|
|
#721 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Cytat:
Szansa jest jedynie taka, że Bronek już pokazał, co potrafi, a Andrzej jeszcze nie, i to jedyna jego zaleta - że jeszcze nikogo nie zawiódł. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#722 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się udało, bo mam bardzo fajną położną ze szkoły rodzenia. Pediatrę też mam wybraną i znowu mam szczęście, (szukałam pediatry, który nie przepisuje na wszystko antybiotyku i ma zdrowe podejście do karmienia itd.) i mamy panią pediatrę z polecenia i to bardzo blisko jedyne co, czasem ciężko się do niej dostać. Cytat:
a skąd jesteś? i pisz co tam u ciebie? Cytat:
![]() mi juz kilka mam poleciło np. krem do pupy ten z rosska. Ba! do kąpania mojego psa już od dawna używam tego niebieskiego szamponu dla dzieci Cytat:
![]() a to dobrze, że masz różne butelki, bo z tego co czasem słyszę dziecię potrafi być wybredne i sporo mam odradzało mi kupowania zestawów tych samych butelek. |
||||
|
|
|
#723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chcemy w czerwcu wyskoczyć na weekend ale nie mamy pomysłu. Nie daleko od Warszawy, gdzieś gdzie zielono i można połazić, pozwiedzać. Wszystkie pomysły mile widziane (marzą nam się góry ale się boję i daleko).---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- my też zazwyczaj jakieś kosmetyki/czekoladę ale dla mnie to mega miłe
|
|
#724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A odnośnie dyskusji o ubieraniu maluchów to tylko wtrącę że noworodki i niemowlęta są naturalnie wyposażone w "grzejniki" w postaci tkanki tłuszczowej brunatnej, której my jako dorośli praktycznie nie mamy właśnie po to, żeby zwiększyć produkcję ciepła. A poza tym nie ma co się kłócić, trzeba zawsze sprawdzać rączki, stópki, kark i ocenić czy dziecku jest za zimno albo za gorąco. Na pewno dzieciaki są bardzo często przegrzewane i rodzicom brakuje rozumu (np. w galeriach handlowych...) ale my przecież takie nie jesteśmy
Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-05-25 o 11:29 |
||
|
|
|
#725 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i jakoś mało takich typowo dla dziewczynki, nie żebym zaraz rzuciła się na różowy od góry do dołu, ale trochę słodziaków nie zaszkodzi Cytat:
Ale w genach po tz-ecie czy moim tacie dziecię może dostać gen zmarzlucha więc po prostu trzeba będzie obserwować Cytat:
I dziewczyny mają rację, że często próbujesz narzucać swój punkt widzenia. Wyluzuj czasem ![]() Cytat:
![]() a ja siedzę w samych gatkach i koszulce |
||||
|
|
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc się wyrówna.W ogóle zauważyłam, że niektórzy jak mają jakąś obserwację czy metodę to są przekonani, że obowiązuje ona i dotyczy 100% populacji. W stylu moje dziecko lubi kaszkę, więc wszystkie dzieci lubią kaszkę, mojemu jest zimno bez skarpetek, więc trzeba zakładać skarpetki. To, że ktoś ma inne zdanie nie znaczy, że jest głupi Już to było wałkowane w sprawie przewijaków i podkładów na nie, wózków i wielkości gondoli i wysokości stelaży itp itd.
|
|
#727 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.
Zadzwonilam rano do swojej gin bo wczoraj tez miałam twardy brzuch i kazała jechać do szpitala.Ale wolalam iść prywatnie od razu do gin tu blisko domu i był facetem czyli przeylam swój pierwszy raz.ogólnie wszystko ok mam brać luteine i nospe i mg jak chce.i nie dźwigać.za tydz się pokazać bo na chwile obecna szyjka jest ok.
|
#728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak w ogóle witaj, mamy ten sam tp :p jakoś dużo dziewczyn ma na tego 24 termin a na 25 nikt :pJa teraz czekam na szkołę rodzenia i jakieś konkretne info co trzeba i ile do szpitala i będę robiła zamówienie na przewijak, rozek, podkłady, majtki itd. Ciekawe czy będzie o tym na pierwszym spotkaniu czy później.
|
|
#729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I najczęściej co słyszę od mojej przyjaciółki, jak jej się o coś pytam, to mi mówi, że trzeba nauczyć się słuchać potrzeb dziecka. Co nie znaczy, że dyskusje są złe, ale na siłę wciskanie komuś swoich przekonań i to jeszcze nie zbyt miłym tonem nie jest już fajne Cytat:
my z tż-etem jutro zaczynamy szkołę rodzenia ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- moje dziecię chyba lubi męskie granie, zawsze wtedy zaczyna wygibasy
|
||
|
|
|
#730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mieszkam 100 km od morza i polecam Świnoujście. Plaża jest czysta i piękna. Według mnie najładniejsza miejscowość na całym wybrzeżu. |
|
|
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
Ma dobry gust
![]() Ja nie umiem wyczuć co moja lubi a czego nie, nie widzę żadnych tendencji.
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam na glikozie dzisiaj. O dziwo poszlo bez problemu i samopoczucie dobre ale tak sie nudzilam ze myslalam ze nogi na glowe zaloze
|
|
#733 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też czasami twardnieje brzuch,ale trwa to z 30 sekund do 1 minuty i potem puszcza. Cytat:
musze się z mężem jeszcze naradzic gdzie chciał by jechaćCytat:
![]() Wezmę sobie jakieś gazetki albo książkę
|
|
#734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale najwazniejsze ze wszystko jest ok
|
|
|
#735 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja byłam na glukozie w 21 tyg i dziś położna się zdziwila ze tak wczesnie
|
#736 |
|
Zakorzenienie
|
Wzielam sobie ksiazke ale po 25 mon mialam dosc bo bylo mi niewygodnie. Zadzwonilam do tz na plotki i guzik bo nie mogl rozmawiac :/
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
Petel- witamy nowa mamusie
![]() ![]() Bianeczka- nie mozna zakładać nóg na głowę bo to wysiłek a to już zmienia wynik krzywej . A tak serio to ja myślałam ze tam z nudów jajo zniosę. A niedługo powtórka ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#738 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Co do butelek, to ja jako mama juz jednego troszkę odchowanego dziecka ( 5 lat ) mogę doradzić butelki Avent classic, nie wiem jak te natural bo ich jeszcze wtedy nie było. Dodam, że wytrzymują naprawdę dlugo, moj syn pił mleko do spania do 3 roku i nic się z nimi nie działo, żadna nie pękła ani nie zaczeła przeciekać itd. Owszem porysowały się i te co były od samego początku nie co kolor zmieniły, ale to wina może bardziej soczków niż butelek ![]() Co co wyjazdów nad morze, my też chcieliśmy w lipcu jechać, no bo wiadomo ostatnie miesiące " spokoju" ale wczoraj jak zrobiliśmy ponad 700 km autem, bo jechaliśmy na komunie i spowrotem to mi się odechciało chyba jechać z Wrocławia nad morze, kręgoslup tak mnie bolał po wczorajszej jeździe, ze porażka po prostu, a nie wyobrażam sobie jechać za półtorej mc tyle km, spać nie na swoim ( być może niewygodnym ) łóżku, przeciskac sie wśród innych wczasowiczów i denerwować, że mogą mnie w brzusio uderzyć.Wiec dziewczyny, zastanówcie się naprawdę czy warto jechać nad te morze ![]() Może lepiej na mazury? Sama nie wiem, też bym chciała gdzieś jechać wypocząć może macie jakieś inne propozycje niż morze? |
|
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to mieszkam niedaleko gór, ale co to za wyjazd w góry bez chodzenia po górach :/ jechać żeby knajpy pozwiedzać to nie dla mnie. Wiec chyba w tym roku nici z wakacji, w tamtym roku były plany na zagraniczne wakacje, nawet paszport wyrobilam ale cały czas coś i nie wyszło. Chyba następne nasze normalne wakacje beda juz z dzieckiem, chyba że będę w kolejnej ciąży:p
|
|
#740 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też planuję małą różnicę między dziećmi, zobaczymy co z tych planów wyjdzie.
|
||
|
|
|
#742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli miną dwa lata ja zdążę się wyszaleć popić pomelanżować i znów zaczniemy się starać. ja muszę się spieszyć bo stara już jestem.
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#744 |
|
Zadomowienie
|
a to trzeba powtarzać?????????
|
#745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Geriavit idę Ci kupić haha ![]() Jak wynik nie budził wątpliwości to nie, spokojnie
|
|
|
|
|
#746 |
|
Raczkowanie
|
Jejku, w sobotę mam ślub. Mam nadzieje ze wytrzymam jakoś z tymi bólami kręgosłupa. Na szczęscie impreza będzie skromna i mam nadzieję, ze max do godz. 22
Ale musze pochwalić się tortem jaki bedziemy miec ![]() No i nie wiem który bukiecik wybrać, dodam że to będzie cywilny ślub, a uroczystość skromna na 20 osób. Może mi doradzicie, bo zastanawiam się między tymi dwoma chodzi mi o ten mniejszy, na tym jednym zdjęciu, a na tym drugim o ten biały a nie czerwony. Dodam, że sukienka będzie biało rożowa ( biała u góry, a dół brudny róż, odcięta pod biustem ) Proszę o rade
Edytowane przez olkma Czas edycji: 2015-05-25 o 13:44 |
|
|
|
#747 |
|
Raczkowanie
|
A jaki wynik miałyście z glukozy?
|
|
|
|
#748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A bukieciki są bardzo podobne, weź ten który Ci się bardziej podoba. Wyjściowo 87, po 1h 114, po 2h 113 |
|
|
|
|
#749 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie byłam świadkiem smutnej sceny... Jadę autobusem, siedzi z 6-7 młodych facetów. Wchodzi starszy Pan popierający się laska.... Nikt mu nie ustąpił :-( więc ja wstałam bo został mi i tak 1 przystanek ale jakoś tak mi się smutno zrobiło... :-( zero empatii... Ja zaraz widzę moich dziadków i tez bym chciała żeby im ktoś ustąpił w takiej sytuacji.
|
|
#750 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Szansę ma Duda na to, żeby się wykazać w czymkolwiek- także w reprezentowaniu kraju, sama zresztą piszesz "dajmy człowiekowi szansę " ![]() Mi osobiście się niczyje kompetencje nie pomyliły i nie liczę na to, że inny prezydent = niższe bezrobocie np Nie chcę wchodzić w dyskusje polityczne, bo ja się polityką prawie w ogóle nie interesuję, bo nie mogę słuchać tych obietnic, kłótni itd, a jeszcze rola mediów w tym wszystkim mnie wcale do interesowania się tym tematem nie zachęca. Wystarczy mi polityki, którą miałam na studiach Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla mnie dużej przewagi taka mama nie ma, bo przecież jest świeżą mamą i jak każda popełniała błędy, tak samo i ja będę je popełniać. Na pierwszym dziecku zawsze się uczymy, a na drugim dopiero możemy naprawiać błędy i robić coś lepiej, ale i znów się uczymy, bo dzieci są różne Cytat:
Mam do Ciebie pytanie o zakwas jak nie rośnie wcale, ale ma bąbelków dużo, to się nadaje czy go wywalić? Jakoś słabo u mnie z dobrą temperaturą, stoi w najcieplejszym miejscu, za lodówką, a i tak wątpię, że ma tam 27 stopni. Takie małe mieszkanie z jednym małym grzejnikiem i w zimę jest upał, a jak grzanie wyłączone to jakoś chłodno jest w mieszkaniu, nie podoba mi się to Cytat:
u nas Wiki mogłaby być 3,5-4 lata starsza, a trzecie 10 lat młodsze od niej, to nasza wymarzona kolejność Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.

. A tak serio to ja myślałam ze tam z nudów jajo zniosę. A niedługo powtórka 

Szansę ma Duda na to, żeby się wykazać w czymkolwiek- także w reprezentowaniu kraju, sama zresztą piszesz "dajmy człowiekowi szansę "