Mamusie grudniowe 2015 cz. 4 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-13, 10:09   #4351
SweetViolet
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

te kotki

QUOTE=kalusia87;52398409]Boli minimalnie tylko przez chwilę bo lekarz to tak na siłę wpycha. Teraz chodzę jak kaczka bo mam wrażenie, że może mi to wypaść ale mam nadzieję, że to tylko takie wrażenie. Ordynator, który przeprowadzał zabieg zapytał, czy chcę zostać do poniedziałku. Ja powiedziałam, że nie bardzo bo wolę wyjść jutro, a on że ma dzisiaj dobry dzień i na wszystko się zgadza więc jak wszystko będzie ok to jutro jadę do domku [/QUOTE]

Super, że poszło sprawnie

Ojej. Mówiłam, że chłodniej, ale przeszłam się do biedronki i spociłam sie jak świnka. Kiedy to się skończy?

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 10:12   #4352
mervie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość

Dasz radę Tylko nie skupiaj się za bardzo na smaku. Wypij jak najszybciej. Ja na trzy razy wypiłam
a czy Ty piłaś cytrynkę? kupiłam właśnie taką cytrynową glukozę, może to coś da
i czy ja mam ją sobie,hmm nie wiem, rozpuścić to sama w domu czy zanieść opakowanie i w labo mi przygotują? kazała mi się babeczka po prostu stawić o 7:15 z zakupioną glukozą
Stary 2015-08-13, 10:17   #4353
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość
dzień dobry!
u mnie nawet w nocy otwarte okno nie pomaga, jest taki zaduch...
wstałam rano i pierwsze co to poodkurzałam, bo potem bym zdechła jakby jeszcze mi odkurzacz ciepłym powietrzem nachuchał
i dalej nie mam co ze sobą zrobić, strach wyjść
a jutro czeka mnie glukoza

kalusia
cieszę się, że wszystko poszło dobrze i że jutro wyjdziesz lepiej w domu! a jak nie ma przeciwwskazań to miło, jak zajrzysz do siostry na ślub. Będziesz siedzieć plackiem i wyglądać pięknie i ty i siostra będziecie się cieszyć

sylwoha kciuki!

evcia śliczna komoda

adka, fionka szkoda mi strasznie waszych TŻtów, że muszą przechodzić przez takie cyrki, a wszystko na dzieciach się odbija najbardziej
życzę sobie, że jeśli mi się w życiu popsuje to nigdy nigdy nie będzie cierpiało moje dziecko przez moją własną głupotę i zawiść....
Szkoda. Ale co zrobisz. Trzeba dupe zacisnąć żyć dalej. Ja też sobie tego życzę żebym nie była wredna malpa

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
ADKA ja tak liczę. Ostatnią @ miałam 19 i od 19 liczę następny miesiąc a termin mam na 24.
To ja powinnam 17... hmm.. a w nosie.
Pierdzielne tym wszystkim ahahahaha
W przyszłym tygodniu 6 miesiąc i tyle
Wiecie có? Jeszcze chyba chwilę nie będę mogła powiedzieć jak sie objem że czuję się jak w 6 miesiącu bo naprawdę mam brzuch fakt faktem ciążowy ale jakbym dobrze pojadla hahaah :f

Jadę do pracy jeszcze tylko dziś i jutro Juhuuuuuu! !!!!!!!

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 10:20   #4354
halwaya
Zakorzenienie

Evcia - komoda kotki są przeurocze!

Kalusia - uważaj na siebie teraz

Lobofylia - koleżanka mi w końcu odpisala odnośnie wózka " rozwazalam jego zakup bo mi się podobal ale w końcu nie wzięłam.
Służę za to opinia jeśli chodzi o mutsy 4 Rider, cybex topaz, baby jogger City mini i phil&teds vibe"

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 10:22   #4355
sylwoha
Zakorzenienie

Kalusia super ze dobrze

U nas wszystko ok, dziecie wazy 726g, wiec byko.
Lezy poprzecznie, stad malo wyczywalne ruchy.
Mam sie tym nie przejmowac, bo lozysko jest ok. Tylko ze macica moze byc rogowa?
Cos takiego.
Obwod brzucha jest w gornej granicy, stad mam zbadac glukoze.

Aha... I chyba zmienie kolor na niebieski :p
CHLOPAK ponoc, ale odwrocil sie tylkiem i tyle :p

Takze, moje prxeczucia byly dobre :p

Kirde, mowie mu ze od konca sierpnia potrzebne mi zwolnienie, a on ze zwolenie tylko na chorobe.
Ale mowie mu, ze ciezko mi chodzic z kufrem na 4 pietro, ktory wazy ponad 20 kg. Plus krzeslo, no ciezko.
A on ze duzo czasu jeszcze i ze zobaczymy.
Tylko ze ja musze miec zwolnienie od 28 max 31 sieprnia.
Co robic? Umowic sie na za 2 tyg i nasciemniac? Bo nie mam pijecia, bylam pewna ze lekarze daja l4 bez problemu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 10:27   #4356
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Myślę, że chodzi o to, żeby jakoś mocno się nie schylać bo całkiem bez schylania to faktycznie się nie da. Nic nie mówił o leżeniu. A co do tych położnych:
Pewnie masz rację

No to już wszystko wiem. Wiem, że jest zgłoszone, że jestem w ciąży, bo ostatnio mi mówiła Pani w rejestracji jak byłam na USG prywatnym, że dzwonią i pytają o ciężarne z ich okolic

Cytat:
a czy Ty piłaś cytrynkę? kupiłam właśnie taką cytrynową glukozę, może to coś da
i czy ja mam ją sobie,hmm nie wiem, rozpuścić to sama w domu czy zanieść opakowanie i w labo mi przygotują? kazała mi się babeczka po prostu stawić o 7:15 z zakupioną glukozą
Ja sobie wycisnęłam cytrynę do tego, ale w sumie nic to nie dało. Chyba, że za mało, ale i tak myślałam, że przesadziłam

Ja sobie rozpuściłam w domu, bo mi gin kazała. Na miejscu okazało się, że one by mi to rozpuściły... Na dodatek ja rozpuściłam w szklance wody (bo gin tak kazała) a powinno być w 300 ml (75g glukozy), ale za to, że za mało było to mi Pani pozwoliła popić to trochę wodą i może dzięki temu przeżyłam
Stary 2015-08-13, 10:30   #4357
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Kalusia super ze dobrze

Mam sie tym nie przejmowac, bo lozysko jest ok. Tylko ze macica moze byc rogowa?
Cos takiego.

Kirde, mowie mu ze od konca sierpnia potrzebne mi zwolnienie, a on ze zwolenie tylko na chorobe.
Ale mowie mu, ze ciezko mi chodzic z kufrem na 4 pietro, ktory wazy ponad 20 kg. Plus krzeslo, no ciezko.
Co robic? Umowic sie na za 2 tyg i nasciemniac? Bo nie mam pijecia, bylam pewna ze lekarze daja l4 bez problemu

Większość daje bez problemu ale są i tacy którzy właśnie dają tylko jeśli są jakieś problemy. Możesz iść po pierwsze zwolnienie do rodzinnego. Ja tam miałam w pierwszej ciąży. Akurat mój był na urlopie a zle sie czułam to rodzinny. Ale ona mi wypisała tylko do kolejnej wizyty u gina, w moim przypadku był to tydzień.
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 10:30   #4358
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Kalusia super ze dobrze

Cos takiego.

Chyba najcięższe dziecię do tej pory który to u Ciebie tc?
Jednak chłopak O jeny...

Sylwoha nie ten to inny... nawet rodzinny może Ci wystawić l4, powiedz, że się czymś zatrułaś czy naściemniaj coś innego i będzie. A nie to idź do innego gina i tyle
Stary 2015-08-13, 10:31   #4359
Koritsi_a
Zadomowienie

No i gratuluje dużego synka Sylwoha
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 10:32   #4360
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Kalusia super ze dobrze

Cos takiego.

Jaki duży Super, że wszystko w porządku. Chociaż ja jakoś miałam w głowie dziewczynkę u Ciebie
Co do zwolnienia to mnie lekarz na każdej wizycie pyta czy mi potrzebne...

synek
Stary 2015-08-13, 10:37   #4361
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Większość daje bez problemu ale są i tacy którzy właśnie dają tylko jeśli są jakieś problemy. Możesz iść po pierwsze zwolnienie do rodzinnego. Ja tam miałam w pierwszej ciąży. Akurat mój był na urlopie a zle sie czułam to rodzinny. Ale ona mi wypisała tylko do kolejnej wizyty u gina, w moim przypadku był to tydzień.
Dokładnie większość nie robi żadnych problemów ja raz poszłam do innego giną bo mojego akurat nie było i bez problemu wypisal mi l4 wiec możesz też tak spróbować

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
Boli minimalnie tylko przez chwilę bo lekarz to tak na siłę wpycha. Teraz chodzę jak kaczka bo mam wrażenie, że może mi to wypaść ale mam nadzieję, że to tylko takie wrażenie. Ordynator, który przeprowadzał zabieg zapytał, czy chcę zostać do poniedziałku. Ja powiedziałam, że nie bardzo bo wolę wyjść jutro, a on że ma dzisiaj dobry dzień i na wszystko się zgadza więc jak wszystko będzie ok to jutro jadę do domku
Super ze juz wyjdziesz jednak nie ma to jak w domu! !
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 10:37   #4362
sylwoha
Zakorzenienie

Dziwak, czy ja zawzze musze mie. Problemy.

No nic, za 2 tyg pojde, zabule za wizyte znow i tyle. Wkufia mnie to tylko kasa i kasa

No duzy, ale termin mi przeskoczyl na 30 listopada ;p takze to 24 tyddz

Stary 2015-08-13, 10:38   #4363
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
Śliczna!
Cytat:
Piekna komoda
Cytat:
Jaka ładna! A te kotki są urocze
Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
przepiękna! !!!
Cytat:
evcia śliczna komoda
Cytat:
EVCIAP fajna ta komoda bo i szuflady i szafka. I jakie kotki słodkie
Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Evcia komoda cudna, a te uchwyty są boskie! Gdzie takie znalazłaś?
Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
te kotki
Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Evcia - komoda kotki są przeurocze!
Dzięki ja jestem w niej zakochana i już nie mogę się doczekać aż poukładam sobie w niej ciuszki
Uchwyty znalazłam na necie

Cytat:
Kalusia super ze dobrze

Cos takiego.

Super, że wizyta udana Ciekawe w końcu kto u Ciebie siedzi a lekarz dziwię się, że nie dał zwolnienia.

40/40

Edytowane przez evciap0
Czas edycji: 2015-08-13 o 10:39
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 10:44   #4364
katarzynaxxx89
Raczkowanie

tak jak pisałam nie dam rady narazię was nadgonić ale myślę że w wekkend będę wiecej. Byłam dziś u dentystki i masakra 3 raz z tym samym zębem bo miałam kanałowe i było coś źle i za wyczyszczenie tego starego musiałam dziś zapłacić 150zł a dla mnie to dużo w dodatku narazie mam zalepione bo niby za powtórne leczenie kanałowe nie ma nfz nawet w ciąży a kurna ja się pytam kto o tym wie że powtórne no i przecież jak to robiłam 1 raz to nie byłam w ciąży i musiałam płacić. Ktoś sie może orientuje w tym
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 10:53   #4365
_karmazynova_
Zadomowienie

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt. sorki, że wymienię tylko kilka, ale nie pisałam od paru dni i nie pamiętam wszystkich wizytujących

Hope super, że jest lepiej.
kalusia super, że już pow wszystkim i jutro możesz wyjść ze szpitala dbaj o siebie
sylwoha jaki duuuuży już I okazuje się chłopaczek jest co nosić gratuluje zdrowego dzieciaczka!

zerkałam na forum i wczoraj na tapecie były wózki. Z jednej strony cieszę się, że my będziemy mieć ten tako jumper x po bratanku, ale wciąż się obawiam jego wagi Gdyby nie to, to na pewno wybrałabym lżejszy wózek. wiem, że 1-2 kg różnicy to niby nie wiele,ale zawsze coś jak dzieciaczek będzie coraz to cięższy ustaliliśmy z TŻ że jak nie będzie się sprawdzać przy dziecku to kupimy po prostu inny. Ale na razie optymistycznie mam nadzieję, że nie będzie źle - w końcu to 1 piętro Szybciej zgubię kilogramy po ciąży

Macie pokupowane piękne ciuszki
A komoda bardzo ładna Fajnie, że TŻ się tak angażuje

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

sylwoha zdziwiłam się, że lekarz nie chce Ci dać L4. Może podejdź do rodzinnego po L4?

katarzyna współczuj takich przeżyć z zębem niestety ni orientuje się czy nie dałoby się tego za darmo. Ale zdrowy rozsądek podpowiada, że nie powinnaś za to płacić

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 10:54   #4366
sylwoha
Zakorzenienie

Tak zrobie, pijde do rodzinnego.
A to ide w dniu checi posiadania zwolenienia, czy moge wczesniej. Bo ja akurat mam okreslony termin

Stary 2015-08-13, 10:55   #4367
syylwuska
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52397298]Sylwuska fotelik się nie nadaje w ogóle na spacery, nie tylko zimą

Pada u mnie od samego rana

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]
A dlaczego? Na taki godzinny spacer tez nie? Czyli on służy tylko do załatwiania jakiś sprawny zeby dziecko na szybko wstawić do samochodu i potem wpiac jak coś w stelaz?

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Będziesz miała profesjonalny sen

Zapraszam u nich można też rabat i gratisy wynegocjować

Typowe ala: ja bardzo często do swojego gadam i się zastanawiam czy on mnie w ogóle słucha

Hahah nawet nie zwróciłam uwagi, że w tym xpulse jest plastikowy spód

X pulse ma normalną spacerówkę, u mnie właśnie x cite odpadł ze względu na brak amortyzacji i właśnie tą kubełkową spacerówkę
Aha, w takim razie u mnie też dopadnie, z resztą jak,będzie taki i taki to zobacze jak to wygląda

Cytat:
Sylwuska xpulse ma normalną spacerówkę, kubełkowa też mi się nie podobała. Mieszkam w bloku i będę nosić wózek po schodach dlatego chciałam lekki.

A tak w ogóle to witam się wyspana. Nie mogłam wczoraj zasnąć, nawet mi upały dają się we znaki
A no właśnie czyli to tak jak ja. A jak zamierzasz w ogóle wchodzić,z dzieckiem? Gondole będzie z wypinac z dzieckiem a stelaż w drugą reke? I tak sobie teraz pomyślałam, a,jak dziecko już siedzi w tej spacerowce, to jak wtedy je wnosic?

Cytat:

Niczym się nie przejmuj tylko odpoczywaj

Ja się przyłączam do pytania

Dzień dobry
Mam na dziś w planach chociaż łazienki sprzątnąć. Może zechce mi się przy okazji całą resztę. A później jedziemy po wózek

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Sylwoha kciuki za wizytę! Któraś jeszcze dziś wizytuje?
Ale fajnie, ze masz już ten wybór z glowy

Cytat:
Napisane przez k_asienka Pokaż wiadomość
Syylwuska dziękuję za informację z tą zurawina Ją tez nie wiedziałam jak sie szuka użytkownika na allegro, ale tak chciałam pomóc i samo wpadło :-D
Nie ma za co sprytna jesteś
Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Pokażę Wam komodę, jakość zdjęcia do du.py, ale przy takim świetle ciężko zrobić dobre foto

Teraz TŻ wziął się za szafę

Jest cudna!!
Bardzo mi się podoba, też chce taką! skąd takie uchwyty macie? Są świetne. I podoba mi się sama komoda, ze ma i szuflady i szafki Tz ile warstw malował ta farba co wcześniej napisalas? I czym? Zwykłym pedzlem? Nie śmierdzi Wam w domu?
Cytat:
Ja już po zabiegu

Cytat:
Boli minimalnie tylko przez chwilę bo lekarz to tak na siłę wpycha. Teraz chodzę jak kaczka bo mam wrażenie, że może mi to wypaść ale mam nadzieję, że to tylko takie wrażenie. Ordynator, który przeprowadzał zabieg zapytał, czy chcę zostać do poniedziałku. Ja powiedziałam, że nie bardzo bo wolę wyjść jutro, a on że ma dzisiaj dobry dzień i na wszystko się zgadza więc jak wszystko będzie ok to jutro jadę do domku
Ale fajnie, ze,już jesteś po na pewno tylko takie wrażenie, to tak jak na palec założyć pierścionek a wcześniej nie,nosiłam, też się wtedy czuje, coś jest na,palcu, pewnie się przyzwyczaisz
I super wiadomość z tym wyjściem

Cytat:
Kalusia super ze dobrze

Cos takiego.

Aha... I chyba zmienie kolor na niebieski
CHLOPAK ponoc, ale odwrocil sie tylkiem i tyle

Takze, moje prxeczucia byly dobre

Jaki duży chłop!! a zamartwialas sie, ze mało go czujesz, a tu wszystko ok

Hah a Ty chyba od,początku cos przeczuwalas z tą płcią, nie?

Wiesz, jak tylko,za szlak w ciążę i poszłam do lekarza, wtedy jeszcze do innego gin niż teraz, to też myślałam, że,oni bez problemu dają zwolnienie, ale on już taki chętny nie,był. Co prawda mowil, że po 3 miesiącach dopiero itd ale jak poszłam do obecnego to mimo, że 3 miesiące nie,minęły ją czułam się tak strasznie, ze wypisal bez problemu, tylko,nazywa je fałszywym l4, a,mnie to g.ów.no obchodzi. Teraz czuje się,już dobrze i jak do niego idę to też mówię, że dalej chcę zwolnienie, bo nie myślę teraz już wracać, bo tam inaczej i tak nikt na mnie nie będzie patrzył i będę musiała robić to co,inni, nieważne ze jestem w ciąży, w sumie musiałabym pracować w innym trybie ale to już za długo pisać.

Pojdz jeszcze raz i zapytaj, jak,się nie zgodzi to będziesz musiała,kombinować.

A ja dopiero 10.10 wstałam pootwieralam balkon i okna na noc i tak fajnie się schodzili, do tego wiatrak o 7 wstałam zamknąć, zeby ciepła noe wpuszczać, pół godziny później wrócił Tz i już myślałam, ze nie zasne a padlam jak mucha, wczoraj o tej poprzek juz posprzątane mialam, ale co tam, przynajmniej się wyspalam
Tylko przed samym przebudzeniem jakiś straszny sen mialam, że,wróciłam się z Tz i aż sie poplalakalam i chyba te łzy mnie,właśnie obudziły

Oczywiście zamiast zjeść śniadanie, to Was nadrabiam, a głodna spac się już kladlam, wiec ide szybko jeść

A wczoraj jak się położyłam to Mala tak się wiercila i dzisiaj rano też kilka kopow juz sprzedala, pewnie goni mamę na śniadanie bo głodna

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 10:55   #4368
limonka_86
Zadomowienie

Najlepiej w dniu w którym chcesz dostać zwolnienie bo tak na przyszłość to raczej nie wystawiają w każdym razie mi się nie zdazylo
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-13, 11:02   #4369
SweetViolet
Zadomowienie

Wczoraj odebraliśmy zamówienie ze Smyka i dzisiaj musiałam miejsce w szafie zrobić, bo mi się już ciuszki nie mieszczą
Podsumowując posiadam:
2 pary śpiochów 56
3 kaftaniki 56
pajac reniferek 56, ale wielkościowo jak 62
7 body krótki rękaw 62
1 body długi rękaw 62
4 pajace 62
kombinezon zimowy 62
kocyk

O tyle mam

I chwalę się zakupami. Te 5 par body i 3 pajace ze smyka, body z pandą z Auchan, body z serduszkiem zakupione na dłuuuuugo przed tym jak w ciążę zaszłam z Pepco
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG-20150813-00022.jpg (302,1 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG-20150813-00023.jpg (316,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG-20150813-00024.jpg (288,1 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG-20150813-00025.jpg (322,2 KB, 10 załadowań)

synek
Stary 2015-08-13, 11:03   #4370
sylwoha
Zakorzenienie

Dzieki, to tak zrobie

Stary 2015-08-13, 11:04   #4371
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwak, czy ja zawzze musze mie. Problemy.

No nic, za 2 tyg pojde, zabule za wizyte znow i tyle. Wkufia mnie to tylko kasa i kasa

No duzy, ale termin mi przeskoczyl na 30 listopada ;p takze to 24 tyddz

Jakiś ch.am z niego, ze tak odeslal Cię z niczym ;/ ja bym poszła w dniu w których chcesz zwolnienie, ewentualnie,dzień przed, bo wiem, że tak też mogą wystawiać, tylko,żeby na,pewno Cię przyjął, zarejestruj sie czy zapisz wcześniej, bo u mojego rodzinnego masakryczne kolejki ;/

Sylwoha to nie będzie u Ciebie Lili? Macie pomysł na chłopięce imiona?
Cytat:
Napisane przez katarzynaxxx89 Pokaż wiadomość
tak jak pisałam nie dam rady narazię was nadgonić ale myślę że w wekkend będę wiecej. Byłam dziś u dentystki i masakra 3 raz z tym samym zębem bo miałam kanałowe i było coś źle i za wyczyszczenie tego starego musiałam dziś zapłacić 150zł a dla mnie to dużo w dodatku narazie mam zalepione bo niby za powtórne leczenie kanałowe nie ma nfz nawet w ciąży a kurna ja się pytam kto o tym wie że powtórne no i przecież jak to robiłam 1 raz to nie byłam w ciąży i musiałam płacić. Ktoś sie może orientuje w tym
Kurde, według mnie też nie powinnas płacić, bo już za niego placilas, a w ciąży liczysz go pierwszy raz, ale nie wiem jak,możesz to załatwić ;/

Stary 2015-08-13, 11:05   #4372
sylwoha
Zakorzenienie

Sylwuska ja mialam czuja od poczatku ze dziewoja, ale do kilku dni nie opuszczalo mnid przeczucid ze bede miala syna naparzajacego w rozowych bodziakach :p

Mialam nawet zrobic zamowienie ale pomyslalam, nie bo i tak bede cuda
I sa. Chlop jak dab- chyba ze dziewczyna hahaha

Stary 2015-08-13, 11:08   #4373
rudaska
Zakorzenienie

SYLWOHA gratuluję dużego chłopczyka.

A może lekarz miał jakieś nieprzyjemności ze względu na L4. Bo tak naprawdę to ciężarna jak się źle czuje, to ją pracodawca zwalnia do domu i płaci normalną pensję za siedzenie i odpoczywanie- inna sprawa że każdy pracodawca ma to w doopie i życzy sobie L4 bi po co ma płacić on skoro jest Zus. I niektórzy lekarze nie są zadowoleni, albo po prostu są ☠☠☠☠ami. Mój też się pyta na każdej wizycie o L4, wczoraj też dał i jeszcze się nasłuchałam że głupia jestem że wracam. Idź do rodzinnego tego dnia od kiedy chcesz L4

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

SYLWUSKA ja będę gondolę wnosić najpierw z dzieckiem a potem stelarz,albo razem zobaczę jak dam radę. A spacerówka to małego na ręce i na górę a potem powrót po wózek, albo wózek do auta do bagażnika
Stary 2015-08-13, 11:09   #4374
sylwoha
Zakorzenienie

Co do imienia- bedzie tomek

Stary 2015-08-13, 11:15   #4375
adka_19
Wtajemniczenie

sylwoha gratulacje wielkiego chlopa !!!!

Cytat:
Napisane przez katarzynaxxx89 Pokaż wiadomość
Biedna... u nas w UK wszystkiezabiegi dentystyczne w czasie ciazy i rok po sa za darmo.
Cytat:
Wczoraj odebraliśmy zamówienie ze Smyka i dzisiaj musiałam miejsce w szafie zrobić, bo mi się już ciuszki nie mieszczą
Podsumowując posiadam:
2 pary śpiochów 56
3 kaftaniki 56
7 body krótki rękaw 62
1 body długi rękaw 62
4 pajace 62
kombinezon zimowy 62
kocyk

O tyle mam

I chwalę się zakupami. Te 5 par body i 3 pajace ze smyka, body z pandą z Auchan, body z serduszkiem zakupione na dłuuuuugo przed tym jak w ciążę zaszłam z Pepco
piekne
Cytat:

Stary 2015-08-13, 11:21   #4376
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak zrobie, pijde do rodzinnego.
A to ide w dniu checi posiadania zwolenienia, czy moge wczesniej. Bo ja akurat mam okreslony termin
Może wypisać z jednodniowym wyprzedzeniem

Cytat:
Podsumowując posiadam:
2 pary śpiochów 56
3 kaftaniki 56
7 body krótki rękaw 62
1 body długi rękaw 62
4 pajace 62
kombinezon zimowy 62
kocyk

O tyle mam

Ale śliczności!

Dziewczyny, a Wy dużo kupujecie body z krótkim rękawem? Albo czy w ogóle kupujecie?

Łazienki umyte, podłogi odkurzone i umyte. Kurze jutro chyba. Póki co muszę odpocząć I coś zjeść
Stary 2015-08-13, 11:22   #4377
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Podsumowując posiadam:
2 pary śpiochów 56
3 kaftaniki 56
7 body krótki rękaw 62
1 body długi rękaw 62
4 pajace 62
kombinezon zimowy 62
kocyk

O tyle mam

Śliczne też poluje na jakies ubranko z takim napisami jak na tych body
Cytat:
Sylwuska ja mialam czuja od poczatku ze dziewoja, ale do kilku dni nie opuszczalo mnid przeczucid ze bede miala syna naparzajacego w rozowych bodziakach

Mialam nawet zrobic zamowienie ale pomyslalam, nie bo i tak bede cuda
I sa. Chlop jak dab- chyba ze dziewczyna hahaha

Heh kurcze, nigdy nic nie wiadomo a na wcześniejszych badaniach mówili Ci, ze na pewno dziewczynka?

Bo teraz w sumie też, nie powiedzieli, że widzą chłopaka na pewno?

Cytat:
SYLWOHA gratuluję dużego chłopczyka.

A może lekarz miał jakieś nieprzyjemności ze względu na L4. Bo tak naprawdę to ciężarna jak się źle czuje, to ją pracodawca zwalnia do domu i płaci normalną pensję za siedzenie i odpoczywanie- inna sprawa że każdy pracodawca ma to w doopie i życzy sobie L4 bi po co ma płacić on skoro jest Zus. I niektórzy lekarze nie są zadowoleni, albo po prostu są ☠☠☠☠ami. Mój też się pyta na każdej wizycie o L4, wczoraj też dał i jeszcze się nasłuchałam że głupia jestem że wracam. Idź do rodzinnego tego dnia od kiedy chcesz L4

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

SYLWUSKA ja będę gondolę wnosić najpierw z dzieckiem a potem stelarz,albo razem zobaczę jak dam radę. A spacerówka to małego na ręce i na górę a potem powrót po wózek, albo wózek do auta do bagażnika
O samochod, ja głupia o tym nie pomyślałam, no tak spacerowke do samochodu można schować a dziecko na rece. Dobrze ze mam duży bagaznik, nawet duży wózek by się zmieścił

I przez tą chwilę będziesz dziecko same zostawiala? Które Ty masz pietro? Bo zapomniałam
Cytat:

Ładnie, dobrze ze z imieniem nie macie problemu

Stary 2015-08-13, 11:25   #4378
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Łazienki umyte, podłogi odkurzone i umyte. Kurze jutro chyba. Póki co muszę odpocząć I coś zjeść
nononon

A u mnie dzisiaj sie miarka przebrala. zezloscilam sie. znowu akcja w rpacy, komputer sie nie chcial wlaczyc zla jestem...
ale w koncu sie wlaczyl, rpzyjechal szef mowie, ze kompa dzisiaj zabieram do domu i niech swojego przywiezie bo jakby sie dzis nie wlaczyl to nie bede miec na czym pracowac, a on do mnie tak - Ty to wszystko zajedziesz co?
Aja mowie - nie, moj 3 eltni laptop do uzytku domowego nie nadaje sie do zajezdzania w pracy.
Wiec to jest dzis ostatni dzien kiedy mam laptopa swojego osobistego w pracy. Skonczylo sie babce sranie.

grrrrr.

Stary 2015-08-13, 11:25   #4379
sylwoha
Zakorzenienie

Sylwuska ja widzialam dziecie oststnuo na usg, na prenatalnych. Czyli dawno temu. To wiec od tamtej pory do dzis lekarz nie zagladal, tylko spr czy serduszki dobrze bije.

Ale ogolnie, na nic nie nastawiam sie- zobaczymy.
Z kupowaniem wstrzymam sie miesiac jeszcze :p
Przynajmniej ubranek.
Zdaaaaaze jezzcze :p

Kto byl na polowkowych kolo 23 tc? Jaki macie obwod brzuszka i glowy?

Stary 2015-08-13, 11:27   #4380
evciap0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
A komoda bardzo ładna Fajnie, że TŻ się tak angażuje
Mój TŻ jest bardzo zadaniowy, raczej nie odmawia jak go o coś poproszę
Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Jest cudna!!
Bardzo mi się podoba, też chce taką! skąd takie uchwyty macie? Są świetne. I podoba mi się sama komoda, ze ma i szuflady i szafki Tz ile warstw malował ta farba co wcześniej napisalas? I czym? Zwykłym pedzlem? Nie śmierdzi Wam w domu?
Uchwyty na necie znalazłam, naszukałam się, bo wszędzie tylko takie gumowe były, a one po jakimś czasie się bardzo brudzą. Ta komoda ma ponad 10 lat Wewnętrzne elementy malował 2 razy, a te z zewnątrz 3 wałkiem takim z gąbki. Podoba mi się, że po tej farbie widać strukturę drewna Nie śmierdzi, bo malował w piwnicy, ale ta farba i tak nie śmierdzi, bo ona jest właśnie przeznaczona dla dzieci i alergików

Cytat:
Podsumowując posiadam:
2 pary śpiochów 56
3 kaftaniki 56
7 body krótki rękaw 62
1 body długi rękaw 62
4 pajace 62
kombinezon zimowy 62
kocyk

O tyle mam

Śliczne ciuszki ja te nasze już na siłę wpycham do szafy, a i tak nie mamy wszystkiego z listy

40/40
evciap0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości