bo dostaliśmy w prezencie śliczne ciuszki, ciocia trafiła w mój gust :p komplecik ze spodenkami jest na 56 a śpiochy na 68, ale na 68 mam bardzo mało rzeczy wiec się przyda później ![]() ![]()
#703 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
to sobie trochę dzisiaj pospałam, nawet nie słyszałam jak tż wstawał rano do pracy ![]() gdyby nie to, że też muszę wziąć się do pracy, też bym sobie pospała. i ledwo oczy otworzę to juz coś wypatrzę, miałam ciuszków nie kupować, ale na grupie fb wypatrzyłam fajny kombinezonik akurat na początek jakby się zimne dni trafiły i kilka bodziaków ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Rozeznanie
|
No to Nas wczoraj zapytali teściowie co chcemy na "dzień dziecka "... Mój mąż ma 32 lata haha no ale zawsze coś dostajemy na dzień dziecka
![]() ![]()
#705 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja bardzo polecam cały półwysep helski, szczególnie Hel i Jastarnię, ale lepiej tam jechać poza sezonem, bo w sezonie dużo ludzi. Najlepsze ryby wędzone są w Jastarni sprzedawane ok. 17.00 z okna ![]() Jeśli się nastawiasz na zwiedzanie to Gdańsk, Gdynia, plaże też są ładne. Np. w Jelitkowie w Gdańsku. A jak w sezonie to polecam trochę na zachód, np. Rewal, Mrzeżyno tam jest mniej tłoczno. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#706 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale niespodzianka, super ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
Haha, ja mam tak samo ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#707 |
Rozeznanie
|
W ogóle przyjechałam do moich rodziców i moja mama kupiła pierwsze rzeczy dla malucha
![]() Chociaż ciszę się, bo tydzień wcześniej kupiłam pierwszy kocyk i komplet 3 szt. body, chciałam jednak, żeby pierwsze rzeczy były ode mnie ![]() Dziś mamy jechać oglądać wózki i inne gadżety ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#708 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Śliczne ciuszki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziś skoczę do Arkadi i zerknę na nie ![]() bo w weekend porwały mi się moje jedyne spodnie jeansowe ... chodziłam w nich prawie codziennie od 6 miesięcy prałam co 2 dni bo ten zapach miały i materiał się zużył i poszedł na udzie ehh. pójdę zerknę na spódnicę i na spodnie, majątek wydam ![]()
![]() |
#710 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nad Polskie morze w sezonie nie polecam nigdzie jechać ![]() ![]() Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-05-25 o 09:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#711 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja akurat w tej kwestii całkowicie się z nią zgadzam, nie wyobrażam sobie niemowlęcia jesienią, czy zimą z gołymi stópkami nawet w domu, dla mnie to niepojęte. Zresztą, moja córka do tej pory chodzi po domu w skarpetkach i zdejmujemy je tylko w okresie letnim i co mi zrobisz? A ty możesz nawet dziecko puszczać w samym pampersie i nic mi do tego. Odpuść już. Aha i dziewczyny, proponuje nie poruszać tematu polityki, bo to i tak nie ma sensu. Nie ukrywam, że wynik nie jest po mojej myśli, bo prawda jest taka, że nie wygrał żaden Andrzej Duda, tylko Jarosław Kaczyński, ale widocznie tak musiało być i tyle. Teraz możemy sobie spokojnie patrzeć i wymagać obiecanych cudów. Pożyjemy, zobaczymy. I witam nową mamę oczywiście. Edytowane przez malena1979 Czas edycji: 2015-05-25 o 09:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Zakorzenienie
|
Te rzeczy były kupowane w Niemczech wiec chyba są u nas niedostępne, jeden komplet blue seven, a drugi dirkje - holenderski.
Ja tez absolutnie nie wyobrażam sobie dziecka wiosna, jesienią i zimą z gołymi stopami, bo sama jestem zmarzluch i nawet teraz siedzę z krótkim rękawkiem i dwoma długimi... Także latem przy upałach ok jesienią nie bardzo.
#713 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, tym razem sytuacja jest inna! Ktoras z dziewczyn prosila o wypowiedzenie sie na temat rampers czy pajac, to napisalam. To, ze masz takie samo zdanie jak bianeczka, to prosze Cie bardzo, ale to ona na mnie wsiadla. I nie mieszaj sie, bo chyba we dwie sprawe zalatwilysmy i Ciebie nikt o wlaczenie sie do tej dyskusji nie prosil. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#716 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Za chwilę zbieram się do miasta, bo mąż miał ochotę na szaszłyki wiec zrobię mu na obiad. Cytat:
![]() Cytat:
W pl byłam już kilkanaście razy w Ustce. Potem Sarbinowo oraz Łeba. Teraz chciałabym trochę po zwiedzać ale i też wypocząć. Może faktycznie ten Gdańsk lub półwysep Helski ![]() Ja macie jakieś sprawdzone miejscówki to jestem chętna ![]()
![]() |
#717 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Szaszłyki ! Dzięki za podsunięcie pomysłu na obiad. Całe wieki ich nie robiłam, a oboje z mężem kochamy. . A jak dokładnie robisz ? Ja marynuje pierś z kurczaka, a potem przekładam cukinią, papryką i cebulą i do piekarnika. Do tego sos czosnkowy i musztardowo - miodowy. Pyszności ! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko u mnie sos czosnkowy. Jakaś sałatka i frytki będę jeszcze
![]() |
#720 |
Raczkowanie
|
No od początku Was podczytywałam od czasu do czasu, ale fakt, trochę czasu mi zeszło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.