| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. | 
| Pokaż wyniki sondy: Najlepsze efekty miałam po ćwiczeniach z: | |||
| Ewą Chodakowską |      | 1 | 8,33% | 
| Mel B |      | 2 | 16,67% | 
| Anną Lewandowską |      | 0 | 0% | 
| Inne |      | 9 | 75,00% | 
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2015-09-18, 08:50 | #1771 | ||
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2015-09 Lokalizacja: Szafa w przedpokoju 
				 | 

Dot.: Z E. Chodakowską dziś ćwiczyć zaczynamy, tłuszczykowi się nie damy :)

Cytat: 
  Bardzo Ci współczuję, mam nadzieję że dzisiaj już jest lepiej  Cytat: 
  Zamiast się cofnąć - zrobiłaś kroczek do przodu  Ja wczoraj zaliczyłam 30min Cardio z Bipasha Basu i 10min dance Cardio. Nie odczuwam jakiś strasznych zakwasów (poza tymi w okolicy żeber)  Dzisiaj pora na coś cięższego - chyba znowu wybiorę któryś zestaw Chodakowskiej. | ||
|     | 
|  2015-09-18, 09:32 | #1772 | ||
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2014-06 Lokalizacja: Opole 
				 | 

Cytat: 
  Dobrze, że znowu wzięłam tabletkę na noc, bo bym nocy nie przespała. Około północy obudził mnie potworny ból i ciągle się przewracałam, aż w końcu lek zadziałał i zasnęłam. Okropność. Czuję, że dzisiaj ćwiczenia to nie byłby najlepszy pomysł... Cytat: 
   | ||
|     | 
|  2015-09-18, 09:40 | #1773 | |
				 | 

Cytat: 
  Jeśli już chciałabyś dzisiaj coś porobić, to proponowałabym baaardzo delikatne rozciąganie albo najlepiej basen - pływanie odciąża kręgosłup a z tego co piszesz to właśnie któryś pobliski mięsień ucierpiał. | |
|     | 
|  2015-09-18, 18:56 | #1774 | 
| Zakorzenienie | 

hejo   ja dzisiaj jeszcze nie ćwiczyłam ale zamierzam wieczorem  xMayx mam nadzieję, że z plecami lepiej ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Trening zrobiony  Od razu lepiej się czuję   | 
|     | 
|  2015-09-18, 19:47 | #1775 | ||
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  Chyba wciąż trzyma mnie tabletka, którą wzięłam wczoraj wieczorem.. A może całkiem puściło? Zobaczę później wieczorem i jutro rano. Gratuluję, i jednocześnie zazdroszczę zrobionego treningu   | ||
|     | 
|  2015-09-18, 20:48 | #1776 | |
				 | 

Cytat: 
   Gratuluję samozaparcia ☺ Ja dzisiaj zostałam zmuszona okolicznodciami do zrobienia lżejszego treningu niż zamierzałam - trudne dni w miesiącu. Zatem padło na ekstra figurę - po nafaszerowaniu się przeciwbólowcami jakoś dało radę ale i tak niezbyt przyjemnie to przebiegło  Dobrze ze teraz czeka mnie 2 dniowa przerwa. Zdążę dojść do siebie... | |
|     | 
|  2015-09-20, 09:17 | #1777 | 
				 | 

Mam dość tych bolących pleców   Wczoraj kiedy wyczułam, że znowu zaczną boleć, odpowiednio wcześnie łyknęłam tabletkę, ale pewnie znowu jutro ból wróci.. Myślicie, że końska maść albo plaster rozgrzewający będzie skuteczniejszy? Nie chcę opuszczać aż tylu treningów   | 
|     | 
|  2015-09-20, 10:05 | #1778 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 ja wczoraj trochę przyleniuchowałam bo tylko z małżem w siatkę pograłam i treningu nie zrobiłam  ale dzisiaj już poprawa   | |
|     | 
|  2015-09-20, 10:44 | #1779 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-06 Lokalizacja: Gdańsk 
				 | 

Co prawda nie ćwiczę (już) z Chodakowską, jednak pozwolę sobie na wtrącenie się do dyskusji (czego prawie nie czynię, przyznaję). Ćwiczyłam z Chodakowską, wbrew przestrogom na forum, przez miesiąc, także turbo wyzwanie, po którym to miałam identyczne objawy bólu pleców w części lędźwiowej - po pierwszym treningu nie spałam pół nocy, właśnie przez nieznośny ból, żadna pozycja nie przynosiła ulgi (może trochę embrionalna). Moim zdaniem trening jest bardzo kontuzyjny, Chodakowska nie tłumaczy techniki, wykonywanych w tak szybkim tempie ćwiczeń, a te naciągnięcia w plecach powoduje, według mnie ćwiczenie polegające na szybkim, naprzemiennym unoszeniu nóg na boki (seria bodajże 2 lub 3) w pozycji podparcia się rękami o podłogę. Ból pleców przeszedł mi sam po 3 dniach... Pozdrawiam   
				__________________ "Mężczyzna to też człowiek. Jeśli ktoś powie, że przyjdzie człowiek i przyniesie szafę, kogo oczekujemy? Kobiety...?" J.Chmielewska | 
|     | 
|  2015-09-20, 17:56 | #1780 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
 dlatego dzisiaj poćwiczyłam cos innego. trening z fit ball ale nie z Ewką+ rowerek stacjonarny- wszystkiego łącznie godzinkę....   | |
|     | 
|  2015-09-21, 08:51 | #1781 | |
				 | 

Cytat: 
  Ja ćwiczyłam Turbo wyzwanie już kilkakrotnie i nie odczuwałam tak silnych dolegliwości jak opisujecie. Co prawda w niektórych momentach pojawiało się delikatne kłucie przy kręgosłupie, ale nie powiązałam tego z kontuzyjnością tego treningu. Teraz sama nie wiem co zrobić - Turbo jest jednym z moich ulubionych zestawów, ale skoro mam sobie zepsuć plecy, to czy warto ryzykować?  Jestem w kropce. | |
|     | 
|  2015-09-21, 10:11 | #1782 | 
				 | 

Może te bóle są powodowane tak jak MagdalenaG mówi, przez właśnie te serie. Za szybko i zbyt byle jak macha się nogami, przez co obrywają plecy. Może warto zwolnić? Na rozgrzewkę bym tego nie zwaliła, bo sama się rozgrzewam i jeszcze na początku Turbo Wyzwania była rozgrzewka, więc to raczej nie to. Kupiłam wczoraj tą końską maść, ale praktycznie nie rozgrzewa   Dopiero jak się przykryję kołdrą lub kocem to jakieś ciepło czuję.. A myślałam, że jak niemiecka to będzie porządna   | 
|     | 
|  2015-09-21, 16:25 | #1783 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2015-09 
				 | 

Moim zdaniem jeśli źle się czujesz po prostu zrezygnuj z tych treningów! Jest tyle innych możliwości. Może spróbuj treningów z jakąś lepszą trenerką ? JA polecam Jillina Michaels

| 
|     | 
|  2015-09-21, 20:05 | #1784 | 
| Zakorzenienie | 

hejka   jak tam dzisiaj? ja tradycyjnie godzinka ćwiczeń zaliczona!! pół godziny z fitball i pół godziny rowerka   | 
|     | 
|  2015-09-21, 20:09 | #1785 | |
				 | 

Cytat: 
  Cały trening został opracowany w bardzo ciekawy sposób przez co bardziej przypominał 50minut samoobrony dla kobiet niż 'dywanowego fitnessu'  Poczułam się niemal jak na treningu parę lat wstecz  Mimo, iż jestem bardzo zadowolona, to dzisiejszy trening skłania mnie do pewnych refleksji. W gruncie rzeczy to chyba nie ma większego znaczenia jakiego trenera się wybierze, bo i tak niektóre ćwiczenia do złudzenia przypominają propozycje innych. Jilian, Mel B czy Chodakowska tak na dobrą sprawę oferują swojego rodzaju urozmaicenia standardowych ćwiczeń, no i oczywiście różne ich zestawy. Niezależnie co będzie się robiło i tak efekty prędzej czy później się pojawią - każdy trener przedstawia jedynie inny sposób motywacji, który na jednych działa, a innych wręcz irytuje   | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2015-09-21, 20:13 | #1786 | 
| Zakorzenienie | 

a ja wczoraj nie ćwiczyłam z chodakowską tylko cos innego i dzisiaj obudziłam się bez bólu pleców... dziś tez nie ćwiczyłam z Ewką.... a na prawdę staram się wszystkie ciwczeni wykonywać poprawnie, skupiać się i nie machac konczynami bezmyślnie   | 
|     | 
|  2015-09-21, 22:03 | #1787 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2012-01 
				 | 

Zrobiłam skalpel II. Po czterech miesiącach bez ćwiczeń daje nieźle w kość. Czuję wewnętrzne partie ud, ale to miłe uczucie    W pewnym momencie chciałam się zatrzymać, ale pomyślałam, że przecież pisałam na wizażu, że zaczynam od poniedziałku, to nie ma zmiłuj   | 
|     | 
|  2015-09-22, 08:14 | #1788 | |||
				 | 

Cytat: 
  Poza tym, nie ćwiczę tylko z nią. Mam treningi różnych osób, a Ewa jest jedną z nich. Cytat: 
 Cytat: 
  Chyba plecy przechodzą. Końska maść w końcu zaczęła działać - wczoraj wieczorem się nią posmarowałam, a czułam, że ból wraca. Nagle tak mnie ta maść rozgrzała, że aż poczułam pieczenie na skórze  Efekt? Wstałam bez bólu pleców. Posmaruję się jeszcze kilka razy, w czwartek postaram się wrócić do ćwiczeń. I nie, nie zacznę od Turbo Wyzwania  Chyba nawet Skalpel Wyzwanie to średni pomysł.. | |||
|     | 
|  2015-09-22, 08:41 | #1789 | ||
				 | 

Cytat: 
  Mi też pomaga pisanie o tym co zamierzam albo co zrobiłam. Taka babska potrzeba akceptacji i wsparcia  Cytat: 
  Unikanie turbo to  chyba dobry pomysł  Może zacznij od zwykłego skalpela albo ekstra figury? Po wczorajszej Jilian bolały mnie nawet oczy...  Każde ćwiczenie wykonywałam możliwie dokładnie i sumiennie, czułam palenie mięśni o których nie miałam pojęcia, a rano? A rano wstałam bez zakwasów  Chyba docenię fenomen ćwiczeń tej kobiety, mimo że moim skromnym zdaniem trochę za dużo paplała podczas treningu   | ||
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2015-09-22, 10:55 | #1790 | |
				 | 

Cytat: 
  Może to dobry pomysł. Czasem też ćwiczenia pomagają w takich bólach, spróbuję. Zawsze mogę w trakcie przerwać, jeśli będzie coś nie w porządku. | |
|     | 
|  2015-09-22, 11:06 | #1791 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2014-09 
				 | 

Dot.: Ewa Chodakowska - czy polecacie ćwiczenie z nią? Wasze efekty

Dziewczyny.. czasem jest tak że mi się po prostu nie chcę ćwiczyć.   Nie mam ochoty na jakieś mega cardio, itd.. Czy ćwiczenie czasami tylko poszczególnych części ciała też jest efektywne? I jakie ćwiczenia / trenerów jeszcze polecacie?   | 
|     | 
|  2015-09-22, 12:07 | #1792 | ||
				 | 

Cytat: 
  A zawsze lepiej spróbować i przerwać, niż żałować że się nic nie zrobiło. Cytat: 
   W swojej niezbyt długiej przygodzie z 'dywanowym fitnessem' miałam do czynienia z Chodakowską, Mel B, Jillian, Bipasha Basu, Tiffany i tą czekoladką od Dance Cardio  W każdej z tych trenerek  jest coś inspirującego - Ewka motywuje spokojem podczas treningu, Mel B to natomiast wulkan energii. Bipasha Basu ma według mnie super ciało a przy okazji jest bardzo zadbaną kobietą, co motywuje do zrobienia czegoś z sobą. Jillian to taka fighterka, a Tiffany i ta od 'dance cardio' są za to przezabawne. Trzeba trafić na swojego konika.  Albo klacz   | ||
|     | 
|  2015-09-22, 14:12 | #1793 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2015-09 
				 | 

Może wtedy pilates? Kiedyś ćwiczyłam :P Poprawia elastyczność i mięśnie wewnętrzne XD też potrafi boleć

| 
|     | 
|  2015-09-22, 14:19 | #1794 | |
				 | 

Cytat: 
   Właśnie oglądam Bipashę Basu i... Jeeejku, jaka piękna  I do tego ciągle się uśmiecha podczas skakania przy dance workout, ja to bym może i potrafiła się uśmiechać, ale pewnie zapomniałabym o tym, że trzeba oddychać. MariannaOko, dłuuugo ćwiczyłam pilates, wiem o czym mówisz   | |
|     | 
|  2015-09-23, 08:15 | #1795 | |
				 | 

Cytat: 
  Oj tak, Bipasha również według mnie jest po prostu mega.. Aż chciałoby się tak wyglądać, ale cóż - nie ten typ urody   Melduję wczorajszy trening - Killer + 10min boczków z Tiffany. Namęczyłam się, ale to po to żeby zabić wyrzuty sumienia - szef miał imieniny i zrobił poczęstunek w pracy.. W moje łapki wpadł kawałek szarlotki i parę cukierków. Natomiast na obiad zrobiłam pizzę na cienkim cieście ( ale taką od podstaw) więc przynajmniej wiem co tam władowałam  Troszkę nagrzeszyłam żywieniowo, ale mam nadzieję, że zostanie mi wybaczone  Dzisiaj już zaczęłam dzień zdrowo od owsianeczki z truskawkami, a podobno jak się zaczyna tak się kończy - więc może dzisiaj chociaż obędzie się bez grzeszków spożywczych   | |
|     | 
|  2015-09-23, 14:15 | #1796 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-01 
				 | 

Hej, można się przyłączyć  ? Swoją przygodę z Ewką rozpoczęłam już 2 lata temu i do dziś jestem jej wierna  Po jej ćwiczeniach uzyskałam najlepsze rezultaty. Obecnie nie trzymam się już tylko jej zestawów. Tworze własne, trochę siłowni, czasem też ćwiczę z innymi trenerkami. Ogólnie dawno nie udzialałam się na wizażu, więc miło byłoby wrócić i porozmawiać na lubiane tematy   
				__________________ "Ironia życia leży w tym, że żyje się je do przodu, a rozumie do tyłu..." | 
|     | 
|  2015-09-23, 14:44 | #1797 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2014-09 
				 | 

Cytat: 
  Brawo za trwanie tak długi czas w tym wszystkim, ile zrzucilas z siebie zbędnego balastu?   | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2015-09-23, 20:32 | #1798 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2015-09-24, 08:59 | #1799 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-01 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
  Ogólnie zaczynałam od skakanki, biegania, później doszła Ewka. Diety jako takiej nie miałam, po prostu odstawiłam słodycze i zmieniłam żywienie na zdrowsze  Najlepsze efekty zauważyłam po treningach interwałowych Ewki, waga szybko spadała. Teraz staram się utrzymywać wagę, nie chcę juz chudnąć. Moim celem jest uzyskac ładny zarys mięśni...ale jeszcze daleka droga przede mną  Ja przez tydzień nie mogę ćwiczyć bo byłam na zamykaniu naczynek laserem i przez ten czas mam być wyłączona z intensywnej aktywności  Ale na rower chociaż wyskoczę po pracy  ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat: 
  Zamiast krowiego mleka dodałam owsiane i była jeszcze lepsza   
				__________________ "Ironia życia leży w tym, że żyje się je do przodu, a rozumie do tyłu..." Edytowane przez Muffka_ Czas edycji: 2015-09-24 o 09:15 | |||
|     | 
|  2015-09-24, 10:10 | #1800 | 
				 | 

Właśnie skończyłam "Ekstra figurę". Plecy mi nie wysiadły, ale szczerze mówiąc, trochę się oszczędzałam ze strachu, że zaczną znowu boleć   Pewnie minie kilka dni zanim wrócę do ćwiczeń tak na 200%.. Witam wszystkie świeżynki w wątku   | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.