Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-25, 00:39   #691
Panna Izabela
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Witam nowa Mamusie

Ludzie są naiwni. Juz widzę jak obniżają wiek emerytalny plus 500 zl na dziecko ktoś dostanie.
Kaktus mi na dłoni wyrośnie!
A ja tam się cieszę, że z tych dwóch wygrał akurat Duda. Bronek już szansę miał i nie wykorzystał, niech teraz kto inny nie wykorzystuje

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Kissmisiaa moim zdaniem ani ta obietnica, ani wiekszość obietnic Bronka też by sie nie spełniła. Wiec wątpie, że ludzie liczą na cud.

Jednak mnie rozdrażniły masowe posty na fb typu "pora sie pakować" , "bilet zabukowany" itd itp. po pierwsze uważam, że sporo z tych osób wgl nie była głosować, a po drugie, żeby chociaż 1/3 z tych osób naprawdę się spakowała i wyjechała...dotrzymując słowa to też będzie cud. droga wolna w sumie... po co pisac o tym na fb w kółko... niech sie taki delikwent spakuje i wyjedzie - do widzenia!
Ja co prawda nie głosowałam, ale też uważam, że gadać to tam każdy potrafi i czy to byłby Duda, Komorowski, Kukiz czy ktokolwiek inny, to zrobiłby tyle samo. Liczą się ich własne tyłki, nie ma co liczyć w polskiej polityce, że któryś z nich byłby Janosikiem
Cytat:
a widzisz, nawet nie wiedziałam jak byłam u kuzynki 2 tyg temu w szpitalu jak jej mala sie urodziła, to polozna podeszla do malej zeby sprawdzic kikutka i pampers byl podwinięty. A nawet jesli jest dziura na kikut...to i tak trzeba wywinac spodenki,polspiochy czy co tam mamy albo obnizyc... tak czy siak

petel jesli nadrobilas forum od samego poczatku...to pełen szacun
Tzn że ciągle dziecko musi być gołe przy pępku? Przecież to niewykonalne
Cytat:
Nie znam się na polityce, ale uważam że jak i jeden i drugi obiecywali coś na co państwo nie jest stać.

Z innej beczki?
Gdzie warto jechać na wakacje nad Polskie Morze?
Ja to pewnie nie pomogę, bo byłam jako dziecko kilka razy i tylko w Kołobrzegu. Ale dobrze wspominam

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 07:02   #692
misiskuku
Zadomowienie

Dzień dobry!

uff jak dobrze, że wczorajszy dzień już minął. Dopadło mnie zapalenie pęcherza (dziękuję za info odnośnie uroseptu ) a jeszcze miałam gości ;/ wieczorem po kąpieli dopadły mnie takie dreszcze, że byłam przykryta kołdrą, kocem i jeszcze Tż dogrzewał. Oddałam mocz do analizy, zobaczymy co wylezie.. No i będę się do lekarza próbować dobijać co mogę jeszcze łykać..

Tż się spisał był na każde zawołanie, obiad robił, zmywał, ja jak matrona siedziałam przykryta kocem

Odnośnie tematu położnych to wizyty przysługują nam od 21 tygodnia ciąży, warto o tym wiedzieć ja nie zapraszałam bo nie wiem kto się trafi, nie czuje, żeby na razie była mi potrzebna. Pytałam koleżanki czy była zadowolona z odwiedzin, jej się trafiła akurat dziewczyna od niej z bloku i była na każde "zawołanie", wszystkie jej rady się sprawdziły i była naprawdę zadowolona. Raz przyszła inna, tzw. środowiskowa (która podobno dyskretnie sprawdza warunki), też dała radę. No zobaczymy jak będzie, najwyżej wysłucham i tak zrobię po swojemu.

aaa mam głupie pytanie (wczoraj mi się nasunęło podczas bólu pęcherza ) - do mam, które już rodziły:

- czy zmywałyście makijaż jak jechałyście do szpitala? Bo wczoraj z tego bólu, potu to i tak się rozmaże i wygląda na pewno cudownie?!

- czy płakałyście na skurczach? Ja to ja mnie cokolwiek teraz boli to mi łzy lecą, czuję, że będę ryczeć.. chyba muszę opakowanie chusteczek wziąć.

Jak to jest?
Stary 2015-05-25, 07:08   #693
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

uff jak dobrze, że wczorajszy dzień już minął. Dopadło mnie zapalenie pęcherza (dziękuję za info odnośnie uroseptu ) a jeszcze miałam gości ;/ wieczorem po kąpieli dopadły mnie takie dreszcze, że byłam przykryta kołdrą, kocem i jeszcze Tż dogrzewał. Oddałam mocz do analizy, zobaczymy co wylezie.. No i będę się do lekarza próbować dobijać co mogę jeszcze łykać..

Tż się spisał był na każde zawołanie, obiad robił, zmywał, ja jak matrona siedziałam przykryta kocem

Odnośnie tematu położnych to wizyty przysługują nam od 21 tygodnia ciąży, warto o tym wiedzieć ja nie zapraszałam bo nie wiem kto się trafi, nie czuje, żeby na razie była mi potrzebna. Pytałam koleżanki czy była zadowolona z odwiedzin, jej się trafiła akurat dziewczyna od niej z bloku i była na każde "zawołanie", wszystkie jej rady się sprawdziły i była naprawdę zadowolona. Raz przyszła inna, tzw. środowiskowa (która podobno dyskretnie sprawdza warunki), też dała radę. No zobaczymy jak będzie, najwyżej wysłucham i tak zrobię po swojemu.

aaa mam głupie pytanie (wczoraj mi się nasunęło podczas bólu pęcherza ) - do mam, które już rodziły:

- czy zmywałyście makijaż jak jechałyście do szpitala? Bo wczoraj z tego bólu, potu to i tak się rozmaże i wygląda na pewno cudownie?!

- czy płakałyście na skurczach? Ja to ja mnie cokolwiek teraz boli to mi łzy lecą, czuję, że będę ryczeć.. chyba muszę opakowanie chusteczek wziąć.

Jak to jest?

Nie zmywalam, bo u mnie zaczal sie porod pozno wieczorem i juz bylam saute.
Nie plakalam, nie plakalam tez nkgdy wczesniej z bolu. Staralam sie rozluznic, bo wtedy bol byl bardziej znosny. Natomiast podczas parcia ryczalam jak dzikie zwierze ;-) jakos krzyk pozwalal mi sile miesni calego ciala skierowac w podbrzusze.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 08:15   #694
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Tusia ja już mam 110 cm :P no ale gonisz to prawda

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

co do wyborów:
cieszę się że przegrał Komorowski , ale nie jestem zadowolona że wygrał Duda.
A głosować nie byłam wiec się wypowiadać nie mogę

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 08:24   #695
loudres
Zadomowienie

Wiecie co ja też zastanawiam się nad tą wizyta położnej, za pierwszym razem była dwa razy, głównie nic mi nie pomogła bo po pierwsze leżałam dwa tygodnie w szpitalu i tam odpadł pępek i tam dowiedziałam się wielu rzeczy a po za tym mieszkałam z mamą wiec ona mi pomagała. Ale do sedna przyjechała połozna i generalnie miałam wrażenie ze ona przyjechała tylko o wyłącznie zobaczyć stan domu czy jest czysto i czy dziecko nie jest zaniedbane. No i kilka lat później potrzebowałam dokumentację syna od pediatry do innego lekarza kiedy sobie przejrzałam było akurat tez dokumenty z wizyty położnej. I bingo oczywiście tak jak czułam w tych dokumentach było tylko o wyłącznie o czystości w domu o warunkach itp.
Wiec tym razem nie potrzebuje szpiega w domu i jeśli do mnie zadzwoni i przyjdzie to zdecydowanie odrazu jej powiem ze jeśli ma zamiar latać po chacie to ja dziękuję za takie wizyty.

Piękna dziś pogoda akurat na pranie dzieciowych ciuchów!
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 08:25   #696
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez petel Pokaż wiadomość
Cześć

czy mogę do Was dołączyć? Czytam Was od początku, ale długo się zbierałam. Nie udzielałam się nigdy na żadnych forach i jakoś tak nie mogłam się zdecydować. A potem stwierdziłam, że dołączę, jak nadgonię ze wszystkimi postami i w końcu się udało

Mam na imię Anna, mam 33 lata i czekam na pierwsze dziecko - syn ma się pojawić na świecie 24 września.

PS. aakkzzii, Ty pytałaś o dżinsowe spódnice? Są w C&A, największy wybór mają na stronie (choć one w sumie różnią się tylko kolorem, nie krojem), ale niektóre ich salony mają linię dla kobiet w ciąży.
Witaj

No to ja już po wizycie, pytałam o obciążenie glukozą, nie muszę się zapisywać , tylko nie później jak o 10:00 musi się rozpocząć badanie.
Pewnie jutro dostanę skierowanie

A znalazłam w ogóle fajnego sprzedającego na All z dziecięcymi ciuszkami :
http://allegro.pl/komplet-polspiochy...116105551.html

Coś tam pewnie zamówię , ale później bo dzisiaj jadę po prezent dla teściowej na Dzień Matki, więc wpadnę pobuszować w Smyku przy okazji
Stary 2015-05-25, 08:30   #697
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Cześć

czy mogę do Was dołączyć? Czytam Was od początku, ale długo się zbierałam. Nie udzielałam się nigdy na żadnych forach i jakoś tak nie mogłam się zdecydować. A potem stwierdziłam, że dołączę, jak nadgonię ze wszystkimi postami i w końcu się udało

Mam na imię Anna, mam 33 lata i czekam na pierwsze dziecko - syn ma się pojawić na świecie 24 września.

PS. aakkzzii, Ty pytałaś o dżinsowe spódnice? Są w C&A, największy wybór mają na stronie (choć one w sumie różnią się tylko kolorem, nie krojem), ale niektóre ich salony mają linię dla kobiet w ciąży.
Witamy

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Jak to jest?
Nie miałam makijażu
I w ogóle to byłam nie ogarnięta bo wody odeszły mi w równym 36 tyg i potem jak położna chciała sprawdzić rozwarcie to oswiecilo mnie ze nawet nie ogolona jestem i w ogóle

I nie płakałam

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 08:32   #698
owieczkaa
Zakorzenienie

Witam nową mamę

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Bardzo lewicowe postulaty jak na prawicowego kandydata
Bo w Polsce są wymieszane poglądy gospodarcze i społeczne ze światopoglądem. Światopoglądowa lewica jest prawicowa gospodarczo, a prawica obyczajowa szasta kasą jak za komuny
Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
A ja tam się cieszę, że z tych dwóch wygrał akurat Duda. Bronek już szansę miał i nie wykorzystał, niech teraz kto inny nie wykorzystuje
Ale szansę na co?
Problem całej tej kampanii i debat polega na tym, że ludziom się pomyliły kompetencje premiera, prezydenta i króla chyba też. Prezydent ma być wyważony, odpowiedzialny i reprezentować państwo - nie załatwiać przedszkola czy pracę dla młodych, bo to nie jego robota.

Ja nie głosowałam na Dudę, ale dajmy człowiekowi szansę, za 5 lat go ocenimy. No i Pierwszą Damę mamy ładniejszą haha

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-05-25 o 08:33
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 08:32   #699
Sandrusia91
Zadomowienie

W ogóle to dupa ze mnie, bo na wizycie miałam zapytać kiedy wniosek składać żeby dalej kasa chorych mnie przejęła i zapomniałam teraz musze sobie zapisać gdzieś żeby nie zapomnieć :/ bo mi odrzucą jak za późno złożę

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 08:35   #700
Mten
Rozeznanie

A jeśli macie ochotę tak btw możecie zerknąć na fajnego bloga, którego znalazłam :

http://www.srokao.pl/2011/06/analiza...ce-kapiel.html

Mama analizuje pod względem składu kosmetyki dla dzieci ( m. innymi oliwki, proszki/płyny do prania, chusteczki nawilżone itp)
A najśmieszniejsze jest to... Że najlepszy skład mają kosmetyki wcale nie Pampersa czy Nivea, a marki Rossmana itp. wypadające bardzo korzystnie cenowo
Stary 2015-05-25, 08:36   #701
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
A jeśli macie ochotę tak btw możecie zerknąć na fajnego bloga, którego znalazłam :

Ja czytam srokę od wielu lat i często analizy są takie jak piszesz - najtańsze produkty najczęściej najlepsze
Stary 2015-05-25, 08:56   #702
party_girl7
Zakorzenienie

Ja tez parę razy czytałam sroke i na tej podstawie wybrałam chusteczki nawilżanie i wybiorę kosmetyki, właśnie te sieciowkowe np rossmann a nie żaden Johnson.

Musze się pochwalić bo dostaliśmy w prezencie śliczne ciuszki, ciocia trafiła w mój gust :p komplecik ze spodenkami jest na 56 a śpiochy na 68, ale na 68 mam bardzo mało rzeczy wiec się przyda później aha i dostałam kolejna butelkę, teraz mam już 6 i każda innej firmy hehe, ciekawe ile mi się uzbiera tych butelek do końca, bo jakoś nie dostaje nic innego tylko butelki ...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1432540562132.jpg (67,3 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1432540572492.jpg (70,2 KB, 15 załadowań)
Stary 2015-05-25, 08:58   #703
meryy82
Zakorzenienie

Dzień dobry
to sobie trochę dzisiaj pospałam, nawet nie słyszałam jak tż wstawał rano do pracy
gdyby nie to, że też muszę wziąć się do pracy, też bym sobie pospała.

i ledwo oczy otworzę to juz coś wypatrzę, miałam ciuszków nie kupować, ale na grupie fb wypatrzyłam fajny kombinezonik akurat na początek jakby się zimne dni trafiły i kilka bodziaków w czwartek jadę odebrać
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 09:01   #704
Mten
Rozeznanie

No to Nas wczoraj zapytali teściowie co chcemy na "dzień dziecka "... Mój mąż ma 32 lata haha no ale zawsze coś dostajemy na dzień dziecka no i powiedziałam, że w czerwcu chciałam zamówić łóżeczko dla małego więc powiedzieli, że się dołoża 400 zł w ramach 1 czerwca
Stary 2015-05-25, 09:03   #705
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Nie znam się na polityce, ale uważam że jak i jeden i drugi obiecywali coś na co państwo nie jest stać.

Z innej beczki?
Gdzie warto jechać na wakacje nad Polskie Morze?
A kiedy chcesz jechać?
Ja bardzo polecam cały półwysep helski, szczególnie Hel i Jastarnię, ale lepiej tam jechać poza sezonem, bo w sezonie dużo ludzi. Najlepsze ryby wędzone są w Jastarni sprzedawane ok. 17.00 z okna
Jeśli się nastawiasz na zwiedzanie to Gdańsk, Gdynia, plaże też są ładne. Np. w Jelitkowie w Gdańsku.
A jak w sezonie to polecam trochę na zachód, np. Rewal, Mrzeżyno tam jest mniej tłoczno.
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 09:04   #706
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:
No to Nas wczoraj zapytali teściowie co chcemy na "dzień dziecka "... Mój mąż ma 32 lata haha no ale zawsze coś dostajemy na dzień dziecka no i powiedziałam, że w czerwcu chciałam zamówić łóżeczko dla małego więc powiedzieli, że się dołoża 400 zł w ramach 1 czerwca

Ale niespodzianka, super

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

to sobie trochę dzisiaj pospałam, nawet nie słyszałam jak tż wstawał rano do pracy

gdyby nie to, że też muszę wziąć się do pracy, też bym sobie pospała.

i ledwo oczy otworzę to juz coś wypatrzę, miałam ciuszków nie kupować, ale na grupie fb wypatrzyłam fajny kombinezonik akurat na początek jakby się zimne dni trafiły i kilka bodziaków w czwartek jadę odebrać

Haha, ja mam tak samo ale na szczęście przejrzałam wczoraj ubranka i troche mi jednak brakuje na rozmiar 62, więc jestem zachwycona

Stary 2015-05-25, 09:04   #707
melawen
Rozeznanie

W ogóle przyjechałam do moich rodziców i moja mama kupiła pierwsze rzeczy dla malucha Aż się razem z mężem wzruszyliśmy.
Chociaż ciszę się, bo tydzień wcześniej kupiłam pierwszy kocyk i komplet 3 szt. body, chciałam jednak, żeby pierwsze rzeczy były ode mnie
Dziś mamy jechać oglądać wózki i inne gadżety
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 09:04   #708
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Ja tez parę razy czytałam sroke i na tej podstawie wybrałam chusteczki nawilżanie i wybiorę kosmetyki, właśnie te sieciowkowe np rossmann a nie żaden Johnson.

Musze się pochwalić bo dostaliśmy w prezencie śliczne ciuszki, ciocia trafiła w mój gust :p komplecik ze spodenkami jest na 56 a śpiochy na 68, ale na 68 mam bardzo mało rzeczy wiec się przyda później aha i dostałam kolejna butelkę, teraz mam już 6 i każda innej firmy hehe, ciekawe ile mi się uzbiera tych butelek do końca, bo jakoś nie dostaje nic innego tylko butelki ...

Śliczne ciuszki

Stary 2015-05-25, 09:06   #709
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:

tak właśnie widzę
dziś skoczę do Arkadi i zerknę na nie mam nadzieje ze będą.
bo w weekend porwały mi się moje jedyne spodnie jeansowe ...
chodziłam w nich prawie codziennie od 6 miesięcy prałam co 2 dni bo ten zapach miały i materiał się zużył i poszedł na udzie ehh.
pójdę zerknę na spódnicę i na spodnie, majątek wydam

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-25, 09:16   #710
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Musze się pochwalić bo dostaliśmy w prezencie śliczne ciuszki, ciocia trafiła w mój gust :p
Naprawdę śliczne! Z jakiego sklepu?
Cytat:
Ja od wielu lat nie dostaję nic na dzień dziecka, bo mama twierdzi że to święto dla dzieci... na początku mi było przykro, bo przecież zawsze jestem dzieckiem swojej mamy ale już pal sześć.

Nad Polskie morze w sezonie nie polecam nigdzie jechać co za lokalny patriota ze mnie Ale tak na serio to polecam wpaść do Trójmiasta, zwiedzić się coś daje ale nie pchać się na półwysep - straszny tłok, warszawka, ceny z kosmosu, chamstwo i kupa śmieci. Jeśli jednak ktoś bardzo chce to polecam wsiąść w katamaran pływający z Gdańska na Hel, płynie 2,5h ale i tak szybciej niż samochodem w korku a przynajmniej się człowiek przepłynie. Zgadzam się że otwarte morze jest o wiele przyjaźniejsze jeśli chodzi o ilość ludzi, ale często woda w środku lata ma 7-10 stopni, nie do kąpieli (to nie jest żart) i w związku z tym powietrze też chłodniejsze.

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-05-25 o 09:23
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 09:18   #711
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Na dworze owszem, co prawda to rzadkosc, zadaj sobie pytanie, ile w takim razie moze byc w domu. Raczej nie sadze, ze bedziesz miec chlodniej i stad wnioskuje, ze dziecko bez skarpetek naprawde moze sie obyc ;-)
Ech meneq i znowu robisz to samo, ktoś przedstawia swój punkt widzenie, a ty i tak drążysz dalej żeby udowodnić słuszność swoich racji. Bianeczka ma święte prawo mieć inne zdanie i kropka.
Ja akurat w tej kwestii całkowicie się z nią zgadzam, nie wyobrażam sobie niemowlęcia jesienią, czy zimą z gołymi stópkami nawet w domu, dla mnie to niepojęte. Zresztą, moja córka do tej pory chodzi po domu w skarpetkach i zdejmujemy je tylko w okresie letnim i co mi zrobisz? A ty możesz nawet dziecko puszczać w samym pampersie i nic mi do tego. Odpuść już.

Aha i dziewczyny, proponuje nie poruszać tematu polityki, bo to i tak nie ma sensu. Nie ukrywam, że wynik nie jest po mojej myśli, bo prawda jest taka, że nie wygrał żaden Andrzej Duda, tylko Jarosław Kaczyński, ale widocznie tak musiało być i tyle. Teraz możemy sobie spokojnie patrzeć i wymagać obiecanych cudów. Pożyjemy, zobaczymy.

I witam nową mamę oczywiście.

Edytowane przez malena1979
Czas edycji: 2015-05-25 o 09:30
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 09:25   #712
party_girl7
Zakorzenienie

Te rzeczy były kupowane w Niemczech wiec chyba są u nas niedostępne, jeden komplet blue seven, a drugi dirkje - holenderski.

Ja tez absolutnie nie wyobrażam sobie dziecka wiosna, jesienią i zimą z gołymi stopami, bo sama jestem zmarzluch i nawet teraz siedzę z krótkim rękawkiem i dwoma długimi... Także latem przy upałach ok jesienią nie bardzo.
Stary 2015-05-25, 09:29   #713
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Ja tez absolutnie nie wyobrażam sobie dziecka wiosna, jesienią i zimą z gołymi stopami, bo sama jestem zmarzluch i nawet teraz siedzę z krótkim rękawkiem i dwoma długimi... Także latem przy upałach ok jesienią nie bardzo.
Ja też jestem straszny zmarźluch i na początku ciąży jeszcze mi się to pogłębiło. Za to od jakiegoś czasu jest mi wiecznie gorąco i trudno mi funkcjonować. Wczoraj byliśmy w Zamku Moszna i prawie wszyscy w bluzach / kartkach biegali, a ja jak ufoludek w krótkim rękawku
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 09:31   #714
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Ech meneq i znowu robisz to samo, ktoś przedstawia swój punkt widzenie, a ty i tak drążysz dalej żeby udowodnić słuszność swoich racji. Bianeczka ma święte prawo mieć inne zdanie i kropka.
Ja akurat w tej kwestii całkowicie się z nią zgadzam, nie wyobrażam sobie niemowlęcia jesienią, czy zimą z gołymi stópkami nawet w domu, dla mnie to niepojęte. Zresztą, moja córka do tej pory chodzi po domu w skarpetkach i zdejmujemy je tylko w okresie letnim i co mi zrobisz? A ty możesz nawet dziecko puszczać w samym pampersie i nic mi do tego. Odpuść już.

Aha i dziewczyny, proponuje nie poruszać tematu polityki, bo to i tak nie ma sensu. Nie ukrywam, że wynik nie jest po mojej myśli, bo prawda jest taka, że nie wygrał żaden Andrzej Duda, tylko Jarosław Kaczyński, ale widocznie tak musiało być i tyle. Teraz możemy sobie spokojnie patrzeć i wymagać obiecanych cudów. Pożyjemy, zobaczymy.

Nie, tym razem sytuacja jest inna! Ktoras z dziewczyn prosila o wypowiedzenie sie na temat rampers czy pajac, to napisalam. To, ze masz takie samo zdanie jak bianeczka, to prosze Cie bardzo, ale to ona na mnie wsiadla. I nie mieszaj sie, bo chyba we dwie sprawe zalatwilysmy i Ciebie nikt o wlaczenie sie do tej dyskusji nie prosil.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 09:41   #715
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Nie, tym razem sytuacja jest inna! Ktoras z dziewczyn prosila o wypowiedzenie sie na temat rampers czy pajac, to napisalam. To, ze masz takie samo zdanie jak bianeczka, to prosze Cie bardzo, ale to ona na mnie wsiadla. I nie mieszaj sie, bo chyba we dwie sprawe zalatwilysmy i Ciebie nikt o wlaczenie sie do tej dyskusji nie prosil.
Przeczytałam bardzo dokładnie waszą wymianę zdań i wybacz, ale nikt tu na ciebie nie wsiadł , a sytuacja jest praktycznie kalką poprzedniej, bo wtedy też zaczęło się od pytania o podróże z dzieckiem. I z całym szacunkiem, ale jeśli nie chcesz żeby ktoś skomentował twoją wypowiedź, to następnym razem pisz do niej na priv, bo o ile wiem, to jest publiczne forum, a kraj ciągle jeszcze wolny. Akurat w tej kwestii mam takie zdanie jak ona, a wielu zupełnie inne i nie próbuję jej na siłę "nawracać". A ty sama kilka stron temu napisałaś,że "lubisz się droczyć". I tak to właśnie wygląda, byle się nie zgodzić-dla zasady.
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 09:47   #716
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:

Mama analizuje pod względem składu kosmetyki dla dzieci ( m. innymi oliwki, proszki/płyny do prania, chusteczki nawilżone itp)
A najśmieszniejsze jest to... Że najlepszy skład mają kosmetyki wcale nie Pampersa czy Nivea, a marki Rossmana itp. wypadające bardzo korzystnie cenowo
Im krótszy skład tym lepiej
Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ja czytam srokę od wielu lat i często analizy są takie jak piszesz - najtańsze produkty najczęściej najlepsze
Dokładnie czasami te najtańsze produkty najlepsze.

Cytat:

Musze się pochwalić bo dostaliśmy w prezencie śliczne ciuszki, ciocia trafiła w mój gust komplecik ze spodenkami jest na 56 a śpiochy na 68, ale na 68 mam bardzo mało rzeczy wiec się przyda później aha i dostałam kolejna butelkę, teraz mam już 6 i każda innej firmy hehe, ciekawe ile mi się uzbiera tych butelek do końca, bo jakoś nie dostaje nic innego tylko butelki ...
Hehe ale masz tych butelek. Ja ani jednej.
Za chwilę zbieram się do miasta, bo mąż miał ochotę na szaszłyki wiec zrobię mu na obiad.
Cytat:
Ale fajnie
Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
A kiedy chcesz jechać?
Ja bardzo polecam cały półwysep helski, szczególnie Hel i Jastarnię, ale lepiej tam jechać poza sezonem, bo w sezonie dużo ludzi. Najlepsze ryby wędzone są w Jastarni sprzedawane ok. 17.00 z okna
Jeśli się nastawiasz na zwiedzanie to Gdańsk, Gdynia, plaże też są ładne. Np. w Jelitkowie w Gdańsku.
A jak w sezonie to polecam trochę na zachód, np. Rewal, Mrzeżyno tam jest mniej tłoczno.
Chcemy jechac koniec czerwca początek lipca.
W pl byłam już kilkanaście razy w Ustce.
Potem Sarbinowo oraz Łeba.
Teraz chciałabym trochę po zwiedzać ale i też wypocząć.
Może faktycznie ten Gdańsk lub półwysep Helski

Ja macie jakieś sprawdzone miejscówki to jestem chętna
Stary 2015-05-25, 09:53   #717
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:
Im krótszy skład tym lepiej

Dokładnie czasami te najtańsze produkty najlepsze.

Hehe ale masz tych butelek. Ja ani jednej.
Za chwilę zbieram się do miasta, bo mąż miał ochotę na szaszłyki wiec zrobię mu na obiad.

Ale fajnie

Chcemy jechac koniec czerwca początek lipca.
W pl byłam już kilkanaście razy w Ustce.
Potem Sarbinowo oraz Łeba.
Teraz chciałabym trochę po zwiedzać ale i też wypocząć.
Może faktycznie ten Gdańsk lub półwysep Helski

Ja macie jakieś sprawdzone miejscówki to jestem chętna

Szaszłyki ! Dzięki za podsunięcie pomysłu na obiad. Całe wieki ich nie robiłam, a oboje z mężem kochamy. . A jak dokładnie robisz ? Ja marynuje pierś z kurczaka, a potem przekładam cukinią, papryką i cebulą i do piekarnika. Do tego sos czosnkowy i musztardowo - miodowy. Pyszności !

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-25, 10:08   #718
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Ja też jestem straszny zmarźluch i na początku ciąży jeszcze mi się to pogłębiło. Za to od jakiegoś czasu jest mi wiecznie gorąco i trudno mi funkcjonować. Wczoraj byliśmy w Zamku Moszna i prawie wszyscy w bluzach / kartkach biegali, a ja jak ufoludek w krótkim rękawku
Trochę zazdroszczę, bo u mnie prócz chwilowych przypływów gorąca nic się nie poprawiło i dalej mi zimno :/ gdyby to się jeszcze przekładało na łagodniejsze odczuwanie upałów to chociaż byłby z tego jakiś pożytek, ale to tak nie działa. Niby tez tarczyca może powodować takie uczucia zimna, ale leczę się już ponad pół roku i chyba to nie to.
Stary 2015-05-25, 10:08   #719
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Szaszłyki ! Dzięki za podsunięcie pomysłu na obiad. Całe wieki ich nie robiłam, a oboje z mężem kochamy. . A jak dokładnie robisz ? Ja marynuje pierś z kurczaka, a potem przekładam cukinią, papryką i cebulą i do piekarnika. Do tego sos czosnkowy i musztardowo - miodowy. Pyszności !

Dokładnie takie
Tylko u mnie sos czosnkowy. Jakaś sałatka i frytki będę jeszcze
Stary 2015-05-25, 10:08   #720
petel
Raczkowanie

Cytat:

petel jesli nadrobilas forum od samego poczatku...to pełen szacun
No od początku Was podczytywałam od czasu do czasu, ale fakt, trochę czasu mi zeszło (nawet po cichutku wykorzystywałam Wasze podpowiedzi i kupiłam sobie poduszkę do spania i rożek z linków podanych przez Was)
petel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości