Mamusie grudniowe 2015 cz. 4 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-13, 11:27   #4381
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

Sylwuska dla noworodka najlepsza pozycja to leżąca na płasko. I stąd spacery najlepiej w gondoli, nieważne czy długie czy krótkie.

Kalusia dobrze, że już po wszystkim.

Sylwoha duży synek

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 11:30   #4382
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Może wypisać z jednodniowym wyprzedzeniem

Ale śliczności!

Dziewczyny, a Wy dużo kupujecie body z krótkim rękawem? Albo czy w ogóle kupujecie?

Łazienki umyte, podłogi odkurzone i umyte. Kurze jutro chyba. Póki co muszę odpocząć I coś zjeść
Ja body z krótkim rękawem na 56 nie mam wcale, ale na 62 mam aż 12, ale,z,zamiarem stosowania nie tylko jako bluzka ale też jako bielizna, pod spód jak,będzie chłodno.

Ale ekspresem sprzatasz, u mnie to wychodzi z godzinę na łazienkę i pół na toaletę jeśli z,myciem podłóg.
Jasne nie przemeczaj się, jutro tez jest dzień

Adka fajnie macie tam w UK, jeszcze rok czasu za darmo, to można swoje zęby doprowadzić do porządku

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 11:34   #4383
sylwoha
Zakorzenienie

I jestem pewna ze moje dziecie na 90% w rozmoarze 56 chodzilo nie bedzid :p

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Najgorzej ze postraszyl mnie cukrzyca ciazowa, ze stad ta waga i obwod brzuszka.
Leee obu nie

sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 11:36   #4384
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
nononon

A u mnie dzisiaj sie miarka przebrala. zezloscilam sie. znowu akcja w rpacy, komputer sie nie chcial wlaczyc zla jestem...
ale w koncu sie wlaczyl, rpzyjechal szef mowie, ze kompa dzisiaj zabieram do domu i niech swojego przywiezie bo jakby sie dzis nie wlaczyl to nie bede miec na czym pracowac, a on do mnie tak - Ty to wszystko zajedziesz co?
Aja mowie - nie, moj 3 eltni laptop do uzytku domowego nie nadaje sie do zajezdzania w pracy.
Wiec to jest dzis ostatni dzien kiedy mam laptopa swojego osobistego w pracy. Skonczylo sie babce sranie.

grrrrr.
I bardzo dobrze! Powinni Ci zapewnić narzędzie pracy, a nie swojego osobiste laptopa musisz targać ze sobą

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Ja body z krótkim rękawem na 56 nie mam wcale, ale na 62 mam aż 12, ale,z,zamiarem stosowania nie tylko jako bluzka ale też jako bielizna, pod spód jak,będzie chłodno.

Ale ekspresem sprzatasz, u mnie to wychodzi z godzinę na łazienkę i pół na toaletę jeśli z,myciem podłóg.
Jasne nie przemeczaj się, jutro tez jest dzień
No właśnie ja się obawiałam tych z krótkim rękawem ale może faktycznie kupię kilka sztuk

Nie mam dużych łazienek Właściwie jedno to WC, sprzątam wszystko oprócz mycia płytek na ścianach, płytki na ścianach myję co jakiś czas No, w prysznicu myję co tydzień bo tego wymagają.
A z odkurzaniem i myciem podłóg mi idzie szybko, bo nie mam żadnych dywanów, a chodniczek to mam tylko w łazience przy wannie i w wiatrołapie. No i teraz jeszcze pod drzwiami na taras
Więc dość szybko mi to idzie
Stary 2015-08-13, 11:40   #4385
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Kalusia super ze dobrze

U nas wszystko ok, dziecie wazy 726g, wiec byko.
Lezy poprzecznie, stad malo wyczywalne ruchy.
Mam sie tym nie przejmowac, bo lozysko jest ok. Tylko ze macica moze byc rogowa?
Cos takiego.
Obwod brzucha jest w gornej granicy, stad mam zbadac glukoze.

Aha... I chyba zmienie kolor na niebieski
CHLOPAK ponoc, ale odwrocil sie tylkiem i tyle

Takze, moje prxeczucia byly dobre

Kirde, mowie mu ze od konca sierpnia potrzebne mi zwolnienie, a on ze zwolenie tylko na chorobe.
Ale mowie mu, ze ciezko mi chodzic z kufrem na 4 pietro, ktory wazy ponad 20 kg. Plus krzeslo, no ciezko.
A on ze duzo czasu jeszcze i ze zobaczymy.
Tylko ze ja musze miec zwolnienie od 28 max 31 sieprnia.
Co robic? Umowic sie na za 2 tyg i nasciemniac? Bo nie mam pijecia, bylam pewna ze lekarze daja l4 bez problemu

Ale duży chłopak
Cytat:
Tak zrobie, pijde do rodzinnego.
A to ide w dniu checi posiadania zwolenienia, czy moge wczesniej. Bo ja akurat mam okreslony termin

Koleżanka też miała problemy z l4, musiała zmienić lekarza

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
A z odkurzaniem i myciem podłóg mi idzie szybko, bo nie mam żadnych dywanów, a chodniczek to mam tylko w łazience przy wannie i w wiatrołapie. No i teraz jeszcze pod drzwiami na taras
Więc dość szybko mi to idzie
Musiałam zapytać wujka Google, co to jest wiatrołap
Stary 2015-08-13, 11:40   #4386
halwaya
Zakorzenienie

Ja w pracy miałam spotkanie z managerką - dała mnie na light duties - czyli sprzątanie działu (moim zdaniem to przewalona robota, bo syf w ciuchach jest masakra zwłaszcza jak są wyprzedaże). Powiedziała, że to bym nie musiała dźwigać (ok, tu się zgodzę) ani, by się nie schylać (tutaj ją wyśmiałam.. przecież te ciuchy czasami walają się po ziemi - ta powiedziała, żebym wtedy poprosiła kolezanki, by mi podniosły - mało ją smiechem nie zabiłam.. co mam wołać kumpelę, by mi coś z ziemi podniosła.. no ale managerka jest włoszka to i trochę tępa ). W dodatku mam teraz coroczne review i ocenę pracy - do wypełnienia formularz bzdur.. o sukcesach, umiejętnościach itp..

Co do L4 - to w UK jest odwrotny trend - nie wiem co trzeba by było, żeby dostać zwolnienie ale ja wam zazdroszczę jak cholera, bo są dni, że chętnie bym w domu posiedziała.. no nic - do listopada wytrzymam jakoś..

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 11:42   #4387
ogolnie
Zakorzenienie

Sylwoha ale JAJA A sukienki już kupiłaś, co nie?

Ja byłam rano u położnej, zapisać się na wizyty przed porodem. Zapisałam się do innej niż ta wredna o której Wam pisałam. W sumie okazało się, że się znamy, bo to sąsiadka moich teściów
Zrobiła wywiad, a na koniec zmierzyła ciśnienie i poszukała tętna dziecka. Ogólnie nastawiona byłam, że zanim znajdzie to trochę minie, a ona ledwo przyłożyła detektor to od razu bum bum bum bum Myslała, że się wzruszę bardzo i że nie słyszałam jeszcze tętna dziecka, ale mi lekarz na każdej wizycie "puszcza" na kilka sekund Tak wiec zdziwiona była, ze mój gin robi na kazdej wizycie wszystko od a do z.
tętno maluszka 140 wiec ok.

nie moge sie doczekac az podejrze maluszka na usg we wtorek na połówkowych

Ifcia o której idziesz na połówkowe? Ja chyba na 12
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 11:46   #4388
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Musiałam zapytać wujka Google, co to jest wiatrołap
Mi weszła w głowę ta nazwa, bo na wszystkich projektach tak jest napisane i podczas budowy też się tą nazwą posługiwaliśmy
U mojej mamy znowu mówi się ganek
U innych korytarz Zwał jak zwał

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Ja w pracy miałam spotkanie z managerką - dała mnie na light duties - czyli sprzątanie działu (moim zdaniem to przewalona robota, bo syf w ciuchach jest masakra zwłaszcza jak są wyprzedaże). Powiedziała, że to bym nie musiała dźwigać (ok, tu się zgodzę) ani, by się nie schylać (tutaj ją wyśmiałam.. przecież te ciuchy czasami walają się po ziemi - ta powiedziała, żebym wtedy poprosiła kolezanki, by mi podniosły - mało ją smiechem nie zabiłam.. co mam wołać kumpelę, by mi coś z ziemi podniosła.. no ale managerka jest włoszka to i trochę tępa ). W dodatku mam teraz coroczne review i ocenę pracy - do wypełnienia formularz bzdur.. o sukcesach, umiejętnościach itp..

Co do L4 - to w UK jest odwrotny trend - nie wiem co trzeba by było, żeby dostać zwolnienie ale ja wam zazdroszczę jak cholera, bo są dni, że chętnie bym w domu posiedziała.. no nic - do listopada wytrzymam jakoś..
Ech, współczuję Ci... Jakoś będziesz musiała wytrzymać...
Ja o ile teraz się lepiej czuję niż w I trym. to podejrzewam, że w pracy i tak bym nie wytrzymała przez twardnienia brzucha.
Dziś podczas sprzątania cały czas miałam napięty

Jakoś nie mam wyrzutów sumienia, że w domu siedzę.
Chociaż na początku mi to nie dawało spokoju
Stary 2015-08-13, 11:46   #4389
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
I bardzo dobrze! Powinni Ci zapewnić narzędzie pracy, a nie swojego osobiste laptopa musisz targać ze sobą
ciekawe co z tego wyjdzie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość

Jak to co ? Halwaya - wystarczy na bol kregoslupa isc albo na depresje

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 11:47   #4390
ogolnie
Zakorzenienie

Aniqa u mnie mówi się na to weranda
Stary 2015-08-13, 11:48   #4391
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość

Ja byłam rano u położnej, zapisać się na wizyty przed porodem. Zapisałam się do innej niż ta wredna o której Wam pisałam. W sumie okazało się, że się znamy, bo to sąsiadka moich teściów
Zrobiła wywiad, a na koniec zmierzyła ciśnienie i poszukała tętna dziecka. Ogólnie nastawiona byłam, że zanim znajdzie to trochę minie, a ona ledwo przyłożyła detektor to od razu bum bum bum bum Myslała, że się wzruszę bardzo i że nie słyszałam jeszcze tętna dziecka, ale mi lekarz na każdej wizycie "puszcza" na kilka sekund Tak wiec zdziwiona była, ze mój gin robi na kazdej wizycie wszystko od a do z.
Mnie w szpitalu przy przyjęciu na oddział też pielęgniarka pytała, czy słyszałam już serduszko Ale moje dziecię zrobiło się niegrzeczne i nie pozwala posłuchać swojego serduszka. U innych dziewczyn podejdą i od razu słychać a i mnie muszą cały brzuch zjeździć tą głowicą i to po parę razy. Zaraz się zacznie cyrk od nowa no dzieć jak zwykle przed badaniem się schował
Stary 2015-08-13, 11:48   #4392
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Sylwoha ale JAJA A sukienki już kupiłaś, co nie?

nie moge sie doczekac az podejrze maluszka na usg we wtorek na połówkowych

Ifcia o której idziesz na połówkowe? Ja chyba na 12
Ja też na każdej wizycie prywatnej słucham serduszka
A od ostatniej wizyty w przychodni i tam będę słuchać

Do wtorku już niedaleko Ja we wtorek jadę na wizytę w przychodni, ale tam bez USG tylko ważnie, mierzenie ciśnienia, słuchanie serduszka, no i konsultacja z moją gin
Stary 2015-08-13, 11:49   #4393
kalusia87
Zakorzenienie

Muszę wam się przyznać że dzisiaj pierwszy raz rozbierałam się przed obcym facetem, a nawet dwoma naraz bo zawsze chodziłam do babeczek
Stary 2015-08-13, 11:50   #4394
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:

Jak to co ? Halwaya - wystarczy na bol kregoslupa isc albo na depresje
przecież ja z rwą kulszową do pracy śmigam
ale co do zwolnienia to u mnie kilka osób poszło kiedyś na stres
niby spoko - ale kasowo się nie opyla gdyby chociaż płacili normalnie to byłoby fajnie

Stary 2015-08-13, 11:51   #4395
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
ciekawe co z tego wyjdzie
Jak nie będziesz miała na czym pracować to chyba ich problem?

Cytat:
Aniqa u mnie mówi się na to weranda
Jeszcze inaczej

Cytat:
Mnie w szpitalu przy przyjęciu na oddział też pielęgniarka pytała, czy słyszałam już serduszko Ale moje dziecię zrobiło się niegrzeczne i nie pozwala posłuchać swojego serduszka. U innych dziewczyn podejdą i od razu słychać a i mnie muszą cały brzuch zjeździć tą głowicą i to po parę razy. Zaraz się zacznie cyrk od nowa no dzieć jak zwykle przed badaniem się schował
Urwisek mały
Moja też zawsze coś wywinie Ostatnio nadzwyczaj współpracowała i pierwsze co się wyświetliło na USG to tyłek z rozłożonymi nóżkami

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Muszę wam się przyznać że dzisiaj pierwszy raz rozbierałam się przed obcym facetem, a nawet dwoma naraz bo zawsze chodziłam do babeczek
Mnie już wcześniej badali faceci Jakoś nie zastanawiałam się nad tym, że rozbieram się przed facetem tylko myślałam o tym, że to lekarz jakby to coś zmienić miało
Stary 2015-08-13, 11:52   #4396
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Mi weszła w głowę ta nazwa, bo na wszystkich projektach tak jest napisane i podczas budowy też się tą nazwą posługiwaliśmy
U mojej mamy znowu mówi się ganek
U innych korytarz Zwał jak zwał
U mojego TŻa mówią na to weranda oni w ogóle mają tam jakieś specyficzne słownictwo, na początku to często nie wiedziałam, o czym Tż do mnie mówi
Stary 2015-08-13, 11:53   #4397
Fionka_31
Zakorzenienie

cześć mamuśki
ja od rana zapracowana
ale zrobiłam sobie przerwę na kawę, muszę mózg oczyścić
spróbuję was nadrobić

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 11:53   #4398
mervie
Rozeznanie

Cytat:
Pewnie masz rację

No to już wszystko wiem. Wiem, że jest zgłoszone, że jestem w ciąży, bo ostatnio mi mówiła Pani w rejestracji jak byłam na USG prywatnym, że dzwonią i pytają o ciężarne z ich okolic

Ja sobie wycisnęłam cytrynę do tego, ale w sumie nic to nie dało. Chyba, że za mało, ale i tak myślałam, że przesadziłam

Ja sobie rozpuściłam w domu, bo mi gin kazała. Na miejscu okazało się, że one by mi to rozpuściły... Na dodatek ja rozpuściłam w szklance wody (bo gin tak kazała) a powinno być w 300 ml (75g glukozy), ale za to, że za mało było to mi Pani pozwoliła popić to trochę wodą i może dzięki temu przeżyłam
to ja to jutro może zabiorę ze sobą w opakowaniu jeszcze, i tak będę miała w razie W małą butelkę z wodą
moja ciocia wczoraj się ze mnie śmiała, że po co panika jak to takie dobre jest mogłaby się przejść za mnie

Cytat:
Kalusia super ze dobrze

U nas wszystko ok, dziecie wazy 726g, wiec byko.
Lezy poprzecznie, stad malo wyczywalne ruchy.
Mam sie tym nie przejmowac, bo lozysko jest ok. Tylko ze macica moze byc rogowa?
Cos takiego.
Obwod brzucha jest w gornej granicy, stad mam zbadac glukoze.

Aha... I chyba zmienie kolor na niebieski :p
CHLOPAK ponoc, ale odwrocil sie tylkiem i tyle :p

Takze, moje prxeczucia byly dobre :p
gratki Tomka! mój chłopak będzie miał na drugie Tomek, po dziadku
Stary 2015-08-13, 11:54   #4399
halwaya
Zakorzenienie

Przypomniałam sobie, że mam dzis spotkanie z polozna. Dobrze, że po poludniu

Stary 2015-08-13, 11:58   #4400
mervie
Rozeznanie

Cytat:
U mojego TŻa mówią na to weranda oni w ogóle mają tam jakieś specyficzne słownictwo, na początku to często nie wiedziałam, o czym Tż do mnie mówi
mój tż z małopolski i też mnie czasem zabije jakimś słowem, a ja nie wiem o co mu chodzi
z takiego slangowo-popularnego słownictwa najbardziej się śmiałam jak do niego jeździłam a tam wszyscy mówili o fifokach i fifokowaniu teraz się zdarza, że sama tak powiem...
albo na przychodnię zdrowia mówią 'ubezpieczalnia' i nie mogłam zajarzyć po co jego dziadek tak często tam chodzi- ile razy można się ubezpieczać?!
Stary 2015-08-13, 11:59   #4401
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
A skąd Tż jest?
Ja jak byłam mniejsza i jeździliśmy do rodzina za Poznań to też nie wiedziałam o co chodzi momentami

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość
to ja to jutro może zabiorę ze sobą w opakowaniu jeszcze, i tak będę miała w razie W małą butelkę z wodą
moja ciocia wczoraj się ze mnie śmiała, że po co panika jak to takie dobre jest mogłaby się przejść za mnie
Nie będę Cię oszukiwać... nie jest dobre
Jest mega słodkie, chyba, że ktoś lubi takie słodziuchy

Tylko zapytaj czy możesz się napić wody po Bo mi nie chciała pozwolić, ale jak zobaczyła, że w mniejszej ilości rozrobiłam to mówiła, żebym się napiła trochę
Stary 2015-08-13, 11:59   #4402
halwaya
Zakorzenienie

Kalusia - na pocieszenie ci powiem, że jak rodzilam to na sali bylo 11 osób (ordynator, anestezjolog, asystenci, polozna, lekarka, dwie praktykantki poloznictwa i powiem ci, że mi juz bylo wszystko jedno a do ginekologow to zawsze do facetów chodziłam i tak. Na cytologie tutaj to do pielęgniarek.. więc oswojona jestem, chociaż rozbierać się nie przepadam.

Stary 2015-08-13, 12:01   #4403
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość
mój tż z małopolski i też mnie czasem zabije jakimś słowem, a ja nie wiem o co mu chodzi
z takiego slangowo-popularnego słownictwa najbardziej się śmiałam jak do niego jeździłam a tam wszyscy mówili o fifokach i fifokowaniu teraz się zdarza, że sama tak powiem...
albo na przychodnię zdrowia mówią 'ubezpieczalnia' i nie mogłam zajarzyć po co jego dziadek tak często tam chodzi- ile razy można się ubezpieczać?!
a co to jest fifokowanie?
Stary 2015-08-13, 12:04   #4404
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
B

Typowe ja bardzo często do swojego gadam i się zastanawiam czy on mnie w ogóle słucha

u mnie jest to samo, gadam gadam, a on wyłączony, wtedy zadaję mu pytanie, żeby się upewnić czy mnie sluchał i wszystko jasne
on zawsze tłumaczy, że mu to zostało po ex

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Ja spałam przy otwartym oknie .bo tu jest tak duszno, że inaczej się nie da a z kolei w nocy było zimno i nie wiem czy się nie przeziębiłam (mam łóżko przy oknie)
u nas niby się ochłodziło na dworze, ale mimo otwartych okien w mieszkaniu nic nie spadło

Stary 2015-08-13, 12:04   #4405
kalwinka
Zadomowienie

Hej dziewczyny Staram się was czytać na bieżąco, ale jako nie miałam weny pisać - w poniedziałek zaczynamy wymianę instalacji, więc staram się ogarnąć dom i spakować się na nasze przymusowe "wakacje na wypasie" a upały mi dają ostro popalić.
W poniedziałek zrobiłam pierwsze lumpeksowe zakupy dla malutkiej Szybko tego nie powtórzę - o 10 rano było tak duszno i gorąco że prawie fiknęłam w sklepie - dobrze że za kasą stała moja koleżanka, posadziła mnie i ustawiła wiatrak na twarz aż doszłam do siebie

Gratuluję kolejnych udanych wizyt i poznanych płci Kalusia dobrze że wychodzisz jutro do domu

Mam pytanie - myślę nad termometrem - jaki możecie polecić ?
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 12:04   #4406
ogolnie
Zakorzenienie

Halwaya to ja bym chyba przy jedenastu osobach ze strachu nie urodziła Mam nadzieję, że trafi mi się okrojony skład

Dziewczyny, a powiedzcie mi, czemu właściwie w szpitalu dobrze jest, jak mają oddział neonatologii? Co to znaczy? Czy to konieczne? Mój wybrany szpital tego nie ma...
Stary 2015-08-13, 12:07   #4407
Fionka_31
Zakorzenienie

muszę się dowiedzieć jak to u mnie jest z tą położną, bo niby do poradni ginekologicznej jestem zapisana, ale zupełnie w innej części miasta, a nie wiem czy one jakoś regionalnie działają czy jak?

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:

Dzień dobry
Mam na dziś w planach chociaż łazienki sprzątnąć. Może zechce mi się przy okazji całą resztę. A później jedziemy po wózek
ja nie mogę się zebrać za sprzątanie, a najgorsze jest to, że mam wrażenie, że w mieszkaniu jest straszny syf

oczywiście pochwal się wózkiem

Stary 2015-08-13, 12:07   #4408
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
A skąd Tż jest?
Ja jak byłam mniejsza i jeździliśmy do rodzina za Poznań to też nie wiedziałam o co chodzi momentami
Też ze Świętokrzyskiego ale z okolic Skarżyska
Stary 2015-08-13, 12:07   #4409
ogolnie
Zakorzenienie

kalwinka ale do czego termometr? dla Ciebie, dziecka, do wody? na zewnątrz?
Stary 2015-08-13, 12:08   #4410
Fionka_31
Zakorzenienie

Sylwoha kciukasy za wizytę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości