![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VII :)
Nie wiem jak z tel sie cytuje posty...
Przygarnelismy kiedys kota Kasie ale mial juz ok 5lat i do smierci Kasia zostala. Ja mialam kota Puszka krolika Kitke psa Tino. Historia z zycia. Ide na spacer z kolezanka przez park ona mloda mama blizniakow z czego jeden mial na imie Kajtek. Przed nami idzie babcia i wola "Kajtus Kajtus do nogi" Mina kolezanki mowila "babo zastrzele Cie"
![]() |
#62 |
Wtajemniczenie
|
kasperka roxana dobrze "gada" - polać jej
![]() ![]() ![]()
#63 |
Zadomowienie
|
Ankaaa super! Gratulacje!
A jak to jest miec 2 chlopakow? Wiesz nigdy nie zastanawialam sie jak to jest miec parke ![]() Calkiem naturalnie. Temat samochody i lego na bierzaco. Mi sie ten uklad podoba ![]()
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz rację kochana ![]() Już nie będę narzekać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
Cezary tez Przecież ładne imię ale jak słyszę jak za chłopcem w szkole wołają Czarek do nogi to soooory. u Nas przynajmniej co drugi pies przywiązany do budy miał na imię Czarek. tata tego chłopca był zły na matke ze uparla się na to imię i powiedział 'idz za ciosem, na drugie daj mu Burek "
![]() ![]() A co do Asi, Basi i Kasi - Bo ja na wsi mieszkam. Tobie mój sąsiad hoduje kozy. I zawsze te kozy nazywane zostawaly Aska Kaśka alko Baska haha.
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
Czesto w gorach sie slyszy jak na kozy albo owce gorale wolalaja Kaska albo Baska.
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
rozpisałyście się
![]() a ja leżałam... odpoczywałam, pani z przedszkola zadzwoniła żeby Maję odebrać przez tą durną alergię... Poleciałam... Kupiłam czereśnie u mnie po 10zł takie wielkie ciemne pyyyyyszne.... Kupiłam truskawki, brzoskwinie ufo i warzywa i ledwo do domu doszłam ;/ Nie nadaje się nawet na zakupy, brzuch ciągnie mnie w dol... Już mam dość więc leżę na nowo ;/ Na obiadek robię fasolkę w bułce, kalafior w bułce, młode ziemniaczki z koperkiem, jajka sadzone i pomidoróweczkę ![]() Maja mi pomogła więc już wszystko nastawione ![]() ![]() Ja nie wiem jak wy ale planuję rodzić w 8 części ![]() Witam kolejną mamusię ![]() co tak późno przychodzicie? ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- nooo... nie marudź już bo batem strzelę ![]() ![]() ![]()
#69 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#70 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Podpisuję się pod Twoimi słowami. Najgorsze jest to, że gdzie się nie idzie to nosisz ten brud, a tak kasperka przyjedziesz na gotowe, jeszcze pewnie teściówka Ci pomoże w sprzątaniu i będziesz miała pięknie ![]() A no widzisz, to będę musiała wziąć teraz te jasne ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ambi- a może byś to przełożyła na po waszych wakacjach?? Może rzeczywiście mały jeszcze psychicznie nie gotowy na to jest . Jak się nie zdecydujesz to wytrwałości ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Jess922 Czas edycji: 2015-06-19 o 12:45 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
My zrezygnowalismy z Maksymiliana.
Wybaczcie ze nie podaje tutaj imion ale chce byc troszke anonimowa. Ja dosc pozno dolaczylam. Bylam predzej na innym forum ale zwyczajnie za moje opinie o lekach dostalam po uszach i zablokowalam konto. Do wizazu mam sentyment. Cala druga ciaze tutaj przesiedzialal na kwietniowkach 2009 ![]() Z odpieluchowaniem nic na sile. Ja czym bardziej naciskalam tym czesciej byly wpadki. Syn sam zrezygnowal. Latem jest prosciej odpieluchowac. Dziecko moze przeciez biegac po domu w majteczkach i mniej prania. No i nocnik w zasiegu jego wzroku. Idziesz do wc bierz nocnik i sadzaj dziecko tez ![]() Odpieluchiwanie nocne moze dluzej potrwac. Na obiad ogorkowa ![]()
![]() |
#72 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
Witam nowe mamusie :-*
Ja wlasnie wrocilam z banku i zakupow w warzywniaku... Padam, mdleje... Mecza juz mnie te schody, te drugie pietro wydaje mi sie coraz czesciej droga na koniec swiata, zwlaszcza z zakupami... Dzis rozmawialam z mama i mowie ze co dzien to mi co raz ciezej... A ona na to CO TY OPOWIADASZ, NIEMOZLIWE, TY LEWNIE CHCIALABYS JESZCZE URODZIC W BIEGU... Ze wie co to znaczy bo 5razy musiala to przetrwac... (podziwiam....) A pozniej sie zaczelo ze powinnam troche zwolnic tempa, wiecej odpoczywac i ochrzan na zapas zebym przy przeprowadzcce nic nie dzwigala bo zebym nie narobila tragedii i z dwoch zyc narobila zero... No a pozniej juz jak jej przeszlo to zaczela sie rozmowa normalna ;-) i milisie porzegnanie ;-) wiecie co? Nie chce mi sie jechac do pracy... Dobrze ze to juz dzis koniec... O 18bede juz po ale czuje sie po tej nocy taka wyczerpana ze ledwo co zyje... Dzis nic nie zrobilam a nie mialam czasu polezec nawet... Nie wiem gdzie ten dzien sie podzial... |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
Martulka podziwiam ze jeszcze na tym etapie pracujesz.
![]() |
#75 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Tych modely z Viledy totalnie nie znam ![]() ![]() Cytat:
![]() Z wagą idziemy łeb w łeb,bo ja mam też +12kg na koncie i liczę,że pewnie jeszcze z 4-5kg pójdzie. Choć jakbym się na +15kg zatrzymała to byłoby idealnie. Tak czy siak się zrzuuuuci oo a jaki wózek zamierzasz kupić? pochwal się ![]() Cytat:
![]() Wiadomo,że to kwestia gustu i jedyna istotna sprawa to,że rodzicom się podoba i nie ośmiesza dziecka Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dla mnie istotne są kwestie pt: pasujące do nazwiska,nie obrazliwe, odpowiednie i dla niemowlaka i dorosłego faceta, w miare uniwersalne jeśli chodzi np.o wyjazd za granice, niezbyt popularne Dobra wciągnełam michę bobu mniaaam
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
3godziny dziennie i pon mam wolne, niby niewiele ale to jednak meczy zwlaszcza ze to popoludnia i opieka nad grupa dzieci wiec oczy dookola glowy... Mialam skonczyc tydzien temu ale przedluzylam bo sie lepiej zaczelam czuc bo sie zrobilo chlodniej, troche zalowalam pozniej tej decyzji. Ale dzis to juz definitywny koniec...
---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- U nas mial byc Alan ale jednak bedzie Kuba... Tylko mam obawy ze nie zarejestruja nam tak dziecka, a maz jest anty Jakubowi :-P wiec wszystko moze sie zmienic... :-/ mam nadzieje ze sie uda i bedzie Kuba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Powinni zarejestrowac Kube. Bo nibu czemu nie...
#78 | |
Zakorzenienie
|
Widzę, ze temat czereśni modny. To zapraszam do mnie, bo u nas drzewo ugina się od tych owoców, które zaczynają powoli się psuć i spadać, bo nikt ich nie je
![]() Hej ![]() ![]() ![]() Współczuję Ci sytuacji, a zwłaszcza podejścia Twojej mamy... Może ogranicz z nią teraz kontakty? Ton straszne co piszę, ale Ty nie powinnaś się teraz denerwować,a ona tylko Cię nakręca... Musisz wierzyć w to, że sobie poradzicie. Nie możesz myśleć inaczej! Jeśli oboje będziecie się wspierać, to dacie radę. Na naszym wątku jest kilka dziewczyn, które też nie mogą liczyć na bliskich (lub mogą, lecz są za granicą - więc przeszkodą jest odległość) i wszystkie sobie świetnie radzą ![]() Musisz dążyć do tego, zeby udowodnić wszystkim (zwłaszcza mamie), że sobie świetnie radzicie. A na pewno tak będzie ![]() Poza tym z nami nie zginiesz ![]() Jak masz jakieś pytania, to na pewno uzyskasz na nie odpowiedź ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o Aleksandra, to imię mi się podoba ![]() ![]() ![]() ![]() ALE prawda jest taka, że do każdego imienia można się doczepić tak na prawdę. U nas większość osób (tych starszych ciotek oczywiście) reaguje w ten sposób: "Igor? Przecież to ruskie imię." I wkurzało mnie to, dlatego wklepałam w klawiaturze znaczenie imienia Igor i znalazłam coś, czego nauczyłam się klepać na pamięć i na każdą krytykę odpowiadam. "Igor to imię pochodzenia skandynawskiego. Przekształcone zostało z imienia Ingwar, czyli ing, od imienia jednego z bogów germańskich oraz war, pochodzącego od niemieckiego słowa stróż, pasterz. Poza tym jest też święty Igor, czyli dzieciątko będzie miało swojego patrona." Uwierzcie, że żadna ciotka nie podważyła jeszcze tego co powiedziałam, zwłaszcza ostatniego zdania ![]()
![]() |
#79 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co Wy sie tak dziś rozpisałyście? Pogoda nie zachęca do wyjścia z domu? U nas się zimno zrobiło. Wiecie co podali na obiad? Półsurowe jajko, ciapę ze szpinaku i wodniste ziemniaki. Jak zobaczyłam talerz to od razu oddałam. Dobrze ze pierogi mam jeszcze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#80 | |
Zadomowienie
|
Czasami mam wrazenie ze to poprostu zalezy od urzednika w USC na jakiego sie trafi... W wiekszych miastach raczej problemow nie robia ale w malych urzedach gminnych to juz inaczej, ale teraz slyszalam ze od marca mozna dziecko odrazu zglosic i zameldowac w urzedzie w miescie gdzie sie rodzi. Ja zamierzam w wiekszym miescie po przeprowadzce wiec moze nam to przejdzie ;-) bo czytalam na forach i jest roznie...
---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Yyyy... Ale piszecie i piszecie
![]() Ja właśnie zrobiłam obiad, w rezultacie zrobiłam dwie zupy - botwinkę i krem z ziemniaków, naleśniki z dżemem i koktajl truskawkowy... Kto co będzie chciał jeść to sobie zje, reszta zostanie na jutro ![]() ![]() Śmigam po juniora, chyba padnę jak do domu dojdę ... ![]()
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez mam takie zdanie... Kazdy powinien dla swojego dziecka wybierac imie, ktore sie podoba, a nie ktore sie innym ludziom podoba ![]() No i do nazwiska musi pasowac jak dla mnie ![]() A swoja droga to w tym necie rozne rzeczy wypisuja ![]() Z kolezanka ostatnio czytalysmy wlasnie znaczenia imion roznych... Ona ma wlasnie syna Igora i na jednej stronie wyczytalysmy, ze Igor jest rosyjska forma imienia Ingomar, a ten z kolei byl germańskim bogiem światła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Zadomowienie
|
Ze smakiem nie ma problemu bo jak dla mnie to tu jest wszystko za słone albo za słodkie. Tylko czasem to średnio wygląda. Powinni się uczyć od Roxany jak podaje się posiłki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
![]() |
#85 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U Ciebie smacznie zawsze, a zdj.zachęci mnie do zrobienia ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
Mmmm pierogi tez bym zjadla ![]() Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-06-19 o 13:33 Powód: Blad |
||
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze nie spotkałam się z chłopcem, który miał na imię Kuba. Zawsze to był Jakub, a że Kuba do niego mówili wszyscy, to swoją drogą... ale powiem Wam, że niektóre zdrobnienia imion nijak mają się do tego "oryginalnego"... Np Jakub a Kuba, Joanna a Aśka, Aleksandra - Ola... Moim zdaniem te imiona powinny "działać" oddzielnie. Jak chcę Olę, to mam Olę a nie Aleksandrę itd...
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Ja bym zjadla pierogi z truskawkami albo.jagodami... Nawet z babcia dzis gadalam pytala kiedy robimy... Tylko ze ja teraz pranie wywieszalam i mi brzuch jak kamien sie zrobil... Nie msm sily... Znowu leze.
![]() |
#88 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja zaraz dalej wracam do prasowania. a na obiad warzywa na patelnie z ryżem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zarejstrowani są tez jako Kuba, a nie Jakub ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bywały momenty, że przejmowałam sie tym co mówią i zastanawiałam się, czy faktycznie Igor to odpowiednie imię, ale w końcu zmądrzałam ![]() ![]() a tak w ogóle to mówię do męża dzisiaj: "Zobacz, od dwóch dni nie zjadłam nic słodkiego. Czyli początkowy okres karmienia piersią nie będzie taki ciężki" (no bo faktycznie nie miałam w ustach żadnego cukierka czy ciastka) na co on: "A ten słoik Nutelli, który od wczoraj opróżniłaś?" No tak... ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.